Nezakonite migracije, medel evropski odziv in norosti vladajočih

Datum:

V tokratni reviji Demokracija nadaljujemo s problematiko naraščajočih nezakonitih migracij iz Azije in Afrike, ki čedalje bolj ogrožajo tako Slovenijo kot Evropo. V primeru naše države še posebej skrbijo podatki o povečanju kriminala v bližini migrantskih centrov pa tudi drugje. Povečala se je tudi kriminaliteta v Ljubljani.

Predsednik SDS Janez Janša je zato prejšnji teden vladi predlagal takojšen sklic nujne seje Sveta za nacionalno varnost na temo migracij in širše varnostne situacije v državi. “Slovenija in z njo del EU je tik pred viškom velikega migrantskega vala. Ta je okrepljen tudi z akcijami, ki jih Rusija kot del specialne vojne prek omrežja Wagner in številnih drugih aktivnosti sproža v nekaterih afriških državah. Pristojne službe nekaterih držav so že na začetku poletja opozarjale na vročo migrantsko jesen,” je zapisal Janša in opozoril, da je predstavnik SDS že na seji Sveta za nacionalno varnost sredi julija letos predlagal, da svet obravnava tudi informacije o povečanem pritisku ilegalnih migracij in pravočasno predlaga ustrezne ukrepe. A vladajoči so ta predlog arogantno zavrnili.

Podobno so tudi tokrat zavrnili Janšev predlog za sklic seje, češ da za to ni potrebe. A realnost na terenu kaže, da je ukrepanje potrebno, saj se lahko v kratkem zgodi, da bodo sosednje države začele resno nadzorovati svoje meje (nemška notranja ministrica Nancy Faeser je že napovedala vzpostavitev začasnega nadzora na meji s Poljsko in Češko, da bi tako omejili pritok migrantov v državo) ali jih celo zapirati, kar pomeni, da bo naša država postala t. i. migrantski žep. Janša je zato Golobovi vladi svetoval, naj situacije ne podcenjuje, temveč se loti dela, naj ukrepa in se skupaj s prizadetimi državami dogovori za ukrepe, s katerimi bi ta migrantski val na balkanski poti ustavili. Dejstvo namreč je, da Evropska unija pod vodstvom Evropske komisije (EK) in njene predsednice Ursule von der Leyen svojega dela na tem področju ne opravlja tako, kot bi bilo treba. Prej obratno. Na Lampedusi je von der Leynova sicer poudarila, da bodo o tem, kdo bo prišel v Evropo, odločali Evropejci in ne tihotapci, a hkrati tudi to, da si bodo prizadevali, da bodo nezakonite migracije nadomestile alternativne zakonite in varne poti za vse tiste, ki si želijo v Evropo. V luči tega je na Lampedusi članice EU pozvala k uporabi mehanizma prostovoljne solidarnosti. To stališče EK je posledica dejstva, da je tokratna sestava evropskega parlamenta (EP) bolj levo usmerjena, podobno pa velja tudi za Evropsko komisijo. Von der Leynova je bila za predsednico EK julija 2019 izvoljena s pomočjo glasov Evropske ljudske stranke (ELS), socialistov in liberalcev, to je dveh političnih skupin, ki samouničevalno podpirata zamenjavo prvotnega evropskega prebivalstva z ljudmi iz tretjega sveta. Na žalost je tudi v vrstah ELS veliko takih, ki so pod vplivom Georgea Sorosa in njegove “odprte družbe” oziroma “sveta brez meja”. Zato prioriteta za EK ni reševanje migrantskega vprašanja, ampak predvsem je to t. i. zeleni prehod, ki pa je prav tako samouničevalen za EU, saj s tem Evropa izgublja svoje tradicionalne konkurenčne prednosti pred svetom.

Izredno pomembne evropske volitve – sicer Evropi grozi kaos
Ob zdajšnjem dogajanju je jasno, da bodo evropske volitve, ki bodo v začetku junija prihodnje leto, izredno pomembne tako za evropske narode, države kot tudi za celotno EU. Nujen je namreč politični premik v desno in posledično bolj desna, domoljubna, zdravorazumska sestava tako evropskega parlamenta, Evropske komisije kot tudi drugih institucij EU, saj to konkretno vpliva na njihove prioritete in usmeritve. Pri tem je treba v primeru migracij (tako zakonitih kot nezakonitih) pritisniti na ročno zavoro, jih v čim večji mogoči meri ustaviti, hkrati pa poskrbeti za remigracijo migrantov v države njihovega izvora. V nasprotnem primeru EU grozi kaos.

Naj se proti koncu tega uvodnika dotaknemo še dogajanja v naši državi. Vladajoča leva koalicija (vlada, GS, SD, Levica) nadaljuje s sprejemanjem sporne, če že ne protiustavne zakonodaje. Kot je na družbenem omrežju X zapisal Janez Janša, je samo v enem dnevu (20. 9. 2023) vladajočim uspelo: 1. ponižati veterinarsko in pravno stroko, lojalne državljane v času epidemije, kmete, duhovnike, podeželje in zdravo pamet; 2. rehabilitirati in nagraditi ekstremno, nasilno ulično paravojsko režima; 3. priznati, da ilegalnih migracij ne ustavljajo, ampak z njimi “upravljajo”. Janša: “Dno se bliža vse hitreje.” Hkrati smo priča neverjetno sramotnim kadrovskim čistkam na RTV Slovenija, ki jih izvajajo podizvajalci vladajočih  …

Dr. Metod Berlec

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...