fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Obznana

Kolumnist Vinko Vasle (Foto: Demokracija)

Tovariš predsednik države! Pišem ti, ker nisem prepričana, da ob vseh protokolih veš, kaj se v resnici dogaja v državi. V noči iz 13. na 14. april je diktatura Janeza Janše z znamenito obznano na kolegiju predsednika parlamenta sporočila, da je do rednih volitev prepovedana vsaka komunistična in druga rušilna propaganda in aktivnost. S tem aktom so namreč bili odvzeti glasovalni mandati naši skupini nepovezanih poslancev, ki so v resnici zavezani naši stvari, a si še ne upajo s tem na svetlo, ker se bojijo za svoja življenja. Treba je vedeti, da nam je s tem aktom bila odvzeta možnost prevzema oblasti.

Naj samo opozorim na to, da se po novem v večje skupine v javnosti ne sme več zbirati sto, ampak samo še deset ljudi. Deset ljudi vlade ne more vreči in kot je opozorila naša draga Alenka Bratušek, bo treba nekaj storiti, ker Janša sam ne bo odstopil, ker on ni begavček Marjan Šarec. Zato te, tovariš predsednik, pozivam, da razpustiš parlament in omogočiš predčasne volitve, kot je to že omenil Marjan Šarec. Res je, da tega ustava ne omogoča, ampak, predlagam ti, da o tem povprašaš ustavno sodišče in ga ni drugega hudiča, ki bi nam to omogočil.

Komunisti in drugi ponosni nasledniki po mojem prepričanju do rednih volitev ne bomo preživeli – navkljub temu, da smo v resnici zdaj v ilegali oziroma nimamo večine. Demokratični centralizem je že v preteklosti nam komunistom omogočal, da smo v vsakem primeru imeli večino. Zdaj tega nimamo, čez noč se je to zgodilo, resda zaradi enega osla, ki je letal po koruzi, kot omenjajo domobranci in klero fašisti, a to ne more biti razlog, da nismo več na oblasti. Mi hočemo večino, tovariš predsednik, mi hočemo vladata, tovariš predsednik, mi smo demokracija, tovariš predsednik.

Foto: STA

Klerofašisti diktature se pri onemogočanju naših nepovezanih tovarišev in tovarišic sklicujejo na poslovnik državnega zbora. Tovariš predsednik, ukiniti poslovnik. Sklicujejo se na to, da pač o tem odloča večina. Ukiniti večino, tovariš predsednik, navsezadnje si ti tudi šef oboroženih sil države. Zakaj jih pa imamo in jim kar naprej dajemo težke denarje iz proračuna! Naj malo potelovadijo.

Tovariš predsednik, mi smo večina tudi takrat, ko nas je premalo. In sedanja domobranska večina tega noče spoštovati, zato jih je treba prisiliti. Naj spomnim samo na zločinsko delovanje diktature v času virusa. Ko smo rekli, da ga ni, so trdili, da je. Ko samo rekli, da je, so rekli, da sicer je, ampak se je treba paziti in ga bo manj in so nam nataknili nagobčnike, umivanje rok, čeprav smo mi predlagali tudi kihanje in smrkanje v rokav. Ni bilo sprejeto. Ko smo rekli maske dol, so oni zahtevali maske gor. Ko smo rekli šolarje v šole, so rekli ne, ko so šolarje dali v šole, smo rekli, kaj si pa greste, ker tole ni nobena dosledna politika.

Fašisti diktature se znašajo tudi nad našimi največjimi upi in bistroumnneži kot je na primer Matjaž Nemec, ki je šolan človek in še noseč. Trenutno ovajajo našega Židana, nogometaša, ki je malo po strani služil, ker mu drugače poslansko plačo Kurtz in kapitalistična avstrijska banka jemlje, kjer je vzel kredit. Grozljivo, tovariš predsednik. Matjažu Hanu pravijo trgovec s poslanskimi dušami, Marka Koprivca primerjajo z njegovim očetom, kar je res nespodobno, Francu Trčku očitajo, da bi ga pred vsakim nastopom morali preveriti, ker vedo, da bi zagotovo napihal.

Gregor Židan. (Foto: Nova24TV)

Mi komunisti, tovariš predsednik, in ponosni nasledniki vile na Levstikovi si ne dovolimo vzeti demokratičnega parlamenta. Tam bomo mi na oblasti, če ne bi bili, bi bil pa Janez Janša in to je treba preprečiti. Kajti Janševa diktatura pravi, da je biti Slovenec imeti slovensko ženo, se poročiti pred 40. letom, imeti kup otrok, zagovarjajo ata in mamo in dva spola. Fašisti.

Vas tovariško pozdravlja – smrt fašizmu-svoboda narodu – Tanja Dolanc Fajon.

V vednost: Milanu Kučanu – Murgle, Josipu Brozu – brez naslova, Aleksandru Čeferinu – Grosuplje in ustavnemu sodišču – Beethovnova.

Vinko Vasle