Pisma podpore in upora (3): Od smetarja do prvega diplomata – Karl Erjavec

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Ekscelenci Karlu Erjavcu, poštno ležeče. Izjemno občudujem vaše politične sposobnosti in diplomatsko širino v vseh pogledih. Nikoli ne bom pozabil, kako ste med zadnjimi volitvami hodili po domovih upokojencev in siromakom, katerih pokojnine ne zadoščajo niti za nižje dober pogreb, razlagali, kako je nujno, da je Desus na oblasti in vi z njim. Brez vas bi namreč ti isti siromaki imeli še manj, kot tako in tako nimajo. In so vas volili.

To je nedvomno velik uspeh, ki dokazuje, da imate stabilno volilno bazo nas revmatikov, alzheimerjev in “hokejistov” – to je tistih, ki vas gremo volit z berglami in hojicami. Ker verjamemo, da ste varuh pokojnin okrog 1.000 evrov. Česar seveda še ni, pa še bo. Res je tudi, da so se pokojnine v obdobju, odkar ste v parlamentu in na oblasti, znižale za okrog 40 odstotkov in se še znižujejo, a tega niste krivi vi, ampak okoliščine. Če bi vas ne bilo, pa bi se lahko primerilo, da bi se pokojnine celo ukinile. V zvezi s tem domobranci in sovražniki ljudstva trdijo, da bi vse vaše volivce morali razglasiti za opravilno nesposobne in jim prepovedati, da vas volijo. So namreč naivni, nekateri pa tudi slabo slišijo in vas samo gledajo in potem volijo. To je zelo nedemokratično gledanje, ker med človekove pravice sodi tudi to, da volijo neumni, polpismeni ali kako drugače prizadeti, saj brez njih vas v parlamentu in na oblasti ne bi bilo.

Od prvega smetarja do prvega diplomata
Ekscelenca Erjavec! Ni jih veliko, ki so v slovenski politiki preživeli vse viharje, vi pa ste jih. Zamenjali ste štiri politične stranke in preživeli. Bili ste minister za obrambo, ki je podpisal pogodbo s Patrio, in vas niso zaprli. So pa, ker nekoga je bilo treba, Janeza Janšo, ki je bil nekakšen substitut arestanta za prave barabe. V naši pravni državi je pač tako, da nekdo mora sedeti, in ker nam gre Janša vsem na živce, je bil zelo primeren. Edino manjšo nesrečo ste imeli, ko ste bili minister za okolje in prostor in ste morali odstopiti zaradi smetarskih kant, s čimer so malo onesnažili vašo politično kariero. A vi ste, eminenca, kot ptič feniks vstali iz deponije – na položaj zunanjega ministra. V resnici je šlo za čudež, ki je primerljiv samo še z velikim pokom, ki je ustvaril svet in vesolje in Zemljo. Ker Bog tega čudeža že ne bi dopustil.

A že to, da iz prvega smetarja države postaneš prvi diplomat, govori o vaših neizmernih sposobnostih. V času arbitriranja ste večkrat javno povedali stvari, zaradi katerih so se tuji diplomati v Sloveniji držali za glave, nekateri pa za trebuhe. Resnici na ljubo pa je treba povedati, da ste s tem Hrvate tako prestrašili, da so nam ob pomoči vaših strokovnjakov nastavili prisluškovalne naprave in nam arbitražo onesnažili. Včasih je kazalo, da bi Hrvaški najraje napovedali vojno, če tam ne bi imeli svojega vikenda.

Kadri iz leta 1945
Prava, odlična podoba Desusa se kaže tudi v parlamentu. Vaši poslanci namreč nastopajo tako, kot se za upokojensko stranko spodobi: počasi, bolj počasi, zelo počasi … Vaša poslanka Marjana Kotnik Poropat pa je za govorniškim odrom že nekajkrat zadremala in sem se včasih kar malo zgrozil, ali ni umrla. V resnici je samo malo upokojensko zamrznila. Vaš najboljši poslanec po mojem mnenju – seveda so vsi odlični – pa je Franc Jurša. Ko on nastopi, vem, kaj je to naturščik, kaj je to retorika Ljutomera z okolico in kaj je to, da se vedno strinjaš s tistimi na oblasti. In kako pomembno je, da nimaš lastnega mnenja, ker to je politika. Je rekel en domobranec, da je Jurša tak kot mesar ali vsaj mesarski pomočnik, kar je seveda žaljivo in nedemokratično. Ne pozabimo, da so takšni leta 1945 zasedali pomembna mesta v državi, bili so tudi sodniki in da se ne gre zafrkavati, ker se to lahko ponovi. Petra Vilfana ste podedovali iz Pozitivne Slovenije in iz Zavezništva Alenke Bratušek, kar govori o tipičnem upokojencu, ki se je na poti nazaj v dom onemoglih zaradi demence popolnoma izgubil in se je znašel v Desusu. Primož Heinz je v Desusu kontinuiteta Milana Kučana, vaš minister za kulturo Tone Peršak pa kader iz leta 1945 oziroma iz časa kultura in prosveta naša bo osveta.

Fino je tudi, da ste tako rekoč z vztrajanjem, da Slovenija prizna Palestino, razkačili ZDA, skoraj šestmilijonsko judovsko skupnost v Ameriki, Izrael, Mosad, Nato in Bruselj. Vaše objemanje z Abasom pa je še najbolj podobno objemom Josipa Broza s teroristom Arafatom. Naj se ve, kdo je velik minister.

In naj živi vaša poanta, ki se glasi: Nas in Rusov je kot Rusov.

Vinko Vasle

 • Pepe Novak

  Kaj se VV dela norca iz drugih?

  • Pepe Novak

   Naj raje pove kaj je ustvaril sam.

  • Roman

   To je kolumna!

 • Franjo Trojner

  Ta vlada z Cerarjem, Židanom in Rjavcem na čelu nas je v vseh ozirih totalno dotolkla. Morebitna Šarčeva pa nam bo vzela tudi zadnje upanje, da bi lahko bilo kdaj bolje. Izgleda, da bo preostal milijon Slovencev prisiljen oditi v svet k onim pol milijona Slovencem, ki tam v svetu že živi.

  • AlojzZ

   Ja, tako pač je. Zaslužimo si politike, kakršni smo sami. In tudi dobimo take!

   • sloustava

    Uf, butec na n-ro potenco, vseglihar blesavi! Jaz si te vlade in Kucana ter Sarca NE zasluzim! Ne zasluzim si mavricnosti NSIja, ne zasluzim si ne vedeti za resnico o povojnih pobojih, ne zasluzim si kolaboriranja z Eusi, kjer vodje opozicije zapirajo, ne zasluzim si lazi premierja in ne zasluzim si samo kruha in mleka, ob dejstvu, da v Ljubljani vlada serif, kjer se odpise 16 MILIJONOV!!!!!!! , ne zasluzim si, da v Ljubljani, glavnem mestu moje domovine na gradu ne visi slovenska zastava! Ne zasluzim si kontinuitee komunizma in ne zasluzim si bednosti Vojnovica, ki ne prizna, da je golokavst nacizem, fasizem in KOMUNIZEM, ki smo da se vedno prisiljeni ziveti. NE zasluzim si tega, zato volim opcijo, ki bo take devilne tajkune in laznivce, unicevalce moje domovine, zabrisala na smetisce zgodovine!

    • DJURO SUMAR

     Se mi nekako zdi, da tega ne boš dočakal.

 • Anton

  Če bo Karli tole prebral bo reku- BGIGA ME.

 • VERRZIFIKATOR

  Charles Le Brun

  KANTATA ZA ŽABO IN ORKESTER

  Zadonela simfonija
  v zboru zbranem orkestralnem,
  v slogu poje teatralnem
  spet se pesem Mimikrija.

  Mimikrija, kot je znano,
  je sposobnost, lastna žabam,
  da izognejo se vabam,
  se maskirajo pretkano.

  Eden v zboru je drugačen,
  žabec, barve ki ne menja,
  v isti vedno se napenja,
  misli, da je v njej privlačen.

  Žabec v zboru ne maskira
  svoje barve žabje prave,
  se kot klop drži rjave,
  kot solist z njo paradira.

  Poleg barve odločilen
  pevski je, se ve, nastop,
  ta mehak je, prav nič grob
  in na svoj način servilen.

  Pravi, da je najbolj varno
  peti arijo solista,
  cirkusantskega artista,
  tudi če zveni bizarno.

  Za uvod zapoje mami,
  kakor svojčas slavni Gigli,
  biti duhovit se sili,
  kar ne sodi k zgodbi – drami.

  Trudi peti se »bel canto«,
  po francosko pogrkuje,
  in previdno pogleduje,
  kje smeti so, kaj za v kanto.

  Dobro žabec namreč pomni,
  kakšna je bila kantata,
  ki ga vrgla je skoz vrata,
  tega prav nerad se spomni.

  In ker zlahka simfonija
  spet v kantato se pretvori,
  žabec dirigentu dvori,
  priča, kaj je mimikrija.

  Hvali žabec dirigenta,
  na zbor pevcev se zanaša,
  norčka z dvora oponaša,
  se oklepa sentimenta.

  Zoprno mu je igranje,
  ki nasprotna stran ga vodi,
  v lastni žabji se usodi
  brž zateče spet v regljanje.

  »Bolj ko pôjem monotono,
  bolj regljanje jih uspava,«
  to si misli žabja glava,
  upa, da ohrani krono.

  Krono rjavega solista,
  čigar znana mimikrija
  vsem zveni kot parodija
  na resničnega artista.

  Ker je zborček orkestriran,
  fant avdicijo prestane,
  v zboru še za zdaj ostane,
  le da slabše bo tretiran.

  Prepričuje muzikante,
  da je kot solist primeren,
  a izraz je lic čemeren,
  ko zagleda v kotu kante.

  Blizu kant so stranska vrata
  in vsiljuje se vprašanje,
  kdaj njegovo se regljanje
  spet izteče kot kantata.

  • KIKI

   Gledam, gledam tole spako,
   žabo z zvezdo peterokrako;
   rad bo živel kot Ruski car,
   kot partijski njegov glavar,
   pogoltnil bi še lasten drek,
   če zanj iztržil bi kak cvenk!

 • sloustava

  Kot vedno, prava satira! Hvala g. Vasle. Nekaj pa naj dodam: kot je rekel Rado Pezdir, pisanje in medijsko ozavescanje ni dovolj, NUJNo je treba iti na teren. Predvsem upokojenci se ali nocejo ali ne znajo “ukvarjati “ z racunalnikom. To pomeni, da jih prevec ne ve za sarcizem, NSIjevo tajnistvo, IranNLBgate, …. Penzionisti gledajo TV ali berejo sund revije, kjer pa so smetarji in predsednik vlade predstavljeni sluzasto, kjer ne pise, da kozlovicke prevazajo v vladnih avtih, da so svinjarije te vlade pogubne za narod; ne, tam pise, na was TV vidijo fake news, is ne vedo, kaj to je. Volijo po obcutku dneva, volijo, ker jih pac smetar farba. Zato, teren, teren, teren, nujno! Erjavcu je treba zbrisati blesav nasmeh kolaboranta bogatinov in zabrisati ga, koncno, na smetisce zgodovine. Naj gre na trg dela kot pravnik. Bi prezivel sebe in druzino? Odgovor naj da teren!

 • Roman Benedik

  Vasle;misliš,da si humorist.V resnici si bebo

  • učko

   bebo te jebo u mozak blesavi, pa si zdej živčen !

   • Janez

    Nekaj mora biti na tem,da tega norčka Bendeka toliko komentatorjev tako čisla

  • soc

   In iz dveh drugih svojih nickov si daš plus za bolj stabilen ego. Kako ste bebčki prozorni. No, takoj na zasluženo drek listo tudi ta nick. Upam, da si za svoje garanje na tem forumu vsaj plačan.

  • pajot

   Jebi ga,Vasle je humorist,bebo si pa nedvomno ti. Z majmunskim pedigrejem.

  • Soave

   Pravi b… !

  • šmentanamuha

   Torej, če ti nečesa ne razumeš, so bedaki drugi? Huda logika, čisto po levičarsko. Ko je Bog delil pamet, je nate očitno pozabil…

 • TweetyBird

  Popravek: “Gospod Ivan Janez, to je nedvomno velik uspeh, ki dokazuje, da imate stabilno volilno bazo nas SDS revmatikov, alzheimerjev in “hokejistov” – to je tistih, ki vas gremo volit z berglami in hojicami.”

  • Kaj pa je danes s teboj narobe ? Če si bolan pojdi k zdravniku in ne tule sproščat tvojo slabo voljo.
   Bodi tako prijazen, prosim !

   • rrrrr

    Zakaj pa? Prijazni bedaki ostanejo bedaki tudi če so neprijazni. Obojega ne ločijo, zato ostanejo bedaki.

 • luckyss

  Karel je itak bumbar na kvadrat, vendar avtor članka prav nič ne zaostaja za njim po “butalščini”..
  Dajte v SDS-u najet nekoga, ki ima vsaj “sto pik” in je toliko pismen, da je sposoben razumeti tudi kakšen preprost zakon, če že v svojih vrstah ne premorete takšnega “razkošja”…

  • Anton blabla

   spet iščeš pozornost?

   sarkazem press

  • učko

   Kahlo ni noben bedak, je premeten nategvator levuharjev, ki ga volijo, ker mislijo, da jim koristi.

   • luckyss

    Takšni kot je Karel, prav gotovo ne presegajo bistveno praga opravilne sposobnosti..
    Da so takšni “Krjavlji” in “komunistične Esmeralde” lahko vodje parlamentarnih strank ste zaslužne le skrajno butate ovce, ki vam ni konkurence v Evropi, pa tudi širše…

    • Malo preveč si dovoliš, veš. Nehaj žalit !

     • luckyss

      Vedno najbolj boli resnica….

     • Ampak ti ne poznaš resnice, zato žališ.

     • KIKI

      Ma, kakšna resnica le? Vprašaj se! Gotovo jo
      dobro poznaš, vendar se je lepo sprenevedati
      za umazan denar! – “boli te đoko!”

     • Soave

      Ma, ne opletaj z resnico !! Ustanovi z Jurijem novo stranko, pa bosta potem kaj napisala.

    • šmentanamuha

     In katere so te ovce?

   • KIKI

    Je nategator nesposobnih levakov, ki brez njega in njegovih
    omic ne morejo zapolniti “verzel” v vladavini vladajočih ….
    Ponuja se vsakemu in kadarkoli, skrbi pa le za svojo
    škrto Gorenjsko “dupe”, za vse ostalo ga boli “đoko”!
    To je njegov moto!

  • Soave

   Preprost zakon ? Katerega ?

   • luckyss

    Npr. tistega o financiranju političnih strank ;))

    • Darth Vader

     če ga nobena stranka ne razume niti ne upošteva, potem SDS izpade kot neumna stranka, ker se ravna po zakonu :)

 • domovina mili dom

  Karla pa res ne damo. Odkar se mi je dvignila penzija za 100%, mi fali še 10€ za jurja. Bom zopet volil Karleka, da bo norma izpolnjena.

 • DJURO SUMAR

  Temle Vasletu se je v glavi nekaj zamaknilo. Če bi bil prisiljen izbirati med njim in Erjavcem, bi se zanesljivo odločil za Erjavca.

  • luckyss

   Lahko pa bi se ponovno združila..https://www.youtube.com/watch?v=um8NjdedEok

  • Sikno

   Budala, ajd vrni se o d tam od koder si prišel. Tvoji komentarji res dajo vedeti koliko si v glavi zblojen in zamakjen!!

   • DJURO SUMAR

    Ne moreš ocenjevati mojih komentarjev, ker jih ne razumeš.

  • Janez

   Tud i jaz,če bi ga gledal skozi daljnogled na puški.

   • DJURO SUMAR

    Tudi ti spadaš med potencialne morilce, tako kot vsi lovci.

  • Ladka Sladič

   Svoje, k svojim!

   • DJURO SUMAR

    Točno tako. Menda ne bom na isti strani kot je Vasle.

  • šmentanamuha

   A dej, a res?

   • DJURO SUMAR

    Seveda, penziči držimo skupaj.

 • ney

  Bravo g. Vasle, nasmejala sem se…odlična kolumna, ki nekaterim negativnim komentatorjem povzroča invalidsko…

 • dež

  Krasen Curriculum vitae za bodočega kandidata za PV.

  • Mojca pokraculja

   Curriculum crimen ! Saj bo njegova vloga pri Patriji enkrat prišla na dan ! Brez skrbi .

 • RATATA

  Ko bi vedeli koliko “diplomatov” ima Slovenija, bi se vam zrolalo.

  • KIKI

   In to kakšnih? Za kozlat!

   • RATATA

    Ah, ena je lušna haha

 • totex39

  Normalni človek se lahko samo zgrozi kakšni pajaci nam vladajo, še večja groza pa je, da take budale
  volivci podpirajo. Tudi pri teh ljudeh res nekaj ni vredu.

 • Mojca pokraculja

  Genijalno je erjavc vse “nategnil”. Vendar mu to ne bi uspelo, če bi stranke kot je njegova, ne dovolili ustanoviti. Kakšna stranka pa je Stranka upokojencev.? To kar oni kobajagi zagovarjajo so neke kvazi pravice upokojencev. To lahko počne vsaka parlamentarna stranka. Po zaslugi stranke upokojencev še nihče ni dobil pokojnine, zvišanja so itak stvar goljufive statistike in Mrakove, tako da bi take stranke bilo treba prepovedat oziroma nagnat. Nimajo kaj iskat v parlamentu, ker ne zagovarjajo nobene upokojenske politike. Te namreč ni, oni so le koristoljubneži, ki se šlepajo na račun zmedenih , neopredeljenih ali vsegliharskih volivcev.
  So kdaj povzdignili glas, da je procent za odmero pokojnine od pok. osnove za moškega s 40 leti delovne dobe 57,25 % ?! Ljudje božji, več kot 40% pokojnine vam v štartu ukrade ZPIZ- država ! Neee, oni to zagovarjajo, zlaganci, farizeji, pokvarjenci !

 • KIKI

  Ni kaj, Vinko, ti si zakon! Tvoje kolumne so
  moja hrana za cel teden in – čestitke za
  tvoje “super” pero ! Kdor zna, pa zna!
  Ko poslušam K.Erjavca, njegove nebuloze,
  iz katerih iz vsakega stavka zveni totalni
  idiotizem in umazana proruska nagnjenja,
  ki se jih je navzel od “bogate” Kučanove
  druščine, uničevalne partijske miselnosti,
  okužene z pridobitništvom najbolj
  zavrženega kapitalizma, ki nastaja iz
  hlapčevskega karakterja brez kančka
  lastne pameti! To je on, največja baraba,
  največji gnoj, prevarant, lažnivec in izdajalec!
  Če sem kakšen “kompliment” zanj pozabil, me
  prosim opomni !

  • ljubinica

   Je to “demokracija”, o kateri smo sanjali?
   Da nam vladajo prevaranti Erjavcevega kova?

   • Mojca pokraculja

    Itak da to ni demokracija ! Ljudje sploh ne dojamejo, da demokracije mi še sploh nismo videli. Demokracijo je kučan izrabil za paravan za katerim nadaljuje svojo partijsko vlogo, za katerim restavrira jugoslavijo, hkrati pa je postavil na najvišji nivo mafijsko vodenje države. Vse državne institucije so mafijsko ustrojene in služijo le mafiji. Erjavec je dvorni norček te mafije. Odlično se je vklopil, vse mu gre po maslu !

 • smiljan bertolin

  najmlajši v Desusu, oni z belimi lasmi in črnimi obrvmi, je najbolj neumen.

 • soc

  Saj ima Vinko v vsem čisto prav, a po fotkah Kahlnove Eve v včerajšnji Novi24 bom nekaj let tovariša Kahla laže prenašal v vladi in politiki nasploh. Da bodo le Evine slikce redno na programu.

 • pajot

  A kdo ve,če ehjavca še zmeraj boli džoko al se je že pozdravil?

  • Mojca pokraculja

   Dvomim v njegovo ozdravitev ! Sicer pa, zakaj ga pa ne bi bolel? V teatru kakršnega ima(j)mo najboljš skoz pride. Razen kadar svojo mamo pelje v teater, revica pač ne razume njegove vloge.

  • tohuvabohu

   Vse opcije so odphte, je dejal.

 • Viktorh

  Ta človek je res tako dober, da je čas, da ga razglasijo za svetnika in pošljejo v nebesa

  • samotoje

   Erjavca ali Vasleta?

  • tohuvabohu

   Dovolj bi ga bilo poslati na Luno. Še bolje na Mars.

   • Soave

    Na Mars ja. Od tam – zaenkrat – še ne bi bilo vrnitve.

 • rrrrr

  Čitam Vasletovo gloso, da bi se do sitega nakrohotal in to zato, da bi jo spet vzel v roke, pa da bi se spet potem nasmejal. ..Potem se hahljam, da bi znova prečital, kar mi je poprej morda skozi solze ušlo, da bi se znova zarežal tistemu, kar mi je v prejšnjih poskusih pri čitanju ušlo. In potem znova čitam tisto…..
  Vinko, sram te bodi, danes zaradi tebe ne zmorem nobenega drugega resnega dela več!

  • Mojca pokraculja

   Tole je pa res dobra doza smeha. Sem pogrešala, a vendar moram priznat, da se vsakokrat smejim, ko erjavc nategne vse po vrsti. Odličen , ma genijalen je! Teater obvlada v nulo !
   Sploh ne razumem, da folk tega ne spregleda.

   • samotoje

    Saj ravno to Vasle lepo razloži- “hokejisti”.

    • Mojca pokraculja

     A misliš, da bi pomagalo, če bi bili “golfisti” ?

     • samotoje

      Nič ne pomaga. Pride ur’ca, gre frizur’ca oz. pamet.

  • janez cepec

   glede na to, kok si fuknen, jo boš moru še enkrat prebrat, pa verjetn še ne boš zastopi. če si kreten, si pač lreten

   • slosin

    cepec, vidim, da ti je dal Vinko spet orng tinte pit…..

    • janez cepec

     ni sile, spijem en pir Komunajzar Janez, pa mi odleže

     • slosin

      …vidiš, spet si se po tvoji stari komunajzarski navadi zlagal….pir Komunajzar Janez ne obstaja…Mogoče pa je, da obstaja kakšen Komunajzar Janez Zemljarič..pa Komunajzar Janez Stanovnik…no, res ne vem…

     • janez cepec

      aja, sm mislu, de če je pir Komunajzar Tito, pa Broz, pa Jovanka, de bi ga uhka dubu tud komunajzar Janez. spet ga jebejo, jest bi se prtožu

     • Darth Vader

      dobr da se lahko pritožiš samo na portalu nove24tv…..drgač bi mel preveč dela s tvojo socialno pravičnostjo….cepec

 • garfi

  volivci desus ZBUDITE SE
  kaj vam je Kohl obljubljal pred volitvami in kaj uresničil po volitvah ?
  1000€ pokojnine press

  • ajajaj

   Penzije se večajo vsakih nekaj mesecev

 • xtc

  Vinko bravo 10+++++++++++++++++

 • herman

  Vinko, kdaj si pa spet obrnil ploščo in začel hvalit Erjavca? Te bo stric Ivan za ušesa.

 • Soave

  ” Ni jih veliko, ki so v slovenski politiki preživeli vse viharje, vi pa
  ste jih. Zamenjali ste štiri politične stranke in preživeli. Bili ste
  minister za obrambo, ki je podpisal pogodbo s Patrio, in vas niso
  zaprli. So pa, ker nekoga je bilo treba, Janeza Janšo, ki je bil nekakšen substitut arestanta za prave barabe.”+ +

  Sijajna satira + + + + + bravissimo !!

  • janez cepec

   Vinko je tud pravihrav use viharje u politki. že kot dojenčk je biu levo usmerjen in je dudou sam iz tlevga joška, je djala njegova mama. u času “trdegaiu komunizma” je biu čist navadn koritar, komunajzarska pička, k se je clo šou kandidaturo za predsednika Juge. pol je pa u skladu z doktrino oportunistov zamenu stranko in se ma dones za silnga demokrata. poznam še enga tacga, k je večni predsednik opozicije. če bi Vinko take kolumne pisu pred 30 leti, bi mu djau: vsaka mu čast. pa ni upu, k ni mu jajc, pa k ne more po svojih tovariših pluvat. tko pa neki brez veze klobasa, dones, k’ je, kao, demokracijo, pa se frajarja deva. navadna pizda, nč druzga

   • Viktorh

    Ti, govedo zahojeno, članek govori o Erjavcu.
    Ti, baraba pokvarjena, pa se ob vsaki priložnosti poserješ na vse druge.
    Daj, skopaj se Mihač, da ne bo smrdelo.

    • janez cepec

     ti, pizda, UDBOUSKA pa tih bod. če bi bla taprava demokracija, bi tebe, pa teb podobne že pospravl. sam nč bat, tud tebe čaka štrik

   • Mojca pokraculja

    Ko navadna pizda spregovori o sebi. Udbovec morilski.

   • Soave

    Ti bimbo trapasti !! Pa od kje za vraga, vse to veš ?
    Ali res ne veš za nobenega drugega ” skakalca ” iz stranke v stranko.
    Bodi pozoren janez. . . . . . kajti bližajo se skoki na naši Planici in skoki levakarjev . Predvsem bodo skakali iz SMC.ko so tako etični in moralni.
    Besednjak imaš pa 1a s črtico. Da te vsi razumemo, a ne Janezek. . . . . .kar se ta nauči, to cepec zna.

 • Kosobrin

  Čestitke za članek, čeprav se čisto z vsem ne strinjam.

 • šmentanamuha

  Všeč mi je, da se dvoličnost razgali skozi humor. Čestitke, Vinko Vasle!

 • Lustrator

  Odlično Vinko, za moj okus vaša najbolj duhovito začinjena pikantna enolončnica na tem portalu!

 • ajajaj

  Spet desna propaganda. Osebno mnenje brez prave dejanske podlage, sramota za g. Vasleta

  • Soave

   No, pa napiši na kakšni podlagi je to sramota za g. Vasleta…..

  • Darth Vader

   sramota so debili, ki gredo obkrožit opico, kot je Erjavec, ker ti ljudje, ki ga obkrožijo pomoje sploh ne vedo kaj delajo…..

  • Stajerka

   od kod pa si ti prleto…..a za satiro še nisi slišal…..

   Satira je lahko:
   – delo, ki na oster, zbadljiv način prikazuje resničnost, življenje (lit.),
   – način pisanja, kjer prevladuje ostro, zbadljivo prikazovanje resničnosti, življenja (knjiž.).

 • ahnenpass

  Le kdo bi vzel Erjavca v vlado, sploh pa za ministra.
  Pahor itak, ler je isti, ampak razen njega, samo še Janša.

  • Soave

   Oh, daj no ?? Vsak ga bo vzel, ker brez njega ne morejo !!
   Zato je tako važno, da bi se desnaki končno zbudili .

 • ahnenpass

  Ko so se tudi pri nas pojavile posledice globalne krize, nas je oblast prisilila v brjtalne ukrepe, ki so iz pokojnin naredile ogromen kup dreka, koristi pa od podaljšanja upokojitvene starosti ni do danes nikakršne.
  Zavedati se moramo, da lahko o tako močnih pokojninskih skladih namci oziroma zahod samo sanjajo, oni so začeli iz nič, v sistemu, kjer vsakdo dela izključno samo za svojo rit, medtem ko so se pri nas pokojnine vračale v družbena podjetja kot imvesticije in lastniški deleži, fašistična oligarhija je z njimi obogatela, Slovenci smo pa postali cigani. Najbolj bogati cigani na planetu, če vzamemo vse skupaj, v vendar samo cigani.
  Povedano drugače, s pokojninskimi skladi so obogateli vsi, razen lastniki. Dobesedno, povprečna pokojnina je pri nas skoraj pol manjša od socialne podpore v razviti Evropi. Za socialno kim ni greba delati nič in tudi niso nikomur nič dolžni, primerjajte to s 40 in več leti trdega dela pri nas, za ničvredne plače, če lahko.

  Najbolj pomembno pa je, zdaj ko smo se lahko celo prepričali v škodljivost Pahorjevih britalnih ukrepov oziroma v jalovost popolnoma nepotrebnega podaljšanja upokojitvene dobe, zakaj teh oslarij ne razveljavimo in vrnemo upokojitvene pogoje na prejšmje stanje, če se pa zaostrovanje očitno ni in se tudi ne more nikjer poznati?

  • janez zorman

   Tokrat ti dam prav, vendar od mentalnih bedakov – od otrok povojnih samooklicanih partijcev, ki so kradli sosedom, tovarnarjem in uspešnežem, ne moreš nič drugega pričakovati. Njihovi “ta stari” so vedeli saj to, da ne smeš uničiti srednjega sloja, njihovi mlajši runkelni pa še tega ne štekajo in delajo novo, nekdanjo Romunijo – deželo Ciganov !

 • milanček

  erjavec, debil, da so jutri kante na naši cesti spucane, da se nalimaš in pospraviš! Pa glej, da ne boš zopet vse pomešal, smeti mislim!

 • Darth Vader

  hrvate bi mogu prosit, da fuknejo v Karogadorju Erjavcu vikend v zrak……v Savudriji pa Jankoviću…..

  • janez zorman

   Če se bomo tako obnašali, bojo Hrvatje itak prej ko slej vse polastninili.

 • janez zorman

  O, hudo. Bravo. Resnica preko satire.

 • Stajerka

  no, pa ga mamo…….slovenskega Louis de Funès……vedno ko vidim Erjavca se spomnim na komedije tega igralca, kjer je igral bedaka neslutenih razsežnosti – eni igrajo, drugim še to ni potrebno…… da je komedija se večja, tudi podobnost ni daleč narazen…….
  Vinko, hvala za popestritev ponedeljkov……pa še nekaj – upam, da gredo te kolumne v arhivo in nekega dne, v opomin zanamcem, izide Priročnik preteklosti v nikoli ponovljeno prihodnost…….

 • Soave

  No, ker vidim, da ste komentatorji že nekako zaključili razpravo o tej sijajni satiri g. Vasleta , pripenjam članek s portala Domovina. Pa ni satira veste !! Ampak prav neverjetna resnica. . . . . ki se še kar nadaljuje in nadaljuje. . . . . .
  https://www.domovina.je/ustavite-desnico/

 • Osti jarej

  ….aaahhhahhhaaa……no,no,vinko….je marjana zgolj 5 let starejša od tebe

 • Osti jarej

  …dementni …zato,da sproti pozabijo,kdo je vodja stranke…..drgač bi ga že davno zbrcali ven

 • Vlado77

  In take volijo – mislim kako je sploh možno. Erjavec ni sposoben za nikakršno funkcijo niti za poslanca. Sploh pa je DESUS anomalija te naše demokracije . Ne vem kje v svetu še imajo tako stranko. Njihovi nastopi v parlamentu so navaden nič.

 • sodnikisozločinci

  Vinko, čuvaj se Klemenkota, posebej ko je namočen. Lahko te posrka, potem ga boš pa res nasrkal.

 • Miro Jereb

  Bravo….Bravo…Bravo…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!