fbpx

[Pisma – od zmage do zmage] Razglas ljudske skupščine kolesarjev

Kolumnist Vinko Vasle

Triumvirat Jaša Jenull, Ivo Gale in Zlatan Čordić (zaradi večnacionalne uravnoteženosti) s tem dnem razglaša ustavodajno ljudsko skupščino kolesarjev, ki s 1. avgustom prevzema polno oblast. Triumvirat je nasprotje enoumju sedanje vladavine, kar pomeni, da na vladajočem fotelju ne bo več sedel samo en diktator, ampak diktatura proletariata zgoraj omenjenih. V tej zvezi se diplomirani mizar Marjan Šarec zadolži, da izdela večji vladajoči fotelj, se pa posebej opozori, da mora imeti 4 (z besedo: štiri) noge.

Ljudski skupščini poleg triumvirata načeljujejo: Violetka Tomić – komisarka za kulturo; Grega Repovž – komisar za medije, cenzuro in RTV; Blaž Zgaga – komisar za ovajanje; Barbara Rajgel – komisarka za spolno uravnoteženost, spolne odnose, gostinstvo in spolno nevtralna stranišča; Igor Pribac – komisar za evtanazije; Darko Štrajn – komisar in blagajnik nevladnih bankomatov; Adolf Hitler – strokovni sodelavec; Rudi Rizman – komisar za intelektualce; Svetlana Makarovič – komisarka za ateizem in spolne odnose s psi; Miša Molk − komisarka za modne trende, plastične odpadke in gerontologijo; Efgenija Carl – komisarka za zelenjavo in kmetijstvo; Janez Zemljarič – pomočnik komisarja za spiske in likvidacije; Luka Mesec – komisar za politično ekonomijo; Franc Trček – komisar za pljuvanje in prvi rabelj ljudske skupščine; Jerca Korče – komisarka za bančni sistem; Nataša Sukić – prva pomočnica komisarja za pravosodje, sodišča in tožilstva; Maša Kociper – komisarka za statistiko ljudske skupščine in šolstvo; Robert Pavšič – komisar za neumne in prizadete; Jani  Möderndorfer – komisar za policijo, Udbo in pomočnik komisarja za likvidacije.

Triumvirat ob tem razglaša tudi naslednje ustavonosilne vsebine! Napade in likvidira se Bastilja na Gregorčičevi (sedež sedanje kolaborantske vlade), poruši se mala Bastilja predsedniška palača, dosedanjemu stanovalcu Borutu Pahorju pa se kazensko izbriše instagram profil.

Napove se vojna Orbánu in Madžarski, ki pa se začasno odloži, dokler ne usposobimo brigade iz kolesarjev, zveze borcev in LGBT. S smrtno kaznijo se prepove javna in zasebna uporaba naslednjih besed: zasebno, harmonika, cerkev, slovenska kultura, SDS, Orbán, demokracija, svoboda, pravice in podobnih. Zamenjajo jih besede: državno, boben, hiša triumvirata, multi-kulti, Jenull, Soros, diktatura proletariata, antifa, dolžnosti itn.

Foto: sta

Kaznuje se vsakdo, ki bi še naprej podpiral diktaturo Janeza Janše, diktaturo koronavirusa, diktaturo obraznih mask in druge diktatorske izmišljije. Vse maske in druga zaščitna sredstva se protestno zažgejo na Trgu republike. Pregledajo se razpoložljivi stanovanjski resursi in se porazdelijo med pomoči potrebne podpornike triumvirata, kulturne prekarce in nekatere kolesarje. V skladu z idejo Mihe Kordiša se nacionalizirajo vsa stanovanja nad deset kvadratnih metrov, ki jih zaseda eno- ali dvočlanska družina, še posebej če gre za starejše od šestdeset let. Vse obrtnike, kapitaliste, lastnike tovarn in kulake se s piranskega pomola pomeče v morje.  Zapleni se vsa zasebna imovina, ki predstavlja prvobitno akumulacijo kapitala triumvirata. Za himno ljudske skupščine se razglasijo Hej, brigade, pravico do njenega petja imajo samo Kombinatke. Zastava ljudske skupščine tirumvirata je rdeče barve, v zelenem je izrisan žabec Kermit, delo priznanega slovenskega Rembrandta Arijana Pregla. S kaznijo izgona iz države in odvzema državljanskih pravic se kaznuje vsakdo, ki je lastnik knjige dr. Jožeta Možine Slovenski razkol, avtor pa se deportira na Kočevsko. Obvezna literatura od vrtca prek osnovnih, srednjih in visokošolskih ustanov je avtorizirana biografija Prvi predsednik, uradna zgodovino pisarja triumvirata ljudske skupščine pa sta Božo Repe in Giuseppe Pierazzi. Zgodovina države se začne s prvim avgustom letos. Kot Narodni dom v Trstu se požge Nova24TV in sedež Demokracije, državno RTV pa vodi medijski triumvirat Mojca Pašek Šetinc, Milan Kučan in Tamara Vonta, ki da triumviratu posebno intelektualno profesionalno težo.

Navodila sledijo.

Vinko Vasle