Perejo umazan denar, ne bi prali umazanega perila

Miro Petek (Foto: osebni arhiv)

Odzivi režimskih medijev ob razpravi o primeru #IranNLBgate pred preiskovalno komisijo, ki se v Evropskem parlamentu ukvarja z davčnimi utajami in pranjem denarja ter je na dnevni red svoje zadnje seje umestila tudi pranje denarja v NLB, so bili pričakovani in jih lahko strnemo v nekaj bistvenih poudarkov.

Kdo je to perilo umazal?
Prvič, režimski mediji so zgroženo poročali, kako Slovenija pred mednarodno javnostjo v Bruslju pere umazano perilo. To so predstavljali kot velik greh, označili kot domala zločin in vse skupaj alkimistično navezali še na domoljubje, ki jim sicer nikoli ne gre z jezika ali zgolj v kakšni negativni konotaciji, da bi na koncu zvarili vtis, kako je takšno početje resnično škandalozno. Toda, če že ostanemo pri prispodobi pranja perila, potem bi se morali najprej vprašati o tem, kdo je to perilo umazal. To je osrednje vprašanje, ki bi si ga morali zastavljati dan za dnem, dokler se povsem ne razkrije in kaznuje ta kriminal. Perilo se ne umaže, če kriminala ni ali če je ta hitro odkrit in sankcioniran. Žal režimski mediji in njihovi družbenopolitični delavci ohranjajo stanje nedotakljivosti njihovih mentorjev in botrov, pri tem pa seveda sodeluje še ves invalidni sistem institucij, ki bi takšen kriminal moral preganjati. Moraliziranje moralnih pohabljencev na to temo je nespodobno, ogabno.

Zaskrbljenost F 571
Dalje, poročali so, kako da se s tem nastopom pred evropsko javnostjo povzroča škoda ugledu Slovenije. Zanimivo, od kod naenkrat takšna skrb za ugled Slovenije, potem ko so taisti novinarji s pismom mednarodni javnosti pred desetletjem sporočali, kakšen teror da izvaja Janševa vlada nad svobodo medijev. Bilo je v času pred uspešnim predsedovanjem Slovenije Evropski uniji in novinarji so dobili nalogo, da v mednarodni javnosti diskreditirajo vlado. Pa smo bili na lestvici svobode tiska takrat na višjih mestih kot kasneje v različnih levih vladah, ko je svoboda v medijih nazadovala, vendar o tem ni bilo pompoznih razprav ali pisem mednarodni javnosti. In afera Patria: nekateri mediji so sami sodelovali pri konstruktu Patria, ki so jo najprej izvozili na Finsko, od tam pa z velikim pompom v Slovenijo, danes pa govorijo, kako nespodobno je o slovenskem kriminalu razpravljati na mednarodni ravni. Pri tem pa pozabljajo, da je evropski parlament tudi naš parlament, Evropska unija pa tudi naša domovina.

Prali so v NLB, kje so denar sušili?
Tretjič, režimski mediji so zamolčali dejansko vlogo novinarja Boruta Mekine. On seveda ni tisti, ki bi to afero prvi prinesel v javnost ali medijsko razkrinkaval njene glavne protagoniste, da bi zaradi tega imel kompetence in obraz za nastop na tej komisiji.  Mekina je nastopil na povabilo Tanje Fajon, kot advokat bančnega kriminala in kriminalcev iz vrst komunistične kontinuitete. In njegov nastop je bil seveda absurd in njegovo bledo vlogo je hitro spoznala tudi večina prisotnih poslancev. Sicer so tudi lastniki nekaterih drugih evropskih in svetovnih medijev poslovali v davčnih oazah, toda Mladina je s svojimi lastniki še korak pred ostalimi. V lastništvu Mladine posredno in neposredno najdemo družbe, ki so v davčnih nebesih, in hkrati družbo, ki je prala denar. Državna banka NLB je bila v času pranja milijarde evrov solastnica finančne družbe KB1909, ta pa je večinska lastnica Mladine.

Rešitev je doma. A res?
In končno, režimski mediji so kot staro lajno ponavljali besede Wernerja Langena, predsednika preiskovalnega odbora PANA, kako moramo to zadevo urediti doma. Hkrati pa so večinoma izpustili njegovo zgroženost, da se je to lahko v takšnem obsegu dogajalo prav v Sloveniji. Nemec Langen nima povsem prav: glede na to, da se je oprani denar širil v države po vsem svetu, od tega kakšnih 80 milijonov evrov v Nemčijo, bodo mnoge probleme, povezane z opranim denarjem, namenjenim za financiranje terorizma, morale prej ko slej reševati tudi  druge države.  Nekatere so se s tem nemara že srečevale, ko so preštevale žrtve po kakšnem terorističnem napadu.

Seveda je tudi vsem nam jasno, da bi morali ta bančni kriminal sami preiskati in procesirati, vendar je tudi jasno, da za to v Sloveniji ni prave volje. Velike provizije marsikoga zavezujejo k molku. Strokovnjaki za pregon finančnega kriminala pa se lahko kar takoj lotijo zanimivega izziva: ali se je kakšen evro od provizij od opranega iranskega denarja znašel tudi na računu kakšnega podjetja v davčnih oazah, ki je hkrati solastnik Mladine? In po kakšnih poteh in na katere račune so se provizije vračale nazaj v Slovenijo?

Miro Petek

 • Franc Šink

  Problem je ker je v Sloveniji preveč volkov in premalo ovac.

 • indijanka

  Zgodbe o NLB ju ni slišal samo Evropski parlament. Slišal jo je ves bankirski svet. Svet, ki se zaveda, da so kazni s področja pranja denarja, ki jim jih naložijo regulatorji višje od morebitnih zaslužkov. Predstavitev bo imela vpliv na prihodnje poslovanje NLB ja na mednarodnem področju.

  • dr Janez Sveti

   Zelo tehten komentar, ki bi moral marsikoga v naši domovini močno zaskrbet!
   Bojim se, da bo šla karavana dalje!

   DR Janez Sveti Obupanec

   • karpelec

    …mogoče okrnjena za kakšno ovčko.

 • dež

  Odlična kolumna, ni kaj dodati, me zanimajo komentarji “sovražnikov”.

  • sloustava

   Naj te popravim: to niso sovrazniki, to so bedniki, to so hlapci in dekle madzarona, sprijencev in forumasev 21. To so pravzaprav dusevni in moralni pohabljenci, ki spolh ne vedo na katerem planetu so. Sicer pa, JA, odlicna kolumna. Gledala sem sejo, najbolj se mi je smilila prevajalka, ki se je na vse pretege trudila prevesti Mekinovo spakendrescino. Posmehi, ki jih je presstitut dobival, so vec kot zgovorni. Cestitke in hvala pa dr. Logarju! Takole btw, kje pa je bil Peterle? Uboga mavricna NSI, njegovo tajnistvo….

   • von Rhein

    Petrle? Upam,da Fajonki in šimpanzom v Afriki ni igral na orglice.

 • moat

  “Seveda je tudi vsem nam jasno, da bi morali ta bančni kriminal sami preiskati in procesirati, vendar je tudi jasno, da za to v Sloveniji ni prave volje,” pravi 5ek in se z njim moram strinjati. Pred kratkim je namreč D. Florjančič na NPU dejal, da pri preiskovanju niso ugotovili znakov kaznivih dejanj pranja denarja. Po izbruhu afere pa je specializirano državno tožilstvo ponovno začelo preiskovati sume kaznivih dejanj pranja denarja.
  V Mladini pa smo lahko prebrali (če še niste), kar je v Bruslju pojasnil Borut Mekina: “Očitno pa je, da s sumi kaznivih dejanj pranja denarja nimajo probleme samo v Sloveniji. Transakcije, ki jih je v Sloveniji opravil Iraj Farrokhzadeh, sicer niso bile nekaj običajnega, a bile so pogoste. V Sloveniji je bilo »opranih« 819 milijonov evrov, na podoben način pa se je prek drugih evropskih bank pretakalo po stokrat več denarja, francoska banka BNP naj bi tako »oprala« 160 milijard (ne zgolj milijonov!) dolarjev, nemška Commerzbank 250, angleška Standard Chatered prav toliko. Da bi lažje razumeli, kaj se je dogajalo pred slabim desetletjem, je treba pogledati v širši mednarodni kontekst. Za Iran so takrat, kot za državo »na osi zla«, veljale ameriške finančne in tudi druge sankcije, dogovora o iranskem jedrskem programu še ni bilo. Ker Teheran ni mogel neposredno poslovati s finančnimi institucijami iz ZDA, je iskal obvozne poti, tudi v evropskih in ruskih bankah. Te so na račun sankcij dobro služile, tudi NLB je, vse dokler se Evropa ni uklonila ameriškemu pritisku in sama uvedla sankcije. Ker denar ne smrdi, so z Iranom priročno služile evropske banke, tako kot danes zaradi evropskih sankcij Rusiji služi Beograd. Kjer so večja tveganja, so večji dobički, ves bančni sistem deluje na takšen način.”

  Poleg tega sta bili SDS in vlada že leta 2012 obveščeni o sumih spornih nakazil v NLB, leta 2015 pa še iz revizijskega poročila NLB in je tako tako čakala pet let, da je to zgodbo obelodanila šele zdaj. Zakaj že? Več o tem vir: http://www.mladina.si/183040/denar-ne-smrdi-tudi-oblast-ne/.

  “Mekina je nastopil na povabilo Tanje Fajon, kot advokat bančnega kriminala in kriminalcev iz vrst komunistične kontinuitete”, zatrjuje 5ek. No, v bistvu je novinarja Mladine Boruta Mekino na zasedanje povabila Evropska skupina zavezništva socialistov in demokratov v evropskem parlamentu (S&D). Malo lepše povedano pač.

  Kakor koli pogledaš in obračaš, pa trpi le Slovenija in njen ugled in to samo zaradi levih in desnih političnih mrhovinarjev. No, tokrat bolj trpi zaradi desnih, naslednjič pa bodo na vrsti za primat spet levi. Katera druga država pa dejansko pere svoje umazano perilo na evropskem političnem parketu, pa 5ek ne navaja? In to je zdaj pravo vprašanje.

  • von Rhein

   Mislim,da si pameten pa ti vseeno uide kakšna oslarija. Npr. ugled Slovenije tokrat trpi zaradi desnih..
   Počasi boš moral dojeti,da Slovenija zaradi svoje komunajzarske politike nima nobenega ugleda več. Mogoče pri katerem izmed tistih razbijačev izložb po Frankfurtu.

   • Ivan Serpentinšek

    Po kaki varianti bo leva klientela obsodila sebe?
    Druge ni kot da se izvrsijo pritiski na zunanje sile ker je pr nas sodstvo gnilo…

   • slosin

    …prava komunajzarska logika…lopovi so tisti, ki o svinjarijah govorijo, ne tisti, ki jih delajo…

   • moat

    Saj ga verjetno SDS tudi izgublja s takšnimi potezami, ugled namreč. Povej katera država oz. njene politične stranke še perejo umazano perilo v institucijah EU?

    • Peter

     Odvisno, kako to predstavijo mediji.
     Če bi vsi osrednji mediji to dejanje prdstavili kot pozitivno, bi ti še vedno trdil, da ni?

     • moat

      Torej, menim, da bi bilo najbolje, da umazano perilo peremo doma. Sicer pa bi preko medijev EU to itak izvedela. Vendar, če morajo umazano perilo prati drugi z nami ali celo namesto nas, je to zelo slabo za državo, odgovorna pa je politika.

     • Peter

      Ja, samo osrednji mediji prikazujejo, da je kriva smao desnica. Oz da je največji greh to, da so šli “špecat” ven, kot da se doma ni nič naredilo.

     • moat

      Se strinjam, res.

    • Steiermark

     Ali resnično pričakuješ, da bo mafija sama sebe raziskkala in procesirala? Zakaj pa to ni že storila, saj so o vseh grdobijah – kriminalu, vseskozi tudi vedeli, kako nebi, če so pa prejemali mastne nagrade – vsega skupaj ca. 600 milionov evrov? zato se tudi ne skrbi za “ugled” SDS ampak se raje sekiraj, kako bi vsaj trohico ugleda pridobile državne institucije in vlada, ki se trenutno lahko predstavlja samo, kot hlapci najbolj zločinske mafije!Najprej so nam vkradli državo, ki nikoli ni bila njihova najintimnejša opcija, sedaj pa lepo , po mafijsko uničujejo in kradejo vse, kar je ustvaril slovenski človek in kar bodo, za njih, primorani plačevati in plačati naši potomci – več generacij, ki jih bo pošteno preklinjala…..

     • moat

      Neko dejanje, tudi kaznivo, se lahko stori s storitvijo ali opustitvijo. Potem mi prosim razloži, zakaj so v stranki SDS čakali pet let, da so stvar obelodanili in zakaj niso preprosto ovadili odgovorne ljudi v NLB, ki so v spornem času poslovali na nedovoljen način? Že leta 2012 je bil o tem obveščen tako Janša, stranka SDS in vlada RS (Janševa vlada).

  • Peter

   Kot so rekli že drugi pred mano, če perila ne moreš oprati doma, ker vsi raje hodijo okoli usrani, ker so sami vmešani v mazanje, ga pač opereš pri sosedu.
   Ali pa hodiš okoli usran.

   Pa btw, moti te, da so zgodbo obelodanili šele zdaj. Mene pa moti, da je nekateri še zdaj niso pripravljeni obelodaniti, kaj šele raziskati.

   • moat

    To s preiskovanjem pa imaš prav, res. Toda lahko pojasniš, da sta bila o sumu pranja denarja že leta 2012 obveščena SDS in vlada, nato pa je bila SDS z revizijskim poročilom NLB podrobneje seznanjena še leta 2015, pa je SDS to afero spravila na plano šele zdaj, ko se bližajo parlamentarne volitve?

    • Peter

     Zakaj to mene sprašuješ? Nisem čan SDS, nisem njihov volivec in res ne vem, kaj bi rad, da ti povem?
     Zato, ker gre za nabiranje političnih točk? Seveda gre, vse kar delajo stranke, je nabiranje političnih točk. Samo v Sloveniji se to očita samo SDSu, levim redko ali nikoli.

     • moat

      Saj ni potrebe, da bi bil član SDS. To je le moje vprašanje glede tvoje trditve, da te moti to, da očitno pri nas ni volje, da bi se stvar raziskala? Pa saj je tudi drugod ni! In da, to tudi mene moti. Samo vprašanje sem postavil ali te ne moti tudi to, da je zadeva s strani SDS lansirana šele zdaj, saj se je o njej vedelo že najmanj pet let?

     • Peter

      Če sva že pri tem, moti me, da nihče nič ne ukrene. Tudi SDS. Če je vedela in ni ničesar ukrenila, me moti, seveda, zakaj me ne bi?
      Glede nabiranja točk pa tole: imaš občutek, da so s tem pridobili kaj političnih točk? Osrednji mediji so jih takoj označili za izdajalce in veliko ljudi verjame, kar osrednji mediji pišejo.

     • moat

      Se strinjam s tabo glede mnenja o storitvi, opustitvi. Nabiranje točk. hja, to je sicer res. In da, mediji so bolj naklonjeni levici. Je pa to tudi politično vprašanje, tako levice kot desnice.

  • MižekFiga

   Vsegliharstvo ti tudi danes bo NE RATALO, ker ddr. Kučan niti dneva še ni odsedel v zaporu (čeprav tožen v parlamentu). Najmanj toliko dni mu fali, kot jih je neupravičeno presedel Jekleni Janez.
   Veselim se dneva ko bo 571 družbeno političnih kupljenih novinarskih plačancev pospremilo ddr. Kučana na Dob. Njegov zločin proti Sloveniji in držasvljanom NIKOLI NE BO ZASTARAL.

   • Hun

    “Jekleni Janez”…hehehehehahahahuhhuhu……bl je zaheban od Nelsona Mandele tale vas kultni vodja

   • moat

    Ne vem, kaj ima vsegliharstvo skupnega s Kučanom? Ne bi vedel, res. Imata pa nekaj skupnega Kučan in Janša. Menim, da se Janša kot predsednik SDS močno približuje (ob)letnici predsedovanja SD-ju, oziroma Kučanovi politični stranki.

    • Steiermark

     Samo teleban ne loči demokratično izvoljenega predsednika demokratične stranke, od izdajalskega prosrbskega zmeneta, ki je iz titovega pionirčka in “velikosbskega politika” v diktaturi jugosrbije, se prelevil v “demokratičnega diktatorja”, izdajalca slovenskega naroda in Slovenije, ki nikoli ni bila njegova najbolj intimna opcija ampak, ko smo si osamosvojili Slovenijo, osvoboditi je ravno zaradi odpora srbskih jutotitoističnih krampusov, nismo uspeli, zato nam je kasneje, tudi vkradel državo, kjer iz svoje skrivne pozicije v podzemlju vodi vse niti ter Slovence in Slovenijo, v pogubo! Prihaja čas, ko se bo vsa ta nesnaga morala odpraviti v “jajce” med bizantince, h katerim miselno in po DNK tudi spada!

     • moat

      Saj vem, da je težko sprejeti to dejstvo, o letih vladanja namreč. In počasi se mi bo Kučan že začel smiliti, res. Za vse je odgovoren on, revček. A si kdaj pomislil, da mu s tem SDS dela pravzaprav uslugo?

  • Commie Disposer

   murat mrš na jesenice

   • moat

    Nimam pojma zakaj murat in zakaj Jesenice. Kdo bi to vedel, razen tebe, seveda?

  • Steiermark

   komentar nepismenega jugosrbskega konjušara……

   • moat

    Ne vem na koga meriš? Če name, sem pač nekaj napisal, torej nepismenost – pisna in računalniška odpade. Pa tudi tista o jugo opredelitev odpade. Zate pa nisem prepričan, res.

  • samotoje

   Vaja v spinu, nič drugega. Naravnost grozljive pa so reference, ki jih navajaš- Mladina.

   • moat

    Malo počekiraj tudi drugod. Tudi evropski mediji so pisali kaj je predsednik odbora evropskega parlamenta za preiskovanje pranja denarja, Werner Langen, dejal. Na kratko, da je treba odgovore na vprašanja v povezavi s tem velikim primerom pranja denarja poiskati v Sloveniji. O tem niso poročali samo režimski mediji, res. Nikakor ne gre za spin, odnosno propagando.

    • samotoje

     Marsikaj sem prebral. Langen je povedal tisto, kar vsi vemo- zdaj sta na vrsti slovenska policija in slovensko sodstvo. V čem je torej spin? V lahkotnem zamegljevanju dejstva, da je NLB v državni lasti, da smo jo obilno dokapitalizirali in bi morala že zdavnaj v prodajo. Primerjava z BNP ali Commerzbank je naslednji spin- glejmo raje druge, da ne bomo videli domačih svinjarij. Še hujše je nakladanje o “zapravljanju slovenskega ugleda”. Lepo te prosim, kakšen ugled neki?
     In še ena cvetka : ” Poleg tega sta bili SDS in vlada že leta 2012 obveščeni o sumih spornih nakazil v NLB, leta 2015 pa še iz revizijskega poročila NLB in je tako tako čakala pet let, da je to zgodbo obelodanila šele zdaj. Zakaj že?”
     In spet navajaš Mladino kot vir. Laž na laž na laž. V banki je Iranec mešetaril takoj, ko je oblast prevzela Pahorjeva vlada. Pahor je bil obveščen o sumu pranja denarja pa Klemenčič itd. Drži edino to, kar tudi sam praviš spodaj v odgovoru Steiermarku: “…sem pač nekaj napisal,.. In to je tudi vse.

     • moat

      Tisto glede obveščenosti pač ni laž, ne more biti. V času, ko se je začelo govoriti o morebitnem pranju denarja l. 2012 in, ko je prišlo NLB revizijsko poročilo, je bila namreč na oblasti Janševa vlada, vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/10._vlada_Republike_Slovenije. Je pa res, da se je sporno poslovanje dogajalo v času Pahorjeve vlade. Pa saj so to venomer ponavljali v politični kampanji za predsednika in to, da ne bo pomote, režimski mediji. Ni bilo soočenja na katerega je moral o tej temi odgovarjati Pahor.

 • dr Janez Sveti

  VRHUNSKI naslov!
  Čestitam!

  DR Janez SVeti kritik

 • Jure kavčičeu

  Mene samo zanima, če bi zganjali tak direndaj tudi v primeri, da bi JJ bil takrat na Pahorjevem mestu…

  • slosin

   …če bi bil takrat predsednik vlade JJ, bi imeli v slo revolucijo …

  • domovina mili dom

   Malo nazaj poglej kakšen direndaj so delali kučanovi mediji pri Patriji, Depali vasi, orožarski aferi.
   Kakšen direndaj peljejo zaradi zrežirane sodne nevročitve Janši. Tiho so pa kot pičke , kadar zalar ne dvigne pošiljke. Malo jenjajte s tem.

   • Steiermark

    Ja, ampak vse te afere so bile delo kratkonoge pošasti, ki se ji je med drugim ponesrečil tudi velik pok in se spremenil v smrdljivi komunistični prdec! Zadeva, kot je bančna luknja, 4,5 miliarde in pranje 1 miliarde, denarja, ki je šel za širjenje terorizma po EU, pa nemoremo enačiti z “nedvigovanjem (?????) pošte”…..

    • domovina mili dom

     Seveda ne moremo enačiti. Pohabljenim, zaradi 70 letnega incesta, je potrebno razložiti na preprost način , da jim morda refleks potegne.

  • nevtrino

   V vsej psihozi, a zmorete še katero primerjavo, ali samo JJ ?

 • althar

  Če parafraziram stališče naših vazalnih medijev: nič ni narobe s tem, da je Fritzl 24 let v kleti posiljeval svojo hčer, narobe je le, da so to izvedeli sosedje in policija.

  Slovenski bolševiki želijo spremeniti Slovenijo v jebeno Fritzlovino.

  • domovina mili dom

   incest se že pozna. Narobe je prav, prav je narobe. Če nekdo 70 let nateguje lastne otroke , so vnukih tudi pohabljeni.

   • Commie Disposer

    Debeloglave milčijeve hčerke

 • Iva

  Petek:”Toda, če že ostanemo pri prispodobi pranja perila, potem bi se morali najprej vprašati o tem, kdo je to perilo umazal. Perilo se ne umaže, če kriminala ni ali če je ta hitro odkrit in sankcioniran.”

  V Sloveniji primanjkuje zdrave pameti – ni samostojnega in logičnega razmišljanja (vzrok – posledica), ljudje zaupajo medijem in prevzemajo njihovo razmišljanje. Ker ima kontinuiteta medijski monopol, so rezultati na volitvah taki, da ljudje, ki želijo spremembe, volijo nove obraze, ne razumejo pa, da gre za isto vsebino!

  • Commie Disposer

   Srboljube pogrešio si sajt ! Ne pričamo ovde o Mladiću!

   • nevtrino

    Ne, pač pa ste vi popolnoma zgrešili vse, to je očitno.

 • Hun

  ČE je Ceral uhka preprical EU da banke ne bodo prodajal…bi Jansa v svoji vladavini uhka preprical EU, da se banka mora pod NUJNO privatizirat….

  • Iva

   … bi Jansa v svoji vladavini uhka preprical EU

   Bančna luknja je začela nastajati leta 2007. Zakaj takrat? Kdo se je zadolževal (pomoč: javni dolg l. 2008 je bil skoraj 4x manjši od današnjega) in zakaj? Kdo je bil v koaliciji proti prodaji?
   Si sposoben odgovoriti na ta vprašanja?

   • Hun

    ne mesaj jabolk in hrusk…v javni dolg se niso stel “prijateljski” 100milijonski krediti Bavcarju, Srotu, Kordezu…ki so se “talal” od leta 2004-

    • Iva

     Bavčar LDS, Kordež F21, Šrot SD, … kdo jim je talal?

     • Steiermark

      Tudi tega razni balkansko bizantinski hunići nemorejo razumeti. Postavi jim kakšno lažje vprašanje, kot npr. kaj je jedel, danes za zajtrk……

   • Steiermark

    bizantinski rodžak niti sam ne razume, kar sam blebeta, kajšele, da bi ti lahko pametno odgovoril….

 • Iva

  Sprememba ustave leta leta 2000 (ko je stara garda s pomočjo takratne SLS, nekoč članice Demosa, pregazila referendumsko zmago večinskega sistema)
  je kontinuiteti omogočila ohranjanje oblasti in vladati brez odgovornosti. Izjema je bilo leto 2004 (vlada JJ), čeprav so stare sile formalno obvladovali bančni sistem (tudi BS), kar je omogočilo rop stoletja, neformalno pa so ohranili oblast tudi v drugih družbenih podsistemih in v medijih. Le zakaj je uspela afera Patria ? Sodba je bila šele po več letih razveljavljena (US: 9:0).

  Škoda, ker zaradi udobja v državnih službah strokovnjaki na različnih področjih, ki se ne strinjajo z zatečenim stanjem ne stopijo skupaj in presekajo gordijskega vozla, kajti posamezniki Avbelj, Toplak &Co. (pravosodni sistem), B. Mravlje, Loredan Bešič in podobni (zdravstvo), ……. in nekateri alternativni mediji so le glas vpijočega v puščavi.

 • Iva

  Kaj sporoča zaporedje spodaj navedenih dogodkov – državni udar?

  – Predsednik Vlade RS Janša je dne 19. 12. 2012 podal napoved PREISKAVE vprašljivih dejanj v SLOVENSKIH BANKAH (JJ : »Današnja odločitev US je branik slovenski suverenosti. Varuje blaginjo ljudi ter omogoča preiskavo zgodovinskega ropa slovenskih bank«).
  – 7. 1. 2013 se je zgodil veliki UDAR KPK-Klemenčiča na predsednika vlade JJ z nezakonitim Zaključnim poročilom, številka 06259-1/2013/1 v delu, ki se nanaša na predsednika Vlade Republike Slovenije
  – 12. 1. 2013 je predsednik Državnega zbora G. Virant izvedel svoj del UDARA v izvršilno vejo oblasti z izjavo: »Če v 10 dneh ne bo sprejet odstop predsednika vlade, DL ne bo več član koalicije Janeza Janše.«

  Čez več let je Vrhovno sodišče Republike Slovenije s sodbo številka I Up 256/2014 z dne 18. 2. 2015 nezakonit dokument v izpodbijanem delu odpravilo (64. člen ZUS-1), torej za nazaj, ex tunc, brez vrnitve zadeve v ponovni postopek. Ta sodba je pravnomočna.

  http://www.casnik.si/index.php/2017/10/17/necisto-v-sredi/

 • Vera

  Kaj si ta Tanja Fajon misli, da je ? Kaj ona pomeni za našo državo in za nas državljane ? NIČ ! Baje, da z možem nimata otrok , potem jih pa naj posvojita , saj je sirot brez staršev veliko pri nas in po svetu . Dela naj nekaj koristnejšega kot sedaj, da ji ne bodo šle po glavi same neumnosti !

  • Soave

   Draga Vera. Imate prav. Tako gledamo nanjo mi !!
   Ampak svojim komunjaram je pa zelo koristna !! Pa ne glede na posledice.

  • Kosobrin

   Vsak si svoje življenje kroji po svoje, ali pa življenje samo premetava vsakega človeka po svoje! Kako bo kdo živel, imel otroke ali ne, je stvar vsakega posameznika. Nekateri jih zaradi najrazličnejših vzrokov ne morejo imeti in nihče nima pravice se vtikovati ali celo pridigati, kako naj kdo živi.

   • samotoje

    Še manj je kdo Fajonovo pooblastil, da nam skače po glavah. Z Mekino vred.

 • rrrrr

  Udbomafijska proizvodnja kriminala v Sloveniji je ena najbolj avtomatiziranih na svetu. Deluje povsem brez ljudi. Kriminal je, neposrednih tovarišev proizvajalev ni.
  Imamo 600 morišč in več kot 100.000 žrtev, pa nobenega tovariša mesarja.
  Imamo še vedno delujočo Udbo, pa nobenega tovariša udbovca.
  Imamo javno televijo, pa nobene tovarišice kurbe.
  Imamo bančne luknje, pa nobenega tovariša bagerista.
  Imamo milijardno državno pralnico, pa nobenega tovariša pralničarja.

  Imamo F571, pa nobenega tovariša novinarja
  Imamo F21, pa nobenega tovariša zapornika.
  Imamo…..

  • samotoje

   Suma sumarum- vse imamo in nič imamo.

   • rrrrr

    Dobro povedano.

 • Janez

  “rrrrr”
  ABSOLUTNO SE STRINJAM -O S TEBOJ !
  Ampak !
  Premiki prav hitri – se zdi – ne bodo !
  Primer !
  Danes sem šel urejati svojih par deset tisoč € denarcev v centralo NLB,
  kjer imam osebni račun !
  Ko sem odhajal, šel mimo Maximarketa sem srečal SD ex ministra dr. F. Križaniča,
  ki je šel tudi v NLB.
  TOKRAT JE VSTOPIL NA GLAVNI VHOD V CENTRALO – NLB.
  To
  omenjam zato, ker sem glede tega gospoda oz. tov. dr. F. K. ?
  V
  ZADNJIH LETIH CCA 4 X NEHOTE OPAZIL ( nazadnje v začetku junija 2017),
  kako je hodil
  mimo Slaščičarne Maximarketa – kjer jaz dostikrat sedim in pijem sok !
  – POD
  OKNA CENTRALE NLB : tam je ponavadi malo postal, gledal v okna centrale NLB,
  tam stoječ
  je ponavadi malo pogestikuliral nekomu na oknih NLB !
  Nato
  pa je dr. F. K. ponavadi odšel pod drevesa pri bloku za spomenikom Kardelju.
  Se
  Dr.. F. Križaniču opravičujem, če njegova pota – v zadnjih dveh letih – pota pod okna centrale NLB !
  Niso imela nobenega pomena za javnost.
  Izpadla – so pa zelo čudno, nenavadno :
  da je namreč ex SD finančni minister kot kak ” VASOVALEC” – HODIL POD OKNA CENTRALE NLB.
  DANES !
  SEM
  EX SD MINISTRA ZA FINANCE – ČISTO PO NAKLJUČJU SREČAL PRED VHODOM V CENTRALO NLB !
  A?
  Danes je dr. F. K. vstopil v CENTRALO NLB – NORMALNO, NA GLAVNEM VHODU !
  Torej?
  Eno mini izboljšanje
  – se zdi – ta vstop na glavni vhod v NLB ? Že pomeni. Se zdi. L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  DOGODEK JE RESNIČEN. 1000%.

 • Coeus

  Petek, Petek… kako si se lahko kot novinar, ki je vcasih se kaj pronicljivega, druzbeno kriticnega in raziskovalnega spisal, spreobrnil v rezimsko presstitutko oz. Jansevega pisuncka?

  Saj res… SDS ti zaposluje otroka in ti “placuje” za objave clankov, ki jih verjetno pise Tomaz Majer.

  Ampak vseeno… a niti ti, niti tvoj otrok nista dovolj sposobna, da bi si kruh sluzila s svojo pametjo in talentom namesto, da se udinjata rezimu?

  • šumigoj

   O, ti rezimska presstitutka, še ne spiš ?

   • Coeus

    Kako zanimivo, da neumni desnicarski pisuncki niste sposobni spraviti skupaj niti enega argumenta. Ampak pri taksnih, kot si ti in tebi podobni (ali pac komentiras in repliciras iz vecih nickov) sem tega ze navajen… operiras z izrazi katerih pomena ne poznas in ne razumes.

    V tem primeru sta vsaj dva taksna:
    1. rezim
    2. presstitutka
    No ja… vsaj za spanje predpostavljam, da ves, kaj pomeni, ceprav tudi za to ne bi dal roke v ogenj :D

  • Janez

   Še tvoj priimek in ime!
   Cenjenega gospoda Petka ogovarjaš s priimkom – povej svojega L.r. Janez K. KOMENDA

   • Coeus

    Ko se bom presstituiral tako kot Petek, ki ni niti cenjen niti gospod, bos pa tudi lahko prebral moj priimek in ime ;)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!