fbpx

Rojeni za nasilništvo

Jože Biščak je glavni in odgovorni urednik Demokracije in predsednik Domoljubnih novinarjev Slovenije. (Foto: Arhiv Nova24TV)

Pretekli četrtek Kemmerichova najmlajša hči ni šla v šolo. Ostala je doma pri materi Uti. Njegov še mladoletni sin si je sicer oprtal šolsko torbo, a na poti je imel močno varovanje. Policija je ocenila, da so grožnje družini Thomasa Kemmericha, člana liberalne stranke FDP, tako resne, da ne smejo ničesar tvegati. Bilo je le nekaj ur po tistem, ko je bil izvoljen za ministrskega predsednika Turingije. Zvezna dežela, ki jo je do zdaj obvladovala Levica z Bodom Ramelowom na čelu, je prvič v zgodovini Nemčije doživela, da so dogovor sklenili krščanski demokrati (CDU), liberalci (FDP) in domoljubi (AfD).

Koalicija z domoljubnimi Nemci je pri krščanskih demokratih sicer sprožila nelagodje, tudi ogorčenje, a levičarji, ki se niso mogli sprijazniti s povsem legitimno izvoljenim Kemmerichom, so v svoji maniri takoj aktivirali Antifo, k terorizmu nagnjeno skrajno levičarsko organizacijo.

Katja Maurer, 28-letna poslanka Levice, je za portal Jetzt (spada v skupino Süddeutsche Zeitung) odkrito priznala, da od izvolitve Kemmericha ni bila več političarka, ampak levičarska aktivistka, ki bo naredila vse, da na tak ali drugačen način zrušijo novo turinško vlado.

Ona je bila tista, ki je organizirala proteste; ona je bila tista, ki je z zvočnikom v roki kričala po ulicah Erfurta; in ona je bila tista, ki je vsaj posredno odgovorna, da so grozili Kemmerichovi družini. Grožnje s smrtjo so se ga očitno dotaknile, zato je samo 25 ur kasneje napovedal svoj odstop. Mediji so sicer poročali, da se bo deželni parlament razpustil in da bodo nove volitve zaradi političnega pritiska, a Kemmerich je po poročanju neodvisnih portalov prijateljem zaupal, da ga je strah za življenje svojih otrok. In zanimivo: Kemmerich sploh ni nikoli prosil za podporo AfD pri izvolitvi, a bilo je dovolj, da so ga domoljubi sami podprli in znašel se je v nemilosti Levice.

Nasilništvo v Sloveniji
Tudi v Sloveniji smo pretekli teden doživeli grožnje s smrtjo. Deležna jih je bila Aleksandra Pivec, predsednica DeSUS, ker je dejala, da bo stranka nadaljevala pogovore o sodelovanju v koaliciji s SDS. Ni bilo prvič. Ko se je predsednik SLS Radovan Žerjav leta 2012 pogajal o koalicijski pogodbi za drugo Janševo vlado, so mu pred stavbo, kjer so tekla pogajanja, “neznanci” razbili steklo na avtomobilu. Ustrahovanje je nasploh način delovanja levice z drugimi sredstvi. Ko jim ne uspe po legitimni in legalni poti, sežejo po grožnjah. Nasilniško zaledje imajo v organizaciji Antifa, ki jo lahko označimo za levičarsko paravojaško enoto, saj so v nemirih, ki jih povzročajo, oboroženi s posebnimi zastavicami, ki so v resnici palice za pretepanje, in katani dežniki, ki so posebni meči, skriti v dežniku. Antifa se odzove na poziv različnih nevladnih organizacij, ki so njena ideološka podlaga. Mirovni inštitut je že tak. Ta je v enem od svojih poročil, kjer poroča, kaj so preteklo leto počeli, odkrito zapisal, da so sodelovali in pomagali pri rušenju druge Janševe vlade in Franca Kanglerja v Mariboru. Kako je do tega prišlo, vsi vemo: z nasiljem (granitne kocke), grožnjami (lutke, obešene z mostu) in izdajo (Gregor Virant).

Primer hudega nasilništva, posledica hujskaškega poročanja proti Kanglerju.

Nasilništvo je bilo vedno v domeni levice. Zaradi njene ideologije, ki temelji na marksizmu, je samo v 20. stoletju umrlo več kot 100 milijonov ljudi. Več kot zaradi katerekoli druge. Ta doktrina je tisti pravi zločin iz sovraštva. To je tiranija, kultura množičnih umorov in človeškega trpljenja v umu nedojemljivem obsegu. Vsaka grožnja s smrtjo je skrajno zavrženo dejanje ne glede na to, kdo jo izreče. A če ta prihaja s skrajne levice, je toliko resnejša, saj je, kot nas uči zgodovina, običajno uresničena.

Jože Biščak