Poslanka Nada Brinovšek: Grožnje, ki prihajajo z levega pola, so vse hujše. Deležni pa jih nista samo vlada in koalicija

Poslanka Nada Brinovšek (Foto: SDS)

Težko je pisati za kolegi poslanci, ki so se pred mano v svojih “blogih” več kot odlično dotaknili vseh pomembnih tem in s tem izrazili svoje mnenje, poglede in zelo dobro opisali uspešno delo naše vlade, trenutno stanje v Sloveniji, norenje levega političnega pola in nečloveških napadov na delo naše vlade in koalicije.

Grožnje, ki prihajajo z levega pola, so vse hujše. Deležni jih nista samo vlada in koalicija, temveč vsi državljani, ki zagovarjamo vrednote, kot so slovenski jezik, kultura, tradicija, družina. To pa so vrednote, ki so in bodo ohranile našo družino, slovenski narod in državo Slovenijo.

Ne razumem, zakaj toliko sovraštva in nestrpnosti do drugače mislečih ljudi, do tistih, ki sta jim družina in domovina na prvem mestu. Do tistih, ki spoštujejo očeta, mamo, običaje, tradicijo, pravila, norme, vrednote in želijo dobro ne samo sebi, temveč vsem ljudem in ne nazadnje tudi naši državi Sloveniji. Naši Sloveniji, ki bo letos praznovala 30-letnico razglasitve samostojne Slovenije. Še vedno smo mlada demokracija, a čas je, da gremo iz pubertete v odraslo, predvsem pa odgovorno obdobje. Menim, da smo Slovenci premalo ponosni na domovino, simbole, jezik, kulturo. Tu imam v mislih izobešanje slovenske zastave, ki bi plapolala pred vsakim domom, slovenske pesmi, ki jih na javnih prostorih slišimo poredko in našo tradicijo, ki se jo včasih celo sramujemo.

Je tu zavozila vzgoja ali ne-vzgoja otrok, predšolska, šolska vzgoja, družba, sistem?
Ubogi vsi, ki sovražijo in so nestrpni! Zamislite si nekoga, ki je sovražen do vsega in nestrpen v krogu družine, delovnem okolju, v krogu svojih prijateljev, znotraj države. Družina, sodelavci, prijatelji in družba vse to nekaj časa tolerirajo, nato pa nad takimi ljudmi obupajo, jih zapustijo, v najslabšem primeru pa se jim podredijo.

Dejstvo je, da komunikacija in obnašanje posameznika največ povesta o njem samem. Sama v svojih stališčih pri delu v DZ RS nisem nikoli žaljiva, ne glede na to, če se s posameznikom o določeni temi ne strinjam. Nedvomno pa drži, da smo še posebej v zadnjem času vse bolj in bolj v Državnem zboru RS priča izjemno nestrpnemu, sovražnemu, žaljivemu in celo lažnivemu obnašanju nekaterih poslancev leve politične opcije.

Miha Kordiš (Foto: Printscreen)

Se z razpihovanjem in netenjem sovraštva, laži in podtikanj, vračamo v prvo polovico prejšnjega stoletja?
Sovražni govori, nedovoljena zborovanja, kolesarjenje, »simbolični zažig poslanskih stolov«,…. To ni nič dobrega za našo Slovenijo! Vem, da razumneži in vsi, ki v sebi gojijo pozitivne vrednote, ta dejanja seveda obsojajo. So pa zelo glasni posamezniki, ki pa so jim osnovne vrednote tuje ali so brez njih. Seveda pa k temu olje na ogenj priliva še ekstremno levo usmerjen medijski prostor, ki žal neresnične informacije skupaj z delom leve politike širi tudi zunaj meja naše domovine.

Kje so torej naše vrednote kot so: zdravje, blagor, blaginja, spoštovanje, svoboda, varnost, mir, poštenost, strpnost, sreča, veselje, smeh, ljubezen, radost …?

Ob naštevanju teh vrednot se spomnim dogodka nedavno nazaj. V trgovini zagledam starejšo gospo in mlajšega fanta. Fant vzame jogurt z najvišje trgovske police in bere, koliko maščobe vsebuje in do kdaj je rok uporabe. Gospa fanta gleda z nasmehom na obrazu. No, ta gospa je pa lahko ponosna na svojega vnuka, si mislim, se nasmehnem in grem dalje. Srečamo se spet na blagajni. Fant v vrsti pred mano, gospa za mano in me pocuka za rokav. Povpraša me, če poznam fanta v plavi bundi pred mano. Povem ji, da sem glede na prej viden prizor menila, da je to njen vnuk. Gospa mi odkima in se prijazno nasmehne. »Lepo so ga vzgojili«, še doda.

Dogodek v trgovini mi bo ostal v spominu, saj je bil prepleten z vrednotami, kot so spoštovanje, sreča, veselje, smeh. Hkrati pa je v meni vzbudil veliko upanje, da bodo naši otroci in naši vnuki še znali negovati in obvarovati vrednote družine in vrednote naše domovine.

Slovenija je vendarle tako lepa, tako edinstvena, tako naša! Ostani zdrava, draga Slovenija, in vse najboljše ob 30-obletnici razglasitve tvoje in naše samostojnosti!

Nada Brinovšek