Pisma – od zmage do zmage: Serpentinškov černobilski kazačok

Vse, kar stori Serpentinšek, ima nek svoj smisel. Četudi je brezsmiselno. Ko je zadnjič obiskal krško jedrsko centralo, se je nekaj igral z gumbi, da je bilo pol Slovenije v strahu in grozi, pol mu pa itak generalno zaupa, četudi bi vse v zrak pognal – ker je tako zabaven in krasen človek. V zgodovini je bilo takšnih krasnih in zabavnih že veliko, zadnji je skuhal drugo svetovno vojno. A to Serpentinškovo početje v Krškem je bilo načrtovano nekaj mesecev prej, čeprav je dajal vtis, da je šel v NEK na prijateljski obisk. Človek, ki v glavnem ne gre nikamor, ker ga nihče ne povabi, je začutil potrebo, da se pozanima o naši elektro-energetski prihodnosti, in tam so mu na strogo vprašanje: ”Kajne, da potrebujemo NEK-2?” odgovorili: “Seveda.” Potem je takoj odletel v Moskvo, da je prijatelju Dmitriju Anatoljeviču Medvedjevu sporočil, da Slovenija obupno potrebuje NEK-2, in ker je Rusija še iz sovjetskih časov priznana graditeljica jedrskih central, je Medvedjev pokazal interes za ta biznis.

Rusi so namreč pod Putinom vodilni v gradnji nukleark, čeprav domobranci pravijo, da bi si Serpentinšek za vsak primer moral ogledati Černobil. Vsaj istoimensko HBO-serijo, ki pa je v resnici nesramno obrekovala sovjetsko komunistično oblast, ker je nek partijski aparatčik, ki ni imel pojma o jedrskih elektrarnah, imel je pa kompetence (podobne Alenki Bratušek), zaukazal, da je treba pritisniti na nek gumb. Če ne bi pritisnili, bi vsi šli v Sibirijo. Ko je reklo buumm, je tisti aparatčik tiste, ki so pritiskali, postavil pred sodišče. Naj gre po pravni poti, kot rad reče Milan Kučan.

V glavnem, Serpentinšek je v Moskvi kupoval jedrsko centralo, ker pa je to običajno zaupen posel, ga je naša tajna služba Damir Črnčec prikrila z odkritjem nekakšnega spomenika vsem Slovencem, ki so padli v Rusiji. Kako sta na to kupovanje jedrske centrale reagirala Donald Trump, posebej pa Westinghouse, ki Krško zalaga z jedrskim gorivom, pa je državna skrivnost.

Janković je kot ruska ruleta …
Poleg tega je bila s Serpentinškom tudi velika gospodarska delegacija, ki ji je načeloval predsednik vlade Zoran Janković in ki je od Medvedjeva slišala, da Rusija pričakuje, da bo Slovenija pomagala sofinancirati izgubo Agrokorja, da bo potem lahko ruska Sperbank ceneje prišla tudi do Mercatorja. Janković se je seveda globoko strinjal z Medvedjevom, ker mu je ta obljubil, da bo – ko ne bo več župan – dobil pomembno mesto v njihovi banki, kar je v redu, ker Janković se na denar zelo dobro spozna. Poleg tega je že večkrat s ponosom povedal, da mu je Putin dal odlikovanje in da sta si z njim na “per tu”, le da ga je njemu potegnila farmacevtka, Putinu pa gimnastičarka.

Janković je v resnici kot ruska ruleta – nikoli ne veš, kdaj bo kje kakšen minus naredil, ko pa ga, ta ni nikoli smrtonosen za familijo, ampak za druge. Zadnjič ga je v tem smislu na TVS javno pohvalil podjetnik dr. Aleš Štrancar, češ da je nesposoben in da je ustvaril dva mamina sinčka. To je prvi javni primer korektnosti, ker doslej so mu večinoma rekli kriminalec, lopov in mafijaš.

Učna ura za Šarca, kako postati mali Putin
Z uradnim obiskom Jankovića v Moskvi, ki se mu je pridružil tudi Serpentinšek, Slovenija spet postaja velesila – nas in Rusov je 148 milijonov. V resnici Serpentinšek z Rusi gradi eno malo komunistično internacionalo (balkanska smer kominterne), ki je za nas zelo koristna. Rusi namreč poleg jedrskih prodajajo tudi visoko sofisticirano digitalno tehnologijo volitev. Temelj te tehnologije je, da so vsi nasprotniki v zaporu. Na tak način je pri nas nekoč zmagal Miro Cerar, ker pa ni šlo za visoko tehnologijo, ampak bolj konjsko, se je v procesu patrija vse sfižilo.

Ne moreš namreč človeka zapreti z izmišljenimi zgodbami, zato Putin svoje nasprotnike sofisticirano zapre brez obtožnice, ker se potem ne morejo braniti. Putinu se pozna, da je bil visok oficir NKVD. Rusija je tudi tehnološki monstrum na področju strpnosti, demokratičnosti in spoštovanja človekovih pravic. Zato je za Serpentinška to bila tudi učna ura, kako postati mali Putin, kar je dobro zastavil z novim medijskim zakonom, s pregovorno ostrino nastopov na borčevskih proslavah in s primerno ponižnostjo v cerkvi na Šmarci.

Domobranci so sicer zgroženi, ker je Serpentinšek šel k Rusom, kamor izvozimo za 0,8 milijona evrov, v sosednje države, kamor izvozimo do petnajstkrat več, pa ne. A tudi to je logično, ker je Serpentinšek v vojni z Italijo, s Hrvaško, z Avstrijo in z Madžarsko. Ali kot je v nekem čudnem stanju ‘vodka Putin’ rekel Miro Cerar: “Z uspešno diplomacijo smo Slovenijo odprli na vse strani sveta”.

In ga nihče ni tepel.

Vinko Vasle

 • francelj3

  Sinovčka? Včasih smo rekli sinčka.

  • SIMON ROZIC

   ,,,ne bodi no dlakocepski, Janković tudi ni pri goltanju milijonov , njegova
   sinčka pa se na to samo še režita ….komu ? Nam, idiotom!

   • francelj3

    Mislim, da nisem dlakocepski, ampak sem patriot in imam rad slovenščino, ki nam jo skušajo na vsak način odvzeti s poplavo tujerodnih. Brez slovenščine nismo Slovenci! Opankar in njegova drhal pa niso Slovenci in zanje slovenski kriteriji ne veljajo, nje?

    • SIMON ROZIC

     Potolaži se s tem, da imajo čefurji toliko potomcev,
     kolikor jih potrebujejo, da porabijo ves nakraden kapital
     vsaj v treh, s potomci obdarjenih generacijah!

 • althar

  Marjan po nuklearko v Rusijo, Damir pa se medtem tesno povezuje z Westinghousom.

  Leteči cirkus.

 • karpelec

  Naša vladna delegacija je bila za krompirjeve počitnice v Moskvi in primerjala moskovski zrak z ljubljnanskim. Poskus je uspel predvsem po gostoti zraka.

  • SIMON ROZIC

   Po kaviarju in jastogih se močno prdi, de?

 • SIMON ROZIC

  Kako je Šarček glavo gor držal,
  kot bi v njej res že uran imel ,
  in Jankovič se je podpisat znal,
  ne da bi se svinjsko zarežal….

  ..kako smo mi srečni državljani,
  saj Medo je le po Rusiji tacal,
  sit, ker je cel Merkator snedel,
  o, da bi še našo vlada obdržal !!!

 • JANEZ GUS

  HO,ho,ho,ho-dobro si to razložil Vinko.Samo faliranim rdečuhom tipa Srpentinšek ne bo nikoli nič jasno.

  • SIMON ROZIC

   “…nikoli nič !”, bi bilo dovolj! Jasno pa nam bo takrat , ko bomo žrli travo okoli Kemisa, a ne?

 • mona lisa

  Kako dolgo bo ta klovn še delak škodo v Sloveniji?

  • samotoje

   Izjemno pomembno vprašanje.

 • lokec

  Vinko, se ni igral z pravimi z gumbi. Zaupali so mu simulator. On lahko vodil Slovenijo v resnici. Očitno ni zelo zahtevno.

 • Borut Stari

  Vinko hvala. Hudičevo dobra in aktualna satira, Takoj po smejanju se zresniš, ko premisliš kaj satira pomeni.

 • Anton

  BOLJ JE ZABIT, BOLJ GA IMAMO RADI IN BOLJ JE NAŠ

  sarkazem press

 • Joško

  Odlično povedano. Morda pa je komedijant izvozil v Rusijo novo panogo, ki je samo njegova; skakanje v prazen bazen. Na odgovor Medvedjeva in Putina bo treba še malo počakati.

 • xtc

  Dajmo mi te vrle naše levake izvozit magari z Krko vred k Putinu ,do zadnjega bodo lahko uživali v letoviščih po Sibiriji in Kamčatki.
  Sicer pa uvoz ruskih nukleark v območje EU bi morali prepovedati-tehnelogija je obupno nevarna in nezanesljiva.

 • RATATA

  Slovenija je že dolgo odprta za dva prsta. Samo vprašanje časa je še, kdaj ji bo odtekla voda, da nas vse povrže in ostala bo le iztisnjena slovenska posteljica.

 • freedomfighter

  Pa.o kaksnih domobrancih govori clanek

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!