Nategi, ki smo si jih izvolili

Novopečeni minister Simon Zajc. foto: facebook

Mislite si, kar hočete. A zdaj že tovarišica Majda Širca ne dohaja več kadrovske politike premierja Marjana Šarca. “Sam res ne dohajam: minister za okolje in prostor je v starih časih imel za seboj nekaj knjig, profesuro, doktorat, civilna gibanja, množično kulturo … danes je OK, če mu dajo reference članki v Cosmopolitanu in borilne veščine …” je oni dan potožila na Twitterju. Nekateri pravijo, da so jo potem oživljali, ampak to je bil najbrž lažni alarm.

Razlog za težko sapo nekdanje ministrice za kulturo je nedavno imenovanje Simona Zajca na mesto ministra za okolje in prostor. Pustimo ob strani reference, ki jih pri imenovanemu pogreša. Navsezadnje seznami knjig, ki naj bi jih imeli za seboj prejšnji ministri za okolje, niso tako obsežni, kot bi se dalo sklepati iz njenega zapisa. Sama se pri najboljši volji ne morem spomniti kakega naslova iz domnevno bogate bibliografije okoljske ministrice Irene Majcen ali ministra za vsa področja in vse vlade Karla Erjavca. Vprašanje je tudi, zakaj pogreša akademske naslove, kajti z nastopi različnih doktorjev in profesorjev na političnem parketu prav zares nimamo najboljših izkušenj. Kakšne ministre in ministrice so naplavili potočniki in hudourniki, ki so se stekali v civilne vseslovenske ljudske vstaje, pa zgodovina tudi ne bo pozabila. Če torej minister nekaterih referenc nima, jih pač nima.

A bolj kot to tovarišici Majdi zamerimo, da je med naštevanjem referenc, ki jih imenovani ima, hote ali nehote prezrla nekatere, s katerimi se je Simon Zajc sam pohvalil v svojem v curriculumu vitae. V njegovem življenjepisu namreč beremo, da se je v življenju ukvarjal z vsem mogočim in da tako rekoč ni področja, na katerega se ne spozna. Prstne odtise Zajca – politika zato najdemo na še zmeraj nedokončani zgodbi o implementaciji razsodbe arbitražnega sodišča o meji med Slovenijo in Hrvaško. Najdemo jih na državotvornih prizadevanjih za implementacijo zapisa pravice do pitne vode v ustavo. Da pa ne bo vse zvenelo tako hudo učeno, naj omenim še njegov za javni red in mir neprecenljivi prispevek pri zavzemanju za legalizacijo indijske konoplje. In ne nazadnje – prezreti ne smemo niti njegove dejavne vloge pred vstopom v politiko, ko je deloval v agenciji Ceh za smeh, ki skrbi za zadostno ponudbo komikov in njihovih programov na slovenskem trgu. Čisto mogoče je, da je prav ta agencija sivolasemu organizatorju festivala slovenske politične komedije priskrbela Marjana Šarca, ki je na volitvah nastopil z zares smešnim programom. Če to drži, je to gotovo izjemna politična referenca ministra Zajca.

Zlata Krašovec

Zelo krivično pa je spotikanje tovarišice Majde ob članke, ki jih je Zajc objavljal v reviji Cosmopolitan in ki kažejo izjemno širino duha novopečenega ministra. V njih namreč Zajc razkriva naravnost neverjetno poznavanje različnih področij političnega, gospodarskega in družbenega življenja. V enem od teh člankov je denimo podrobno razdelal področje komuniciranja. Bralcem in zlasti bralkam je naštel celo plejado primernih izjav, ki jih morajo šepetati, vriskati, vpiti ali zgolj govoriti intimnim partnerjem, če želijo, da se tem zatresejo tla pod nogami. Naj naštejem samo nekaj najglobljih. Recimo tale vzdihljaj erotične narave: “Nobeden me še ni tako.” Izjava je seveda primerna bolj za prve zmenke, saj bi bilo nenavadno, če bi ženska kaj takega prišepnila partnerju po več letih intimne zveze. Ali pa ta globoka misel, ki razodeva poznavanje poti od njive do mize, da ne rečem postelje: “Lahko ješ čebulo, me ne moti.” Ta na videz skromna in nepomembna ugotovitev izdaja predanost, s katero se je Zajc kot podpredsednik odbora za kmetijstvo zavzemal za razvoj slovenskega podeželja, posebno lukarije in tam cvetočega čebularstva. Naslednja izjava je kot nalašč za priročnik Sam svoj mojster: “Oh, kako si simpatičen, ko se čohaš po svojem orodju.” Trditev lepo pokaže ministrovo veliko afiniteto do malega gospodarstva. Za področje PR je kot nalašč globok poklon: “Ogromen je in lep. Kot iz revije.” Ta pristop bi utegnil koristiti tudi turizmu, saj bi “njegovo” sliko lahko objavljali namesto slike Blejskega otoka. (Morda bi veljalo razmisliti tudi, kako bi “njena” nadomestila posnetke Postojnske jame.) Za čase prihajajoče recesije nam Zajc ponuja naravnost genialni predlog: “Drage večerje? Pa kdo bi si to želel, če lahko doma poješ pico in greš lahko potem takoj seksat.” Ne nazadnje je minister pokazal tudi sočutje do na obrobje porinjenih ranljivih skupin: “Bi imel kaj proti, če se nama kdaj pridruži še moja sodelavka?” … No, naj bo dovolj. Če vas zanima več, poguglajte sami.

Ste morda ob branju pomislili, da nas ni še nobeden tako nategnil kot Šarec? Če je tako, vam svetujem premislek. Mogoče ste pa koga vseeno prezrli. Če pa se vas loteva malodušje, ker se vam zdi, da morda le še nismo dosegli dna, naj vas spomnim, da je vse odvisno od nas. Nategovali nas bodo točno tako in točno toliko, kot si bomo izvolili.

Zlata Krašovec

 • VERRZIFIKATOR

  Simon Kunec

  ČARODEJ DARJAN IN ZAJEC

  Svojčas se po ljudskih odrih kazal,
  z vici mastnimi tam ženske žalil,
  sebe sam in lastne trike hvalil,
  le naivnim kdaj oči premazal.

  Darjan gre potem med čarodeje,
  enkrat kot predsednik se predstavlja,
  drugič se kot maneken nastavlja,
  tretjič klovn, vsakokrat brez meje.

  Štiri da na mah jih bo pospravil,
  ni se hvalil, se je kar zgodilo,
  kot Krojačku Hlačku je minilo,
  štiri si ministre je zapravil.

  Petega ima, se ve, v rokavu,
  saj je Darjan rokohitrec vaški
  in ne kakšen čarodej čudaški,
  strokovnjak je v vsem, posebej v pravu.

  Petega potegne iz klobuka,
  zajec je, nekoliko preplašen,
  spričo štirih prejšnjih pač prestrašen,
  Darjan je kot ribič, on kot ščuka.

  Tekel zajec bo po drugem tiru,
  dobro naj vživel bi se v okolje,
  s trikom tem nekoliko bo bolje,
  upa Darjan, ko je zajec v diru.

  Darjan z zajcem silno zdaj opleta,
  češ, poglejte, še so na zalogi,
  vedno novi najdejo se v vlogi,
  ki mu je kulisa in maketa.

 • francelj3

  “Nategovali nas bodo točno tako in točno toliko, kot si bomo izvolili.” Seveda, potem ko bomo dobili volilno pravico. Smo državljani evropske države, ki leta 2019 volilne pravice še nimamo. Voliti smemo stranke, ljudi ne smemo. Pa še tega ne vemo, kaj se z glasovi za stranke potem v resnici zgodi.

 • Novakec1

  Tele ki nam vladajo so izvolili domači izdajalci, beri strici iz ozadja, s pomočjo nakradenega kapitala.

 • Anton

  za dobrega kurca, bi baba nardila vse in še več, toliko o ženski inteligenci., ki deluje praviloma na konceptu čustev., v svojem partnerju pa iščejo vse tisto, kar ji je predstavljal lik očeta, oz kar ji omenjeni lik v njenem odraščanju ni nudil,toliko o iskanju princa a belem konju.

  psihoanaliza press

  • Nata

   Hm. . . . . morda pa je ravno zato tako, ker so babe kar inteligentne !!

   In možakarji mislite, da je ono orodje alfa in omega za babo ??
   Jej, jej, Anton. Pomota !

   • tomven

    Bodi no malo usmiljena.. pozabil je dodati še denar. %$2&/6$”)=?*

    p.s. to seveda ne velja za vse, za oportunistke pa že.

   • pupa

    Žal, ti moram zaupati, da o vsakem volilnem sranju odločajo ženske z večinsko volilno udeležbo. Sevede, dajo piko na i moški, ki so preleni, da bi šli volit in imamo rezultate kot imamo. Saj jih razumem v svojem razočaranju take države si tudi jaz nisem želela, še vedno je čas stopit razumnikom skupaj in se vprašat do kdaj bomo dovolili, da nam vlada in kroji celotno politiko UDBA in njeni nasledniki iz ozadja.

    • Nata

     + + + Se strinjam.
     Pa , saj razumeš, zakaj sem tako napisala.

  • šmentanamuha

   Saj imaš kar prav v veliki meri, ampak zakaj potem moški volijo Cerarje, Mesece in Šarce? Ni mi tudi jasno, kaj ženske vidijo na njih? Tebi je?

   • Anton

    e to pa je druga plat psihoanalize, ki se ji reče manjko kritične samorefleksije in če se ozremo nazaj lahko ugotovimo da navkljub slabši dostopnosti do izobrazbe, manjši dostopnosti do informacij so imeli naše starejše generacije bolj razvito kritično samorefleksijo. Na prvi uč bi dejal da je to paradoks, nevedoč politike izobraževalnega sistema, ki se je med tem časom spreminjala.Če oz in veš kdo obvladuje ta resor pri nas, potem je beseda paradoks kot feniks,mitološki ptič, ki se zažge razblini v pepel. Le upamo lahko, kdaj bo taisti ptič zopet vzniknil iz tega kupa pepela, ki so ga naredili uničevalci našega naroda komunisti, sedanji levičarji.

    psihoanaliza press

  • tomven

   Ste opazili “pojedljiv” pogled džofe v črni mrežasti opravi na gornji sliki? Ajaj zajček, ti boš še bežal…. in to zelo hitro!

 • Slovenec

  Točno. Treba pa je doseči uveljavitev že potrjenega večinskega volilnega sistema.

 • komar marko

  In ti BUTALCI imajo celo volilno pravico! Ni nam pomoči!

 • Nata

  + + + + + + Ohohoho !! Dobra.
  ” Nategovali nas bodo točno tako in točno toliko, kot si bomo izvolili.”

  Brez nadaljnega komentarja !

  • Peter

   En tak skromen komentar: nekoliko nerodno mi je, da me nategujejo, kljub temu, da volim druge…

   • Nata

    Saj to je tisti hudič. . .

 • Franjo Trojner

  Hm, v Cerarjevi stranki LMŠ in sestopljeni Cerarjevi vladi so bili sami dr mri pa od njih ni bilo nobenega haska, zanamovali so jih le dodatki za stalno pripravljenost, torej afere, škandali in roke obrnjene predvsem in edino k samim sebi.
  Ta Šarčeva leva vlada/koalicija ima še večji problem, slabi ministri in sekretarji na mistrstvih jim zaradi afer in nesposobnosti cepajo, kot muhe, njihova mesta pa zapolnujejo še slabši, kar napoveduje tej vladi in s tem državi pravo katastrofo..
  V naši majhni državi imamo samo za en midi avtobus zares sposobnih kadrov za vodenje države in ti danes ne zasedajo najbolj pomembnh mest, položajev v vladi, na ministrstvih in v javni upravi!
  Kako se bomo iz te zares teške in zaskrbljujoče situacije rešili mi glede na totalno razklanost politike in naroda res ni jasno. Še posebej me skrbi dejstvo, da je v državi trenutno akademsko združenje in ostala kritična javnost zelo pasivna, kritičnih raziskovalnih novinarjev, ki bi lahko malce poživili dogajanje in zdravo debato v državi pa imamo samo za skuter ali dva, kar nekega preboja modrosti in s tem kvaliternih rešitev ravno ne obeta.

 • šmentanamuha

  Tale satiričen sestavek je pokazal, da smo prispeli na politično dno. Zajc je poleg Joveve znamenje Šrcevega konca. Prazno, puhlo nastopaštvo brez vsebine. Pa kdo to lahko voli?

 • šmentanamuha

  Nočemo biti krivični do nikogar, ampak punce na sliki se v Zajčevi družbi tako prešerno smejijo, kot da se jim obeta skupinski večerje khm, mislila sem večerjo.

  • tomven

   Džofa na levi je v mislih že pri desertu… tudi sicer lahko glavno jed brez pretirane škode izpusti.

  • Joško

   Te, ki se smejijo, so tretja liga.

   • šmentanamuha

    Verjetno. RTudi njegova pozornost je usmerjena nekam drugam.

 • Franc Šink

  Pri politični satiri se vedno smejemo sami sebi. To ni pametno.

 • Peter

  rubec, maš mogoče telefonsko tovarišice na levi?

  • hribovc

   090 726 781 … koda: #LMš

 • Olga101

  Ti še za na zavod niso dobri… Uboga Slovenija!

  • xtc

   Take v normalnih državah hospitalizirajo na psihiatriji.

 • xtc

  Slovence bo srećala pamed od komunizma še le potem,ko bo država bankrotirala in ko bo šla na svoje staro zgodovinsko stanje-med Avstrijce,Madžara in italjane,preje pač miru ne bo.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  LDS (in vsi njeni “novi obrazi”: Zares, ZDRUŽENA LEVICA=zdaj LEVICA, ZaAB, PS, SMC, SAB, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a =
  = Savez KOMUNISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE.
  Vseskozi ustvarjajo “nove obraze”, ki jih potem združujejo, razdružujejo …

  Med II. vojno SKOJ ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je SKOJ hkrati član USAOJ-a in deluje posebej (kot dandanes sekretar LDS-a GGOLUBIć kao ustanovi ZARES). Po vojni USAOJ preimenujejo v NOJ (NARODNA OMLADINA JUGOSLAVIJE), nato vse te “nove obraze” združijo spet v enega:
  SKOJ + USAOJ (NOJ)) = NOJ. Obstaja samo NOJ. NOJ preimenujejo v SSOJ =
  Savez SOCIJALISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE,
  ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji. V Sloveniji nosi ime ZSMS (Zveza SOCIALISTIČNE mladine “SERBUSNE”).
  ZSMS na prvih v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih volitvah v Sloveniji leta 1990 nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS,
  na naslednjih volitvah, 1992, pa centralni komite to ZSMS (Zvezo SOCIALISTIČNE mladine Srbije v Sloveniji) preimenuje v:
  –»ZSMS–LIBERALNA STRANKA«,
  –potem v »LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA=LDS«,
  –potem v »LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE=LDS««.

  Najveći »liberalac nje« je bil t. i. DRTY DERNOVŠAK=MURGL-JUGOKOMIsrbo-šipac, ki je bil, POZOR nje,
  PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

  Prakso ustanavljanja “novih obrazov” SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, združevanj v
  t. i. “Združeno levico” itd. lahko dnevno opazujete:
  LDS, ZARES, Zeleni, SSS, SMS, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, SAB, TRS, IDS, …
  Verjamem SHOLTESU, Dobri LDS>SMC DOBOVŠEK, DeSUS, ZDRUŽENA Levica>LEVICA … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
  MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “>>>>>” pomeni “jo preimenujejo v”):

  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE >>>>> ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE >>>>> ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove >>>>> SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE >>>>> spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije >>>>> spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije >>>>> ZL= ZDRUŽENA LISTA >>>>> ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV >>>>> SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca, torej LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA Zveza Delavnega Ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” (PO-DRŽAVILA nje) in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
   IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
   TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta (ŠTRUKALJ= kao SINDIKALIST= KSJS + SVIZ, pa državni svetnik, pa NADZORNIK KAD-a, pa NADZORNIK murgl jugokomi revije MLADINA … in še funkcij ima ritardiran watchdog nje) in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje (ex VARUH MURGL JUGOKOMI PRAVIC), violetaT0MIć pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
   le preimenovanje
   KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
   –––––––
   IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
   = LEVICA =
   =
   ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
   IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
   prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

   • Get Smart

    Uradni začetek Lučkine zvezde in pol-meseca je oznanil sam tovariš
    MILAN KUćAN,
    predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
    in sicer leta 2013 v hotelu Union:

    “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
    tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
    uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
    komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
    formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
    in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
    predsedniki SD-ja = KPJ, kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
    INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”*

    —–
    * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

    TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
    babilonskih delavk Violete TOMIć,
    nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
    nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
  je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
  transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
  DRŽAVA OBSTAJA kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
  (ali pa kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH
  in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = pussićev + transićev) o
  skupnih poslih.

  Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
  MORATE povedati, katera!

  =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
  =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

  MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
  VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
  MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
  KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
  Za razliko od teh kreatur, pa
  ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
  resnicoljubno …
  .
  Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

  • Get Smart

   Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM = »kultura smrti«,
   vsesplošno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM
   in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
   SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
   = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
   = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
   (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
   1. = PRVORAZREDNI in prvorazredni TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz. z njihovimi besedami,
   “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Samo v primeru v »STOŽIC nje« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
    IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €
    in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

    • Get Smart

     POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

     POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
     POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
     – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
     – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
     ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
     “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
     “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
     “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
     in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
     ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
     naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
     in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
     nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
     Sledimo?
     Tudi nogometaš JE POLITIK, če dela za POLITEJO (MESSI, OBLAK …).
     Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
     MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
     ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet, ne za bla bla bla, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
     medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
     ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
     ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
     in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
  RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
  “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
  “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
  sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
  za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
  ki vam ROPAJO MILIJARDE
  v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
  Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
  Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
  ampak je
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
  = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
  VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
  so lahko in so:

  –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

  i tako dalje do tokija =
  = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
  = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
   .
   2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   ————————————————————-
   2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
   2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
   2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
   2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
   —-
   In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
   Nič.
   Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
   = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
   – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
   »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
   – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
    – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
    Pa nižji davki,
    pa manj davkov,
    pa REALNA rast plač in pokojnin,
    pa nižji stroški,
    pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
    pa za 100 % nižje cene vinjet,
    pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    pa za 100 % nižje notarske tarife,
    pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

    Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
    In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

    SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
   TRANSIćIZEM:
   svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
   Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
   Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
   = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
   PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   _ 1. _ = PRVORAZREDNI in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
   _ 2. _ = DRUGORAZREDNI in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
   _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
    = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
    = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21 =
    = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  Ta kreatura na levi strani slike, v črnem, je transić, je tipičen produkt kaviaržidokominterne oz. tu MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE; vsak drugi je tak, FEJKženska ali FEJKmoški.
  Kot zanimivost lahko preverite le, če ima še vedno mekanocurico in se malo oblači kot kaoženska ali si je navrtal novo umetno luknjico.
  .
  ŠARAC bi brez TOTALNE PODPORE medijev lasti MURGL KOMI JUGE (vse MURGL tv, vsi časopisi: DELO VEČER DNEVNIK NEDELJSKI DNEVNIK … vse lejdi revije, vsi KOZMOPOLITANI, plajboji … vse MLADINE …) dobil MORDA vse glasove od svojih kao sorodnikov, morda.
  Tako da ŠARAC seveda ni kokarkoli nategnil, ampak vse življenje nastavlja dupe MURGL JUGOKOMI gazdi, ki ga nateguje, saj je MURGL KOMI JUGA konec koncev lastnik njegovega dupeta.
  Ljudje boste morali odpreti učke, sicer se MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE ne bomo mogli začeti OSVOBAJATI.

  Pamet v glavo

  • Get Smart

   SLOVENIJA je OKUPIRANA DRŽAVA. Okupator je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oddelek, ki v teh krajih sliši na ime MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.
   OKUPATORSKA MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA ropa Slovenijo s svetlobno hitrostjo, NAROPALI so že preko 30 MILIJARD € samo v zadnjih letih …
   In, ko smo že pri »serpentinšku«, pač povejmo, da kaviaržidoKOMINTERNA in njeni SERBUSI za svoje SERBUSE vedno najdejo POMENLJIVA imena, ker radi povedo, kdo oziroma KAJ so:
   serpent-in-še-k(aj?): serpent je kreatura iz kraljestva živali, PLAZILEC iz podreda SERPENTES, iz razreda REPTILIE…

   • Get Smart

    Saj ni težko, le učke morate odpreti.

    • Get Smart

     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  Zlata, a si si ga izvolila? »Smo si ga« izpod tvojega peresa pomeni, da ste ga ti in še nekaj tvojih somišljenikov oz. nategnjencev, kot praviš, izvolili ŠARCA nje.

  ŠARCA je nastopil CENTRALNI KOMITE MURGL KOMI JUGE.
  .

  ŠARCU celo niso našteli toliko FEJK glasov, da bi bil kao izvoljen za sestavljalca, ampak so ga MURGL JUGOKOMI poturjeni DELEGATI v OKUPIRANEM = UZURPIRANEM Državnem zboru Republike Slovenije (SD SMC LMŠ DeSUS Levica SABratušak) kao izglasovali in formalno pravno postavili za predsednika vlade.

  • Get Smart

   Pamet v glavo, otroci, pamet v glavo.

   • Get Smart

    Za Šarca je (z vsem OBVEZNIM upoštevanjem »štetja u tržićima«) oddalo svoj glas 6.000 članov MURGL KOMI JUGE.

    Si med temi? Ste vi »smo si ga« teh 6.000.
    .
    Skupaj pa mu je MURGL KOMI JUGA naštela 100.000 glasov.
    .
    Ne 2.000.000, ne 1.000.000, niti ne 51 % od kao udeleženih,

    ampak z vso FEJK mašinerijo 12 %.
    .

    A zmorete ljudje te številke in ali zmorete nehati onanirčkati

    in se držati DEJSTEV,
    DEJSTEV o MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM ropanju in uničevanju Slovenije,
    in pustite na miru bulšitizme o šiviljstvih, mizarstvih in kar je še podobnih ŠKODLJIVIH kretenizmov.

    • Get Smart

     Pamet v glavo.

 • Janez Kepic-Kern

  PAR LETIH SE BODO
  TILE EX KP, ZK POKOMUNISTI – POSLOVILI: ali se bod
  – navadili resbo delati, postali samostojni podjetniki, obrtniki itd. – ali pa
  – bodo šli – MED KLOŠARJE
  OZ. NA SOCIALNE TRANSFERJE. Se zdi.
  ZA NAS SLOVENCE JE REALNA PERSPEKTIVA – LE R. AVSTRIJA.
  NJENEMU
  MODELU UPRAVE GOSPODARSTVA – PODOBNA POT.
  KER
  POKOMUNIZEM PREPROSTO – NIMA PERSPEKTIVE.
  ZATO
  PONAVLJAM !

  DR. ALEKSANDER BAJT
  PRIZNANI SLOVENSKI EKONOMIST-ANALITIK
  JE TUDI NA STR. 1313
  NJEGOVE KNJIGE BERMANOV DOSJE
  OPOZARJAL
  NA DOKAZE AVSTRIJSKEGA EKONOMSTA E.B.BAWERKA
  — O
  NEZNANSTVENOSTI DELA “KAPITAL” K. MARXA. Poglejte. L.r. JANEZ K. KERN KPMENDA
  P.S.
  CITAT DR. A. BAJTA
  O E. B. BAWERKU – NA MOJEM E- PORTALU “SLOVENIANA”

  https://sloveniana.si/nove-

 • Andrej

  Točno, natančno to smo izvolili. Pa ni problema, samo da ni Janša.

 • Dada

  Ti gospa avtorica članka si volila SDS, ne pa drugih strank. Zdaj pa je fovšija. Fovšija je zato , ker nekdo ni imel jajc, da bi prevzel mesto premierja……

 • Jožef

  Kdo spremlja dogodke v Nemčiji, na Švedske in dugod, ve da v Sloveniji še nismo dosegli dna.
  Dno bo doseženo takrat, ko bomo imeli samo eno stranko s priveski in ko ne bomo imeli več možnosti, da bi na kakšnem mediju tudi sami kaj povedali, kaj nas teži.
  Glejte in poslušajte Nemčijo in druge v EU in morda se boste čez dobre tri leta bolje odločili.

 • Get Smart

  Ker je dado omenil in po prastari MURGL JUGOKOMI in kaviarKOMINTERN praksi seveda POTURIL svojo MURGL JUGOKOMUNISTIČNO fovšijo,
  se bomo še enkrat več spomnili,
  kako je s to MURGL JUGOKOMUNISTIČNO fovšijo.
  .
  Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
  FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
  = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
  = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
  .
  Potem so MURGL JUGOKOMIJI fovš ČLOVEKU, ker je ČLOVEK SVOBODEN, medtem ko so depeta dadotov điniusov balončkov frenkov novakov in ostali murgl JUGOKOMUNISTIČNIH psov v LASTI gospadarja, v lasti MURGL KOMI JUGE, psički pa so SERBUSI, za SERBUSE rojeni, biča željni in vajeni … in gospodar se lahko menja (kaviaržidoKOMINTERNA ali katerikoli njen podjemnik: srbso-rvacka jugokomujara, turek, srbo-šipac, muslćkulti … vseeno je), toda brezhrbtenično truplo bo vedno ostalo pripogneno in vedno bo nastavljalo dupe gazdi.
  Po NJIHOVIH DELIH jih prepoznate.

 • Get Smart

  Pomnimo! ZAVISTNI oz. FOVŠ smo zopet vsi na tem svetu.
  VSI, tako vsak ČLOVEK kot vse
  kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE ZLOČINSKE kreature,
  razlika pa je zopet samo in le v tem, kako ta ČUT izkazujemo,
  kako ga udejanjamo
  (vedno JIH PO DELIH PREPOZNATE).
  Zato lahko pogojno rečemo (da boste LAŽJE RAZUMELI),
  da sta FOVŠIJI DVE =
  – DOBRA in
  – SLABA.
  Pomagala nam bo Tina MAZE.

  • Get Smart

   Tina MAZE je bila FOVŠ Mateji Svet,
   bila je “fovš” Vreni Schneider itd., zato je,
   KOT SE za SLOVENKO spodobi,
   ZAVIHALA ROKAVE in s POŠTENIM DELOM
   dosegla in PRESEGLA svojo vzornico Matejo Svet.
   To je torej DOBRA FOVŠIJA, ki nas ljudi žene naprej.

   • Get Smart

    Kaj pa SLABA oz. KOMINTERNISTIČNA oz.

    MURGL JUGOKOMUNISTIČNA FOVŠIJA?
    Kako pa delajo te kreature?
    Tudi te kreature so FOVŠ ČLOVEKU, toda še na kraj pameti jim ne pade, da bi s poštenim delom in z učenjem dosegli oz. presegli človeka (česar po defoltu tako ali tako ne morejo),
    pač pa tisto, kar je ČLOVEKOVO, dosežejo tako, da gazdi nastavijo svoj SERBUSNI biča vajen in željan hrbet in dupe ter da ČLOVEKA ZAKOLJEJO, si prilastijo njegovo imetje, se vselijo v njegovo hišo
    (btw, SD = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji še vedno biva v hiši svojega sicer kaviarŽIDO rojaka, ki pa ni bil pasjejebec, zato so ga zaklali in se vselili v NJEGOVO HIŠO).
    Razumemo?
    Kdor drka o kao slovenski nevoščljivosti, fovšiji in kar je še POTURJENIH LAŽI in kretenizmov, je kaviarŽIDOKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA kreatura ali pa je do daske pobebavljen ritard.

    • Get Smart

     Še s primerom, da bo res JASNO VSEM:
     Skoraj vsak na tem svetu je fovš (to pomeni bi tudi sam rad imel VILO na nekem OTOKU nje),

     in v tem NI ČESARKOLI SLABEGA:
     zaslužiš in si kupiš. Pika. Konec. In si potešil željo, ki ti jo je vzbudilo nekaj, kar si videl drugje.
     .
     Kako pa kaviar ŽIDOKOMUNJAR oz. tukaj seveda MURGL JUGOKOMUNJARA pride do VILE na OTOKU?
     .
     Z “rezanjem žive meje” kot kao Jurće Janković nje”, ki kot najboljš stručnjak za “Dej, ubi tega!” in žive meje zasluži za en rez žive meje 100.000 € nje? Taka je seveda propaganda.
     Dejansko pa kaviar ŽIDO KOMUNJARA pride do VILE tako, da ZAKOLJE LASTNIKA, če vila že stoji, ali pa si jo da zgraditi z NAROPANIM denarjem, ki ga je naropal DELAVCU, radniku
     nje, pri čemer mu vilo gradijo uvoženi radnici iz Bosne, ki jih potem SEVEDA ne PLAČA, ampak raje preko MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH medijev LAŽE,
     da kao Slovenci nismo plačali ubogih BOSANSKIH radnika,
     kot da smo jih mi uvažali in jim storili graditi Stošce,
     ne pa najboljš MURGL JUGOKOMI lažov i lopov nje,

     kjer kaviar ŽIDO KOMINTERNISTIČNA MURGL JUGOSLAVIJA
     poje in prisega svojemu PEDRU PEDOFILU klavcu
     JOSEPHU BROZU TITU, da z njegove poti ne bo skrenila.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Še o “VOŠČLJIVOSTI” in “NEVOŠČLJIVOSTI”,

  kar je kaviarŽIDO KOMINTERNA oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA vse skupaj zapakirala
  v “top šop” propagandni izdelek imenovan “FOVŠIJA” nje =
  POTURANCIJA = MURGL JUGOKOMUNISTIČNA poturancija =
  podtaknjeno kukavičje jajce.
  .
  Pojem nevoščljovost je SFEJKANA in enoznačno (kao eno-pomenljivo = kot da bi ta pojem imel
  le EN pomen in ta naj bi bil SLABŠALNI = vse to je FEJK) razširjana parola, ki jo
  KOMINTERNA uporablja proti ljudem po vsem svetu.
  Kot pove že beseda sama, pomeni “ne-voščljivost” stanje, ko nekdo NE VOŠČI.
  Vsi, tako ljudje kot kavirŽIDO KOMINTERNISTIČNE in MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature nekomu
  nekaj PRI-VOŠČIMO.
  Toda, kaj in komu?

  • Get Smart

   SLOVENEC = ČLOVEK ČLOVEKU privošči VSE DOBRO, vse najboljše, ko mu vošči za naprej, in mu
   (=SOČLOVEKU) pri-VOŠČI (v smislu ODOBRAVA prisluženo) vse, kar si je ČLOVEK PRISLUŽIL s
   POŠTENIM DELOM.

   SLOVENCI smo Tini MAZE PRIVOŠČILI vse najboljše za naprej (vse zmage …)
   in smo ji z veseljem priznavali in častili njeno NAJBOLJŠOST na svetu.

   • Get Smart

    Nasproti ČLOVEKU pa tako širom sveta kot V SLOVENIJI stojijo kavirŽIDO KOMINTERNISTIČNE
    satanistične kreature in njihovi SERBUSI (hlapci nje),
    tukaj torej MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =

    ŠARAC SMC SD DeSUS Levi Zares LDS …

    i tako dalje do tokija nje =
    te kreature pa Tini Maze NISO PRIVOŠČILE česarkoli dobrega,
    ampak VSE SLABO,
    ker te kreature (oz. samoimenovani SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI)
    želijo PRIVOŠČIJO ČLOVEKU VSE SLABO, vse najslabše:

    “… Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi.
    Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere…
    Samo nesrećnici postaju komunisti,
    zato MI MORAMO NESREČU STVORITI, mase u očajanje baciti,
    MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI SVAKOG BLAGOSTANJA, REDA i MIRA …”
    (tako se vam spove prerok kaviarŽIDO bastarda JOSEPHA BROZA TiTA MOSES Moša Pijade nje), ki mu MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA u Stoščah nje PRISEGA VEČNOZVESTOBO.
    .
    Povzemimo!
    ČLOVEK ČLOVEKU privošči VSE DOBRO,
    medtem pa
    kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE kreature (tu torej MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature
    pa
    PRIVOŠČIJO ČLOVEKU vse SLABO = “Sloveniju TEPIHOVATI”,
    ČLOVEKA “sfukati”.

    Po njihovih delih jih boste spoznali.

 • Janez Kepic-Kern

  PERSPEKTIVNI SO – STARI, DOBRI, VRLI
  “ORLI” dr, J.E. KREKA, 1908-1940,
  ne pa te “muge enodnevnice”. Se zdi oz. zagotovo – je tako.
  PONAVLJAM.
  PONAVLJAM TUDI
  TA MOJ POMEMBEN TEKST
  OPOZORILO
  NA POSNEMANJA VREDNE
  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1840.
  Še 1x opozorilo na vrle, gospodarsko sposobne in krepostne “ORLE” dr. J.E. KREKA, 1908-1940.
  POSEBNE POZORNOSTI JE VREDNA
  – NJIH ORGANIZACIJA DRUŠTEV IN
  – CENTRALNE ZVEZE DRUŠTEV “ORLI”, ki so kot človeška, množična baza
  – KADROVSKO,
  – PODPORNIŠKO IN ČLANSKO IN KOT

  – VOLILCI, MNOŽICA VOLILCEV “ORLOV”
  OPIRALI
  TEDANJO, PREDVOJNO – ” L J U D S K O STRANKO”.

  Če vprašate mene osebno – so “ORLI” dr. J.E. Kreka – idealni in realni vzgled – dobrega dela z t.i. “BAZO”, Z LJUDMI, PODPORNIKI NEKE – POLIT STRANKE.
  Običajnih ljudi ne za nima le – POLITIKA, POLITIZIRANJE-
  Zanima jih tudi
  – poučna in prijetna družabnost, telovadba, plesi, zborovsko petje itd.
  – opora pri urejanju razmer bivanja in okolja, delovnih možnosti in možnosti zaslužka v lastnem okolju
  itd. itd.
  IN VSE TO JE ZVEZA DRUŠTEV
  “ORLI” DR. J. E. KREKA – NUDILA – ČLANOM, PODPORNIKOM “ORLOV” IN
  PREDVOJNE
  “LJUDSKE STRANKE”. VZGLED, VREDEN – POSNEMANJA ! Mar ne?
  Kogar “ORLI” dr. J.E. KREKA zanimajo,
  naj se mi kar brez zadrege oglasi, na moje KONTAKTNE PODATKE na “SLOVENIANI”
  NA: sloveniana.si-
  Z resnimi interesenti – se bom resno pogovoril – jaz osebno – Janez KEPIC-KERN KOMENDA

  Jaz sam, osebno
  ta čas ustanavljam, pripravljam
  USTANOVITEV
  – DOMOZNANSKEGA, DOMAČNOSTNEGA DRUŠTVA – “SLOVENIANA”
  – KOT PRIPRAVO NA POSODOBLJENO OBLIKO
  – PRED USTANOVITVIJO POSODOBLJENIH “ORLOV” DR. J. E. KREKA.
  Resno zainteresirani – brez zadrege – se mi predstavljeno – najavite. Vesel Vas bom.

  RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO, KLUB – “SLOVENIANA” – ŽE DELUJETA. GLEJTE::sloveniana.si.
  P.S.

  O “ORLIH” DR. J.E. KREKA – Z MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”

  BRATOM ORLOM !

  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA
  – VSEKDAR !

  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner

  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !

  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/
  POLNI, BREZPLAČNI pdf TEKST MOJEGA PRISPEVKA V MOJI MESEČNI REVIJI “SLOVENIANA”
  na e-portalu “SLOVENIANA2
  pod tipko – mesečna revija “SLOVENIANA”
  O
  “ORLIH” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  najdete TA TEKST TUDI
  na
  INTERNETU, V GOOGLE OKENCE
  VNESETE: Janez Kepic-Kern Oživimo ORLE dr. J.E. KREKA SLOVENIANA

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM,
  KER UPAM,
  DA TILE EX KP, ZK POKOMUNISTI — NE BODO IZVOLJENI.
  ŠALA,
  KI NITI
  NI ŠALA

  GLEDE – tistih – volitev v EU – PARLAMENT !
  bo pa takole:!
  NE BODO IZVOLJENE
  POKOMUNISTIČNE – POLITIČNO – NEPRIVLAČNE – KANDIDATKE – ŽENSKE

  1. “SD” – TANJA F. – NE BO IZVOLJENA:
  zdr. težave, nezanimiv, nastop,nam Slovencem morda celo škodljiva?
  iz – SD” – STRANKA “PONOSNIH NASLEDNIKOV KOMUNISTOV , KI SO STORILI – ZLOĆIN”
  ( prost citat besed SD poslanca – Koprivca, v PARLAMENTU R:S).

  2. “LMŠ” – I. JOVEVA – NE BO IZVOLJENA:
  kako naj neka MAKEDONKA ZASTOPA NAS SLOVENCE.
  LMŠ – je brezperspektivna stranka, lista, ki bo kmalu razpadla, kot SMC.

  3. “LEVICA” VIOLETA T., – NE BO IZVOLJENA:
  gospa oz. tovarišica V.T. je sama o sebi ma TV rekla, da je iztrošena igralka, v Parlamentu je pa
  trdila, da “mi smo se borilli 1941-1945,” rojena pa je 1963.
  “LEVICA” stranka je baje “neomarxistična”, če kdo ve kaj to pomeni, razen tega, da podobno
  kot K. MARX “NIMAJO POJMA OZ: SE POŽVIŽGAJO NA EKONOMIJO” – naj kar pove.

  Tako se meni osebno vidi:

  – IZVOLJENI BOSTA – ODLIČNI GOSPE – iz SDS
  – ROMANA TOMC IN PATRICIJA ŠULIN,, ki sta doslej lepo predstavljali nas SLOVENCE v EU.
  Nikakor
  pa –
  NE BODO IZVOLJENI

  – LJ. NOVAK, KI MED VEČINO NAS KC VERNIKOV – NI PRILJUBLJENA

  – I. ŠOLTES – ŽE ZATO, KER “IZRABLJA”
  NAS UPOKOJENCE, KI GA NE PODPIRAMO
  OZ. NE
  MARAMO KARLA E. IN NJEGOVEGA – DeSUSA.
  Moj
  osebni občutek, ki me redko vara. ex OK knjižničar L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  KI NITI NI ŠALA

 • Get Smart

  DRŽAVNI ZBOR Republike Slovenije je »zakonodajno telo« = ZAKONODAJALEC. Je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem bomo državljani živeli. Zakone sprejme VEČINA poslancev v DRŽAVNEM ZBORU. Če in ko je država OKUPIRANA, kot je Slovenija, in si OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti svoje lutke, »vojake revolucije«, kot jim pravi tov. Milan KUćAN, oz. »nove obraze«, kot jim pravi propagandni stroj MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, potem vam ta ZLOČINSKA banda kroji življenje. Ravnokar o vašem življenju uradno odločajo DOKAZANO lopovske lažnive lutke, ki slišijo na ime:
  lmŠARAC, Socialni demokrati=SD, DeSUS, Levica, SABratušak.
  Ta sekta zločincev še ni delala za človeka, ne dela in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE NA ČLOVEKU, izkoriščanje človeka.
  Človek se MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE lahko osvobodi na dva načina:
  1. – MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske kreature zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na DOB, na IG in na ostale primerne kraje za njihovo bivanje,
  2. – greš na VOLITVE, oddaš svoj glas za LJUDI (in seveda obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker zaenkrat še vedno štejejo MURGL JUGOKOMI kreature, ki totalno okupirajo državo), nakar pa z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na DOB, IG itd., ter sprejmeš še ostale zakone, ki so v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.
  Naloga osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA, da budite in osveščate še neosveščene, saj za izvedbo osvoboditve nujno rabite osveščene ljudi, seznanjene z RESNICO o MURGL JUGOKOMUNISTIČNINIH uničevalcih Slovenije, za katere SVOBODNA Slovenija ni opcija, kot dokazujejo in celo priznavajo.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
   .
   2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   ————————————————————-
   2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
   2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
   2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
   2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
   —-
   In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
   Nič.
   Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
   = »… pola sebi, pola ŠARCU daje nje …« =
   – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
   »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
   – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
    – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
    Pa nižji davki,
    pa manj davkov,
    pa REALNA rast plač in pokojnin,
    pa nižji stroški,
    pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
    pa za 100 % nižje cene vinjet,
    pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    pa za 100 % nižje notarske tarife,
    pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

    Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
    In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

    SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

    Pamet v glavo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!