fbpx

Rdeči fašizem ne pozna meja – otroci katoličanov po novem diskriminirani celo v ustavi!

Foto: STA

Ustavna komisija, ki jo vodi Milan Brglez iz SMC, je včeraj z 12 glasovi za in šest proti po letu in pol trajajoči ideološki agoniji državnemu zboru predlagala postopek spreminjanja ustave zaradi želje skrajne levice po nadaljevanju diskriminacije katoliških otrok. Kljub Brglezovemu sprenevedanju, da spreminjanje ustave zanj in SMC ni odprava sodbe ustavnega sodišča o enakem financiranju obveznih programov, gre novodobnim fašistom, ki nam vladajo z dvotretjinsko večino, prav za to.

Da bi izigrali sodbo ustavnega sodišča, po kateri bi moral državni zbor že pred dvema letoma odpraviti diskriminacijo otrok katoliških družin, ki morajo doplačevati za obvezni državni program šolanja svojih otrok v zasebnih osnovnih šolah, so se po skoraj dveletni agoniji zdaj lotili spreminjanja ustave.

Ideološko sovraštvo nima meja
Čeprav gre v resnici samo za tri zasebne osnovne šole – za Waldorfsko šolo, Montessori inštitut in osnovno šolo ter Osnovno šolo Alojzija Šuštarja, so Mesec, Brglez, Han, Murglova in drugi skrajni levičarji ves čas strašili javnost s propadom javnega šolstva in več mesecev iskali načine, kako bi še naprej zavlačevali od ustavnega sodišča naloženo obvezno sofinanciranje javnih osnovnošolskih programov v teh šolah. No, rešitev so našli. Spremenili bodo ustavo, opeharili uboge otroke, denar pa dali svojim že tako bogatim političnim prijateljem, nevladnim organizacijam in ekonomskim migrantom.

Režimski medij proti vernim otrokom in družinam
V ideološki boj za ohranitev “tekovin revolucije” so vladajoči spustili tudi besnega “režimskega psa”, Mladino. Mladinini novinarji so se oglasili že takoj po sodbi ustavnega sodišča, ki je pravično odločilo, da vlada ne sme diskriminirati otrok katoličanov. V Mladini pa so strašili ljudi s tem, kako peščica zasebnih šol prinaša “konec razsvetljenskih vrednot”, in trdili, da bomo davkoplačevalci prisiljeni plačevati verouk otrokom, kar pa ni nič drugega kot navadno hujskanje proti nič krivim otrokom, ki jim starši zaradi doplačevanja obvezne(!) osnovne šole marsičesa ne morejo privoščiti. In to je pisala ista Mladina, katere lastniki so v preteklih letih v aferi žilnih opornic z odkrito koruptivnimi navezami samo v zdravstvu slovenski proračun olajšali za več sto milijonov evrov!

Bi se našlo še nekaj drobiža za otroke katoličanov, gospod premier?
Čeprav se v proračunu znesek, ki bi ga morali plačati, sploh ne bi poznal, bodo Cerar–Židan–Erjavčevi raje spremenili kar ustavo in diskriminacijo katoliških otrok uzakonili. To je celo za slovensko izrojeno levico pod Cerarjevim vodstvom velika sramota.

Osnovnošolsko izobraževanje je po ustavi obvezno in se financira iz javnih sredstev. Kot je zapisalo ustavno sodišče, to učencem zagotavlja pravico do brezplačnega obiskovanja obveznega programa osnovne šole, ne glede na to, ali ga izvaja javni ali zasebni zavod.

Ob tem je treba še povedati, da so zasebne šole za državo cenejše kot javne šole. Za javne šole mora v nasprotju z zasebnimi država oziroma občina zagotavljati vsa sredstva, zasebne pa morajo same zagotoviti primerne prostore, opremo in vse skupaj tudi vzdrževati.

Zgodba je še bolj absurdna zaradi razkritja podatkov, koliko državo stane en prosilec za azil mesečno. Poslanec SDS Vinko Gorenak je po mučnem raziskovanju prišel do podatka, da gre za znesek, ki je le nekoliko nižji od 2 tisoč evrov mesečno!

S sprevrženim namenom nadigrati ustavno sodišče
Celo deklarirano režimski dežurni pravnik Rajko Pirnat je Cerarju pred kakšnim letom povedal, da vlada sicer lahko spremeni ustavo, ne sme pa tega storiti s »sprevrženim namenom«, da bi izigrala Ustavno sodišče RS! Če smo bili za Danila Türka katoličani drugorazredna tema, smo za orwellovskega Cerarja samo “manj enaki” pred zakonom, kar je očitno velik etični preskok v razmišljanju izrojene levice.

Kljub poskusom ustvarjanja drugačnega vtisa so Cerar–Židan–Erjavčevi brezobzirni, ideološko zadrti idejni in premoženjski dediči komunističnega totalitarizma. Ob blagoslovu na Osnovni šoli Polica so se pokazali tudi kot prenašalci neprikritega sovraštva do kristjanov in RKC.

Več kot žalostno je, da se je pod najnovejšo diskriminacijo katoliških staršev in otrok podpisal podpredsednik vladajoče stranke SMC in predsednik DZ Milan Brglez, tretji najvišji državni funkcionar, ter se s tem pridružil komunističnim zatiralcem slovenskega naroda, ki hočejo še naprej za vsako ceno in z vsemi sredstvi diskriminirati katoličane in njihove otroke pri uresničevanju ustavnih pravic.

Storimo vse, kar je v naši moči, da se samovolja rdeče oligarhije čim prej dokončno neha.

Franci Donko