Resno, ustavite konje!

Aleksander Rant

Marjan Šarec je le po slabem letu in pol vladanja odstopil s položaja predsednika vlade. V tem času ni naredil ničesar, le podelil je nekaj političnih bombončkov; nekaj javnemu sektorju, nekaj šolnikom, nekaj policistom. Vsi drugi ukrepi pa so bili kozmetični. Na bolje se ni spremenilo nič. Delovna storilnost se ni povečala, še vedno se ljudje ne odločajo za družine in z ukrepi na področju sociale je Šarec ustvaril še več revežev. Medtem pa so kadrovali in razmetavali z denarjem, kar so si lahko privoščili le zaradi pridnih slovenskih rok vseh zaposlenih, ki jim ne želijo znižati davkov in obremenitev dela. A dovolj zgodovine. Šarec je neslavno odstopil, njegova že tako majava koalicija pa se je spustila v boj za obstoj.

Levica, ki je brez madeža večna opozicija vsem in vsakomur, si želi na volitve. Logično. Razen fiaska z dvigom minimalne plače niso v petih letih dosegli ničesar. Za nič niso krivi, nikomur jim ni treba odgovarjati, še najmanj volivcem. Ko so dobili možnost za vstop v vlado, so to zavrnili in se obnašali kot pogodbena stranka vlade Marjana Šarca. Zase mislijo, da jim ljudje niso mogli zameriti, saj niso ničesar naredili. Oni se volitev ne bojijo.

Prav tako se jih ne bojijo Socialni demokrati – a to je le dobra fasada. Socialne demokrate je strah, da so na skrajno levi fronti začeli izgubljati primat. Levica svoje radikalne in nikoli delujoče ekonomske pravljice prodaja veliko bolj učinkovito kot SD, ki pa so bili v nasprotju z Levico v skoraj vseh vladah, a tudi nikoli nič krivi. Volivci imajo dovolj koritnikov, sploh takih, ki so popolnoma zmedeni. Socialni demokrati so s svojo zeleno usmeritvijo že na kongresu razbesneli večino članstva in delegatov. Zato jih kljub pogumnim besedam volitve zelo skrbijo. Sploh z nekarizmatičnim Židanom na čelu.

Šarec bi šel na volitve
Tudi LMŠ bi šla na volitve, saj Šarec uspešno prek POP TV prodaja svojo idejo, kako so bili zanič vsi drugi v koaliciji in da se s takimi pač ne da delati. Obetajo si zmago na naslednjih volitvah ali vsaj več poslancev kot v zdajšnjem sklicu. Pravljica za Šarca bi se znala spremeniti v nočno moro za državljane, če bi glas spet zaupali nekomu, ki ga niso zrušili, ampak je vrgel puško v koruzo kljub razmeroma trdni podpori drugih koalicijskih strank.

Tudi obe stranki desnice, tako SDS kot NSi, sta na volitve pripravljeni. Volitev si ne želijo le v Počivalškovi SMC, v DeSUS, SAB in SNS. Za zadnji dve je jasno, zakaj ne želita na volitve. Jelinčiča in Bratuškovo bi odneslo iz parlamenta tako hitro, kot ju je vanj prineslo. Stranki DeSUS ankete kažejo dobro, veliko slabše pa SMC, ki jo je potopil kar njen prvi predsednik Miro Cerar. Kljub vodenju Zdravka Počivalška stranki grozi izpad iz parlamenta, če pride do predčasnih volitev. A hitro uničenje SMC je očitno te dni v prvem planu, igro pa vodi kar Miro Cerar, ki stranko pošilja na volitve, na katerih ve, da bo nehala obstajati. SMC ima možnost za obstanek le, če v morebitni novi vladi pokaže, da se je očistila Cerarjevega vpliva in da je lahko konstruktivna partnerica pri vodenju države.

Sedaj pa pridemo do naslova te kolumne. Medijski stampedo, ki ga opazujemo zadnji teden, je neverjeten. Novinarji oh in sploh neodvisnih medijev so v zadnjem tednu postali pravi politični propagandisti in aktivisti. Človek bi lahko mislil, da biti novinar pomeni biti skrajni levičar. Matej Šurc, ki si je za novinarja javne RTV že večkrat privoščil neprimerne izpade, je kar javno pozival, naj državljani kličejo poslance SMC in jim govorijo, da ne smejo v koalicijo s SDS. Še večjo neslanost si je privoščil urednik tednika Mladina, ki je zapisal, da poslanci niso v parlamentu zato, da postavljajo vlade. Precej neumna izjava, če vemo, da ravno poslanci z glasovanjem potrdijo oziroma imenujejo predsednika vlade. Najhujša zgodba pa so bile grožnje s smrtjo predsednici DeSUS Aleksandri Pivec, ki se s SDS pogovarja o oblikovanju vlade. Krožijo pa tudi govorice, naj bi se močno pritiskalo na poslance koalicijskih in drugih strank. Deležni so individualne obravnave in prepričevanja, da z Janšo ne smejo v koalicijo.

Levica je obupana.
Nujno potrebujejo nove volitve, saj bi ob zdajšnjem sistemu spet dobili sestavo državnega zbora, vsaj tako kažejo ankete, ki bi bila več kot polovično rdeča. Tam bi spet gledali LMŠ, SD in Levico, ki so zavozili ravnokar propadlo vlado. Stranke bi tako ostale iste, morda bi se zamenjal le šef vlade. Levica grozi, podpihuje sovraštvo in spet deli narod., le da bi ostala na oblasti. A ko pride do groženj s smrtjo, bi morali tudi mediji nehati kuriti ognje iracionalnega sovraštva do vsega desnega. Dovolj je dovolj, tako da, gospodje v režimskih medijih, ustavite konje!

Aleksander Rant

 • samotoje

  Ne morejo režimski pisuni ustaviti konj, ker njih in konje z biči poganjajo drugi. Rdeči gospodarji.

  • Janko Lisjak

   A tebe pa poganja in bica kaksen duhovnik

   • alojz

    Opa. Levaki so se zbudili iz šoka. Par dni je bil mir danes ste pa spet v formi.
    Kar na 24 kur podite. Menda ja ne boste podpirali madžarske okupacije in kapitalistov, ki financirajo Novo.

   • Ivan Podpecan

    Ne duhovnik, ampak verniki “velikega nesmrtnega antikomunistčnega Vodje”.

  • Ivan Podpecan

   Bebast komentar!

  • VERZIFIKATOR

   Darjan Žarec

   PREDSEDNIK IN BONBONI

   V razred naš prišel je zgolj slučajno,
   od nekod drugod se je prešolal,
   se dotlej po drugi sceni rolal,
   toda zdaj hvalili so ga bajno.

   Za učitelje bil Marjan je nadarjen,
   ta bo razred zdelal vsaj z odliko,
   so kazali nam njegovo sliko,
   za predsednika da fant je kot ustvarjen.

   Brž postal predsednik je razreda,
   tudi če glasov dobil manjšino,
   se ves čas za zlato je sredino
   sam razglašal, bil kot senca bleda.

   Kot predsednik je dobil blagajno,
   ko poslali so ga v trgovino,
   vsakič je prinesel robo fino,
   a ne takšne z uporabo trajno.

   Po potrebščine so ga poslali,
   po papir in svinčnike, radirke,
   on pa je prinesel kombinirke
   in navlako, ki so mu jo dali.

   Je delil bonbončke po razredu,
   ki jih za denar je kupil javni,
   kupoval naklonjenost, bil glavni
   v lastnem Marjan ves čas je neredu.

   Zmanjkalo bonbončkov sredi leta
   naglo je in zmanjkalo papirja,
   toda Marjan naš veselo dirja,
   s floskulami kar naprej opleta.

   Ura zadnja trajala razredna
   le deset minut je, zadostuje,
   da predsednika se tam kaznuje
   za dejanja vse njegova bedna.

   Slednjič ga odnesejo bonboni,
   Marjan pa očem še ne verjame,
   misli, da lahko še kje kaj vzame,
   če ravnatelju se le prikloni.

   Ga spodil tovariš je ravnatelj,
   tisti striček mali sivolasi,
   o katerem glas gre v naši vasi,
   da je Marjanovih star prijatelj.

   Kar naenkrat več se ne poznajo,
   ker naš Marjan jih je razočaral,
   ko z bonboni vse jih je prevaral,
   čas je, da drugam ga v šolo dajo.

   Toda Marjan hoče, da zaključil
   vsaj z bonboni bi predsedovanje,
   uredijo fantu takšno stanje,
   da iz šole sam se je izključil.

 • lokec

  Kaj pomeni “oh in sploh”

 • Janko Lisjak

  Sds totalno obupan se z levicarjam bi naredili vlado a ja saj so bili clani komunisti

 • Nataša

  Šarec je po skoku v prazen bazen pozabil, da je odstopil, prestituti so kot pobesneli psi, strgani z verig,
  globoka država je v paniki, skratka skoraj vesoljni potop. Bravo Janša, pol države je v totalni agoniji. Kakšna napihnjena intelektualna, moralna, grabežljiva nićevost se je narodila na levem polu, nesposobna preživetja brez priklopa na seske države, ki pobira vedno višje davke, da nahrani vedno več parazitov. Še malo, pa bodo spet pripravljeni …. Naj narod na volitvah pokaže ali je spregledal, če še vedno ni, mu ni pomoči na poti v skupinski samomor.

  • Ivan Podpecan

   HA, HA.

   • Peter

    Bebast komentar!

  • janko

   ********************
   Ja, točno tako je to.

 • xtc

  Rant je naiven levičarji nočejo volitev pač pa leto 45,ko bi zopet po ustaljenem naravnem pravu-vendar pa tokrat kurijo nevarno igro,ki se jim lahko hudo utepe.

 • Ivan Podpecan

  A je tale Rant tole pisal na kakšne pgrebu? Samo vorašam.

  • Vana

   No, saj je položaj v Sloveniji precej pogrebu podoben !!
   Ena sama rdeča žalost !

 • janko

  Po 30 letih vsemogočih svinjarij in katastrofalnem vladanju postkomunizma njihovi pisunski konji nimajo več moči niti za dobro rezgetanje.