Pisma podpore in upora (4): Prispevki za biografijo Ljudmile Novak

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Pismo Ljudmili Novak, Moravče brez naslova. Draga Milka, kakorkoli že, ne sekirajte se, še pobili se bodo za vaše nasledstvo. Začelo se je že s tem, da je en neodgovoren novinar vaškega Večera Matija Stepišnik pet minut po vašem odstopu zapisal, da je Matej Tonin slovenski Kurz. O vas ni nikdar pisal, da ste slovenska frau Merkel. Sicer pa je v Novi Sloveniji vsaj nekaj takšnih, ki bi želeli biti Kurz. Recimo Jernej Vrtovec, ki je bil ob sedanji revoluciji v stranki popolnoma prezrt ali pa spet v ozadju s svojo frakcijo kaj pripravlja. Ali pa Janez Pogorelec, ki je tako nesrečno zagledan v Janšo, da se je iz tega razvilo pravo krščansko sovraštvo. Zdaj je menda na rehabilitaciji, ker je namesto Janše odletela Ljudmila.

Tudi širše to s Kurzem slabo odmeva, ker gre v tem primeru za nelojalno konkurenco, saj se je za Kurza že razglasil tudi Marjan Šarec, Jani Möderndorfer pa je tako ali tako prepričan, da bi lahko bil Kurz na levici. A v te spopade se tudi Bog ne bo vmešaval, ne glede na to, da gre za krščanske demokrate. Ima preslabe izkušnje od dolomitske izdaje do Kučanove pokojnine.

Ljudmila, v resnici ste tragična osebnost. Odšli ste tako, kot ste prišli – s šopkom rož. Vsaj to so vam dopustili, da ste lahko javno rekli, da odstopate v korist mladih. Vaš odstop je nekaj takšnega, kot če mene moji na stara leta naženejo iz hiše, potem pa ves bled naokrog razlagam, da sem odšel prostovoljno na cesto. Ljudmila, vi pa si ne zaslužite, da bi grdo delali z vami, saj ste veliko pretrpeli. Recimo karizma. Hujšali ste, hodili h kozmetičarki, frizerki, imeli ste zasebno šiviljo, pa karizma ni in ni šla navzgor. In niste zamenjali kozmetičarke, šivilje, frizerke in svetovalca za dieto. Vaši kostimi so bili v živopisnih barvah frau Merkel, pa se ni izšlo.

Potem ste poskusili z Janezom Janšo. Na nekem Janševem protestnem shodu so vam trije žvižgali in jasno je bilo, da je to od Janše, čeprav on ne zna žvižgati. Takrat so vas odkrili levi mediji. Slavili so vas, vam ponujali intervjuje, ki jih ni bilo že skoraj dvajset let. Postali ste zvezda dvornih medijev, ki so vas še teden prej zmerjali in poniževali. Niste bili malenkostni in zamerljivi, ampak ste medije uporabili za to, da ste Janši na daleč sporočili, kaj si mislite o njem. Da ga ne marate, da z njim pa že ne, da ni demokrat, da ne gre v pravo smer, da Janša ni vključevalen, zato ga NSi izključuje iz kakšne prihodnje koalicije itn. Na kratko: Janša je sovražnik, in zato ne gre več za politiko, ampak za vojno. Karizma je pa še vedno ostala v Moravčah.

Potem ste garmin ob pomoči Lojzeta Peterleta nastavili na Murgle 23 ob šepetu svetovalca Janeza Škrabca. To so vam nekateri v stranki zamerili, saj so najprej mislili, da se šalite, ker žlahtno desnico je nekoč v zgodovini že delal Edvard Kocbek in so ga uporabili, potem pa pozabili in izločili. Titova cesta, ki so jo nekoč vaši mladci zminirali na ustavnem sodišču, je kar naenkrat postala mala božja pot v Murgle. To pa se ni moglo dobro končati, ker si je Kučanov laboratorij izmislil še nekega vaškega posebneža iz Kamnika in je vaša žlahtnost kar malo obledela. Po moje je šlo za izdajo, še posebej, ko vas je Šarec ovadil, da so se vaši plazili okrog njega, da bi skupaj delali novi Demos.

Vaša politična biografija, draga Ljudmila, je tudi zgodba o stolu. Bila je neka velika državna proslava na Kongresnem trgu in dolga prva vrsta, rezervirana za pomembneže. Vam so odmerili stol levo od sredine in ste tako bentili, da ste skorajda zapustili proslavo in koalicijo. Menili ste, da vam pripada stol sredi sredine. A takrat še niste vedeli, da so vas prav posedli. Osebno sem poskušal pogasiti ogenj besa v vas, za kar so me zaprosili tudi iz vašega podmladka. Pa ste nadrli še mene, da je šlo v tistem primeru za hudobno simboliko s stolom in ne za stol sam. Simbolika je pa nevarna zadeva, sem si rekel in se pobral. In to je bil začetek konca ljubezni z Janezom Janšo.

A ste se mu dobro maščevali za tisti stol. Ko so ga vlačili po sodišču in zapirali, ste molčali. Ko niste molčali, ste uporabljali Kučanovo krilatico, naj gre po pravni poti. Tonin pa je v imenu stranke razglasil, da je Janša politik v zaporu in ne politični zapornik. Tudi to, da ga je osvobodilo ustavno sodišče in mu vrnilo poslanski mandat, vas ni omajalo. Vaša karma je šla pa kar navzdol, in tega se znanstveno ne da razložiti. In potem zadnji kruti udarec: niste postali predsednica države. Kar obžalujem in ne vem, zakaj.

Draga Ljudmila, pošiljam vam lepe pozdrave v Moravče brez naslova.

Vinko Vasle

 • karlina

  BRAVO, GOSPOD VINKO VASLE VSE STE O TEJ LUDI MILI PRAVILNO IN PRAV NAPISALI, NI KAJ DODATI, KOT, VELIK PODPIS !!!!

  • anzek

   Draga Karlina,
   Ne moj zapis vzeti preveč osebno, saj se z Vami strinjam, ne samo s tem zapisom tudi ostalimi, katere sem prebral, vendar bi predlagal, da kdaj pa kdaj prispevate tudi kaj na vsebinskem delu.

   Predlagam vsem forumašem, da Vinkotove in tudi prispevke drugih avtorjev vzamemo samo za iztočnico razprave. Če hočemo, da bo ta portal tudi vsebinsko napredoval, se potrudimo, da bodo naši zapisi čimbolj izvirni. Za vzgled bi dal forumaše: Doba, Antonijusa, Štajerko, Slovenko, Ivo,……

   • Soave

    Težko je biti izviren, ko tudi mi pišemo eno in isto,. . .eno in isto. . . . . . .koliko časa že ?? Vse skupaj se vleče kot jara kača in mnogi smo že siti tega !! Pisarimo vsak dan. Prav vsi desnaki so tega krivi. Ni izjeme.
    Zato, draga + + + + + + + + Karlina, obdrži svoj ” stil “

 • Miro Jereb

  Hvala Vinko. Če letos zmagajo rdeči se izselim iz te gnojne jame. Že ta čas iščem po toplih krajih kam se bom zavlekel pred rdečo drhaljo. Dovolj imam.

 • zokispoki

  Hehehe, super !

 • tarantela

  Toliko žlehtnobe zmorete samo na tem portalu. Nisem volila NSi, vendar spoštujem njihove parlamentarce, ki so konstruktivni kritiki, delujejo brez posmehljivih žalitev,

  • Korenjak

   Delujejo brez posmehljivih žalitev? :-) So konstruktuvni kritiki? Ta je dobra, spominja me na: “guzi me nježno”…. :-)

   Resno: NSi pač niso konstruktivni že s temeljnim zavračanjem sodelovanja s SDS z izgovorom iz otroškega vrtca “ker SDS pod vodstvom Janše ni sposoben sodelovanja”.

   NSi so ceneni, brezbarvni politikanti brez pravega intelektuanega jedra.

   • Steiermark

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • bednick

   A TI NE ŠTEKAŠ, KAKŠNE VRSTE KOLUMNE JE TO?

   Namerno?

  • janez zorman

   Govora je o Moravčanki, ne o parlamentarcih NSi.

   • Roman Benedik

    Zakaj ne napišejo še kakšne satire o plešastem ivanu?

    • pesjanar

     Zdaj je v pripravi satira o bujnih laseh Romana B.problem je samo lasišče ker je površina le tega tako majhna da se še muha nima kam usesti.

    • Janez

     Po volitvah lahko pričakuješ kaj več napisanega o gospodu Janezu Janši.

     • Roman Benedik

      Po novem porazu junija

  • osa

   kučanova pokojnina ni posmehljiva žalitev za poštene in normalne slovence.
   to je kraja po komunistično (pod krinko krščanske stranke. delo stranke NSI je žalitev za kristjane, poštene slovence, samo vero in BOGA. skoraj tako kakor v imenu BOga te ubijem; le kdo si jemlje lahko to pravico,.. samo bedaki in neuravnovešeni ljudje)

   • Steiermark

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • rabbit

   Saj Novakova je hotela več demokratičnosti na desnici sedaj ji pa spet ni všeč ko jo je dobila.

  • tohuvabohu

   Niso daleč časi, ko ste rdečkarji Milko zmerjali z Ludo Milo, zdaj ji pa lezete v rit. Res imate ponos, hehehe, teatralna.

 • VERRZIFIKATOR

  Toni Matejčič

  TU ZARES NI KAJ DODATI

  Tu zares ni kaj dodati,
  se zgodilo je rutinsko,
  smo zjokali se skupinsko,
  ko odšla si, draga mati.

  Ko zvečer si zapustila
  naše trdno jedro skupno,
  počutili se obupno
  smo, bila ker si nam mila.

  Nova ko prišla zapoved,
  je o prekomandi tvoji,
  vsak je o usodi svoji
  se zamislil, pač napoved.

  Vsak sam sebi napovedal
  je lahko podobno zgodbo,
  da odšel bo z mačjo godbo,
  ne da bi se prav zavedal.

  Vedno si bila nam mila,
  a slovo se ne prepreči,
  kadar kdo ji ni povpreči,
  višja tu je, mati, sila.

 • Grenze

  A bo zdaj Tonin preklical podporni glas za Kučanu penzijon a mu bo sel še rit polizat ?

  • Roman Benedik

   A bi moral rit lizati JaJotu?

   • osa

    vidim, da imaš janšata rad verjetno tako kakor prešeren julijo.žal
    ne moreš preboleti, ker te on nemara. neuslišana jlubezen človeka zelo zelo prizadane in potem razmišlja, kako ga bo prizadel ali sfukal.
    kar levaki primete v roke vse drek rata, socialistično gospodarstvo,
    sfrj jugoslavija, patria, nova slovenija, lds, zares, pozitivna slovenija, lista alenke bratušek,..ljubljanska banka je postala nova ljubljanska banka, sploh lahko kdo prešteje, koliko ste pokradli in koliko ljudi prizadeli,…

 • pravapot

  Alfa – omega _______ vse povedano o LudiMili.

 • bednick

  “……….da Janša ni VKLJUČEVALEN, zato ga NSi IZKLJUČUJE iz kakšne prihodnje koalicije itn.”
  ___________________

  Svetovna!

 • AlojzZ

  Oh, gospod Vinko! O mrtvih vse dobro. Pardon! Samo dobro!

  • rrrrr

   Se strinjam, AlojzZ. Samo potem bi Vinko danes objavil prazen list A4….

 • Zajček dolgoušček

  Če želijo biti vsaj približno podobni Kurzu se morajo naučiti Avstrijščine

 • Edi Puc

  Dobro si jo Vinko obelodanil ……. sedaj bo šla k spovedi in bo vse dobro…..

  • Steiermark

   njeni partijski kolegi bodo kvečjemu “delili odpustke od kučana”…..

 • resnicaboli

  Tonin je samo Kurz z c na koncu.

  • Borut Stari

   Ja, in z malo začetnico.

 • tzt

  V Reporterju piše, da naj bi Bojan Požar ustanovil svojo listo (listo za Maribor, če bo potrjen za predsednika bo preimenoval) s katero namerava kandidirati na parlamentarnih volitvah. Na prvi pogled se sliši zelo obetavno.

  • RATATA

   Na drugi posluh se okusi zaletavo v tista zemljišča pri Mariboru za šrtrihanje. No, deluje mi bolj egoistični tipson.

   • bednick

    V socialni državi nikoli ne bo bistvenih sprememb.
    Je zavohal denar?

    • RATATA

     Po mojem mnenju je.

    • tzt

     Denarja se itak nihče ne brani. Po moje, ker že ves čas vsi komentatorji na VV Faktorju ugotavljajo, da je zlata politična sredina prazna in ne obstaja nobena resna liberalna stranka.

     Če ima kdo dostop do celotnega članka v Reporterju ali bo prebral revijo, naj kaj več napiše o tem projektu.

   • tzt

    Maš prav. Samo drugače pa ne bi nikamor prplezu. Res je tudi, da je izpadel naivno kot prvošolček, ko je delal projekte s Pečečnikom.

  • bednick

  • komar

   Kaj pa na drugi?

   • tzt

    Tino Mamić naj bi bil edini iz ekipe VV Faktorja. Ostali so mu dali podporo in support.

  • Steiermark

   Bojim se, da bo delal samo zmešnjavo med desnimi, če se misli vzgledovati po Beppe Grillo, ki so navadna komunistična in izkoriščevalska drhal, ki se pa pretvarja, da so nekaj “novega” in boljšega….. Njegova stranka je pred volitvami povedala, da če bodo izvoljeni, se vsem privilegijam in velikim plačam odpovedujejo, da kot parlamentarci nebodo uporabljali hotelskih sob, v času bivanja v Rimu….. Nič od tega se ni zgodilo, isto kot obljube o “minimalcu” od čefurske tovarišice iz bosne!

   Za bat se je tudi, da to nebo kakšna kopija previranta!

 • RATATA

  Milkovanki mora biti všeč tale pesmica.

  https://www.youtube.com/watch?v=AOttI2ITy6g

  Sporočam ji, da kiićanu ni tako všeč, če še ne ve po vseh teh letih.

  Da ima v krščanski Sloveniji krščansko demokratska stranka tako majhno podporo je res nekaj narobe.

  Narobe bo ostalo tudi pod vodstvom Tuhina
  zanj pa tale:
  https://www.youtube.com/watch?v=VlQchKuvw8c

  • tohuvabohu

   Tuhin in Šmarec bosta rešila slovenski narod. Mlakarca je pa prva rezerva.

 • Roman Benedik

  Bebo.Takšne bedarije nadtanejo,ko bi bil bebo rad humorist,pa je samo brezvezni JJ dvorni norček

  • osa

   ko berem vaše bedarije, mi pride sedaj že oguljeni stavek
   z komunisti in levaki ne moreš zmagati samo v laži, pričanju po krivem, ubijanju(za dosego cilja so dovoljena vsa sredstva), kraji, tukaj normalni ljudje nimamo šans. na bojno polje delavnosti, poštenosti,.. pa se levaki ne upajo, ker jih najbolj neumen desnak naščije.
   še enga janšata ne znate in nemorte sfukati

  • škoda

   Bebedik;
   Ti si trojni norec rdeče mafije

 • moat

  Ve se, pravzaprav prav dobro se ve, kdo je Ljudmila Novak. Toda what the fuck je s tem mislil povedati ali kateri tič je V. Vasle? Prebral sem kaj je napisal, toda prikazovati Ljudmilo kot neko žrtev političnega puča v stranki, pa je dejansko neumnost, ne samo norčevanje in nje. Očitno Vasleta boli, da sam nima jajc (domnevam, ker ga ne poznam), Ljudmila pa jih ima, kar dokazuje nalivanje čistega vina J.Janši. In Ljudmila ni samo preživela, temveč je tudi okrepila svojo stranko. Ljudmila pravzaprav ni zgodovina, zgodovina je Janša, samo V. Vasle tega očitno ne ve, ali pa noče vedeti.

  • Majda

   Iz katere norisnice si pa ti uspel!? Murgelske ali Moravske!? Pa se tole, ti, butl! G. Vasle se podpise s svojim imenom in priimkom, ti pa …, kako, a?! Torej, kdo ima jajca? Naj ti prisepnem: ti zagotovo ne!

   • moat

    Jih ti imaš? Si se podpisala pod temi žalitvami? Ne, nisi! Lej, podpiši se, pusti svoj naslov, da bomo videli kdo piše takšne neumnosti. Očitno kaj več kot žalitev ne premoreš in ne znaš, res. Veš kdo odgovarja samo z žalitvami in ne z argumenti ali vsaj na nekem nivoju? Če premoreš malo nagubanosti boš vedela. Žalostno, res.

    • Steiermark

     a tole, kar si napisal , je grožnja Majdi? No, korenjak, korajžni, povej! Sicer pa če to ne bi bila, potem ne vem, zakaj bi rabil tudi njen naslov!

     • moat

      Nikakor, to ni moj slog. Bila je samo pozvana, jaz pa z njenim postom izzvan. Ga nisi prebral? V vsakem stavku žalitev. Je to vaš način komunikacije, ker drugega ne znate? Zato tudi poziv njej, če ima jajca (ali jajčnike), da se podpiše pod to njeno pisarijo.

   • Majda

    Meni je ime Majda, krstno in rojstno. Kapis?

   • Steiermark

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Majda

     Ne dajaj mi plusov, raje pospravi svoje zmešano podstrešje in nehaj govoriti prostaško in netiti konflikte. Pojdi v naravo in se sprosti, portal ni za to!

  • bednick

   Ti si od politike odmaknjen 1 svetlobno leto.

   • komar

    Več!

    • bednick

     To se samo tako reče.
     Dejansko je malo več.

     • moat

      To je še vedno dobro, ne? Ker politike itak ne maram :).

  • pesjanar

   Odsluženi jajčniki z katerimi razpolaga Novakova nimajo nič skupnega z jajci ,tiste ima tvoja draga Ljudimila v hladilniku JJ pa v hlačah kar je velika razlika!!!!!

   • moat

    Pisal sem v prenesenem pogledu in ne o dejanskih jajčnikih in jajcih pri enem in drugem, tako kot ti. Ni preveč okusno, res. Se pa strinjam, da je med njima razlika. Tudi Janša bi lahko pokazal malo modrosti in odstopil s položaja liderja, kar ne bi škodilo stranki. Po mojem bi se dejansko okrepila pred bližajočimi volitvami. Tako pa…

  • Olga_10

   Ljudmili se je “zgodila” stranka! Če ne bi odstopila, bi jo pa člani odstopili…. S tem nima Janša nič! Članstvo samo postavlja in odstavlja vodstvo!

   • KIKI

    Nobene prave škode, ne takšen, ne drugačen odhod iz
    stranke Nsi!

   • moat

    Se ne bi strinjal, toda spoštujem tvoje mnenje, tako kot ti daj mojega. Lahko pa se bo v ne tako oddaljeni prihodnosti, Janši dejansko “zgodila” stranka. Tudi Janša ve, da so bližajoče volitve njegova zadnja priložnost. Pa saj bi bil že čas, da sestopi iz oblasti, res.

 • Marija

  Odlično, naj se vidi kaj Kučan počne s tistimi odsluženimi. Tudi Tonin in Šarec bosta odšla s solzami v očeh, ko ne bosta več koristna.

  • KIKI

   Mogoče pa le s stisnjeno pestjo ali stegnjenim sredincem….

 • komar

  Duhovito! Pravzaprav odlično, s pravo dozo satiro-nostalgije! 5 točk!

  Levakom sicer ni všeč, da izgubljajo svojo “krtico”, kar se vidi iz komentarjev. Ampak, naj se potolažijo; dobili so novega starega “krta”, mladega, ambicioznega, “naspidiranega”. To bo ljubljenček uravnoteženih osrednjih medijev, Ljudomila pa bo hitro zdrsnila v pozabo. Morda je bila njena znotrajstrankarska napaka, da je bila heteroseksualna?

 • čopkovseved

  Vinko, več kot odlično! To je pravi obraz Ljudmile Novak in njenega priležnika Tonina. Upam, da članek razsvetli še zadnje podpornike Nsi! Hvala.

 • macon

  Ha ha ha. Jezna gospodinja Ljudmila je bila vseskozi v prevelikih čevljih.

  • KIKI

   Želela si je obuti rdeče čeveljčke s kačjim vzorcem,
   pa so ji bili pretesni…ej, za goske ni seno!

 • Kučko pod pručko

  Vinko, pišite še. To je poživitev na Novi

  Vinko je odličen kot vedno. S svojim pronicljivim pisanjem je zadel točno v center, tja, kamor je bilo treba. Naj se Ljudmila, ki smo jo 2. aprila 2016 tako množično izžvižgali, ko je na zborovanju za obrambo Slovenije pričela bluziti o povečanju demokracije na desnici, zamisli. Zamisli naj se svoje izdajalske vloge, saj je v zameno za priliznjene besede veleizdajalca slovenskega naroda ta isti narod izdala še ona. Izdala je Slovensko pomlad, kar velja pri demokratih za najhujši greh.

  NSi se je z njeno pomočjo, pa tudi s potezami njenih vodilnih članov, ki so pričeli kazati neprekrite simpatije s Kučanom, pričela pomikati navzdol. Očitno je v vodstvu zazvonil alarm najvišje stopnje, saj je bil strankin vstop v parlament ogrožen. Tako so se povsem normalno odločili za manjše zlo, to pa je politični pokop izdajalke Ljudmile kot pokop stranke!!!

  • Viktorh

   Tudi tebi čestitam, spomnil si na pomladansko zlo leta 2016…

  • KIKI

   Nič ne moreš, če se je vnela močna ljubezen (karierna) med
   neumno Ljudmilo in malim Kučanom z velikim – egom!

   • etrusk

    Prava ugotovitev.

  • Slovenka

   Strinjam se, da je 2.4.2016 datum, ki si ga bomo zavedni Slovenci dobro zapomnili. Na tem shodu se je pokazalo, da je SDS za Slovenijo, NSi pa ne. Ker če bi bila, potem si Ljudmila ne bi prizadevala v našo državo navleči še več morilsko-posiljevalske tolpe iz Tretjega sveta. Zavedni Slovenci so jo zaradi njenega očitnega izdajstva izžvižgali, kura pa je nato delala mučenico po takih in drugačnih režimskih medijih, ki so na vsak način hoteli narediti iz nje novo politično zvezdo na desnici. Opogumljena z medijsko pozornostjo, je kura zasanjala, da je orlica in da bo vsak čas poletela na najvišje politične vrhove. Prostodušno je poskušala delati red tudi v SDS in ker predsednik Janez ni bil po njenem okusu, ga, opogumljena od levice in režimskih medijev, je poskušala zamenjati. Vse, kar je bila sposobna izdaviti, je bilo: SDS naj zamenja Janšo, potem pa bomo sodelovali. Janez se ji je prikazoval celo v sanjah,
   naposled je postal rdeča nit vsega njenega dejanja in nehanja. Skrajni čas je bil, da je NSl kuro umaknila, žal prepozno.

  • Janko Gedlička

   Samo gdo bo volil NSi, saj je tudi v.d. predsednika zvesti Kučanov podanik, ki se je razkril z njegovo penzijo. Ljudmila ga z drugimi vodilnimi ni ažurno izločila iz stranke (je paizločila osamosvojitelja Hojsa), kar bi stranki povečalo zaupanje volivcev. Sedaj je, ko je prišel celo na čelo je sprevrženost vodstva še toliko bolj očitna. Gre za pokop NSi.

 • Viktorh

  “Janez Pogorelec, ki je tako nesrečno zagledan v Janšo, da se je iz tega razvilo pravo krščansko sovraštvo. Zdaj je menda na rehabilitaciji, ker je namesto Janše odletela Ljudmila.”

  Čestitam, Vinko Vasle.

 • delaware

  odlično..

 • totex39

  Novakova si je lansko leto sama naredila sramoto, ko je javno nastopila proti Janšu, kar so ljudje tudi z žvižgom ponazorili. Lahko pa so v ozadju tudi druge mahinacije, kar pri njej nikoli ne veš. Čas bo pokazal resnico.

 • slosin

  Zdej pa naj Tonin merka, da bo v dobrih odnosih z Janšo, sicer bo tudi on letel…Pa upam, da se ne bo spet zavzel za povišico Kučanove penzije

 • vsemojebabe

  Kdor se obrača po vetru, ga piš vetra z lahkoto tudi odnese.

 • domovina mili dom

  Zdaj pa čakajmo in počakajmo. Kdo bo zaposlil to frau Novamerklovo.
  Za tako imenovani puč v stranki sta pa dva pogoja.
  Ali so ga naredili kučanisti, ker je bila premalo tovarišica.
  Ali pa tisti, ko so videli preveč tovarišijsko frau.
  Dnevi so pred nami.
  Javni kesanje slovenskega kurca , za pretekla dejanja, bo pokazalo vaginalno ali analno smer.

  • karpelec

   Oboje je luknja, ločita se le po vonju.

 • soc

  Izvrstno. Take zadeve dajejo ustrezen in splošno zanimiv ton portalu, ne pa kar dvoje partizanščin na uvodni strani! Verjamem, da imamo vsi, ki gledamo ta portal drugače kot po službeni dolžnosti, zelo jasen in razčiščen pogled na krvavo revolucijo 1941-5 in posledični prvi veliki rop na Slovenskem, nacionalizacijo. A pred našimi očmi se odvijajo danes in tu stvari, ki brez pretiranega nasilja prav tako usodno vplivajo na prihodnost naših otrok. Razmišljanja Vasleta, pa Brščiča, Biščaka, Šikovčeve so odlična, pogrešam pa koga, po možnosti Pezdirja, ki bi z dejstvi in podatki prikazal tudi tule tretji veliki rop (drugi je bil ob zgodbi LB -> NLB), njegove akterje in številke, preden vse skupaj zastara in se bo ex-partizanska banda na oblasti še tretjič dodobra nasitila. Končno gre vedno in povsod le za denar, ki da oblast, ki da denar…

  Šika se, da se izve, da je bil stric režimskega “literata”, krvav morilec med vojno, a v času pred volitvami je veliko bolj važno, da spravljate na dan aktualne lopovščine sinov in vnukov tistih morilcev. Vključno seveda z operacijami Kučanovih kolaborantov na desnici.

 • Olga_10

  Kučanove radodajke, kot so Tonin, Šarec, Pogorevc, Vrtovec….niso bile nikoli in tudi ne bodo nikoli niti senca Kurza! V zgodovino bodo zapisani kot izdajalci in kolaboranti z zločinskimi komunisti! Mama Murgleone je pa tako že pase…lahko gre h Kučanu po nagrado ali pa dela kot on – iz ILEGALE…..

  • slosin

   ….no, senca Kurza ne bojo nikol, kurci so pa nedvomno ….

   • Olga_10

    Ampak taki s picajzli..

   • domovina mili dom

    Bodo naredili toliko kurcev, da bo, je Slov v kurci. Samo še počakajmo na smer in izbiro dveh telesnih odprtin..

   • von Rhein

    Seveda ne bodo.Ostali bodo lulčki brez povezave z Martinovim.

  • domovina mili dom

   Za Kurca jih skušajo narediti komunisti.
   Butli pa nasedajo, ker ne pomislijo, da avstrijski mladenič komunistu ne bo nikoli dal roke.
   Se pa avstrijski Kurz rokuje z Orbanom. Bravo Orban.

 • KIKI

  Dragi Vinko, o mrtvih se ponavadi govori samo lepo! …Tudi o Ljudmili!

 • terminalar

  haha, zadeto! Glavico na žebljico.
  Vasle, Brščič, Iršič, Pezdir,.. pa še kdo, so duhoviteži, vedri in direktni, ki mi popestrijo dan.

 • Anton

  kot je že uporabnik domovina mili dom izpostavil dejstvo in sicer, zanimivo bo zasledovati kje se bo Frau Ljudmila Novak zaposlila/kaj bo znjo vprihodnje, kajti v vednost je treba si šteti, da so komunisti, če si bil oz se izkazal kot dober, zvest služabnik bil nagrajen praviloma naprimer s kakim dobrim delovnim mesto oz položajem , če ne drugače so si delovno mesto izmislili(beri fiktivna delovna mesta, ki jih v javnem sektorju/uprai niti ni malo)v kaki od državnih firm,denarno nagrajen itditd.

  sarakazem press

  • KIKI

   Ljudmili bo že ata Kučan nekaj “zrihtal” iz hvaležnoti, da je
   “nogirala” Janšo po njegovem diktatu in ker se je pravilno
   slinila tam okoli Murgelj! Vse se plača in Ljudmila čaka!

 • TOML

  Vinko 5 (odl), sedi!

 • xtc

  Vinko ,kot vedno odlično in direktno-v čelo. 1o+

 • Borut Stari

  Šarec je dobil ob sebi podobnega konkurenta.Za mlačenje prazne slame in podobna dejanja. Prav zanimiv bi bil njihov predvolilni dialog. To bo dialog kjer ga bo okoli zelo veliko v sredini pa nič. Bosta pa uporabna režimskim medijem za mešanje megle na odru za zmedeno publiko. Že 6 let, od 4. decembra 2011, trajajoči realistični šov ko Janković ni bil sposoben sestaviti vlade.Na koncu se je na vrh prerinila, (mi rabimo čas ne denar).Rezultat vsega je enak rezultatu na toaletnemu papirju po uporabi. Kontinuiteta do danes. Ni kaj.

  • Sredina

   Boljše razlagat, da rabiš čas in en denar, ter državo rešit pred bankrotom, ko pa pred celo Evropo vpis, da je država pred bankrotom in užaljeno delovat proti državi..

   • macon

    Dajmo še enkrat vzet, da je Janša državo rešil z ZUJF-om, komunajzarji, ki so po njem najprej srali, pa so kmalu prevzeli zasluge zanj. Do izraza sta pač prišla komunajzarska sposobnost in načelnost.

    • Sredina

     Zakaj če jo je rešu je pa potem vpil z bankrotom in klical trojko?

   • Borut Stari

    Pufanje za lastno porabo je tej tovarišijski družbi za samovšečno občudovanje prisajeno v naravi.

 • lili pili

  Kurc gleda tako desnico z janso in vasletom, odpisanim novinarjem, zdravljenim odvisnikom. Kdor ne spostuje drugih sam ne more biti spostovan….

  • učko

   Si mislil “Kurz” da jih gleda? Mah, boli Kurza kurc za balkanđerose !

   • Haložan Pimpek

    Ka je zaj učko…ka te kaj boli? Šmarnica je večna…hahahahahaha…

   • lili pili

    Ne samo kurc, kurza je skoda kot si napisal..

  • m…Rta

   Kdor druge kritizira, sam ne more pričakovati za sebe drugega, kot kritiziranje.

  • antimur

   In kaj misliš ti pizdun, kako se je obnesla glede tega kučanistična podrepnica Novačka. Je ja ob vsaki priložnosti grdo obrekovala Janšo, ga naganjala iz SDS, se vdinjala levofašističnim pisunom, dokler ji niso njihovi dali brco v razklopotano zadnjico. Pa še vseeno ne verjamem v NSi, dokler bo tam kučanistična pizda Tonin in njihov glavni lider Peterle.

   • Hun

    Jansa sam zlobno gobezdla potem jokca da ga vsi napadajo..tipicn partybrejkr

   • lili pili

    Dokler so za tebe in tebi podobne vsi, ki se ne strinjajo z janso kucanisti, bo levica z lahkoto vladala pa se malo se lahko kregajo med seboj ….

    Ce malo analiziras samo predsedniske voliteve potem si ugotovil, da je za jansevo kandidatko od 1.400000 volilcev glasovalo samo 100.000. Vcasih pa celo dobrih 300.000. To je odgovor na izkljucevanje vseh, ki bi ob srecanju pozdravili nekdanjega predsenika…

 • Sredina

  Še en kupljeni zaljubljenec v velikega vodjo

  • rrrrr

   Sedaj te bolj razumem in cenim. Samo bolj butasti od tebe so zastonj zaljubljeni v velikega vodjo slaščičarne Zvezda. Taki ploskajo že narisanim kremšnitam ter oblizujejo prazne skodelice popitega kapučina. Preden gredo domov še hvaležno poljubijo nogo, ki jih je pravkar spehala čez prag lokala…
   Tvojo zaljubljenost je maestro vsaj kupil ; vendar dvomim, da si vreden nakupa. Takih mu ne manjka…

 • Sredina

  glede na to kolk medijskega prostora obvladujete na desnici, ste očitno res nesposobni, da ni nobenih uspehov na volitvah..in jih tut ne bo očitno

  Ampak ja če samo pogledaš kaj se objavlja tu gor na Nori24, potem vidiš kam bišla država, in vsak pameten temu reče ne

  • antimur

   Ne vem kaj si, peder, lezbijka ali dvospolnik, vsekakor bo pod pravo desnico teh abnormalnosti konec, konec bo z uvažanjem nasilnih muslimanskih pritepencev, konec bo s kriminalom, če pa ne, bo vsaj sankcioniran, konec bo z balkanskimi primitivnimi in roparskimi šerifi in kar je poglavitno, začelo se bo spoštovati Slovence, njihovo kulturo in običaje. Verjetno te to boli, neopredeljeni osebek, vsaj kar se spola tiče, drugače je pa jasno, da si opredeljen kot smrdljivvo kučanistično sralo.

   • stajerc5

    Moja stara mama je se uporabljala tisti nedoloceni “onee” za nicvredne osebke.

 • Sredina

  Nivo komentiranja na tem portalu, in vi se mate za “normalne” LOL, vsaj nasmejem se, vsi tko živčni da kr boli haha:

  Zelja normalnih komentatorjev je,da se sfukas dol iz tega portala!
  Pejd pred ogledalo in si oglej mednožje da ugotoviš katerega spola si.
  Jebala te yugoviska- pisikaostogovoris “GLOBA”! Nauci se slovenscine, ne slovenstine!!!
  Pazi, da te ne ukradejo Nemci ter poleg opic zaprejo v kletko za ovrednotenje CO2 testov hahahahah
  Šovinist. Mi nismo nobeni fanatiki, ampak izpričani demokrati. Tebi pa do tam še precej manjka, siromak vsegliharski.
  Poraba je narasla, ker je Janša povečal socialno podporo vam klošarjem.
  … “Ta prav dec pošlje babo po čike,” ….ajde, prnes mi 2 x filter 57
  P***a Sredina ki si levoročno ideološko zmešana.
  A si tudi ti ena ki ti je Polje v LJ premajhna in so te strici iz ozadja nastavili da smrdiš po spletnih straneh? Ajd vrni se od tam kjer so te pobrali!
  Tebi je Mahnič lahko le vzor, trapa neumna.
  Ritna lukna v bran Cmeravemu,… priceless…
  bedak miro cmerar, retardirani levaki in ti. Cena ? Sitnica!
  S teboj je nekaj hudo narobe, si ogaben komunajzerski kreten, ki ne vidiš dalje od svojega pokvečenega nosu, pa še tisto kar vidiš, vidiš preko škilastih oči.
  Sicer pa si zmešan kot kurji futer.
  Mah, ene režimske pičke so tako nekredibilne pri komentiranju tega.
  Tebi edina tableta, k bi morebiti prjela je magnum .357.
  Tvoj komentar zelo levo smrdi in je malo debilno v tvoji pokvarjeni rdeči glavici, a ne?
  Tvoje mnenje je vredno toliko kot mišji drek.
  A te kaj boli, če ti rečem idiot?
  SS über alles! Zdej se pa jebi!
  Si točno tisto, kar imaš na sredini.
  Daj štopl v svojo sredino med nogami,zaudarjaš kot sam vrag……
  Tvoja sredina doli pod popkom zaudarja kot greznica iz katere se levičarji napajate!!!!!!!!
  Pycka podla kaj pa utemeljeni dvom
  Gniloba levičarska, imaš tudi ti prste zraven? Res si navaden gnus od človeka.
  Ti idiot res ne bi mogu nič napisat. Daj spizdi že pa se prijavi pod novim nickom in slikico.
  Daj glista udbovska spokaj se na HANZI KURBENHAUS da boš našel kolege .
  Ti si totalen idiot
  Popij malo mrzle studenčnice, da ti razbistri podstrešje !
  v zapore in norišnice z vami
  torej, si priznal, da si zabit
  Si sorodnik hudojamskih kriminalcev?
  Majmun ti imaš na čelu Veliko banano. Če jo boš slučajno iskal.
  In kaj misliš ti pizdun, kako se je obnesla glede tega kučanistična podrepnica Novačka
  Ne vem kaj si, peder, lezbijka ali dvospolnik, vsekakor bo pod pravo desnico teh abnormalnosti konec
  opredeljen kot smrdljivvo kučanistično sralo

  • tohuvabohu

   Ti bi lahko bil arhivar namesto ddr. Matića, hehehe. Matić kot velik umetnik bo že našel kako drugo zaposlitev.

  • slosin

   …eh, saj nisi vreden (na), da se tolk ukvarjajo s tabo…Ampak obdelujejo te pa dobro….
   Ne vem, kaj se sliniš tu, saj vidiš, da te noben ne mara…Opazil sem, da imaš tudi mene pod kontrolo…Pa tko med nama (konspirativno, kot pravte paradajzarji), a ti kej kapne v žep, al hodiš za dodaten zaslužek zvečer na vogal..?

  • Morala

   Sem mislila, da so haikuji…

  • stajerc5

   No, in je kaj pomagalo!? Si se “vpisalo” v Vecerno solo, vsaj za slovenscino?

 • Hun

  nora24tv medijska hisa opravljivih fouslivcev…vecina komentatorjev se osebno najdejo v tej storiji in nudijo fanaticno podporo…so kot zmanipulirani bodoci teroristi

  • Haložan Pimpek

   Čuj Hun, jas ne. Jas sn kleni levičarski haložan…haloški Giacomo Girolamo Casanova. Tak fsaj pravijo haložanke…hehe…

   • tohuvabohu

    Brezposelni totengrobar, hahaha, pa tvoja koza nora.

 • Jovo Jamnica

  …spomnimo…
  ———-

  Opredeljujemo se do kandidata za člana Predsedstva SFRJ iz SR Slovenije

  Evidentiranje kandidata za najodgovornejšo dolžnost v predsedstvu SFRJ je v Slovenije steklo že oktobra lanskega leta.

  Možni kandidati
  Na temeljnih kandidacijskih konferencah se bomo
  opredeljevali do tistih možnih kandidatov za člana
  predsedstva SFRJ in SR Slovenije, ki so izjavili, da
  so pripravljeni sodelovati v kandidacijskem postopku
  za to dolžnost. To so:
  MARKO BULC – roj. 1926 – dipl. ing. kemije
  – predsednik gospodarske zbornice Slovenije
  Dr. JANEZ DRNOVŠEK – roj. 1950….
  Dr. TOMAŽ KALIN – roj. 1936…
  Dr. GOJKO STANIČ – roj. 1940…..
  DUŠAN ŠINIGOJ – roj. 1933….
  VINKO VASLE – roj. 1949 – novinar, ČGP Kmečki glas

  Tako smo v tej prvi fazi na temeljnih in občinskih
  kandidacijskih konferencah razpravljali o predlaganih
  kriterijih in merilih, jih dopolnjevali oziroma sprejemali
  ter evidentirali možne kandidate.
  Ustavna dopolnika, sprejeta pred Dnevom republike,
  so v volitve članov tega najvišjega telesa vnesle nekatere
  novosti. Postopek evidentiranja in kandidiranja je pre-
  puščen socialistični zvezi, z javnim izrekanjem v Zvezni
  konferenci SZDL pa bi dobili “nekakšno” jugoslovansko
  oceno vsakega kandidata, ki pa za republiške in pokrajin-
  ske skupščine ni obvezna, saj so le-te pristojne za izvoli-
  tev člana državnega predsedstva iz svojega okolja.

  Kako bo tekel nadaljni postopek?

  V tej drugi fazi, ki je pred nami se bomo na temeljnih
  kandidacijskih konferencah in občinski… blablabla..
  …Kandidata, ki bo prejel največje število glasov pa bo
  Predsedstvo RK SZDL Slovenije predlagalo v izvolitev
  Skupščini SR Slovenije.

  Čemu glasovanje?

  RK SZDL Slovenije predlaga splošno glasovanje, ki se
  izvede na enak način kot ga določa zakon o referendumih
  in drugih oblikah javnega izjavljanja za referendum v SR
  Sloveniji in na osnovi splošnih načel zakona o volitvah in
  delegiranju v skupščine.

  NAŠA KOMUNA
  glasilo ok szdl ljubljana vič-rudnik

  leto XXVI, številka 1, 24.januar 1989

  ———————

  In potlej, ko je naš Vinkec klavrno izpadel iz konkurence, se mu je prikazala Marija in postal je disident… LOL

  • Haložan Pimpek

   Ka je Jovo…ka te matra? Ne piši litanij ker jih niše ne bere…kapish? Desničarji se že zgubijo v drugem odstafko…hehe…

  • Peter

   Akhm, jest sm tud poslušu pejonerske pesmce od kurirčekov pa tak, zdej pa poslušam rok. Verjetn zato, k nism znau pet pa me niso uzel u pejonerski zborček, no.
   LOL.

   • Jovo Jamnica

    Zaminivo. Kolk si pa te zaj star, če si še pr 40. poslušo pejonerske pesmce…

    • Peter

     Niso važna leta, važn je, d su ud začetka pr tapravih.
     Spremenit mnenje je očitno u Dolin nezaželen in hud greh, no.

     • Jovo Jamnica

      Jovo Jamnica > Peter 12 minutes ago
      Detected as spam This isn’t spam »

      Pa še kak so važna leta. Če poslušaš pr 40. pijonirske, te si jako čudn tič…

     • Peter

      Pa sej to si ti reku, d sm jih pr 40ih, ne jest, no…

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Jas sn pač zračuno, da je Vinkec kandidiro pr 40., ti pa si raspredo o pijonirih, pa sn pač povezo… :-)

     • Peter

      Vinkec je fazan, mi smo pa stare džombe, no.

 • Haložan Pimpek

  Čujte, je pa vas tota LudaMila res zjeb****, ha? Tega niste pričkovali…to sTuno oz. sToninom. V koaliciji s Šarcem ste desničarji gotovi…kapish?

  • Steiermark

   gotof si ti in tvoji posušeni pimpek…..

 • Haložan Pimpek

  Čuj Jovo, ne morem ti odgovoriti… Ti si detected kot spam???????? WTF!!!!

  • Jovo Jamnica

   Hehehehe… nič hujdega. Moj prijatl fmg9 je pač na preži.
   ———–
   Jovo Jamnica > Haložan Pimpek 3 minutes ago
   Detected as spam This isn’t spam »

   Mogoče pa bo keri prečito in hitro pogrunto, da vijadva z Vinkecom kuj fkup pašeta…

   • Haložan Pimpek

    Z Vinkotom?…NIKOLI !!!… Čuj, jas sn kleni unikaten Haložan. Takih več ne delajo…kapish?

    • Jovo Jamnica

     Te si ti z Kunstlom kolega???

     • Haložan Pimpek

      Ne, njega osebno ne poznam…samo vem, da ve fse svinjarije o Janši in o tem tudi piše. Večkrat ga tožijo, on se jim pa smeji…pa to…

     • Jovo Jamnica

      Jovo Jamnica > Haložan Pimpek 13 minutes ago
      Detected as spam This isn’t spam »

      Eh Janša… Kunstl pa Vinkec pa Špela so bli ja teški frendi. Pol pa so se skregali. Pa menda ja ne zarat Janše???

     • Haložan Pimpek

      Čuj, veš kako Kunstelj piše o Vasletu?… Bi prepopal samo vem, da me bojo…spet …likvidirali na Novi24TV…pa to…

     • Jovo Jamnica

      LOL. Ja. To si se dobro odločo…

     • Haložan Pimpek

      Pa saj mi bo nekak uspelo stvari vun spraviti…malo moram biti potrpežlif…hehe..

     • m…Rta

      On se jim “smeji” iz aresta.
      Hmmm – smešno, kajne ? Daj, daj Pimpek , Juliko pozdravi !

 • herman

  Priden Vinkec! Gospodar Ivan te bo nagradil s pasjim piškotom takoj ko dobi kredit za nakup.

  • Steiermark

   ti pa izgleda, da dnevno dobivaš “pasje piškote” od svojih pasjih rdečih gospodarjev!

 • Peter

  Koliko prahu dvigne en satiričen zapis pri naših levosučnih kolegih.
  Pa sem zmotno mislil, da imajo radi humor, ampak mora biti očitno samo TOF – Hribar stila, no.

  • Jovo Jamnica

   Tragikomedija je to, na kaki način je gratala Ludmila, precednica NSi. Gor je rastla kot Milika Vajnhandlova pr kmeti Vajnhandli, keri je že itak premogo haufn frocof. Zakaj je Udba zbrala glih njega, da bi rejenko Miliko gor spravo, je fprašanje za taužnt dolarof. Naj se javi oni, keri to ve. No, ful je podobna Rankovići in takrat, ko je prišla na svet, je Ranković še haro po Jugi. Ker so ga pol odrezali, ko je že hodla Milika f šolo, se postavla fprašajne, keri je pol pomago staremu Vajnhandli z gnarom. Milika je mela pr familiji Vajnhandl prevelegiran status. Njegovi pravi froci so morali gnoj kidat v štali, Milika pa je tačas pridno hodla f šolo in to v gmešnih cotah…

   • Peter

    Ja, to si že enkrat pisu.
    A pol se je poročila Novak? O možu ni nič slišat, ga ma sploh?

   • Steiermark

    Kot, izgleda, si eden pravih oz. od Veinhandlovih otrok, ki si bil dober samo za gnoj kidat ter ti je zaradi tega, ko si iz žalosti pil šmarnico, ki ti je še tistega malo IQ znižala na kritično mejo!

    • Jovo Jamnica

     Čuj, malo prej si rekla, da sn Balkanc… Kaj ti veš, otkot so Vajnhandlovi???

     • Steiermark

      Manire in kulturo balkancev imaš, ime tudi, torej, kaj drugega pa naj bi bil? Če pa sam dvomiš, pa si pojdi napravit DNK test…..ko ga boš pa lahko primerjal, in s kom, boš pa vedel , med katere spadaš!

     • Jovo Jamnica

      Kaj te ti veš, kak je meni po resnii ime??? Da se o priimku nea menimo. Glej…
      Pret sabo mam dokoment ot mojga fotra. Piše:

      Steirischer Heimatbund 13.Januar 1942

      Bundesführung

      Rassenpolitisches Amt

      Es wird hiemit bestätigt, dass Herr **********, geb. am ****** in Marburg, Mitglied des Steirischen Heimatbundes ist.
      Die Mitgliedskarte wurde ihm aus technischen Gründen noch nicht ausgefolgt.

      Dr.Walluschek-Wallfeld

     • Steiermark

      Z lepim se hvališ, da ste pa vi , res pravi nemškutarji, (s slovenskim priimkom in poreklom) člani heimatbunda, pa zakompleksani. Moji predniki niso bili nikoli člani Heimatbunda , čeprav nemškega rodu in z nemškim priimkom, in katerih pripadnost je mogoče preveriti do 1600 nazaj, ko so prvi zapisi v cerkvenih knjigah……

     • Jovo Jamnica

      Čuj, jas se nea sekiram za to, kam je moj foter spado in koga je preferiro. Jas sn Štajerc slovenskega porekla in sn slovenski nacjonalist. To pa je čist nekaj drugega ko pr tebi, ko si pa dans res nemškutarka…

     • Steiermark

      Ali si ali se pa delaš bedaka? Ti si kvečjemu srbsko jugoslovanski nacionalist v Sloveniji, tvoj foter ali stari foter je bil “kulturbunder” – nemškutar in podpornik nacistov, to kar moji predniki nikoli niso bili, pa čeprav pravi Štajerci, nemškega porekla in avtohtoni, s pravo Štajersko kulturo, ki so jo prenesli tudi na nas, njihove potomce. Seveda pa so bili po 45 letu preganjani od komunistov – spreobrnjenih kulturbunderjev, ki pa z nemško narodnostjo nikoli niso imeli ničesar skupnega., so pa se znali, kot kameleoni prilagajat političnim sistemom…..Torej nemškutar je bil tvoj stari foter ali kdorkoli že, ker je bil slovenskega rodu, jaz sem pa še vedno in bom ostala do smrti, prava Štajerka in avtohtona, nemškega rodu!

     • Jovo Jamnica

      Moj stari fotr je na svet prišo ko Švabo. Nemre bit nemškutar… LOL
      Pa baj d vej, kaj zaj, debetiraš z meno, al sam na kratko repleciraš???
      —————

      Saj sploh ne debatiram s tabo in tudi ne želim, ker je to praktično
      nemogoče, če še tega nisi razumel, sem ti samo kratko ” replicirala”!
      Debata pa je nekaj drugega!

     • Steiermark

      Repliciram, na kratko ali dolgo, vendar ne dovolim, da o meni širiš laži in svoje nemškutarsko poreklo, pripisuješ nam, ki to nismo, ampak smo čistokrvni Štajerci, nemškega rodu in ne “švaboti”, kot je bil tvoj stari fotr!!!! Očitno, kot balkanc (ime Švabi uporabljajo srbi) ne ločiš , kot tudi današnji balkanci, ki pridejo ali so prišli v Slovenijo in se imajo kar za Slovenace, zaradi državljanstva, kaj je narodnost (to kar meni ti tudi z bolj lažnivimi in natolcevalskimi kvakanji, nemoreš odvzeti, ki jo dobiš po genski zasnovi in ne po državljanstvu! Torej, jaz sem Štajerka, nemškega rodu, avtohtona na Štajerskem (kar je preverljivo v arhivih tudi do leta 1600…. ti pa ostaneš slovan , pa četudi se je tvoj stari foter rodil na štajerskem, pod Nemčijo ali celo pod Avstrijo. Sedaj pa nehaj težit in si obdrži svoje (jugo)slovanske komplekse!

     • Jovo Jamnica

      A bejž no… LOL

     • Sadako

      Vi ste NAVADNI ŠVABSKI MIGRANTI NA ŠTAJERSKEM! Nimaš znanja iz zgodovine! Avtohtoni Štajerci vas imajo za izmečke!

     • Steiermark

      Balkanski izmeček, “sve je naše, sve je naše”, nebom opisovala tvojih duševnih problemov, sicer se pa potolaži glede avtohtonosti Štajercev nemškega izvora, ki segajo, po pokrajini Štajerski, ki je še danes Avstrijsko, ker vi balkanci niste uspeli okupirati tistega dela Štajerske, Štajerska, ki ste jo okupirali vi jugoizmečki, je mnogo večja, kot si ti lahko s svojo kurjo pametjo predstavljaš, ter jo na jugu razmejuje tudi od Dolenjske – od Kranjcev, ravno reka Sava! Še boš moral pojesti malo žgancov, da boš sploh vedel, kdo in kaj si, bedaček bizantinski!

     • Sadako

      Avtohtoni Slovenci so vas nemškutarje vedno smatrali za drhal. Podobno kot migrante. S teboj je nekaj hudo narobe v glavi. Če bi prišla na štajersko s takimi bi te obrcali! Bolnik!

     • Sadako

      Pravi Štajerec avtohtoni, ni bil nikdar Nemec, res si zabita, ko stena! Ti si pokvarjena kvazi Štajerka! Sramota za vsakega avtohtonega Štajerca, ki je zaveden Slovenec!

     • ….

      Gospod Jovo je zate gospod in to fin, za razliko od tebe drolja razgonjena, ki si na slovenskih tleh nemškutarca, najslabše od najslabšega. Skratka nič nisi! Slaba in zanič Štajerka! Še Slovenka ne! Kaj sploh počneš tukaj med zavednimi desničarji, kamor s svojim obnašanjem ne pašeš????

     • m…Rta

      :)))))))

     • Steiermark

      Ti si balkanec in jugonacionalist! Če ste bili vi nemškutarji, zakaj pripisuješ to nekomu, ki pa z nemškutarstvom, kot ti, nimamo ničesar skupnega (nemškutar je nekdo, ki je kot tvoj stari foter prodal svojo lojalnost nemcem in se pretvarjal, da je Nemec!), meni se pretvarjat ni potrebno, ker sem nemškega porekla, kot večina pravih, Štajercev – razen tistih, ki ste morda pred 2 rodovoma prišli na štajerso in se proglašate za nemce , katerim ste se tudi prodajali, obratno od mojih prednikov, ki z nacizmom niso imeli in ne hoteli imeti nobenega opravka, so pa imeli za opravit, kot žrtve, s komunajzlarji, katerim so se takšni, kot je tvoj stari foter, ki je bil prej kulturbundovc, se po 45 letu prelevil takoj v komunista in se jim udinjal ter preganjal čistokrvne Štajerce, nikoli naciste, ampak prave avtohtone Štajerce, nemškega rodu!

     • Jovo Jamnica

      Rojstni list ot mojega starega fotra zglea tak:

      Zahl… 281 Diöseze…*****
      Kronland… Schlesien Dekanat…*****
      Polit. Bezirk…Troppau Pfarre….*****
      ——————
      Geburts- und Tauf-Schein.
      (Zeugnis)


      am(in Buchstaben)******……………Eintausend
      acht…hundert..siebzigneun…(in Ziffern)..1879

     • Rdeči panter

      Jovo ti si bil zame vedno ta boljš človek na portalu, veliko znanja imaš zato te tudi Amerikanc bana in v resnici ni noben Amerikanc, hihihi

  • Steiermark

   Kaj češ, levaki imajo pač nižji IQ, kot njihovi prijatelji in naši novi gostje – gospodarji, islamci iz azije in afrike, zato bistva niso sposobni razumeti!

   • Jovo Jamnica

    Hahahahahaaaaaaa…. ti pa bistvo…

    • Steiermark

     no, ja, joviće, saj ni potrebno da se prizadetega počutiš, pač imaš to kar so ti tvoji balkanski predniki “podarili” – njihov IQ!

     • Jovo Jamnica

      Tesla je premogo kuj visoki IQ. To so Ameri pogruntali… Pa ni edini z Balkana…

     • Steiermark

      Ti si navadno teslo, ne pa Tesla!

     • Jovo Jamnica

      Nea vem, zakaj se ti sekiraš, če se jas nea… LOL

     • Steiermark

      Jaz se “nea” sekiram za tebe in tvoje težave, ki jih ne uspeš rešit in jih tudi nikoli neboš, ker geni so geni!

     • Jovo Jamnica

      Če se nebi sekirala, te nebi z meno debetirala sploh… ROTFL

     • Steiermark

      Saj sploh ne debatiram s tabo in tudi ne želim, ker je to praktično nemogoče, če še tega nisi razumel, sem ti samo kratko ” replicirala”! Debata pa je nekaj drugega!

   • Hun

    Bolj zabite od tebe, katere se še desničarji ogibajo, kot garjave, enostavno niii!

  • terminalar

   Eh, levosučni maj es.
   Toliko so levosučni kot sem jaz Holandec. Eni in isti provokatorji pri vsaki temi off topic pametujejo in nabijajo vedno isto. Bolje je iti na pir kot pa diskusija z njimi. Najboljša seveda je ignoranca, ta najbolj peče.

 • Franjo Trojner

  BUTALE! Samo v BUTALAH lahko MEDIJI prepričajo VOLILCE, da bo na prihodnjih PARLAMENTARNIH volitvah znagal politik , ki še niti svoje stranke ni ustanovil, ŠARCA mislim. Samo v BUTALAH lako ANKETE kažejo ZMAGO STRANKI, KI ŠE NITI NE OBSTAJA.
  A se je morda kdo iz baje visoko profesionalnega, strokovnega novinarskega ceha vprašal, kateri ljudje, kadri bodo tvorili, vodili še neobstoječo stranko g. Šarca in kakšen volilni program bodo morda zapisali???? A DA NE !!!!!!!!!!!
  Ja pol pa je nekaj HUDO NAROBE Z NAŠIMI MEDIJI IN NOVINARJI, KER CELOTNO JAVNOST NAMERNO ZAVAJAJO/LAŽEJO, DA SE KR KADI!
  Sedaj pa se meni postavlja vprašanje ali so naši MEDIJI IN NOVINARJI NESTROKOVNI, NEPROFESIONALNI IN NJIHOVA CEHOVSKA ZDRUŽENJA NESPODOBNA??? ALI PA SO MEDIJI, NOVINARJI IN NJIHOVA CEHOVSKA ZDRUŽENJA NAMERNO PRISTRANSKA, KER SO IDEOLOŠKO OPREDELJENA ?
  Če je temu tako, so naši dominatni mediji z javno TV in radiom vred na čelu z denarjem vseh davkolplačevalcev dobro plačani volilni štabi leve politične opcije, kar pa se v demokraciji, v pošteni demokratični družbi ne bi smelo dogajati.
  Mediji v Sloveniji ne opravljajo svoje vloge, ker javnost ne informirajo profesionalno, strokovno, pošteno in nepristransko! Vse preveč se javnosti podtika lažne novice in namensko deluje proti vodji opozicije in stranki SDS, vse preveč je zlonamerne propagande uperjene proti RKC in njenim vernikom, vse preveč za levico prirejenih volilnih suočenj, zato pri nas v Sloveniji na poštene volitve ni za računati. To pomeni, da volitve pri nas v Sloveniji nikoli niso bile LEGITIMNE, kar se je lepo videlo 4 leta nazaj, ko so mediji že drugič z svojo načtrno propagando propagirali nov obraz brez stranke in programa, ki je nato premočno zmagal na volitvah, Cerarja imam v mislih. Ti isti mediji pa so hkrati spisali na tone člankov v katerih so porabili na stotine hektolitrov tinte, da so blatili ime in priimek vodje opizicije g. Janeza Janše in stranke SDS in tako še dodatno, direktno vpivali na izid volitev.
  Padla je Patria, padlo je neustavno poročilo KPK, neslavno je propado neustaven odvzem mandata poslancu v DZ g. Janezu Janši in zanimivo tudi neustaven odvzem mandata v DS g. Kanglerju, ki so ga tudi ti isti mediji privoščljivo blatili, a se je že takrat in se tudi danes iz aviona videlo, da neupravičeno, namensko, ideološko in nikoli niti pod razno strokovno in profesionalno.
  Samo v BUTALAH lahko novinarji/mediji iz micene stranke SD delajo veliko zgodbo, kljub dejstvu, da je predsednik stranke SD Židan, škidljiv za kmete, gozdarje in samooskrbo v naši državi in niti TERANA ni znal ustrezno v EU zaščititi, da se nam še danes hrvati vun smejijo. Toto stranko je še njihov podpredsednik stranke Veber zapusto, kot sam pravi, ker Židan nima nobenega programa razen, da se s Cerarm slika in se zraven neumno reži. In tako stranko, ki v delodajalcih, investitorjih vidi razrednega sovražnika mediji forsirajo za zmagovalko prihajajočih volitev. BUTLE delajo iz vseh nas.
  Bog vas nima rad pisuni, nikoli ne boste pravi novinarji postali, ker zato potrebuješ, vest, načela, strokovnost, profesionslnost in predvsem poštenost, zdaj se pa vsak od vas pisunov vase poglejtev in boste videli, da vi prav nobene od naštetih lasnosti nimate. Ste samo plačan kader, ki služi politični levici, da nemoteno deluje njen volilni štab, stroj in na ta zlagan način vlada v naši državi še kr naprej.

  • Olga_10

   Narediti je potrebno tako, kot so storili Grki – enostavno so RTV ukinili in jo postavili na novo, brez novinarjev političnih delavcev!

  • Dusan Cegovnik

   Zelo dobro ste napisali in upam,da bodo “Lubi Slovenci”(prosto po Trubarju) to prebrali in se malo zamislili komu dajejo volilne glasove!

 • Duhec

  Vasle bi naj bil peder, pedrov pa SDSovce ne prenesete… al jih, ko je kosmata rit edino kar še dobite?!

  • Haložan Pimpek

   Čuj Duhica, skrajni desničar Jorg Haider je tudi bil peder…hehe…

  • xtc

   Naj bi bil?
   Torej po vaše je to dokazano.
   Sicer pa,kaj je narobe tudi ,če bi to bil ali je?
   Nihče se ne spotika ob ljudi,ki četudi so drugačni s tem ne provocirajo okolice.To ,da če je nekdo homoseksualec in z vedenjem in z neizzivajočim obnašanjem ne izziva okolice me pač kaj malo briga kaj zasebno počne doma,če ni tisto kaznivo.

 • Haložan Pimpek

  Vinko Vasle o Barbri Jermann…ko se spusti na nivo, ki smo ga poznali pri poslancu Pavletu Ruparju:

  “Avtorica je omenjeni tekst napisala pod vplivom dveh močnih faktorjev: menstruacije in polne lune, kar po mnenju strokovnjakov medicinske stroke sproži hude napade ubijalske depresivnosti pri posameznih primerkih ženskega spola, pa tudi zlobo, celo privide in prisluhe, recimo kakšen šepet nekega dne. Možno je, da je ogroženo celotno uredništvu rumenila Lady! V takšnih primerih pomoč nujno poiskati pri veterinarju, kar ni nič sramotnega – če je bolezen, je treba zdraviti.”

  Čujte, to pa ni glih lepo od Vasleta, haa?… Kdo bi si to mislil o homoseksualcu Vinkotu!!!

  • Jovo Jamnica

   Pa si ti vedo, da se je ova Barbara svoj cajt, tam v začetki osndesetih, fotkala v porno lezbičnih scenah , kere so pol objavli f Private porn reviji, tut v Jugi. Baje se je vozla na ove foto seanse, kot študentka v München. Pa tut v Lloret de mar sn jo vido, leta 1985. Na fotkah f Private je nosla črno periko, v Lloret pa je mela trajno… Takrat je bla ful dobra fika…

   • Haložan Pimpek

    Nič hudega…daj mi link do teh slik če ga maš. Bom si takoj prijel piceka v roko!!!

    • Jovo Jamnica

     Nimam linka. To pišem po mojem spominu. Revijo sn si takrat kupo, pa sn skoro dol pado… LOL

     • Haložan Pimpek

      Meni je bla dobra baba…jas bi jo pičo, tak po haloško…brez condoma…pa to…

     • TweetyBird

      A res? :(

     • šmentanamuha

      Tunek 2 v 1:)

   • Peter

    Kera Barbara?
    Unga gor nad tabo ne vidm, je blokiran, no.

    • Jovo Jamnica

     Fčasih je bla Barbara Jerman, pol pa si je malo ime pa priimek frizirala v Barbra Jermann…

     • Peter

      A ta…
      Men se je zdela ona neki zlo anemičnga, tko d si jo tud pod razno ne predstavlam v teh vlogah…

     • tohuvabohu

      Je bolj vampirske sorte …

     • Haložan Pimpek

      Ja osel zabiti…kak si kaj ti? Boš rukno dva deci šmarnice? Še boš bolj nor!

     • tohuvabohu

      Primi se kakšnega dela, haloški Casanova, da ne rečem koza nora.

     • Haložan Pimpek

      Ne ne mi dihat za ovratnik, koza nora,
      ker mi bo kmalu fseeno.
      Ne ne mi dihat za ovratnik, koza nora,
      raje me skrij pod odejo.

     • tohuvabohu

      Zdaj pa spat, lolek in bolek.

     • Jovo Jamnica

      Uf, če bi jo ti takrat vido na fotki… kaki štel.. da dol padeš. Je pa v živo zgleala bol drobcena in niskorasla. Anpak proporci so pa štimali v nulo… Pa simpatična na pogled

     • TweetyBird

      Jaz sem tudi videla te fotke. Če bi bila lezbijka :)

     • Jovo Jamnica

      Ne me basat. Kaj to Tunek ve???

     • TweetyBird

      Ve. Če je lepa je pač lepa. Mislim, da Tunek ne bi imel nič proti če bi lahko Barbro in mene gledal v posteljnih akrobacijah :)

     • Jovo Jamnica

      Hej, če si pa gori rekla, da nisi lezbika. Kak te to gre pol fkup???

     • TweetyBird

      Kaj pa če sem bi…seksualka. Imam rada moške, samo tu pa tam kakšna ženska…hmm… :)

     • Jovo Jamnica

      Nea se zaj vun vleči. Z meno ni tak ajnfoh. Jas fse pazlivo prečitam…

     • KIKI

      Govori in piši prosim slovensko, da te bomo
      še mi, pravi Slovenci, razumeli!

     • Jovo Jamnica

      Jas sn pravi Slovenc. Sam Toporišić se mi fržmaga…

     • TweetyBird

      Zakaj se ti zdi anemična? Meni je prav luštna :)

  • TweetyBird

   Ja Tunek, odkod pa si se ti vzel. Tukaj komentiraš s službe, jaz pa te doma čakam s kosilom. Takoj da mi prideš domov, v nasprotnem primeru boš nocoj ostal brez tople žemljice :)

  • Resnica

   Kdaj,kje je to objavil? Dej kopijo,link. A bo šlo?

   • Jovo Jamnica

    Jovo Jamnica > Resnica in a few seconds
    Detected as spam This isn’t spam »

    Link na članek v reviji Reporter je prepoznan kot spam! Zato si poišči članek sam, s pomočjo naslova v Google.
    —————

    Revija Reporter:

    Vasletova pisma s fronte: Rumena jajca Lady Barbre Jermann

    Vinko Vasle 04. jul. 2012 9:47

    ženskega spola, pa tudi zlobo, celo privide in prisluhe, recimo kakšen šepet nekega dne. Možno je, da je ogroženo celotno uredništvu rumenila Lady! V takšnih primerih pomoč nujno poiskati pri veterinarju, kar ni nič sramotnega – če je bolezen, je treba zdraviti.

    Zato ne čudi, če avtorica sicer osebno ni videla…

    • Resnica

     Prebral. Ozadje teksta je pa “skrito” v izseku, odlomku. Celoten tekst pove vse, manipulacija pa o tem kao Haložanu, primitivnem človečku, ki onanira po forumih. Sej je revček

  • Karmen

   In kaj pri teh navedbah ne drži? Meni je veterinar razložil, da v času menstruacije pade ženski odpornost.

 • Johan

  Marjan Šarec, Jani Möderndorfer iščema ludomilo za seanso

  • Haložan Pimpek

   In spet bote klero-desničarji popušili… Spet se bo plesalo kolo z dolgimi ksihti !!!

   • Steiermark

    haložan, verjetno bi si zase želel, da bi se imenoval Kurz, in to se ti je že uresničilo – ti si navaden”kurc”, posušeni, kot titov……

    • Haložan Pimpek

     Čuj, ka si te jezen? Ka te rit srbi? Pokliči Vasleta..hahahahahaha…

     • Steiermark

      Raje se ti s svojo kozo juliko zapri v štalo in tam počenjaj to kar znaš – edino s kozami in jugokomunističnimi kozli…..

     • Haložan Pimpek

      Ka maš Jorg Haider sindrom? Nonstop rit srbi?

     • Hun

      tebe je mel fotr Fritz zaprto v kleti…

    • Hun

     ti sanjas dobr ćefurski kurac

     • Steiermark

      Sanjaš ga lahko edino ti, ki imaš , po titovi podobi, takšnega odpadnega oz. posušenega, kot tito!

   • plamen100

    Popusili bodo in ze pusijo 21 let vsi Slovenci pod levofasisticno vlado. Pa ni problem “pusit” huric je ko ti povedo da imas verjetno raka, nato pa ti po zaslugi levpfasisticne lopovscine v zdravstvu povedo da pridi cez kaksen mesec naokrog, da napravijo kaksen test in izvid. In ce si rojen pod nesrecno zvezdo bos pri odhodu iz UKC srecal se Zemljarica kako priskaklja pri svojih 90+ iza vogala. On si je verjetno ze zlobiral vse notranje organe ce bo treha kaj pozamenjati medtem ko smrtnika “potrdijo” se z enim mesecem cakanja, da metastaze ja opravijo svoje delo!

  • Hun

   iščeva..ne iščema

  • KIKI

   Slovenščina je poznana po dvojini; a si ti “Slovenc?”

 • TweetyBird

  Forum.Over.Net

  Moški šovinizem po Vasletovo?
  17 Okt 2012 11:49

  Ženske, včasih morate preprosto utihniti

  Ženske zelo težko nadzirajo svoja čustva. Ko so jezne, žalostne ali razočarane, ne razmišljajo trezno, čustva prevladajo nad razumom in besede, izrečene v takšnih okoliščinah, so lahko celo usodne. Zato je bolje, da se nekoliko umaknete in ste preprosto tiho, kajti izrečenih besed pozneje ne boste mogli več preklicati…..

  • TweetyBird

   Grozno.

  • Duhec

   Oprosti mu… mora preusmerit pozornost od svoje navitosti.

   • TweetyBird

    Ženske mrzi ker je homoseksualec.

    • Resnica

     Opsa. A veš zakaj je Kunstelj sedel pol leta?

    • sumljivislon

     @…..mrzi- hladi – zebe !!?…sklanjaj lepo slovensko besedo – sovraži – večkrat.. bo šlo ..?

    • Resnica

     Ti pa z vsakim zapisom padaš v območje kaznivih dejanj obrekovanja in žalitev. In to ne baje. V minuti te po potrebi najdejo.

  • Resnica

   A daš link, ker se zdi, da lažeš.

 • Hribouc

  Najlepšejši komičnotragični spis na temo slovenske krščanarske (nekrščanske) stranke Slovenistana in klavrnega konca neke kariere.
  Uboga Ludamila, vsega je bila kriva, ko je kurirček Toninček dvignil roko za Kučanov penzjon in tri dni lagal o tem kako in za kaj je glasoval…
  Ni čudno, da zdaj še sluzavo pišejo, da ga je vzgojila prav ona. Ja, pa ja.
  Bejžte, bejžte, Vrtovec in Ilc sat taprava mehka kerlca, ki kuhata to kislo župo. Kaj mislite, da jo je vrgel Toninček, kaj? Popra pa itak dodaja visokotehnološki Pogorelec, ki s svojim ksihtom jasno kaže koliko
  je vreden njegov kumarični nasmeh.
  Le kje so se našli ti mehki Kocbekjanarji?
  Zdaj bi bli radi še Kurtzi!
  “Otišla baba sa kolačima u kukuruz.”

 • tzt

  Kje so dons levičarčki? A zamuja plačilo, al je pri brezdomcih zastonj partizanski pasulj? Zvečer bodo itak vsi na broju tudi pri maši, da pogoltnejo še požirek vina za lahko noč.

 • Goran Hvala

  Napisano pa tako kot uzaljen froc ko pise cinicne pohvale…;-)…jansisti pac….pa kaj res kljub donacijam(slovenceljni imate kesa vec kot dovolj da ga talate nekim politikom ceprav jokate kaksen suffer furate) ne morte zbrat za vsaj 2 novinarja…iz napisanega veje obup…pa ceprav se vinko trudi ljudmilco zbadat..;-);-)

  • Resnica

   O satiri se ne razpravlja. Še posebej,če je tako dobra.

 • janez cepec

  brezvezna kolumna starga komunajzarja, k’ je biu u “svinčenih ” časih tih ket rit, vzorn član partije, ritoliznik predpostavljenih, dones se ma pa za silnega demokrata. pizdek, smo djal takim, učas. sploh pa. baje. ni pizdek, ampak peder. no ja. kukr mu paše

  • Viktorh

   Večjega komunajzerja iz svinčenih časov kot si bil ti NI.
   Bil si aktivni KOS-ovec, partijec, ovajal, izdajal,
   danes pa se greš demokrata.
   Prase, a te ni sram?

   • Goran Hvala

    Sam da ta janez ni v politiki..tak da ga nima kej sram bit….”vas” janez pa je v politiki pa ga tud ni sram…torej zakaj naj bi blo sram enga prebivalca ce pa se njihovih predstavnikov ni sram..?…

    • Viktorh

     buc, buc, mihec…

     • Goran Hvala

      Buc buc janez…;-)…

    • xtc

     A tebe ni nič sram samega sebe?

     • Goran Hvala

      Ne..le zakaj?..po jansisticnem prepricanju bi me mogl bit sram ker nism jansist…huda teza..

   • janez cepec

    sam sebe si opisu, pička UDBOUSKA

  • Resnica

   Sam je pa res dober tekst, da si tako patološko zmerljivo ven padel! A maš frej dan v umobolnici?

 • xtc

  Vesle dobr hebla levake-zato tule tako lajanje v “orkestru”.

 • Slovenka

  Spoštovani gospod Vinko, oko na vašo kolumno sem vrgla že zgodaj zjutraj, vendar odgovarjam šele zdaj, ko imam končno čas. Moje mnenje o kuri Ljudmili je enako vašemu: neodgovorni, škodljivi, hinavski političarki se je godilo po načelu: kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade ali v skladu z današnjo politično situacijo: kdor odstavlja, bo sam odstavljen. In to se je zgodilo v času polne lune. Rečeno je bilo, da bodo to polno luno najbolj čutili levi in vodnarji, in glej, Ljudmila je lev po horoskopu.

 • Vrhovni sodnik

  Luda Mila. gotova si.

 • Jana Novak

  Kuharica vampov (Brščič) je popušila. Murgelski bunker po uporabo zavrže izdajalski kader. LudaMila judeževa,
  izdala si kristjane za 5 minut sončenja poleg murglske podgane.

  • Hribouc

   Janez Pogorelec- Ljubim JJ bo gonil svojo hinavščino dalje, Ilc in Škrabci pa tudi.
   Naj se terajo dalje kakor jim drago.

 • Marija

  Ja kaj naj rečem. Vsi komentatorji se tu prepirate namesto,da bi šli na ulice in odstranili vse kar je škodljivo za nas Slovence.Kot pravim sami sebi smo največji sovražnik,te barabe pa to samo dobro izkoriščajo.Bravo potrjuje mojo tezo Slovenci pač gremo v propad naroda in vi tistim kateri nas tako pehajo v pogubo pomagate. Samo čestita vam lahko človek.Za Ljudmilo pa ona bo plačala svoj zapitek saj si je verjetno tudi nabrala dovolj sredstev.Vesti pa tako nima in ji ne bo hudega. Lp

 • Janko Gedlička

  Po branju tega ljubkega pisma, si človek na prijeten način še kaj dodatno “razčajma”.

 • šmentanamuha

  Stvar je v tem, da je kučanovo deklo zdaj zamenjal kučanov hlapec.