Nedržavotvornost levice, “moteči” Thompson in odpadla koža v bazenih

Jože Biščak (Foto: osebni arhiv)

Se spomnite, kako je poraženec volitev Marjan Šarec nekaj ur po volitvah hitel sestavljati levo vlado? Medijski mainstream mu je ploskal: da se mudi, da je treba čimprej oblikovati stabilno vlado, ki mora biti leva, drugače lahko to državo pobere vrag. Začudenje, ker je bil veliki zmagovalec Janez Janša modro tiho in je čakal na pogovore s predsednikom Borutom Pahorjem, je bilo vsak dan večje. Da se predsednik SDS ni pognal v brezglavo dirko naklonjenosti parlamentarnih strank, je bil za pisune znak bele zastave. A kot so dnevi bežali, je bilo vse bolj jasno, da ima Šarec velike težave. In kar naenkrat se levici ne mudi več, prvak LMŠ pa si je vzel dopust, češ težave bodo že počakale, ker se ne mudi. Zakaj že? Da si globoka država lahko zadovoljno mane roke, kajti brezvladje najbolj koristi prav njej – v kaosu so dobički največji.

Pravzaprav se je pokazalo, da levica sploh nima konkretnega programa, da se lahko poenoti le v zaklinjanju izključevanja Janeza Janše, kjer še zmorejo sestaviti stavek, ki je kolikor toliko razumljiv. In seveda sovražni govor. Ja, to je za levico večji problem, kot so nizke pokojnine, majhne plače, prevelika obdavčenost, čakalne vrste v zdravstvu, prevelika zbirokratiziranost uprave. In še bi lahko naštevali. Njihovo fantaziranje o zdravstvu, gospodarstvu, upokojencih, varnosti ali NLB kaže, da sploh ne vedo, kaj želijo. Ampak če kar naravnost povemo: njihovi programi, ki to sploh niso, so navadno sranje. In ko se na pogajanjih pogovarjaš, da je treba spoštovati odločbe ustavnega sodišča (financiranje zasebnega šolstva), potem veš, da je nekaj zelo narobe.

Kot je za levičarske medije zelo narobe, da je s hrvaškimi nogometaši, ki so osvojili drugo mesto na nedavnem svetovnem prvenstvu v Rusiji, praznoval tudi pevec Marko Perković Thompson. Celo več. Na avtobusu, ki jih je pripeljal v središče Zagreba, in na odru so prepevali njegove pesmi. In z njimi polmilijonska množica. Pravzaprav je bil to hud udarec za medijski mainstream, ki že leta tolče po Thompsonu, da je ustaš, fašist, rasist, skrajni nacionalist. Spoznanje, da običajni ljudje bolj verjamejo pevcu, ki pravi, da ni nič od tega, ampak je povsem običajen domoljub, ki ima rad svojo državo, je pač hladen tuš za medije, ki si domišljajo, da jim morajo bralci, poslušalci in gledalci slepo verjeti, ko nekoga ožigosajo. Kaj jih pravzaprav moti pri Thompsonu?

Pevec Thompson (Foto: Arhiv Nova24TV)

Ne gre za to, da bi njegove pesmi opevale hrvaško domoljubje, niti za to, da so slavje zaznamovale hrvaške zastave. Najhujše zlo za multikulturne levičarje je sama domoljubna pesem, so domoljubni verzi kot taki. Levičarji sovražijo vse, kar samo diši po patriotizmu, kar samo spominja na družino, sama omemba vere je zanje škandal, kaj šele besedilo, ki opeva žrtvovanje za svoj narod in za svojo nacionalno državo. Tudi zato tako zgražanje v Sloveniji, saj obstaja bojazen, da bi Slovenci začeli razmišljati podobno, da bi se našel kdo, ki bi kot Thompson izdal uspešen album, in da bi množice prepevale: „Domoljubje imenujejo fašizem, tako branijo svoj komunizem. Prozorna demagogija.“ To so verzi iz Thompsonove pesmi „Naj se nihče ne dotika mojega dela vesolja“ v albumu „Bilo je nekoč na Hrvaškem“, kjer tudi pove svoje mnenje o maninstream medijih: „Napadajo te hlapčevska peresa, kot da oni so vasi branili. Iz luknje prišle so miši.“ 

Foto: Facebook

Rasisti, islamofobi in ksenofobi pa so v očeh medijskega mainstreama pretekle dni postali vsi tisti uporabniki družbenih omrežij, ki so se zgražali, da se v Termah Vivat kopajo muslimanke, ki so oblečene v burkini, čeprav so tista oblačila na slikah bolj spominjala na rjuhe, tako da se jih je prijelo ime “rjuharice”. Oglasil se je tudi direktor term Metod Grah, češ da je s higienskega vidika kopanje v oblačilih bolj čisto, kot ko denimo v vodo odpadajo koža in lasje. Ampak naj razčistimo.

Terme imajo seveda vso pravico, da kot zasebna družba same določajo pravila oblačenja na njihovem kopališču. Tega jim nihče ne odreka, kakor tudi ne odreka pravice Grahu, da pove svoje mnenje. Toda tudi kopalci imajo pravico, da povedo, da jih v bazenu motijo oblečeni muslimani. Te svobode izražanja jim nihče ne sme na silo odvzeti. In če svoje mnenje delijo na družbenih omrežjih in v medijih, ki jim dajo prostor, je to njihova pravica. Prav tako je njihova pravica, da pozovejo k bojkotu obiska term, kar so nekateri tudi storili. Terme pa se morajo same odločiti, glas katerega potrošnika bodo upoštevale, da bodo dobro poslovale. Če jim več denarja prinašajo Arabke, ki se v vodi namakajo oblečene, je povsem logično, da se bodo terme rajši odpovedale normalnim kopalcem in gostile muslimanske goste. In obratno. Če so večji dobički z običajnimi kopalci, ki ne želijo čofotati v isti vodi, v kateri so bile prej “rjuharice”, bodo pač obesili tablo, da je kopanje dovoljeno samo v kopalkah. Tako pač deluje trg. Pek, ki bi prodajal črne žemlje, čeprav je večje povpraševanje po belih, bo najbrž prej ali slej propadel. Veste, ekonomija na mikro ravni je dokaj enostavna znanost: temelji na zakonu ponudbe in povpraševanja. V svobodnih družbah ponudbo s povpraševanjem določajo potrošniki, na podlagi tega pa ponudniki blaga in storitev dajo potrošniku tako ponudbo, da bo čim več zapravil. Kar pomeni, da bo več dobička, zato bodo tudi zaposleni imeli večje plače, družba pa se bo lažje širila.

Enako velja za medije, kajti tako Nova24TV kot Demokracija sta bili deležni zgražanja, da poročata o kopanju oblečenih muslimank. Zakaj bi medij pisal, da trava lepo raste, kar zanima manj kot odstotek ljudi, ne pa o muslimanskih kopalkah v termah, kar zanima več kot polovico bralcev? Če bi pisali o prvem, medija kmalu ne bi ne bral ne kupoval nihče več, kar pomeni, da bi propadel. Ampak to je že nekaj, česar levičarji nikakor ne razumejo.

Jože Biščak

 • samotoje

  Postajam patriotski potrošnik in ne nasedam nobenim politično korektnim pisunom.In se strinjam z Biščakom. Dodajam samo, da naj Grah in podobni ne prodajajo Arabcem Slovenije ampak le svoje “produkte”. To pa lahko počnejo tudi na Bližnjem vzhodu.

  • karpelec

   Tudi svoje produkte bodo morali znatno izboljšat za širšo paleto potrošnikov.

 • anna

  “Tega jim nihče ne odreka, kakor tudi ne odreka pravice Grahu, da pove svoje mnenje”.
  Stavek velja le do te mere, če bo govoril doma ali npr. v gostilni, kjer ga zaradi hrupa nihče ne sliši. Ne pozabljajte, da je odgovorna oseba (plačana s strani zasebne ali nezasebne družbe), zato odgovarja za “higienski minimum” vode v kopališču.

 • Hun

  Thomsonu v pravnem vidiku, neb smel prepovedat nastopa…

 • mali49

  Pred vhodom v bazen piše, da se je treba stuširati, predno greš v bazen, iz higijenskih razlogov. Torej Grah krši lastna higijenska pravila.

 • karpelec

  Za ene se svet ne vrti vsak dan enako, ampak samo po trenutni potrebi. Šele, ko se kje zatakne se vklopi alarm in takrat je joj, prejoj. Na račun enih , se marsikaj zgodi, ker trenutno niso prva liga. Novonastali tajkunčič se trenutno lahko igra z domačim gostom, a prišel bo čas, ko bo tudi domači gist dobrodošel.

 • if

  Grah, direktor term Vivat trdi, da islamska kopalna oprema filtrira odpadlo kožo, ki bi sicer prešla v bazen.

  Grah ne pove:
  kateri tip tkanine ima to sposobnost;
  kako vodstvo bazena kontrolira filtrirno sposobnost kopalne opreme;
  da trenje med kopalno opremo in kožo odstrani več kože, kot če ni kopalne opreme;
  da trenje med velikimi površinami kopalne opreme odpadlo kožo predeluje v fine delce, ki zlahka prehajajo skozi taknino kopalne opreme.

  Direktor Grah se je s svojo izjavo umestil med diletante.

  • SIMON ROZIC

   -In kupljen idiot !!!! – je preveril mogoče, kdaj so bile črne cunje nazadnje
   oprane?

   • moon

    Tukaj ni treba biti prevec pameten: pri zadnjem kopanju!

  • Aron

   Vidim, da si strokovnjak za bazene. Mogoče pa te g. Grah še v službo vzame za čistilca, ne pa da si na socialki na naših plečih. Ja?

 • Felikss_AH

  Odličen članek, kot z bagerjem zaril globoko v jedro problema in zagrabil polno žlico smeti… edino ostaja problem kam s temi smetmi… kar pa je zadnje čase vse-Slovenski problem – KAM z SMETMI?
  Zapakirati v bale in pustiti da po tihem onesnažujejo naravo, zakopati… efekt bo isti, svinjarija bo šla v podtalnice, ali pa vse lepo upepeliti v posebej za to zgrajenih insineratorjih, in potem ostanke še upliniti in spustiti nekam v ali še bolje nad stratosfero… proti soncu da se tam še solarno razplinijo

  • Hun

   enim nm je jasno, da so “kurjaci smeti” koncal na smetiscu zgodovine..ironija usode

   • Felikss_AH

    Hrvaški pesnik Gundulić je lepo spesnil eno življenjsko resnico – “Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli, gori ustaje … Sad vrh sablje kruna visi, sad vrh krune sablja pada” … tudi Hune je Antični Rim potolkel … in lahko se zgodi da bodo neki novi Ujaci Rdečim Hunom vrnili za Bleiburg in ih pognali na “križev put” … pardon … v vašem primeru “Srpova pot”, s kladivi pa bo KONTINUIRANA kolona dobivala po beticah ob zvokih Thompsonove glasbe in gromkega Za Dom Spremni … Alles ist Möglich

    • Hun

     pravi slovenski domoljub bi slovenska okupirana mesta pisal slovensko in bi hrabro marsiral ob ritmih slovenskega domoljubnega pevca…ne pa se ponizeval nacisticnemu okupatorju in hrvaskim nacionalistom, ki silijo na slovensko ozemlje…

     • Felikss_AH

      Ko si že potegnil pojem domoljubja pa mi obrazloži Levičarsko Internacionalno-Globalistično Homo-domoljubje versus Slovensko Rdeče vam “domoljubje”. Škoda je da tudi v Sloveniji nimamo nekaj podobnega Thompsonu, kar bi prispevalo zaustavitvi Multi-Dekulturalizaciji Slovenije v Slovenistan. Nacionalizem ki ne ogroža druge je avtentični izraz domoljubja ki ga precej nerodno izražaš.

      Kar pa zadeva sodobni Slovensko-Hrvaški konflikt, se politike obeh strani veselo namakajo v tem dreku, in na žalost temu sledijo premnogi navadni idioti na obeh straneh. Soros in njemu nadrejena NWO Kosher Nostra mislijo da bodo Nacionalno Evropo strli z Multi-Rasno Multi-Dekulturalizacijo, a se kot že kažejo prvi dokaj še sramežljivi rezultati krepko motijo. Vi Rdeči Huni pa s tem vašim Globalističnim kurcoljubjem kot zadnji idioti rušite PRAVO domoljubje ki ga imate samo v ustih… skupaj z “refugee” organi in izcedki ki jih boste goltali če bo pravo domoljubje izginilo.

     • Hun

      kako ne ogrozas ce mi grozis z kladivom po betic…aha to je svoboda govora to ne pomen, da se bo udejanil…no sj tist ps k laja ne grize..moja skrb je odvec

     • Hun

      bojis se hrvatov..znasal se bi pa nad migranti…pises neke romane k filozof..as na FDV studiral kot tvoj komi sef

     • Felikss_AH

      Moram ti priznati da si me “prelisičil”… namreč mislil sem da se samo delaš blesavega… ti pa povsem avtentičen

     • Hun

      jansisticna ovca ..ki menja dlako..od poslusnega komunista do poslusnega jansista…tragikomicna burleska

 • Zora

  Marsikaj Bišček ne razume in misli da če bo večkrat ponovil svojo laž da bo postala resnica.
  1. Janša ni veliki zmagovalec ker je dobil samo 25 % kljub temu da je vodil svojo volilno kampanijo 4 leta in ni opravljal svojega dela v parlamentu.
  2. Marjan Šarec ni veliki poraženec, ker so bile njegove ambicije priti v parlament in to je naredil.
  3. Tompsonovo domoljubje se kaže tudi v hrvaških apetitih po tuji zemlji, kar Slovenci lahko občutimo v Piranskem zalivu. Ampak Bišček je preveč zabit, da bi to lahko videl.
  4. Ja za zaslužek se gre zato so terme Vivat zgradile poseben bazen za bogate arabce. Ker je ena kopalka po nesreči zašla v bazen kjer se kopajo vsi ostali, je s strani sds-a nastala prava gonja proti termam.

  • Aron

   Kot da bi SDS s svojimi družbenopolitičnimi delavci namerno uničevala slovensko gospodarstvo in slovenska podjetja. A kdo to taktiko razume?

  • alojz

   Tista v burkiniju je bila sigurno slepa, da je zašla. Versko slepa.

  • tohuvabohu

   Kakšna gonja bi šele nastala v MSM, če bi kake terme zgradile bazen za katoliške duhovnike (kar sicer seveda nikomur ne pride na misel, ker bi to bila norost). Zato raje zaveži goflo, frčafela.

   • Hun

    kdo ti je prisepnil to norost..tvoja leva stran mozganov…
    sam prides do ideje in jo oznacis za noro…mas prou da so protislovja tvojga umotvora

    • tohuvabohu

     Uporabil sem rdečkarsko tehniko ustvarjanja fikcije. To levaki dobro razumete, sem računal na vaše pohvale, heeeeeeheeeheehe.

     • Hun

      dej komunjara zabit si tok da sesam ujames na lastnih rdecih limancah

  • samotoje

   Ti marsičesa ne razumeš in misliš, da je dovolj, da večkrat ponoviš svoje laži in bodo postale resnica.
   1. SDS je zmagovalka volitev in to velika v primerjavi z ostalimi strankami.
   2. Marjan Šarec je veliki poraženec, ker so njegove ambicije postati premier in potem predsednik države. Nič več in nič manj kot to.
   3.Tompson je zaveden Hrvat in zelo priljubljen v domovini (kamor Slovenci derejo na vsakoletno denarno ožemanje). Pri hrvaških apetitih pa je problem slovenska diplomatska in politična nesposobnost in zasebni interesi (apartmaji in hiše na Hrvaškem).
   4. Pri tej točki še kako drži trditev iz uvoda.
   Ne vem, če opaziš; pri meni so vsa ločila na mestu. Slovenec pač.

 • elh.

  Če bo šlo vse kot si je zamislil Lunatik in podmladek prašičerejca bodo vse, ki ne mislijo tako kot oni utišali. Na žalost ne bomo čisto osamljen otok znotraj Evrope. Tudi Angleži, Nemci in Švedi imajo take prijeme. Nič čez alaha je glavno pravilo. Čez alaha pomeni vsako ugovarjanje kateremukoli muslimanu.

  Pri nas bo še dodatno pravilo nič čez Tita, nič čez levičarje.
  Skratka obetajo se tri vrste ali kaste ljudi:
  Najvišja so muslimani, ki so jim pokorni vsi neverniki.
  Nevernike, ki niso levičarji terorizirajo levičarji, ki skrbe, da niso užaljeni ne muslimani in ne levičarji. Muslimani lahko kritizirajo tudi levičarje in celo Tita.

 • Zora

  Za sds- ove ovce so takšni filtrirani, na pol resnični članki edino prebavljivi, ker ne zmorejo dojeti protislovij, ki so ptisotne v resničnosti. Seveda isto velja xa Biščaka.

  • tohuvabohu

   Govori v svojem imenu, prismoda zmešana.
   Protislovja so samo v glavah, v resničnosti jih ne more biti.

 • Aron

  Slovenci ne bi imeli prav nič proti, če bi bila na odru Severina ali pa kateri izmed drugih hrvaških pevcev. Problem imamo s tem, da Thompson za veliko večino Slovencev predstavlja tisto Hrvaško, ki je med drugo svetovno vojno klala Slovence po njihovih taboriščih. Da del Slovencev odkrito koketira s tem delom Hrvaške pa ni nič nenavadnega, saj so bili med vojno zavezniki pod istim vodstvom.

  • moon

   Lej, kaj tebi in ostalim slovenskim ovcam predstavlja Thompson, je tvoj in jih problem..
   Thompson poje pesmi o hrvaski vojni za osamosvojitev, podobno, kot vasi partizanski zbori, kateri opevate zmage v 2SV.. ne vem, kaj je tu tako spornega, razen (hrvaskega) domoljubja?
   PS: hrvatov ne prenasam, niti tam nisem bil ze 20 let.., ti pa kar veselo nosi denar svojim “sovraznikom” … aja.. pa frotirko vzemi s sabo, skal imajo dovolj!

   • Aron

    Ja sej pravim, da je domoljubnih hrvaških pevcev več kot dovolj, slovenska desnosučna raja pa tripa vglavnem na Thompsona. Je le dec! :)

   • Hun

    ne prenasa Hrvatov…spostujes pa hrvasko domoljubje s poslusanjem Thomsona

    • moon

     Lej, jst s hrvati nimam nic, se manj s Thompsonom, ti kateri lizes njihove riti po Jadranu, pa kar lepo tiho bodi!

     • Hun

      simpatizer hrvaskega domoljubja

     • moon

      NO, lepo da priznas…

     • Hun

      kaj priznas, da ne znas razmislat s svojo tikvo

  • tohuvabohu

   Kaj pomeni “odkrito koketira”, butelj? Pusti ta preživeti boljševistični besednjak, govedo rdečkarsko. Ogromni večini Slovencev dol visi za Hrvate, blazno pa nas moti, da naša država v NAŠEM imenu odloča o tem, kdo sme nastopati na naših odrih.

 • Slovenija = nova Venezuela na kubik!!
  https://www.youtube.com/watch?v=oQQhyD6e9sM

 • južnificirana_si

  thomsana sovražijo slovenci, kateri imajo prednike iz srbije predvsem zaradi pesmi Čavoglave, ki je sovražna do srbov. Čavoglave je tudi vasica kjer se je on rodil

 • Ales

  Biscan, tvoje pisanje je navadno sranje.

  • traktor

   Vse kar je resnica je sranje.

  • dob

   Že mogoče. Ampak mene te terme ne bodo videle in grškega jogurta, ki se prilizuje islamu, ne bom kupoval.
   Lahko pa, da bosta Levica in SD zihtala, da drugega jogurta ne bo in da bodo v vseh bazenih črne pošasti plavale na vodi. meje bodo zaprte in drugam ne bomo smeli, kar pomeni, da drugega bazena in drugega morja za nas ne bo, jogurta pa tudi ne. Razen tistega, ki je “grški”, s kupolo brez križa in slovenskega s kozolcem, na katerem se sušijo mokre burke.

   • Hun

    Kdaj so te videle na zadnje terme?

 • dob

  “Veste, ekonomija na mikro ravni je dokaj enostavna znanost: temelji na zakonu ponudbe in povpraševanja.”

  Ne v jugo-socializmu!

 • Aton

  Drugim vedno pripisujemo svoje napake.

 • južnificirana_si

  slovenci, ki imajo srbske prednike sovražijo thompsona predvsem zaradi pesmi Čavoglave

 • KAPIBARA

  Glede teksta od Tomsona, katermu mimo grede, dam prav, je pa nekaj takega pel že bora dzorzevic, kateri je imel na začetku probleme z oblastjo: Gre pa nekako tako: Za ideale- ginu Budale..

 • bednick

  Nekje sem prebral, da terme niso pralni stroj.

  • Slovenec 33

   Do sedaj niso bile.

   Levuharji so jih pa v pralni stroj prekvalificirali.
   Bomo videli katere terme bodo ostale terme in katere so in bodo pralni stroji.

  • moon

   NO, saj tudi banke niso, razen za levuhe…

 • Franc Vidrih

  Če bi imeli desni mediji podporo od SOROSA in ARABSKEGA KATARJA, bi lahko tudi pisali, da kako lepo trava raste.

  • večni srb

   A niso madžari tudi neke sorte kalifat? Vsaj po izvoru naroda bi rekel, da so.

 • večni srb

  Thompson in rjuharice imajo isti problem, neprestano molijo, pa naj se gre za kopanje ali nogomet, povsod morajo zraven omeniti še svojega arabskega Boga.
  Boga ponudba in povpraševanje ne zanimata, ni pomagal ne hrvatom v finalu in ne rjuharicam doma.

 • večni srb

  Res čudno, da slovenci nismo dobili svojega domobranskega pevca, med osamosvjitvijo, smo veterani poslušali Agropop, Pankrte in Pop design. Zgleda danes ne zna več nihče napisati in zapeti lepe domobranske pesmi. Škoda, morda bi bile všeč tudi hrvatom in bi lahko imeli tam koncerte, naši partizanski zbori so bili včasih lepo obiskani, nekatera mesta so še danes pobratena.

  Kaj je narobe z ustaškim domoljubjem, vedo samo hrvati, ki so po rodu domačini ali srbi.
  Dejstvo pa je, da je ustaška fašistična džamaherija napadla in okupirala slovence, ne pa obratno, Tompson poje tudi o junaškem pobijanju slovencev, ko opeva njihove bedne, patetične zmage in joče za tistimi kupi kosti, ki so ostali za njimi po naši zmagi. Zdaj pa ne vem, no…

  • KP

   Pa kaj ti sploh to pišeš za ena jajca??? Se ti je res čist odpeljalo??? Daj prosim še enkrat preberi vse te kozlarije,ki si jih napisal Srboslav.

 • xtc

  Končno trezna obrazlaga.

 • Hribouc

  Pazite se, g.Urednik!

  Branko Cestnik IS WATCHING YOU !

  Ne samo Miličarji od Gyorkoške!!!

 • Hribouc

  Achtung, achtung!

  Pazite, g.Urednik!
  ————————————————————————————————————————————
  Policija bere in posluša.

  Enako verska policija patra Cestnika !

  Burkini in feredžo v vsako slovensko vas ! “FakYU Serpentinšek PRESS”

 • mare

  Ena aktualna za današnji čas, Hej tovariši pod orožje vsi, tujec mora iz naše zemlje… Levičarska pesem, ki se jo danes sramujejo.