Pisma – od zmage do zmage: Kako je propadel imperij žensk

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Slovenski feminizem je skupaj z enakimi možnostmi na robu propada. Volitve 2018 so namreč izničile še tisto minimalno žensko kvoto, ki je nekako napovedovala, da bodo – če se bo trend nadaljeval – ženske pri nas zavladale čez 467 let, dva meseca in tri dni. Ta natančen podatek sem pridobil s posebno formulo, ki je upoštevala tudi najnovejša dogajanja v zvezi z naravnimi spoli – namreč, ko se moške razglasi za ženske. Prav všeč mi je na primer, da imamo zdaj na FDV Ignacijo Lukšič, Jernejo Pikalo in Milanko Brglez, na filozofski fakulteti pa Dušanko Plut, tovarišico Pribac in Barbaro Rajgelj. Punce bodo zdaj lahko ustanovile društvo žensk brez meja.

Volilna tragedija 2018 pa je v parlamentu ženske zdesetkala  – zdaj jih je deset manj kot leta 2014. Takrat jih je bilo 31, zdaj le še 21. Podrobnejša analiza pa govori o še hujših tragedijah. Socialdemokrati imajo samo dve ženski, zato se postavlja vprašanje, kakšen smisel ima njihov ženski forum, še posebej, ker je zadnjič v enem od javnih nastopov Dejan Židan začel takole: “Spoštovane gospe, spoštovani ljudje,” pa ga punce niso nagnale z govorniškega odra. Stranka Alenke Bratušek v parlament ni pripeljala niti ene ženske, če odštejemo Marka Bandellija. Levica, ki tako prisega na levičarsko agendo “ženskam oblast”, ima eno samo poslanko Violeto Tomić, pa še o tej bi se dalo razpravljati, a zaradi histerije okrog sovražnega govora in zaradi sodno precenjenega luftanja mednožja se bom zadržal. Vem, da je  skrajno neprimerno in pristransko, ampak vseeno – največ poslank, celo eno več, je v parlament pripeljala SDS, zaradi česar bi se spodobilo Janeza Janšo še dodatno sovražiti.

Celo stranka Zmaga Jelinčiča je dobila eno poslanko, ki pa ji z levice očitajo, da je erotična maserka, punca pa je korektna in ne izda, kako so levičarji stali v vrsti pred salonom, da jim ga je masirala. Poleg tega pa ta očitek na njen račun ni demokratičen in tudi korekten ne. Poslanka-maserka je lahko bolj častna ženska kot pa nekatere druge, ki so ženskam lahko v sramoto. Na primer Anja Kopač Mrak, ki je ugrabljala otroke, Milojka Kolar Celarc, ki je uničila slovensko zdravstvo, ali pa Andreja Katič, ki je sesula Slovensko vojsko. Torej: naj živijo maserke!

Generalno vprašanje ob vsem tem pa je, koliko je k poraznim ženskim kvotam prispevala državna volilna komisija. Dušan Vučko bo moral to še kar lepo pojasnjevati, najbolje pred dildo eksekucijskim vodom v sestavi Barbara Rajgelj, Brankica Petković in oni Filip Dobranić Muki, intelektualne storitve. Aleš Primc sicer računanja ne obvlada najbolje, ampak v korist žensk bi moral imeti pravico do popravnega izpita in listo dopolniti, saj navsezadnje ni šlo za volitve hišnega sveta. A Vučko mu tega ni dovolil, kar me naganja k pomisli, da Vučko ženske sovraži, kar je njegova ustavna pravica, samo ne med delovnim časom. Še Marjan Šarec je imel pravico do šestih popravnih izpitov na šoli za mizarja in se zna primeriti – Bog naj nam odpusti grehe –, da bo predsednik vlade.

Politične analize tudi kažejo, da so ženske volivke navadne izdajalke: v devetdesetih odstotkih volijo moške, kar je dokazljivo s primerjavo ženskih udeleženk na gasilskih veselicah in Serpentinškom. V resnici to pomeni, da je bil izvoljen Serpentinšek in ne Šarec. Zloba ženskih volivk se je pokazala tudi na primeru koroške lepotičke iz ljubljanskih Fužin Dominike Švarc Pipan. Punce ji niso mogle odpustiti, da se je pojavljala v vseh rumenih medijih v različnih pozah, da se je tako rekoč zasebno slekla pred javnostjo, edino nad pisoarji ni hotela viseti. In se ji je to maščevalo – ni bila izvoljena. Velik udarec za Jasno Murgel in malo manjši za Slovenijo je tudi njena neizvolitev, da o tragični usodi istoimenske stranke Alenke Bratušek sploh ne govorim, ker mi gre na solze. Kamal Izidor Šaker – Hamas, Dragan Matić – JLA, Saša Tabaković – Izganjalec zasebnega šolstva, Jani Moderndorfer – Primarij doktor in Mitja Horvat – Mali Bavcon sicer ne sodijo v klasične ženske kvote, se mi zdi pa fino omeniti, da tudi niso bili izvoljeni.

Teden, ki je za nami, je prinesel tudi nekaj zabave. Tako je Delo Svetlano Slapšak razglasilo za vodilno slovensko intelektualko in eno redkih, ki ni fašist; po njenem je namreč skorajda večina v državi fašistov in nacistov. Zmago Jelinčič se je prijavil za kulturnega ministra, ker je dobro, ker obvlada cerkvena okna, komunistične spomenike in zbira znamke. Marjan Šarec pa se je pred dnevi spet zlagal – rekel je, da ga desnica sovraži, kar ni res, reži se mu.

Kar ne čudi, ker Šarec strankam preteklosti predlaga koalicijo prihodnosti.

Vinko Vasle

 • pajot

  bravo vinko. duhovito in resnično..

 • Joško

  Gospod Vinko, na preprost in hudomušen način povedano, ampak levaki tega spet ne bodo razumeli. Oni bolj razumejo jurišni stil!

 • Amerikanc

  Hribarco bi morali zaposliti v tistem saloonu, da bi svoje masirala !

  • karpelec

   Za njo je že njen Hri-bar preveč, kje ste še vsi ostali.

 • Jani Steiner

  Ti, ki so našteti so dvospolniki-Pribac…., itak.

 • Nšo-či

  Če bomo ženske čutile, da se moramo boriti zato, da bi hčere ohranile položaj v družbi, kot ga imamo same, bo zagotovo nastala ženska stranka, ki bo strnila ženske vrste. To ne bo stranka nasilnih žensk in lezbijk z moško energijo,ampak stranka mater, ki se bodo z ljubeznijo v srcu borile za svoje potomke.

  • Zgornji

   Ja, že-že, … ampak, … saj se nimaš za kaj boriti … mislim, … saj bomo mi , dedci poskrbeli za ženske , … no, … razen, če se na oblast prikradejo hinavski pokvarjenci , ki bi začeli preveč zatirati ženske , … pol je pa že problem .

  • samotoje

   Zadnje čase se resno sprašujem, koliko ljudi sploh razume razliko med enakostjo in enakopravnostjo. Ženske in moški ne bodo nikoli enaki. Razen Mukija. Enakopravni pač in tako je tudi prav. Čemu torej ženska stranka, ženske kvote, ženski klubi itd.?

   • Nšo-či

    Ni izgled tisto kar šteje. Ampak srce. Moški je ženski glava, žena njegove srce.
    Mogoče moški preveč spodbujajo moško energijo v ženski, meja je tanka, ker se v vsakem izmed nas nahajata obe. Težko je vzdrževat pravo ravnovesje, Celo tu. Zaradi tekmovalnosti :).

 • Dillinger

  Vsi osebki,ki so napisani poudarjeno so za v norišnico.

  • samotoje

   Ne še. Komu se bomo pa potem smejali? Cumbajšpil, zjutraj vstaneš slabe volje, si skuhaš kafe, pogledaš po medijih in hopsa- Serpentinšek in 5 palčkov predstavljajo cirkuški program oz. nove točke, Jankoviću ni jasno, kaj bi oni iz Šentvida radi, saj je on tudi očeta pokopal, Šarec in levica se ovohavata, kdo bolj smrdi po socializmu, ni da ni. Človeka vse skupaj mora spraviti v dobro voljo.

 • althar

  Svetlan Slapšak je ženska?

  • rubec

   Seveda je in to zelo vitka. 250 kil.

   • samotoje

    Neto.

 • Zgornji

  IN ŠE VEDNO JE V PARLAMENTU cca 40 % PARAZITOV PREVEČ !!! ! !!! MORALO BI JIH BITI 50 , JIH JE PA 90 !!! ! !!! TO JE ČISTI PRIMER NAPUHA , IZ TE ZLOBE PA PARAZITIRANJE-ZAJEDALSTVO-ZAŽIRANJE-IZKORIŠČANJE – IN IZ TEGA VSE PREOSTALE PREGREHE : POŽRTIJE , ZAPRAVLJANJA , KORUPCIJA, PREVARE , LAŽI , SPRENEVEDANJA , IN PODOBNE SATANOVE / PEKLENSKE / HUDIČEVSKE “VRLINE” !!! ! !!! ŽAAAL !!! ! !!! IN DOKLER NEBO SLOVENIJA ZMANJŠALA PARLAMENTNIH PARAZITOV NA TOČNO 50 , VSE DO TEDAJ BO V SLOVENISTANU VLADALA LENOBA Z ZLOBO IN IZ TEH DVEH SAMO ŠE BEDA !!! ! !!!

 • Franjo Trojner

  Verjetno se bi večina žensk strinjala z postavljeno tezo, ki trdi, da je v dobro otrok ,v dobro zakonskega odnosa moža in žene, torej v dobro celotne družine, doma, tudi žene same, če se lahko posvetijo svojemu naravnemu poslanstvu biti žena, mati, gospodinja itd. Žal je danes v Sloveniji skoraj nemogoče, da bi žene ostale doma in poskrbele za družino za dom, kot je to skoraj že pravilo v sosednji Avstriji. Ta preobremenjenost žen, mater z službo in Bog ne daj še politiko, se nato kr hitro pokaže v skrhanih odnosih doma v družini, kar na družino in nenazadnje na celotno družbo slabo vpliva.
  Dajte mi povejte katera mlada mamica si želi biti politik in biti po cele dneve, tedne odsotna od svojega zalega neubogljenega otročička?? In kakšna mora biti žena, ki si po cele dneve, tedne ne želi biti v družbi svojega moža???

  • Soave

   No. . . no. . .? Nekaj je pa tudi od moža odvisno, ali ne ?

 • xtc

  Ja Vinko zadane-Levake vedno v čelo.

 • Soave

  Tooooooo, g. Vasle .Za začetek tedna z nasmeškom na obrazu. . . . . tako pravi tudi en moj dobri prijatelj. Za dobro jutro in lahko noč,

  + + + + + ” strankam preteklosti predlaga koalicijo prihodnosti.”

 • dob

  Vse to dogajanje okrog nas je v službi “brisanja sledov za sabo”. Mimetizacija!
  Spol je najosnovnejša identifikacija človeka. Druga je jezik! Tako se prepoznavamo med sabo..
  Primer je opis osumljenca: Moški? Ženska?
  Kaj bomo rekli? Ena stvar? Ena reč za katero ne veš kaj je? Tetovirana spaka?

  Ko spol zabrišeš, potem lahko zbrišeš karkoli, kadarkoli, kjerkoli, ne glede na težo prekrška ali zločina.
  Ko začneš spreminjati jezik, zbrišeš načine izražanja in kontroliraš kaj bo kdo rekel in kako bo to rekel.

  Vse je relativno, vse je zrelativizirano in nič ni kaznivega, če režim ne zapove, da se ne sme. Dokažeš lahko tako, da vse posnameš s kamero, Potem ti sodišče pove, da se ne sme snemati in te kaznuje. Da je posedovanje zaupnih podatkov kaznivo po zakonu.

  Je pa to, kaj se sme, odvisno od tistega, ki ima oblast! Potem tisti prek medijev naroča javnosti, kaj javnost lahko počne in kaj sme vedeti, česa pa ne sme. Po potrebi pravila prilagaja in jih spreminja.
  Med izvajanjem enjastmetrovke spremeni pravila, in ko je žoga še v zraku – enajstmetrovke ni več! Zadetek ne velja! Vse po zakonu.

  Recimo, zdaj so Islamisti koristni komunistom, ker delujejo kot njihova kajla proti Krščanstvu. Ko bodo Islamisti že zaradi števila postali komunistom konkurenca, bodo pa komunisti nas pozivali na vojno proti Islamu, zato da bi branili komunizem.
  Komi čakam. Bodo letele fraze o domovini in tisočletnih sanjah in pozivi k mobilizaciji domoljubov…. In podobne patriotske neumnosti.
  Za kučana je patriotizem raznarodovanje Slovenije in uničevanje vsega slovenskega – v Sloveniji!
  Zame je to izdaja.

  • domovina mili dom

   Hvala za dobro analizo.

   • dob

    Aprila lani sem dal na svoj blog tekst BOJ ZA SVOJ JEZIK.
    Od tedaj je imel 575 ogledov!

    Veliko število ogledov mi je dalo misliti. Le kako to, da se oko tistega, ki slučajno brska po mojem blogu, zatakne ravno pri besedicah “boj” in “moj” in “jezik”?!
    Očitno je, da smo na to temo – kaj je sploh NAŠE, ker NAS izraža – zelo občutljivi!
    Vsekakor smo na to občutljivi bolj, kot smo sebi to pripravljeni priznati ali si dovoliti čutiti.
    Štvilo ogledov to dokazuje!

    BOJ ZA SVOJ JEZIK
    https://obstajajoljudje1.blogspot.com/2017/04/boj-za-svoj-jezik.html

    • domovina mili dom

     V šoli so nas po prstih, tisti titovi se ve, če si pisal, uporabljal levo roko. Glej ga zlomka, osvobodimo deželo od levosučnih, v šolah se ne gredo terorizma, dopuščajo permisivno vse, levakov pa vedno več.

  • Slovenec 33

   Čestitam za uporabo kvalitetnega sita, ki je namesto zrnja pokazalo topoumnost “naprednih” dežurnih blejašev, ki ne znajo drugega kot meglo prodajat, saj je tudi proizvajat ne znajo.

   Znajo pa poneverjat, krast, ropat in zatirat slovenski narod ob pomoči okupatorjev in veleizdajalcev slovenskega naroda.
   S svojimi dejanji imajo samo en cilj. Narediti Slovenijo geografski pojem brez Slovencev.
   Kaj takega so sposobni le IDIOTI, ker pojma patriotizem ne doumejo.

   • dob

    Razumejo pa Partijo-tizem!
    Niso samo dialektični marksisti, temveč so tudi disleksični marksisti.
    Torej – disleksični marksizem je na pohodu.
    Neki cajta je mencanje, nato pa demencanje. Pol se pa kar ponavla,
    pa črke mankajo.

   • domovina mili dom

    Kot sem že zapisal nekje. Kdor ljubi domovino, ima srce.

 • Spet neko natolcevanje brez dejstev. Lidija Ivanuša VODI erotični salon, ne pa da je sama maserka. Zelo dvomim, da če grem v njen salon, bom dobil masažo od poslanke same. Salon lahko vodi tudi nekdo, ki sam ne zna masirat.

  • Mojca pokraculja

   Kaj pa kasirat?

  • Princeska Doo

   Misliš? Kako pa je potem prišla do položaja? Kučan Joe bi do zdaj že moral vedeti, kako se to dela.

 • Mihilus

  Pri tlačenju žensk v politiko se en gre za “enakost” ampak predvsem za prenos procesa odločanja iz racionalnega v emocionalno sfero. Ženske se pri odločanju bolj odločajo čustvi in po občutku, pri odločanju bolj sledijo socialnim normam kot jih določa (((elita))) in lažje jih je manipulirati.

  Nihče ne zahteva ženskih kvot v gozdarstvu, prevozništvu, etc. Prav tako nihče ne zahteva moških kvot v vzgoji in osnovnošolskem izobraževanju. Pri ženskih kvotah v politki se gre za farso, ki je pod krinko enakosti dejansko prinesla ne-enakost in diskriminacijo.

 • Olga2345

  Bravo Vinko!
  Levičarji z Jankovićem (posiljevalcem mater samohtanilk v stiski) nacionalizirajo cerkveno premoženje v Šentvidu, peticijo proti podpisuje celo Zore…ki je bil vedno na strani levice…Šarec, bralec beril iz Kamnika, “kristjan”, ki je proti blagoslovu javnih prostorov in očitno tudi proti cerkvenim pokopališčem…, še vedno v prvih bojnih vrstah udbomafije – komunistov (prebarvanih v levičarje)! Pa razumi, kdor more…

  • samotoje

   Protestiram. Šarec je iz Šmarce, ne iz Kamnika. To je bistvena razlika.

 • if

  Ja, če upšteamo kriterij FDV, so v DZ le še ženske!

  • domovina mili dom

   Torej smo se rešili posiljevalcev.

 • janez.pokoncni

  ;) Fajn!!

 • Stane Rauh

  Vinko, ste genij…Ste genij med slovenskimi debili….Med slovenskimi debili, ki jih je vsaj dobrih 70 % celotnega prebivalstva….

 • Miro Jereb

  Všeč mi je …lepo ste napisal…škoda da je vse to res.

 • lokec

  Predstavljajte si da bi JJ imel popavce na lesarski šoli če bi jo slučajno obiskoval. Kaj bi pisali novinarji. Dvojna merila.