Pisma podpore in upora (1): Moj Kučan je povsod, samo visi še ne

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Dragi moj Milan Kučan! Veseli me, da si še živ, čeprav se mi je v nedeljo v Dražgošah zdelo, da si se malo pomanjšal odkar sem te zadnjič videl. Toda tvoja veličina ni v velikosti, ampak v tvojih zgodovinskih delih.

Že petič berem roman Boža Repeta Milan Kučan – Prvi predsednik, v katerem ta moj priljubljeni zgodovinar v uvodu piše, da si odprta knjiga. In vedno zaprem knjigo po desetih straneh, ker imam občutek, da si ponižno ne zaslužim izvedeti vse o tebi. Meni zadostuje podatek, da si osamosvojil Slovenijo, kar je bila tvoja intimna opredelitev že takrat, ko si sovragu dal zapleniti orožje. Kar ti mnogi še dandanes očitajo, čeprav si se v resnici ravnal po historični maksimi o odporu golega ljudstva proti do zob oboroženi armadi. Lahko je z armbrusti in tanki in kaljašniki izbojevati svobodo, golim in bosim je pa samo Slovencem uspelo. Hvala ti.

Tvoje zgodovinske zasluge so nedvomno velike, čeprav jih ne poznam, me pa zelo moti – kar sem napisal že pred nekaj leti –, da še vedno ne visiš. Grem zadnjič k avtomehaniku in povsod ima obešene same gole lepotičke. Sem ga opomnil, da bi bilo dobro, če bi tudi ti visel, pa je rekel, da naj držim gobec, ker povsod prisluškujejo. Tudi po nekaterih policijskih postajah visi na steni Titek, ne ti, čeprav je že tako dolgo mrtev, da sedanja generacija policistov takrat še rojena ni bila, a ljubezen do njega je večna.

In se ob tem vedno spomnim onega policista Zlatka Gomilška, ki je Janezu Janši grozil, da ga bo ustrelil in so izdajalci Jugoslavije, med katere Janša sodi, mislili, da bodo tipa za dvajset let na Dob. Pa ga niso, čeprav, jaz bi ga malo kaznoval, ker je nekaj obljubljal, pa nič naredil. Si pa ti zato bolj human in demokrat, ker si z znamenitimi dvornimi spletkami uspel Janšo pripeljati pred obličje pravice, sovražna opozicija pa je zahtevala tudi pred obličje resnice. Smešno, če bi naši tako ravnali leta 1945, bi še danes bili po gozdovih.

Po ksihtu ga prepoznaš v črni temi
Kar ne pomeni, da niso. Proslavljanje Dražgoške bitke seveda simbolično pomeni povratek v gozdove, gozdovi pa so simbol partizanstva in veličine NOB-ja. V srce se mi je na primer vsedel Jože Pirjevec – Pierazzi, ko je pred leti v partizanski uniformi in šajkači na poti na proslavo v Rovte junaško pljuval v mimo vozeče domobrance in se potem umaknil globoko v gozdove. Kje je danes, ne vem, ker ga je zatolkel podatek, da je delal za nekakšno italijansko udbo, kateri je ovajal Borisa Pahorja. Verjetno pa je delal tudi za naše, a se je dal priklopiti na detektor laži in oznanil, da je nedolžen. V množici v Dražgošah ga nisem videl, čeprav ga je težko zgrešiti, ali kot pravijo domobranci – po ksihtu ga prepoznaš v črni temi.

Dražgoše so seveda velika bitka in prav je, da smo letos naši že 76. zmagali. V bistvu je prav, da si tam, dragi Milan, ker se vzporednice s tvojo veliko osamosvojitvijo kar same pišejo. Tam so naši dokazali, kaj so to izročila NOB in revolucije, saj ni nobena skrivnost, da vaščanom partizani niso skrivili niti lasu, ker so to prepustili nemškemu okupatorju. In zato si naši lahko še danes po pilatovsko umijemo roke in rečemo – zmaga je naša, ker pač zgodovino pišemo mi, komunisti, drugače bi jo pa oni drugi.

Tudi po cesarjevem portretu so muhe srale
Dragi moj Milan Kučan! Hvaležen sem ti, da revolucija še kar raja. Nenazadnje se je to zgodilo z onim Janševim posojilom, ko so naše združene medijske in udbovske sile spletle odlično zgodbo. Kakšna je tvoja vloga pri tem, je jasno – si še vedno šef revolucije, udbe in medijev, čeprav v skromnosti vedno praviš, da si navaden upokojenec, ki ima pa nenavadno penzijo, imenovano “lex Tonin – Nova Slovenija”. Ampak, to je še ena zgodba, zaradi katere bi moral viseti. Z zakonom bi tako lahko dosegli, da bi tvoj portret visel tudi na Trstenjakovi, v gnezdu SDS. Ob tej ideji mi je zagrizen janšist rekel, da nima nič proti, ker bi lahko trenirali pikado. Sem bil zgrožen, čeprav proti pikadu nimam nič. Sicer so pa pri Švejku po cesarjevem portretu tudi muhe srale in ni nihče odgovarjal.

Milan Kučan (foto: STA)

Zmagali pa še nismo v celoti. Mračne sile kontrarevolucije so se namreč po padcu onega posojila domislile in organizirale nekakšen Janšev samoprispevek, donacijo in kot kaže, jim bo uspelo zbrati še več kot onih 450.000 evrov, če ne bomo ukrepali. Zato naslavljam to opozorilo ne samo nate, dragi moj Milan, ampak tudi na Varuhinjo človekovih pravic, Mirovni inštitut, Amnesty International, na predsednika vlade, predsednika države, udbo in neoudbo. Po moje gre pri teh donacijah za naslednja kazniva dejanja: sovražno zbiranje denarja, napad na ustavno ureditev (naj se tvoji potrudijo in to obrazložijo, kaj se pa zamudijo – recimo Bavcon), gre za vznemirjanje javnosti, za izdajo nacionalnih interesov in za nesprejemljivo oviranje fake news medijev. Resnica je namreč lahko samo naša in ne njihova, pa četudi po definiciji velja za laž. O tem odločamo mi, ki smo na oblasti,. Če ne bi bili mi, bi bil pa na oblasti kdo drug.

Smrt fašizmu – svoboda narodu.

Vinko Vasle

 • macon

  Bravo za duhovitost. Režimce to vedno najbolj zbode. Še več takih zapisov. :)

  • Valter BraniSlav

   Tudi Vasle je bil rezimski novinar. Sedaj se ga spommen kot mladenica. Takrat je bil podoben Jimu Morrisonu od Dorsov in je mojima strickoma redno lizal anus… Kaksno junastvo, sedaj pa pljuva po moji zlahti, zakaj ni tega delal prej ce je tak junak?

   • macon

    Tudi zdaj ni ravno dober korak za kariero, če si proti levemu režimu.

 • Jan Kovalski

  Če diktator povsod visi je to slabo za državljane, če pa visi samo na enem mestu pa je to dobro.

  • samotoje

   Z glavo navzdol.

  • pajot

   Če se ne motim,ta tip ne bo visel. Bi ga pa rad videl v tej pozi.

  • samsara

   Predlagam lokacijo med parlamentom in NLB.

 • samotoje

  Ni boljšega kot Vasletova kolumna, potem ko slišiš, kakšne je tisto babše Jankovićka klatila v Dražgošah. In se ti pritisk dvigne do plafona. Smeh je res pol zdravja. Hvala, človek.

  • domovina mili dom

   To me je spominjalo na komunistične “cajte”, ko smo zbirali samoprispevke za mrliške vežice, pod parolo za boljši jutri.

 • Senta Šetinc

  Nenadkriljiv je, Vinko Vasle! Res NENADKRILJIV! Ob vsem, kar se dogaja, lahko le rečem, da mi je s tem svojim Pismom podpore in upora (1) ponovno utrdil VERO V SLOVENSTVO! In še nasmejala sem se do solz, in to glasno, hahaha! Komaj čakam na naslednje pismo podpore in upora, če sem prav razumela :-)) HVALA, VV!!!

 • Valter BraniSlav

  Dragi Vinko. A nisi ti nekoc bil tudi v partiji? In lezem mojim strickom Kardelju in Macku v rit?

  • janez zorman

   Tudi naši levi izbranci pred volitvami vsi hodijo k maši, berejo berila na koru, hodijo na komemoracije po genocidnih kočevskih gozdovih,..na partijskih sejah pa izbirajo lepa imena ljubljanskih ulic; npr. Titova, Đamijska,….

  • Silka

   Ni sramota če si bil, sramota je če si še po vsem sedanjem vedenju.

   • domovina mili dom

    Popolno v center.

   • Valter BraniSlav

    A ja, sramota ni ce je nekdo lezel mojima strickoma v rit takrat ko je imel od tega korist?

  • Stajerka

   eni ste zgodovinsko podkovani kot sosedova mlekarica na paši……povej mi za 1 novinarja v SFRJ, ki ni bil član KP…………to je bil POGOJ za novinarsko službo!!!!!

   • Valter BraniSlav

    JAZ NIKOLI NI NIKDAR NISEM BIL CLAN PARTIJE,MOJA STARSA TUDI NE, pa smo takrat kar dobro ziveli v Titovi “diktaturi”. Jaz sem lahko celo studiral (gimnazija Kranj, Ekonomska Fakutleta v LJ) ter se leta 1977 izselil v ZDA, in se za dopust vracal domov. Ne ga biksat.

    • Stajerka

     funkcionalna pismenost glih NI tvoja vrslina……..kje pa piše, da si bil član partije, si pa zgodovinsko podkovan kot sosedova mlekarica na paši……to pa drži kot pribito……

     • Valter BraniSlav

      Ves tile oportunisti kot VV in JJ in se mnogo drugih mi obracajo zelodec. Spominam se jih kako so za casa SFRJ lezli v rit mojima strickoma in kaksne bedarije so klanfarili da bi se bolj izkazali kot “razredno zavedne”…. to je tisto kar me moti.

     • tohuvabohu

      A ti si bil pa zapisnikar?

     • Valter BraniSlav

      Kot sorodnik obeh sem takele sreceval. VV , JJ in se cela plejada mladih samoupravljalcev se je takrat slinila okrog moje zlahte.

  • Antonius

   Valter BranSlav je ceneni provokator in lažnivec, ki ob očitkih drugim, pozablja kdo in kaj je bil njegov največji idol. Njegov malikovani Tito je bil tudi partijec, revolucionar in še največji jugoslovanski morilec za po vrh.
   Kmet gre vsak dan v štalo pa zaradi tega ni bik. Je pa odlično *informiran*, kaj se v njej dogaja.
   Če je bil Vinko Vasle zares kdaj v partiji, potem iz prve roke ve, kakšen blef so bile partijske organizacije. Partijski sestanki po delovnih organizacija so bili prazno mlatenje slame. Sestanki pač, ker so jih morali opraviti.
   V nekdanji Jugoslaviji je bilo en milijon in pol komunistov, pa za njih ni mogoče trditi, da so bili vsi isti. Peščica izbrancev je bila več od ostalih. Z udbo in kos represijo zavarovano politiko so se šli. Njim bi morala biti namenjena lustracija.
   Vinku Vasletu pa kapo z glave. Zelo zanimiv klepet sva kar nekajkrat imela pred sodiščem.

   • Valter BraniSlav

    Jaz nikoli in nikdar nisem bil ne clan partije, UDBe ali ZSMS. Se pa spominjam teh ritolizov kako so lezli v rit moji zlahti. No in danes ti isti ljudje pljuvajo po njih. Je to moralno? Biti oportunist?

    • Antonius

     Če so vaši žlahti lezli v rit, ste ogromno priznali o sebi.
     Obožujete Tita in obsojate Vasleta, ker naj bi bil v partiji, da je lahko opravljal poklic novinarja. A zaradi tega, ker naj bi bil Vasle v partiji, ne sme upokojeni Vasle nobene kritične zapisati o veleizdajalcu?
     Morala izpod vašega zapisa je povsem primerljiva Cerarjevi, kadar se o njej javno oglasi.
     Oportunizem?! Kakšno korist naj bi imel upokojeni Vasle, ker se ne strinjanja s početjem Kučana in njegovih kleptomanskih forumašev?
     Postavite se pred *špegu* in se vprašajte, kdo in kaj ste, ker ste po vsem, kar vam je zastonj dal /omogočil/ vaš revolucionarni in partijski Tito in njegova socialistična Jugoslavija, potem ste pa oba skupaj pustili na cedilu in šli svojo zastonj pridobljeno visoko strokovnost prodajati kapitalizmu.
     Pa ne se izgovarjati na v tujini pridobljeno dodatno strokovnost. Domov bi jo prinesli in doprinesli k razvoju tiste domovine, ki je vašo partijsko žlahto tako čislala.

     • Valter BraniSlav

      Mene partijska kariera ni nikoli zanimala. Ze kot majhen decek zivec v Kranju, sem poslusal vlake in si zelel oditi. Sanjaril sem da sem se usedel na vlak in izstopil v Parizu ali Londonu. Hotel sem oditi nekam dalec in postati bogat, zares bogat. Ne bogat kot Edo ali Ivan, ki sta bila vsak vredna kak milion, jaz sem si zelel biti bolj bogat od samega zacetka. Rad sem tudi imel matematiko tako da so me te stvari – kako vlagati na trge – zelo zanimale.

      Zato nisem nikoli sel v partijo, ne v ZSMS, samo od dalec sem gledal te ritolize kako so lezli moji zlahti v rit, in ze takrat sem vedel da igrajo nekaj kar niso. Vedel sem da so VV in JJ takrat bili politicni prostituti.

      Tako kot prostitutke vcasih sovrazijo svoje kliente, tako so tudi takratni mladenici zasovrazili mojo zlahto kateri so lezli v rit.

     • Antonius

      Naj vam bo usoda milostna. Še danes se prostituirate za prefrbane in preimenovane Titove.

     • Valter BraniSlav

      Meni se ni treba prostituirati nikomer. Ogromno sem zasluzil. In za to, da sem nekaj postal, sem hvalezen Titovi SFRJ. Torej govorim iz prepricanja. Danes od tega kar govorim jaz, jaz sam nimam nobene koristi. VV pa je govoril nekaj v kar ni verjel zato da bi takrat imel boljsi polozaj v druzbi.
      KDO JE TUKAJ PROSTITUTKA? KDO OPORTUNIST? KDO LAZNJIVEC?

 • Janez

  Še en bivši partijec Vinko pljuva po komunizmu. Itak da tudi on pripada SDS, tako kot večina bivših komunistov. V SDS so našli varni pristan.

  • resnicaboli

   Ga je srečala pamet med tem ko tebi podobnim ne bo nikoli.

   • Vojteh Dovč

    TKO KOT PIHA BURJA .DOBRO DA SI ŠE PRIIMEK NI SPREMENIL

    • Olga_10

     Milan? Si je, v Plavi! Za nas je Murgleone!

  • Olga_10

   Ste fouš, ker so vsi sposobni odšli k SDS in morate zdaj po cerkvah novačiti?

   • Jana učak

    Ja , nesposobni in lažnivi goljufi!!!!

  • Stajerka

   eni ste zgodovinsko podkovani kot sosedova mlekarica na paši……povej mi za 1 novinarja v SFRJ, ki ni bil član KP……to je bil POGOJ za novinarsko službo!!!!!

  • etrusk

   Z svojim imenom -Janez- sramoti Slovence Kranjce.

  • Valter BraniSlav

   Tocno, sedaj se ga spomnem. VV je hodil na “bozjo pot” k mojima strickoma Macku in Kardelju. Takrat je bil se clan partije in je bil podoben Jimu Morissonu od Dorsov… danes je obrnil plosco.
   Ja res je hraber, vcasih je moji zlahti lezel v rit, danes pa nekaj jezika. Vredno junaka. Sicer pa je Jansa bil isti. Oportunist da mu ni para.

  • pajot

   Bivše komuniste sovražiš,tiste,ki so ostali privrženi morilcu z eno nogo in ediju,ki so mu vzeli iz riti pol črevesa,pa obožuješ. Povem ti,kdo si. Lopov,kriminalec in morilec. Odjebi s tega portala nakaza človeška.

 • janez zorman

  “Meni zadostuje podatek, da si osamosvojil Slovenijo, kar je bila tvoja intimna opredelitev že takrat, ko si sovragu dal zapleniti orožje.”
  Ta “kontradiktorni” (ampak resnični) Vinkov stavek pove vse o “veličini” slovenske osamosvojitve. Bogve čez katera vrata bo danes Milane zajahal svojega Golfiča.

  • pajot

   Najbrž čez prtljažnik.

 • Roman Benedik

  a to je vse kar zmore blesavi vinko?slutnja hudega poraza v juniju 2018?

 • VERRZIFIKATOR

  Milanka Malič

  GLAS MALEGA ČLOVEKA

  O osamosvajanju ponovno
  spregovoril nam je človek mali,
  vso pozornost so mu zopet dali,
  poslušali malega masovno.

  Mali pomenljivo je presojal,
  kdo in kdaj naj se osamosvaja,
  ali prav je, da se osvobaja,
  mnenje lastno ljudstvu je posojal.

  Je v demokraciji pač pravilo,
  mali človek da ima besedo,
  upošteva se človeško bedo,
  malega beseda je zdravilo.

  Šteje prav vsak glas v demokraciji,
  tudi glas najmanjšega človeka,
  že en glas lahko bi bil prepreka,
  ki se zoperstavi fantaziji.

  In če kje, potem se tukaj vidi,
  koliko je mali človek vreden,
  leze se mu v zadnjico, še preden
  zunaj vsi volilni so izidi.

  Blaženost novinarje preveva,
  kadar mali človek je kaj vprašan,
  slog oglej si njihovih obnašanj,
  malega ko glas trpeč odmeva.

  Ko pred kratkim v kamero je gledal,
  šteli ko njegove so odmeve,
  šlo za odločilne je zadeve,
  le kaj človek mali bo povedal.

  Tale reč velika je zagata,
  ker v demokraciji tak glas šteje,
  ve se namreč za njegove meje,
  glas bo večno majhnega formata.

 • učko

  Še več takih tekstov bi si tukaj želeli!

 • Anton aus Tirol

  Dobro da je Avstrija blizu ,ki daje službe raji .

 • Karmen

  Moje mnenje o članku:
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Gospod Vinko Vasle polepšali sta mi dan. Sem se od srca nasmejala Pravijo, da je smeh pol zdravja, prav imajo, jaz bom danes z lahkoto delala.

 • Olga_10

  Čestitke!

 • centurion

  Vinko, dobrodošel s svojo satiro na NOVO24TV.
  Užitek je in bo branje tvojih tekstov.
  Ta levi komentatorji pa tabletke…
  Pa ta najmočnejše…hehehe…

 • Silka

  Hvala Vasletu, o opisanem pa samo: Pogine naj pes.

 • pajot

  Hvala Vinko.Duhovito.

 • Jana učak

  Vrli Vinko, malo preberi svoje klobasanje izpred let!!! Beda!!!!

  • Mojca pokraculja

   Kaj ko bi ti kaj sklobasa o kučančku ?

  • pajot

   Si jo oprala danes? Že spet smrdi po ribah.

 • jonh doe

  Dobro sem se nasmejal pri prebiranju

 • domovina mili dom

  Hval ti g.Vasle. Polepšal si mi dan. Polepšal ga je tudi Požar.
  http://www.pozareport.si/?Id=posli&View=novica&novicaID=23168
  No komunistični drekači, zdaj pa začnite temo na to kar je napisal Požar

 • Anton

  Vasle je ena redkih svetlih izjem z vrst novinarskih krogov, za katerega lahko lahko rečemo, da je objektiven z razliko od presstitutov/tk, katere vzdržuje globoka država.

  sarkazem press

 • totex39

  Dobro je opisal ta komunistični udbovski podmladek vseh vrst, ki še vedno razžira našo državo.

 • althar

  Ehehe, dobrodošel spet v medijih, g. Vasle. Ponedelki bodo zdaj precej zabavnejši.

 • Viktorh

  Hvala, g. Vinko Vasle, da ste nam osvežili spomin na našega dragega preCednika, na človeka, ki je celo svoje življenje posvetil boju komunistov za lepše življenje svojih sodržavljanov.
  Malo ali pa nobena evropska država nima takšno srečo, da bi jo že desetletja vodil Človek, vreden spoštovanja, zaupanja, ljubezni. Že večji je kot Gobar ali Broz.
  Jasno, ne mislim po višini, po duši, dobroti, vampast pa bo kmalu še bolj kot ona dva.

  • Valter BraniSlav

   VV je bil redni gost na domu mojih strickov in clan partije takrat ko je od tega imel korist.

   • Viktorh

    Tudi ti si bil v partiji, iskal koristi dokler ti je odgovarjalo, pa v SDS, pa so te izključili

    • Valter BraniSlav

     Jaz nisem bil v partiji niti 1 minuto, Nikoli, se v ZSMS NE, kaj sele v UDBI. VV in JJ pa sta bila oba partijca.
     Ze kot najstnik sem vedel da bom sel v ZDA in tam postal bogat. To mi je po zaslugi prostega solanja v SFRJ tudi uspelo. Meje so bile v SFRJ tudi na stezaj odprte.
     Hvalezen sem obema SFRJ in ZDA za lepo udobno in bogato zivljnje. Ne samo bogato v $$$ pac pa tudi bogato v kulturi in druzinskem zivljenju.
     Ko si enkrat hvalezen za vse kar imas, se ti odprejo moznosti o katerih si preje lahko le sanjal.

  • pajot

   Komaj čakam,da njegov vamp strohni dva metra pod zemljo.

 • rabbit

  Medtem ko SDS kredit javno prijavi tako kot je treba komunistični pizdeki delajo tako
  Denar Dijane Đuđić za Romana Glaserja, Kučanovega prijatelja, člana Foruma 21. Dvigoval gotovino, celo po 120 tisoč evrov!
  Bojan Požar, Ljubljana, Ptuj, 15.01.2018 06:00Objavljeno: Posli & FinanceKomentarji: 11Ocena: Galerija slik: 3
  Kmalu po izbruhu afere spornega posojila stranki SDS (vir: 450 tisoč evrov, ki pa ga je Janševa stranka medtem že vrnila), so se v medijih pojavila še tri druga imena iz Slovenije, javnosti sicer praktično popolnoma neznana, ki jim je Dijana Đuđić iz Republike Srbske posodila večje vsote denarja.
  IZ MADŽARSKE PREK NKBM V ŽEPE DRUŽINE GLASER
  Mi pa danes razkrivamo, da je Dijana Đuđić denar posojala tudi ožjemu krogu Milana Kučana oziroma (tudi) ustanovnim članom Kučanovega Foruma 21.
  In to po enakih kanalih, kot je prišel denar za posojilo SDS – z bančnega računa Dijane Đuđić, odprtega v sosednji Madžarski. Razlika je praktično samo v tem, da je SDS posojilo prejela na bančni račun, Roman Glaser, kot bomo videli kasneje, pa je prispeli denar dvigoval v gotovini!
  Tako je po naših pridobljenih informacijah avgusta 2017 na transakcijska računa pri Novi Kreditni banki Maribor, odprta na ime Nade Glaser in Andreja Glaserja, soproge in sina Romana Glaserja, nekdanjega dolgoletnega direktorja Perutnine Ptuj, vidnega ustanovnega člana Foruma 21, danes pa med drugim predsednika upravnega odbora Štajerske gospodarske zbornice, prišlo 300 tisoč evrov (na TRR Nade Glaser) ter 120 tisoč evrov (na TRR Andreja Glaserja), skupaj torej 420 tisoč evrov. Večino denarja je z obeh računov dvigoval Roman Glaser, v gotovini, enkrat celo po 120 tisoč evrov.
  Milan Kučan in Roman Glaser (desno). Mediji so mu pravili tudi Kučanov perutninski kralj. Vpleten je bil v številne tajkunske posle in tudi najbolj razvpite menedžerske odkupe.
  Milan Kučan in Roman Glaser (desno). Mediji so mu pravili tudi Kučanov perutninski kralj. Vpleten je bil v številne tajkunske posle in tudi najbolj razvpite menedžerske odkupe.
  Andrej Glaser, sin Romana Glaserja in podjetnik (na sliki levo), v družbi Vinka Mandla, direktorja Ptujske kleti ter nekdanjega vidnega politika Socialnih demokratov iz Maribora (desno).
  Andrej Glaser, sin Romana Glaserja in podjetnik (na sliki levo), v družbi Vinka Mandla, direktorja Ptujske kleti ter nekdanjega vidnega politika Socialnih demokratov iz Maribora (desno).
  SUM PRANJA DENARJA – KJE JE ZDAJ TA GOTOVINA?!
  Sporna nakazila ter ogromne gotovinske dvige so zaznali pri NKBM in Uradu za preprečevanje pranja denarja, kjer naj bi ugotovili tudi sum pranja denarja. Kako so potem ukrepali, če sploh so, (še) ni znano. No, prav tako ni znano, kaj se je zgodilo z denarjem, ki ga je “dvignila” družina Glaser.
  MED OLD BOYSI IN TARČA NPU
  Spomnimo. Roman Glaser sodi v ožji krog starih direktorjev, zbranih okoli Milana Kučana, imenovanih tudi “old boysi”. Mediji so Glaserju nadeli še naziv “Kučanov perutninski kralj”. Prvi človek Perutnine je bil do maja 2016, ko je Perutnino Ptuj prevzela ruska družina Zubitski, sicer tudi lastnik Slovenske industrije jekla.
  Roman Glaser je (bil) osebno vpleten v številne tajkunske posle in – tudi najbolj – razvpite menedžerske odkupe po vsej državi, ne samo na Štajerskem ali v Podravju, in ga vsaj v dveh primerih preiskuje Nacionalni preiskovalni urad. Tudi v povezavi s spornim nakupom družbe Etra 33, kjer je glavni osumljenec Stojan Petrič, lastnik Kolektorja in časopisne hiše Delo ter prav tako član Foruma 21.

  • Stajerka

   ja, ja…….pa da vidimo režimske “medije”…….

   • rabbit

    <Grem stavit da bodo tiho kot pridni piškotkari pa Joveva pa Orešnik ne bosta nič Glasarja hodila spraševat.

   • Krtača 20
    • rabbit

     Preiskujejo že koliko let najbrž tako globoko preiskujejo da so v taki luknji da ven več ne morejo ,, zato pa še noben ni zaprt.

   • Stajerka

    krtača…..ščetine sem ti obrila – ne vidim odgovora, zato se ne trudi in ne drajsaj na suho….

 • saturnsky23 saturnsky23

  Za področje Slovenije so takrat Nemške sile uporabljale ime klateži, banditi, hajkači. Natančno povedano. Bi se reklo premilo, če vemo da še danes po 75 letih nam njihovi sorodniki, svojci nasledniki, pustošijo blagajne, harajo na vseh (zaenkrat še) glavnih medijih. Bi pa moral “Pedro” iz Murgel že davno viseti. Mirno lahko trdimo, ko “mali” odide v Večna lovišča, v Sloveniji tisti trenutek zavlada mir.

  • montyamp

   Težka bo .
   Edino če gre z nim generalštab :
   Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Svetlana Makarović , Kocjanćić , Janković , Kos ,Tomićka , Katićka, Isajlović , …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

   • črnogled

    Hvala bogu,je večina naštetih že dovolj stara,da jih Matilda reši hudega.Za nekaj unih mlajših,bomo pa mi poskrbeli,ko rešimo državo.

    • pajot

     Eden od teh gojencev se piše Židan.

  • pajot

   Dvomim. Ta kurčeva bolezen se je razpasla po Sloveniji kot garje. Bi bilo treba “potamanit” to golazen širše. Začenši z Zemljaričem. In po šolah bi bilo potrebno prepovedati poučevanje o tako imenovani NOB.

 • sloustava

  Kam si poniknil, Vinko? Super si s tvoj8mi odlicnimi kolumnami, ki odkrivajo skrito. Ozavescanje skozi, na videz, lahkotno pisanje, je nekaj, kar mam’ca iz Zgornjega Kaslja rabi. Zaradi dejstva, da mora veliko delati, nima casa za poglobljene razprave, ji ti na prijeten nacin odpiras oci! Bravo! Kucan ima, poleg neslovenske drze, tudi kratke noge, kar po de Faultu pomeni, da je laznivec…. Dajmo, mam’ce Sloveniji prostor, ki si ga zasluzi! Na zemljevidu Evrope, skupaj z resnico, da tja kucanizem in Kucan ne spadata! Volimo Slovenijo!

 • Prle

  Mali se je včeraj upravičeno hahljal Ivanovi naivnosti pri najemu kredita. Upravičeno mu je polepšal rojstni dan. Ivan pa si je v sveti jezi isčupal še tiste tri lase, ki so mu rasli iz pleše,ha,ha,ha.

 • Krtača 20

  Desni, dobr poglejte vsak večer pod postlo. Baje da ponoč tam kučan pa janša pingpong špilata. Janševa pleša je za žogico….

  • Viktorh

   Miško, na to bo bolje zate:
   “Denar Dijane Đuđić za Romana Glaserja, Kučanovega prijatelja, člana Foruma 21. Dvigoval gotovino, celo po 120 tisoč evrov!”

   • Krtača 20

    Dve leti stara novica. Ni pa on nek hud vodja stranke kot vaš vodja. Pa zadeva je bila preiskana, tko kot bo temeljito preiskana v primeru janše.

    • Korenjak

     Kako je lahko to dve leti stara novica, če pa Požar razkriva transakcije iz avgusta 2017, torej izpred nekaj mesecev?

     Kaj imate rdečkarji poleg morale enako močno okvarjen tudi občutek za čas…..?

     • Krtača 20

      Če je kaj spornega bojo že najdli. Sploh pa ni nek vodja najbolj moralne stranke na svetu. Vaš vodja se je sam včeri dvakrat zlagal.

     • Olga_10

      Pri “naših” ni nič “spornega”…tudi če se najde, naši “založijo”, “izgubijo” ali pa kar ponaredijo….nekatere, tako kot Plavega, pa ni dovoljeno preiskovati – po udbaških “navodilih”, tudi če dobi keš na roko…

    • rabbit

     Kdo jo je pa preiskal tožilka Žgajnarjava a ja ta raje zgublja dokaze v primeru Janković, sodnica Koleta a ja ta raje obsoja nedolžne, novinarji a ja ti raje lazijo po Bosni kje jih zaprejo kot teroriste.

 • montyamp

  Hahaha , žveplenega na kandelaber , pa naj prisluškuje domobrancem in Janši .
  Kastrirani paradajzarji imajo šefa morilca , kateremu za denar iz strahu pišejo knjige z nadzorovano vsebino , brezjajčni repovi pirjevci .
  Vinko ga dobro zadene , samo tako naprej , bodo rdeči v kratkem travo jedli , pa ne samo u murglosrbiji .

 • Stajerka

  hahaha……..dobra, ne samo dobra, realna kot je lahko samo čisto ogledalo……še več takšnih!!

 • RATATA

  Vinkec; korajža velja!

 • soc

  Končno Vasle! Ostra duhovitost, v kateri vsakič sproti uživam. Hvala Vinko, hvala uredništvo!

 • etrusk

  Bravo , čestitke za tako pisanje ki bo prišlo v zgodovino. Škoda le , da se ne uresničijo vaše želje.

 • Jožef

  Kaj osvobodtelji Slovenije od Jugoslavije niso naredili, pa bi morali, lahko danes vidite na kanalu History. Tam namreč prikazujejo dela in vrednote šefa Stazija v negdanjem DDR-u Genosse Millke-ja. Sodili so mu za zlodela nad vzhodnimi Nemci, osodili in tudi razlastili. Končal je v svojem skromnem stanovanju s skromno pokojnino. Pri zadnjih volitvah v DDR-u je rojakom zatrjeval, da jih ima rad, pa mu niso več verjeli in nič mu ni pomagalo.
  Naš opevani Milan pa ni potreboval reči, da nas ima rad, pa je vendar ostal neprocesiran. Še več, izvolili smo ga za predsednik države, ko pa to ni šlo v nedogled, smo ga nagradili z nadpenzijo s vsemi možnimi dodatki. Da ne boste pozabili v NSi, to je bil g. Tonin.
  Honekerja nisem omenil, ker je bil izgnan in dočakal bridki konec v J. Ameriki.
  V. Nemci se niti ne spomnijo več na preminuli Arbeiter und Bauernstadt, mi še pa kar naprej v Dražgoše -Lažgoše.

  • samsara

   Milan Kučan je zločinec prve kategorije.

   Mimo vprašanj o Kučanovi vlogi vendarle ne moremo. Kdo je pravzaprav Milan Kučan?

   (J.J.) Zločinec prve kategorije.

   Težke besede. Temeljijo na dejstvu, da vas je dal leta 1988 aretirati in izročiti vojaškemu sodišču JLA ali da je organiziral veliki pok iz Finske, kot je v Nedeljskem dnevniku o njem zapisal Aleksander Lucu?

   (J.J.) Temeljijo na dejstvu, da je bil član najožjega partijskega vodstva SFRJ v času, ko je to odobravalo likvidacije, torej umore političnih nasprotnikov in teroristične akcije SDV v tujini. Nato je bil kot predsednik CK ZKS Slovenije in predsednik Komiteja za SLO in DS prvi šef SDV, slovenske Udbe torej, ki je v tistem času prav tako sodelovala pri podobnih rabotah v tujini in doma − ne samo z njegovo vednostjo, temveč neposredno pod njegovim vodstvom in političnim
   nadzorom.

   Izsek in intervjuja z Janezom Janšo objavljen na Nova24TV dne 20

   • pajot

    Nisem noben vedeževalec,ampak ko je kurbin sin prišel na oblast leta 1986,sem rekel: najebali smo. Popit pred njim je bil perla napram njemu. Kajti ta pol Madžar je zahrbten in hinavski. Jaz čakam samo trenutek,ko ga popeljejo na Žale.

    • RATATA

     Zakaj pa ne bi do krematorija šel peš? Saj ni tito!
     Ima obe nogi,
     pa še kup podpornikov.

    • samsara

     Če mene vprašaš, je epicenter in/ali izvor najhujšega zla v tej državi, pardom udbofevdu. Materializacija in emanacija najodvratnejših melignih energij. Zlo v podobi človeku podobne entitete.

 • Antonius

  Bravoooo Vinko!!
  Ker je VELEIZDAJALEC včeraj praznoval rojstni dan, mu bomo s plemenito gesto izkazali globoko spoštovanje, če ga razbremenimo volilnih glasov, ki jih s pomočjo prevarantske NSi-kd lovi na desnici med naivnimi krščanskimi demokrati.
  ———————-
  Libertarec
  @Libertarec
  Replying to @ZigaTurk and 5 others
  Zdi se, da se v dejstvih že strinjamo, da NSi danes v resnici je del socialistične koalicije. In je SDS zares zadnja obstoječa opozicija gradualizmu globoke države in pluralizmu znotran partije. Le naglas je to še težko izreči.
  —–
  Naj mu bo VELEIZDAJALSKA slava večna, slovenska zemlja pa čim težja.

  • Steiermark

   Ko bodo malega žveplenca (menda kmalu… upanje umre zadnje.) položili k “zadnjemu” domovanju, v slovensko zemljo, bo to imelo še dodatne katastrofalne posledice za celo Slovenijo, kot Černobilska nesreča, vsaj 2000 let bo potrebnih, da se posledic te hude nadloge oz. zastrupitve rešimo…..

 • herman

  Vinko, a te kaj ritka peče?

  • šmentanamuha

   Kaj vidva s Kunstlom sta ga? Pa saj nam ni treba vsega vedet…

   • rabbit

    Ne one dva sta držala ritke, da ju je Kučan in to na suho.

  • Stajerka

   od kdaj pa ste lewaki homofobi??…..al tudi tukaj igra vlogo politični pedigre……iz minute v minuto bolj kažete svojo omejenost in pokvarjenost…..

  • šmentanamuha

   Tu se lepo vidi, kako zlagani ste levaki. Najprej se derete “pedri smo kul” in sami sebe smešite na paradah ponosa, potem pa se delate norca iz nekoga, ki ste ga označili za pedra.

  • pajot

   tebe najbrž ne več. Si že fasal kakšen večji kaliber,zmene.

 • TOML

  Odlična popestritev, bravo Vinko!

 • mirodel

  Še se kaj oglasi Vinko, te mamo radi, celo še bolj kot Ku Čana.

 • Mitja Kunstelj

  kako kužki, pasjejebi buzerant? #Kid

  • montyamp

   Na kerem WC-ju si našel to grdo foto-botox motažo ???

   • FireSnake

    haha

 • janez.pokoncni

  Žlehtni Vinko ampak v tem hecu je v bistvu vse res. Janšo in SDS je potrebno ukiniti pa se bomo vsi veseli zahvaljevali kaviar socialistom za uničenje naroda in države.

  Bemtiš, 1200 let smo bili pod Germani, ohranili jezik, kulturo, narodno zavest. Kot znak upora smo vse to znali v ilegali ohraniti skozi ves socializem, da bi se razgradnja slovenstva začela dejansko šele z osamosvojitvijo, kar je skoraj na meji za rubriko, saj ni res pa je. Trenutno SDS in JJ predstavljata edino resno oviro pred totalno ugrabitvijo države in to oviro moramo vsi skupaj narediti močno, drugače je možno vse, tudi nove fojbe.

  • janez cepec

   zadeu si žeblico na glavico

  • Senta Šetinc

   Bravo! Tako se govori.

  • Steiermark

   Vidiš, Janez, moraš priznati, da so jugo slovani bolj učinkoviti od Germanov: Oni so potrebovali , za dokončno uničenje in odvzem pravic Štajercem, do materinega nemškega jezika, samo okupacijo, ki jo je po srbskem načrtu speljali, v nekaj dnevih, ko je sloviti” slovan in srbski navdušenec maister, samo kratek čas, ko so 1918 leta, okupirali in “prihvatizirali” Štajersko “in nas vse skupaj podarili slovanom – jugosrbom, medtem ko so se “avstrijci” matrali 1200 let in niso niti Slovencem – Kranjcem, mogli ali hoteli odvzeti njihovega materinega jezika….. “Oni” srbi to storijo “za čas posla”, ko je potrebno uničevati narod in njegove pravice, pripadnost itd……

 • RATATA

  božo repe piše knjige HAHAHAHAHA
  nepristranski
  ustanovitelj f21

  ldje kupite kupite
  sladoled po deset,
  kdor ga kupi se zastrupi,
  kdor pa ne pa umer

  1.Milan Kučan, prvi predsednik, Avtor: Božo Repe
  49,90 €
  760 strani, trda vezavaVeč kot 200 fotografijIzjemna biografija o prvem predsedniku
  Avtorizirana biografija zajema obdobje od predsednikovega otroštva do danes.

  Naročeno do 14. ure pošljemo še isti dan.

  2.S puško in knjigo, Avtor: Božo Repe
  37,96 €
  Na zalogi, dobava takoj.

  O Slovencih med drugo svetovno vojno celovito kot še nikoli doslej.

  3.Slovenija moja dežela, Avtor: Darja Kerec, Božo Repe
  37,96 €
  Na zalogi, dobava takoj.
  Brezplačna dostava

  Družbena revolucija v osemdesetih letih. Knjiga podaja celovito, dokumentirano in slikovno podobo burnih 80. let – uvoda v osamosvojitev Slovenije.

  4.Tito, obraz jugoslavije, Avtor: Marko Vrhunec, Božo Repe et al.
  9,99 €
  Predvideni rok dobave: 7-9 dni.

  Publikacija, ki je izšla ob istoimenski razstavi na Gospodarskem razstavišču.

  5.Kriza: Svet in Slovenci od prve svetovne vojne do sredine tridesetih let, Avtor: Božo Repe, Dušan Nećak
  5,00 €
  Rok dobave: 2-3 dni.

  • zokispoki

   Bozo Repe, Kurcan presstitut , pise knjigo o kisli repi !

  • KIKI

   Kupite te “zmazke” iz humanitarnih razlogov in poklonite
   naprej kot “star”papir azilu za zapuščene živali ! S tem boste
   naredili nekaj velikega in dobrega za Slovenske ljudi in živali !

 • Iva

  Vasle: ” Kar ti mnogi še dandanes očitajo (razorožitev TO, op.), čeprav si se v resnici ravnal po historični maksimi o odporu golega ljudstva proti do zob oboroženi armadi.”

  Ja, Krkovič in Janša sta Kučanu&Co. pokvaril sanje.
  Zato je komaj čakal, da so udba agenti kosi ter udba šurci, zgage in kompanija F571 rodili Patrio, tandem Klemenčič&Virant pa je z akcijo KPK omogočil revolucionarno rajanje kulturnim lumpenproletarcem s trubami in lutkami, ki so s pomočjo medijev pomagali izvesti državni udar. Zaključilo je SLO krivosodje pod taktirko agenta Masleše, toda US jim je prekrižalo račune.
  Pride čas, ko bo Kučan na smetišču zgodovine!

  • rabbit

   Menda sta se Šurc pa Zgaga na smrt skregala celo nekaj so se tepli.

  • pajot

   Jaz bi raje videl,da konča čimprej na Žalah. magari s častno salvo in pogrebnim vojaškim vodom.

 • janez cepec

  Vinko Vasle je glih tak desničar in kvazi demokrat, kot množica njih, ki so bli ni učas pravoverni komunajzarji tipa ljubljeni vodja in samozvani disident. Vinkec je davna leta nazaj kandidiru za predsednika predsedstva stare Juge, JJ je njega dni kandidiru za predsednika podmladka komunajzarju, jebenti, sami grebatorji, dons se pa tok oepajo komunistov, no ja in takrat je njegova mama izjavla, de je že kod dojenček Vinkec biu levo usmerjen, sej je sam iz talevga joška dudou mlek. dons je seveda zgledn demokrat. kod dobri pastir. je

  • Majda

   Nic se te ne prime, butl! Naj ponovim: tvoji posti so premosorazmerni tvojemu priimku, Cepec! Samo da potrdim, Cepec!

   • janez cepec

    jest sm se sicer z nickom izdau, za tebe smo pa kljub normalnem nicku pogruntal, de si totaln fuknena.

    • montyamp

     Serpentinšek —Stalin , je bil na pasjejebsko gošarski procesiji včeraj ???

     • janez cepec

      ne po televizij sta z JJ skup gledala, pa uživala

  • tohuvabohu

   Pameten človek bere in razmišlja (se strinja ali tudi ugovarja). Cepec pa serje, ščije in kozla po avtorju.

   • janez cepec

    resnica boli, najbolj pa vas boli to, de so usi vaši kvazi demokrati bli komunajzarji, eni se tega sramujejo, eni pa vehementno lažejo, to zanikajo, zanikajo svoje bivše tovariše, pa imajo obraz, de dones serjejo pa njih. videš, to so pa PIZDE.

    • tohuvabohu

     Govorim TEBI, imbecil. Dol mi visi, kaj je kdo počel pred 40 leti, če ni počel svinjarij kot ribičiči, dolanci, gorenci, kucsani, zemljariči in podobni tiči.

     • janez cepec

      ma jest pa govorim teb, kretenu jedan, koko te uhka farba en bivši koritar, komunajzar, no ja, ni sam Vinkec, tud ljubljeni vodja je tak, očitno nč ne bereš, razmišlaš (nimaš s čim), se strinjaš, ne ugovarjaš, skratka siIDIJOT

     • tohuvabohu

      Kaj sta ti pa naredila, da si tako jezen nanju? Debil.

  • tramal

   Redki pridejo kdaj k pameti ,ti in večina komunajzerjev ne boste nikoli.

 • janez cepec

  a kdo ve, a je ljubljeni vodja že uspeu pridet iz Dražgoš. mu je en zadrt desnakar gume prerezu, dnara za taxi pa ni meu, premau položnce plačujete, ovce. dejmo, usi na banko

  • tohuvabohu

   V Murglah je celo noč svetila luč. Torej je že nazaj.

 • šmentanamuha

  Super, ste zaštekali, kako je treba!

 • Valter BraniSlav

  Sedaj se ga spomnem kako je VV hodil redno na bozjo pot k mojima strickoma v Tacen in v Mackovo vilo ter jima lezel v rit. Kaksna korajza, to je oportunizem.

  • Ana Job

   O njem vem samo to, da je na Bledu podedoval vilo po svojem umrlem ljubimcu, kelnarju iz blejskega hotela, ki je bil zelo pedanten.

   • Valter BraniSlav

    Nimam nic proti kako zivi in s kom. Ampak tisto drugo me moti, da se obraca po vertu, tu pa mu ljudje ploskajo kot da je on neki junak. Spomnem se ga, takrat je bil podoben Jimu Morrisonu. Tako kot Jansa je lezel v rit moji zlahti. Meni se je zdelo zelo komicno in nisem razumel zakaj on to pocne.
    Vem da je to bil on… “Junak”…. bla bla bla.

    • Ana Job

     Nekateri so se izpisali od komunistov, vzroke zakaj pa itak vemo. Komunisti so namreč prišli na oblast s krvavimi noži.

     • Valter BraniSlav

      Ne bodi neumna, izpisali so se takrat ko so komunisti izgubili oblast in ko od clanstva ni bilo vec koristi…

     • KIKI

      Previsoka članarina za prašičerejo ! Pa so se
      razkropili…in kot ti, mutirali v prazne žaklje!

     • Ana Job

      Izpisali so se, ker so pričele na dan curljati informacije, koliko slovenskega naroda je bilo likvidiranega! Kdo normalen pa bo član komunistične kanibalske stranke? Slovence je lahko pošteno sram, da še vedno volijo potomce klavcev!

     • Valter BraniSlav

      Jaz sem zelo dobro vedel za likvidacije leta 1945. Seveda sta mi to povedala tako Edo kot Ivan. Vecina mojih sosolcev je vedela za to. Tudi VV je vedel, vendar ga takrat to ni zanimalo. Zanimala ga je boljsa sluzbo, boljsi polozaj v druzbi, zato je hodil k svojima botroma – mojima strickoma – na redne obiske. Se posebej je z ritoliznistvom sel na zivce teti Pepci, ki je sicer bila zelo enostavna zenska. Ce je celo ona, ki nikoli ni bila pametna, spregledala da je VV bil ritoliz, si lahko samo predstavljas kako se je VV takrat vedel…

      “Tovarisica Pepca, bi nam, mladim samoupravljalcem, lahko prosim dali kak nasvet za popotnico. Katere knjige vasega tovarisa najbolj priporocate? Kje bi se lahko kar najhitreje prekalili v izkusene samoupravljalce ki bodo koristili nasi socialisticni domovini in bili ponos tako Vam kot Vasemu tovarisu?”. Bla bla bla, slo mi je na kozlanje.

      Spominjam se ga sedajle, dogodki izpred 40 let so oziveli. Vedno sem preziral te oportuniste. Takrat nisem rekel nic, saj itak nisem hotel ziveti v SFRJ, danes pa lahko to naglas povem.

     • Ana Job

      Nekateri se obračajo po vetru, veliko takih imamo. Med ženskami tudi Adriano Starino Kosem, ki od vseh vse ve in jih izsiljuje s tem.

     • Valter BraniSlav

      Gledam tvoj avatar. Zenska je zelo lepa. Pravis da je Svedska manekenka. Kako ji je pa ime?

     • Ana Job

      Enkrat je povedal eden izmed komentatorjev, katera je, pa sem pozabila. Felicia…..

     • Valter BraniSlav
     • Ana Job

      Postavo imam enako, trdo delam zanjo vsak dan. Lase imam daljše. Zlato blond.

     • Valter BraniSlav

      Uh torej lepotica. Ce bi tebe VV srecal preje bi pa ti od njega kaj podedovala… Ljubim lepe zenske. Ljubim. Ne morem pomagat. Sem pa priden zakonski moz, ker sva oba z zeno fanaticno predana otrokom. Torej se odpovem. Ona tudi.

     • Lustrator

      Komunisti so izgubili oblast? O kateri državi govoriš?

     • Valter BraniSlav

      Sloveniji.

 • FUCK COMMUNISM

  Kva je, pizde rdece!? Dobr bi blo, ce bi bli vsi posrani od strahu in bi se vam se med smrcanjem tresle hlace, pa ste celo za strah prevec zabiti! Ucna ura prihaja!!!

  • Valter BraniSlav

   Poslusaj, tale VV je vcasih hodil na bozjo pot k mojima strickoma. Spomnem se ga kako je lezel v rit tako Kardelju kot Macku… bil je on. Takrat je bil podoben Jimu Morrisonu od Dorsov.. kak junak neki, ritoliz, tak kot Janez Jansa.

 • Valter BraniSlav

  VSEM NA ZNANJE: VV je vcasih hodil na bozjo pot k mojima strickoma. Spomnem se ga kako je lezel v rit tako Kardelju kot Macku… bil je on. Takrat je bil podoben Jimu Morrisonu od Dorsov.. kak junak neki, ritoliz, tak kot Janez Jansa. PRAVI OPORTUNIST..

  OPORTUNISTI VSE SLOVENIJE, ZDRUZITE SE:
  Poglejte kako so spreminjali barve ugledni Slovenci. Vedno so zaobrnili plosco ravno ob pravem trenutku. Takrat ko od opevanja starega sistema ni bilo vec koristi so padli v objem novemu sistemu, samo da bi zascitili svojo rit:

  1) OTON ZUPANCIC:
  a. 1934: V Marseillu je v atentatu ubit jugoslovanski kralj Aleksander I. Karadjordjevic. Oton Župancic takrat spesni slavilno pesem viteškemu kralju: »Nekdanje case bil je obicaj, da knezom so najljubše dragotine dajali s sabo, ko so šli v krajine, od koder potnika ni vec nazaj. Mi damo tebi, kar nam je najdražje: Prsti slovenske zbrali smo v posodo, ki zvezal z njeno svojo si usodo – Morda Ti z njo bo pocivati laže.«
  http://www.zgodovinsko-drustvo-kovacic.si/node/1530

  b. 1945: Ok koncu vojne, 9 Maja 1945, pozdravi osvoboditelje z balkona Ljubljanske univerze kjer recitira svojo pesem Osvoboditeljem v pozdrav:
  http://www.delo.si/assets/media/other/20150415//porocevalec-10-05-1945.pdf

  Po koncu druge svetovne vojne je sodeluje v javnem in političnem življenju, postane poslanec ljudske skupščine LRS in član njenega Prezidija ter predsednik Slovenske matice (1947), katere delo je vodil dejansko že pred 2. svetovno vojno. Ob njegovi sedemdesetletnici mu je tedanja oblast podelila častni naziv »ljudski umetnik«
  https://sl.wikipedia.org/wiki/Oton_%C5%BDupan%C4%8Di%C4%8D

  2) BOZIDAR JAKAC

  a. 1934, portretira kralja Petra II, Karadjordjevica:
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/Bo%C5%BEidar_Jakac_portraits_Peter_II_of_Yugoslavia_in_1934_at_Bled.jpg

  b. 1943, portretira Marsala SFRJ Josipa Broza Tita:
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/30/Bo%C5%BEidar_Jakac_portraits_Tito,_November_1943.jpg

  3) JANEZ JANSA

  a. 1980-88 leze v Titovo rit in se hvali z clansvtom v KP:

  http://www.gibanje-ops.com/images/stories/janezjansaavnoj4.jpg
  http://www.mladina.si/media/www/slike.old/clanki/200040/avnoj5_display.jpg
  http://www.mladina.si/177513/janseva-prosnja-za-sluzbo/

  b. 2013 pljuva po nekdanjem vzorniku. Ob tem pa na veliko laze ces da preje ni vedel za pokol domobrancev. Cudno prav njegov oce naj bi bil domobranec in mu o tem ni nic povedal?
  https://www.youtube.com/watch?v=TrqGo_e1mTs

  OPORTUNISTI VSE SLOVENIJE, ZDRUZITE SE!

  • Stajerka

   ne se trudit…..mate novo sranje za vratom……bo se potrebno pripravit na drugo obrambo……

  • Stajerka

   blokada – škoda placa in cajta……

  • garfi

   kliknil sem prikaži manj
   titoist

   • Valter BraniSlav

    Seveda sem Titoist. Edini ki je bil kaj vreden je in ostaja marsal SFRJ, vrhovni poveljnik oborozenih sil, predsednik Zveze Komunistov, najvecji sin nasih narodov narodnosti, tvorec gibanja neurscenih, neutrudni borec za pravice delavskega razreda, zaprisezen marksist, heroj druge svetovne vojne, junak ki je premagal tako Hitlerja kot Stalina, najvecji prijatelj mladine, otrok, novorojenckov in ubogih starckov, rakastih bolnikov in nevrotikov, nas najvecji in edini nepremaglivi JOSIP BROZ TITO.
    VECNA MU SLAVA NA VEKE VEKOMAJ AMEN.

    • garfi

     amen bo ko boste titoisti 2018 v norišnicah
     tvoj oboževani je med največjimi zloĆinci, amen
     omenjajo da je jih je 1,2 milijona, ki jim je skrajšal življenjske muke

     • Valter BraniSlav

      Moj obozevani je in ostaja marsal SFRJ, vrhovni poveljnik oborozenih sil, predsednik Zveze Komunistov, najvecji sin nasih narodov narodnosti, tvorec gibanja neurscenih, neutrudni borec za pravice delavskega razreda, zaprisezen marksist, heroj druge svetovne vojne, junak ki je premagal tako Hitlerja kot Stalina, najvecji prijatelj mladine, otrok, novorojenckov in ubogih starckov, rakastih bolnikov in nevrotikov, nas najvecji in edini nepremaglivi JOSIP BROZ TITO.
      VECNA MU SLAVA NA VEKE VEKOMAJ AMEN.

     • garfi

      Dvajset morilcev 20. stoletja: Mussolini, Castro in Franco so pobili manj ljudi kot Tito
      http://nova24tv.si/svet/dvajset-morilcev-20-stoletja-pobili-so-jih-manj-kot-tito-mussolini-castro-franco/
      amen

     • Valter BraniSlav

      Tito killed more, however those remaining, were of higher quality.

 • Stajerka

  Denar Dijane Đuđić za Romana Glaserja, Kučanovega prijatelja, člana Foruma 21. Dvigoval gotovino, celo po 120 tisoč evrov!
  Bojan Požar, Ljubljana, Ptuj, 15.01.2018 06:00

  Kmalu po izbruhu afere spornega posojila stranki SDS (vir: 450 tisoč evrov, ki pa ga je Janševa stranka medtem že vrnila), so se v medijih pojavila še tri druga imena iz Slovenije, javnosti sicer praktično popolnoma neznana, ki jim je Dijana Đuđić iz Republike Srbske posodila večje vsote denarja.
  http://www.pozareport.si/?Id=posli&View=novica&novicaID=23168

  prebiram in čakam na poročanje, štalo, zgražanje in odhod novinarjev v bitko na Neretvo…….pa nikjer NIČ, NIENTE……vuf……dobro bi bilo, da Đuđićeva “izgubi” kakšen spisek in zaprosi za zaščito kot priča :)))
  levaki so se 1x več spotaknili ob lastno neumnost in pohlep……

  • rabbit

   ura bo 12 pa nikjer nobene histerije.Včeraj so v Murglah pozno v noč luči gorele so bili piškotkarji tam na avdienci so jim možgane pral no niso imeli kaj prat je prazno v glavi. So samo malo prazno glavo spihali pa je bilo.

   • Stajerka

    jp…..gledam, spremljam….čakam na alarm, ki bi me pregnal v klet zaradi grožnje atomskega napada :)))
    pa nič……slo “mediji” bodo pač žrtvovali narod in najeli drugega – že delajo na tem…..

  • montyamp

   Slak se je na POP HANZI KURBENHAS skoraj razpoču , vsaj pri SDS .
   Prekleta hijena zahrbtna paradajzarska .

   • rabbit

    Danes bo pa rep med noge stisnu.

   • Stajerka

    bomo vidli, če se bo Hakl (Večer) kaj zahaklal al bo odhaklal…….

 • Raamko Rom

  SDS NA OBLAST,POD POVELJSTVOM JANEZ JANSE! TA JE EDINA RESITEV ZA SLOVENIJO IN ZA EVROPO!

  • janez cepec

   a na tebe ureme upliva, al si natur tko fuknen?

   • montyamp

    JANŠA HEROJ — KUĆAN GNOJ

    • janez cepec

     počas se odpravta, oba, gor na Gorensk, u Begnah vja čaka mejhna topla sobca, strički u belih haljah vama bojo dal lepe srajce z dolgimi, zlo dougimi rokavi.

     • montyamp

      A ti si tisti ko ga je stalin fuknu iz pisarne v Kamniku ???

     • janez cepec

      ne, de bi vedu

  • Valter BraniSlav

   SDS NA OBLAST,POD POVELJSTVOM ROMANE TOMC! TA JE EDINA RESITEV ZA SLOVENIJO IN ZA EVROPO!

   • garfi

    RDEĆKARJI V ZAPOR,POD POVELJSTVOM MILANA KURĆANA! TA JE EDINA RESITEV ZA SLOVENIJO IN ZA EVROPO!

   • Karmen

    Končno nekaj pametnega od tebe.
    Kje si pa bil 26.12.2017?

    • Valter BraniSlav

     Ostala sva v Miamiju. Moji materi se ni dalo na avion. Ima 91 let, pa smo ostali na Floridi. Rekla je da se jo je loteval prehlad in je bila sibka. Nisva je hotela pustiti same doma. Oprosti.

 • montyamp

  MILAN KUĆAN KLIČE

  Stalinisti vseh dežel združite se .
  Slovenija , še edini geto stalinove glistavosti .
  Žvepleni pritlikavec je dal žegn serpentinšku , pa dnara menda tudi nekaj .

 • janez cepec

  hvala za kompliment

 • montyamp

  KUĆANOVO POŠTENJE .
  Najtanjša knjiga na svetu .

  • samotoje

   Bolj verjetno prazna knjiga. Platnice, vmes pa prazni listi.

 • Olga_10

  Se je Plavi pokril po obrazu, ker ga je sram? Tako kot kriminalci, ki jih vodijo na sodišče?

 • Stajerka

  vinko vasle
  @vinkovasle1
  Dragi moji tviter prijatelji in sovražniki!Po premoru se tokrat vračam poln novega žlahtno žleht elana na portal @Nova24TV in v Demokracijo.Zasluga gre vsem vam, ki donirate in ki ste me z odzivom presenetili.Moje glose naj bodo mala zahvala, sovražniki pa – nč bat,hudo bo.

  :))))

  • janez cepec

   kuga, če bi Vinkec na svojmu tviterju opisu svoja trdokumunajzarska leta, ko je šefom u rit lezu. bi blo bel zanimiv, kot to, de se dones demokrata deva.

   • Valter BraniSlav

    Jaz sem zelo dobro vedel za likvidacije leta 1945. Seveda sta mi to povedala tako stric Edo kot stric Ivan. Vecina mojih sosolcev je vedela za to. Tudi VV je vedel, vendar ga takrat to ni zanimalo. Zanimala ga je boljsa sluzbo, boljsi polozaj v druzbi, zato je hodil k svojima botroma – mojima strickoma – na redne obiske. Se posebej je z ritoliznistvom sel na zivce teti Pepci, ki je sicer bila zelo enostavna zenska. Ce je celo ona, ki nikoli ni bila pametna, spregledala da je VV bil ritoliz, si lahko samo predstavljas kako se je VV takrat vedel…

    “Tovarisica Pepca, bi nam, mladim samoupravljalcem, lahko prosim dali kak nasvet za popotnico. Katere knjige vasega tovarisa najbolj priporocate? Kje bi se lahko kar najhitreje prekalili v izkusene samoupravljalce ki bodo koristili nasi socialisticni domovini in bili ponos tako Vam kot Vasemu tovarisu?”. Bla bla bla, slo mi je na kozlanje.

    Spominjam se ga sedajle, dogodki izpred 40 let so oziveli. Vedno sem preziral te oportuniste. Takrat nisem rekel nic, saj itak nisem hotel ziveti v SFRJ, danes pa lahko to naglas povem.

    • von Rhein

     Ob branju tvojih mnenj sem pričel verjeti,da si nečak nekega Speransa. Sedaj pa pozor…sigurno veš kdo je ukradel žaro tete Pepce in zamenjal pepel. Ta zgodba še ni končana,lahko pomagaš kot imetnik skrivnosti.

    • učko

     Če bi bil VV oportunist, bi tud dons neo-pro-komunajzarskemu režimu in Kučanu u r’t lezu. Sam on je bil vedno burkež, tud’ za časa socializma. Takrat je bil tud’ protikandidat za predsednika SFRJ Bulcu in Drnovšku.

     • Senta Šetinc

      NATANKO TAKO, kot pravi učko! Valterju Branislavu pa sporočam, da če bi VV že bil govoril omenjene zadeve Pepci Kardelj, sem 1000% prepričana, zvenijo te besede v resnici zelo podobno današnjemu Pismu podpore …, čisto zezanje ali zafrkavanje z – najbrž – najnedolžnejšim ksihtom, tako da tov. Pepca seveda ni mogla vedeti, za kaj v resnici gre. In hvala Bogu, da ni, saj bi VV sicer zanesljivo končal v kehi ali pa še kje drugje, na Golem otoku, recimo…. Še za veliko manj so jih zapirali in šikanirali. Je pa res, in tu klobuk dol Vinku Vasletu, da je hudičevo pogumen v teh naših časih, ko te lahko prav tako spravijo v keho že samo zato, ker komu od ‘njih’ nisi po volji, če pa si jim – oblastem in njihovim vdanim podložnikom – stopil na žulj (in VV zna to odlično in v samo srž), te pa lahko maltretirajo, preganjajo, tožarijo in si po tekočem traku izmišljujejo “delikte”, kot smo to videli pri Janezu Janši, proti kateremu je v nekem trenutku – ali pa leta dolgo – vzporedno teklo kar nekih 160+ sodnih primerov, preiskav – skratka, šikaniranj… Tako da lepo prosim, no, cenjeni Valter Branislav, nikar, no …

 • Kesss

  Ta je balan

  • radames

   Balanu si tud ti.

 • Dragan Krstič

  Slišati je da bo Forum21 na čelu s tov. Kučanom tožil tov. Romana Glaserja ker od kupa denarja, ki ga je dobil iz republike Srpske ni v korist “naše stvari” nakazal 10% kot je bilo dogovorjeno že ob ustanovitvi tega
  foruma poštenjakarjev.

 • RATATA

  božo repe piše knjige HAHAHAHAHA
  nepristranski
  ustanovitelj f21

  ldje kupite kupite
  sladoled po deset,
  kdor ga kupi se zastrupi,
  kdor pa ne pa umer

  1.Milan Kučan, prvi predsednik, Avtor: Božo Repe
  49,90 €
  760 strani, trda vezavaVeč kot 200 fotografijIzjemna biografija o prvem predsedniku
  Avtorizirana biografija zajema obdobje od predsednikovega otroštva do danes.

  Naročeno do 14. ure pošljemo še isti dan.

  2.S puško in knjigo, Avtor: Božo Repe
  37,96 €
  Na zalogi, dobava takoj.

  O Slovencih med drugo svetovno vojno celovito kot še nikoli doslej.

  3.Slovenija moja dežela, Avtor: Darja Kerec, Božo Repe
  37,96 €
  Na zalogi, dobava takoj.
  Brezplačna dostava

  Družbena revolucija v osemdesetih letih. Knjiga podaja celovito, dokumentirano in slikovno podobo burnih 80. let – uvoda v osamosvojitev Slovenije.

  4.Tito, obraz jugoslavije, Avtor: Marko Vrhunec, Božo Repe et al.
  9,99 €
  Predvideni rok dobave: 7-9 dni.

  Publikacija, ki je izšla ob istoimenski razstavi na Gospodarskem razstavišču.

  5.Kriza: Svet in Slovenci od prve svetovne vojne do sredine tridesetih let, Avtor: Božo Repe, Dušan Nećak
  5,00 €
  Rok dobave: 2-3 dni.

  • totex39

   Prepovedati izdajo vseh njegovih zgodovinsko zlaganih knjig.

 • Grenze

  Kurćana obesit dva metra od stene , da ne bo zida umazal pa za noge potegnt ko bo visu .

 • dob

  Janša sfuka kučana tako, da ustanovi paralelno upokojensko stranko!

  • Olga_10

   Nekaj podobnega so bili Sivi panterji. Žal ni danes o njih nič slišati. Penetracija komunistov v vse pore družbe je tako popolna, da je res težko kaj spremeniti.

   Mislim, da je potrebno, da gre desnica na teren in prepriča sredinske volivce, naj gredo na volitve. Še en mandat levakov bo namreč pomenil pogreb!

 • Antonius

  Kdor se zanaša na Kučanove bo imel več možnosti in sreče, če se ravna po kitajskem priporočilu.
  Upokojenci naj se pa ne zanašajo na Erjavca.

  Takšnega februarja ne boš več doživel(a) !
  Posebnost februarja letos je, da se v našem življenju ne bo več ponovila.

  Ta februar bo imel 4 nedelje, 4 ponedeljke, 4 torke, 4 srede, 4 četrtke, 4 petke in 4 sobote. To se zgodi enkrat na 823 let, temu rečejo VREČA DENARJA.

  Pošlji to sporočilo naslednjim 5 ljudem in denar se ti prikaže tekom sledečih 4 dni.
  Zgodba izhaja iz kitajskega Feng Shui-a – pošlji tekom 11 minut, ko prebereš.

 • radames

  “Že petič berem roman Boža Repeta Milan Kučan – Prvi predsednik….”

  Pravi naslov te knjige je Mein Kampf. Kučanu jo je napisal Repe, Hitler pa jo je napisal sam.

 • xtc

  Bravo Vasle.
  Samo nekaj vinko,zamisli si ,da bi po delavnicah visel gol Kučan,LGTB jevci bi ti skraspali stener za te slike in razumi malce,da bi vznemirjale leve čistune,saj bi šlo v tem primeru za čisto politično pornografijo.

 • Hribouc

  Preklete kurbe Rdeče! (ljudska)
  Prekleta udbokučanistična rdečekriminalna banda! (ponarodela)
  Smrt komunizmu! (internacionalna)
  Smrt Tiranu !( proletarsko-kmečka)
  Pizde, prasci, norci in kurbe rdeče! ( udbo šank rockovska )
  ———————————————————————————
  SVOBODA NARODU ! ( vesoljna)
  LJUBI SVOJEGA BLIŽNJEGA BOLJ KOT SAMEGA SEBE ! ( zelo zahteva, Nebeška )

  Pa ga ljubi, Kučana, Komunista in Udbovca št.1, veleizdajalca 1.Republike Slovenije, kdor more !
  Kajti z njim živi v Sloveniji segregacija ljudi, torej Aparthajd, z njim živi krivosodje in sistematsko kršenje človekovih pravic in z njim se bohoti izseljevanje slovenskih družin ter priseljevanje prišlekov z Juga.

  AMPAK! Imqam sveto pravico lastne svobode in samoobrambe pred hudim zlom, ki ga generira on in njegova Partija po deželi! SO, FUCK OFF, KUČAN!

  • janez cepec

   pejd nazaj u štala, tale gorski vetar ti je zjebu še tistih par sivih celic, ki so ti ostale. stisn se h kešn ovčk, boš vidu, bo pomagal

   • Hribouc

    Kva’s pozorn, Cepec!
    Hvala.
    Ni bil gorski veter.
    Skisana komunajzarska megla je kriva.
    Ovčke me pa k’r naprej oblegajo, to pa to, torej ne skrbi, u štala grem, ko mi paše in , ko vidim, da zunej ni kakšn’ga smrdljivega rdečuharja.

 • Dragan Krstič

  Moji najljubši pisatelji so H.C. Andersen, brata Grimm in Božo Repe.

  • janez cepec

   pa dej, ti ljubitel pravlic, še kešno knigo od največjega pisatelja, pesnika, ljubljen’ga vodje pa še kej bi se našl , Janeza Janša preber.

   • Dragan Krstič

    O Janez, a ti s dons ta rdeč dežurni.A mate dežurni kej bolj plačane ure kot običajne.

    • janez cepec

     +ić, ne seri

     • Dragan Krstič

      Janez, kva pa devaš v gnojni jam pod skretom na štrbunk. A s not padu.

    • Karmen

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Dragan Krstič

    Janez, ti ber Pavlihovo pratko, ta je zate k je bol za une iz Begn.

  • samotoje

   Naši otroci Repeta ne berejo več. So jih more tlačile.

 • Franc Šink

  Da muhe se lepijo na cesarjevo sliko, lačni pa pred RDEČIM križem in Karitasom Da to je Kučanova Slovenija.

 • Osti jarej

  takole pravi bučelca

  buchela.blogspot.si/search?q=vinko++vasle

 • BananaNjam

  Od gospoda Gregorja Preaca:
  “KDO JE TU VAŠKA MAFIJA? SDS je uradno protijugoslovanska, pa
  najema kredit v Republiki Srbski. SDS razglaša super poštenost, pa jo
  zmeraj, kot tudi njenega voditelja in nekatere poslance dobijo v čudnih
  in mejnih poslih. SDS je proti migracijam, v EU parlamentu pa njihovi
  poslanci, kakor tudi v Merkel-Junckerjevi stranki EPP (Evropska ljudska
  stranka) glasujejo za migracije in kvote. SDS je uradno proti gradnji
  džamije v Ljubljani, podjetja njihovih veljakov pa sodelujejo
  v gradnji. Se temu reče načelnost? Se da SDS verjeti? Je Udbomafija po
  tem principu delovanja SDS izmišljena, da odvrača sume od delovanja SDS
  oziroma je SDS del te Udbomafije ali pa rivalska mafija? Pri SDS imam
  vedno občutek, da sedi na vsaj treh stolih hkrati, pa da vse, kar počne,
  meša veter, in čaka na napake drugih, ni pa sposobna nič graditi,
  ustvariti, nima nobene moderne vizije, vse le neka preteklost,
  revanšizem, sovraštvo, malo prihodnosti, pa napadanje brez rešitev,
  totalna obstrukcija, malo argumentov, miniranje. Če bi si bog ob vseh
  bankah in možnostih šel sposoditi denar k nekemu privatniku v Republiko
  Srbsko, bi vedel, da ni bil in ne bo sposoben nič ustvariti, ne vesolja,
  ne nič v Sloveniji! GREGOR PREAC-deli”

  • janez cepec

   koko že pravjo desnakarji? enkrat komunajzar, vedno komunajzar. pa kva poj tle Preacu ni jasn?

   • BananaNjam

    On je desničar. On že ve, kaj je pri SDS narobe! In BTW -> tale zapis so tule pravkar po partijsko cenzurirali in odstranili!

    • učko

     še nobenga zapisa tukej niso cenzuriral. Nehaj se z lepilom fixat !

     • BananaNjam

      Očitno mnogim tule koka zelo škoduje.

  • xtc

   Kaj se razburjaš Vinko je povsem pravilno napisal.

   • BananaNjam

    Zakaj se pa ne bi, če so mi pa tudi tale zapis pravkar po partijsko cenzurirali!

    • xtc

     Ne vem zakaj pa si ga izbrisal?
     Saj si v partiji.

     • BananaNjam

      idiotom ni pomoči…

     • garfi

      izgledaš kot idiot

    • garfi

     sam žri gnile banane
     zbrisal si jo na sekret

     • BananaNjam

      tepcem ni pomoči…

     • garfi

      ne žri gnilih banan

     • BananaNjam

      Jem samo ta dobre! Nehi bruhat usrano greznico, si vse zasmradu!

 • rabbit

  Ponoči, sredi Ljubljane, zamaskirani moški napade Cerarja;
  “Dej mi tvoj denar!!”
  Cerar pa;
  “To vendar ne gre! Ali sploh veste kdo sem?!! Jaz sem Cerar, predsednik vlade!!!”
  Moški pa;
  “Pol mi pa dej MOJ denar!!!!”

 • xtc

  Po Titu-Kučan ,he,he,he.

  • janez cepec

   ne po Titu Janša, vsaj tko si je ON zamislu, pa mu, hvala Bog, ni ratau

   • xtc

    Po Titiu -Kučan njegove mokre in najintimnejše sanje Nova Yuga, hvala božji previdnosti,da je med Srbijo in Kučanove mokre sanje dala Hrčke,ki so mu sanje odplaknili v WC.

   • xtc

    To še pride,le kučanove sanje so šle v WC.

 • janez55

  Tale Vinko Vazelinko je pa hudo razdvojena oseba: v rit leze Janši, hkrati pa vzklika “Smrt fašizmu!” To dvoje nikakor ne gre skupaj.

  • xtc

   Seveda gre ,saj nam vlada levi fašizem-malce zaostal si,bo ti pa počasi kanilo.

  • garfi

   ti nisi razdvojen
   v rit lezeš le rdeĆkotom

  • lukamiha

   taki osebi kot si, gotovo ne!

  • tramal

   S smrt fašizmu misli namreč na komunajzerje ,bedak.

   • DJURO SUMAR

    Ne bo držalo, potem bi napisal smrt komunizmu. Vinko Vasle je znan po tem, da napiše, kar misli.

    • primsek

     kako naj napiše smrt komunizmu, če je bil pa komunajzar, pa še Janša bi bil užaljen, ker je bil tudi in je tudi ostal

 • WatsonForus

  BRAVO Vinko , matr jih peče !

 • garfi

  ali bo visel veleizdajalec KurĆan ali pa Slovenci
  Butalci nov dan je že desetletja, jutri pa lahko ne pride več
  in vi še kar sanjate o svobodi

 • montyamp

  Kdaj bo Bog žveplenega z lasom ujel in obesil na podstrehi ???

 • Valter BraniSlav

  ALSO SPRACH VINKO VASLE (1975):

  “Tovarisica Pepca, bi nam, mladim samoupravljalcem, lahko prosim dali kak nasvet za popotnico. Katere knjige vasega tovarisa najbolj priporocate? Kje bi se lahko kar najhitreje prekalili v izkusene samoupravljalce ki bodo koristili nasi socialisticni domovini in bili ponos tako Vam kot Vasemu tovarisu?”. Bla bla bla, slo mi je na kozlanje.

  Zanimala ga je boljsa sluzbo, boljsi polozaj v druzbi, zato je hodil k svojima botroma – mojima strickoma – na redne obiske. Se posebej je z ritoliznistvom sel na zivce teti Pepci, ki je sicer bila zelo enostavna zenska. Ce je celo ona, ki nikoli ni bila pametna, spregledala da je VV bil ritoliz, si lahko samo predstavljas kako se je VV takrat vedel…

  • von Rhein

   von Rhein Valter BraniSlav • 4 ure nazaj
   Ob branju tvojih mnenj sem pričel verjeti,da si nečak nekega Speransa. Sedaj pa pozor…sigurno veš kdo je ukradel žaro tete Pepce in zamenjal pepel. Ta zgodba še ni končana,lahko pomagaš kot imetnik skrivnosti.
   ———————
   Imaš kakšen poseben vzrok,da ne odgovoriš?

   • Bald Eagle

    Gre namreč za isto osebo, ki je včasih pisal pod nickom Fogglof Tunnek. Verjetno so mu izklopili elektriko v njegovem zatohlem brlogu, ker revež nima dovolj sredstev, da bi poravnal vse račune.

  • Senta Šetinc

   ¸Tisti, ki v teh takratnih Vinkovih besedah (če to sploh drži!) ne vidijo OČITNEGA zafrkavanja oziroma ‘zezanja’, jim verjetno ni pomoči, saj so prav obupno brez kakršnega koli smisla za humor ali, recimo, posluha za sarkazem. Po moje prav vsak njegov izrečeni stavek, ki naslavlja Pepco Kardelj, potrjuje prav to mojo trditev!

   • Valter BraniSlav

    Bil sem zraven. Gledal mlade nadebudne tovarise kot VV in JJ, kako so kar tekmovali med seboj kdo bo bolj lizal rit moji zlahti. Poleg tega so takrat, ti mladi tovarisi tudi na veliko specali drug drugega da bi se ja cimbolj prerinili naprej, in onemogocili drugega potencialnega “ljubljenca” mojih strickov.
    Bili so drugacni casi. In ti mladi tovarisi so se takrat drugace vedli. Ni slo ne za sarkazem, ne za humor, temvec za igro kdo bo koga bolj porinil v drek, s tem da se bo bolje slinil pri onih ki so takrat imeli vse niti v svojih roka- moji sorodniki.

 • piko8

  Bravo Vinko!
  Zelo lepo napisano, renica boli boli!!!

 • Rotar Jakob

  kurćan konkurira musoliniju s petami navzgor!

  • primsek

   čeprav vizualno je Mussoliniju Janšari z ušeski in pleško bližje od Kučija Murgelcverga

 • MEFISTO

  Naj ravnamo z njim kot s Titom?

  Komaj smo ga sneli, pa naj bi ga znova obesili.

  • Viktorh

   No, ni problema, lahko ga obesimo, po želji…

 • Valter BraniSlav

  Nekaj najtezjega je ziveti z eno in isto osebo vse zivljenje. Vsaka privlacnost in romanca obledi. Ampak potem se, ce na tem gradis, razvije nekaj vec: zaupanje, tovaristvo, tista prava ljubezen. Ce imasta oba skupen cilj je lazje. Skupen cilj so obicajno (ne pa vedno) otroci. Pri nama so to bili otroci. V zeno sem se seveda najprvo zagledal tako po “mosko”…

  Moja Alexis izhaja iz bogate druzine, no druzine ki je bila nekoc bogata. Bila je celo v zlahti z nekdanjim diktatorjem Gomez-om. To ni v Venezueli nobena posebnost. Gomez ni bil nikoli porocen, za seboj pa je pustil 99 nezakonskih otrok, eden od njih je oce Alexis.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Juan_Vicente_G%C3%B3mez

  Ona ima rada Slovensko naravo in Slovenske ljudi. Pravi da so super… no tudi jaz sem Slovenec in me je porocila ko sem bil se reven mlad zrebec, 23 let star, ona pa 21…. Ko sem leta 77 prisel v NYC sem ob koncih tedna zahajal v lokal kjer so se zbirale zenske temnejse polti, mislim da se je lokal imenova LeFleur ali nekaj podobnega, nekje na 54 cesti na vzhodni strani, blizu Lip Stick building, tam kjer je Madoff kasneje nategoval kliente… Zagledal sem jo ko je ravno stala pred menoj v vrsti. Bila mi je takoj strahovito vsec, ogledal sem si jo od zadaj… V notranjosti je bilo veliko plesisce in teman prostor. Zapomnil sem si jo po uhanih… I glej ga zlomka, ko se prisel noter sem jo nasel v 3 minutah. Najina pogleda sta se srecala, zacela sva govoriti, nato se nisva ustavila celo noc… ob 4 zjutraj sem jo pospremil s podzemno zeleznico v Queens kjer so stanovali njeni sorodniki. Od takrat naprej ziviva skupaj, skoraj vsak dan.

  Spominjam se neke noci ko sva prisla s podzemno zeleznico v Queens in naletela na bando Latinosov ki so pretepali vse pred seboj. Ko so videli da sem z njihovo sestro, so vljudno pozdravili, poklepetali par besed z zeno in odsli…. nekaj podobnega kot tole
  https://www.youtube.com/watch?v=9t9u_yPEidY

  Moja zena je moja jaboljsa nalozba. Zena se za politiko ne zanima. Ona je fanaticno predana meni in najiji druzini. Sicer pa katolicanka… tako da kar spada v SLO…

 • Norm Kinley

  Na kaksni vrbi, bi lepo bingljal. Glede na to, da je tolko za lopovske srbjance…

 • tramal

  Odličen sarkazem v katerem je popolna resnica.Gnusoba kučan bi res moral viset,pa ne tako kot musolini ,temveč za njegove smrdljive prašnike po domače jajce.

  • janez cepec

   ja lepo napisan, sam če bi to napisu pred 30. leti, ko se je še slinu pa u rit lezu sobratom komunajzarjem. ni mu jajc, takrat, dones, ko mamo pa demokracijo, pa špila frajarja. navadna pizda je, nč druzga

   • primsek

    šupak, ne pizda, ne zamenjujte erogenih con pri tej vrsti erotomanov

    • stajerc5

     Sem slisal da imas probleme z notranjimi organi, da se ti nekaj seli; Jetra v kurac!?

    • Tone

     Kakšen “šupak”? A ne veš, da bralci tega časopisa ne razumejo in ne prenesejo Srbščine? Morda le kateri starejši komunajzerski provokator.

   • tramal

    Sem ti že napisal da jih veliko spozna svojo zmoto in tisti potem začnejo delati pošteno .Tebe in večinoma komunajzerjev pa nikoli ne bo srečala pamet.

 • DJURO SUMAR

  Vasletu se je v svoji nemoči in nemoči slovenske desnice dokončno zrolal. Smrt fašizmu – svoboda narodu.

  • tramal

   Vedno več komunajzerjev zapušča vašo bazo in prihajajo na demokratično desno stran .Že norite .Tako je bilo tudi med vojno.Veliko partizanov je prebežalo k domobrancem ko so spoznali kakšni morilci so .Iz domobranskega tabora pa nobeden ni prebegnil k banditom partizanom.

   • DJURO SUMAR

    Tale tvoja ugotovitev ne drži vode, saj je levica v Sloveniji vsak dan močnejša.

    • tramal

     V zmoti si.Vedno manj volilcev hodi volit z desnega tabora,tako kot z levega .Samo da imajo komunisti zvesto opranoglavo množico in redno hodijo volit ,zato so zaenkrat še v večini.

 • Steiermark

  Vasle – ti si zakon!

  • primsek

   Čita Štrovs se navduši nad vsakim, ki mu visi, in Vasle kot partijski sekretar in zdaj drajskopedi je tipičen primer njene simpatije

   • stajerc5

    Zdaj si pa fertig, en mesec ti ne bo vec vstal, pazi na cevlje, luknjice- pa to..,..

 • France Smolej

  Klobuk dol, Vinko Vasle!

 • Vrhovni sodnik

  Vinko Vasle, ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ čista + 10.

 • stajerc5

  Uuuuuuaaaaauuuuuuuuuuuu, to je pa Krona Nove24, to je to kar rabimo, tocno to!!!!!!!

 • Valter BraniSlav

  Kaj je z Steiermark? Se vedno je tu, ampak na naju dva ne laja vec.
  Si sigurna da je to Mateja?

  • Ana Job

   Me veseli, da je nehala lajati. Mislim, da ravno zaradi tega, ker veva kdo je.

   • Valter BraniSlav

    Verjetno ja… Kam hodis na Fitness?

    • Ana Job

     Nekaj časa sem hodila v fitness klub, zdaj imam nekaj mašin doma in si naštimam glasbo, včasih grem tudi na tek. Dobro se premigam in se potem tudi odlično počutim.

     • Valter BraniSlav

      Jaz pocnem isto. Ko sva z zeno v Ljubljani hodim v Tivoli, sicer pa v fitness center najinega stanovanjskega bloka.
      Kaksno muziko poslusas? Imas ipod?
      Jaz poslusam Verdijeve opere, simfonije, The Who, Rolling Stones, Peter Frampton, Guns & Roses in dosti latino glasbe… kot tole:
      https://www.youtube.com/watch?v=_xR4UrkJzO4

     • Ana Job

      Različno glasbo poslušam, tudi operi prisluhnem rada, zadnjo sem si ogledala, kar nekaj časa nazaj v Cankarjevem domu in sicer Turandot v izvedbi kitajske nacionalne opere in sem neskončno uživala. Tudi Ricky Martin je super, ker je njegova glasba ritmična.

     • Valter BraniSlav

      Rickyja mi je “predstavila” moja zena, in to davno nazaj ko je se bil str8. Davno je on, ze kot otrok, bil zvezda PR v sestavi Menudo:
      https://www.youtube.com/watch?v=oUn_HaLUYqg&index=2&list=RDhQZZdtiD_10
      No potem je zavzel New York s temle komadom:
      https://www.youtube.com/watch?v=vCEvCXuglqo

     • Ana Job

      Te novejše komade ima dobre. Tudi plesni so.

 • KAPIBARA

  Sem že zraven donacije

 • fred

  Pozdravljeni gospod in gospa

  Predstavljamo AYUDA FINANCE, ki sledi finančnim težavam, s katerimi se soočajo številni ljudje po vsem svetu, v sodelovanju z GIF BANKom smo se odločili za odobritev posojil med posamezniki in vsem, ki potrebujejo pomoč.
  Torej za vaše potrebe posojil med posamezniki za obvladovanje finančnih težav, bodisi za oživitev vaših dejavnosti ali za izvedbo projekta, da končno izstopi iz zastoj, ki povzroča banke z zavrnitvijo vaših vlog za kredit dajemo posojila od 5.000 do 500.000 EUR z obrestno mero 3% do zneska, ki ga potrebujete, in s pogoji odplačila, ki bodo olajšali vaše življenje. Tukaj so področja, v katerih vam lahko pomagamo:
  * Finančno
  * Hipotekarna posojila
  * Investicijsko posojilo
  * Samodejno posojilo
  * Konsolidacijski dolg
  * Kreditna linija
  * Drugo hipoteko
  * Odkup kreditov
  * Osebno posojilo
  Zagozdili ste se, prepovedali bančništvo in niste imeli naklonjenosti bank ali bolje imate projekt in potrebujete financiranje, slab kredit ali potrebujete denar za plačevanje računov in sredstev za vlaganje v podjetja. Torej, če potrebujete posojilo, se obrnite na nas, če želite izvedeti več o naših pogojih. Za vse druge informacije se obrnite na nas po elektronski pošti.
  Kontaktna oseba:
  Whatsapp: +33644664081

  • Branko

   Pošlji na SDS ni vrag da ne bi Janša vzel.

 • hribovc

  @Moj Kučan je povsod, samo visi še ne
  … kdor ga obes’, dobi za šnopc pa pir !!

 • Zdravko Lajh

  Jaz sem se tudi odločil, da bom ene trikrat prebral knjigo tega Repincla. Vedno sem bil mnenja, da je mali hudobni škrat v bistvo velika legenda. To je pokazal že v svojih mladih letih, ko je pomagal onemogočiti konservativne protirevolucionarne načrte strica Kavčiča….zaplemba orožje je bila prav tako junaško domoljubno dejanje, mislim, da obstaja tudi možnost, da je glasoval za slovensko osamosvojitev (čeprav minimalna!). Dalje, z vsemi sredstvi se je Opiral, ko so Janša & co. trgovali z orožjem. In še bi lahko naštevali….Smrt fašizmu, svobodo narodu. Za domovino s Kučanom naprej.

 • Valter BraniSlav

  Lepo je da si nasla svojega dvojcka. Najvecji uzitek ki bodo iz te zveze prisli pa ne bodo otroci, ampak vnuki. O tem kako sele vnuki prinesejo oni najvecji uzitek je govoril Keith Richard v svojem dokumentarcu Under the Influence… Vredno ogleda. Pri nas je na Neftlixu. Clovek je izredno pameten. Presune me njegova zivljenska modrost in njegov odnost do zensk. Pravi da je za Micka najvecji uzitek ce polozi cim vec zensk. On sam pa najbolj uziva ce svoji izbranki ponudi cimvec. Fenomenalen film… v katerem razkrije da ima tudi rad klasicno glasbo, kot Mozartove uverture k operam.

 • Valter BraniSlav

  Jenifer je od nekdaj bila lepa. Doma iz Puerto Ricca, tako kot Ricky Martin. In oba imasta dvojcke.
  Martin je heroj svojega otoka, vse bencinske pumpe so polne njegovih slik. Ustanovil je fundacijo za otroke brez starsev in na vse mogoce nacine pomagal svojemu otoku ko ga je unicila Marija.

 • milanček

  moj poklon g. Vasle!

  • herman

   Ne priklanjaj se s hrbtom proti njemu!

 • Brutus

  Ja, se spomnim enega, ki je mislil, da je vse mogoč, potem pa je ostal brez noge in nobena žavba mu ni pomagala ostati v tustranstvu. Pa je bil bolj zagret za stvar kot bonsai. Malo še potrpimo, pa nas bo mati narava rešila te naravne katastrofe! Le zakaj bi si kdo mazal roke…?

 • Tone

  Vasletovega članka nisem bral petkrat, sem pa nehal brati, ko je zapisal “Grem zadnjič k avtomehaniku in povsod ima obešene same gole lepotičke. Sem ga opomnil, da bi bilo dobro, če bi tudi ti visel, pa je rekel, da naj držim gobec, ker povsod prisluškujejo.” To je sicer čisto v redu stari vic, ni se pa to res zgodilo, kot zatrjuje, in je laž. Predvidevam da naniza še več takih laži, zato tega novinarskega skropucala nima smisla brati.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!