Rezultati mature 2017 so znak zavoženega šolskega sistema – ponovno najslabši uspeh pri slovenščini

Po poročanju režimskih medijev je letošnji maturitetni letnik povsem primerljiv s prejšnjimi. S približno 93% uspešnostjo in nekaj zlatimi maturanti odhaja generacija dijakov in njihovih profesorjev na zaslužene počitnice.

Na zunaj je torej vse lepo in prav. V ozadju pa prav nič. Vrsto let namreč spremljamo trend slabšanja maturitetnih rezultatov pri slovenščini, ki je letos z oceno 3,16 ponovno na dnu uspešnosti, medtem ko so dijaki pri tujih jezikih in matematiki veliko bolj uspešni.

Gabrova šolska reforma privedla do upadanja števila dijakov in uspeha pri slovenščini
Zaskrbljujoče pa je tudi upadanje števila dijakov. Morda ga ni mogoče neposredno povezati z Gabrovo šolsko reformo, vendar izrojena levica že vrsto let vodi družini sovražno politiko, Gabrova šolska reforma pa otrokom polni glave s pretiranim poudarjanjem pravic brez odgovornosti, vzgojo za družinsko življenje in domoljubje pa je praktično povsem opustila, zanjo so zaslužni le učitelji, ki se vzgoje za vrednote zavedajo. Gabrova reforma je po navodilih izrojene levice vzgojo dala na stranski tir, domoljubje in družina sta zanje prepovedani temi. Šli so celo tako daleč, da po mnogih gimnazijah prirejajo ekskurzije skoraj izključno po tujini, mladi pa Slovenijo vedno bolj slabo poznajo.

Izrojena levica iz šole izganja materinščino in domoljubje, vsiljuje pa homoseksualnost
V ozadju upadanja uspeha pri materinščini je t.i. Gabrova šolska reforma izrojene levice, ki je z uvedbo devetletke prikrila pomanjkanje živorojenih otrok in porazno demografsko sliko, po drugi strani pa uvedla ideološko okužen šolski sistem s pretiranim poudarjanjem tujih jezikov, propagiranjem ateistične šole in multikulturnosti, ki slabi odnos mladih do materinščine in slovenskih vrednot.

Otroci so za izrojeno levico od nekdaj najbolj priljubljeni talci, to vidimo v živo tudi na primeru koroških fantkov, ki ju še vedno ne pustijo domov. Otroci so po prepričanju izrojenih levičarjev njihovi, zato so hoteli na družinskem referendumu decembra 2015 omogočiti homoseksualcem, da bi jih posvojili, iz istega razloga pa jih trgajo tudi iz ljubečih družin, kot so to storili s koroškima fantkoma.

Slovenstvu naklonjene učitelje sodobna izrojena levica zatira kot so to počeli nacisti in fašisti
Nič bolje se ne godi slovenstvu naklonjenim učiteljem in profesorjem, ki v sedanjem šolskem sistemu postajajo vse bolj birokrati, ne pa vzgojitelji za življenje in domoljubje, kakršni so bili njihovi znameniti predhodniki iz ne tako davne preteklosti. Sodobni slovenski učitelji, zlasti slovenisti in zgodovinarji so pod velikim pritiskom, če želijo delati v skladu z resnico in domoljubnim čutom. Podobno kot socialnim delavcem se tudi njim odvzema avtonomnost in nalaga vedno več birokracije zato mnogi dobri učitelji popustijo in izpolnjujejo minimum,  podobni so uradnikom, ki jih zanima le, ali so delo opravili po črki pravil. Kaj pa je z avtonomijo, ustvarjalnostjo, odgovornostjo učiteljev?

Izrojeni levičarji na učitelje zelo pazijo, saj se zavedajo njihove potencialne moči, zato jih zatirajo, namesto da bi spodbujali njihovo ustvarjalnost in se zavedali pomena prenosa vrednost skozi bogato dediščino slovenskega jezika. Ta postaja vedno bolj nezaželen, podobno kot se je godilo za časa nacizma in fašizma. Dokaz je poskus levičarjev, da bi izrinili slovenski jezik iz univerze. Podoben odnos ima Cerarjeva vlada tudi do zasebnih fakultet, kjer v nasprotju z javnimi fakultetami ne sofinancira doktorskega študija.

Ob tem je še posebej zaskrbljujoče, da poniževalen odnos Cerarjeve vlade do učiteljev opazujejo in nehote prevzemajo tudi naši mladi, ki jih vzgajamo in izobražujemo za življenje, v katerem se bodo morali znajti sami, pogosto v zelo nepredvidljivih situacijah.

Gabrov sistem je krivičen tudi do staršev, saj otroke z nenehnim tvezenjem o pravicah brez odgovornosti ščuva proti učiteljem, njihove starše pa izriva iz pedagoškega trikotnika.

Starši vernih otrok kaznovani z doplačevanjem šolanja svojih otrok v javnih programih
Ustavna odločba o zagotovljenem  stoodstotnem financiranju javnega programa v zasebnih osnovnih šolah se že leta ne spoštuje. Proti koncu Cerar-Židan-Erjavčeve naveze bo, kot kaže, uveljavljena, toda nezadostno. V medijih bodo pa to potezo Cerarjeva trobila prikazovala kot še en dosežek »etične« vlade, čeprav bodo starši v zasebnih šolah še vedno morali plačevati podaljšano bivanje otrok, dopolnilni in dodatni pouk, interesne dejavnosti, po novem še neobvezne izbirne predmete. Stroški za vse našteto skupaj znašajo le okoli 100.000 evrov letno, vendar denarja za otroke vernih staršev ne bo, kar je za demografsko ogroženo Slovenijo velika sramota. Pravzaprav sramota za Cerarjevo vlado, ki za otroke nima denarja (npr. za brezplačni vrtec za tretjega otroka, čeprav ZUJF ne velj več).

Več denarja za otrokom in družinam naklonjen šolski sistem bo dala šele nova vlada
Pri izrojeni levici se vedno najde milijarda za kriminalni posel tipa TEŠ 6 ali »2. tir«, za katerega nihče v Cerarjevi vladi ne zna razložiti, koliko bi stal. Zato je treba Cerarjeve namere, da nam s projektom »2.tira« podraži življenje na referendumu odločno zavrniti, Cerarja pa na naslednjih volitvah dokončno poslati na smetišče zgodovine.

Zdrava slovenska kmečka pamet je najboljša pot za nujne spremembe šolskega sistema, ki naj spodbuja vzgojo za družinsko življenje, poznavanje lastne zgodovine, slovensko samospoštovanje in slovensko državotvornost. Čas je že, da se  Slovenci začnemo bolj ceniti! Da bo Slovenec Slovencu brat, Slovenec!

 Naslednje volitve bodo referendum o normalni Sloveniji, zato je potrebno že v tem trenutku začeti razmišljati o nas, naši sedanjosti in naši prihodnosti! Preveč je bilo zamujenih priložnosti!

Franci Donko

 • princeska

  Slovenci bomo sami sebe pogubili. Pustimo, da nam jemljejo zemljo, razprodajamo transportne poti, še za svoj slovenski materni jezik nam ni toliko mar, da bi ga naučili svoje otroke. Slovenci smo dokler imamo svoj jezik. Naši predniki se niso želeli ponemčiti, bomo mi dopustili, da nas podjarmijo narodi Balkana?
  Ko bodo učitelji znali slovensko, ko bodo novinarji pisali slovensko, ko bo uraden jezik res slovenski in ne neko birokratsko skropucalo, takrat bomo na dobri poti, da ohranimo svoj jezik. Do takrat smo na poti hlapčevskega propada, ki so nam ga tlakovali puhloglavi neuki politični tipi kot je Pahor.

  • Novakec1

   So nas že pod krinko multikulti demokracije.

   • princeska

    Ni kriva samo multikulti, krivi smo si sami.
    Si že bil kje, kjer bi se domačini trudili s prišlekom govoriti v njihovem jeziku?
    Naj bo Srb, Hrvat, Italijan, Nemec … vsak z nami govori v svojem jeziku.
    Si že probal koga ogovoriti v Nemčiji, Italiji ali Hrvaškem v slovenskem jeziku?

    • Novakec1

     Ključna mesta so zasedli yugosi in sedaj harajo po slolandiji, kriva je pa osamosvojitev ki ni bila do konca speljana.

     • princeska

      Vse to je sicer res, a jezika in zemlje nam zaradi tega ne bi bilo treba žrtvovati. Kaj žrtvovati, načrtno pačiti in iztrebljati. Tudi za to je kriv Kučan in njegov balkanizem, vendar mi zaradi tega še ni treba uporabljati tujke, pačiti in mešati lepo slovensko besedo z srbizmi in englizmi. Kdo je kriv, da ne znamo več reči slovensko:
      – pred tremi dnevi, pred eno uro, pred eno minuto …..
      … temveč lep slovenski izraz pačimo v tri dni nazaj, eno uro nazaj, eno minuto nazaj …

      Slovenci nismo nikoli tako govorili in tako spačenih slovenskih izrazov imamo še veliko, žal veliko, veliko preveč!!!

     • šmentanamuha

      Zadnjič sem v Europarkuv Mb v Mladinski knjigi poslušala dva srednješolca (fant in punca), ki sta se nekaj trudila z angleščino (precej uborno) in ogledovala novo serijo knjig o Harryu Potterju. Mislila sem, da je verjetno eden na obisku iz kake druge države, nakar ugotovim, da oba govorita slovensko, da sta torej Slovenca domačina, ki sta se samo malo afnala po angleško. Bila sem čisto paf in me je imelo, da bi jima nekaj povedala, pa nato nisem. Še vedno ne morem verjet.

     • princeska

      Točno si napisala, to so današnji produkti znanja slovenskih šol; raje (in bolje) govorijo angleško kot slovensko.

     • samotoje

      Nak, ne drži povsem. Veliko krivde nosi internet, kjer se je uveljavila specifična internetna angleščina, ki pozablja na vsa pravila. To potem razni “izobraženci” prodajajo kot znanje angleščine. Vem iz izkušenj. Posebno težko, če ne celo nemogoče, je potem nekomu s tako okvarjenim jezikom dopovedati, da ne zna nič. Pri slovenščini pa nekaj krivde gotovo nosi šolski sistem, ki je mulariji priskutil jezik z zamorjenimi besedili in nekritičnim uvajanjem Toporišičevih pristopov pri slovnici.
      Toporišič je bil znanstvenik in je slovenski jezik raziskoval z znanstvenimi sredstvi, neprimernimi za osnovnošolski ali srednješolski nivo. Toliko na kratko.

     • princeska

      Nisi prebral mojega komentarja. Internet in mobilni telefon prinašata obilico tujih izrazov, ki jih enostavno ne slovenimo. Najslabše pri tem je, da jih uporabljamo v pogovornem jeziku, ker mislimo, da izgledamo zaradi tega večji frajerji (bolj učeni). Strinjam se, da je Toporišič pokvaril slovenščino in jo balkaniziral.

     • samotoje

      Ni se treba strinjati z menoj, ker nikjer ne pravim, da je Toporišič pokvaril slovenščino ali jo celo balkaniziral. Daleč od tega, ampak to je že druga zgodba.

     • princeska

      Škoda, je že kazalo, da kaj razumeš.

     • samotoje

      Kaj razumem in česa ne oz. česa niti ni treba razumeti, je pa že tretja zgodba. Mimogrede- zadnji stavek v spodnjem komentarju o dvojini je težko razumljiv- besedni vrstni red te muči.

     • princeska

      Tebe pa branje z razumevanjem kot 86% vseh Slovencev.

     • dob

      Nekaj prednosti imajo Američani že zato, ker so tam mulci izumili osebni računalnik, niso ga izumili slovenski mulci, tukaj doma, v eni garaži.
      Ena določena osebna svoboda je bila potrebna, da je nekomu prišlo na misel izumiti napravo, za katero bi vse tajne službe na svetu ubijale, da bi jo imele v rokah.

      Hočem povedati, da se to tukaj to ni moglo zgoditi. Pa ne zato, ker ne bi bilo dovolj pameti, temveč zato, ker ni osebne svobode! Nihče si kaj takega sploh pomisliti ni upal!
      Ni bilo svobodne misli, ni bilo dovolj upora v mladih proti sistemu, ni bilo tiste jeze v njih, ki je pravilno usmerjena (ne usmerjana in “amortizirana”, beri izgubljena v športnih dosežkih nacije. Izgubljena pa zato, ker v rit leze režimu).

      Če bi pri nas bilo tedaj dovolj osebne svobode, bi si en Slovenc drznil narediti tisto, kar je lahko nastalo samo drugje. V ZDA; tukaj pa ne!

      Potem bi programu namesto Windows al’pa Mac, Slovenc dal ime Pička-Žlička! In bi se ves svet učil izgovarjati ime “peechka zhleechka,” še trepnili ne bi, ko bi robo naročali po telefonu.
      Rekli bi: Hello, SLovenia? I want Peechka-zhlichka!

      In na drugi strani bi en skladiščnik Joža s Kran’a čisto resno reku: Kva b’rad? Pička Žlička, b’rad? Kok komadu PIčka-Žlička?? Dej se ti Amerikanc drugič nauč mal bolš govort po naše, da te’m prec razumu, porkamalora.

      In bi se Amerikanc nauču govort po naše. Če ne pa računalnika ne bi dobu!

     • samotoje

      Točno tako, ampak tu gre za specifičen jezik. Jaz pa govorim o znanju jezika na lingvistični ravni, ko človek, ki študira angleški jezik, mirno reče:” No prob, just a sec”. In pričakuje, da bomo to prepoznali kot izražanje bodočega profesorja angleščine. Ne me basat. Sicer pa je na tem polju že od nekdaj prihajalo do fatalnih zmot. Vzemimo besedo celibat. Koliko neslutenih težav je povzročila. Samo zato, ker je neki menih, bolj nemarne sorte, namesto celebrate napisal celibat. In so vsi dalje tako prepisali. Vidiš, pa ga imamo na grbi, hudiča.
      P.S. Američani se ne bi naučili po naše. Oni bi pooblastili Japonce, da za njih pri nas naročijo pž.

     • Nada

      To, kar opisuješ, je področje blagoglasja. Lepe, pravilne uporabe slovenščine katere nosilci bi morali biti izobraženci. Enako vsi, ki poklicno javno govorijo in pišejo. Če pa kdo iz ljudstva reče: “eno uro nazaj”, je to še vedno slovensko v primerjavi s “prije jedan sat, jedan sat nazad” ipd.

     • princeska

      Kar zatiskaj si oči! Ni tako! Še pred dvajsetimi leti, ni nihče tako govoril, poglej v časopise, teh izrazov nismo poznali. To ni nobeno blagoglasje, temveč pravilen slovenski jezik, ki se je in upam, da se tudi bo uporabljal še naprej.

      Nekaj tujih izrazov smo sprejeli zaradi razvoja tehnike in interneta, vendar zaradi tega še ni treba pačiti lepih slovenskih izrazov. Ob molku slavistov in lektorjev na “vsesplošno jezikovno nemarnost in pogubno ravnodušnost” me zmrazi, ker vidim posledice take malomarnosti. Ne slepi se. Kot ti govoriš, tako bodo znali tvoji otroci. Šola ni za to, da te nauči slovenskega jezika, temveč da tvoje znanje izpili in izpopolni.

     • Nada

      Bo že tako kot pišeš, ker očitno spremljaš to področje.

     • dob

      Ali pa pred dvemi dnevi (pravilno je pred dvema dnevoma).

     • princeska

      Dvojina je sploh poglavje zase. Zanikanje tudi. Skloni so zopet problem. Najbolj preprosto je reči, saj je vse brez veze glavno, da se razumemo. A se ne. Velikokrat je prav slabo znanje jezika krivo, da se ne razumemo. Spominjam se mednarodnih anket o razumevanju prebranega. Slovenci v razumevanju slovenskega jezika smo bili nekje na repu lestvice, če to komu kaj pove.

    • šmentanamuha

     Jaz sem začela z vsemi govoriti slovensko in prav z veseljem jim še nekajkrat ponovim, potem pa dodam kako angleško ali balkansko, da končno razumejo. Potrudim se da govorim zelo razločno slovensko, potem pa še dodam, da bi bilo dobro, če bi se naučili še malo slovensko.

     • princeska

      Hvala ti. Morali bi govoriti in pisati slovensko! Kajti mladi berejo spakedranščino in si mislijo, da je to pravilno napisano. Tako se iz časopisov naučijo popačiti še tisto, kar so morda prej znali. Uporabljajmo slovenščino saj smo na svojem! Kdo jo bo, če ne mi? In zahtevajmo dosledno rabo slovenščine povsod v javnosti, to je naša pravica. Ne pustimo si je vzeti!

    • Bozz

     Ja poizkusi. Ko te ogovori kakšna Nizozemska družina ko išče pot na morje ali pa kakšne druge informacije, govori z njimi slovensko, pa bomo videli kako daleč boste prišli.

     Mislim, da malo preveč pretiravaš. Slovenci pač nismo 60 milijonska Velika Britanija ali pa 300 milijonska ZDA, katerih jezik se je uveljavil v svetu zaradi njihove nekoč poslušnosti Bogu v Reformaciji in Protestantizmu. Angleščina je tako postala svetovni jezik. Kot stara koine Grščina za časa Jezusa Kristusa v kateri so apostoli zapisali Novo zavezo. Mi smo tradicionalno večinoma ostali zvesti našim katoliškim klerikalcem in njihovim poganskim tradicijam skritim pod slovar krščanstva in poganskim šegam in običajem, izgnali Trubarja, in tako za vedno ostali majhen nepomemben narod. Sveto pismo in njemu poslušen narod je vir uspeha na vseh področjih, če ga zavrneš nisi deležen blagoslova Boga. Ne moreš potem pričakovati, da se bodo veliki prilagodili malim in govorili jezik nekega malega dvo milijonskega naroda, ki je za njih še zelo težek za povrhu. Tako to je v tem svetu.

     Slovenci se radi ponašamo s tem, da smo poligloti in mislim, da je ljudem tudi v veselje in zadovoljstvo, ko srečajo tujce in jim pomagajo, pa čeprav v angleščini, nemščini, itd. in ljudje čutijo/-mo zadovoljstvo, ko s tem tujcem tudi pokažemo, da smo razgledan narod, ki zna govoriti tuje jezike in nismo kar tam eni butalci.

     Drugače pa sem pred leti spoznal in družil tudi z eno Ameriško družino, ki je dalj časa prebivala v Sloveniji in so se zelo trudili, da bi se naučili naš jezik, ki je za Američane zelo težek. Obiskovali so tečaje Slovenskega jezika. Tudi drugi tujci, ko pridejo k nam se radi učijo naših besed oz. jezika, ker jih zelo mistificira majhnost našega naroda in lepote naše male domovine in seveda bi se radi z domačini dobro razumeli in prav tako kot mi imajo v sebi to željo, da bi razumeli in znali čim več jezikov.

     • princeska

      Slabo bereš. Piše “poizkusi kdaj v TUJINI govoriti SLOVENSKO”, bomo videli, kam boš prišel.

     • Bozz

      Zapisala si pa tudi tole:
      “Si že bil kje, kjer bi se domačini trudili s prišlekom govoriti v njihovem jeziku?”

      Razlog zakaj je tako, je še vedno isti.

     • princeska

      Še vedno slabo razumeš slovensko, odgovoril si na to:
      “Si že probal koga ogovoriti v Nemčiji, Italiji ali na Hrvaškem v slovenskem jeziku?”
      Kamorkoli greš, se nihče ne trudi s teboj pogovarjati v slovenskem jeziku.
      In zakaj se ti zdi, da moraš biti ti tako uslužen, da Hrvatom pri nas, ki sprašujejo hrvaško, odgovarjaš hrvaško?

  • šmentanamuha

   Kučan še vedno deluje v tem duhu in nam pripravlja tretjo Jugoslavijo. Čefurizacija Slovenije je njegova zasluga, saj se uvoz balkanjerosov sistematično dogaja že desetletja (Velenje, Jesenice,…) Žal se iskreni domoljubni levičarji tega ne zavedajo in ga še vedno podpirajo (tudi moji starši).

   • princeska

    Drži. Tudi čefurske izraze smo kar posvojili. Kdo zna še po slovensko preklinjati ali povedati:
    – častim,
    – bodoči,
    – kafič,
    – štekaš,
    – zezam se
    – itd. itd.

    • dob

     val(j)da

     • princeska

      siguren, ziher, šur,

     • dob

      Po TV večkrat slišim “zadane” namesto zadene.
      Zanima me kaj je nedoločnik od zadane.

     • princeska

      Zadati si nalogo, zadati si cilj, je težko, če ne zadeneš bistva.
      Človek težko kaj zadene, če si prej ne zada cilja.
      Če so naloge vlada zadane in je njihov cilj znižanje pokojnin, to zadene vse upokojence .

     • dob

      Lepo si napisala. Upam, da se bo koga prijelo.

     • princeska

      Hvala, pravilno si ugotovil, da razlaga ni bila namenjena tebi. Kdor tako lepo piše kot ti, ne potrebuje nobene razlage o slovenščini, njenih lepih izrazih in bogatem besednjaku.

     • dob

      Pravzaprav sem lahko jaz tebi hvaležen. Tako, kot sem hvaležen tudi tasilu vsakokrat, ko skrbi za naš jezik, pa se potem nekateri jezijo nanj.

     • princeska

      Vem, vem, jeziti se je lahko, malo potruditi pa izredno težko.

     • Rožle

      Sam ziher ni po čefursk ..

     • princeska

      Zihr ne, tud šur, sigurn, četrnli, ni čefursko a ne de?
      Dob je našel pravi izraz, sama sem dodala še nekaj popačenk s podobnim pomenom.

     • Nata

      Hi. . . hi. . . Kaj piješ?
      Bodi moj gost??
      Pišuka, saj ne vem, no !

     • samotoje

      Pa poskusimo.
      1. Povabim te na kavo, pijačo, kosilo.
      2. Plačam rundo piva.
      To je moj način komuniciranja.

     • princeska

      Tako je “Plačam pivo.” je še najboljši izraz. Pod od drugo točko je beseda runda žargonski izraz. Bolj slovensko bi bilo: “Plačam za našo mizo.” ali pa “Ta zapitek plačam jaz.”
      “Plačam ti pijačo (kavo, pivo)” ali “povabim te na pijačo” ni isto, kajti veliko ljudi vabi na pijačo, plača pa si jo vsak sam.

     • dob

      gorence nauš prepričala da plačajo za per

     • princeska

      Kako se stopnjuje beseda škrt?
      škrt, Škot, gvišn ne

    • Rožle

     i to …

 • Novakec1

  V tej vukojebini slovenščina ni več uraden jezik, sam še materin.

  • šmentanamuha

   Če imaš takšen odnos do svoje države, potem se ne čudim, da je tako. Domovina je svetinja in ne vukojebina.

   • Novakec1

    Ne meši države in domovine

   • Novakec1

    Ne meši države in domovine, si mal zgubljen v vesolju.

 • andreas82

  Poklicna matura je kot navaden test! Če ne bi videl ne bi verjel. Tako imamo v državi znanje na višjih šolah, ko bi ga morali imeti v srednji! Kam to pelje vprašajte gospode na položajih, uči se da ti ne bo treba delat ;)

 • Olga

  Edini izhod: volimo desnico in naženimo destruktivno, tatinsko, proti slovensko in proti družini naravnano levičarsko komunistično vlado!

  • tarantela

   Ti kar naprej nekaj podiš, dol mečeš itd., seveda na papirju. Zakaj tega v resnici ne narediš?

   • rrrrr

    ..poglej raje mene, Olga. Jaz se na vse kriplje trudim spet gor postaviti vse kar je preživelo, tuje, dokazano neuspešno, zastarelo in skrajno škodljivo za Slovenijo, zame in za moje potomce….

  • Donald J. Trump

   Hahaha, pa ka ste vsi desnaki diplomirali z iste delavnice?! :)
   Ja, zamenajmo leve komuniste z desnimi komunisti…Reši nas lahko le bivši komunist, ki se zdaj pretvarja, da to nikoli ni bil.

 • Anton

  Bravo Franci, še več takih kot si ti potrebujemo v Sloveniji.Kar tako naprej iskreno in odločno.

  Korajža velja!

 • totex39

  Realnost je že tukaj, slovenski uradni jezik izgublja na pomenu in to samo zaradi naše politike, ker dopušča, da se pri nas lahko vedno bolj govori srbohrvaško in te nesramne projekte celo vsepovsod podpirajo, še tukaj je ta golazen nesposobna in podkupljiva.

 • Ta šolski sistem men ni všeč in mislim da ga je Breenkača še dodatno pokvarila, zato si srčno upam da bi to delovno mesto zasedal nekdo, ki je ve kaj je pomembno za otroke in seveda tudi učitelje. Spomnimo se letos, da so učitelji nasprotovali Nacionalnem preverjanju znanja že v 3. razred. Otroci morajo predelat z učiteljem ogromno gradiva, vendar zaradi hitrosti, tega znanja nimajo časa uterjevati. Kdo mi je všeč in bi bil sposoben marsikaj spremeniti v šolstvu? To je ga. Metka Zorec. In ona bi sigurno več dala povdarka na “slovenstvo”.
  Janez Janša ne pozabite to ime, ker ona je sposobna ženska.
  ceravci jo verjetno ne marajo, ni njihov domet.

 • Anton

  še enkrat cilj komunajr od 945 dalje je bila srbinizacija, postopno, sistematično uničevanje vsega kar je Slovenskega.Na položaje so prišli južna brača, predpogoj za uspeh je bila partijska knjižica, predvsem pa pripona ić in temu dandanes velja taisto. Slkovenski komunisti s kardeljem na čelu so bili zvesti takratni srbski veliki loži, sami tudi člani te lože,sicer Kardelj, ni bil slovenec pravo ime mu je bilo Eduardo Cardelli, jud, Boris Kidrič, soprog krvave Meri(voditeljica VOS-kriva za smrt Lamberta Ehrlicha, več o njem si lahko preberite na netu)-Zdenka Kidrič, taisto član prostozidarske srbske lože, Aleš Bebler, jud, član srbske prostozidarske lože, oče dr.Antona Beblerja

  sarkazem press

 • tarantela

  Novinarji tega portala so živ dokaz, da so profesorji slovenščine premalo zahtevni in strogi!

  • šmentanamuha

   Tu se pa lahko strinjam s teboj. Kljub vsem pa s prispevki odpirajo pomembne teme za vse nas, tudi zate.

   • Hun

    namest clankov o Erjavcevi FB divi, bi uhka vec cajta namenil resnim temam

  • Viktorh

   Tik – tak, še 48 dni, pa…

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO OSTAJAJO ZLOČINCEV POTOMCI NA OBLASTI .

  • Anton

   lahko ti naštejem te potomce, jih je kar nekaj, spisek je dolg kot kurja čreva in vsi imajo take ali drugačne privilegije dandanes, so na vidnih javnih položajih, v gospodarstvu, v kulturi, politiki, nekateri častni predavatelji, kajpak bolj ali manj na humurističnih ups humanistično-družboslovnih fakultetah

   sarkazem press

 • Vrba

  Poet tvoj nov Slovencam venec vije,
  ‘z petnájst sonetov ti takó ga spleta,
  de “magistrale”, pesem trikrat péta,
  vseh drugih skupej veže harmonije.
  —————————————–
  Ti si življenja moj’ga magistrale,
  glasil se ‘z njega, ko ne bo več mene,
  ran mojih bo spomin in tvoje hvale.

 • Goran Hvala

  Seveda je najslabsa slovenscina…spomnim se s cim so nas filali pri slovenscini…cel kup nekih crtic in pikc pa blabla…da mors pr slovenscini skoraj funkcije uporabljat da spravis en stavek skupaj ki je po godu profesorjem…drgac pa slovenscina itak velja sam v tistih 25tisoc kvadratnih kilometrih…drugje jo ne poznajo in ti ne pride prav…tako da se raje kaksen drug jezik naucis..

 • Gr Enze

  LOPOVI IN KURBE , DA JIM NI PARA NA TEM SVETU

 • šmentanamuha

  Sistemska čefurizacija in balkanizacija je postila posledice. To je očitno in zdaj, ko to vemo in razumemo, lahko začnemo ukrepati in popravljati nastalo škodo.

 • dob

  >>ponovno najslabši uspeh pri slovenščini <<
  Normalno. Naslov naloge pri maturi iz slovenščine je Zagor i zakopano blago.

 • Burek Burecki

  Tudi “novinarji” tega portala so imeli slabe ocene pri slovenscini…

  • Aron

   Hahahaha. ‘Novinarji’.

 • drzavljanslo

  In kdo je kriv ? Umsko prizadeti in za hlapca rojeni slovenceljski narod, ki na volitve ne hodi ali pa celo lastnoročno podpira komunistične protislovenske jugoljubne levičarske narodne izdajalce.

  Zdaj pa vprašanje, če ni že prepozno. Južnjakov je verjetno že čez 600.000 tisoč, večinoma mladi. Slovenci so pa večinoma starejša generacija. V šolah je mladih neslovenskega porekla že cca polovica.

  Resnično me preseneča zakaj so Slovenci podprli odcepitev, nato pa 26 let jokajo za jugo in komunizmom. Do lastne kulture, zgodovine, jezika se pa obnašajo kot svinja z mehom. To je resno vprašanje za psihiatre. Ali je naš narod množično shizofren, nor,.. v vsakem primeru normalen ni.

  Takšni kreteni kot smo samostojno ne bomo obstali. Jaz sem zagovornik priključitve k Avstriji. Dobimo normalno sodstvo, šolstvo, državne ustanove, zdravstvo, nižje davke, močno vojsko…in sem prepričan, da bi obdržali jezik dlje kot ga bomo samostojni. Kar je neverjetno ampak kaže kako zabit in hlapčevski narod smo.
  Pa seveda v takšni državi bi imeli v primerjavi s sedaj izjemen standard.

  • tohuvabohu

   Pa tudi koroškim Slovencem bi se godilo bolje.

 • if

  Uveljavimo vsebino ustavne himne Zdravice!
  To je naloga slovenstva.
  Če te naloge ne bomo hitro uveljavili, je s slovnestvom konec.

 • terminalar

  Ko poslušaš najstnike, ne znajo povedati stavka od velike začetnice do pike. Vsaka druga beseda je FUL, pišejo fonetično, decimalke so 5 CELA 3, da balkanizmov niti ne omenjam. Očitno se tudi njihovi učitelji in starši ne ukvarjajo bog ve kaj s tem.

 • Domoljub in gej

  Jaz sem imel priložnost videti letošnje pole pri slovenščini. Kakšno skropucalo. rezultat, kakršen je bil, je bil še tako dober… V delu, kjer so se morali srednješolci razpisati iz odlomkov, ki so jih imeli na voljo mi je slabo ratalo ko sem začel brati tista dva odlomka, ki jim jih je vsililo serajevo ministrstvo. Na voljo so imeli odlomek o ženski, ki je ljubosumna na svojo 3 letno hčer, ker ji njen mož posveča več pozornosti kot njej, in je v lastno hčer projicirala sovraštvo, ki meji že na meji za umobolnico, drugi odlomek, je bil pa od Vlaste Nussdorfer, besedilo, na nivoju, kot bi ga pisal petletni otrok, popolnoma neizvirno, na hitro skupaj spocano, ne znam si predstavljati, kako so lahko v ob tako bizarnih odlomkih srednješolci sploh dobili inspiracijo, da so se razpisali. Res imamo bolan šolski sistem!!

 • Domoljub

  Sam sem letos opravljal poklicno maturo in izpit iz enega predmeta na splošni maturi. Zanimivo je kako nobeden ne omeni poraznih kriterijev na gimnazijah, ki so bili določeni za meje pri ocenah; vsi se namreč hvalijo za neverjetne uspehe (95% uspešnosti itd.). Standardni kriteriji za preizkuse so namreč vsepovsod enaki in so 50% za 2, 65% za 3 itd. Na splošni gimnazijski maturi pa so letos te kriterije spustili na 37-40% za 2, 60% za 3 itd. Za tako nizke kriterije bi prav vsak gimnazijski maturant ¨moral¨ opraviti ta preizkus. To kaže na zelo porazno celostno znanje.

 • Goran Hvala

  Kak lahko clovek jemlje resno nekoga ki stalno ponavlja eno in isto..v vsakem stavku izrojena levica itd…a ni dost da to enkrat napises al je treba desnakom stalno ponavljat eno in isto…al v cem je point?..tako pise nekdo ki se norca dela…pol ga pa jemlji resno…al se motim?

  • Aron

   Ne motis se. Zato normalni, izobrazeni in funkcionalno pismeni drzavljani, ne bodo podprli takih demagogov. No, 20% odstotkov ovc bodo zal se vedno nasli…

   • Goran Hvala

    No sej to…jamrajo stalno pa sami sebe demolirajo…mogoce bi se koga preprical ce bi se bolj normalno oglasali…tako te pa odbijejo pa cetudi jim kdaj das prov..

    • Aron

     Tako je. Resno desno stranko bi z veseljem veckrat podprl, takim likom pa pac na volilno nedeljo ne mores oddati glasu.

    • Nata

     Ti, pa Aron pa samo jamrata! Dajta že ustanovit eno stranko po vajinem okusu pa bo. !!Kaj se samo na naše zgovarjata!

     • Goran Hvala

      Pa kaj bom jaz v politiki…to ni zame…jaz rad kaj ustvarim z svojimi rokami zato da imam…ne sam blejam za 4000e na mesc…tolk jih vse moti pri rdecih a dnarsko pa prav tako vzamejo glih tako kot t rdeci..se nikol jo niso pozabil al pa rekl ne ker je ukradeno od ljudi..al slucajno jj zivi od kaksne fabrike…pa sploh jaz sam komentiram glede vasega jamranja…kje sm jaz jamrau kolk smo ubogi pa kako nas nategujejo in podobno…jaz na to komentiram…zakaj men zdej turis da jamram…a jst jokam o muslijih pa vojnih in povojnih zlocinih pa tir gor in dol…pa arbitrazca pa ograjce…jaz komentiram sam vase ugotovitve…

     • Nata

      Oprosti, nisem prav nič pisala zgoraj o muslijih, pa pa o pobojih !
      Pisarita , kako smo mi desnaki grozni, nesposobni, na tem portalu zbrani sami nerazgledani ljudje. Zaradi nas ne bo nikoli bolje.
      Torej, sem predlagala, da sami ustanovite eno zmagovito stranko.
      Samo to .

     • Goran Hvala

      No sej jest pa pravim da ne mislim nic spreminjat ker me ne zanima…to prepuscam tistim ki zelijo..ampak z glavo skozi zid ud se noben ni prerinu ce se ne motim…pa napisal sem kaj nasplosno se pise tle gor…in pogled desnakov na vse okrog njih…ja kr vse bi pobil ce je treba…pa sej vsak drugi komentar taksen…a zdej bi me rada prepricala da tud vidim ne vec dobro al kaj…sej glih tolk star pa spet nisem…ce se ocali ne rabim…mal preber komentarje pa mi napis kaksni so…sami taki ki bi rozce sadil verjetno…

     • Nata

      No, vidiš. . . . .ti ne želiš spreminjati, jaz pa ne morem.
      Ne vem zakaj obračaš besede. Saj sem samo napisala, da se vsi skupaj tule kar naprej jezimo drug na drugega. Ne naredimo pa nič.
      Zato sem napisala, da ustanovite novo, svojo stranko. . . . .
      O komentarjih pa ne bi pisala. Veliko smo se že pričkali tule. Jaz se, če je le mogoče nesramnosim izogibam !! Saj to nikamor ne pelje.
      Vendar pa je ravno to prerekanje izraz naše nemoči !
      Nemoči enih in drugih.

     • Goran Hvala

      No pac men je smesno da na tem portalu berem sam o hujskanju proti drugim pa kako bi jih pobijal itd…pa to po moznosti mularija se mlecna okrog ust pa vse ve o drugi svetovni vojni…pa tud statejsi ki se niso svoje riti nesli dlje od hrvaske al pa se tisto ne pisejo traparije kako je na drugem koncu sveta…sej dejansko hodim na ta portal sam da se nasmejim…cista pratika…in ce pomislim glede na komentatorje kaksne podpornike ima desnica tud ves kaj si mislim…zato pa pisem kar pisem…je pa res da jezni ljudje pisejo bedarije..jap pa se z takimi neznam niti nocem normalno pogovarjat..raje vsekam nazaj eno na njihovi valovni dolzini…se pa marsikdaj strinjam tudi s tabo…

 • Sredina

  To je zato, ker je izpit iz Slovenščine sestavljen iz 50% ocene eseja, 30% ocene poznavanja jezika in 20% poznavanja zgodovine literature…merila na esejih pa so tako visoka, da niti ni za pričakovat, da bi dijaki dosegali ne vem kakšne rezultate v povprečju.

  Ko pa se bo namenilo sami uporabi jezika, razumevanju prebranih besedil, pisanju stalnih sporočevalnih oblik (opravičilo, prošnja, zahvala, vabilo…) več kot zdajšnjih 30%, bodo pa tut rezultati na maturi boljši.

 • Sredina

  Oh pa spet donko in homoseksualci HAHAHA

 • črnaovca

  A ni žalostno to da danšnji otroci zblojeni z računalniki in kao pametnimi telefoni ne znajo več materinega jezika. Včasih smo brali knjige in znali ter spoštovali svoj jezik. Poglejte sedaj kak šov na televiziji in njihovo ponavljanje ful kul de best in še ona zagreta Gelca je sodelovala in komentirala te oslarije. Tu se začne domovinska vzgoja in spoštovanje jezika, imajo pa tudi učitelji visoka merila kar se tiče slovenščine in prav je tako, ni kriv sistem temveč razvajena mularija

 • črnaovca

  Ja tudi pisanje novinarjev, če to so, na tej Novi ni blesteče kar se tiče slovenščine, da ne govorim o tistih komentatorjih katerih komentarji bi lahko bili vzor slabega okusa in nespoštovanja materinega jezika, kajti njih besedeni zaklad je v večini sestavljen in enostavnih povedi katerih glavna vsebina so zmerljivke.

  • Donald J. Trump

   Ja le navadi se. Sicer pa hvala portalu Nova24, saj kot magnet združuje najbolj homofobne, sovražne in prestrašene (paranoične) državljane ter jih drži stran ter ločuje od ostalih, zato da lahko le-ti v miru na ostalih portalih razvijejo kulturno debato, vredno 21. stoletja.

   • Poštenje velja

    Skupaj z cifurji cigani in opicami boste postali gibalo razvoja v podalpski vukojebini.
    Ziveli govedarji.

    • Donald J. Trump

     Ne pozabi na komuniste, pedre in muslimane, in kar je še ključnih besed iz SDS-ovega priročnika za politične cicibančke.

   • barbara rov

    No, potem se pa kar spokaj, obadva, oziroma eden, mož tisočerih nickof, s totega portala…

    • Donald J. Trump

     Kdo obadva? Katere nicke pa naj bi še imel? To bo zabavno, toda sklepam da ne bom dobil odgovora, jasno. :))

     Paranoja je resnično močna pri tukajšnjih stalnih komentatorjih.

   • Nata

    Oprosti, kje pa drugače komentiraš? Me res zanima. Kulturna debata je samo na Časnik.si !!

    • Donald J. Trump

     Hahaha “Samo na časnik.si”, in dejansko si se res prepričala v to, kajne? Sklepam, da je zate kulturna debata ta, kjer se vsi le strinjajo med seboj ter sami sebe po hrbtu trapljajo. Kot je opaziti na časnik.si

     • Nata

      http://www.casnik.si/index.php/2017/07/17/slovenska-druzbena-patologija/
      No, no, sem mislila , da si bolj strpen.

      Se vidi, da ne prebiraš tega portala

     • Donald J. Trump

      Hvala bogu, da ne berem katoliškega novičarskega portala. Saj resnica ni bila nikoli tako daleč, kot na tovrstnih straneh.
      Hotel sem reči le, da so še drugi viri kulturne debate, kot “samo na časnik.si”, kot si se izrazila.

     • Nata

      Kateri pa ?

     • Nata

      Moram reči, da sem še enkrat prebrala, kar sem ti pripela.
      Mi je žal, da si takole odgovoril. Članek je kar dobro razmišljanje ( ne vem, kje vidiš laži ), pripela pa sem ga zaradi kulturnih komentarjev. Proti in za. Samo to……..
      Kakšno resnico pa iščeš vendar ? In, upam, da mi boš tudi ti pripel kakšen primer dobrega članka in dobrega komentiranja.
      Resno mislim in upam, no. Me zanima.

     • Nata

      se opravičujem za besedico – strpen. Napačni izraz

  • Nata

   Mi si lahko damo duška. Zmerljivke so pa posledica, ne vzrok. Brez ognja ni dima, no !!

 • dob
 • Aron

  Ce bi Donko ha vsakic, ko napise izrojena levica dobil evro, bi bil ze miljonar, tako pa je le navaden demagog v sluzbi desnice.

  • Nata

   No, no, desnice, ki ima v marsičem prav. In zakaj demagog, saj je kar dobro opisal stanje v Sloveniji.

   • slaipowi

    Demagog zato ker samo taki znajo 2. tir povezati z rezultati mature. J.e.b.e se maturantom za drugi tir ko se učijo.
    Le kalimeroti vedno vpijete da se vam godi krivica. In politični plačanci v drugem polu vidite vse najslabše. Ko bo opozicija v slolandiji res konstruktivna brez parol za naslednje volitve pa bo mogoče bolje. Ob takem “vodji opozicije” si boljše vlade niti ne zaslužimo

    • Nata

     Veš kaj, vseeno jim je še za marsikaj. Pa ? Kaj sem jaz kriva. Ali pa ti ? Nisem noben pol. plačanec. Naša opozicija, razen SDS si pa tega naziva ne zasluži. Obračunavajo med seboj, tako, kot pozicija. Le da vladniki skupaj stopijo, ko jim voda v grlo teče, opozicija pa vleče svoj voz na tri strani. Ni samo ” vodja ” kriv.

 • rrrrr

  Gimnazija je Juretu Jankoviću že devetnajstič podarila zlato maturo, vse od leta 1998. Dokument je Jurček letos prejel od predsednika Pahorja osebno. …Skupaj sta se iz drugega nadstropja Šubičke odpeljala po ročaju kovane ograje na ulico, pozdravila srečnega očeta, zbrano množico slovenskih izobražencev in novinarjev, ter se v spremstvu poilicije odpeljala na parkirišče na Viču.
  Po kratkem in prisrčnem srečanju z Bojevniki sta se z nekaj vrečkami gipsa v prahu odpravila v počitniško hišo v Istri. Tam bosta nadaljevala s prenovitvenimi deli.

  • luckyss

   Jure ima kvečjemu osemletko…pa še tu je vseh osem let hodil v prvi razred…

   • traktor

    Za nafukavat podizvajalce ima očitno dost pojerbanih kvalifikacij.

   • Nata

    Ha. . . . . . . saj ne potrebuje šol !! Ima fotrov denar, ta ga je pa nam odtujil !

 • PG

  Nor predsednik je odraz bebastega naroda.

  • terminalar

   Ja, pa ja. Ne ti vse v en koš…

 • luckyss

  Dejstvo je, da od osamosvojitve dalje iz šol prihajajo polpismeni otroci in mladina…..
  In potem nekateri postanejo “novinarji” in so še kar polpismeni..
  No, nekateri pa so butasti že od prej…;)

 • Hribouc

  Pahor Borut-Piranski , na sliki, nima razloga za nastopaštvo!

  Osnovna šola, kakršna je je katastrofa za narod!
  Imam dva otroka še v procesu in trdim, da to kar počenjajo, je en velik obup!

  – Po eni strani je stopnja zahtevnosti pri nekaterih predmetih podobna fakultetno-piflarskim zahtevam in se pojavlja pri predmetih ,kjer se absolutno ne bi smela – pri Slovenščini, pri glasbenem pouku, zgodovini !
  NEVERJETNO!

  – Otroke jemljejo kot robote, otroci pa prestrašeno trpijo! Pojem “razreda, skupnosti, pripadnosti” je izginil. Piflarji napredujejo, razumniki in realisti ne veljajo nič z njimi v primerjavi – iz tega se vidi primitivizem in neznanje, nesposobnost učiteljev. kar je poguba na kubik ! Pri delovanju učiteljev dobiš močan vtis, da so bili vsi odličnjaki, perfektneži, super uspešni pri svojem šolanju – beda!

  – Nekateri učitelji se brutalno, v psihološkem polju, znašajo nad otroci, so samopašni, nestrokovni in se izživljajo neznosno – zadeva deluje kot mesoreznica – re obupno in pod krinko visoke usposobljenosti in nastopaštva.

  – Močno je prisoten pridih apartčikovstva

  • Zgornji

   AMENNNNNNN !!! ! !!!

 • antimur

  Kar je za nas slovenske domoljube slabo, je za kučaniste uspeh, kajti to je njihov namen. Najprej omejiti ali celo prepovedati slovensko glasbo in pesem (primer naše radijske postaje), nato izkoreniniti slovenščino, vmes podariti našim tujcem slovenske dele ozemlja in morja, potem bomo pa resnično internacionalistična babilonija, kjer velja samo zakon anarhije in ogabnosti. To so intimni plani naših kučanistov, toda ne bo jim uspelo, tokrat so udarili na najobčutljivejši del Slovencev.

  • Goran Hvala

   Dejte se pol mal upret..ne sam fantazirat na forumih..

   • traktor

    Dejmo se, se reče.

    • Goran Hvala

     Jaz se ne mislim…tako da ne morem rect dejmo…zato sm reku dejte…

     • Novakec1

      Očitno boš na drugi strani.

     • Goran Hvala

      Na nobeni strani ne bom…jaz sam vas sprasujem kaj boate ukrenil ker imate velik za povedat sam resitve nobene…

     • traktor

      Najlažje se je šlepat in čakat.Nikoli ne napravi sam,kar lahko drugi napravijo zate.Slovenski pregovor.

     • Goran Hvala

      Pa kaj bi mogu jst napravit??..za vas volit jj al kaj?…dej ne ga srat…sej nism od vceraj…bodo ze zrihtal tisti ki jim to pase…slepam se ne ker mi se nihce nic ni dal…zato pa sem sel s trebuhom za kruhom…pa cist fino zvim…to je to…

     • traktor

      Za ktirga volit? Kako se nisi šlepal?Druzba ti je dala vse,da si lahko spizdil v tujino.Kurc te gleda,zakaj svoje znanje ne uporabiš doma?

     • Zgornji

      DOBRO POVEDANO !!!

     • traktor

      Eh, sej mu ne morš dopovedat,lahk ga samo mal ustaviš. In taki naj bi bili solidarni in socialni. Sam, da je njim fajn, jebe se jim za vse.

     • Zgornji

      JA, SEBIČNOST JIH JE PREMAGALA KER SO SE PREPUSTILI POKVARJENOSTI IN ZLOBI. MRTVE DUŠE. Žal.

 • Goran Hvala

  Izrojena levica…vsak 3 stavek…;-);-)…pac ni varjante da clanek jemljes resno…kot da bi poslusal enga opitega modela v gostilni ki pametuje…

 • Jan Ban

  Kar se tiče glede rezultata iz znanja materinščine na maturi smo lahko malce zaskrbljeni, pa vendar ni zdaj treba kriviti celotne generacije in poudarjati kako je slovenska mladina zblojena in napol nepismena ter kako je slovenski šolski sistem popolnoma neučinkovit in neprimeren. Pri vsem tem paničarjenju ste očitno vsi pozabili, da rezultati letošnje mature samo poudarjajo, da slovenski šolski sitem sodi v sam svetovni vrh. Nočem biti žaljiv do našega jezika, toda mislim da so tu še nekateri predmeti, ki so trenutno še pomebnejši pri dajanju kompentenc za kasnejše izobraževanje in iskanja poklicev, kot so matematika, naravoslovni predmeti in tuji jeziki. Tu pa mislim da so letosnji dijaki zelo dobro opravili svoje delo in to je tisto, kar je najpomembnejše.

  • traktor

   Čudn v šolstvu smo najboljši,imamo same nadpovprečno vrhunske strokovnjake,zakaj pa smo pol na vseh področjih u totalnem kurcu?

   • Goran Hvala

    Jah ker ste v slo…slovenija ni svet…al nekateri tega ne mors dovedat..kdor gre iz slo ni v kurcu..je med naboljsimi…sam slovenscine ne rabi…

    • traktor

     Resnica,sam,če jih pa šolamo za druge,ker jih mi ne mormo ponucat,pol si pa naj sami plačajo.

     • Goran Hvala

      Spremenite solstvo da bo sam privat in je…al kako mislis s tem?..pa bo vsak tisto kar si bo sam zrihtal…sej nikjer ne pise da mors po soli gurbat in crknt v sloveniji?..al se motim?

     • traktor

      Hvala?

    • traktor

     Ne,Slovenija ni svet,lahko pa bi ob takšnih potencialih postala svetovna.Zakaj je potem ne spremenijo iz balkanske vukojebine,če so tako dobri?

     • Goran Hvala

      Ker ta pametni odidejo…spreminjanje prepuscajo ta zagrizenim…zakaj bi krepaval doma na obroke na racun nekih domoljubij itd…zame je dom tam kjer mi je vsec in se dobro pocutim..to pa ni nujno v slo..

  • RATATA

   A ti misliš, da si ti za mislit?
   Nisi, vem!

  • samotoje

   Kul. Ti si tipičen primer kislega grozdja in lisice. Ne znaš slovensko (pisati zagotovo ne), zato je pomembno vse drugo. Vse drugo je pomembno, na prvem mestu pa je slovenski jezik. Vedno.

   • FUCK COMMUNISM

    Tako je! Pri materinem jeziku se domoljubje zacne!!!

 • Megatron Arrows

  Leta 1990 je bil eden od vzrokov za osamosvojitev tudi nespoštovanje slovenščine v javnem šolstvu. Slovenci smo se odločili za svojo državo, kjer bo slovenščina uradni jezik. In kaj je nastalo sedaj? Multikulti kompot kjer je slovenščina sovražnik saj že 25% državljanov Slovenije nima slovenščine za materin jezik in zahtevajo razne ugodnosti vključno z manjšinskim statusom. Edina država na svetu bomo, kjer bo ekonomskim migrantom podeljen status manjšine in kmalu bo srbščina uradni jezik v JU v Ljubljani, nje!

 • Novakec1

  Slolandija je zavoženo multikulti skrpucalo, reši se kdor se more.

 • slaipowi

  Rezultate mature lahko z 2. tirom poveže samo izrojeni plačani desničar

 • Hun

  vse je odvisno od profesorjev, kaksn sistem učenja posredujejo, da pritegnejo zanimanje dijakov…

 • Zgornji

  AAAAAAAMEEEEEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • Zgornji

  TOREJ ZAKLJUČEK : SLOVENCEV JE VSE MANJ , … VSE VEČ JE MIGRANTIČEV, KI NEVEDO KAJ BI SAMI Z SABO, OZIROMA KAKO BI UNIČEVALI SLOVENIJO !!! ! !!!