fbpx

Pisma podpore in upora – Rdeči kmeri z Meseca

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Levičarji so smešni in nevarni. Da v 21. stoletju uprizarjajo partijski, stalinistični kongres, je seveda arheologija. Da kričijo, da je treba bogate potolči, pa nevarno. A tega so se pri Mescu učili iz “Das program der NSDAP”, kar so kombinirali s Kapitalom Karla Marxa in leninistično prakso o ravnanju s sovražniki. Takšna ideološko poblaznela stranka bi bila v veliki večini evropskih držav razglašena za militantno ultra levico in pod nadzorom policije, pri nas je pa v parlamentu.

Seveda za levičarje ni nič nenavadnega, da kopirajo vzornika iz Nemčije in Moskve. Tudi Židanovi socialdemo-krasti imajo veliko historičnih nastavkov ideologije iz münchenske pivnice in Stalinove Lubjanke. Na levici je seveda velika gneča. V resnici poteka boj med orto FDV-jevci Stranke modernega centra, ki so se v praksi zavezali “modernemu” socializmu s človeškim obrazom Edvarda Kardelja, in Socialdemokrati kot izvornimi dediči tatinske politike komunistične partije. Karte pa zdaj mešata še stranka Marjana Šarca, ki se prikazuje kot nekakšna “dolomitska izdaja” v 21.stoletju – se pravi, malo klera in malo komunizma, in Levica, ki zglede vleče iz opustošene fašistične Venezuele.

Prvi kongres Levice je potekal po scenografiji in scenariju, ki se za totalitarno stranko spodobi. Še gosti so bili povsem primerni. Na primer Manca Košir, sorodnica in dedinja imperija Matije Mačka, ženska, ki je Levici že od spočetja svetovala o norem ekosocializmu v zavetju Menze pri koritu, seveda poleg dveh ideoloških atekov: operativca in anarhista Andreja Kurnika iz FVD, ki je vodil vstajniški napad na parlament, na primer, in ideologa Rastka Močnika s filozofske fakultete. Naokrog je prišel tudi zombi ZZB Tit Turnšek, to je tisti, ki kot Nosferatu živi od krvi mlajših žensk, zato ima že šesto, ki jo je spoznal preko nekega porno portala. Gregor Gysi, bivši šef vzhodnonemških komunistov in človek zloglasne tajne službe Stasi, je bil poseben, častni gost, kot se za našo Levico spodobi. Milan Kučan se za odsotnost ni opravičil, čeprav je vabilo dobil, samo bi bil pa v zadregi, če bi se javno rokoval z dobrim znancem iz nekdanje Vzhodne Nemčije.

Vprašanje za psihiatre
Program Levice je seveda program proti temeljni svobodi, to je ekonomski. Zasebna iniciativa je izdajalska in onemogoča delitev dobrin po kriteriju enakosti. Se pravi, eni bodo enaki v siromaštvu, drugi pa bodo to siromaštvo politično usmerjali in delili. Nekako tako. Seveda je svoboda govora v skladu z idejo antife – izbranci ljudstva govorijo v imenu le tega, drugačna mnenja in pogledi so sovražni govor. Bogastvo je treba preganjati, bogate kaznovati, profit je zločin. Človek mora imeti močne živce in še boljši želodec, da se prekoplje skozi njihov 77 strani dolg partijski program, ki je mešanica marksizma, leninizma, Stalina, Adolfa in revolucije 1945. Kako se kaj takšnega lahko pojavi na političnem prizorišču v 21. stoletju in pride v parlament, pa je vprašanje za področje psihiatrične patologije dela volilnega telesa. Ker to, da so volivcem plačevali za glasove, bi bilo najbolj logično.

Foto: STA

Poslanci Levice so tudi posebneži. Luka Mesec je do znamenite Ahilove pete deloval kot še kar umirjen levičarski intelektualec, po peti pa je bil prepoznan za bleferja. Matej T. Vatovec je v stranki terenski aktivist zveze borcev in pri svojih letih igra kurirčkovo torbico na vseh proslavah padlih, ki so se bojevali za novo okupacijo Slovenije. Violeta Tomić igra nacionalno manjšino iz Bosne in jo imajo za častno konzulko Venezuele v stranki. Franc Trček je v parlamentu zadolžen za utrujanje nasprotnikov in je zagotovo retorična smrt demokracije – ne samo zaradi rezkega, piskajočega glasu, ampak tudi zato, ker se velikokrat samoizgubi v svojih dolgoveznih mislih. Miha Kordiš je koordinator militantne obrambe programa Levice, v prostem času pa trenira vojaški ešalonček Levice, kar je dobro prišlo pri vseslovenskih ljudskih vstajah. Morilec Che Guevara je njegov vzor. Matjaž Hanžek je bil v stranki zadolžen za kontinuiteto punckovskega upornika 1968, kar dokazuje z oblačenjem in umivanjem še zdaj. Bil je tudi varuh človekovih pravic in edini na tem položaju doslej, ki je bil tepen. Lotil se ga je sam Matevž Krivic.

Ideološko v skladu je tudi, da bosta na njihovi volilni listi Aleš Gulič, stari hipi iz Trbovelj, in Alma Rekić, kuharica iz Master Chefa, ki ji na Bledu ljubkovalno pravijo “kuharski Benito”, ker naj bi tako terorizirala podrejene. Gulič pa je bil v LDS varuh urada za verske skupnosti, ki je v tradicionalno versko podobo dežele uradno pripeljal eksotiko tipa bong in gong in piskri. Amen.

Vinko Vasle