Protirusko besnilo

Foto:

Reakcije slovenske levice in desnice ob uvedbi diplomatskih sankcij ZDA in držav EU proti Rusiji zaradi zastrupitve nekdanjega agenta GRU Sergeja Skripala so bile predvidljive. Levica kot zagovornica proruske usmeritve sankcijam nasprotuje, desnica s svojim priseganjem na evroatlanticizem te zagovarja. Oboje druži enako videnje Rusije in njenega predsednika Vladimirja Putina, ki naj bi bila obet obnove komunizma. Velika zmota, posledica zaprtega uma oziroma znak zunanjepolitičnega ignorantstva. Rusija leta 2018 ni ZSSR iz leta 1979, Vladimir Putin pa ni reinkarnacija Leonida Brežnjeva in mu je prav malo mar za obnovo komunizma in širjenje LGBT agende v Sloveniji. Je pa vesel koristnih idiotov, ki mu v Evropi pomagajo uresničevati ruske geostrateške interese. In teh pri nas, na čelu z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem, ne primanjkuje.

Ne razumem prav dobro, kaj neosocialisti danes vidijo v Moskvi. Putinov režim z ortodoksnim marksizmom nima nobene zveze, še manj s pankrtsko reinkarnacijo frankfurtske šole kulturnega marksizma, ki s svojo multikulti LGBT agendo tvori idejno podlago globalističnih elit v EU in ZDA. Sam si vzpostavitev neosocialistične multikulti distopije prej obetam v Bruslju kot v Moskvi. Putina dojemam kot ruskega nacionalista, ki idejno ne črpa iz klasikov marksizma, ampak iz bogate tradicije ruskega konservativizma, predvsem Ivana Iljina. Očitno tega ne razumejo samo neosocialisti, ampak tudi evroatlanticisti. Putin ni predsednik ZDA, Francije ali Nemčije, ampak Rusije. Posledično je zavezan uresničevanju ruskih, in ne ameriških ali evropskih interesov. Emancipirana Rusija ni v skladu z interesi globalistov in snovalci novega svetovnega reda, ki so post-1989 svetovno ureditev videli kot unipolarno, zaznamovano z globalno hegemonijo ZDA. Pax americana in močna Rusija sta verjetno težko združljiva.

Vladimir Putin je nemesis globalistov, ker mu je Rusijo uspelo preusmeriti z Jelcinove poti samouničenja. V času tega so hazarski kodrolasci, razni abramoviči, berezovski, hodorkovski ipd., pokradli rusko državno premoženje in onstran demokratičnih pravil z njim kot marioneto vzpostavili lopovsko kamarilo. Ta je Rusijo spravila na kolena. Država je v desetletju 1989-1999 gospodarsko, politično, socialno in vojaško nazadovala in postala ne prav pomembna regionalna sila. Prihodnost ruske nacije je bila pod resnim vprašajem. Kljub obupnem nazadovanju, ki ga je njegovo vladanje povzročilo, pokojni predsednik Boris Jelcin na zahodu še danes uživa sloves demokrata, reformatorja in velikega državnika. Videnje, ki ga deli malokateri Rus.

Kar je Putinu uspelo v slabih dveh desetletjih, je neverjetno. Politično, ekonomsko in vojaško je prenovil Rusijo. Ne živim v utvari, da Rusija ni skorumpirana država in da je postala zgled liberalno demokratične ureditve. Lahko bi se spustili v sholastične razprave, v kakšni meri je zaradi centralizacije oblasti in krepitve države današnji sistem silovikov (predstavnikov obveščevalnih služb FSB in GRU) boljši od anarhično-kleptokratskega sistema semja (družina) iz časov Jelcina. Tudi očitni znaki samovladja v ruskem političnem sistemu so vredni kritične obravnave. A kljub vsemu tudi v četrtem Putinovem mandatu Rusija ni diktatura, ampak suverena demokracija, če si sposodim sintagmo Vladislava Surkova. Rusija ima danes politično ureditev sui generis, ki temelji na močni in enotni državi, neodvisni od vmešavanja tujih sil.

Še pomembnejša sta ekonomski in socialni napredek. Od leta 1999 se je BDP per capita v Ruski federaciji sankcijam navkljub potrojil, država izplačuje pokojnine, nezaposlenost je nižja kot v večini držav EU, rodnost in pričakovana življenjska doba rasteta. Življenje povprečnega Rusa danes ni slabo, v vsakem primeru je bistveno boljše kot v časih Jelcina. Če k temu dodamo še razumno, na realizmu in uresničevanju poslanstva ruske države utemeljeno zunanjo politiko (Krim je spet ruski!) ter uspešen proces obnove oboroženih sil, me 76,6-odstotna podpora Putinu na nedavnih predsedniških volitvah ne preseneča.

Opisanega videnja globalisti ne delijo. Zanje predstavlja Rusija največjo grožnjo Evropi. Ob vseh pomislekih rusofobov ugotavljam, da niso Rusi tisti, ki posiljujejo, koljejo in po ulicah evropskih mest mesarijo s tovornjaki. V nasprotju s Samuelom Huntingtonom sem prepričan, da sta evropska in ruska civilizacija združljivi, soočeni s skupnim sovražnikom, islamom in multikulti kultom. Stranke alternativne evropske desnice, kot so AfD, FPÖ, Lega, Fidesz, FN ipd., so to že ugotovile, čas bi bil, da se globalističnega protiruskega besnila ozdravi tudi slovenska desnica.

Bernard Brščič

 • Lord H.

  Slovenski javni intelektualec z daleč najboljšim modelom realnosti sveta in Evrope.

  Sredinsko-desničarski cucks bi se lahko marsikaj naučili od njega.

  • Aster Celesti

   Je pa res intelektualec, ja! Kot oni obrst iz Švejka.

 • herman

  Kaj je temu Brščiču spez zmankalo tablet?

  • FUCK COMMUNISM

   Zakaj?!? Ker ne mijavka levuharskih neumnosti, ne sprejema levuharske multikulti izdaje naroda, ne podpira vsiljivih pedrov in lezbac in ti je ob branju neprijetno?!?

 • južnificirana_si

  odlično napisano žal večina slovencev ima premajhen IQ da bi tekst razumeli

 • althar

  Končno trezna beseda. Me prav zanima, katera naša politična stran bo prva dojela novo realnost in ustrezno reagirala.

 • JanAndr12

  Odlično. Upam, da uredništvo ne bo kaznovalo avtorja.

 • Soave

  + + + + + + + + + No, tole mi je pa všeč !!! Bravo, g. Brščič.
  Razumljivo vsakemu , desnemu in levemu teletu !

  • Artur

   Kognitivna disonanca in levo desna pristranska indoktriniranost povzročata hude duševne posledice te pa so nerazsodnost.

   • Soave

    Tudi disonanca je lahko čudovita zadeva ! Sploh v glasbi. Povdari tisto, kar v normalnem življenju ne zaznamo, ali pa nočemo zaznati.
    Opozori nas na to, da je popolna harmonija nemogoča. V glasbi so jo uporabljali prav vsi mojstri, veliki, največji mojstri.
    Torej, brez nje ne gre v življenju.
    Če pa je meni en članek všeč glede na neke, nekatere trditve avtorja, pa to še ni nerazsodnost. Prebrala sem mnenje s katerim se v nekaterih delih strinjam.
    Morda bi se tudi še kdo drug moral zamisliti nad tem, da v EU potrebujemo zaveznika.

    • Artur

     Mislil sem na to disonanco-kognitivno. Ali navijaška nekritična pristranskost za vsako ceno samo do ene ali samo do druge strani podleže nerazsodnosti ? Jaz mislim ja to se lahko vidi in občuti v vojnah tudi v hladnih kjer se gre za navijaštvo kdo ima bolj prav kdo je bolj zveličaven in kdo manj in kdo bo koga prej “fental” zaradi pomanjkanja nepristranskih kompromisov namesto , da bi se šlo za medsebojno sodelovanje in za skupno dobro .
     Najprej moramo biti zaveznik sami med seboj kot družba in kot posamezniki to ni mogoče, če nimamo kot narod razčiščeno kaj bi pravzaprav radi ali sodelovanje ali politikantski oportunizem in zdraharstvo potem šele se lahko išče zaveznika na katerega se lahko zanesemo in on na nas, takšni kot smo zdaj dvomim da bi se našel kakšen pošten, ki bi hotel v “španovijo” z nami .
     http://www.mychi.si/mesecnik/2017/mely-kognitivna-disonanca.php

     • Soave

      Saj vem, saj vem.
      Pa vseeno je glasbena disonanca lahko v življenju dobro vodilo.
      Seveda lahko nekritična pristranskost pripelje do napačnih odločitev.
      Vendar pa, v naši državi – ne zaradi pomanjkanja, ampak nepristranskih kompromisov niti nismo sposobni – to nikakor ne gre in tudi ne bo šlo.
      Dobro si napisal. . . . . . poiskati zaveznika, na katerega se lahko zanesemo !!! TO !!
      Sedaj pa ” NA POISKAJ ” . Težka bo. V naši Domovini skoraj nemogoča.
      Pa vendar ? Kako pa potem naprej ?
      V članku, ki si ga pripel se na koncu dobro vpraša. Kaj pa. . . . . . . če zemlja le ni okrogla ?
      Artur ? Pa smo tam. Saj to je brez izhoda. za nas, Slovence.

 • Borut

  Glas vpijočega v puščavi!

 • matjazr7

  Končno, da nekdo pove dejstva. Pozabil je še omeniti, da je zahod prekršil vse obljube, ki jih je dajal Rusiji (recimo, da se NATO ne bo širil na vzhod, da bo upošteval rusko interesno sfero). Ko pa je Rusija usekala nazaj, pa naenkrat cel zahod, joj grda Rusija, kaj se pa gredo, Ko sem bil nazadnje v Moskvi, sem svojemu ruskemu kolegu omenil, da mi je zanimivo, da pri njih “bradači” po ulicah polagajo ploščice in vlivajo asfalt, v razviti Evropi pa ležijo po ulicah, pred kulturnimi znamenitostmi, nadlegujejo turistke in vlečejo socialno pomoč. Toliko o “levi” Rusiji in “desni” Evropi.

 • Aster Celesti

  “…Je pa vesel koristnih idiotov, ki mu v Evropi pomagajo uresničevati ruske geostrateške interese. In teh pri nas, na čelu z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem, ne primanjkuje….”

  Zanimive formulacije pisca članka, ki se z lastnostmi članov skupine, ki jo omenja, v celoti lahko poistoveti

  • FUCK COMMUNISM

   Kaj pa so Erjavc in drugi levuharji drugega kot idioti?!?

 • xtc

  Brščič ima delno pracv,vendar je pri Putinu v hudi zmoti,on ni nacionalist-on bo vedno komunist in to vleče SLO levake tja.
  Seveda pa spretno manevrira z nacionalno všečnimi gestami za slepljenje množic in lastnio klanovskih interesov,ki ga tvori biči KGB in oficirji.

 • kalavnik

  Bernard, koncno nekdo, ki ima glede Rusije sposobnost analiticnega razmisljanja.
  Predzadnji stavek pove tisto, cesar bi se vsi morali bati. Islama, multukulti. Manjka edino se omemba narascajocega regresivnega socializma med mladimi, ki gre z roko v roki samounicujoci agendi povprecnega evropejca. Dejstvo je, da bi morala Slovenija iskati nova strateska zaveznistva, ki so nam na dometu, visjegrajska skupina, Avstrija ter Rusija. To je edino mozno skupno zavesnistvo proti evropski hegemoniji ter skupno zavesnistvo proti islamizaciji evrope. Na zalost evropa izgublja stik z realnostjo, s svojo samounicevalno politiko spreminja podobo evrope, se utaplja v politicni korektnosti in clovekovih pravicah za vse, samo za evropejce ne ter deluje izrazito diskriminatorno do lastnih ljudi.
  Irsic se s tabo glede kolumne ne bi strinjal, no, tudi jaz se glede tega z njim ne. Tudi Irsica vcasih malo potegne v levo, ali pa mu ni nabolj jasna globalna situacija.
  Bernard, vsaka cast in pazi, da ne fases fatve. Ni izkljucena…

  • dob

   kalavnik, prijatelj, lepo te je videti tukaj.

   Kar se komentarja tiče, imam pripombo. Jaz se bojim morilcev in se jim raje izognem, kot pa da bi se družil z njimi ali z njimi sklepal zavezništvo. Zavezništvo ni prijateljstvo. Prijateljstvo je prijateljstvo in zato ni tak odnos, ki bi temeljil na interesu; ta se lahko hitro zamenja in zavezništvo izgine.
   Prijateljstvo pa ostane za vedno. Prijateljstvo je nekaj povsem drugega od zavezništva.
   Nisem prav prepričan, da je Putin manjši morilec od Islama in vseh tistih, ki zdaj širijo Islam po Evropi. Lahko je le uspešnejši morilec, nič več.

   Problem polarizacije je v tem, da posplošuje. Komunisti so v Sloveniji bili uspešni zato, ker so posploševali: kdor ni z nami, je proti nam.
   Potem so s tem splošnim pravilom pobili vse tiste, ki se niso čisto jasno opredelili za komunizem.

   Seveda, večina ljudi se pač odločil za rabo nazivov: komunisti, kapitalisti, neoliberalisti, islamisti, pravoslavci, kristjani…. zato ker je za polarizacijo to potrebno, da je bolj čitljivo in potem ti ni treba razmišljati o tem, a je nekdo človek. Ni pomembno! Oznaka pove vse. Pobijamo oznako, ne ljudi.

   Na vprašanje kaj si, človek odgovori kar pač želi odgovoriti. In če ne odgovoriš prav, dobiš strel v čelo. Pika.
   To je cilj polarizacije. Pri polarizaciji ni vmesnih odgovorov, je samo eden, in to pravi. Kajti, če ni pravi – si mrtev.
   Zato pri meni velja pravilo: morilec je morilec!

   Ne zanima me iz katere skupine skoraj naštetih religij ali kvazi religij je (ideologije so religija!).
   Ubijanje ni nič novega, je pač ustaljen način brisanja sovražnika z obličja zemlje.

   Hkrati je tudi dokaz, da ti ljudje, ki se polarizirajo, ne iščejo drugega načina komunikacije z nekom, ki ne misli kot oni. Ki torej niso iste vere ali kvazi – vere. V bistvu nam ti ljudje že desetletja pripravljajo končno polarizacijo, katere konec je pobijanje.

   To masažo pameti sem gledal osnovni šoli, v gimnaziji, zdaj na RTV, in to poslušam zdaj v parlamentu – niti koraka niso naredili ven iz tega vzorca!
   Na kocu bodo rekli: Ja… kva bi pa ti zdej naredu?!

   To vedno rečejo 5 minut pred dvanajsto, ko se stvari zapletejo do konva in ni več rešitve. Potem sklepajo zavezništvo z morilci, zato ker so najbolj uspešni in mislijo, da je to pametno.

   Takega zaveznika so Slovenci imeli v komunistih med 41 in 45.
   Zdaj vidimo kaj pomeni takšno zavezništvo. Ponavljam: morilci so morilci in z morilci se ne sklepa zavezništev. Če si pameten človek.
   Moje vprašanje takemu človeku, ki me vpraša: Ja, kva bi pa tri zdej naredu…. ko ni več kaj narediti in so ljudje že prodali svoje glasbene stolpe z zvočniki, zato, da so si kupili pištolo ali kalašnikovko, ker jebeš stolp, orožje lahko še prav pride… In veš kaj? Vedno prav pride, ko misliš, da bi lahko orožje še prav prišlo!
   No, moje vprašanje njemu je: kaj si pa do zdaj delal, pezde? Pripravljal si nov pokol in se hkrati lagal, da si za za humane odnose, za samostojnost in za mir med narodi. To si delal, pička ti materina! Prekleti morilec si bil že tedaj, ko si govoril, da si human in razumevajoč in da je treba beguncem pomagat. Morilec si bil že tedaj, ko si v SFRJ živel od bogate vojaške penzije (vsi poklici, ki so gradili socializem, so bili mastno plačani) in si vzel kredit za hčerkin avto, ko si jo vpisal na faks in si gledal košarko po televiziji in si mislil, mi smo najbolš na svetu, niko nam nije ravan… Kva nam pa morjo?!? Najlepši, najpametnejši smo itd.

   • xtc

    Človek je malce zmeden.
    Putin se ni nikoli distanciral od komunizma SZ zločinov in komunističnih zločincev,zakaj že?
    Putin je le Ruska verzija multi kultija na drug način.

    • kalavnik

     Dragi xtc. Tole ti povem. “Ignorance brings khaos, not knowledge”

     Zmeden si ti…

   • kalavnik

    Dragi prijatelj Dob

    Res je, kar si zapisal, vendar je med Putinom in Islamom svetlobna leta razlike. Islam, mimogrede, dobro poznam, saj ze vec kot deset let zivim na bliznjem vzhodu.
    V samem Koranu in ostalih spisih (Hadith) jasno pise, da se bo Islam siril z mecem, do koncnega cilja in to je vzpostavitev velikega Kalifata. V Koranu jasno pise, da je potrebno “people from the book” – zide, kristjane in vse nevernike, ce se nocejo spreobrniti v muslimansko vero, pobiti kjerkoli jih ze musliman najde. (dobeseden prevod) V ruski pravoslavni cerkvi, ki ji pripada tudi Putin, seveda tega ni. Torej, Rusija ni groznja svetovnemu miru, marvec Islam in multikulti, ki ga opisuje Bernard. Hafez El Asad je se edini branik podivjanega islamizma na sirskih tleh, ki brani sekularizem in sirski uporniki niso nic drugega, kot pripadniki ISIS, ki ni nic drugega, kot islamski kalifat v nastajanju. Ze Gadafi je nekoc dejal, da Islam ne potrebuje terorizma in dzihada v pravem pomenu besede, saj bo migracija muslimanov in njihova sposobnost razmnozevanja naredila svoje, v EU, kakor tudi v vseh zahodnih demokracijah, beri razvitemu svetu, kamor spada tudi Rusija.
    Taistega Al Asada seveda brani nihce drug kot Putin.
    Torej, Islam je definitivno najvecja groznja obstoja civilizacije kot jo danes poznamo, skupaj v vpregi z regresivnim levicarstvom, ki imata vosnovi isto agendo. Putim je svetlobna leta oddaljen od obeh vzorcev. Ce je pospravil dvojnega agenta, je ze imel razloge zato. V SLO bi si jih kar nekaj prisluzilo zid za skodo, ki so jo naredili v tej drzavi.
    Lepo te pozdravljam – kalavnik

    • dob

     Tvoji komentarji so vedno tehtni in zelo rad jih berem. To velja še iz starih časov (iz foruma Financ).
     Vse je res, kar praviš, vendar se jaz med dvema zloma ne odloči za manjše zlo od dveh, samo zato, ker je pač manjše! Če ne bi vedel za rešitev te človeške vsiljene stiske pri odločanju med peklom in še globljim peklom, kar je samo znak nemoči, ki odšteje človeka iz enačbe…. bi lahko še jaz zgrmel v to (Luciferjevo) past. Med dvema slabima izbirama ne izberem nobene, ker sta obe zanič! In ker mi ni treba.

     Sem optimist. Ne mislim, da bo prihodnost prišla sem po tem tiru, ki ga ga zdaj zamišlja človeštvo. na koncu si bodo ljudje postavljali samo eno vprašanje: kdo nas je sploh silil v to, da med dvema sranjema izberemo eno?! Zakaj v sebi nismo premogli dovolj moči, dovolj spoštovanja do sebe, da prepoznamo igralce, ki so postavljeni tako, da izbire sploh ni! Nismo je imeli, ni je moglo biti in je tudi ne more biti, če ne pogledamo vase in v to, česa si pravzaprav želimo. Že v začetku se podredimo tujim ukazom o tem, kaj smemo pričakovati!
     In tako smo pozorni samo na to, kaj lahko pričakujemo od takega okolja, ki ga vodi nekdo drug. Ta odloča o nas, za nas, namesto nas.
     Ali kot pravi Bob Dylan v eni pesmi: It’s alright ma I’m only bleeding…

     Po slovensko bi se reklo, vse je v najlepšem redu, saj smo že navajeni, da nam vedno kdo pušča kri in to pač sprejmemo kot dejstvo in našo usodo.
     Pa ni tako!

     Ne bom zdaj na dolgo razlagal, ker to že itak prevečkrat (z moje strani ravno pravšnje število krat!) počnem. Zato dogodke spremljam bolj hudomušno, ker mi je jasno, da se tokrat Luciferju ne bo izšlo. Ne tako, kot ta kot Veliki Manipulator pričakuje da se bo, na podlagi njegovih dosedanjih izkušenj.
     Strah in Krivda pri človeku zadušita domišljijo. Brez domišljije pa v Prihodnost ni mogoče videti. Lahko jo samo ponavljaš.
     Ponavljanje pomeni, da si brez domišljije! kučan, denimo, je popolnoma brez domišljije. Le poglej kaj dela. Novi obrazi, ponavljanje istega, grožnje…

     Ampak na Zemljo je vdrlo zdaj že toliko Zavesti, da se prejšnje igrice tem igralcem, ki jih igrajo, ne bodo izšle. Ne globalno ne lokalno! Njihove zmage so kratkotrajne.

     ZGODBA O LIJAKU
     https://obstajajoljudje1.blogspot.si/2017/07/zgodba-o-lijaku.html

     • kalavnik

      Dob prijatelj.
      Se spomnis volitev – Turk ali Pahor? Meni se je obracal zelodec od obeh pa vendarle sem izbral manj sluzavega, z res tezkim srcem, da ti niti ne povem, da sem bruhal, ko sem oddajal listic.
      Tvoje razmisljanje popolnoma razumem in odobravam, v splosnem kontekstu… Vendar Rusija v primerjavi z Islamom niti slucajno ni zlo. Predlagam, da pogledas podatke, da je bilo od leta 622, torej nastanka Islama, do danes, s strani islamistov v imenu alaha pobitih cca 240 Mio ljudi. Vojna proti zahodni civilizaciji tece ze od leta 622 AC, saj je tako zapisano v Koranu in ostalih spisih. Kje ima Putin agendo, da se bo siril z “mecem”? Nikjer. Edina resitev je reformacija Islama, ki pa je malo verjetna. Svet ne bo padel v kaos zaradi Putina in Rusije, ali onega lunatika iz Koreje, mervec zaradi ekspanzije islama in implementacijo seriatskega prava, ki izhaja iz korana. Sem spada tudi “Sharia compliance” – njegov ekonomski model.

      Evropa, Kanada, USA so tik pred demografskim zlomom – mogoce generacija ali dve- potem bo Islam skupaj z regresivno levico zavladal najprej mestom – zupani, ( london, Roterdam, nekaj ameriskih mest, mnogo parlamentarcev v EU drzavah ze zahteva seriatsko pravo…Skratka kaos na celi crti. IN NE RUSIJA. Ce sem odkrit, je v primerjaviz vsemi temi dejstvi odstranitev dvojnega vohuna fumis vaginalis v primerjavi z islamsko agendo.
      Vzemi si cas in prosim poglej, kje se danes dogajajo lokalne vojne in kmalu bos ugotovil o cem govorim. Sirijski uporniki? malo morgen, ISIS proti sekularizaciji se edine sekularizirane drzave na ME, Boko Haram, razno razne milice, hezbolah…sranje v Mindanau na Filipinih…Nigerija, Somalija….IN NE RUSIJA. Mimogrede, Krim je bil vedno ruski, kot je bil piranski zaliv vedno slovenski.

     • dob

      To je vse prav in tako, kar govoriš, v to jaz sploh ne dvomim.
      Vendar jaz govorim o nečem drugem!

      Glej, če se zavedaš, da je glavno vodilo v življenju zate tvoja Želja. Ona te vodi, da veš, kaj hočeš.
      Če pa je glavno vodilo vsiljeno, potem ti Veliki Manipulator ponudi, da izbiraš med drekom in drisko. Jasno, izbereš drek, ker je driska slabša izbira, ker je ne moreš kontrolirati :))

      Govorimo o slabem – slabšem – najslabšem! To je tuja izbira, ne tvoja! Evolucija slabega je samo slabše in najslabše. To zdaj imamo.
      Evolucija dobrega je pa boljše, najboljše.

      Tisto prvo imenujemo tukaj negativna selekcija. Pred 40 timi leti tega izraza nismo niti poznali, ker so naši možgani delovali izključno v okviru evolucije slabega. Nismo niti pomislili na to, da nam ne bi bilo treba po riž v Avstrijo ali v Italijo. Dobro se nam je zdelo, da sploh smemo čez mejo po riž v Italijo!

      Povedati hočem da se svet okrog nas prilagaja temu, kaj v sebi mislimo. V sebi in o sebi! Vsiljena izbira ni naša Želja. Ampak večina svoje Želje niti ne posluša, jo je ubila, je ne spoštuje, ker se ji zdi Želja nekaj imaginarnega, neznanega, izmišljenega. Pa to ni res! Želja je najmočnejša sila Vesolja. Želja je ustvarila VSE, vključno z Življenjem!
      Njej se vse podreja, tudi Bog.

      Zato je razmišljanje v okviru možnega čista izguba časa in zapravljanje naše prihodnosti. Tokrat se Velikemu Manipulatorju ne bo izšlo. Jaz samo nočem, da bi bilo Slovence sram, ko se bodo tepli po glavi in si govorili: Le kako smo mogli biti tako slepi?! Saj smo imeli vse v rokah, kako smo se potem tako butasto odločali med drekom in sranjem?

  • xtc

   Predlagam ti selitev v Rusijo pa s sabo vzami multi kulti,Kučans in vso socialistično kramo od katere se niti Putin noče posloviti.

 • Artur

  V multikulti USA NATO NWO globalistično bankstersko korporacijsko okupirani “demokratični” EU z nacionalnimi narodno izdajalskimi polit hlapčki kaj takega ne boste doživeli se pač ne gredo Kalergijevega plana in plana Albeta Pikea čaščenega s strani zahodnih satanističnih elit.
  https://www.youtube.com/watch?v=IVFYtUMzqQY
  https://www.youtube.com/watch?v=2zv7jBBypvg

 • Artur

  Eh Bernard predvidevam, da si si s tem nakopal “ogenj in žveplo” naših “desnih” prozahodnih “demokratičnih” navijačev . Ne paše pa jim zahodna LGBT multikulti rodna gender “demokracija” in prispevek zahodnih “demokratov” pri planskem povzročanju migrantske invazije na Evropo. Kaj jim še ostane, da bili zadovoljni z rezultati svojih idolov? Imamo bčutek, da sami ne vedo kaj bi radi.
  https://www.youtube.com/watch?v=r1nJ5JwLdU4

 • Franc Šink

  Rusi so Rusi.

 • Igor Kavalar

  Za vse, ki bi radi pogledal kakšen dokumentarec

  The President – Putin (ENG SUB) – (malo bolj slabša kvaliteta ampak gledljivo)
  https://youtu.be/yBYCG5MQ_YU

  novejši dokumentarec objavljen teden, dva nazaj.
  “Putin” – the Documentary Sure to Change Everything You Thought You Knew About Russia’s President
  1.del
  https://youtu.be/CCFs0PtzeVE
  2.del
  https://youtu.be/IldUKuYbcLs

  EXCLUSIVE FULL UNEDITED Interview of Putin with NBC’s Megan Kelly (za vse tiste, ki imate radi teptanje fake news novinarke)
  https://www.youtube.com/watch?v=9mhi_AyQAyw

 • ddddd

  Končno nekdo iz desne, ki mu je jasno, kaj se dogaja po svetu. Mi nujno rabimo pravo Alt-right stranko. Čim prej! Brščič bi bil super izbira za predsednika.

  Rusija ni naš problem. Naš problem sta islam in LGBT!

 • Get Smart

  Levići — desnići.
  To od KOMINTERNE POTURJENO VAM razlikovanje si morate ljudje iz glave izbiti,
  ker je hudo škodljivo. Levići in desnići je produkt AGITPROPAGANDE
  =
  BOLJŠEVIKI — MENJŠEVIKI = “rdeča garda — bela garda” …
  vse to so KOMUNISTIČNE POTURANCIJE, ki ste jih ljudje sprejeli zdravo za gotovo in si
  sami žagate vejo, na kateri sedite.

  Bebler, PREDSEDSTVO CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE,
  vam je tako povedal:

  “Bela garda mora biti, ker jo potrebujemo. Če je ne bodo ustvarili klerikalci, jo bomo
  morali organizirati sami.”

  Rečeno, storjeno! Zadevo JUGO PARTIJA ponovi tudi po osamosvojitvi Slovenije.
  Najprej so nekaj JUGOKOMUNISTIČNIH udbovcev plasirali v agrarno in krščansko sfero,
  danes pa ti mirne duše celo LDS-ovce SD-ovce, torej svoje tajkune kar pri belem dnevu
  podtikajo in razglašajo za kakor ne-svoje, za kakor desnićije nje.

 • Get Smart

  Še o levićijstvu = SINISTERSTVO vs desnićijstvu = DEXTERSTVO,
  kar seveda ni isto kot leva roka in desna roka.
  Samo po sebi oz. recimo mu izvorno to razlikovanje sicer ni napačno, toda ljudje, ki tega
  ne vedo, in to je seveda ABSOLUTNA VEČINA LJUDI, ga pač dojemajo samo in le preko
  KOMINTERNISTIČNE AGITROPAGANDE,
  ki ga je zvedla (seveda zato, da bi ljudi zavedla) na DRUGO SORTO RAZLIKOVANJA, torej na
  kakor levo-desno rokico enega telesa,
  kot dva nujna dela neke celote, kar je SEVEDA KOMUNISTIČNA LAŽ, POTURANCIJA …
  MURGL JUGOKOMUNIZEM = ZLOČIN PROTI ČLOVEŠTVU =
  = ni vaša leva ročica, ampak JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI MUSLIĆKULTI
  itd. TUJEK na ročici, je RAK RANA ČLOVEŠTVA,
  je PARAZITSKA MALIGNA TVORBA, ki vedno in povsod POKONČA GOSTITELJA. Vedno.
  Več o tem v sledečem prispevku. Vrnimo se k PRVOBITNEMU (pravilnemu) razlikovanju
  sinasterstva in dexterstva:
  SINISTER = zlobno, narobe
  DEXTER = prav, kot mora biti

  Torej, po tem razlikovanju bi se LJUDJE seveda lahko uvrščali med dexterstvo, saj jih
  dejanja sam uvrščajo, saj ljudje namerno RAVNAMO PRAV,
  medtem pa KOMINTERNISTIČNE SINEASTERSKE KREATURE skladno s svojo vero v satana RAVNAJO
  NASPROTNO od prav, torej narobe = KOMUNIZEM JE NAROBE SVET = na glavo postavljen svet =
  SINISTRSTVO
  = “kultura smrti” = zlobno = narobe.

 • Get Smart

  Še o levićijstvu = SINISTERSTVO vs desnićijstvu = DEXTERSTVO.
  Tako razlikovanje boste vsakokrat zasledili pri recimo Grimsu, ki zadevo razume, ne
  razume pa, da VEČINA LJUDI ne razume tega razlikovanja pravilno in bi se ga lahko oz.
  celo moral izogibati.
  Morda bi ljudi rad poučil o tem razlikovanju, toda sedaj ni čas za to, ni čas za
  izumljanje novih in ubujanje starih pojmov, če ob tem nismo še karseda jasni in NEDVOUMNI.
  Kako si ljudje predstavljate, da boste nekoga prepričali s floskulico desnići, ki da je
  rešitev pred floskulico levići?
  Uporabno je le za zaprtokrožno larpurlartistično onanirčkanje, ko se krog somišljenikov,
  ki en pojem razume na povsem enak način, zbere in vrti lajno o levičijih in desnićijih nje.

 • Get Smart

  Še o levićijstvu = SINISTERSTVO vs desnićijstvu = DEXTERSTVO.
  Za ljudi ni nujno,
  da pozanjo semantično semiotično … nek pojem, dovolj je, če ga znajo v praksi smiselno
  uporabiti, če ga “razumejo” za vsakodnevno uporabo.
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNE ZLOČINCE PROTI ČLOVEŠTVU morate zato imenovati le z njihovimi
  NEKDANJIMI in sedanjimi URADNIMI imeni, torej
  – STARI OBRAZI = KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE in njen podmladek SKOJ
  =
  – NOVI OBRAZI KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE = SD SMC DeSUS IDS TRS ZARES LDS
  Verniki v ZARES—LDS—PS—ZAAB—Šoltesa (vse te nove obraze si je tovariš
  SRBSKO—MADŽARSKO—ŽIDOVSKO—KOMUNISTIČNI bastard Šoltes nadel nje)
  https://i.imgur.com/pbIR3SM.png
  pa SRBSKI-nacionali-jelinJELINćića, ki tako s pedrsko karikaturo Tita slavi svojega
  KAVIARŽIDOVSKEGA bastarda pedra, pedofilskega posiljevalca svojih pionirjev tovariša
  JOSEPHA BROZA TITA:
  https://i.imgur.com/jsmhST0.jpg

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Sledimo, otroci?
  Če je Putin zagrešil zločin, ga pač preganjate zaradi ZLOČINA,
  ne pa zaradi levićijstvo—desnićijstva.

  Svet se ne deli na levićije—desnićije,
  ampak
  na POŠTEN DELAVEN SVOBODOLJUBEN … folk
  in
  na SMRTNE NEPRIJATELJE LJUDI,
  kot si kaviarŽIDOKO-MINTERNACIONALA in tukaj njeni
  MURGL SRBO RVACKO kaviaržido itd. JUGOSLOVANćETI sami pravijo.

 • Get Smart

  Neo = pomeni NOV.
  Kaj pomeni NOVIsocialisti? Wat the fak to pomeni?
  A res morate kupiti vsako kozlarijo, ki vam jo AGITPROP POTURI?

  Lahko je NOV-OBRAZ, maska, kot so to vsi ostali KOMINTERNISTIČNI -izmi:

  KOMUNIZEM = KOMINTERNACIONALIZEM = pedrizem = pedofilizem = lezbizem =
  MUSLIćKULTIZEM = LIBERALIZEM = SOCIALIZEM …
  ni kaka vaša LEVA ROČICA, ampak je KOMUNISTIČNI -izem = dinamika
  KAVIARŽIDOVSKE KOMINTERNE za stvarjenje “NOVEGA SVETOVNEGA REDA”,
  kjer, kot lahko že vidite,
  ZLOČINCI PROTI ČLOVEŠTVU zasužnjujejo ljudi, morijo ljudi po mili volji, ropajo …
  Vse to je staro, je znano, saj ta vojna med LJUDMI in samoimenovanimi SMRTNIMI
  NEPRIJATELJI LJUDi poteka od pamtiveka, le plašnice si mota sneti in razumeti,
  za kaj gre.
  Še enkrat: kako si predstavlajte, da bi kdorkoli navijal za nek klub le zato,
  ker je klub kakor desnići in se s tem pač razlikuje od tistega drugega,
  ki je kakor levići?
  Je Mesi levica ŠPANIJE?
  Je Mesi ŠPANSKA levica?
  Igra Mesi za Španijo?
  Za koga igrajo MURGL JUGOKOMUNISTIČNI igraći v Stošcah nje:
  “Za koga? — Za Tita!” (KAVIAR ŽID JOSEPH BROZ nje)
  “ZA koga? — Za Partiju!”
  “ZA koga? — Za JUGOSLAVIJU!”
  Tako odmeva v MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH Stošcah nje.

 • Get Smart

  Putin ima vse zveze tako z marksizmom kot s frankfurtsko MARKSISTIČNO šolo.
  Putin je KGB = za lutko KGB ga je namestila KOMINTERNA.

  Gre le za to, da je Rusija ozemlsko velika in ima velikansko moč. Tako veliko, da če jo obvladuješ,
  ti gotovo ne more (če nočeš) nekdo drug gazdovati nje.
  In povsem možno je, da so se Putin in tovariši malo ugospodili nje,
  malo bi radi bili gazde, ne pa le lutke v rokah KOMINTERNE,
  ki jih je ustvarila.
  Zdaj, ko so si SPRIHVATIZIRALI nekoč državna poduzeča, ki so zdaj v lasti
  posmeznih TAJKUNćETOV,
  in imajo totalno kontrolo nad vojsko, so
  (seveda skupaj sa lokalnim MURGL JUGOKOMUNISTIČKIM SERBUSIMA nje)
  opet najveći, najjaći na svet nje.

  Razumemo?
  Ne levići, desnići, drkalići, onanirići, distopijći, globalistijći i tako dalje do tokija…
  ampak dejstva o tem in onem. Dejstva.

  Pamet v glavo.

  • mojadezela

   Kake ti švasaš. Pazi da se ne boš razpočil!

 • samsara

  Predvsem snovalcem in uresničevalcem Novega svetovnega reda in njih marionetam, gre močna Rusija močno v nos saj jim predstavlja nepremostljivo oviro. V tej luči je marsikaj kar se dogaja dosti bolj jasno.

 • WindWild123

  končno je nekdo napisal to, kar sem jaz samo mrmrala….naši levi in desni še zmerj živijo v obdobju hladne vojne…

  • Soave

   Zato, ker jim tako odgovarja. . . .

  • Diagnostik

   Zato ker so zmanipulirani od CIE in Bruslja.

 • elh.

  Dobra analiza.
  Neuravnoteženo ravnanje v primerjavi s sankcijami, ki jih Zahod nameni državam izvoznicam terorizma, ki povzroči več žrtev.

  Kdo je večji sovražnik Evrope – Rusija ali države ki pošiljajo svoje milijonske viške v obliki eksplozivne mešanice migrantov in teroristov v Evropo?

  Nekontrolirano razmnoževanje začenši na Kosovem, Albaniji, Makedoniji, Turčiji, Arabiji, Afriki lahko uniči Evropo, če le ta ne bo zaprla svojih vrat vsem, ki žele priti v Evropo na doživljenske počitnice skupaj z vso žlahto in plemenom.

  Nekontrolirano razmnoževanje Afričanov v sodelovanju, meddrugimi tudi z RKC bo najprej za vajo uničilo tudi številne afriške živalske vrste. Si kdo tega želi? Mislim, da ne.

  Ni nobene potrebe da imajo po več kot dva otroka, saj jih večkrat še toliko ne morejo preživeti. Naj svoje razmnoževalske nagone že enkrat spravijo pod kontrolo, neglede na to ali so Alahovi ali Kristusovi sinovi. Misionarji in misijonarke bi jim morali deliti kondome namesto, da jim jih prepovedujejo. S tem bi še dodatno dvignili evolucijsko stopničko svoje religije v primerjavi z Islamom, ki sploh ne kaže nikakršnih znakov razvoja že od svojega nastanka.

  Nima smisla v sankcijah solidarizirati z globalističnimi EU birokrati; zamenjati jih morajo ekipe, ki jim bo prvi interes Evropa, s takimi se potem ima smisel pogovarjati in sodelovati.

  Vprašanje je seveda zakaj ukrepe podpirajo države Višegrajske skupnosti? Morda taktično, ker imajo z unijo že dovolj drugih odprtih vprašanj in sporov in pa seveda še slabše zgodovinske izkušnje z Rusi in Sovjeti kot mi.

  Skratka, bojkotirati Ruse ali ne?
  Ja, takoj potem, ko bo v Bruslju govor o vračanju priimigriranih Albancev, Kosovcev, Arabcev vseh sort, Afganistancev, Pakistancev, Bangladežanov in Afričanov vseh sort, vseh ki niso vojni begunci, vračanje čisto vseh, ki šeriat postavljajo pred evropske zakone, v njihove izvorne države. Skratka nazaj je treba najprej zvoziti večino teh romarjev – več milijonov ljudi, potem se pa lahko prouči še ruski greh.

 • Turški vpadi

  https://www.thelocal.at/20161102/putin-criticises-austrian-justice-system-over-rape-case
  https://www.youtube.com/watch?v=bVQ0nD374DE
  Putin ima raje četnike, kot naše komuniste, ki si vlačijo domov v svoje države islamiste. Putin je obsodil Avstrijski komunistični partizanski sodni red in pohvalil četnike.

 • Krtača 20

  Taki veliki um tale fašist bršćić in na vsak način bi tegale Putina nekam opredalčkal pa ne gre in ne gre. Razlog je v tem, da Putin dela tisto kar je prav za Rusijo in v njenem najboljšem interesu ter se ne prodaja za pest riža zahodu in vatikanu kot to delajo kleri in sđs.

 • ddddd

  Brščič mi je fantastičen. Njegovi pogledi in razmišljanja, se popolnoma ujemajo z mojimi. Ta evropska “mainstrem” desnica je preveč ozkogledna in ne dojame, kaj se v resnici dogaja.

  Vseeno .. volil bom SDS, ker edini predstavljajo alternativo naši pokvarjeni in izrojeni levici. Čakam pa, da dobimo pravo alternativno desnico, nekaj v stilu nemške AfD. V tako stranko bi se tudi takoj včlanil, čeravno si še par let nazaj niti slučajno nisem predstavljal, da bi se včlanil v kakšno stranko.

  Skratka .. na desni je še veliko prostora, ki ga bo potrebno zapolniti. Jaz apeliram na Bernarda, da začne neko gibanje, neko skupino z alt-right ideologijo. Je pravi človek za to. Ima karizmo, zna govoriti, ima ideje .. sem prepričan, da bi se tudi takoj našlo veliko ljudi, ki samo čakajo, da se taka stranka pri nas pojavi, da vskočijo.

  Potem pa se povezat z SDS-om in uničit to levo drhal, ki nam je ugrabila državo in želi iz nas narediti drugo oz. kaj, tretjo ali pa četrto Albanijo. Čim prej!

  Evo, moj drugi komentar na tem portalu. :) Berem ga že dolgo, komentiral pa nisem. Tu lahko vsaj napišem direktno, kaj mislim, ne da bi me ves čas brisali in cenzurirali. Hvala vam za to možnost (svobodo govora). Lep pozdrav vsem ponosnim Slovencem in Slovenkam!

  • rrrrr

   Po dveh tvojih zelo dobrih komentarjih: dobrodošel med nami.

  • mojadezela

   Naša desnica je proameriško teobilo. Mi od Amerike nimamo nič! Samo sranje delajo medtem ko nam Rusi nič nočejo.

  • Diagnostik

   Sds so popolnoma pod nadzorom evropske ljudske stranke in zda, ki nas do sedaj niso podprli še v ničemer, vedno so na strani hrvaške in bruseljskih interesov. Tako da ne vem, koliko smo potem sploh še dolžni biti lojalni Bruslju in ZDA.

 • Občasni Komentator

  Bernard mogoče ima prav v nekaterih segmentih, vendar se ne dotika ključnega problema. Lahko je srat po nekem portalu (tako kot to sedaj počnem sam), povsem drugo je biti zavezan z voljo lastnega ljudstva v spoštovanje članstva v nekaterih organizacijah. Koliko je korektno potem nategniti NATO, ko le ta pričakuje podporo? Potem izstopimo iz tega vsega, pa je to piskaranje g. Bernarda ok. Sicer bi radi “jebali, a da nam ne uđe”…to pa žal ne gre in tudi ni pošteno do drugih.

 • Volkhv

  Putin ni komunist, je patriot, vsak agent KGB je bil patriot, prej kot komunist. KGB se je kasneje preoblikoval v FSB, ki tudi nasprotuje idealom zahoda – internacionalizacija Rusije, destabilizacija Rusije, podpora Čečenskim, Dagestanskim islamistom… Putin je tudi reviziral politično in ideološko delovanje ortodoksne krščanske cerkve… Rusi strejo vsakršni upor ali destabilizacijo na prostoru Ruske federacije. Slovenski (internacionalisti, globalisti) “komunisti” in desničarji ne razumejo ruskega patriotizma…Kvazi desničarji nasprotujejo Rusiji in pravzaprav PARADOKSALNO širijo prav internacionalistično (proameriško) idejo Rusije, torej razkol, uničenje, ropanje Rusije, since 1917… kot ga je premogla ideja orig. zionističnih boljševikov, ki so tudi formirali kaos (in zaledno ropanje Sovjetske zveze) in genocid, pod vzdevkom Holodomor, katerega so sponzorirale nekate bogate zahodne družine (npr. finančnik Rotschield). Zahodni “veliki” (še danes zelo cenjeni na zahodu) filozof Lev Trotski (Bronštajn) je bil npr. njihov uradni “eksekutor”, ki je bil tekač na šahovnici, v sporu 2 družin; Romanov vs Rotschield…

  • xtc

   Cepc zarukan-komunist ni patriot,kot ne njegova multi kulti zahodna verzija.

 • sodnikisozločinci

  Odličen članek, se strinjam z Brščičem.

 • Jože Novak

  Končno en razumski članek :)

 • Joža

  A muslimani prihajajo po levičarjih, ti pa ko sesujejo kristjane: 1. sesuti kristjani, 2. levičarji, 3. islam. Sklep: vrniti se k svoji veri, krščanstvu, saj nevera postane levica, samo Bruselj poglejte in njih pedaraštvo, levica pa uvozi muslimane, kot jih je SFRJ v Slovenijo iz juga.

  • Jože Novak

   Saj levaki so prav smešni. Ali ne vedo, da muslimani najprej potolčejo ateiste in LGBT-jevce?
   Šele potem se začnejo ubadati z drugoverniki….

 • tilen slatau

  Čez zgodovino so rusijo napadal in so se upekli in še enkrat se bojo kaj zahodu ni jasno!

  • dob

   Ti me spominjaš na tisto, kar so nam v SFRJ ves čas ponavljali: Če nas kdo napade, se bomo borili proti sovražniku in ga premagali.
   Na vprašanje kaj bomo storili v primeru, če nas nihče ne napade, pa nihče ni znal odgovoriti.

   To smo potem lahko videli.

  • ddddd

   Nič. Poplonoma nič. Dejansko levičarji podpirajo Rusijo, desničarji pa tolčejo po njej. Bizarno. Na več načinov. Levičar jo sicer podpirajo zaradi komunistične nostalgije, čeravno je sodobna Rusija popolnoma drugačna. Tam vlada nacionalizem, upor LGBT-ju, anti-islamizacija, ipd. Skratka vse, kar bi morali desničarji podpreti z vsemi štirimi. Zblojenosti levičarjev se ne čudim, me pa desnica vedno znova in znova razočara, ko gre za odnos do Rusije. Tudi SDS. Situacija ni črno-bela in naj končno le spoznajo, da gre za Rusijo in ne za komunistično Sovjetsko Zvezo. Ne razumem, kako jim ni jasno, da s to proti-rusko in izrazito pro-ameriško ne bodo dobili volilcev. Kvečjemu jih bodo izgubili.

   Skrajni čas je za alternativno desnico!

   • ddddd

    PS: Moj odgovor se nanaša na glavni komentar, ne na repliko.

   • Diagnostik

    Točno tako in zato jaz sam ne bom volil sds, ker so zmanipulirani od evropske ljudske stranke.

    • tramal

     Vi cigani tako ali tako volite samo ciganske komuniste

  • Slovenec87

   Vedi, da je danes Rusija to, kar je bil nekoč Hitlerjeva Nemčija.
   Danes pa je EU to, kar je bila nekoč ZSSR.

 • Slovenec87

  Bernarda Brščiča podprem v vseh pogledih.
  Napisal je točno to, kar sem sam ugotovil in povdarjal ter poizkušal odpreti oči mojim bližnjim znancem.
  Rusijo želijo prikazati kot grešnega kozla in nevarno državo za Evropo predvsem pa te niti v evropski in ameriški(Obama-Clinton)politiki in v medijih vlečejo ultrakapitalisti INTERNACIONALISTI(ZIONISTI), ki uničujejo Evropo.
  To se je zgodilo že pred 100 leti v Rusiji(1917) in nato je sledila “neka” močna Nemčija, ko so jih v 30-ih letih blatili in obsojali z absurdnimi argumenti.

  Tukaj nam ti manipulatorji želijo obrniti na glavo VZROK in POSLEDICO.
  V 20-ih in 30-ih letih je bil vzrok za vzpon skrajnih diktatur(zaščita naroda) zionistično uničevanje Evrope z blatenjem kulture in nacionalnega ponosa(posledica je bil sčasoma razpad Avstro-Ogrske monarhije).

  PROFITIRA PA S TEM ZION JUDEN PRESS BANDA IZ FRANKFURTSKE ŠOLE.

  DA NAM NISO V ŠOLI PRALI MOŽGANE, KDO JE ZAČEL SVETOVNO VOJNO!

  Desnici(SDS) pa svetujem, da se ne ujame v kremplje teh, ki so vodeni s strani lovk svetovnega kapitala, kot je to pri nas Murgel mafija Forum21.

  Ravno ta prisila v obvezo “SPOŠTOVANJA ZAVEZE EU” je hinavski nateg money money.

  Ohraniti nacijo ali jo pridati za umazan denar?

  A ni Hitler celo v knjigi Mein kampf omenjal, da ima vsaka država ali nacija pravico do obstoja, če je ta rasno in nacionalno dovolj sposobna se preživeti?
  Sam kot nasprotnik Francozov je dejal, da bi kot Francoz popolnoma zagovarjal Francoske težnje po samoohranitvi in ne bi imel morale napasti Rusije, če le ta ne bi padla v kremplje in samouničenje BOLJŠEVIKOV vodenih s strani INTERNACIONALISTOV.

  Nacizem ni premagal komunizem, ampak je nacizem razbil jedro boljševiške slaboumne centrale in s tem posledično prisilil, da so se le-ti poslužili tisti element v državi, ki ga obdrži pri samoohranitvi, TO JE NACIONALNI PONOS IN NARODNO ZAVEDANJE.
  ZMAGAL JE RUSKI NAROD.
  Boljševistično golazen so pregazili od revolucije v Munchen-u 1919 do vojne pred Moskvo 1941.

  • xtc

   Bebec rajebpovprašaj poštene Prekmurce z izkušnjami z Rusi,resalnost te bo dohitela.

   • Slovenec87

    Ti pojma nimaš o zgodovini in te očitno ni mogla ničesar naučiti, ker je nisi niti znal razporediti in razumeti.

    • xtc

     Glej cepc povprašaj oropane,posiljene,poklane itd-ne tumbaj osel vsi ,ki so med ww2 imeli opraviti s to golaznijo-z Višegrajci vred se jih otepajo kot podgan.

     • Slovenec87

      Ti pojma nimaš.
      Eno je končen cilj, drugo so pa “kolateralna” ali začasna sredstva za dosego cilja.
      Na koncu je tako, da zagotoviš mirno prihodnost prihodnjim rodovom.
      Boljševiška oblast je bila med vojno prisiljena formirati nacionalno zavedne državljane, da je premagala njim sovražnika(“niti koraka nazaj, za mater Rusijo” znameniti simbolični stavek).
      Ko so cilj dosegli, so spet formirali boljševiške odrede(tudi med vojno so bili na preži, le za kontrolo in ne vojaško posredovanje).
      Ampak ker boljševizem ne funkcionira, je ta propadal, narodno zavedanje pa je prevagalo in na določeni točki ob razpadu SZ se rešilo, tako kot so se rešili nemški elementi ob razpadu internacionalne Habsburške monarhije s koncem Avstro-Ogrske.

      Vedi, da internacionalisti ali mešani državljani niso tam v katerikoli državi že, zato da bi se borili za njen obstoj, ampak so tam zgolj za črpanje njenih finančnih sredstev, ob nevarnosti samo z sami ali največ s sorodniki zbežijo/se premestijo (spet) drugam. Zato ti nacionalno nezavedni bebci so obsojeni na propad.

      In to tvoje jamranje nima nobene zveze z globalno ali nacionalno ureditvijo sveta. Osebne zgodbe so le delček celotnega sistema, ki igra bistveno in glavno vlogo.

     • dob

      “Eno je končen cilj, drugo so pa “kolateralna” ali začasna sredstva za dosego cilja.”

      Da te ni sram.

     • Slovenec87

      Verjemi, da bi te bilo lahko sram takrat, ko bi pustil, da tvoji otroci izkrvavijo, ker jim z lastno egoistično miselnostjo ne bi sam žrtvoval svojo kri za njihovo preživetje in obstoj roda in za to smo rojeni na tem svetu.

     • dob

      Hitler, si to ti?!

     • xtc

      Ma ta je neka poblaznela verzija HitlrStalina.

     • xtc

      Kdaj je bilo komunista sram česa?

   • mojadezela

    Ti si edini serator na tem portalu. Vsem je že jasno da si sam bebec! Zapri že ta tvoj beden gobec in ne serji več in ne vnašaj razdora!!!

    • xtc

     Ne serji idiot klsnje ,ropanje in posiljevanje to so počeli tvoji ruskiosvoboditrelji po Prekmurju in ne tumbaj teslo zarukano komunistično.

   • Ivan Igor Pollick

    Slaboumnež,kje živiš,smo v letu 2018

  • lili pili

   Eden od zacetnikov komunizma Engels je bil zid, tudi vecina komunisticnih teoretikov in kasneje voditeljev oktobrske revolucije so bili zidje, Trocki, ce ne bi bilo izraela, bi bil mir na bliznjem vshodu kogoce..

 • xtc

  Brščič se je ujel v eno past,definitivno se veliko strinjam z njim,vendar je “catch” zgodbe drugje Rusija,kot Putin se ni nikoli distancirala od komunizma in njegovih zločinov kot SLO partija-kar pove veliko.
  Če Brščič smatra Rusijo in Putina za odrešitev Evrope je isto kot bi za rešitelje predlagali Šiite ali Sunite.
  Rus kot _Srb ni nič manjši problem kot njihovi islamski bratranci.Čim manj opravka z njimi tem bole razen posla za denar takoj.

  • Slovenec87

   Rusija in Putin se nikoli ni distancirala od komunizma iz taktičnih razlogov, ker to bi bil strel v koleno za narod in njegovo veliko delitev.
   Pravi komunisti v Rusiji napadajo Putina.

 • Mike Zulu

  Afd, Le Pen, Kurz, Orban…vsi ti se zavzemajo za boljše odnose z Rusijo..Berlusconi in Schroeder sta celo zelo dobra osebna prijatelja s Putinom..Potem je tukaj še lider Italjanske “skrajno” desničarske Severne lige Salvini (tip nosi celo majico s Putinovim portetom v Italjanskem parlament)…pozabite Rusija že dolgo ni komunajzarska država

  • Mike Zulu

   Smejem se našim bedastim levakom kako si “lastijo” Putina in Rusijo, v kateri ima vedno večjo moč Ruska pravoslavna cerkev, ne marajo migrantov in lgbt…samo poglejte si podatek koliko cerkev je dal obnovit Putin v času ko je bil na oblasti..V Nemčiji in drugod po zahodu jih podirajo in gradijo mošeje, v Rusiji gradijo nove cerkve

 • xtc

  Brščič malce pozablja na prekmurske izkušnje z Rusi tudi Višegrajci jih poznajo-zato jih ne marajo.
  V tej zadevi se Brščič malce spreneveda Rusija in Slovenija so dejansko dvojčici,Putinovsko obvladovanje Rusije je identično Kučanovskemu sloveniji-Brščič pljuva po Kučanu pravi pa da je Putin boljši.
  Pa kdo je tu nor?

  • Mike Zulu

   Dej se prosim že enkrat s časovnim strojem zapelji v leto 2018, res no

  • lili pili

   Nor je bil tisti, ki te je naredu

 • xtc

  Tule poblaznelim komentatorjem svetujem odmik od rusofilstva in multi kultija,žal je težava v tem da eni in isti navijajo za oboje in isti cilj.
  Normalni pa nočemo ne prvega ne drugega.

 • ljubinica

  Se strinjam z Brscicem.
  Rusija spada v zahodno civilizacijo. Utemeljeno na krscanstvu. (ruska kultura: Tolstoj, Dostojevski, Sostakovic ….. ).
  Putin ni Kucan.
  Putin je satanista Sorosa ( ki gradi nov “babilonski stolp” t.j. globalno idealno druzbo NWO brez Boga) nagnal, Kucan ga je pa odlikoval ….

 • ljubinica

  Zakaj v Sloveniji ne objavijo kakega intervjuja s Putinom?
  Da bi iz prve roke slisali, kako razmislja Putin.
  Jaz sem ga enkrat ali dvakrat poslusala in sem se z njim strinjala.
  Enkrat je govoril o stanju v Rusiji po kolapsu komunizma. Zrusil se je hkrati z drzavnim sistemom tudi ves ideoloski komunisticni temelj tega sistema. Nastal je vrednostni vakuum.
  Putin vidi resitev v vrnitvi k ruski tradiciji, stari kulturi in krscanstvu.

  • xtc

   KGB komunist nikoli ne bo vernik,je pa spreten manipulator z množicami.
   Putin je obseden z reinkarnacijo SZ in njenimi neuresničenimi apetiti,seveda Pravoslavna cerkev sledi temu,podobno kot je RKC ,v Sloveniji nasedala levakom v poslih z Zvonovi.
   Putin je izvrsten igralec in manipulant ter diktator,definitivno pa želi predvsem nazaj SZ imperij +

   • ljubinica

    Saj niti ni vazno, ali je Putin manipulator ali iskren.
    Vsekakor je realist, realpolitik.
    In ima prav, ko trdi, da je za svet dobro, ce je Rusija mocna.
    Gre za ravnotezje moci. Ce bo Rusija sibka, jo bodo ZDA napadle, da si jo podredijo. Hilary je govorila, da je proti Rusiji (in Iranu) pripravljena uporabiti jedrsko orozje ….

    • pesjanar

     Že po nicku je videti da si rusofilka ki po božje časti Putina zločinca,Rusi so po drugi sv.vojji naredili ogromno svinjarij v Prekmurju,pa se jih vse eno časti kot osvoboditelje,KGBjevski agent Putin je dokazal kaj pomeni če si bil šolan kot likvidator,koliko novinarjev je šlo pod rušo,dal je sestrelit letalo,ni dovolil zahodnim silam da rešijo posadko Kurska,okupiral in napadel je samostojno državo Ukrajino skratka lopov na kubik.

     • ljubinica

      Rusofilka? Mogoce. Zaljubljena v rusko literaturo 19. st.
      Putina po bozje ne castim. Preberi se enkrat moj post.
      Odgovori na moje mnenje, da bodo ZDA napadle Rusijo, ce se jim bo zdela dovolj sibka, da jo brez vecjih izgub premagajo. In pokorijo, kot so pokorili Nemcijo.

  • šmentanamuha

   Dober predlog, ljubinica.

 • mojadezela

  Nisem si mislil, da bom ma novi kdaj bral takšen članek! Mislim da ste s tem zadeli v črno. Točno tak pogled imam sam do Rusije in Putina.

 • lili pili

  Tole je pa res korektno napisal, skoda, da v sds ñi vec takih, primeren za voditelja…

 • Meho

  Ruski Slobo. Podobno so pisali o Slobodanu Miloševiću v Srbiji. Velika Srbija, Velika Rasija.
  .
  Slovenija je pa itak mala srpska krajina. https://www.youtube.com/watch?v=cpsiGr3XM1o

 • črnaovca

  Ti pa ne boš dolgo pisal tu gori, posebej če boš kritiziral vsevedno in pošteno SLO desnico

 • Diagnostik

  Končno glas razuma tudi na tem portalu. Upam da se bo razširil.

 • Diagnostik

  Edina stranka v Sloveniji, ki razume situacijo z Rusijo na podoben način je Zedinjena Slovenija. Škoda ker ostale stranke na desnici ne vidijo dalj od propagandnih pamfletov iz Bruslja in ZDA. Mogoče bi celo dobili domoljubno predvolilno koalicijo in bi se končno znebili neokomunistične diktature Beograda, Zagreba in Bruslja. Upanje umre zadnje.

 • tramal

  To je prvič da se ne strinjam z brščičem in upam zadnjič.Rusi so podjarmili celo vzhodno evropo in so zapiti divjaki ki se nikoli ne bodo spremenili.

  • AlternativaZaSlovenijo

   To je bila ZSSR. Drugače pa da so zapiti divjaki, to ne drži. Bil sem parkrat v Rusiji in ljudje v popvrečju čisto nič ne odstopajo od Zahoda. Imajo pa svoje poglede kot jih ima svoje tudi ZDA.
   Dejstvo je da si Zahod želi slabotno Rusijo, Rusijo pod vplvom Zahoda. Pijanec Jelcin je Zahodu bil čisto po meri, Putin in samostojna Rusija pa ne. Pa da ne boš mislil, da sem nek rusofil, še zdaleč ne. Takole bom rekel: Rusija (politika) je toliko poštena in toliko pokvarjena kot politika ZDA.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Levičarji bi se morali zavedati, da Putina boli k….c tudi za Slovenijo.

 • šmentanamuha

  Pohvalno in zelo objektivno, dr. Brščič, da ne demonizirate Rusije in Putina. Se lahko strinjam z večino zapisanega. Upam, da bo tole prebral tudi Janša in člani SDS. Za v prihodnje bi bilo koristno, če bi se o Rusiji pogovarjali v bolj spravljivih tonih.

 • Hribouc

  DA, g.Brščič!
  Pod pogojem, da pišete kot se spodobi o veliki prisili, o despotstvu v veliki Putinovi diktaturi.

  Pod pogojem, da pišete in v kontekst postavite odgovornosti za smrti Ane Politkovske, Borisa Nemcova in
  njunih tovarišev, žrtev mafijskega državnega terorja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!