[Pisma – od zmage do zmage] Naj crkne slovenstvo …

Vinko Vasle (vir: Demokracija)

Prejšnji petek je bil v slovenskih osnovnih šolah in vrtcih tako imenovani slovenski zajtrk – slovenski med, slovensko maslo, slovensko mleko. Vse to so pripravljale slovenske kuharice, delile pa slovenske učiteljice in slovenske otroške negovalke v vrtcih. Dobro, možno je, da je bila kakšna kuharica Bosanka ali Hrvatica ali črnka, učiteljica in negovalka pa na primer iz Alžirije, da bo globalistično korektno.

A zamislite si, kako je bilo to šele hudo v luči spoznanja nekaterih ideologov kretenizma, da je tudi v tem primeru šlo za prisilno, celo nasilno identifikacijo z državo oziroma narodom in kako je to vplivalo na geografsko politično in ideološko širino teh neslovenskih kuharic in učiteljic. Nisem čisto prepričan, da kakšnega Ahmeda, Mustafo ali kakšno Mirsado niso tudi nasilno pitali s slovenskim medom, slovenskim maslom in slovenskim mlekom. Vse je mogoče. Zaskrbljujoče je tudi, da prav zaradi možnosti nasilnega pitanja tujerodnih nacionalnosti v osnovnih šolah in vrtcih niso bile organizirane levičarske straže in opazovalci, in tako zdaj natančno ne vemo, kaj se je v resnici dogajalo. Grozljivo.

V resnici slovenski zajtrk zato predstavlja ideološko politični hegemonizem, nadvlado ene nacije nad drugo. Uboge otročke tako Slovenke in Slovenci silijo, da se preko tega slovenskega zajtrka identificirajo z nečim, kar mogoče niso. Recimo, Amir použije slovenski zajtrk v osnovni šoli in ga tako prisilijo, da izda lastne nacionalne korenine. Tudi v primeru, če za lastno nacionalno identifikacijo doma nimajo niti za halal kruh. Ali pa, poglobite se v identifikacijsko travmo Fatime, ki po použitvi slovenskega zajtrka doma sprašuje: Mami, ali sem zdaj Slovenka? Ker ata iz Sirije pogovora ni razumel, mu je Fatima to prevedla in jih fasala okrog ušes. Kakšna Slovenka neki. Revica verjetno slovenskega vrtca ne bo več videla. Lahko bi pa ustanovili no-go cono otroških vrtcev. Bi šlo, slovenska Levica, Mirovni inštitut, Tanja Fajon, Židan, Cerar, Barbara Rajgelj in Serpentinšek? Verjetno bi, glede na vsa dogajanja okrog marakeške deklaracije.

V tej zvezi me je razočarala tudi Svetlana Slapšak, ki po deželi išče fašiste, ti ji pa pred nosom organizirajo slovenski zajtrk. V katerem ni nič iz globalnega sveta – recimo halal med, vsaj to. Je pa problem, kako obredno zaklati kranjsko čbelo, da bi bilo vse v skladu z Alahu akbar. Slapšakovo je treba spomniti, da tudi slovenski zajtrk predstavlja najmanj nacionalistični napad na demokracijo prehranjevanja, če ne gre mogoče kar za kulinarični fašizem. Ja, to bo, to drugo.

V RTV ni nič slovenskega
Nekaj podobnega na več kot simbolni ravni predstavljajo tudi slovenske zastave pred RTV SLO in šolami. Veksikološki psihopati  (veksikologija je zgodovinska veda o zastavah) namreč menijo, da izobešanje nacionalnih zastav celo nasploh pomeni v resnici nasilno slovenjenje Neslovencev. Kakšnega velikega strahu pred to obliko nasilne identifikacije na primer novinarjev RTV SLO pa v resnici ni. Se pa strinjam s tem, da slovenska zastava pred norišnico sredi mesta oziroma katedralo levičarskega antifa duha res ne sodi. Ker je to laž. V tej hiši ni nič slovenskega, razen slovenskega jezika, pa še ta je v številnih oddajah in napovedih zelo šlampast. Najbolj zavržni izrazi v tej hiši so: domoljubje, osamosvojitev, slovenska država, domovina, slovenska zemlja, letališče Jožeta Pučnika, resnica, profesionalizem, novinarska etika itn. So nekatere rahle izjeme. V oddaji o morju sem na primer zasledil nacionalistični izraz “slovensko morje”. Grozljiv nacionalistični radijski izpad direktorja Mihe Lamprehta je na primer radijska oddaja Slovenska zemlja v pesmi in besedi. Zemlja je zemlja, ne nas provocirat. Vidim pa, da se v kulturi vobče že izogibajo poniglavih provokativnih izrazov slovenska slikarka, slovenski pesnik itn. Navsezadnje imamo dobrega pesnika, mojega znanca Esada Babačića, ki pa resnici na ljubo ustvarja v tako lepi slovenščini, da bi mu vsak normalen nacionalist rekel, da je slovenski umetnik, če to ne bi bilo tako rekoč že prepovedano. Ob tem se spominjam slovenskega pisatelja in dramatika Petra Božiča, ki je znal slovensko malo bolje kot Svetlana Slapšak. Vse to o tem nacionalističnem desničarskem slovenstvu pove vse.

 

Na srečo ta tip slovenstva izumira. V Velenju že skoraj tretjina prebivalcev govori samo albansko. Na Jesenicah polovica bosansko, v Ljubljani nekaj procentov že govori arabsko itn. In marakeška deklaracija bo slovenski nacionalizem dokončno pokončala. Dobesedno. S Slovenci vred.

Vinko Vasle

 • Rožle

  gnila vlada …
  gnili zakoni …
  gnil pravosodni sistem …
  gnila država …

  uspeh zagarantiran, …

 • Rožle

  Jest bom dau zastavo na pu droga…
  k sem Avtohton Slovenc…ostali si pa trenirke do kolen zavihite ….

  • RATATA

   Jaz bom pa le drog nad zastavo podaljšu, pa bo isti qrac.

   • pesjanar

    Drog bi moral uporabiti za vzgojno sredstvo in to brez zastave….

    • janko

     ******* :)

 • večni srb

  Bi kaj komentiral, ampak Vinko me vedno pobriše, tako da, kar bodite še naprej pametni sami zase, taki blogerji ne rabijo konstruktivnih kritik.

  • Steiermark

   Ti in tvoj kuži bosta naredila edino dobro stvar, zase in za nas, avtohtone v Sloveniji, da zbrišeta k vam na balkan in tam trosita svoje iztrebke, v lastnem imenu, ne v imenu nas, avtohtonih v Sloveniji!

 • Olga2345

  Bravo Vinko! Mogoče pa se bodo Slovenclji le zbudili, ko jih bodo divjaki nagnali iz lastnih domov in bodo končno iz Slovencljev postali Slovenci in naredili red! Začeti je treba z murglsko udbomafijo! Kučan=Hitler=Mussolini!

  • Fnh

   Začnite raje z Jajotom.

   • Olga2345

    Vedno je kriva vlada! Ta vlada sploh ne vlada, ampak izvaja naročila Murgl! Torej je dvakrat kriva! Krivi so tudi skorumpiranci kot je Ljudmila murglska!
    Gospod Janez Janša opravlja s svojo stranko ODLIČNO delo, kar se kaže tudi po rezultatu volitev!

    • Jože

     pokazal se je z gobezdanjem v ljubljani tem pa Vse tiho jebilo

     • rabbit

      Če kdo gobezda v Ljubljani je to tvoj župan Janković, ki gobca, in krade. In tak si tudi ti ker ga podpiraš.

     • Steiermark

      Opankarji se pač vzgledujejo en po drugem ter tekmujejo med sabo, kateri bo večji “jack”, v kraji in laži….

     • pesjanar

      Vedno je bilo tako da se tiči iste sorte zbirajo v jato,pri lopovih je zadeva ista,lopovi hvalijo lopova,kriminalci “šimfajo”policijo levaki pa se nastavljajo po javnih wc -jih,pizdariji z levimi butli ni konca ne kraja.

 • Darth Vader

  tako kot povsod, bo tudi v sloveniji sledila državljanska vojna zaradi vsiljene multukulture….če drugega ne bodo trčile kriminalne tolpe albancev, arabcev in slovenskih javnosektorskih kruhoborcev, k večina pametnih slovencev se je iz slovenije s premoženjem že zdavnaj umaknila :) pol bo pa en visokoletečman dobil metek v glavo sredi ulice, potem bodo pa vsi šokirani, kako je to mogoče :) pa spet reakcijsko pisanje in reakcijska politika :)

 • Franc Šink

  Raje komentirajte svoj članek v katerem trdite da volilnega molka ni več.

  • Nata

   + + + + Več napiši, no !

   • Franc Šink

    Kršil sem volilni molk.

 • janko

  “Če bi vedno hodil po Božjih poteh, bi vekomaj živel v miru.” Baruh.

  1. Po državnih volitvah imamo:
  še bolj levičarsko (sivi komunistično, svojatsko) izvoljeno vlado

  2.. Po županskih volitvah imamo:
  Ljubljana = srbska
  Maribor = srbski
  Velenje = srbsko
  Koper = srbski

  Otroci Slovencev, niste vredni porekla svojih staršev! Ljubite hlapčevstvo, mafijo, komunizem, klečeplazenje! Zavračate vero, neprecenljivi dar in neprecenljivo bogastvo, največjo doto staršev.
  Še malo, pa se boste klanjali Alahu in delali zanj. Niste vredni svoje domovine in jezika!

  • Bil sem marsikje po svetu, se pogovarjal s preprostimi, celo nepismenimi ljudmi, a nikoli nisem naletel na tako retardirane, kot je 80% Slovencev.

   Tako hlapčevski narod, ki se proda za nekaj priboljškov iz socialnih transferjev, ki jim je “snađi se” moto doseganja življenskih ciljev, ki so brez kančka dojemanja družbene stvarnosti, ki jim je smisel življenja nakupovanje v BTCju in kavica za vikend v Portorožu, ki so brez vsakršnega čuta za osebno odgovornost in so vednu drugi krivi za vse, …

   Prišel bo čas, ko bo karma iztavila račun za vse grehe in takrat bo joj in škripanje z zobmi.

   • luckyss

    In vse to jamranje le zato ker ste pričakovano spet popušili, tokrat na občinskih volitvah ?!

    • Steiermark

     lessi, vrni se domov…. Kdaj bomo mi avtohtoni v Sloveniji lahko tako srečni, da bomo z olajšanjem rekli, za vas: Lessi se vrača (na balkan)?

     • Jože

      Potem bo slovenec hitro zaplaval v lastnih smeteh in dreku
      lp
      Joško
      Steiermark
      odkdaj ste pa austrijci državljani Slovenije

     • stajerc5

      Odkdaj se pa prekmurski sosed(partizansko ime Joska) najvecjega izdajalca Slovenije, palcka na zacasnem prebivanju v Murglah, steje za Slovenca!???

     • Steiermark

      Debilko, od takrat, ko ste nas debili okupirali in odtrgali od matične domovine Avstrije! Ali pa si tudi ti “čifursko govedo” in ne poznaš naše in slovenske zgodovine?

   • traktor

    Pozabil si omeniti še lenobo. Polenili smo se in to občutno, pa tudi vsega ostalega smo se navzeli od Balkana.

  • luckyss

   “Če bi vedno hodil po Božji poti, bi vekomaj živel v miru.” Baruh.
   “Dokaz za to so križarske vojne, inkvizicija in kurjenje “čarovnic” Luckyss.

   • janko

    Ne ne.
    Če bi se vsak človek vedno držal vseh večnih resnic, bi nikoli ne zašel in imel izpolnjeno življenje. To je Baruh ugotovil pred 3 000 leti.
    Če bi se človeštvo vedno držalo večno veljavnih resnic – bi danes že imeli ponovno eden, raj na zemlji!
    Tako je nedavno povedala Božja Mati v Medžugorju!

    Namesto tega pa ponovno prihajajo kataklizme, kakor skozi vso zgodovino, ker je človek že spet skrenil proti pogubi.

   • Steiermark

    A tole tvoje blebetanje se nanaša na rdečo inkvizicijo, ki še vedno preganja in kuri čarovnice?

 • luckyss

  Vinkoti spet nakladate…Tale slovenski zajtrk je sicer holesterolna bomba ni pa etnično sporen, saj ne vsebuje krvavic ;)
  Kar pa se tujcev tiče, je pač tako, da so Albanci navalili…Zakonodaja je edini način, da se temu upremo…
  Šarec je glede tega potegnil dobro potezo, ko je omejil, oz. znižal sredsva za “velike” družine…
  Seveda ste ga tu takoj obilno popljuvali…Ovce bedaste…kdo pa ima pri nas po šest otrok razen Albancev in Ciganov ?! Mogoče na kakšni kmetiji, tam pa itak ne bodo stradali..
  Marakeška deklaracija je po moje sicer zelloooo sporna, je pa vprašanje kakšne posledice prinaša njena zavrnitev..Torej tu kljub vsemu zaupam Cerarju, saj konec koncev je tudi njegova zaslugam+, da imamo manj migrantov na prebivalca kot npr. tako opevana Madžarska..

  • Marija

   Ni povedal tuje velike družine in romske. Slovenskih velikih družin je zelo malo. Tu je problem.

 • xla

  joj, joj, moti ga zajtrk. Slovenski! In to desničarja. Ja kam gre pa ta svet?

 • Olga2345

  Komunizem=nacizem=fašizem! Ljudmila murglska po podprla halal za vse učence….

  • Valter BraniSlav

   = OLGIZEM

   • janko

    Nee, olgizem je NASPROTJE vsemu zgoraj naštetemu!! Sicer pa olgizem ni pravi izraz, O.2345 je samo glas normalnega Slovenca, Olgica je samo ena od pomladnih cvetlic, ki tukaj dehtijo!

    • Valter BraniSlav

     Tukaj se pritozujejo, naredijo pa NIC !

     • janko

      Kaj še lahko naredimo? Osveščamo ljudi v svojem okolju, in tukaj, vedno gremo na volitve, mlade smo vzgojili v domoljube, jim posredovali vero, trdo in pošteno delamo vse življenje.To in takšni smo mi vsi, ki se nismo nikoli mogli navdušiti nad socializmom, ki nas še vedno uničuje! Kaj se še da narediti?

     • Valter BraniSlav

      Voliti dobro desno stranko

     • Steiermark

      Mi, tukaj , od vedno, volimo, najboljšo desno stranko – SDS!

     • Steiermark

      In ti, si že kaj “naredi” ali se samo kažeš na tem portalu, v najhujši, najbolj kriminalni podobi, klavca stalina!

 • Nata

  + + + + + + + + krasno !! Tole me je presunilo. Pa ni samo v oni hiši, ki jo omenjate, veste ?
  ” Najbolj zavržni izrazi v tej hiši so: domoljubje, osamosvojitev, slovenska država, domovina, slovenska zemlja, letališče Jožeta Pučnika, resnica, profesionalizem, novinarska etika itn. ”
  Ampak, jojmene, g. Vasle ?? Da izumira slovenstvo ? Ne, ne. Se bo že zopet prebudilo ! In takrat bomo potolkli po mizi – ne pod njo !
  Za prmej !!
  Bomo tisto ” Hej tovariši ” malo spremenili !

  Hej Slovenci vi, hitro k pameti
  Tujec mora iz naše zemlje!
  Čaka Korotan, čaka Štajerska,
  čaka sinje Jadransko morje.

  Zdaj v roke pamet
  zdaj naj zapoje narod naš,
  sovrag bo čutil,
  kako težak je ta naš čas !

  Hej Slovenci vsi, ni nam žal minulih dni,
  za svobodno Slovenijo.. . . . .

  Uh. . . . . naprej boste pa komentatorji z Verzifikatorjem na čelu pomagali.

 • Kataklizma

  Vasle, za kolk zrihtaš desetko tega kar konzumiraš?

  • stajerc5

   Mater,spet te je zrusilo. Ko pride zima, vam rogovcem res ni lahko. Trobente ste pokradli, gobe(nore) ne rastejo vec, snegeca posiljajo se samo na “rdece” naslove in obcine, tebi so pa verjetno zadnjo kanto z ostankom nitro razredcila vkradli! Ajajaj, revica uboga, se bos moral spet pripogniti v parku za en susek, nje-de-de!???

   • Kataklizma

    Ja, v svojem parku, privat, na posestvu za vilo … hahah, Dej snegec snegec SDS, butn’ en kodeinček pa bo vse v redu

    • stajerc5

     V “svojem” parku? Res ti je hudo. Ce grabis listje in cistis kanale pri enemu rdecemu tajkuncicu, se to ni tvoje. Ze ce mu reces, da je “nase”, te bo vrgel v vodnjak!

     • Kataklizma

      Dej no, živiš zahvaljujoč rdečim tajkunom, lahko se mi samo zahvališ in ponižno prosiš, da smeš hodit po naši zemlji.

  • xtc

   Niso vsi zadeti kot vi levaki.

   • Kataklizma

    Ne, sploh ne, zadeti od religije, denarja in vonja mladoletnih ritk.

 • MižekFiga

  Ko si bota Janković in Kučan javno z neposrednim TV prenosom “obrezovala luleke”, jima bomo kaj bolj zaupali? Smeh bo, tudi ob uporabi plastičnih nadomestkov!

 • samotoje

  Gledam kozarec slivove marmelade iz domačih, slovenskih sliv in premišljujem. Ali nisem v trendu? Ali sem zaostal, pokvarjen Slovenec, radikalen desničar, ruralen tepec? In sklenem: slovensko slivo na mojem vrtu bom preimenoval v češplja fajon z geografskim poreklom. Tako, nikjer besede slovenska.

 • Marija

  In to lepo počasi traja že 70 let.Bravo g. Vasle