[Pisma – od zmage do zmage] Tajni agent Karl Erjavec

Vinko Vasle

Karl Erjavec je kot žvečilni gumi na podplatu. Rezultat tega je, da je že 12 let na položajih ministrov v šestih različnih vladah v treh različnih resorjih: za smeti, za razgradnjo Slovenske vojske in v resorju za Putina. Njegove kvalifikacije so vseobsežne. Kot minister za smeti se je izkazal s tem, da ni vedel, kaj je to, ločevanje odpadkov. Ko so mu to povedali na interpelaciji, je bil užaljen, češ, kje ste pa še videli uglednega ministra, da bi se moral ukvarjati s smetmi in kantami. Res je bil prizadet. In je še.

Kot minister za obrambo – prvi del – se mu ni sanjalo, kakšna pogodba je bila sklenjena s finsko Patrio, in namesto da bi zaradi tega odletel, je na sodišču odigral Devico Orleansko, le da njega niso na grmadi. Na sodišču je odgovarjal v stilu: “Kdo? Jaz? Kaj? Kako? Ne se hecat – čist sem kot solza.” Sodišče je tem argumentom prisluhnilo in Erjavec je iz stavbe pravice prišel kot nedolžen človek. A to je bil le del teatra, da kasneje ne bi kdo rekel, da so samo Janeza Janšo preganjali. Celo Janševi sovražniki so se takrat hihitali, češ, minister za obrambo, ki je podpisal usodno pogodbo in je neposredno vodil posel, je nedolžen!

Potem je Erjavec postal minister za zunanje zadeve, kar je bilo malo pretenciozno, ker razen z Rusijo ni imel nobenih pomembnih diplomatskih odnosov. Na zunanjo politiko se je še najbolje spoznal vsako poletje na svojem hrvaškem vikendu. Kot pravijo dobro obveščeni, je imel neposredne diplomatske stike s hrvaško obveščevalno službo, le da tega ni vedel, kar se za tajne službe seveda spodobi. Ko se je na neki lokalni televiziji v zvezi z arbitražo odločno diplomatsko pohvalil, da vse ve, da je zelo dobro obveščen in da bomo zmagali, mu nihče ni rekel, da naj drži gobec, ker bi ga to lahko užalilo in bi spet tisočosemstotič zagrozil, da bo šel iz koalicije, če bodo grdo delali z njim. Tajne službe seveda niso butaste in SOA je seveda takoj vedela, da lahko podatke dobiva le iz enega vira. In so se obrnili na Sekolca oziroma na njegov domači telefon na Dunaju, od koder je naš arbiter ljubeznivo po nezavarovani liniji kramljal s slovensko agentko Simono Drenik. Da bi prikril, kaj v resnici dela, je med pogovorom celo vprašal Drenikovo, če tudi ona nekaj sliši in sumi, da bi lahko prisluškovali. Erjavec je bil strašno ogorčen, ko je izvedel, da so temu pogovoru prisluškovali, ker je to nespodobno od prijateljske države. Bolj ogorčen od njega je bil samo še Serpentinšek. Prav takšen odnos do tujih tajnih služb loči politika od butca.

Karl Erjavec (Foto: STA)

Človek, ki na zadnjih volitvah sploh ni bil izvoljen in je prejel sramotnih 394 glasov (če niso šteli krat dva, kdo bi vedel), je pri Serpentinšku spet postal minister za obrambo – drugi del. V tej funkciji očitno dokončuje tisto, kar je pred njim začela Andreja Katič – Slovensko vojsko dokončno narediti, da bo usposobljena za bojne spopade v miru, v vojni pa itak nima česa iskati. Ker nacionalne vojske so zato, da varujejo mir z vsemi silami in orožji, ko pride do vojne, pa napadalcu najprej povedo, da niso usposobljene in da naj bo tako prijazen in razumevajoč, da se umakne. A tudi v tej novi funkciji razgradnje slovenske vojske Erjavec nima sreče in se je spet zapletel – tokrat z domačo vojaško tajno službo OVS, ki je morala po njegovem ukazu špijonirati govorice o tem, ali je poveljnik poveljstva sil vojske Miha Škerbinc grdo govoril o zdravju načelnice generalštaba Alenke Ermenc, ki kaj posebej zdravo itak ni videti. Ker se je pokazalo, da poveljnik tega ni govoril, ga je iz jeze, ker se njegova predvidevanja niso uresničila, zamenjal. Erjavec zdaj ne razume, zakaj svoje tajne službe ne bi smel uporabiti za svoje namere, poleg tega je pa v drugo itak prisegel, da je onega poveljnika zamenjal zato, ker je ponoči streljal na Počku. In se je spet zlagal, ker se na Počku lahko strelja tudi ponoči, če je treba, in ker se tudi v vojni ne strelja samo v osemurnem delovnem času. Samo ne pri Erjavcu. Je pa svojo vojsko v zvezi s tem napadel: ali boste prihodnjič streljali po Postojni, jih je vprašal. In se čudi, ker so ogorčeni.

In potem nekateri ne razumejo, zakaj si je Serpentinšek okrog hiše zgradil trimetrski zid in še to ilegalno. In vsakič, ko pokuka ven, pravi, da je vse pod nadzorom. Razen islamistov, ki jim pravijo migranti, ki trumoma zavzemajo deželo in ki jih takšne in drugačne mentalne ograje v glavah ne vidijo.

Vinko Vasle

 • Zgornji

  KAHEL EHJAWEC … = DOKAZ NEUMNONAIVNE SLEPOTE UBOGEGA SLOVENSKEGA POKVARJENEGA NARODA !!! ! !!!

  • Franc Šink

   In kar je še hujše, ponižnega tudi.

   • Zgornji

    Bolj je Problem v Napačni ponižnosti , ker nam Prave Ponižnosti Žal Precej Manjka. Namesto te , smo dobili Naivnost z Brezbrižnostjo , ki je neke vrste Duhovna Lenoba, iz katere so se k nam prikradli še ostali Grehi !!! ! !!! In zdaj … zdaj Bo Težko priti spet nazaj !!! ! !!!

 • Joško

  Korlna v kanto pa na smetišče.

  • alojz

   Smetišče pa zažgat. Da bo v stilu. Saj nevarne odpadke vedno zažgemo (ups, sami se vnamejo).

 • VERZIFIKATOR

  Everrrr greeeeen

  KARLI PRISKLEDNI

  Ime je slavno naše dinastije,
  kraljevsko, kakor je angleško Charlie,
  po naše lepše, pravijo mu Karli,
  ime kot nálašč za čar poezije.

  Navdaja blag francoski ga naglas,
  kot Asterix je mož postave galske,
  sposobnosti prav vse ima igralske,
  njegov kraljevsko sveti se obraz.

  Mu dala zgodovina je ime,
  in sicer Karli in nato Priskledni,
  so atributi res naslova vredni,
  kje jih dobil je, to se dobro ve.

  Naš princ se dŕžal je za skledo vsako,
  naj stregli z njo so levi ali desni,
  v poziciji še taki smrtno resni
  polizal z dna je sklede vso omako.

  Morda se kdaj samo za hip je zdelo,
  da zbrcali so tja ga, med smeti,
  jokála naj bi mama tiste dni,
  ker v skledi je bilo za druge jelo.

  Priskledni níkdar še ni bil sebičen,
  z razlogom prisesal se je na skledo,
  ko fanta so sprejeli v svojo sredo,
  ker bil za vse zadosti je jezičen.

  Starejše jesti on uči mladince,
  o lakoti jim rad pripoveduje,
  ki podlo da nasprotna stran jo snuje,
  mladincem da ostanejo drobtin´ce.

  Na te besede jih močnó priklene
  mladince Karli svoje te starejše,
  jedi jim nudi vsakič vse redkejše,
  ostati lider njihov trdno sklene.

  A tega se premalo fant zaveda,
  da v hipu izgubi naslov Priskledni,
  kraljevski atribut, ki žal ni dedni,
  ko sprazni se do polovice skleda.

  Tedaj krdelo lačnih ga odrine,
  ne bo mladincem délil več zastonj
  in nič več ne pomaga mu bonton,
  ob skledo je, še preden dvakrat zine.

  Ne bo premínil sicer od gladu
  in drug prisklednež bo mladince vodil,
  o lakoti in o nesrečah blodil
  bo Karli – vitez dolgega nosu.

 • sloustava

  Necesa ne razumem. Ali Erjavec ne dojema, da mu volivec ni namenil sluzbe v Parlamentu? Naj Erjavec ve in se zaveda, da ga slovenski narod, drzavljani, NE smemo spostovati. Toliko slabega za Slovenijo je naredil samo se Kucanov klan in Klub571!!!

 • Edi Puc

  … slovenci so SPOSOBNI IZVOLITI tudi opico, samo da jo spravijo na volilni listić.

 • Ryuk

  serpentinšek že napovedal podporo erjavcu na interpelaciji. Klovni morajo skup’ držati.

  • xtc

   Šarec nepreklicno tone.

 • xtc

  10++++++++++

 • samotoje

  Najhuje je pa to, da pogledaš Erjavca in vidiš celoten diapazon slovenske vladajoče klike.

  • Get Smart

   Zakaj bo tu zdaj že milijontič stalo, da ne gre za kako slovensko kliko, ampak za kaviaržidokominternistično-srbo-rvacko-šipći-turško-itd.-MURGL JUGOKOMUNISTIČNO ZLOČINSKO kliko v Sloveniji?

   Zakaj?

   Zakaj otročki ne morejo razumeti DEJSTEV, da MESSI ni španska klika in da da RONALDO ni italijanska klika?

   Zakaj?
   Zakaj otročki ne odprejo učk, ampak bulšitizirajo o diapazonćijih in podtikajo ZLOČINSKA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA dela Slovenstvu?

  • Nata

   Vsi za enega in eden za vse !!

   • samotoje

    Erjavec je model, kako se da kljub nesposobnosti in neznanju priti do položaja in ga držati- do propada države.

 • Lon Wolf

  Nevarne igrice se igrajo za kulisami in, ker se bodo zaradi prihajajoče recesije zgodili pomembni zasuki na mednarodnem parketu. Obveščevalne Službe so dejavne bolj kot kdaj koli. V politiki ni naključij, nekega jutra boste presenečeni nad povsem novim položajem slovenije v Svetu.

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije [ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak], za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  In, ja, tisto DEJSTVO o 394 glasovih si otročki zapomnite, da ne boste sračkali o koliko strašanskih milijonov kao butastih voli MURGL JUGOKOMUNISTIČNE serbuse.

  Karel-Viktor je star SKOJ-evski prdec, ki so ga naredili v belgijski garaži za serbusa in je bil vseskozi član SKOJ-a = LDS.
  SO ga pa nastopili na mesto predsednika »novega obraza« DeSUS, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA btw ustanovila v vseh republikah svoje bivše KOMUISTIČNE JUGOSLAVIJE,
  potem, ko so končali 12-letno ROPANJE Slovenije pod LDS »zgodbo o uspehu«.

  • Get Smart

   Pamet v glavo.

 • Nata

  + + + + + + suuuuuuuuuper.g. Vasle !!
  Žvečilni gumi, nadležna smet , ki jo težko odpraviš !

 • Miro Jereb

  Ja tale korl je pa res sluzast in gumjast. Namesto da bi pohvalil tuje obveščevalce da pač dobro delajo se postavi v bran kot Kalimero. Una dva bebčka ki pa sta govorila po telefonu kar tako…pa nič. V korlovi rusiji bi za to dobila 20 let ječe…mar ne ? Sicer pa v Butalah je vse možno.

  • pajot

   Una dva bebčka sta bila plačana za svoje čvekanje.

 • sem dokaj

  V službah se opravlja dela za kar so pristojne, pri nas v večini samo za čvekanje.
  Zanesljivo pa v petkih po 13.00 h ne boste našli sogovornika pa naj si bo to občina, ZRSZZ, FURS, ZZZS, ZPIZ, AJPES, razni inšpektorati itd.