fbpx

Največji poraženec predsedniških volitev 2017 je slovenski narod

Foto: STA

Ko pišem te vrstice, se volilna nedelja počasi izteka, rezultati pa v 98 odstotkih znani in se presenečenj ne moremo več nadejati. Moja pričakovanja so šla v smeri drugega kroga, v katerem bi družno podprli kandidatko z največjim številom glasov in tako končno dobili otrokom, družini in demokraciji naklonjeno predsednico. Za razliko od Pahorja, ki marsikaj obljubi in govori, stori pa zelo malo, pogosto nič.

Da je Marjan Šarec zelo verjeten kandidat za drugi krog, je bilo pričakovano, kajti skrajna levica je pri mobilizaciji svojih ideoloških vojakov neizprosna. Pa vendar je (bilo) pričakovanje, da se narod zbudi in kaj naredi za svojo prihodnost na mestu in glede na premike v Evropi zelo realno. Toda ta čas očitno še ni prišel. Not yet. Ne še, kot se glasi znameniti stavek iz filma Gladiator, ki napoveduje končno zmago dobrega nad vsakršnim zlom, tudi političnim.

Seveda ni dvoma, da je Šarec čisti podtaknjenec levičarskih skrajnežev, združenih v ideoloških izpostavah ZZB, Foruma 21 in nedavno razkritih v državno upravo zažrtih “fake doktorjev”. To kažejo njegove izjave, intervjuji in ne nazadnje podporniki.

Predhodnico bi kar vrgel iz studia
Tako je svojo izkušnjo ob snemanju intervjuja s Šarcem opisala novinarka Radia Ognjišče: “Denimo gospod Šarec, ki je pred dnevi sodeloval v pogovoru za naš radio – predstavili smo sicer v ločenih pogovorih vseh devet kandidatov – ni mogel prežvečiti dejstva, da se je minutaža njegove predhodnice zavlekla. Sam bi jo vrgel ven iz studia, mi je postregel z nasvetom. Hm, spravljiv predsednik. Hm, razumevajoč predsednik. Hm, je to res človek, ki bi sodeloval z vsemi? Prav danes me je presenetil članek v Dnevniku, za katerega velja, da je bolj levo usmerjen in torej ne bi pričakovala kritične presoje kandidata, ki velja za moža s Kučanovo podporo. Pa preberem, da gre za župana, ki ves čas mandata uporablja šoferja za vožnjo naokoli …”

Bo Šarec pokazal račune za nastope na gasilskih veselicah?
Diplomirani igralec v tekmi za stolček prvega moža države bi kot kandidat za predsednika moral delovati kar se da transparentno. Doslej namreč še nisem slišal, da bi Šarec pokazal vsaj en račun za 800 evrov, kolikor je računal za Serpentinška na vsaj 80 nastopih po različnih gasilskih veselicah. Sploh zato, ker se je v volilno kampanjo podal s sloganom “Človek. Skupnost. Država.”, zato je pričakovanje, da Serpentinšek spoštuje zakone, na mestu.

Levičarski šahisti iz ozadja so z današnjim rezultatom svojega “konja” lahko zelo zadovoljni, Serpentinšek ob zelo pričakovanem porazu v drugem krogu cilja na prihodnje državnozborske volitve, kjer se bo pojavil s kakšno socialistično stranko, seveda kot »nov obraz« za nateg naivnih volivcev.

Šarec meni, da je na vodilnih mestih v politiki čas za nove obraze
V njegovi predstavitvi na Radiu Ognjišče pišejo tudi o Šarčevem prizadevanju za spremembe v visoki državni politiki: “V kampanji Šarec poudarja tudi, da je čas za zamenjavo starih političnih elit. Ob tem opozarja, da so v Sloveniji nekateri politični obrazi prisotni ves čas in da v življenju niso delali drugega, kot bili v politiki. In tudi ne poznajo realnih problemov. Sam sem se ukvarjal z marsičem in poznam realne probleme ljudi in od politike niti nisem odvisen,” je pojasnil. Šarec ob tem dodaja, da je njegova prednost pred ostalimi kandidati predvsem ta, da pozna realne probleme in ostaja trdno na tleh. S tem se je sicer težko strinjati.

Zagotovo pa Marjan Šarec, ki se rad pohvali, da hodi ob nedeljah k maši (podobno kot je v času volitev zatrjeval Cerar) ostaja trdno v rokah omrežja, ki prek medijev in z umazanim denarjem prodajajo vodljive lutke za vedno nove mandate finančnega ropanja in duhovnega siromašenja slovenskega naroda.

Tudi ti si soodgovorna, soodgovoren za prihodnost slovenskih otrok in družin!
Na nedavni predstavitvi knjige Brez Patrie in Zvonov, sta Ivan Štuhec in Janez Janša dejala, da je najprej treba poznati resnico o ugrabljeni državi, zlorabah pravosodnih in ostalih institucij, da bi se lahko učinkovito uprli nebrzdani sli po oblasti izrojene levice. Izrazito nizka volilna udeležba v nekaterih mariborskih okrajih, pa tudi v Šmarju pri Jelšah in celo v volilnem okraju Ljubljana-Center kažejo, da se za usodo lastne države premalo zavzemamo in se še vedno ne zavedamo dovolj pomena in dolžnosti volitev.

V duhu “Ignorantia legis neminem excusat” danes v Sloveniji ne more biti odraslega človeka, ki ne bi vedel, kaj se v Sloveniji dogaja in bi lahko mirno prepustil usodo naših otrok, družin in starih staršev v roke Šarca in njemu podobnih, pa najsi gre za predsedniške ali državnozborske volitve.

Zato bo treba še velikokrat ponoviti, da je vsak, ki podpira vladajočo levičarsko proti narodno politiko, sokriv za osebno in kolektivno nesrečo ter dolgoročno revščino in depresijo Slovenk in Slovencev.

Franci Donko