Romana Tomc. Ne bodi kot drugi!

Naslov ste nemara prepoznali. Ne bodi kot drugi, lepa ljubezenska pesem Ferija Lainščka, lepa uglasbitev in izvedba koroške pevke Ditke. V zadnjih dveh, treh letih kar pogosto slišana na radijskih valovih. Ne bodi kot drugi, pa je nemara tudi sporočilo, ki si ga je – sodeč po dosedanjih nastopih – v opombo pod črto zapisala tudi predsedniška kandidatka Romana Tomc. Torej, biti drugačen od vseh dosedanjih predsednikov države.

Seveda, eno so ustavni in zakonski okviri, v katerih mora delovati predsednik države, drugo so osebna nota, značaj in duša, ki jih posameznik prispeva v opravljanje te funkcije. Na soočenju na eni od televizij je Tomčeva dosedanjemu predsedniku Pahorju inteligentno poslala sporočilo, da všečnost predsednika za opravljanje te funkcije ni dovolj. Slovenija na tem mestu ne potrebuje medijske pop ikone, temveč  osebo, ki bo z vso resnostjo opravljala to funkcijo. Prav tako ne potrebuje cenenega zabavljača, ki je bil na odru daleč od pravega stand up komika ali žlahtnega komedijanta, prej na ravni gostilniškega kvantanja.

V javnosti se veliko razpravlja, kako predsednik v našem sistemu nima nobene vloge. Ni res, ima je ravno toliko, kolikor jo dopušča parlamentarna demokracija, v predsedniškem sistemu bi predsednik države seveda imel večjo moč,  za predsednika vlade pa bi komajda slišali.

Kučan pomilostil dve stotniji, Türk naklonjen narko dilerjem
In kje nova predsednica države ne bi smela biti kot drugi, takšna, kot so bili vsi dosedanji predsedniki države? Pri pomilostitvah, ki jih predsednik izvaja sicer skladno z Zakonom o pomilostitvi, sta potrebna razsodnost in razum, ne pa prijateljske vezi, simpatije ali tovarišijska povezanost. Pri pomilostitvah ni pomembno le to, da predsednik z močjo, ki mu jo dajeta zakon in njegova funkcija, nekomu nakloni milost, ampak je pomembno tudi sporočilo, ki ga na ta način predsednik pošilja slovenskemu ljudstvu. Milan Kučan je v svojem mandatu pomilostil kar 200 zapornikov, pri čemer je zanimivo, da se doslej ni nihče ukvarjal s tem, kdo so bili ljudje, ki jim je Kučan podelil milost.  Ta analiza nas še čaka in prepričan sem, da bo zelo zanimiva.

Bilo pa je tudi nekaj odmevnih pomilostitev v času drugih predsednikov. Janez Drnovšek se je v paketu 99 pomilostitev podpisal tudi pod sklep o pomilostitvi Danila Kovačiča, nekdanjega direktorja Hita, ki je bil zaradi zlorabe položaja obsojen na tri leta in osem mesecev zaporne kazni. Čeprav je bilo pravosodje takrat proti temu, je Drnovšek Kovačiču znižal kazen in so ga spustili na prostost. V Hitu in njegovem koritu se je napajala slovenska tranzicijska elita. Podpisal je tudi pomilostitev za Ivana Tomanoviča, ki je sedel zaradi preprodaje mamil. Tudi temu slovenska javnost ni ploskala. Slovenski predsedniki imajo očitno poseben odnos do trgovcev z drogo, saj je tudi Danilo Türk pomilostil znanega dilerja kokaina Vorena Pavliča, in to kar dvakrat; kajti mesec po prvi pomilostitvi so Pavliča ponovno aretirali zaradi preprodaje droge v sosednji v Italiji. Pomilostitve preprodajalcev droge so med ljudmi seveda sprožile ugibanja, ali so od predsednikov pomiloščeni zgolj tisti dilerji, ki so redni dobavitelji droge slovenski politični eliti, za katero se ve, da brez kokainske spodbude kar težko shaja. In tu je seveda še Borut Pahor, ki je pri teh pomilostitvah sicer zelo zadržan, najbolj pa je odmeval njegov mimohod s pomilostitvijo Bahtijarja Bajrovića, lastnika Sportine, ki je na sojenju priznal krivdo in mu je sodišče zaradi priznanja že znižalo kazen, bolj pomembna pa je bila odločitev Pahorja zaradi tega, ker so mu to kazen tudi takoj izbrisali iz kazenske evidence.

Kdaj predsednikova milost?
Seveda se postavlja vprašanje, kdaj naj nova predsednica v svojem mandatu seže po institutu predsedniške milosti in odklene zaporniško celico. Predvsem tistim, ki jim je sodstvo naredilo krivico, pa se to vidi že na daljavo. V slovenskem krivosodju je tega precej. In predsednica mora razmisliti o takšnih primerih, kot je bil tisti z zdravnico, ki ni mogla biti v istem trenutku na dveh krajih hkrati, pri kateri je človeška tragedija, ki se je v tem primeru zgodila, tudi njena osebna tragedija. S takšnimi pomilostitvami lahko predsednica tudi pokaže na napake v sistemu, v tem primeru v zdravstvu, ki zaradi pohlepa, korupcije in nedotakljivih ljudi tako v zdravstvu kot v politiki razpada pred našimi očmi in ljudje umirajo. In ko več krivde nosijo tisti, ki so takšen sistem vzpostavili in ga vzdržujejo, kot pa tisti, ki so po sili razmer vpeti v ta sistem in jih ta sistem tudi uničuje.

Miro Petek

 • Romana je the best.

 • herman

  Romano za precednico SDS!

  • lukamiha

   Kljub odličnosti Romane je Janša še vedno najboljša izbira prave slovenske demokratične stranke! Ob njegovi predsedniški odsotnosti bi večina desnih in sredinskih volilcev še manj hodila na volitve, saj se nihče ne bi več počutil varovanega. Janša je pač močna osebnost, ki ne bo pokleknila pred komunisti, to je že dokazal, tudi s krivičnim čepenjem v zaporih kar nekajkrat!

   • Vera

    Gre za predsedniške volitve , ne za parlamentarne .

    • lukamiha

     Herman govori o vodstvu SDS?!

  • dob

   kučana za direktorja komunalne deponije!

   • Janko Gedlička

    Tudi tam bi se znašel. Se tam kar gnar nabira od občanov.

  • Olga

   Zdrahar?

 • Capi

  Volil bom Romano, vendar se bojim, da bo pri teh volitvah spet šlo ZA ali PROTI Janši, ne pa za dobrega predsedni-ka/co naše države……

  • dež

   Saj je enako tudi pri drugih zadevah. Pri zadnjem referendumu o 2. tiru je kar nekaj pokvarjencev glasovalo za ali ostalo doma, samo zato, ker je bil SDS/JJ proti.

 • dež

  Pahor je Bajrovića pomilostil, čez 80 let starega Pavla Kodra, bivšega finančnika Elana pa ne. Se Milan ne strinja, zaradi razkritja o prejemu 400 000 mark vrednih daril iz Elana, ki naj bi jih dobil.

 • dob

  Naj prafraziram Pučnika: Tu že dolgo ne gre več za Sovenijo, s Slovenijo je konec. Gre za pravno državo! Gre zato, ali jo bomo imeli, ali pa je ne bomo imeli. Zdaj je nimamo.

  • Mojca pokraculja

   DOBRO JUTRO dob!: ))
   Prva misel ob vsem kar pravis je, zakaj intelektualci, niso sposobni, bolje receno ne zmorejo tako jasno odgovoriti in bobu reci bob!?! So spet vsi na strani “Avantgarde’??? Sramota je premila beseda.

   • dob

    Ne da ne morejo – NOČEJO! Ker čakajo kučanovo interpretacijo, kako se bobu še drgač reče. Ne le bob.

    • Mojca pokraculja

     Najbrž si mislu BOBIČI :))

     • dob

      Ne, to pa ne, ker je preveč podobno. Lohk bi kdo še na bob pomislu.

  • Vera

   1,000 x velike pluse za resničen komentar !

   • dob

    hvala, Vera.
    Grem po hlače z dost žepi, da jih vseh 1000 spravim pri sebi

 • althar

  Predsedniške pomilostitve udbovcev, njihovih sorodnikov in prijateljev so zadnji varnostni ventil naše “pravne države”, ki se uporabla v primeru, ko čebinsko pravosodje samo ne more ali ne zna spregledati/zastarati/razveljaviti ali kako drugače zavoziti pravnega postopka proti njim. Skorumprana država v lasti udbomafije, skratka.

 • Viktorh

  “Torej, biti drugačen od vseh dosedanjih predsednikov države.”

  Čas je, da Slovenci izvolimo predsednika republike, ki bo vreden spoštovanja, ki bo spoštovanja vredna dama, kar ga. Romana Tomc nedvomno je.

 • Zima prihaja

  https://youtu.be/QqgbdfUbgzk
  Zakaj v Islandiji ni kriminala.

  • Štalmajster

   Nekaj je hudo narobe !! Ali so pozabili uvoziti demokratične vrednote iz Amerike ali pa imajo prešvoh …… welfare za intelektualce z afrike in bližnjega vzhoda.

 • Kobanc

  Včeraj gledal soočenje, Romana se niti en spomni, komu je namenila glas na zadnjih predsedniških volitvah. Volila torej je. A ni vaš Milan kandidiral? Da bi Turka ali kogarkoli drugega volila je skoraj neverjetno. Ali že kar na soočenjih začnemo z laganjem? Kaj šele sledi? Novakova deluje še najbolj primerno. Zaenkrat.

  • Olga

   Spet murglska medijska kloaka? Mar niso volitve osebna odločitev posameznika?

   • Drago Stubljar

    hoohoho niste kucanu do kolen belcki fujjj

  • Korenjak

   Če bi mene vprašal, koga sem volil, ne bi bil tako vljuden, kot ga. Tomc. Poslal bi te v tri krasne, ker te to res nič ne briga – ne tebe, ne kogarkoli drugega. Niso volitve brez razloga tajne.

   • Andrej

    BRAVO , KORENJAK !!!

   • Kobanc

    Te nihče ni vprašal in nikogar ne zanima, kaj ti kracaš po volilnih listih. Tudi Romana bi lahko rekla, da je zadeva tajna in da ne želi odgovirit, a se je raje zlagala.

  • Vera

   Ga. Romana je jasno povedala , da je v prvem krogu volila za dr. Zvera v drugem pa za Pahorja . Kobanc : Ste sedel na ušesih ?

   • Kobanc

    RtvSlo. Soočenje vseh. Romana je jasno in glasno rekla: Joj, to se pa ne spomnim. Torej, lažnivka že na samem začetku, isto kot Angelca. Svečkarji imate spet prisluhe, kot ponavadi, nič novega. Ivan vam je Romano vrgel kot slepilo, Novakovo je treba zmrdat, večina sektašev bo svoj glas že na začetku dala Barbiki. Lutka in njen lutkar v ozadju bi temu lahko rekli.
    Vi pa kot ovce, vedno znova nasedate. Se hudujete, slepo navijate, bluzite, na koncu pa boste pušnili kot vedno in krivili levake, Murgle, gaye, NSI… sem koga pozabil?
    Ma koga briga koga je volila, če je sploh volila, še najmanj mene, dejstvo je, da laže.
    Vprašanje sedaj je, kdaj bo Barbi zmagal, ali takoj ali v 2 krogu. Romana pa nazaj v Bruselj, sin Ivana tudi, saj nazaj na bencinski servus menda ja ne bo šel. Kandidatka povsem neprimerna oziroma neposrečeno nastavljena. Aja, saj boljše opcije v sekti ni.

  • Soave

   Res si sedel na ušesih . Ga. Vera ima prav !!

 • Olga

  Romana bo RES predsednica vseh Slovencev! Srečno Romana!

  • luckyss

   Ona bo v skrajnem primeru predsednica 9 % Slovenceljev…će bo šel kda j JJ v “penzijo”…
   Drugače pa nima osnovnih šans…le idioti lahko upate drugače..

   • bolimeđoko

    Ti pa boš od ostalih 91 %, ker si tako pameten in priljubljen.

    • luckyss

     Takšen bi bil Kramberger…če ga nebi levi in desni družno pospravili…

   • Andrej

    luckyss , kam prištevaš sebe neidiot ? Ali morda med degenerirane
    bastarde potomcev revolucije ?

    • luckyss

     Tipično ovčje vprašanje…v kateri čredi pa si ti ?
     Nekateri pač ne premorete tistih osnov, ki nas ločijo od živali..da ne ponavljam..ovc ;)

     • Srečko Starič

      Ti pa pripadaš mami , katera dvigala noge neznanemu storilcu…

     • luckyss

      Vsi imamo matere….kdo ve kaj je počela tvoja in kakšnega si izvora…
      Torej raje opusti takšne bedne poskuse žaljenja..

     • Srečko Starič

      Moja MAMA je čistokrvna SLOVENKA…..in oče tudi….in na to sem z vsem srcem ponosen nanju in v vse kar sta mi dala v življenju. Ti si mali človeček , kateri se skriva za niki in žali druge….

     • luckyss

      Moji predniki so vsaj že dvesto let Slovenci, pa nimam nobenih evforičnih občutkov zaradi tega…Sem pa ponosen ker nikoli niso bili pretirano politično opredeljeni ali verski skrajneži..Pač delavci in kmetje, krščansko vzgojeni kot vsi tiste čase…
      Sicer pa govorim le resnico..koliko te ta žali pa je tvoj problem ;)

     • Srečko Starič

      kdor se hvali z resnico je lažnivec, kdor se hvali poštenostjo je baraba…to to tisočletni SLOVENCI dobro vemo

     • Soave

      Eh, ti ga lomiš veš ? Saj je ponos v tehle časih tudi ene vrste ” evforija ” – navdušenje. Da si sploh upamo prznati kršćanske korenine.
      Kdo že pa so verski skrajneži ? S tem misliš samo Kristjane ?

   • lukamiha

    Od kje pa tebi 9%, bodi vsaj malo odraslejši in s tem realnejši!

  • Vera

   V sinočnjem soočenju je odstopala od ostalih kandidatov, saj je bila realna . Ni nam slikala gradov v oblakih , delovala je umirjeno , profesionalno,kot se za članico stranke SDS spodobi Zato volimo g. Romano Tomc !

   • Olga

    Se strinjam. Je odlična kandidatka.

    • Zgornji

     Dvomim, … in Vem zakaj.

   • Zgornji

    Hmmm, a je bilo kdaj kaj Pozitivnega od nje na področju Zmanjševanja Davkov ali pa se je kar lepo strinjala z povečanjem parazitiranja obubožanega naroda ??? ? ???

  • Zgornji

   Vprašanje , … ker, jaz ji ne zaupam, ker ni zmogla narediti Ničesar Pozitivnega na področju Zmanjševanja davkov , temveč se je še naprej veselo parazitirala na naš račun, … tko , daaa … Bolj slabo kaže tudi z to bejbo , … žaaal.

 • Iva

  Tudi PAHORJEVA pomilostitev ni kar tako.
  Zadeva Bavčar-Šrot je eden najodmevnejših sodnih postopkov s področja gospodarskega kriminala -preprodaja večjega paketa delnic Istrabenza, ki jih je Pivovarna Laško leta 2007 prek serije verižnih poslov, preprodala podjetjem (tudi Sportina) prijateljskim do Bavčarja.

  Še leta 2008 je bil Šrot “ljubimec” globoke države (tudi lastnik Dela, ki je pljuvalo po JJ, ki je prvi uporabil besedo TAJKUN, pa so ga na Delu javno napadali – urednik D. Košir)

  Po Šrotu (nekoč SD) so se strici odločili žrtvovati še Bavčarja (LDS), da bi očrnili Janšo in osamosvojitelje (čeprav je Bavčar Janši zaril nož v hrbet že 1994 – Depala vas)

  V verigi poslov je Bajrović (Sportina) ponarejal dokumente kar je preiskovalcem oteževalo delo.
  Kasneje je Bajrovič v zameno za boniteto (pogojno kazen) izdal “prijatelje”. Nato pa je s pomočjo paradržave, ki je žrtvovala Bavčarja (ta se zaveda da bo predčasno izpuščen), dobil še izbris kazni – pomilostitev predsednika Pahorja.
  ZAKLJUČEK
  Pahor je bil pred dilemo: ALI pomilostiti Bajroviča ALI tvegati, da ga bodo strici-paradržava IZLOČILI!
  Vemo kako se je odločil, danes pa je paradržava na strani Šarca. Le zakaj?

  Zanimivo, da novinarska srenja (F 571) ignorira Romano Tomc, celo časnik Domovina. To pomeni, da postaja nevarna Pahorju!?

  • Janko Gedlička

   Tole je bila pa kar kratka in jasna ekpsertiza.

 • Zima prihaja

  Kdaj bo znanost pojasnila fenomen dajanja druge in tretje možnosti osebam ki so nas zajebale?

 • Iva

  Dob: “V nobeni demokraciji na svetu (ponavljam: v nobeni demokraciji na svetu!) se pravni sistem ne drži za rokice skupaj z režimskimi kriminalci in jih pokriva pri njihovem kriminalnem početju.”

  Dodajam: V nobeni demokraciji na svetu se četrta veja oblasti (mediji) ne drži za rokice skupaj z režimskimi kriminalci in jih pokriva pri njihovem kriminalnem početju!!!

  Z režimskimi kriminalci sodeluješ tudi takrat, ko zamolčuješ resnico ali poveš le polovično resnico, kar je značilnost SLO dominantne medijske srenje!

  • Štalmajster

   Ni to samo v SLO tako !
   Mi imamo to srečo, da imamo novo24TV v službi ………….. resnice. ;-)))))))

 • črnaovca

  Saj če te ne oprosti predsednik te pa Ustavno sodišče, vsaj enega je, a o tem se nihče ne sprašuje

  • Janko Gedlička

   Ustavno sodišče ni enega oprostilo, čeprav bi ga lahko oprostilo, pa ne enega, ampak tri. Razveljavilo pa je obsodilne sodbe za tri. Očitno jim je bilo naročeno, da tako storijo in potem na rednih sodiščih spacajo zastaranje, četrta veja oblasti, pa je skupaj z lakajem Cerarjem kokodajsala, da Janša ni mogel dokazati, da ni kriv. Kot da ustavni pravnik ne ve, da obdolženemu ni treba nič dokazovati, pač pa mu mora krivdo v sodelovanju s tožilstvom dokazati sodišče, kar pa ni storilo. Kot da ne bi vedel, da obtoženec po zakonu ni kriv, če kazenski postopek zastara. Navkljub temu je Janša po svojem odvetniku našel pravno možnost, ki je dajala priložnost za utemeljeno pritožbo zoper sklep sodišča, po katerem se je ustavil kazenski pregon zaradi zastaranja. Na ta način bi se zadeva razčistila tudi z dejanskega in ne samo pravnega vidika. Pa je višje sodišče pritožbo zavrnilo, ker so se strici bali resnice.

 • Štalmajster

  Meni je kliknilo, ko so Obamo tako hudo zanimale “človekove pravice” ki jih je predsednik Duarte delil drog dealerjem na Filipinih ???

 • dob

  Opažam, da nam s televizije vse bolj pogosto priporočajo razne duhovne delavnice za duhovno dvigovanje, v primeru, če smo morda nezadovoljni z našim življenjem.
  Jaz sem denimo zelo nezadovoljen z delovanjem države. Moral bi najti ustrezno duhovno delavnico, pa je problem tako zame rešen.
  Zakaj kučana nikoli ne pozovejo naj gre na duhovno delavnico, pa naj se on malo duhovno vzdiguje?! Namesto da po telefonu usmerja delovanje bank, tožilstva in sodišč.

  • Olga

   Kučan to dela peš, saj se boji prisluhov svojih…

   • Vera

    Tudi na ” kremšnito ” spotoma stopi v Zvezdo . :)

  • Franjo Trojner

   Ta država in žal mi z njo smo do vratu v dreku, žal velika večina tega še ni dojela. Slaba tolažba je, da upanje za bolje menda obstaja.Čas bo, kot vedno pokazal svoje, res pa je, da se vedno ne izide tako, kot bi si mi želeli.

 • Franc Šink

  Pusti Petka Tudi on se bori za svoj obstoj.

 • luckyss

  No tale spodaj se je odločil, da ste dovolj butasti, da vam vzame nekaj denarja ;))
  P.S-
  “Na me” se piše skupaj ..name.;)

  • bolimeđoko

   A, kakšnega bolj kulturnega komentarja pa ne zmoreš, a ?

   • luckyss

    Bom poskusil…
    Takšni tipi oglašujejo na portalih kjer pričakujejo najbolj butaste stranke..
    Dovolj kulturno in obzirno ?!

 • Viktorh

  V 16 urah 52 komentarjev.

  Zavedni Slovenci, zapriseženi demokrati – MOLČIJO.

  Sosednji članek o Logarju v 16 urah 352 komentarjev.

  Zainteresiranost slovenske demokracije je očitna.
  Le upajte, sodržavljani, nihče drug vam ne bo prinesel demokracije, če se za njo ne boste borili.

 • radames

  Volil bom Romano Tomc. Če bo predsednica, pričakujem, da bo pomilostila Mirka Noviča in Pavla Kodra, bivšega Elanovega finančnika, ker sedi zato, ker je Kučanu očital, da si je v Elanu prigrabil za 400.000 nemških mark materialnih ugodnosti. Koder je torej zaprt zaradi Kučanovega maščevanja. Star pa je preko 80 let.

  • Soave

   + + + + + + +

  • Silvo Centrih

   Koder mora biti v zaporu še naslednjih 762 let. Red je red.

 • Zgornji

  BUČMAN !!! ! !!! ČE JE NEKDO SAMO DRUGAČEN¨OD DRUGIH, ŠE NE POMENI DA JE TUDI BOLJŠI OD DRUGIH !!! ! !!! TI PA SI TUD MALO ZASPAL, KER DVOMIM DA SI RES EN TAK BEBO :-/

 • von Rhein

  Soočenje na RTV SLO. Neumno in provokativno vprašanje : koga ste obkrožili na zadnjih volitvah? Kaj so volitve vemo,kakšna so pravila vemo in kdaj in komu odgovarjati odločamo sami. Vsi so nasedli in odgovorili,samo Tomčeva je videla v čem je past in tudi provokativno odgovorila ;ne spomnim se. S tem odgovorom je povedala vse. Za predsednika države ni pomembno koga je volil v preteklosti,sedaj bo itak obkrožil vsak sebe. No, presenetila me je Manca,ki je dobra novinarka in je nasedla.Pričakovano od Ladike,potuhnjenega tipa v stilu kolegice Ašćićke.

 • Get Smart

  Ne bodi kot drugi je posplošena flanca in je dobra le za kvazipesmice. Torej, DOBER prispevek, SLAB naslov. Kdo je ta “drugi”? Flanco “drugi” lahko vedno in povsod izpustimo!
  Pri pisanju/govoru se ne smeš zanašati na “saj se ve”, to velja le zaprte skupine, ki se pogovarjajo o nečem, ki je vsem znano na približno enak način. Pomeni, tisti, ki vemo, že vemo, obveščati moraš tiste, ki še ne vedo! Kdo so ti “drugi”, saj MURGL JUGOKOMUNISTIČNI MEDIJI svojih lutk ne predstavljajo v njihovi resnični luči, tako da veliko ljudi ne ve, kam pes (watchdogići si lutke same pravijo) taco moli.
  Razumemo?
  Ne bodi kot ZLOČINSKE MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kretature, bi bil naslov do neke mere na mestu. Zakaj do neke mere?
  Zato, ker je Romana Tomc ŽE POŠTENA SLOVENKA—JE ŽE Človek in JE s tem ŽE drugačna
  od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH lutk
  (BARBI PAHORJEV Šarcev in kar je kućanističnih lutk).
  Razumemo?
  Je ŽE drugačna od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH lutk, ne gre za to, da bi morala “drugačna” šele postati.

  Pamet v glavo.

 • Catwoman

  Institut pomilostitve je sestavni del procedur v vseh, normalnih pravnih državah. Se pa da z njim krasno manipulirati. Če napišete, da je predsednik republike pomilostil »trgovca s kokainom«, to zbudi negativne občutke. Ljudje težko razumejo, da akt milosti ni namenjen »starim ženičkam«, »materam samohranilkam, farmacevtkam«, »brezposelnim« kajti teh ne zapirajo, ampak ljudem, ki so prišli v navzkrižje z zakonom. Akt milosti ni predsednikova rehabilitacija storilca kaznivega dejanja ali celo zločina. Sicer pa se predsednik ravna po mnenju resornega ministra ali dodatno po mnenju tožilstva in sodišča (če gre za individualne prošnje) ter upošteva tudi mnenje socialnih in zdravstvenih služb. V konkretnih posebej poudarjenih, zgornjih primerih »preprodajalca kokaina« je predsednik izpeljal akte pomilostitve na predlog resornih ministrov dr. Lovra Šturma, Aleša Zalarja in dr. Senka Pličaniča, ki so bili mimogrede vsi trije za narod blagor popolnoma nekoristni, da ne rečem celo škodljivi. Torej prodajalci kokaina pridejo do predsednikove pomilostitve, preko resornih ministrov? To mi smrdi po korupciji, glede na to, da se je to dvakrat zgodilo pri eni in isti osebi!!! Ni čudno, da smo v samem vrhu po stopnji korupcije!

 • Drago Stubljar

  toti je ze pozabo na batine od jj hahahahah

 • Drago Stubljar

  hahah kokodak kokoko hahahahha belcki argrntina vabiii