Rdeči križ podlega pritiskom multi-kulti lobija

Fotografija je simbolična (foto: STA)

Organizacije Rdečega križa v Belgiji so dobile navodilo, naj iz svojih prostorov umaknejo vse križe, da bo tako organizacija izgledala “bolj odprta” za vse, ki potrebujejo njeno pomoč.

Zgodba me spominja na izkušnjo, ki sem jo pred časom doživel na prejšnjem delovnem mestu. Vodja interventne službe pri CSD, kjer sem bil zaposlen, me je zaradi javnega nastopa v bran otrok in družin na družinskem referendumu 2015 za kazen odpustila iz interventne službe. Moj greh? Nastop na soočenju, v katerem sem nasprotoval homoseksualnim posvojitvam otrok. Kot razlog je navedla moje javno izraženo mnenje, ki naj bi odvračalo homoseksualce in lezbijke, ki po mojem nastopu na naš CSD ne bodo upali priti po pomoč. Nekaj posebej zagretih feministk pa me je zatožilo celo na Socialno zbornico, češ da kršim kodeks etičnih načel v socialnem varstvu, kar je Socialna zbornica v nadaljnjem postopku zavrnila kot neutemeljeno.

Kljub končni moralni zmagi pa mi je vodja odvzela pravico do identitete in strokovnega dela v interventni službi, ki se je čez nekaj mesecev izteklo v popolno diskriminacijo, kajti službe mi niso hoteli podaljšati. Problem je bila moja identiteta. Ker se ji nisem odrekel, sem se moral posloviti. Biti varuh tradicionalnih krščanskih vrednot materinstva, očetovstva in imeti jasno identiteto danes ni več zaželeno.

Problem krščanske identitete razkriva tudi omenjeni belgijski primer. Belgijske podružnice mednarodne humanitarne organizacije Rdeči križ so prejele e-poštno sporočilo od Pokrajinskega odbora Rdečega križa v Liègu, da naj odstranijo vse križe. Prostovoljci so kritizirali naivnost vodstva Rdečega križa po prejemu sporočila, naj odstranijo križe s sten svojih enot, saj bo organizacija tako izgledala bolj “posvetno”.

Občutek za zdravo pamet je pri ljudeh še živ
Po tem dogodku je več prostovoljcev Rdečega križa za belgijsko televizijsko hišo RTL  izrazilo nasprotovanje zahtevam po umiku križev, pri čemer so povedali: “Naj ostanejo stvari tako, kot so. Nekoč smo govorili o “božičnih praznikih”, zdaj pa gre za “zimske počitnice”. Božični trg v Bruslju je postal “Trg zimskih užitkov”. ” “Zaradi določenega dela prebivalstva – zaradi muslimanov – so križi odstranjeni iz več hiš Rdečega križa, še posebej v kraju Verviers,” je dodal prostovoljec.

Odlok sledi predlagani odstranitvi križa v Franciji, ki je krasil kip sv. Janeza Pavla II v Ploërmelu v Bretanji. Ta poteza pa ni ostala neopažena. Povzročila je ogorčenje demokratične javnosti in privedla do reakcije poljske in madžarske vlade, ki sta ponudili, da sprejmeta križ.

“Takšne ukrepe je treba obravnavati kot poskuse uničenja civilizacije in kulture evropske celine,” meni madžarski zunanji minister Péter Szijjártó.
Sovraštvo do vsega, kar diši po krščanstvu, se v Evropi krepi zlasti po množičnem navalu muslimanskih migrantov, ki v imenu politične korektnosti zahtevajo umikanje križev, navad in običajev, povezanih s krščanstvom.

Tudi v Sloveniji je izgon križa iz javnega prostora stalnica že od kongresa KPS na Čebinah leta 1937, ko so komunisti ugotovili, da ogromna večina Slovencev ne vidi svoje prihodnosti v fašizmu, nacizmu ali v komunizmu. Sedanja stopnja sovraštva do krščanskih simbolov in kristjanov je visoka in še raste in je edinstven primer sodobnega, z multi-kulti ideologijo podprtega ter vse manj prikritega sovraštva v Evropi 21. stoletja!

Franci Donko