“Pelikanovo poročilo” in zamolčana resnica o zaroti zoper Evropo

Foto: epa

V začetku septembra 2015 je Nemčija brez vsake pravne podlage odprla meje za stotisoče nezakonitih migrantov, ki so ob vstopu v Evropo odvrgli tudi dokumente in prikrivali identiteto. Merklova je svojo odločitev, ki je ob življenje spravila na stotine nedolžnih Evropejcev in izpostavila tisoče žensk in otrok brutalnim posilstvom, zakrila pod “humanitarne razloge”.

Pospeševanje nezakonitih migracij je znak bolne družbe, okuženi so tudi dostojanstveniki in politiki
Čeprav ves svet opazuje grozljive posledice arabizacije in šeriatizacije, ki s svojo razsežnostjo in hitrostjo predstavljata epski napad na Evropo kot motor svetovne demokracije, pa je še vedno neverjetno veliko sprenevedanja najbolj odgovornih za duhovno, kulturno, politično in vojaško obrambo Evrope pred arabizacijo in šeriatizacijo stare celine. Ob tem ne moremo spregledati na trenutke precej prostodušnih sporočil papeža Frančiška, ki občasno daje z dejanskim stanjem neskladne izjave in poziva k nekritičnemu in celo neomejenemu sprejemanju muslimanske populacije, čeprav je treba dodati, da je zadnje čase v svojih izjavah precej bolj previden.

“Pelikanovo poročilo”
Lanskega marca je v javnost pricurljalo poročilo nemških medijev, ki navaja, da se je vlada Angele Merkel že sredi septembra 2015 dogovarjala o popolnem zaprtju južne meje, po kateri so po balkanski poti prihajali v Evropo tudi številni islamistični teroristi. Med notranjim ministrom Thomasom de Maizièrom, vodjo deželnega parlamenta na Bavarskem Horstom Seehoferjem in zunanjim ministrom Frankom-Walterjem Steinmeierjem je bil 12. septembra dosežen dogovor, da Nemčija mejo nepredušno zapre naslednji večer ob 18. uri. Tik pred zdajci pa je načrt »padel v vodo«, ker vodilni nemški politiki niso bili pripravljeni prevzeti odgovornosti za morebitno »nezakonito odločitev«, je poročal Welt am Sonntag.

O pristnosti dokumenta priča tudi nemško notranje ministrstvo, ki je navedlo, da poročila ne more »niti potrditi niti zanikati«. Si predstavljate, kaj bi se v tem primeru zgodilo s Slovenijo, ki je pod Cerarjevo vlado jeseni 2015 bosa in goloroka dočakala pol milijona migrantov?!

Vodijo nas politično slepi in moralno gluhi nastavljenci totalitarnega ozadja
Samo srečnemu “naključju” zmedene nemške politike se lahko zahvalimo, da Nemčija ni zaprla svoje meje, ker bi ji zagotovo sledila tudi Avstrija, slovenska vlada pa je bila tiste dni videti kot tekajoča kokoš brez glave in tega ne bi bila sposobna storiti, saj so migranti tudi po zaslugi Hrvaške v Slovenijo vdirali po cestah in poljih, čez travnike in reke, praktično vzdolž celotne državne meje. Spomin na trume stotisočev mladih moških, ki so za seboj puščali pravo razdejanje in povsod ustvarjali  žarišča nemirov, je še kako živ. Med množico, ki se je leta 2015 zgrinjala čez naša polja in dvorišča, se je le tu in tam pokazal kakšen otrok ali ženska. Glede na to, da se razstreljujejo tudi takšni, ki so se rodili in odraščali v Evropi, se upravičeno lahko vprašamo, ali obstaja verjetnost, da se bodo večinoma muslimanski migranti sploh kdaj za silo integrirali v evropsko krščansko kulturo.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Čeprav so med begunci tudi kristjani, večina pripada islamski civilizaciji. Po tem, ko so trume mladih muslimanskih moških preplavile Evropo, so se naši voditelji spomnili, da v resnici ne vedo, kam z ljudmi, ki se v Evropi vse bolj zapirajo v šeriatske gete, ki v mnogih mestih postajajo nekakšna območja »no-go«. Začeli so se pogovarjati o »kvotah«, številu migrantov, ki naj bi jih vsaka država sprejela. In prav v tem času je začelo nenadzorovano naraščati število terorističnih napadov, odgovornost za vse pa so prevzemali skrajneži t. i. Islamske države. Politični treznosti Madžarske, Poljske in višegrajskih držav se lahko zahvalimo, da so se uprle Merklovi in Junckerjevemu nezakonitemu vsiljevanju »migrantskih kvot«.

Kaj se lahko naučimo od Maistra in Slomška o narodovi prihodnosti?
Letos mineva 100 let od vojaških in političnih bojev generala Rudolfa Maistra za severno mejo. Po zmagi je Maister začasno prevzel oblast v Mariboru. Iz današnje perspektive vidimo pomembnost njegovih zgodovinskih dejanj, ki so vplivala na razmejitev z republiko Avstrijo vse do današnjih dni, saj so ohranila del slovenskega ozemlja naši današnji državi. Vendar ob vojaški zmagi Rudolfa Maistra ne smemo pozabiti na svetniškega škofa Antona Martina Slomška, saj te zmage ne bi bilo brez njegovega prenosa lavantinskega škofijskega sedeža v Maribor, zaradi česar je prišlo do priključitve slovenskih župnij, ki so bile do takrat pod graško škofijo. Slomškova žalost pa so bile slovenske župnije, ki mu jih ni uspelo združiti s svojo novo škofijo.

100 let pozneje – Slovenijo vodijo moralno bankrotirani ljudje. Kje so duhovne avtoritete?
Pred sto leti najdemo pri voditeljih naroda izrazito domoljubje in skrb za narodov blagor, danes pa, kakor da imamo povsem obrnjeno situacijo. Cerarjeva vlada z nerazumljivo ihto prepričuje sosednjo Hrvaško, naj vendar sprejme udbovsko okuženo arbitražno določitev meje med državama, čeprav Cerarjeve bolj kot razsodba tribunala veže sklep državnega zbora, ki jasno določa, da odločitev arbitražnega sodišča v primeru izgube ozemeljskega stika z odprtim morjem za Slovenijo ni obvezujoča.

Nezakoniti migranti kot alternativa demografski zimi in izseljevanju mladih?
Drug primer popolne odsotnosti vizije in opravilne nesposobnosti vladajočih postkomunistov je pojav velikega migrantskega vala in s tem povezan napad Cerar-Židan-Erjavčeve izrojene vlade na schengensko mejo, ki nas je (neuradno) že stal partnerstva v schengenskem območju. Prav tako so do vprašanja množičnih migracij nekritični nekateri slovenski cerkveni dostojanstveniki in predstavniki verskih humanitarnih organizacij. Čistega vina je zmedenim političnim in cerkvenim avtoritetam nalil šele murskosoboški škof Peter Štumpf, ki je stvari in dogajanje poimenoval s pravim imenom, z izjavo pa ga je podprl tudi novomeški škof Andrej Glavan.

Zgled, ki ga je vredno izpostaviti, saj se zaradi zavajajočih izjav in dvomljivega človekoljubja po drugi strani med ljudmi ustvarja zmeda, po mestih zahodne Evrope pa se kopičijo smrtne žrtve, onečaščene evropske ženske in otroci, oropani pravice do svobodnega življenja in osnovnega človeškega dostojanstva.

Kdo bo slovenski narod popeljal v boljše čase?
Letošnje parlamentarne volitve bodo priložnost za popolnoma nov pogled na zunanje- in notranjepolitično situacijo. Pred junijskimi volitvami si zapomnimo, kdo je dajal prednost nekritičnemu sprejemanju tujcev pred varnostjo Slovenije in slovenskega naroda, kdo je dal prednost Ahmadu Shamiehu pred obubožanimi upokojenci in diskriminiranimi otroki katoličanov. Narod bo treba spomniti, kako se je Cerarjeva vlada od septembra do novembra 2015 prelevila v veliko transportno podjetje za prevoz nezakonitih migrantov od južne do severne meje, kar bi se ob migrantskem čepu lahko razpletlo tudi tragično.

Odnos do ključnih vprašanj narodovega preživetja bo osrednja tema prihodnjih parlamentarnih volitev
Postkomunisti, ki nas zadnje čas vse bolj odkrito vračajo v Jugoslavijo, samoupravljanje, socializem in delitev državljanov na prvorazredne in drugorazredne, nikakor ne morejo biti predstavniki interesov slovenskega naroda doma, v zamejstvu in po svetu. Predstavljati nas morajo ljudje, ki zagovarjajo vrednote osamosvojitve in demokratizacije slovenskega naroda. Ljudje, ki bodo črpali iz duhovne zapuščine Slomška, Kreka, Korošca, Cankarja, Gosarja, Grozdeta, Terčelja in desettisočev slovenskih mučencev za svobodo vere in domovino.

Na primeru Kučanovega podtaknjenca Marjana Šarca vidimo, kako zlagana je trditev, da imajo volivci vedno prav. Zmanipulirani, podkupljeni mediji in mnenjski voditelji so rezultat politične, zdravstvene, gradbene in vsakršne moralne korupcije ter kriminalnih poslov pranja terorističnega denarja, za kar smo izvedeli po zaslugi Grimsa, Logarja in njunih opozicijskih preiskovalnih komisij. Štiristo milijonov evrov terorističnega denarja je nezaslišan kriminal, javnosti spretno prikrit za afero Patria. Vse te zgodbe, ki se praviloma končajo brez sodnega epiloga, nas navdajajo s strahom pred prihodnostjo slovenske demokracije. Razen načelne podpore pomoči iz Evrope ne gre pričakovati, zato bomo morali aktivirati vse razpoložljive demokratične potenciale.

Že danes je treba začeti razglašati, da bodo naslednje volitve prelomne, saj bodo referendum o normalni, svobodni Sloveniji in nadaljevanje osamosvojitvene bitke za Slovenijo, osvobojene komunistične diktature. Naslednje parlamentarne volitve bodo prinesle neusmiljeni postkomunistični napad na  ljudi, zavezane veri, spoštljivemu odnosu do narodnih vprašanj, poštenju, spoštovanju, trdemu delu. Kultura smrti bo še bolj brezobzirno napadla zdrave slovenske družine, ki jih je še vedno veliko, a so zapostavljene in se jih ne omenja, čeprav držijo naš narod pokonci. V osladno govorico zamaskirane sile zla bodo prilezle iz temnih senc, govorile o tem, naj pozabimo preteklost in se ozremo v brezoblično prihodnost po meri kulture smrti.

Vsi tisti, ki držimo slovenstvo in narod pokonci, se ji bomo uprli z vsemi močmi!

Franci Donko

 • I, ja bi sine.

  Izrael je že izgnal 20.000 nezakonitih priseljencev, zdaj jih bo še 40.000, ker skrbi za varnost svojih državljanov, pri nam celo poslanci lewaških opcij, ugrabljajo policiji ilegalne emigrante in jih s pomočjo korumpiranih sodnikov zadržujejo pri nas.

  • ahnenpass

   Slučajno ista številka kot se pri nas vsako leto izseli Slovencev, pa nismo zato izpostavljeni v nobenem svetovnem mediju. Zgleda svet zanima eksodus edino, če ga delajo izraelci.

 • ahnenpass

  Gremo lepo po vrsti.
  Če bi Nemčija zaprla meje, bi morali migranti nazaj do Švice, Luksemburga; Češke ali Belgije, od koder bi morali potovati do Italije, Avstrije ali Madžarske, da bi lahko vstopili v Slovenijo, od koder jih lahko še vedno izženemo na Hrvaško, ki jih mora potem porivati navzdol do Grčije ali naravnost nazaj v morje.
  Oprostite, ampak druge ni, enostavno ne razumem zakaj bi moral kdo ostati pri nas v Slovenijii, če pa ni priplaval najprej na našo obalo, saj tudi ne more, če nimamo več niti kondomij. Tudi nočejo, pa kaj vam je, Slovenci smo migranti, če jih pa vsako leto pobegne ven kakšnih 40.000,od kod vam ideja, da se arabci selijo k nam?
  Se sploh ne čudim, da Poljska, Madžarska in višegrajska naveza tretjerazrednih evropejcev nimajo problemov, vključno z nami, evropejci nočejo živeti tam, še njihovi lastni državljani največ bežijo ven, arabci ja niso zmešani, da bi se selili v še hujše vojaško policijske džamaherije iz katerih so pravkar zbežali ven. Brez skrbi, do neke resne revolucije, tja ne bo nihče migriral, ni šans.

  Aja, vi mogoče mislite na bosance in albance, to je pa drugo, potem se je treba vprašati, od kdaj oni in hrvati sploh rabijo kake dokumente, smo jih ja uvozili že par sto tisoč, to so vendar naši Novi državljani. Kakšni papirji neki, zemo vse zrihta, tudi šiht pri lokalnem propadlem gradbincu, pa še marsikaj, če je treba..

  • Sadako

   Raje tretjerazredno državo, kot tisto kar vidim za zahod Evrope.

 • McBobo

  Leto 2018 je leto D za Slovenijo. Če še zdaj zmaga levica, potem predlagam, da se začnemo samoinciativno oboroževati ali pa se izselimo nekam daleč stran od Evrope. Ker tukaj bo defenitivno zelo kmalu (v parih letih) počilo in se bodo začele izvajati državljanske vojne po posameznih državah, na koncu pa po celi EU.

  • ahnenpass

   Jaz sem se pa že spraševal kaj se gredo naši domobranci in komunisti, zgleda se je res že začela državljanska vojna, samo predsednik države tega še ni objavil po javnih medijih in mobilnem signalu.

   • antimur

    Ti še kar opletaš z domobranci, daj se že vrni enkrat nazaj v sedanjost, iz te tvoje krvave WWII. Večina komentatorjev, ki prebira Novo, smo rojeni daleč po tej državljanski vojni in okupaciji in nimamo s tem tvojim bluzenjem nič skupnega. Moraš pa biti zelo zafrustrirana oseba, če še dandanes opletaš z domobranci.

    • RATATA

     Prosil sem ga, naj pove svojo izkušnjo, da bi ga lahko razumeli, ampak noče. Sicer ne vem zakaj ne, saj bi ga lahko razumeli in lažje brali.

     • ahnenpass

      kaj pa misliš, da bereš, a je to za tebe Mikijev zabavnik?

     • RATATA

      Miki, v vsebinah tvojih objav se čuti razočaranje. Vsestransko. Tako bo tudi ostalo, ker ne poveš vsaj kakšnega razloga, še najboljše primera, pa magari v tretji osebi množine, pa vendar ne tako na splošno, da človeka mine zanimanje za branje teksta (ne preveč posplošeno).

    • ahnenpass

     Nekaj je tam zunaj.

     • sodnikisozločinci

      V temi se skriva črni mož, da bo odnesel poredne otroke.

   • Sadako

    Domobranci? Moji predniki so bili krščanski partizani. Niti enega domobranca ni bilo iz naše vasi. In nikoli se ne bi strinjali, da se Evropa pomuslimani.

  • Boris_j

   Jaz vam predlagam izselitev, že zdaj. Kar se vojn tiče pa so jih v Evropi zadnjih 100 let netili izključno nacionalizmi, k čemur ponosno prispevate.

   • McBobo

    A ste se vprašali, kdo bo potem vam levakom delal za vsakdanji kruh? Ker vi sami niste sposobni. Sposobni ste mešati samo meglo.

 • ahnenpass

  Zakaj bežijo ljudje iz svojih domovin, pred kom, kaj jih je naenkrat prijelo, da so začeli bežat v takih masah, dajmo se to najprej vprašati.

  kakšna ideja, za začetek?

  • cosmosjasnovidec

   Po moje so jih na veliko pričeli okupirati KOMUNAJZERJI kar nakazuje tudi z tem,da so jih pod vodstvom vrhovnega pajacla tovariša “milana kurčana” oskrbeli z tonami orožja katero bi namesto v Sirijo moralo na uničevanje na Češko.

   • ahnenpass

    Če je to res…
    Pa tako lepo nam je šlo, imeli smo zelo močno skupno vojsko, ki se ni mešala v nobene vojne na svetu, odkar smo ustanovili te plačance, so zgleda postali največji trgovci s smrtjo na balkanu. Za take stvari, bi moral narod na ulice, to niso naše vojne, če bi vedeli kaj nameravajo, referendum o Nato verjetno ne bi nikoli uspel, ampak saj ga lahko ponovimo.

    • Sadako

     Nato sodeluje z izdajalci.

  • mona lisa

   Prišli so z namenom- muslimanizirat Evropo. Saj jih je večina tudi z nevojnih držav. To niso ljudje to so paraziti, ki nikoli ne bodo delali. Parazit pa izčrpava do smrti gostitelja. Vprašat se je treba kaj imajo od tega politiki evrope ki so širokogrudno sprejeli to golazen in bi morali zato odgovarjat pred narodom.

   • Štalmajster

    “Prišli so z namenom- muslimanizirat Evropo”………….. Napaka!

    Nekdo jih je spustil not z namenom destabilizacije Evrope !

    Zmeraj se moraš vprašati, kdo stoji za to ….. norijo ?
    A mogoče ta “evropski” parlament v senci ???? http://ejp.eu/

    • Sadako

     Denar, krvav naftni denar. Oni ki so skrili patente svetega Miklavža Tesle, postavili lažnega papeža in priklicali najstrašnejšo nesrečo.

  • Korenjak

   Očitno še nisi bil v severnem delu Afrike. Jaz sem, večkrat. V Maroku sem lahko naprimer užival v gledanju španske TV – zbrali smo se v eni hiši, ki je v krogu nekaj kilometrov edina premogla star TV aparat. Bili smo kot sardine v tisti hiši, ker so se zbrali še moški iz okoliških vasi. Kot zanimivost: tiste tri dni, kar sem preživel na odročni vasi, razen nedorasllih deklic ni bilo niti ene ženske! Preprosto: dokler smo bili tuji moški v vasi, so morale odditi do sorodnic.

   Ta kratka zgodba ti lahko oriše temeljni motiv vsakega Maročana, zakaj si želi v EU. V Španiji sem nekaj dni skupaj potoval z ilegalnim migrantom iz Maroka, ki je tvegal življenje in se je s čolnom prešvercal preko Gibraltarja z namenom, da sebi in družini zagotovi boljše življenske pogoje.

   Takšne, kot jih je videl na TV v svoji vasi.

   Upam, da si razumel poanto. Dvomim, da imajo migranti namen, da bodo muslimanizirali EU. Dvomim, da je to načrtna agenda v glavah milijonov ljudi. Želijo si le tisti blišč in ugodje, ki ga vidijo na TV. To je njihova Indija Koromandija.

   In še en prizor, ki ga nikoli v življenju ne bom pozabil, ga ne morem… trupla. Vsako jutro, ko sem šel na sprehod na oddaljeno plažo sem videl policijski avto in pokrita trupla utopljencev, ki jih je ponoči naplavil atlantski ocean. Ljudi, ki so želeli boljše življenje in so tvegali: v majhnih čolnih, kanujih, celo na deskah so poskušali preplavati gibraltarsko ožino ne zavedajoč se moči tokov.

   • KIKI

    Ja, ja, tudi naši “revolucionarji” čvekajo velike socialistične parole,
    pa so za svojo “indijo koromandijo” pobijali sposobne in spodobne ljudi,
    da so lahko zasedli njihova domovanja in užili njihove sto in več letne
    generacijsko pridelane sadove!…najlažja pot do kapitala je kraja in to naši
    tovariši odlično obvladajo že skoraj celo stoletje!

  • Sadako

   Osvojiti Evropo. Evropa mora postati muslimanska in Evropa bo postala muslimanska.

  • sodnikisozločinci

   Dajmo se najprej vprašati, ali so migracije beg, to je bolj podobno sovražnemu napadu in zasedbi ozemlja s pomočjo narodnih izdajalcev, za katere nam pa ni treba skrbeti, oni bodo po slovenskih običajih dobili kramp v glavo in skok v brezno, to se mora zgoditi, če bodo borci Enobeja zares spoštovali vrednote partizanjenja, katere najbolj spoštuje slovenska vlada, oni se bodo še stepli za to kdo bo prvi skočil v brezno – tako namreč spoštujejo NOB, kar pa bomo z vsemi sredstvi preprečili, kajti vsaka oblika nasilja je popolnoma nesprejemljiva in pomeni kršitev človekovih pravic, saj vendar živimo v pravni državi. Pozorni moramo biti na to kar se dogaja na površju zemlje, kar pa je v zemlji nas pa nič ne briga, to ni naloga pravne države ampak stvar arheologov. Pobrigati se moramo za uboge migrante, jim organizirati politične mitinge, da bodo spoznali, da jim sreče ne more prinesti vera v bogove in pedofilske preroke, to jim lahko prinese le vera v demokracijo in pravno državo, da naj se odpovejo polmesecu in sprejmejo rdečo zvezdo. Tiste, ki bi sprejeli te nauke bi velikodušno spustili nazaj od koder so prišli, ostalim pa bi omogočili, da postanejo predmet preučevanja arheologov. Vrednote NOB je treba spoštovati, pa naj stane kolikor hoče!

 • ahnenpass

  Hm, pa smo spet tam. Najprej se moramo vprašati zakaj je obstajala kriminalna kartoteka posilstev tudi pred prihodom migrantov. Vse družbe poznajo posilstva, od nekdaj, ni važno zakaj, o posilstvih sicer ne debatiramo, se pa zagotovo strogo kaznujejo. Zato bom vprašal kar naravnost,

  ali je mogoče, da posiljujejo tudi ali predvsem domačini, da največ splošne kriminalitete vedno in v vsaki družbi povzročijo domači ljudje?

  Prvič, o posilstvih se ne pogovarjamo, ker Žižek noče živeti v deželi, kjer bi ljudje debatirali kaj je posilstvo in kaj niti ne. Ker se ne pogovarjamo, tudi ne moremo vedeti zakaj se posilstva sploh zgodijo, kako to zgleda in kaj moramo kot ljudje narediti, da ne bo prišlo do tako grozljivih izpadov. Kaznuje se pa, ni nujno, če se zgodi na jahti, to pač ni posilstvo.
  Drugič, posilstvo torej ni nič posebnega, ni tako hudo kot umor, je pa neprimerno huje kot večina oblik pretepov, recimo. Ker posilstvo je pretep, le da gre za posebej sadističen in ponižujoč pretep, psihopati se pač izživljajo, ker ne morejo ali ne znajo zavirati svojih živalskih gonov, sploh po par litrih šmerjaka ne. Dnevno, več mesecev ali celo let zapored. Pa že prej s takimi ni bilo vse v redu. To je v bistvu bolj zanimivo kot dejanje samo, žrtev itak ne smemo izpostavljati, pomeni mediji se praviloma osredotočijo na težko življenje in posledice razočaranja. Ni pa vsako posilstvo enako zanimivo, trenutno so najbolj fascinantni migranti, kod katerih bi človek pričakoval več vzdržnosti, predvsem pa hvaležnosti in spoštovanja do domačinov. Take oblike psihoz enostavno nismo vajeni, zato mediji veliko pišejo o izjemah, doker se javnost tudi tega ne bo navadila in bodo posli tekli naprej kot običajno.

  Kar se Cankarja in Grozdeta tiče, najprej ne razumem kako ste lahko pomešali ta dva skupaj. Proti Cankarju, je bil Grozde polpismen, pa tudi sicer se mi zdi naš Verzifikator neprimerno boljši od Grozdetovih pesmic, ki jih itak nihče ne pozna in ne bere. Naši mojstri besede so opisovali predvsem hlapčevsko bedo in nacionalno hinavščino, moralno izprijenost duhovnih avtoritet, težko življenje večine Slovencev skratka in pravljice elitne manjšine, ki je stoletja vzdrževala kaste. Da bi bilo le jutri enako kot je bilo že včeraj in je danes, kaj še češ več, hlapcem pa itak ni bilo pomoči, dokler nam socialistična revolucija ni odpravila suženjstva, prinesla človekove pravice in brezplačno šolstvo, pa ni zgleda nič pomagalo. Povsod na svetu so dobri in slabi ljudje, ki jim je skupno predvsem dejstvo, da bi vsi radi manj delali za več denarja. A ni to čudno? Zaradi morale mislim, kam pa pridemo.

  • Rožle

   A maš nočno? …

   • Korenjak

    ja…. ima nočno… polucijo namreč..:-)

 • Miran

  Nič se ne bo zgodilo 2018. Na volitvah bo zmagala levica in to zato ker zna sodelovati medtem ko desnica ne zna. SDS ob vsaki priložnosti pljuva na NSI ki je edina sorodna stranka v parlamentu. Itak da jo ob taki politiki čaka še vsaj štiri leta v opoziciji.

  • antimur

   Zaradi takšnih idiotov kot si ti, ki ste nerazsodni, niti nočete in ne morete razumeti, kakšno katastrofo je naredila levica in njen zločinski lider Kučan s svojo golaznijo Sloveniji, drvimo v popolni moralni in materialni propad.
   P.S.: Kar se pa NSi tiče, je njeno vodstvo povsem v rokah kučanističnih pizdunov. Škoda, kajti nekaj članov je dokaj v redu, vendar jim ta izdajalska kučanistična struja ne dovoli blizu. Sicer si pa oglej glasovanja o pomembnih temah, pa ti bo morda jasno.

  • sprehajalec

   Če zmaga desnica, bodo vsi na cesti, učiteljice, kulturniki, trenerkarji, doktorji, sestre, samoupravni penzionerji, žerjavisti, vstala primorska, štrukljevi jurišniki, antifa, Vstala Primorska, ZZB NOVJ, gasilci, vojaki itd.

   Vse kar sliši na ime “javno”. In se po potrebi mobilizira, Država pa tolče izgubo iz tekočega poslovanja.

  • Slovenec 33

   Levica bo zmagala zato, ker so volilni lističi že napisani !
   Za voljo naroda se zločinska drhal ne zanima.

 • mona lisa

  Migranti so počasno umiranje Evrope in strašen genocid politikov nad svojim narodom. Migranti prinašajo zlo s svojo izkrivljeno vero. Veliko treznosti vlad bi trebalo, da bi rešili vsaj delček, kar s svojim zločinom ko so spuščali v Evropo skozi velika vrata te teroriste. Vsak musliman je potencialen terorist in nevarnost za ljudi. Teroristi so celo taki ki so se že rodili v Evropi.

  • KIKI

   Pri nas je trajalo vsaj 50 let, da si za silo “obrnil” Črnogorca…

 • Krtača 20

  Donkota za vodjo samostana….

  • Metod

   Tebe pa za vodenje njegove štale.

  • tramal

   Svinjski pastir nahrani svoje prašiče in se vleži zraven njih.Smrdiš popolnoma isto.

 • Kučko pod pručko

  Razočaranje ob zgornjem Pelikanovem poročilu

  Ta članek me je pa razočaral, saj je z naslovom o Pelikanovem poročilu veliko obetal. Končno nam bo Nova povedala resnico o pritoku migrantov oziroma njihov napad na Evropo, sem si rekel. Pa razen nepomembne omembe nemških medijev ni bilo nič.

  Sprašujem se, kdaj se bo pri nas našel nekdo, ki bo napisal kvaliteten članek o pravi resnici. Velikokrat sem že povedal, da je vse bistvo te katastrofe za Evropo uvajanje Novega svetovnega reda. Zločinska združba Illuminati se že od leta 1776 zavzema, da bi popolnoma zavladala Planetu. Illuminati so nekako krovna združba prostozidarjev, Bilderbergov, CFR-ja, Trilateralne komisije, malteških vitezov, jezuitov in še nekaterih zločinskih skupin. Vse imajo en skupni cilj, ta pa je NWO. Če bo do njega v resnici prišlo, bo na svetu samo ena država, en narod, ena vojska, policija, sodstvo, jezik in vse do ene vere.

  V tej smeri moramo gledati migracije. Agenda o enem narodu bo uresničena, če bodo vsi narodi sveta med seboj pomešani, kar pa se že zelo uspešno izvaja s priseljevanjem Azio-Afričanov v Evropo.

  To je bistvo vsega in tega se lotite na Novi. Če nimate koga, ki se na to spozna, poiščite ustrezne ljudi v Sloveniji. Lahko pokličete Janeza Vuka, pisca odlične knjige Novi svetovni red, morda vam bo že on hotel pomagati. Jih je pa še veliko drugih. Ne nazadnje pa je tudi na Novi med komentatorji dovolj poučenih, ki obvladajo skrivne združbe in Novi svetovni red!!!

  • Štalmajster

   Zdi se da nekdo dela spet ………… novi “BABILON”
   https://www.youtube.com/watch?v=zGfYTTWmskY&t=0s

  • Artur

   Da je vse bistvo te katastrofe za Evropo uvajanje Novega svetovnega reda. Da so Illuminati krovna združba prostozidarjev, Bilderbergov, CFR-ja, Trilateralne komisije, malteških vitezov, jezuitov in še nekaterih zločinskih skupin. Da imajo vsi en skupni cilj, ta pa je NWOin ,da bo do njega v resnici prišlo kar pomeni samo ena država, en narod, ena vojska, policija, sodstvo, jezik in ena ekumenistična vera center tega pa OZN . Vse to ne smejo razkriti , ker so vsi iz vzvodov odločanja vključno z njihovimi trobili tako v svetu kot pri nas vpeti v to agendo menda seji reče agenda 21 po tej sledi pa še agenda 2030 .Servilni hlapčki so vpeti v teater v kateremu morajo igrati svoje vloge bad guys good guys po zapovedi z vrha .
   Zamolačno mora biti marsikaj, da se raja drži v neznanju ,negotovosti in zmedenosti seveda pa jo morajo držati v nepreatanem strahu in napetosti s false flag operacijami in učinke tega pripisovati njihovem projektu tzv borbi proti terorizmu.
   Vsi aristokratski “očetje” vklučno z Coudenhovejem-Kalergijem so avtorji tega panevropskega šmorna te aristokratske strice morajo naši politportčkoti hvaliti do nebes za ziher tako iz leve kot iz “desne” Vse to kar se dogaja v ozadju izza “teatra” Nova24TV ne sme objavljati pa še omarsičem drugem na kar ji neprestano opozarjam .
   http://www.intermagazin.rs/deo-velikog-plana-namerno-izazvali-migracije-da-bi-unistili-evropu/

   • RATATA

    Nekako ne dojamejo in nočejo verjeti, da je to sploh možno. Otepajo vsako misel na možnost tako hude zarote.

    • Artur

     Načrtovana Indoktrinacija populacije, ta portal pri tej raboti ni izjema več podatkov o ozadju te zločinske rabote je možno dobiti samo iz virov na območjih, ki niso vpete v EU integracije.

  • Sadako

   Ne bo enega naroda, ampak samo kup krvi katerega bo pankrt bogatega Žida in katoliške Kubanke pretvoril v – NIČ.

  • Borut Stari

   Zelo dobro napisano kako se ostvarja skupni cilj NWO. Čestitam.

  • Boris_j

   18 všečkov? Sem kar malo zgrožen. Na tem svetu je vse preveč ljudi katerih sekundarna in terciarna “izobrazba” so Alex Jones in kompanija. Posledice so že zdaj zaskrbljujoče.

   Pa pravijo, da formalna družboslovna izobrazba nima nobene vrednosti. Temu ugovarjam. Ko bo “študentov” Alex Jonesa in podobnih še veliko več kot jih je zdaj, boste videli hudiča.

   Nobene skrivne globalne elite ni, nobenega novega svetovnega reda. Ravno obratno in še bolj grozljivo je. Tega globalnega kapitalizma v resnici že zdavnaj zares ne obvladuje prav nihče. In vse kaže, da ga bo zares začela ustavljati šele “mati” narava s svojimi vse hujšimi katastrofami.

  • Hribouc

   Seveda, saj Frančišek na glas govori o enotni vladi, vsi mu ploskajo in mu pisarijo, kot Cestnik, Juhant, slavo pa mu najbolj poje Marajnca Debevc na radiju Ognjišče-tako je vzhičena in kar poskakuje, tako radostno javlja kdaj da je šel Frančišek snoči spat, oziroma je odšel po “svojih opravkih” izza vatikanskih zidov…kam le?

  • Slo hunter

   Mater, to si pa dobro napisal!! Prebral sem knjigo od Davida icka(največja tajna) ta me je kar precej prebudila) katastrofa ta NWO res!

 • Metod

  Žal, vodijo nas moralni izprijenci.

  • Štalmajster

   …. na globalnem nivoju !

 • tarantela

  Ja, sm že učer napisala, da morate organizirat šnelkurs iz eksorcizma, da boste izganjali vse hudo in tudi hudiče iz levo usmerjenih volivcev, če ne, boste spet ostal na cedilu pr volitvah. Eksorcizem je rešitev, vam povem!

  • viRus

   Si pa res en prismuknjen stari čičo, ki ga nihče več ne šmirgla.

 • if

  6. člen ustave RS: “Himna Slovenije je Zdravljica..”

  Veleizdajalska je politika, ki ne izvaja vsebine ustavne himne, ali ker izvaja vsebine, ki so v nasprotju z vsebino ustavne himne. Oba tipa takega delovanja oblasti sta neposreden napad na slovenstvo in slovenski narod, ki sta skozi ustavno himno neposredno zajeta v ustavni materiji.

  Levičarske oblasti ves čas napadajo ta del ustave RS. Posledice so zaznavne v mnogih oblikah, ki jih prepoznamo po sledečih kriterijih:
  Slovencov porodnico, Deželo našo živi Bog. Brate vse, Kar nas je Sinov slovenske matere!
  Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom!
  De oblast Spet in čast, Ko ble ste, boste naša last!
  Bog živi vas Slovenke!
  Živé naj vsi naródi, ki hrepené dočakat dan, de koder sonce hodi, prepir iz svéta bo pregnan,

  Tudi zadnji kriterij, za himnčno rabo ga predvidevo zakon, jamči obstoj slovenskemu narodu kot enemu med narodi!
  Ker je narod skupnost ljudi na določenem ozemlju, ki so zgodovinsko, jezikovno, kulturno in gospodarsko s skupno zavestjo povezani v delujočo celoto, je veleizdajalsko delovanje proti vsaki od teh entitet s poudarkom na jezikovni in kulturni entiteti, ki sta podstat vzajmenosti narodne zavesti.

  V RS mora slovenski narod uveljaviti ustavni krierij “Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom”,
  Temelj moramo postaviti na sledečih volitvah!

 • Zima prihaja

  No in zakaj tile ljudje prihajajo v Evropo?Gadafi …..Sadam ……sta bila ubita …..tam so vsilili demokracijo na isti način kot v Rusiji nasilen zločinski morilski ….komunizem .

 • Hribouc

  No ja, škof Štumf se je oglasil, malo pozno, pa vsaj nekdo iz RKC in Glavan mu je pritrdil in potem vse tiho je bilo.
  Njegovo visočanstvo in ekscelenca, nadškof Lublanski, presvitli nadškof Zore je zmagoslavno pridal, mogoče , sem pozabil, skozi glasogovornika, g.Strehovca, ko je bilo vse mirno, da je on tudi mislil nekako podobno kot škof, kolega stanovski, g. Štumf!
  ———————————————————–
  Ponosen sem na svojega močnega in klenega nadškofa, ni kej.
  Ne bojim se in zaupam, da gredo zadeve v pravo smer.

  V Maloro!
  Tako, kot so se namenili, očitno.
  CINCAMARINCA.

  • Valter BraniSlav

   No rabimo Novega TITA

 • Artur

  Nova24Tv evo en “bombonček” za vas https://www.youtube.com/watch?v=y-HVqoH-ClU&t=26s

 • Štalmajster
 • Valter BraniSlav

  Franci Danko pa tokrat ne govori o svojih istospolnih fantazijah?

  • Viktorh

   A pogrešaš, te srbi, namigni mu, pa te bo nabutal, bebček, domišljavi.

   • Valter BraniSlav

    Franci ima raje Viktorije kot ti: moske ki se oblacijo v zenske. Sporoca ti da ga obisci kasno zvecer v urednistvu nove. Je ze pripravil Vaseline.
    Kdo bo koga nabrisal?

    • Viktorh

     Res si ogaben, pravo prase si.

     • Artur

      Psihopatološka anomalija , ni treba nič brat kar napiše že po nicku mladega Stalina izveš v kakšno sorto spada.

     • Valter BraniSlav

      A ni bil Arthur British king?

     • Valter BraniSlav

      Viktorija bodi raje tiho in se namazi z Vazelinom. Franci Danko ga bo porinilv tvojo danko…. in medtem bosta poslusala HEJ BRIGADE HITITE RAZPODITE ZATRITE POZIGALCE SLOVENSKIH DOMOV, EJ MASINCA….

 • Artur

  “Pelikanovo poročilo” in zamolčana resnica o zaroti zoper Evropo ??!! Zamolčana resnica o zaroti ” pravih stricev iz ozadja in njihovih hlapčevskih narodno izdajalskih polit potrčkotov” zoper Evropo. Zakaj takšno sprenevedanje, nalijte narodu enkrat “čistega vina” .
  https://www.youtube.com/watch?v=UgqaK9yTh0M
  https://www.youtube.com/watch?v=TFLHgCppd8w&t=825s

 • Borut Stari

  Posledice nekontrolirane imigracije lepo kaže usoda tako severno kot južno ameriških indijancev.

 • Sadako

  Bill Clinton je uničil prvi zid (Srbija), ki je ločil Evropo od islama. Drugi zid (Libija) je uničil Barack Hussein Obama. Bill Clinton je to naredil zato, da je dobil krvav naftni denar. Barack Hussein Obama pa zato, ker v raju pričakuje 72 devic.
  Nadaljevanje Asad se je povezal s Putinom (postal Putinova copata) ker ni hotel dobiti noža v rit, kot ga je dobil Gadafi. Asad je dovolil Hilarionu Alfejevu, da si ogleda uničene Sirske cerkve in (na halal način) poklane Sirske kristjane.
  Sramotni lažni papež je pa podkupljen od istih ljudi, kot je bil podkupljen tudi Bill Clinton. Tisti ljudje imajo denarja kot toče in z njim financirajo svoj džihad. Oni hočejo muslimansko Evropo, ker jim ni dovolj Čelekula v Nišu, ni jim dovolj kraja Carigrada in cerkve svete Sofije, niso jim dovolj stoletja Turških vpadov in poklani Sirski kristjani, ki jim pomaga Hilarion Alfejev. Oni hočejo doseči cilj preroka Mohameda in vseh sultanov.

 • Novi stari svet

  Ne pozabite na velike lokalne uvoznike tujcev: na Klokočovnika, Jankiviča, Popoviča in njim podobne uvoznike volilnih glasov iz Šiptarije in drugih južnih bratskih republik.

  • Franci Steiner

   POZABIL SI NA VELENJE

 • goldhorn

  V noči na četrtek so na PU Koper prejeli prijavo moškega iz Ilirske Bistrice o vlomu v zasebno hišo. Po poročanju medijev, je policija na kraju zločina pridržala enega izmed treh osumljencev, ilegalnega migranta iz Libije, ki pri sebi ni imel dokumentov, ostala dva pa sta pobegnila. Kasneje je policija izsledila drugega izmed osumljencev, migranta iz Alžirije, oba pa so po prošnji za azil namesto na zaslišanje odpeljali v azilni dom.

  • Franci Steiner

   BRAVO NAŠI, LEVIČARKE SE ŽE VESELIJO

 • tramal

  Žal mi je samo da je maister zajebal koroško in štajersko da morajo sedaj živeti v tej propadli državi ,namesto da bi živeli v civilizirani in razviti Avstriji.

  • freedomfighter

   Ti si pa res taprav nacionalist

   • FUCK COMMUNISM

    Ocitno ti ni povsem jasen pojem nacionalizma…

  • Hribouc

   Bravo Tramal
   Primorci na hrvaškem in Prekmurci pri Orbanu !
   Lublana bi se pripojila Republiki Srpski, predsednik Mišković, Notranjska in Dolenjska pa bi dobile avtonomijo v Karlovcu, gaulajter bi bil Golobič.
   Problem bi bil rešen za vekomaj !
   Pardon, Gorencev ne bi nič vprašali, bi pripadli Štajerski in Kučanovem Goričkemu.
   Pahorja Boruta bi dali v samostan v Stično ali pa h Klarisam, da bi molil 24 ur na dan & noč!

  • Janko Gedlička

   Enkrat pred ca 45 – timi leti sem rekel na avtobusu spoštovanemu gospodu, izobražencu, ki je bil ponosen Majstrov borec-trakrat so bili živi še zgolj on in še dva – da je vprašanje, na kateri strani meje se boljše živi. Prizadelo ga je. Že prej je bil prizadet, ker je oblast zasluge Majstra in njegovih borcev dajala v nič. Se pa je ravno vračal iz Maribora, kjer so v združenju ali društvu generala Majstra – ali njegovih borcev delovali, da bi Majstru postavili spomenik. Žal mi je bilo gospoda, ki je imel s svojimi soborci plemenite namene za svoj – naš narod. Toda še danes se na severni strani naše meje bolje živi, kot na južni strani. Udbomafija je vladala tako prej, kakor sedaj. Hčerka – po poklicu dr. veterine – na južni strani ni dobila redne zaposlitve, na severni strani pa jo je dobila. Sedaj živi v Liencu. Vprašal sem jo, če bi rajši delala za naše tatove, pa ni bila nič navdušena, čeprav jo muči domotožje – predvsem iztisnjenost iz domovine.

  • sloven

   imas pa opcijo da se sam odselis v tebi ljubso drzavo kot kolaborant ali migrant ali pa se obnasas kot domoljub in pocastis dan maistra

 • Artur

  I am great Zionist follower . Long live izrael “god” bless Izrael . With love, Donald Trump .
  https://www.youtube.com/watch?v=xQBXcHdfrmA&t=10s
  https://www.youtube.com/watch?v=g9PRCIdJ_v4

 • Artur

  Zamolčana resnica o NWO satanistični zaroti zoper Človeško zdravo pamet, njihovi operaterji leva gamad :
  https://www.youtube.com/watch?v=AwVc1tXN3Cc

 • Hribouc

  Nagradna igra, narode !

  Kaj so Kučan, Janković in Mrakica še počeli pri RasPutinu v Moskvi ?
  Kdo ve?
  RasPutina so pregovarjali, da naj iz podsaharske Afrike in iz bližnjevzhodnih držav uvozi vsaj 100 mio arabcev.
  Nekaj jih bo vzel še Frančišek in jih naselil okoli Rima , pa bo stvar rešena.

  Delegacija ljubljanskih rdečih s Korišem-Izrodkom na čelu pa potuje v Venezuelo, da 5 Milijonov
  Muslimanov vzame na hranjenje in prevzgojo, odkar je od kolega izvedel, da imajo vsega , razen jac občasno malo zmanjka.

  Katera trditev je najbolj usekana ?
  Nagrada : sixpack Kozla.

 • stajerc5

  Donko, vse v redu in prav, samo, nikdar vec ne omeni Meistra, sploh pa, ce bos kje na Stajerskem!!!

 • Boris_j

  V istem tekstu: “V začetku septembra 2015 je Nemčija brez vsake pravne podlage odprla meje za stotisoče nezakonitih migrantov…”

  Potem pa: “Lanskega marca je v javnost pricurljalo poročilo nemških medijev, ki navaja, da se je vlada Angele Merkel že sredi septembra 2015 dogovarjala o popolnem zaprtju južne mej”

  Nato čudežni Pelikan izgine, od nekje pa prijahata Rudolf Maister in škof Slomšek. Vi res niste najbolj ostro orodje v shrambi. Rekel bi, da taka pamet ni niti za v opozicijo.

  • Matt_von_Glanz

   “Vi res niste najbolj ostro orodje v shrambi.” a boš z dletom zabijal kol v zemljo? Ostra orodja niso za masivne tope predmete, kot je narod.

 • črnogled

  Če me spomin ne vara,sem včeraj slišal na TV,da je kazen za ilegalni prestop slovenske meje 1200€.Govora je bilo sicer o hrvaških ribičih,mene pa zdaj zanima,ali je vsaj eden od vse množice ilegalnih prestopnikov slovenske meje(sedaj govorim o musličih) plačal kazen,preden so mu dali stanovanje in nov LCD?In če ne,kdo je odgovoren zato in komu ga prijaviti,ker ni opravljal svojega dela.Spustili so na tisoče nepovabljenih v našo domovino in zdaj jih moramo živeti mi,ki že tako komaj shajamo.Mater vam…

  • črnogled

   O Maistru pa raje nebi.A je kdo od vas že slišal katerega koroškega Slovenca,da joče ker ne živi v Sloveniji?Jaz še nobenega.

   • sloven

    mogoce zato ker jih prakticno ni vec,ker so jih te ki so ti za vzor iztrebili-asimilirali

    • črnogled

     Poslušaj ti,ki očitno ne veš kaj govoriš.Vsi so imeli priložnost priti v Slovenijo,pa ne poznam nikogar ki je to storil.Slovencev na avstijskem Koroškem pa je še kar veliko,zraven tega je še ogromno Slovencev,ki so se preselili v Avstrijo,da o dnevnih migrantih sploh ne govorim.Verjetno ne misliš,da so šli zaradi ljubezni do Avstrijcev,ne,šli so s trbuhom za kruhom.

     • sloven

      Avstrijci niso nic drugega kot potomci nemcev in slovencev po zelo uspesni germanizaciji pa slovenske kulture in slovensko govorecih prakticno ni vec,
      kar se tice teh,ki hodijo tja v sluzbe je to nekaj povsem drugega, pa se to seveda niso sli v slovenijo verjeli so sladkim obljubam nemcev,ki pa so jih stale obstoja

     • črnogled

      pa se to seveda niso sli v slovenijo verjeli so sladkim obljubam nemcev,ki pa so jih stale obstoja

      Poskusi to napisati,da te bo lažje razumeti.Slovenščina ti ne leži najbolj.

     • sloven

      MA ja imel sem te za manjsega Butla kot si pa sem malo skrajšal hotel sem reči da delavski migranti nimajo veze z avtohtonim prebivalstvom in da avtohtonih Slovencev tam skoraj ni več razumes

     • črnogled

      Najprej bi te opozoril,da se vedeš,kot se spodobi(razen če si brjagast).Drugič pa,poskusi obiskati kak tečaj slovenščine,če se že imaš za zavednega Slovenca.Ločila ti najbolj ne grejo.
      Tista-skoraj ni več-je pa tako,kot bi rekel ,da si včeraj skoraj eno položil.

     • sloven

      Nisem Na jezikovnem tecaju ce pa ga kdo rabi si to ti kva je to brjagast

     • črnogled

      brjagast,počen,zadet,pijan,zakajen,nasnifan ipd.Pa kako vejico postavi.

     • sloven

      Hah smesno saj ni cudno da si crnogled namesto da se s pravopisom ukvarjas se enkrat prestudiraj zgodovino pa premisli Kakšni prijatelji so Nam tvoji nemci

 • Boris_j

  Razlogi zakaj se etablirani desničarji tako zelo bojijo t.i. migrantov, niso zapleteni.

  V Evropo bi lahko prišel 1 milijon univerzitetno izobraženih, zaradi mene doktorsko izobraženih, zelo uglednih Sircev, pa bi se jih ta desni še vedno bali kot hudič križa. Zakaj? Ker je bistvo zahodnega desničarstva nacionalistična mitologija, podprta s krščansko religijo.

  Kdorkoli ni del te mitologije, pa če je še tako ugleden, predstavlja potencialno politično “destabilizacijo”. To je človek, ki misli s svojo glavo in ni ovca, da bi ga zlahka vodili desničarji z miti in pravljicami na ustih. Torej je z vidika etabliranega strankarskega desničarja, kjer štejejo le glasovi, v glavnem neuporaben, celo nevaren. Simple as that.

  • Boris_j

   Če zraven prištejemo še širše družbene spremembe, ki bi jih prihod tujcev lahko prinesel- večjo strpnost, večjo liberalizacijo, se desnim utrga. Tega ne sme biti. Zato bomo še na veke vekov poslušali o “grožnjah”, tudi če so čiste laži in izmišljije. Ker drugače ne sme biti.

   • Matt_von_Glanz

    izkazuješ tipičen šok novega obiskovalca nove24 – tukaj je premik fokusa na realne teme- sprejmi ali pusti :)

    • Jeffrey

     Ja, teme….teme so že realne, samo fokus je največkrat izkrivljen, senzacionalističen in zavajujoč !

     • Matt_von_Glanz

      saj, izkrivljenega fokusa tv slo in 24ur sploh ne opaziš, ker je njegova optika tudi tvoja. Tukaj je druga optika. Da pa je senzacionalno in napol tabloidno – itak. Je pa eden redkih opozicijskih medijev.

  • Matt_von_Glanz

   kaj nam pomaga milijon univ. dipl. in doktorjev, ki zagovarjajo šeriat??

   • Boris_j

    Matt, ker smo v 21. stoletju pogooglaj kako marginalen pojav je šeriat v Islamu. Gre za nekaj zabačenih afriških držav, ali bolje rečeno pokrajin, kjer se to najbolj izvaja. In ni pogojev, da se kaj takega lahko dogaja v Evropi, tukaj smo nestrpni še do burk. Danes je Google bog in multi milijardna korporacija s pomočjo katere se vse to lahko izve, številni se pa vedejo kot da smo še pri svečah in brez štroma.

    • Matt_von_Glanz

     OK, sprejmem tvoje mnenje o marginalnosti šeriatskih promotorjev. Vse je stvar fokusa. Ampak z enako mero tolerance ti poguglaj Lindo Sarsour in recimo tekst s tega linka:
     Many areas of Britain with large concentrations of Pakistani, Kashmiri and Bangladeshi Muslims, however, are insular, parallel societies that are run according to patronage-based politics, known as the biraderi (clan or tribal) system. These enclaves are also run according to Sharia law, as evidenced by the prevalence of honor-based violence, polygamy and forced marriage.

     Potem si oglej kak video AngryForeignerja na YT (Švedska).

     Potem recimo stanje z muslimani v Avstraliji. Tukaj je primer “zmernega” muslimana, ki ima svoje mnenje o zahtevah po islamski državi v Avstr. – zaradi njih mu grozijo s smrtjo.

     kateri pravosodni in religiozni sistem pa promovirajo teroristi, ki izvajajo napade po Evropi? Svetu vaščanov iz Sp. Kašlja?
     Želje po vzpostavitvi islamskega kalifata so seveda v sporu z resničnostjo, ampak dokler je fanatični kanonfutr, ki ga čakajo večne device, na voljo, je to grožnja za Zahodni svet. Ti se šteješ k Zahodu?

     • Boris_j

      Matt, ne verjeti vsega kar prebereš. Jaz berem drugače in se sprašujem kaj pa je to “many areas” iz zgornjega teksta? Kaj pa je to “according to Sharia law”, a so to strokovnjaki za šeriatsko pravo? A si ti? A iz njihovih tekstov človek sploh natančno izve kaj o tem?

      Religija ni tako preprosta zadeva. Obstajajo dobri, šolani religiologi in obstajajo nestrpni zainteresirani seratorji, ki o religiji vedo bore malo, v glavnem le na veliko hujskajo. Koliko sem do zdaj poslušal priznane religiologe, tudi pod razno ne delajo take panike okrog vpliva islama v Evropi in širše.

     • Matt_von_Glanz

      jah, če bi poiskal vir teksta, bi dobil:
      https://www.gatestoneinstitute.org/5177/no-go-zones-britain
      po moje kar kredibilen vir, je pa iz leta 2015 …
      Tvoji priznani religiologi so pa verjetno sami marksistični relativisti in sami nimajo nobene vere, ker je njihova vera pač agnosticizem ali kar ateizem. Kerševan?
      Tudi sam sem zelo dobro povohal religiologijo …
      “according to sharia law” … ne vem, če so strokovnjaki, gotovo pa vejo, na katere predpise se sklicujejo ljudje, ki obesijo plakate sharia-zone. Verjetno tega ne napravijo ljudje brez nekih ideoloških sponzorjev in tudi ne samo zato, da bi povedali, da se v neki četrti ne pije alkohola. In če nekdo noče vstati na poziv evropskega sodnika, češ da ne priznava našega pravosodja … si zdaj ti napravi zaključek sam.
      Sploh pa, ne relativiziraj mojih trditev in raje navedi vire, ki povejo nasprotno. Z veseljem jih bom pogledal, čeprav me verjetno ne bodo prepričali. Že pogled na Quoro glede vprašanja migrantov pokaže dve struji – “apologete” in “iskrene” – in apologetov in zlaganega entuziazma kakšnih Bavarcev in Švedov je čedalje manj. Optimistično rudarjenje ti želim.

     • Boris_j

      Priznani religiologi so tudi člani uradnih društev. Npr. prestižna AAR, American Academy of Religion, ima okrog 10.000 članov z vsega sveta, ljudi vseh mogočih ver in tudi ateistov. Če nisi strokovnjak za religijo in, če nimaš priznanega per-reviewed dela, vanjo pač ne prideš. Nekaj povsem drugega pa so “kr eni” po straneh pisoci pisci, ki so že vnaprej odločeni, da je neka vera “strup” in pišejo o njej in njenih pripadnikih le slabo.

      Religiologi so prvi, ki bodo potrdili, da so glede religije tudi slabe stvari, je pa še marsikaj drugega.

     • Matt_von_Glanz

      veš kaj. Če bi prebral koran, bi hitro ugotovil, da je malo prostora za pacifistične interpretacije in tudi drugačna videnja šarije. Predvsem za relativizacijo tako natančno definiranih paragrafov. tako da, kar se mene tiče, vezeš otrobe. Preveri Koran in hadith, pa še kaj drugega – in povej, ali je ta religija družbotvorna v proevropskem in prozahodnem smislu ali ne. Ali koristi ženskemu položaju? Ali lahko obstaja brez obveznega dominiranja nad drugimi? Ali poseduje prepričljivo moralo? Kakšen stik z Bogom nudi? Ali imajo njeni člani v srcih simpatijo do ljudi? To so pragmatična vprašanja in jaz ti bom dal peer2peer review. Vse ostalo je samo znanost, tukaj pa bo šlo za sobivanje in preživetje.
      Če hočeš resnično poznavalsko in dlakocepsko analizo islama, priporočam dr. Davida Wooda, ki ima opus 600 yt videov.

     • Boris_j

      Vse kar si opisal velja tudi za Biblijo, po mnenju mnogih eno najbolj nasilnih, celo genocidnih knjig vseh časov. Sam nisem veren in tudi povsem neobremenjen sem z navijanjem za kateri koli monoteizem. Za katere se zavedam, da so vsi nekoliko nasilni. Jaz ti pa zelo predlagam velikega strokovnjaka za islam in krščanstvo, Reza Aslana in strokovnjaka za jihad, Scotta Atrana.

     • Matt_von_Glanz

      Vse, kar si opisal, velja za Staro zavezo. Iz nje je kao izhajal Mohamed, seveda ne v istem duhu. Takšna se nam zdi, ker ne poznamo genocidnega delovanja takratnih kultur. Če je ljudstvo hotelo preživeti, se je moralo tako obnašati.
      Ali ni ravno dolgoročna zasluga krščanstva, da se danes človekovo življenje ceni? So še druge zasluge, ki jih danes jemljemo kot nevtralne.
      Znanost ne more igrati na istem polju kot religije. Afekcije, duhovni svet itd. lahko samo proučuje – to je znanost.
      Da pa ugotoviš, katera religija (kot praviš – čeprav religija ni enako vera) na človekovega duha bolje vpliva, pa moraš postati veren. Potem je srce tisto, ki najbolje sodi.
      Aslan je zame apologet kaviarske različice islama, h kateri šteje tudi Linda Sarsour. Oba želita prodati Ameriki užitno, moralno in seksi različico islama . Če jim bo uspelo, bodo ljuddstvo vzgajali dalje po postopku: do zdaj ste tako, če pa želite bolje slediti naukom, potem dajte tako – in vpeljana bo šarija.
      Če pogledamo prodor muslijev na časovni premici v okviru tisočletja, gre za zelo hitro civilizacijsko invazijo. In takšni kot ti jo olajšujejo, ker je ne jemljejo resno in nimajo kulture ali vere, za katero bi želeli z veseljem umreti.

    • hle

     Pred desetletji za časa juge je bilo tukaj že ogromno muslimanov pa jih skoraj nisi ločil od ostalih narodov bivše države danes pa so večinoma že država zase gibljejo se samo še v muslimanski družbi bojijo se en drugega in tako naprej

  • Jan Kovalski

   “Boris_j : “V Evropo bi lahko prišel 1 milijon univerzitetno izobraženih, …”
   ========================

   Saj je v preteklosti v EU prišlo milijon in celo več univerzitetno izobraženih ampak to niso bili v glavnem muslimani, tudi niso prišli ilegalno, tudi niso prišli po socialne podpore, tudi niso prišli z noži, tudi se niso prišli razstreljevat med množice Evropejcev, tudi niso prišli ustvarjat “no go cone”, tudi niso prišli posiljevat, tudi niso prišli uvajat šeriat, …ampak so prišli delat. Nihče jih ni opazil, nihče se jih ni bal, ker so bili del normalne migracije in ne del migrantske invazije drhali.

   • Boris_j

    Kdo pa so ti angeli o katerih govorite?

  • samotoje

   Tvoje izjemno pronicljivo razmišljanje sem dal v branje prijatelju Feriju, born and bred Ciganu z veliko začetnico. Človek se je tako krohotal, da sta ga šele dva špricerja spravila k sebi. Napiši še kaj tako neznasko zabavnega. Se bomo smejali.

   • Boris_j

    Lepo, da imaš prijatelje. Kaj je pa tako smešno, če lahko izvem?

 • Morala

  Peljejo nas nazaj v srednji vek! Pišuka,ali se bo kdo uprl ali ne?!

  “Nemčija po poteh nacistične cenzure
  Angela Merkel je najprej navlekla milijone nezakonitih migrantov, počasi izdajalsko izvaja arabizacijo in islamizacijo ter zatira drugače misleče.
  Sprejeli so zakon proti svobodi govora in #fakenews s katerim sedaj preganjajo poslanko opozicijske AfD, ker je vprašala zakaj policija muslimanski, invazijski drhali, policija tvita v arabščini. Naslednja faza je cenzuriranje vseh oblastnikom nevščečnih novic.
  Enako cenzuro napoveduje FRA. S takimi predpisi kažejo nemoč pred resnico in vračajo našo civilizacijo v temačni srednji vek.
  Napačna pot v temo totalitarizmov se odvija pred našimi očmi. Svobode govora kot jo jamči naša ustava v Sloveniji ne damo in pika!” Vir: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006778992054&hc_ref=ARTU5h1qZg_4v75n_onDK76EslCQnhw5hhErlHvhhtlizytB3koI3OOJcBEbaFB9FzU&fref=nf

  • Slo hunter

   a nekateri še vedno mislijo, da prihajajo doktorji in znanstveniki ha ha ha, le kaj je izumil arabec pametnega?? arabske črke??? lepo vas prosim nekatere namreč….

   • ahnenpass

    Kako so ti pa kaj všeč egipčanske piramide? Ni slabo, za 7.000 let stare bajte, a ne, takrat se je v Evropi šele umikala zadnja ledena doba.
    Nisi pa najstarejše mojstrovine, ki pričajo o visoko sofisticirani civilizaciji, v turčii so našli ostanke templja, ki je nastal pred 12.000 leti, ko je bila Evropa še neandertalska.

    • Slo hunter

     Ne mešaj jabolka in hrušk!! Isto kot če bi rekel, daje evropo zajela tema, ko je prišel srednji vek!! Vemo da je islam začel obstajati okoli 600 leta našega štetja! Islam nima nobene veze z piramidami

   • Boris_j

    Islam je imel zgodnje obdobje razcveta, pred Evropo, predvsem med 8. in 13. stoletjem. Konec tega obdobja markirajo Džingiskanova osvajanja. Takrat se je poleg verskega izobraževanja med drugim razcvetla tudi algebra in geometrija.

    • hle

     Tole pravljico poslušamo že ves čas kot da so muslimani nastali v prostoru kjer prej ni bilo nič oni so v bistvu samo pobrali znanje prejšnjih civilizacij ki jih je bilo na tistem prostoru kar nekaj za razliko od tedanje Evrope kjer smo tisti čas imeli obdobje ki se mu reče mračni srednji vek ko se je tistega ki je vedel več kot je dovoljevala oblast in cerkev zažgalo na grmadi

  • Jeffrey

   Ne zavajajte….v Nemćiji niso sprejeli zakona “proti svobodi govora”, pač pa zakon proti sovražnemu govoru. Če nekdo ni sposoben doumeti razlike, se bo pač moral malce izobraziti !

   • Boris_j

    Nora 24 je res ni sposobna. T.i. neliberalna demokracija, ki jo podpirajo je po svojem bistvu vladavina vaške gostilne. Ni čudno, da se pritožujejo.

   • Morala

    Boš kar na Damirja naslovil tale komentar :) Ma nevem, če ni on bolj izobražen kot ti!

 • Matt_von_Glanz

  še dobro, da ste izvolili mr. Fantastusa …

 • Asterix in Obelix

  https://www.domovina.je/realnost-koptskih-kristjanov-islamski-skrajnezi-pred-ocmi-fantov-ubili-oceta-ker-ni-zelel-zatajiti-svoje-vere/
  Če Kopte a res mislite, da nas ne morejo? Samo ne vem, če bi Slovenci stoično prenašali…

 • Valter BraniSlav

  ,Franci ti raje pisi o tvojih homo fantazijah.
  Politika je za odrasle

 • Jan Kovalski

  “Boris_j : “V Evropo bi lahko prišel 1 milijon univerzitetno izobraženih, …”
  ==========================

  Saj je v preteklosti v EU prišlo milijon in celo več univerzitetno izobraženih ampak to niso bili v glavnem muslimani, tudi niso prišli ilegalno, tudi niso prišli po socialne podpore, tudi niso prišli z noži, tudi se niso prišli razstreljevat med množice Evropejcev, tudi niso prišli ustvarjat “no go cone”, tudi niso prišli posiljevat, tudi niso prišli uvajat šeriat, …ampak so prišli delat. Nihče jih ni opazil, nihče se jih ni bal, ker so bili del normalne migracije in ne del migrantske invazije drhali.

 • Valter BraniSlav

  Pred muslimani nas resi lahko edinole Novi Josip Broz

 • zoro

  da bi se integrirali??? zakaj pa??? ko je pa jasno, da v ozadju ni namen integracije teh divjakov ampak je pravi namen integrirati nas z njimi. Če v šolah zaradi par musli naslinih, krvoloćnih , zločincev celotna šola ne sme jesti svinjine, če jih moti zvonenje cerkvenih zvonov in se le to ukine, če se ne sme izvajati molitev v šolah kjer se je to do sedaj dogajalo in ne nazadnje, če moramo kupovati PREKLETO HALAL HRANO IN IMAMO NA VSAKEM PAKIRANJU NAPIS V PREKLETEM HUDIČEVEM JEZIKU – teh izdelkov sicer ne kupujem – potem ni razloga za to gnilo in prekleto integracijo , ker nas naši politiki zahrbtno integrirajo k njim tem gnilim musli izrodkom!!! to je to!!!

 • Jan Kovalski