Pismo državljana, ki je 45 let živel v totalitarizmu: Kako je mogoče, da smo talci manjšine, ki je bila proti osamosvojitvi?!

Foto: STA

Sprašujem se tudi, kako jim dovolimo, da ta 11,5 odsotna peščica ljudi, katera ne prenese in ne trpi drugače mislečih, kot je komunizem, nam Slovencem vlada. Saj pri njih drži, da kdor ni z njimi, je proti njim. Takega je potrebno likvidirati.

Ves slovenski narod bi želel spomniti, da smo na plebiscitu leta 1990 glasovali za boljši jutri, za svojo državo, v kateri ne bi bilo več komunistične nadvlade in terorja. Takrat je bila 93,2 odstotna udeležba; 1.289.369 udeležencev oz. 95 odstotkov se je odločilo za samostojno in neodvisno Slovenijo, kar predstavlja 88,5 odstotkov vseh takratnih volilnih upravičencev.

Priča sem bil, ko mi je sodelavec takrat rekel, da mora iti na sestanek Zveze komunistov (on je bil sekretar ZK v podjetju), ker so dobili nalog, da morajo na vsak mogoč način preprečiti izstop Slovenije iz SFRJ. To se pravi, da jih je bilo 11,5 odstotka proti odcepitvi. In sedaj bi ta manjšina ljudi, ki niso hoteli živeti v samostojni Sloveniji, nam še to državico, ki je bila s 88,5 odstotka izvoljena, odvzela. Poskusili so vladati, pa so trije “vladarji” bili nesposobni voditi vlado in so odstopali s funkcij. Če bi hoteli živeti v komunizmu imajo lepo možnost, da se preselijo, v državo, kjer je komunistični režim.

Vlada nam peščica, ki ne mara te države
Ko gredo na proteste nosijo Jugoslovansko zastavo. 45 let sem živel pod komunizmom in ga imam vrh glave. Vem kaj je komunizem. Sprašujem se tudi, kako jim dovolimo, da ta 11,5 odstotna peščica ljudi, ki ne prenese in ne trpi drugače mislečih, kot je komunizem, nam Slovencem vlada. Saj pri njih drži, da kdor ni z njimi, je proti njim. Takega je potrebno likvidirati. Ta 11,5 odstotno misleča manjšina naj bi delala za dobro ljudi “tudi nam 88,5 odstotnim” in državo, ki jo nimajo. Gospod Boris Tomašič je rekel, da ne mara butljev. Ne vem, kam gre uvrstiti to manjšino – med zdraharje, hinavce, kretene ali pa zgubarje. Naj gredo v Venezuelo ali v Severno Korejo. Tam ne bi glede politike ne imeli nobenih problemov. Vsi bi bili njihovi in ljubeči tovariši in še državo bi imeli, kjer ne bi bilo drugače mislečih. Predlog za našo vlado: lahko bi naredila izmenjavo s Slovenci iz Venezuele s “slovenci” iz Slovenije.

Foto: FB

Denar za pokojnine so kradli namesto plemenitili
Hočem vas opozoriti, da prispevke (denarne) ne plačujemo mi sami – odvzamejo nam jih. In od tega vzetega denarja si delijo lepe dobičke. So rekli, da gre toliko in toliko v pokojninski sklad, se pravi tudi za mojo pokojnino. 40 let so mi odvzemali za pokojnino. Vi veste, kdaj se lahko človek upokoji, pri 66 letih. Pa prištejmo še leta vplačana v sklad. Če bi vladajoče stranke znale pravilno oplemenititi ta denar, ne bi bilo vprašanje pokojnin.

Pa so rekli, da je treba dodatno zavarovanje, pa je treba dokapitalizirati banke, pa je treba za RTV naročnino plačati toliko in toliko, pa so nam odvzeli. Itd. Pa je treba za kulturo dati toliko in toliko, za to, da lahko gledam, kako kulturno neka ženska “umetnica” doji svojega otroka, pardon prašiča, pa ko mi prosvetnik kaže svojo “kulturno” rit?

Kaj, za take stvari mi odtegujejo denar, ki ni bil zaslužen na tako “kulturen” način, in to naj bi podpiral? Veste, nekoč je moj pokojni sodelavec rekel: kmet ostane kmet, pa če vsak dan kaviar je. Ni želel žaliti kmeta. V Kopru v osnovni šoli je neki učenec pri pouku govoril o svojih prijateljih “južnjakih”, pa mu je učiteljica dejala, da so to Koprčani. Pa ji je fantič postavil vprašanje, ali je potem vsak osel, ki ga pripeljejo v Koper, Koprčan.

Samo toliko. To je moje razmišljanje. Levici lahko samo to svetujem, naj ne zažigajo preveč, ker jim lahko ogenj prav hitro uide izpod nadzora. Kaj bo pa potem, naj se jih Bog usmili. Na to izjavo o odstotkih bi morali večkrat spomniti Slovence, prave Slovence.

Ostanimo zdravi in v miru.

Črtomir Korošec