Nesprejemljivo početje Tanje Fajon

Tanja Fajon (Foto: STA)

S Tanjo Fajon, aktualno evropsko poslanko z liste SD, se “poznam” že dolgo vrsto let. Najprej sem jo spremljal kot novinarko nacionalne televizije, ki je seveda povsem “neodvisno in objektivno” poročala iz Bruslja. No, takrat ona mene še ni poznala. Osebno pa sva se prvič srečala leta 2012, ko sem bil notranji minister in me je prosila za sprejem in pogovor. Resnici na ljubo je bila edina evroposlanka, ki je to sploh storila. Brez težav sem jo sprejel in pogovarjala sva se o ilegalnih migracijah, ki leta 2012 pač niso bile problem. Še na nekaj letih v Bruselj in nazaj sva se srečevala in spregovorila nekaj besed.

Da ima Tanja Fajon ekstremna leva politična stališča, je jasno vsem, seveda tudi meni. Ne odzivam se na njih, toda naslednji tvit, ki ga je objavila pred dnevi, je zahteval mojo reakcijo (slovničnih napak ne popravljam).

 

Kakšen prezir in vzvišenost vejeta iz tega sporočila? Samo zato, ker pripada neki drugi politični opciji, ga je sprejela z zadržki?! In njej je obljubil, da ne bo “madžarski, ampak EU komisar”, kot da to ne bi izhajalo iz položaja vsakega komisarja. Nisem si mogel kaj, da ji ne bi odgovoril.

Odgovorila je z vprašanjem, kaj je spet naredila narobe. Torej mojega sporočila ni razumela. Zato sem ji pojasnil takole:

No, pa je šlo, njen odgovor je bil naslednji:

No ja, pred kakšnim mesecem je v Ljubljani prišlo do fizičnega napada, mirno lahko rečemo vandalizma, nad prostori LGTB-skupnosti. Tanja Fajon je to seveda takoj in odločno obsodila. Včeraj pa so mediji poročali o tem, da je neki Maročan, ki je bil že na prestajanju zaporne kazni v Sloveniji, v Ljubljani v nekaj dneh izvršil dve posilstvi. Tanja Fajon pa nič. Nekaj časa sem čakal, nato pa jo spomnil takole:

Po skoraj enem dnevu mi je odgovorila takole:

 

Moj odgovor pa je bil naslednji:

Kaj je in kaj ni moteče?
Pošteno povedano, v času svojih treh poslanskih mandatov sem v DZ srečal mnogo poslancev. Z mnogimi se v političnih stališčih nisem strinjal, a to zame ni pomenilo, da se z njimi ne bi vljudno pozdravil tako v DZ kot na ulici. To zahteva osnovna človeška olika. Tudi danes bi z veliko večino lahko šel na kavo in pokramljal. Jasna, pa če tudi zelo ostra politična stališča, ki jih posameznik zagovarja, zame niso bila in nikoli ne bodo problem. To pač sodi v parlamentarno demokracijo. Če me je kaj motilo in me moti še danes, je to dvoličnost. V življenju pač moramo iste stvari meriti z istim metrom. Umor je umor, pa če ga stori levo ali desno politično usmerjen posameznik. Žalitev je žalitev ne glede na to, s katere politične strani prihaja. Tudi tatvina je tatvina ne glede na to, ali jo je storil levo ali desno politično usmerjen posameznik.

To, kar počne Tanja Fajon, ki na hitro in ostro obsodi fizično razdejanje v prostorih LGTB-skupnosti, ko pa Maročan sredi Ljubljane posili dve Slovenki, pa molči, je zame nesprejemljivo in nedopustno početje.

Dr. Vinko Gorenak

 • von Rhein

  Glede na to,da šele na opozorilo popravi svoj način komunikacije, je dovolj očiten znak,da ni iskrena.

  • Felikss_AH

   Saj ni popravila ničesar… nobene obsodbe!

 • pajot

  Vse kar stori islamski agresivec se smatra kot kolateralna škoda pri osvajanju Evrope. zato se Soroseva plačanka ni oglasila. Ker je posilstvo dveh Slovenk zanjo kolateralna škoda. Bog ve,kako bo ta mrha končala…
  Morda to vem tudi jaz.

  • WISKY 1000

   Ji privoščim vsej ducat zapečenih

  • francelj3

   Predvsem pa kdaj. In koliko škode bo prej še naredila (med drugim tudi na mojih živcih).

 • mare

  Ni se oglasila, ker je bil posiljevalec njej tako ljubi ilegalni migrant. Po njenem mnenju, oni to lahko počnejo, ker so ranljiva skupina.

 • Andrej

  Gospa Fajonova enači muslimansko posilstvo Slovenk s pravico do splava, le da se proti prvemu ne bori, proti drugemu pa.

 • Skrajno Desni

  Rešitev problema je popolnoma enostavna, rdeče oblečene in mavrično lahko golazn islamistična posiljuje ostalih pa ne.

 • althar

  “Moram služiti svojemu pravemu gospodarju. In če On zahteva zamenjavo evropskega in slovenskega prebivalstva, kdo sem, da bom temu nasprotovala? Vi ne veste, kako je, ko enkrat podpišeš pogodbo s Schwartzem…”

 • Ivan Ivanovič

  Fajonka je politično korektna. Včasih se je temu reklo, da je na liniji, partijski seveda, saj druge ni smelo biti. Trenutno je ta linija globalistični fašizem. Vedno ve, kaj je treba obsoditi, kaj pohvaliti, kaj ignorirati. Je pač na politično korektni fašiglobalistični liniji. Njena naloga ni, da misli s svojo glavo in se sprašuje, ali je linija prava ali ne, moralna ali ne, na njej je, da ji sledi. To je politično krektno. Če odstopiš od zapovedane fašiglobalistične linije, pa si sovražnik. Fajonka to vsekakor ni. Ona tudi dobro ve, da so migrantska posilstva in ostalo nasilje le kolateralna škoda pri izpolnjevanju fašiglobalistične agende. Cilj opravičuje sredstva. Nobena invazija ni potekala gladko, brez nasilja in brez žrtev. Sodobna okupacija Evrope poteka pravzaprav z minimalnimi žrtvami. Doslej. Kako bo v prihodnosti, bogsigavedi.

 • Antonius

  Kaj pa Fajonova ve o posledicah stresa in molčečem očitku, ko nesrečnica abortira svojega nerojenega otroka. Njej je ta izkušnja prihranjena, ker jo je doletela posledica njenega zdravljenja.
  Ni se ozrla po kakšni posvojitvi, niti pojma nima, kaj pomeni podariti otroku ljubezen in skrbno starševstvo.
  Ženska, ki si želi na svet spraviti svojega otroka, ne bo nikoli zagovarjala in pristala na splav.
  Dvolična in neiskrena kot je, bo posilstvo protestno najbolj naglas odreglala šele takrat, ko bo njo kdo *osrečil* s posilstvom.
  Tanja Fajon je zgolj zlagana humanistka, ki v javnost trosi neiskrenost in svoje prevarantsko poštenje. Ko je bila še v vlogi novinarske poročevalke iz Bruslja, se niti v enem njenem prispevku ni dotaknila nobenega imena izvoljenih poslancev iz SDS. Strogo je pazila, da je izpostavljala samo tiste, ki jim politično sama pripada.
  Jalovo je vse, kar ona je in preračunljivo zagovarja.

  • SIMON ROZIC

   Vse leve humanistke so zlagane, od Ćaćinovičke do našemljene Nusdorferce
   in jokajoče Ogulinke….nehajte se pretvarjat in krast denar revežem z vašo
   sprevrženo humanitarnostjo

  • freedomfighter

   Zenska ni namenoma splavila…drugace pa jaz zagovarjam pravico do splava pa ga sam najbrz za svoje otroke nebi sprejel…najbrz…nisem pa siguren…odvisno od situacije

 • Artur

  Že sto let komunjare z dejanji dokazujejo kakšen moralni, zlohotni poden v eni od gnilih vej človeške vrste so pa se še zdaj čudimo kako je to mogoče, da ena predstavnica iz te izrojene bande to počne na tako pritlehen in podel način.

 • resnicaboli

  Tej še manjka veliko da bi bila demokratična ona bo za vedno ostala v kumrofcu je pa žalostno da je v Bruslju.

 • Nata

  + + + + + Tudi sokomentatorji ste dobro napisali.
  Jaz pa samo dodajam. Mnogi slovenski troti in trole so jo volili! Ali pa ti troti in trole sploh volit ne gredo ! Torej ?? Vse , kar se dogaja je rezultat te neverjetne arogance do lastnega naroda in države. Kako to, da smo bili pred 30 leti vsi ZA. . . . . sedaj pa mnogim ” dol visi ” ??

  • Janez Mayer

   Čedalje bolj verjamem, da ni važno, kako ljudje volijo, ampak kdo šteje, no.

   • Nata

    To se večkrat vprašam . . . . . . bo potrebno babo Vango poklicat.

  • Mirko

   HA, ha, če bi jaz imenoval volilne komisije in vodil volitve, bi moji zmagali z 49,23%, pa partnerji s 12,37% opozicija bi dobila 3,65%. 4,23%, 4,83%, in največji 20,69% ostalih pet strank pa po 1%, torej ven iz parlamenta, to bi fino izgledalo, saj bi imeli parlament z 6 strankami + 2 manjšinska poslanca, he, he.

   • Nata

    Saj to ne bi bilo slabo !!Problem bi bil samo, kako do take možnosti priti !!

    • Mirko

     Po romunsko mogoče

 • tasilo

  Fajon: “Vsako posilstvo je gnusno dejanje, proti katerim se borim že desetletja.”

  A res?? A bejž no!?In kako se boriš proti posilstvom??

  In še naprej: kako se ti, posiljevalska Fajonka boriš proti temu, da celo državo levičarji, socialisti in predvsem vi komunisti gnusno posiljujete s svojimi za narod in državo katastrofalično škodljivimi ukrepi?!

  NEHAJTE ME ŽE POSILJEVATI! VAŠE POSILJEVANJE JE GNUSNO DEJANJE!

 • Ryuk

  Fajonova je za posilstvo sokriva in odgovorna.

 • boogin1

  Komunajzarka lajdra Tanja Fajon se z vso svojo dušo in telesom bori proti nestrpnosti in ksenofobiji, vendar le v primeru, da to niso SLO ali EU državljani, saj so jo določeni ravno za to izvolili v EU parlament, da bo za škodljiva dejanja za SLO in EU ponovno prejela novih 1 milijon EUR. Obnaša se tako, kot da ni kadidirala za poslanko v Sloveniji, temveč v neki muslimanski državi. Njena in SD vizija je med drugim tudi poveličevanje zločinca z množičnim romanjem v njegov rojstni kraj Kumrovec. Svoboda izražanja in neodvisnost medijev, je po njenem komunajzarskem razmišljanju le, kadar mediji in novinarji pišejo in potrjujejo bolano komunajzarsko ideologojo, če se nekdo z njihovo ideologijo ne strinja, je konec svobode in odvisnosti. Enostavno povedano je po komunajzarsko svoboda izražanja in neodvisnost medijev-najprej kaj je prepovedano govoriti nato sledi kaj je potrebno govoriti. Ali kot meni Levica: če komunajzarji zmerjajo drugače misleče s fašisti, nacisti,…je to branjenje civilizacijskih pridobitev.

 • macon

  “Rešitev je samo v opolnomočenju deklic in žensk za aktivno odločanje o svojih in skupnih zadevah.”

  Kakšno klinčevo opolnomočenje žensk, ko je bila sama z maroškim kriminalcem, ki se je spravil nanjo? Najprej ta človek ne bi smel biti tukaj in ne bi bil, če ne bilo levičarjev kot je Fajon in njihovega multikulturnega laganja o ubogih beguncih. Drugo, če Tanje Fajon ne bi lagale, da so pritepenci enaki kot mi v tudi po kulturnih navadah, se bedaste babe ne bi takole izpostavljale pritepencem oziroma, če bi levi fanatiki vsaj molčali namesto, da lažejo in se imajo še za pametne. Tretje, dajmo primerjat razbito šipo na Metelkovi in dve posiljeni ženski, rang škode in poškodbe in odziv levičarjev v obeh primerih. Do kraja noro in sprevrženo!!!!

  Levičarji so psihopati, bedaki in duševni bolniki, ki nas pehajo v vojno, sami bodo pa spizdili na rajske otoke in v Švico ter v miru uživali v nakradenem in prilaganem.

 • Franc Šink

  Vsak moški ki pogleda sliko Tanje Fajon, pomisli na spolnost.

  • pajot

   genialno,ha,ha,ha…

   • tohuvabohu

    A si mislil genitalno?

  • WISKY 1000

   Z zapečenimi

  • Rožle

   Zaradi priimka predvsem .. Fafajon ..

 • šmentanamuha

  Fajon se bori proti posilstvu, a rs? Zakaj nas pa potem posiljuje s svojim multikulturalizmom in se zavzema za ilegalne migracije, čeprav je več ot očitno, da so ti invazivni vsijivci nekompatibilni z našo mentaliteto, kulturo in načinom življenja?

 • SIMON ROZIC

  Dajte, prosim tej levi ksantipi že enkrat zapret gofljo, ker res smrdi od
  Bruslja do sem !!!!

 • mali49

  Z gospodom Gorenakom se 100% strinjam in želim, da se čim večkrat takole oglasi.

 • Van Der Waals

  NEVEM KAJ SE GORENJAK SPLOH UKVARJA Z GLUPO LEVIČARSKO BABO KOT JE FAJON! ZAGOVARJA SKRAJA LEVA STALIŠČA… KER JE OZADJE DENAR!

 • Felikss_AH

  Islamofilna krastača… kakšna satisfakcija bi to bila ko bi jo doletelo to kar se je že dogajalo… ko na primer Belskega fanatično aktivističnega Islamofila, Negrofila, Homofila in podobne excentrike doleti “razodetje” prav s strani njihovih fetišev. Zgodilo se je nekaj let nazaj enem zagrizenem New York-škem Judeo-Levuharskem pisatelju in aktivistu… ki je nenehno imel polna usta diversity-ja… in sta ga dva “diversity-ja” pred njegovo hišo ob roparskem napadu “olajšala” še za življenje. Sama odprava življenja je za take malce premila kazen… Fajonova si zasluži še dolgo življenje in obilico hudega trpljenja… po tem ko bi jo… recimo temu paradoxalna usoda postavila v koordinatni center neke bodoče teroristične explozije… od katerih drugače beži vsa posrana in kot razburjena kura tweeta svojim “dekletom” da je OK

 • Janez Mayer

  Sliši se zlobno…škoda, da ni bila ona na mestu teh dveh Slovenk.
  Pravzaprav tudi je zlobno. Upravičeno, no.

 • Janez Mayer

  Zadnjič sva z Joži, po pol litra encijana, razpravljala o problematiki nelegalnih migracij.
  Joži je pač taka kmečka bunka, pa ji ni jasno, zakaj mora ona, ko gre iz Vrsarja iz nudo kempa polet domov, stat tri ure u vrst na meji, pa kazat osebno tm enim polcajem, eni zapečeni (pa niso iz nudo kempa, garant) grejo pa čez mejo kr tko. Vpijejo azil, jih dajo mal u dom tm na Vič, pa kšno mal posiljo, pa se o tem na osrednjih medijih še komentirat ne sme. Pa ni ji jasn, če tm en pedrski klub mal preluftajo, zakva more pol še serpentinšek vpit, da to ni prou, k pa en čudovit nou sosed posil dve mladi punci, so pa vsi tih k riti. Joži tud ni jasn, zakva mora vsak mesec plačat za zdavstveno, po, pa čakat pou leta, da jo pregledajo. Pa Joži…
  Ja, Joži je pač ena taka kmečka bunka, nč ji ni jasn, no.

 • rock

  Vinko se je zaljubil v Tanjo? Nikakor ne more brez nje. !!!

  • Janez Mayer

   Torej so, po tej logiki, levičarji zaljubljeni v Janšo?

   • pupa

    Takoj, ko bo JJ šel iz politike bodo levičarji ob svoj levičarski pluvalnik.Še Kršinar na Reporterju ne bo imel več kaj počet. ( upamo,da takrat ne bo več REPORTERJA).

 • Rožle

  . ♪ ♫ ♩♬ ♭ Fafajonka nisi mi .. ooo ne, ne fala ti ..♪ ♫ ♩♬ ♭

  • Janez Mayer

   Azra je mela tud en komad, Kurvine ćerke…akhm, prirejeno malo, no.

 • francelj3

  Spoštujem g. Gorenaka kot človeka in politika. Ampak da kljub doktoratu znanosti in članstvu v proslovenski stranki naredi v enem samem tweetu pet grobih slovničnih napak, je pa žalostno.

  • Janez Mayer

   Tviti so ena taka hitra rekacija na situacijo, ko stisneš Gou, preden še enkrat prebereš.
   Vsebina je bolj pomembna od oblike.
   Je pa res, da je tov Fajonova u nulo korektna, kar se slovnice tiče, no.

 • Common Sense

  Falotka in pripadniki SD ne prestanejo osnovnega testa dostojnosti. Dostojnost (decency) je to kar loči razumne, poštene ljudi ne glede na politično pripadnost od falotov.

 • freedomfighter

  A mislite da bi orban sprejel sorosa in ali bi to storil z zadrzki?

  • Janez Mayer

   Zanimivo vprašanje. Seveda je pomembno, kaj kdo želi doseči s sprejemom nekoga. Sam sprejem Sorosa s strani Orbana namreč še ne bi pomenil, da se s Sorosem strinja, lahko bi mu poskusil razložiti, zakaj se z njim in njegovo politiko ne strinja.
   Torej, zanimivo ampak pomanjkljivo vprašanje, no.

   • freedomfighter

    Raje drugace vprasam…a mislis da bi orbanovi privrzenci podpirali da se orban sestaja s sorosom ali bi bili bolj negativnega mnenja…kaj se pogovarjajo za zaprtimi vrati pa tako ali tako nebi izvedeli…ce si iskren po tem ves da bi tak sestanek bil slab pr…z njim nebi dosegel nobenega pozitivnega efekta samo neodobravanje najzvestejsih privrzencev…isto he pri fajonovi…njenu volivci sigurno niso navduseni

    • Janez Mayer

     Naiven si. Politika je umetnost, kako zase iztržiti največ tako, da vpiješ, da delaš za druge.
     Politika je samo umetnost, kako ostati na oblasti in kako to čim bolje finančno izkoristiti zase in za svoje podpornike.
     Zato verjeti, da je tisto, kar politiki povejo privržencem, res tisto, kar njih zanima, eh, naivno, no.
     Nikoli ne verjemi politiku. Verjemi v mešanico na oblasti, tako je zagotovljeno, da drug drugemu gledajo pod prste in špecajo, no.

     • freedomfighter

      To se popolnoma strinjam…politiki ki niso na oblasti imajo edini cilj priti na oblast tisti ki pa so na oblasti pa imajo edini cilj tam ostati…ravno za to orban nima kaj pridobiti iz sestanka s sorosom tako kot fajonova ne bo pridobila na popularnosti ce se dobi z orbanom…njihove sluzbe so pa odvisne od volje ljudstva

 • Svoboda

  Skoda da ni marocan posilil fajonko in njenega moza v jebeno rito potom pa mene zanima kako naprej

 • črnogled

  Skrajni čas je,da tudi tem izmečkom nadenemo ime,ki jim gre: KOMIFAŠISTI

 • Franci Pušenjak

  Verjetno vsej tej korespondenci ni kaj dodati, pa tudi čuditi se ni! g. Gorenak mene početje Fajonove prav nič ne preseneča! Levičarji so bili in bodo najprej izmuzljivi, nato lažnivi in na koncu maščevalni! Nikoli ne bodo drugačni! Prvi 2 obnašanji doživljamo kar naprej, tretje naj nas Bog obvaruje, leta 45 je bilo neizmerno žalostno in porazno!!??

 • Olga101

  Sovraštvo je Fajonka skrivala, tako kot vsi komunisti in Islamisti! Danes kažejo svoje prave barve!

 • Branko Jadran

  Ja, mal poslusajte, prejsnji teden,
  gospa stresla je celo jugovino,
  in sedaj, glavna tema na jugu je gospa
  vihar, vetrolom, zanimivo
  Malo Yu Tuba topla voda je odkrita

 • piko8

  Tipično za fajonko in levo golazen!
  Pisanje z malo začetnico je pa izraz spoštovanja do te osebe!!!!

 • sloustava

  Oj, dober spomin, predvsem pa dober zelodec imate dr. Gorenak, da ste uspeli obdrzati vas, vam in nam, normalnim ljudem, uglajen nivo komuniciranja. S Fajonovo, ki je, dobesedno, privabila in privablja migrante, posiljevalce in drugo gamad od krsilcev cloveskih in pravnih norm, obdrzati nivo komuniciranja, je strasanko tezko, morda celo Sizifivo delo. A ob prebiranju njenih odgovorov se potrdijo misli, ki is postanejo aksiomi: zensce je zastrupljeno!

 • mona lisa

  Ta ženščina ni vredna več besed, škandalozno pa je da lepo in bogato živi na račun davkoplačevallcev in dela proti njim.

 • Slovenija od kje lepote tvoje

  Mogoce bi ona rada vidla da jo kdo od migrantov na stango naslon

 • IvoZbogar

  Kaj je narobe, da gaje z zadržki sprejela. Evropska komisija je celo stranko izključila, zamrznila, nesprejela) v skupino ljudskih strank. Gorenak zakaj ne nastopiš ostro proti vrhu ljudskih strank v EU?

 • IvoZbogar

  Sicer pa ta dolgovezna nakladanja o gospe Fajon so samo duševna hrana za vas (po večini) primitivne desničarje. Gospa Fajon je med Slovenci zelo priljubljena. To kažejo vse ankete in meritve. Bolj, ko boste vi udrihali in si izmišljevali nesramne, boleče zgodbice (recimo zakaj je splavila), bolj bo priljubljena.

 • IvoZbogar

  Zakaj je večina komentatorjev tukaj anonimnih? In ti pod nekimi izmišljenimi imeni so ponavadi najbolj nesramni in najbolj žaljivi. Nič čudnega. Se skrivajo.

 • WatsonForus

  Škoda da ni Fajonko “kresnu”

 • Black_hawk

  Vinko zate mi je en policaj pod prisego potrdil da si skorumpiran. Če to drži adijo.

  • sloustava

   Meni pa taisti policaj zate trdi, da nimas lulcka…

 • Svoboda

  Fajonka tebe bi mogel nabrisat orenk spredaj in zadaj bedna veleizdajalka

 • traktor

  Tanja Fajon, šiptarska princesa.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!