fbpx

Pisma – od zmage do zmage: Bandelli in primitivci nove dobe

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Vsake toliko časa slovenska politika izvrže kakšnega posebneža, ki obremeni slovenski prostor s kretenizmi. Marko Bandelli, beton d.o.o., je eden vidnejših zastopnikov politične smeri, ki se ji pravi “nižje od obče primitivnosti”. S tega vidika je seveda v pravi stranki Alenke Bratušek, kjer očitno opravlja – poleg vloge političnega bulmastifa – tudi vlogo šnavcerja: ob vsaki medijski priložnosti se postavi za hrbet svoje predsednice, kar je dovolj velika grožnja ponižnim MSM-novinarjem, da se spodobno obnašajo in ene večjih tujejezičnih ekspertinj ne sprašujejo norosti. Na primer o tem, čemu je prevzela ministrstvo za infrastrukturo, kjer se valjajo milijarde korupcijskega denarja, 2. tir in kjer bo potrebno na stotine ton betona. Ops, Bandelli, nekoč Bandelj, beton d.o.o.

Bandelli se ni obotavljal, ko je bilo treba v okviru nove primitivne politike pet plus ena je šest desničarjem povedati, da so psi bolj pametni od njih. Ali pa, ko je s svojo poslansko funkcijo zagrozil Jožetu Možini kot vrhovni cenzor primitivizma. Hvala prijatelj, se je odzval na zapis, da trop desnuhov, organiziran in plačan, napada bivšega najboljšega župana (ki je to postal, ko so mu v drugem krogu svoj glas dali desničarji), perspektivnega poslanca in odličnega podjetnika (mimogrede – ki dobiva velike davkoplačevalske denarje).

Vse to se Bandelliju dogaja menda samo zato, “ker je omenil revizijo velikega lažnivca, desnega fašista Možine”“Upam, da bom del novega duha,” je zapisal Bandelli po izvolitvi in takoj vse zasmradil, ko se je zelo strinjal z nekom, ki je zapisal, da je Vilija Kovačiča treba ubiti. Jep, 2. tir in beton sta vredna umora. Prejel je 999 glasov, ki so mu jih po kuloarjih povedanem prispevali sežanski pijanci.

Združba, ki se ukvarja s prvobitno akumulacijo neumnosti 1945-1991
Bandelli je seveda samo vrh novodobnega primitivizma sedanje koalicije in vlade. To ni izvorna primitivnost preprostih ljudstev, je pa sveta preproščina, saj gre pri Serpentinškovi koaliciji pet plus ena je šest za primitivno združbo, ki se ukvarja s prvobitno akumulacijo neumnosti 1945-1991. Omenjena primitivna združba sicer ne živi v jamah, ampak nekateri v ukradenih vilah (Židan), drugi pa v koruptivnih nepremičninah zasebnih lopovščin tipa NLB, Banka Slovenije, 2. tir itn. (Cerar, Erjavec, Bratuškova, spet Židan). Prehranjujejo se s tipom nabiralništva – davke gor, dogovorno ekonomijo nazaj, podjetnike ven. Ukvarjajo se tudi s prerazporejanjem udbovskega denarja, ki je leta 1990 pred Janezom Janšo in Demosom pobegnil na tuje, zdaj pa se vrača v komunistično primitivno novo osvoboditev naroda. In v novo primitivno ekonomsko politiko tipa Ahilova peta ali v zdravstveno politiko po načelu “čakalne vrste so dokaz dostopnosti javnega zdravstva”.

Bandelli se je z elito slovenske levice leta 2015 veselo drenjal na borčevskem rajanju v Dražgošah.

V novi primitivizem sodi na primer tudi najnovejša politična norost Luke Mesca, ki pravi: “Destruktivna opozicija je kriva za stanje v državi,” kar je nova napoved vladajoče Levice, da je treba drugače misleče in delujoče likvidirati s politične scene. Pa prijazni bodo morali biti in pozdravljati na hodnikih, je rekel novi šef parlamenta Židan. Torej opozicija kot hlapec.

Nadoče vsega primitivizma je Milan Kučan
V ta krog primitivcev iz kadrovske politike levih boljševikov in komunistov sodi tudi Igor Kadunc, ki je oznanil, da na TVS ne bo več intervjujev in prispevkov, o katerih ne med strokovnjaki in ne v družbi ni enotnih pogledov. Ko to zapiše generalni direktor sicer primitivne javne televizije, se začenja popolno enoumje brezumja primitivizma. Človek se seveda upravičeno vpraša, od kod je padel Kadunc, čeprav se ve, da je porojen iz boljševističnega kukavičjega jajca. Slab finančnik se zdaj pokaže tudi kot popolni tepec v novinarskem izvedeništvu, je pa tip kadrovskega janeževega upognjenca in primeren likvidator ostanka novinarske profesionalnosti na RTV Slovenija.

Milan Kučan (Foto: STA)

Med novodobne neoudbovske in skrajno leve primitivce 2018 pa lahko štejemo tudi Milana Brgleza s primitivizmom naravnega prava, Miho Kordiša s primitivizmom vojaške strukture Levice pa Karla Erjavca, Franca Trčka, Serpentinška, Jerneja Štromajerja itn. Krono stvarstva tega primitivizma zastopa Tit Turnšek, ki umorjene še enkrat pobija, nadoče novodobnega primitivizma pa je Milan Kučan.

Vinko Vasle