fbpx

Pred šestimi leti se je rodila zgodba, ki je dodobra prevetrila medijski in politični prostor – portal Nova24TV

Foto: Nova24TV

15. oktobra 2015 se je rodila medijska zgodba, ki je dodobra prevetrila medijski in politični prostor – rodil se je portal Nova24TV.

Na današnji dan mineva natanko šest let odkar je luč sveta ugledal portal Nova24TV. Takrat nam je marsikdo napovedal kratek obstoj v krutem medijskem svetu, kjer ni prostora za drugače misleče. Diskreditirali so nas na vsakem koraku, toda obstali smo in javnosti dokazali, da je možno uspeti z majhno ekipo entuziastov ter skromnimi sredstvi. V le nekaj letih smo zrasli v enega najbolj obiskanih novičarskih portalov v Sloveniji in si s trdim delom priborili zavidanja vreden ugled ter vpliv – zaradi česar smo velik trn v peti tistih svetih krav, ki so dolga leta veljale za nedotakljive.

S portalom Nova24TV nedotakljivih ni več, ni več cenzure, nedovoljenih tem, enoumja, politične korektnosti. Hkrati pa smo eden redkih neodvisnih portalov, kamor dolga roka vplivnežev kot so Milan Kučan in Gregor Golobič ne seže in ne morejo vplivati na našo uredniško politiko, ki še naprej ostaja zavezana prvotnim programskim smernicam, predvsem pa sloganu “v službi resnice” in našim zvestim bralcem.

Ob tej priložnosti naj se zahvalimo prav vsem za podporo – in pa tudi kritikom – zaradi katerih smo postali boljši. Za vas se bomo namreč trudili še naprej. Predvsem pa se bomo še naprej trudili za izboljšanje naše demokracije, vladavine prava, pluralnosti medijskega prostora, varstva človekovih pravic, verske svobode, slovenske kulture ter vseh ostalih pomembnih ustavnih načel, brez katerih ni naše prelepe države, ki je letos praznovala 30. letnico samostojnosti.

Uredništvo Nova24TV