fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Poročilo agenta 00

Kolumnist Vinko Vasle (Foto: Demokracija)

Strogo zaupno. Državna tajnost. V okviru tajne akcije “globoko grlo” sem se v preteklih dneh sestal z nekaterimi našimi zunanjimi terenskimi ovaduhi, da bi skupaj poiskali tako imenovane slabosti nekaterih izdajalcev, ki hočejo sestaviti vlado. Nekatere ugotovitve so naravnost šokantne, kot na primer tista, da je Milan Kučan pri Alenki Bratušek kuvertiral kuverto s stavkom: sanje so dovoljene, za obračun pa so dovoljene likvidacije, po potrebi tudi fizične.

Bratuškova našemu agentu iz njene stranke tega ni želela ne razkriti in ne potrditi in smo potem ukrepali tako, da smo s pomočjo ljudske malice malo maltretirali njenega sina. Kasneje se je to izkazalo kot napaka, ker je Maša Kociper Bratuškovi predlagala, da bi zdaj zanalašč šli v koalicijo z Janezom Janšo in Bratuškova ni rekla ne. V luči preteklih dogodkov pa je v tej stranki najšibkejši člen Marko Bandelli in ga bo treba v naslednjih dneh malo zastraševati. Predlog je, da se beton, ki ga izdeluje njegova firma, ne uporablja pri gradnji TDK.

P.s.: naknadno je bilo ugotovljeno, da je Kučan Bratuškovi tudi ponudil mesto predsednice države, če vzdrži stampedo pritiskov državnih sovražnikov iz opozicije in ostalih izdajalcev. Bratuškova ni rekla ne, pogoj pa je, da je Maša Kociper v naslednji vladi ministrica za finance. Kociprova se je strinjala. Kakorkoli, bog nam pomagaj.

Ko ni več kaj za uničiti
Policija se zaenkrat še dobro drži, čeprav se je premalo po naših medijih propagiralo njeno izvorno stališče, da sama sebe najbolje nadzoruje. Če bi bilo drugače, policija ne bi bila represivni organ. Tajni sodelavec s kodnim imenom “Kahla” nam je sporočil, da je v tej težki situaciji za nas komuniste in udbo potrebno popaziti tudi na Janija Moderdorferja, ki se zna iz pragmatičnmih razlogov ukloniti. Človek ni bil izvoljen in zaradi tega zelo nadomestno trpi, menda se zateka v neka alternativna živčna zdravljenja, zato mu moramo ponuditi kakšen zadovoljiv angažma in aranžma. Serpentinšek je na zadnjem pogovoru z menoj predlagal, da se mu obljubi, ali direktorstvo UKC Ljubljana, ali pa položaj ministra za zdravje. Pomisleki, ki so tudi bili, da bi to uničilo naš zdravstveni sistem, so odveč, je pojasnil Serpentinšek, ker ni kaj uničiti. Zelo moralno vprašljiv je Zmago Jelinčič, ki mu je treba predočiti, kaj vse imamo o njem. On je človek, ki se proda za denar tistemu, ki več plača. Zaenkrat smo to mi, a apetiti mu rastejo. Zato bi bilo treba uporabiti tudi dosje “Monika”, ki bi pokopal njegovo lažno možatost. Zaplenimo mu lahko tudi vilo na morju.

Poslanec Jani Möderndorfer. (Foto: STA)

Čudno obnašanje
V naši stranki je treba posebej pazljivo slediti Jerci Korče, o kateri ima tudi druga stran familijarni dosje in bi punca lahko pokleknila. Lahko bi ji kaj namignili o njeni materi. Čudaško se v teh dneh obnaša tudi Robert Pavšič, ki mu je le treba povedati, da smo ga povlekli iz jarka, a se zdaj boji, da bo tam spet pristal. Lahko mu obljubimo, da bo nekoč vodil SAZU. Lidijo Divjak Mirnik menda druga stran izsiljuje z njenim modrčkom, katerega izvor ni najbolj jasen, a po dodatnih preverjanjih ni nevarnosti, da bi se nam izneverila, ker itak nič ne razume. Bistvo mojih ugotovitev pa je, da so tudi v naših vrstah potencialni izdajalci, ker pa gre za tako imenovane “janeževe upognjence”, pri njih zadostuje, da jih grdo pogledamo, tu pa tam pa jim pošljemo kakšno anonimko. Kar ni najbolj delovalo pri Aleksandri Pivec, ki se je iz naše grožnje po usmrtitvi celo norčevala. Po potrebi uporabiti akcijo “kulak”.

Poslanka LMŠ Jerca Korče. (Foto: STA)

Štiriindvajset ur na dan pa zasledujemo in nadzorujemo Matjaža Hana ki je pri komunistih zaradi familijarnih kapitalističnih navez zelo razdvojen in ranljiv. Enako je z Dejanom Židanom, ki gre takoj k Janši, če dobi zasebnega šoferja, limuzino in predsedovanje akciji vinska kraljica. Zanesljiv vir iz Nove gorice tudi pravi, da ne smemo pustiti vnemar Matjaža Nemca, ker, če so mu do zdaj kupili vse šole in bejbo, ga lahko kupi tudi opozicija. Čudaškega Franca Trčka iz Levice pa je nujno osamiti za nedoločen čas.

Za zdaj toliko, delam dalje.

Vinko Vasle