Šarčeva miselna praznina in verbalne nezgode

Miro Petek

Pozoren spremljevalec predvolilnega dogajanja je lahko že na televizijskih soočenjih spoznal, da je Marjan Šarec votlo drevo, politik brez vsebine, ki lahko z obrtjo igralca sicer ta manko dovolj spretno prekriva. Vendar se bo sedaj, ko je z lokalnega stopil na nacionalni politični parket, ta praznina vse bolj razgaljala. Kot župan Marjan Šarec seveda ni bil pod takšnim drobnogledom javnosti, kot je sedaj in bo tudi v prihodnje, čeprav ga dominantni mediji še vedno zavijajo v vato in skrbno čuvajo, da se njegovi mimohodi ne bi preveč potencirali v javnosti.

Šarec in Bratuškova, oba iz kroga Zorana Jankovića
Tako je bilo tudi s Cerarjem, dokler ni padlo naročilo, da ga je potrebno medijsko sesuti, ker se je pač omrežje tako odločilo. In podobno je bilo z Bratuškovo, ki jo je globoka država postavila na oblast, njen skromni domet ter obračanje omejenih 250 besed v nepovezane povedi pa sta na koncu kulminirala v katastrofalnem neznanju angleščine v nastopu na CNN ter njeni klavrni kandidaturi za evropsko komisarko. In tudi njo so odpisali. Marjana Šarca še nismo slišali govoriti angleško ali francosko ali kateri koli drugi svetovni jezik, zato seveda obstaja bojazen, da nas na mednarodni ravni čaka ponovna blamaža.

Imata pa Bratuškova in Šarec kar nekaj skupnega: izvorno izhajata iz stranke Pozitivna Slovenija. Torej pripadata krogu Zorana Jankovića, roparski tovarišijski ekonomiji in ideologiji pospešene balkanizacije ter islamizacije Ljubljane in Slovenije.

Serpentinšek ga je dvignil, Serpentinšek ga tlači
Marjan Šarec danes kakopak ne bi bil več rad Serpentinšek, na to vlogo bi verjetno rad čim prej pozabil, saj mu je postala breme. Njegovi nastopi in video clipi v vlogi Serpentinška, ki se sedaj vrtijo in gledajo bolj kot kadarkoli prej, niso pretirano smešni, prej ko ne so izrazito butasti in tudi žaljivi. Res pa je, da če ne bi bil Šarec hkrati Serpentinšek, tudi ne bi bil danes v poziciji kandidata za predsednika Vlade Republike Slovenije. Ta alter ego ga je medijsko dvignil in hkrati vsestransko zaznamoval, kot mnoge druge igralce, ki se jih prej spominjamo po igranem liku kot po njihovem imenu in priimku. In Marjan Šarec bo ostal Ivan Serpentinšek. Torej bebavi lik z raznih prireditev pod šotorom ob klobasi in pivu, ki se mu je množica ljudi neizmerno režala. Marsikdo je po preveč kozarcih popitega piva še doma poskusil s svojo “babo” vse tisto, o čemer je pridigal Serpentinšek. Saj vendar ni nič hudega, če še doma malo prebuta svojo “babo”, saj so se vendarle vsi krohotali temu, kar je o ženi in ženski, ženski politiki in enakopravnosti žensk razlagal Serpentinšek. Seveda v potencirani gorenjščini: “Baba, to j’ tko k’ šporget – sam’ da je, de b’ jo pa okol vleku, pa ni glih.”

Bušizmi dobivajo konkurenco
Sociologija, filozofija, psihologija, umetnostna vzgoja, tuji jeziki, širok nabor humanističnih in družboslovnih vsebin, ki jih v obdobju odraščanja in oblikovanju osebnosti mladega človeka ponuja gimnazijski program, je zelo zaželeno tudi za politika. V nastopih politikov se hitro vidi, kdo je ta del šolanja izpustil, seveda ob vsem spoštovanju do vsake izobrazbe in vsakega poklica. Pri Marjanu Šarcu pa je problem še ta, da nikoli ne vemo, kdaj misli resno in kdaj se heca.

Priložnosti za spremljanje Šarčeve miselne praznine ali zgolj verbalnih nezgod bo na pretek. Ob razkritju tajnega osnutka koalicijske pogodbe z napovedano debirokratizacijo države ob hkratnem povečevanju števila ministrstev je, denimo, že dejal: “Če je nekaj zaupno, je zaupno.” Res modra misel. Zaupno je lahko tudi brezupno, kot v primeru te koalicijske pogodbe. Ali drug primer: “Izjava predsednika ima težo, zato ima predsedniška funkcija veliko težo.” Hja, res dobro poznavanje pomena predsedniške funkcije.

Bušizmi očitno dobivajo resno konkurenco.

Naj na koncu ob tej slovenski politični komediji zmešnjav parafraziram misel režiserja in igralca Woodyja Allena, ki je do humorja in komedije pristopal na inteligenten način: Čeprav imam neznansko rad Slovenijo, bi mi bilo ljubše, če bi živel kje drugje, ako bo predsednik vlade Marjan Šarec.

Miro Petek

 • večni srb

  Od kod vam ideja, da je Pahor kaj boljši?

  Drugačen mogoče, pa ne bi o tem, poglejte si koga je letos nastavila levica za kandidate, sami idioti in debili, edino takim še lahko zaupajo.

 • večni srb

  Šarec ni bil nikoli smešen, iz Serpentinška je naredil zvezdo Tilen Artač, ki igra njegovega sina, skupaj sta bila pa res za popizdit smešna.
  Ampak tudi Artač sam po sebi ni nič posebnega, Radio gaga je samo Hribar, ki je naravni talent, če je on v formi, je cela ekipa dobra, brez Hribarja se jih pa sploh ne da poslušat.
  Tudi Hribar zadnja leta ni več smešen, bolj kot se trudi biti profesionalen in podoben kakšnemu Colbert reportu, slabše je. Colbert lahko pije med svojo oddajo, sicer je Hribar neprimerno boljši satirik in tudi umetnik.

  Ne razumem, zakaj ni Šarca podpirala cela ekipa Gaga, potem bi zagotovo dobil več glasov, mi pa dobro vlado. Tako pa imam občutek, da gre Šarcu še najbolje od vseh rac, radio Gaga se zadnje čase sliši kot Zagrebški študentski radio, oddaje so popolnoma zanič in klišejsko zblojene. Zgleda je hrvaška naveza naštudirala Hribarja in zdaj ne more več iz svoje kože, ker mu ego ne pusti, Šarcu pa tak tudi ne more več pomagati.

 • Vinti Oto

  Serpentinšek forza, lepo uničuješ levico in prav je tako.

 • stajerc5

  Se enkol se nismo tak smejal, ko Levica bo zgorela, tralala-tralala…

  • stane

   So levicarji po cest bezal,ko sama gromska strelaaaa……….tralala, tralala…..hopsasa…..hopsasa…….

  • tohuvabohu

   Jumpajdija, jumpajdi, levo krilo pa gori …

 • Jan Kovalski
 • realnost

  Sam res: tale bušist Serpetinšek bo garantirano razf***l levico na prafaktorje!!! Not bad …………………

  • stane

   Cas je ze, da do tega pride.

 • domovina mili dom
  • Tanja Bor

   Dober članek.

   • domovina mili dom

    Zdaj bi bil še čas, da se to prepreči. Vendar, kaj čemo, mediji so v rokah mafije

    • Zgornji

     Ja, težko je tu narediti red, … ampak tudi Ni neizvedljivo !!! Skoraj Vse se da , če se le hoče , samo, če narod nebo sodeloval, potem nebo Nikoli Nič uspeha !!! ! !!! Žaaal.

     • domovina mili dom

      Točno v tem je poanta, da kučan z mediji uspava narod, da njegovi mafijozoti kradejo kolikor hočejo. levičarji dobivajo volitva kadar koli hočejo. Se spomniš opankovića. Ni sestavil vlade, pa se vrne z volitvami, kar tako mi grede, nazaj na županovanje. Ti povem, da so vsega krivi v prvi vrsti banda 571, šele nato sodstvo.

     • Zgornji

      Dobro povedano. Ampak, : ” Banda 571 ” ? Kdo pa so to ??

     • domovina mili dom

      Podpisniki o nenapadanju levice.

     • Zgornji

      Aja … ma, mi ni še čist jasno, … :-/ Ampak, bom že nekako pogruntal :-/
      Si pa DOBRO povedal prej, ko si rekel, da je narod Uspavan, Kajti Točno Tak Dejansko Je !!! ! !!! Žal. Zato Bo “prebuditev” toliko Težja … :-(
      No, pa vseeno lep pozdrav do tedaj ko Bo :-)

  • tohuvabohu

   S pomočjo izvlečnega tira bo Petrič izvlekel profit.

   • domovina mili dom

    Iz mojega, tvojega…..žepa. Komunisti pa nafukavajo narod o enakosti. Ne sme biti kapitalistov brez rdečega predznaka.

 • VERRZIFIKATOR

  Darjan Klančinšek

  MISEL VOTLA, MISEL PRAZNA

  Darjan naš postal bi delovodja,
  mnoge prej opravljal je poklice
  in v veselje spravljal svoje strice,
  le kot Mirko ni bil vlakovodja.

  So zaenkrat ga od vlakcev dali,
  drugim da stvarem se naj posveča,
  češ morda ga torat pamet sreča,
  ko k zidakom fanta so poslali.

  Prva je naloga da število
  šestinštirideset njih sestavi,
  fantu so v pomoč zidaki pravi,
  za seštevek že zagotovilo.

  Darjan pa zidake ko obrača
  in ko išče dobre v njih gradnike,
  se prikažejo mu čudne slike,
  te besede fant ob njih prevrača:

  »Cégu praz´n, cégu čist je vótu,
  dobr´ so me nategníl, vam rečem,
  rajš´z gradbiša čimprej stran utečem,
  ga ne najdem cegla, tud´ čeb hôtu.«

  Misel votla, kot opeka prazna,
  za resnično hitro se izkaže,
  vótel mu zidak v obraz ne laže,
  slika je gradbišča prav porazna.

  Darjan naš postal bi delovodja,
  miselne ubira fant klančine,
  se prebija sam čez serpentine,
  fant brez znanja in pa brez orodja.

 • sloustava

  Predcasne volitve so ze tu! Sarec bo moral najprej odgovarjati Kamnicanom za 9 mio € minusa ce smo tocni, oz. verjamemo napisanemu v medijih, celo 13 mio €), in KIK pa se azilni dom za povrh. Ampak, dokler Golobic in Kucan ne receta Serpentinsku “mars”, bo ta isti Serpentinsek zalil slovenski narod, inteligenco in domovino. Iz aviona se mu vidi, da je omejen na serpentizme, ups, sarcizme.

 • bednick

  Na Novi je veliko člankov in komentarjev na račun Šarca.
  A se vi zavedate, da mu s tem dajete večjo legitimnost?

  • sloustava

   Hm, ti pa si mocno, ampak res mocno omejen! Mainstream media pac ne pove dejstev, resnice, aksiomov, o Sarcu/Serpentinsku. Zato je Nova24tv medij, ki razkriva vso bedo Kucan in Golobica, povezanih v Jankovicev sopek strupenih rastlin. Javnost mora vedeti!!!!!

   • bednick

    A ti poznaš kej psihologijo reklam?
    Na koncu ne bo nihče vedel za dejstva, resnico, aksiome………………….

    ampak bo ostala samo zelo znana osebnost- Marjan Šarec.
    P.s.:

    zadnjič sem ponoru, ko je ena vneta tadesna govorila o tem kaj je Šarec obljubljal pred volitvami, en qurac pa še pesmi piše o njem.

    Kdo je močno omejen?

    • stane

     Kadar se pise o omejenem sarcu in podobnih sarcih,vemo, da so ti osebki za na PHP(PSIHIATRICNA HITRA POMOC). Taksna “reklama”ni ravno pozitivno naravnana. Poglejmo kaj taki ljudje delajo,ne kaj govorijo. Take negativne ljudi, za druzbo nevarne, si je potrebno zapomniti,da se narod lazje odloca pri volitvah. Narod mora biti obvescen. V znanju je moc.

  • Joško

   Kakšno legitimnost pa lahko ima neki drugorazredni glumac???

   • Prle

    Kakšno pa nekdo, ki že od začetka Slovenije čiča v parlamentu, pa nič od njega, še na seje ne hodi. Dolgo se ga že prijema naziv TITO, saj bo do smrti ždel v parlamentu. Uganil si to je Ivan Janez.

   • bednick

    Tisto na volitvah.

   • Franc Šink

    Za legitimnost moraš biti tretje razredni.

  • Ryuk

   Za legitimnost moraš najprej zmagati na volitvah. Šarcu to ni uspelo.

 • Miro Jereb

  Mene spominja na ROŽLETA…

  • Prle

   A Petek? Mene tak isto.

  • Zgornji

   Mene Šaro tudi spominja na Rožleta … ;-)

   • Stane

    Ja, ko ga Bedsnec prestrasi

 • moat

  Kdo pa mara Šarca? Jih ni pretirano veliko! Tudi sam ga ne. Če pa že moram izbirati, bi izbral njega, kot t.i. manjše zlo. Drugače pa nista zaupanja vredna politika in to je očitno. Šarec je komedijant, kot pravi 5ek, ki rad zabava ljudi, ima pa dobro idejo projektne koalicijske pogodbe. Ni pa nujno, da bo uspešna. Janša pa kot njegovo pravo nasprotje, kjer so sovražniki vsi, ki ne mislijo tako kot on in to še v lastnih vrstah. Torej, bolj tip tragikomika in ustvarjalca izrednih razmer, če mu ne gre tako, kot si želi. No, pa bodimo realni (ali pa ne). Kdo pa je tisti, ki bi lahko bil kredibilen politik v tej podalpski deželici? Menim, da v tem trenutku nihče! In zato čakam na politično alternativo.

  • Iva

   “Janša pa kot njegovo pravo nasprotje, kjer so sovražniki vsi, ki ne mislijo tako kot on in to še v lastnih vrstah. Torej, bolj tip tragikomika in ustvarjalca izrednih razmer, če mu ne gre tako, kot si želi.”

   Tako PAPAGAJAJO že leta mainstream mediji.
   Tudi dr. Novič ” je bil kriv”, ker so tako takrat pisali F571. No, danes molčijo (po čigavem ukazu?), čeprav poznajo dejstva.
   “Človeško se je motiti, neumno pa je vztrajati v napakah.”

   http://www.demokracija.si/prejeli-smo/diskreditacija-in-likvidacija-ideoloskega-nasprotnika-se-vedno-starsi-po-sloveniji.html

   http://dosjemilkonovic.si/post/346902/zakaj-dr-milko-novic-ni-morilec-dr-janka-jamnika

   • moat

    Janša in Novič, kakšna vzporednica. Bravo Iva, res. Novič je kriv, tako je odločilo sodišče. Mi kot laiki pa lahko natolcujemo do nezavesti. Isto tako lahko manipulira novinarska ne-mainstream scena. Janša je in ni kriv. Ni kriv npr. za Patrio, ker je zadeva zastarala in je kriv za razžalitve (kot mainstream mediji). Janša, obsojen, pravnomočno, večkrat. Pa takšen politik! In da ne govorim o njegovem besedičenju, ki kaže na to, da Janša še ni slišal, kaj je to morala, kaj etika. Ve pa kaj so zombiji, res. O Janši tudi Ljudmila, ki je to njegovo neetično nakladanje občutila na svoji koži https://www.24ur.com/novice/slovenija/pogajanja-so-intenzivna-a-46-glasov-se-nimamo.html. Seveda je zaradi tega izdajalka. Tipično za Janšo, res!

    • tohuvabohu

     Kaj pa ti veš o “morali in etiki”? Nič. Z “moralo in etiko” so ti prali možgane v socializmu. O “morali in etiki” imajo največ povedati največji lopovi. Tudi Cmero je veliko naložil o “morali in etiki”, pa smo vsi videli, kaj je počel. Zato ti svetujem, da zapreš svoj svinjski gobec in ne nakladaš preveč o “morali in etiki”.

     • moat

      Kako pa ti to veš, da ne vem nič, kaj je morala, kaj etika? Si morebiti jasnoviden? In če Cerar ni vedno ravnal etično in moralno, kaj naj bi jaz imel s tem?! Nič jasno, res! Glede “svinjskega gobca” pa je zagotovo očitno le kdo nima moralna in etična načela.

     • tohuvabohu

      Molči o morali in etiki, prismoda nadležna. Saj nismo več v komunizmu.

     • moat

      Seveda nismo in ravno zato ti pravim, da si ti tisti, pri komur so vprašljiva moralna in etična vprašanja, sicer ne bi uporabljal takšen prostaški besednjak. Itak!

     • tohuvabohu

      V rit si vtakni moralo in etiko. Mene že ne boš fopal s tem socialističnim trikom, govedo zarukano.
      Btw, zakaj morate rdečkarji vedno navajati oboje: moralo in etiko? Saj gre za isto sranje. Še enkrat bom razložil, če ne razumeš: to je sranje, ker tisti, ki serje, samo soli pamet drugim, za lastno poštenje se pa ne briga! Skratka, poberi se, tečnoba nadležna utrujajoča.

     • moat

      Hmm, zakaj ste (morate biti) nekateri desničarji tako prostaški? Res je, da jih premore tudi levica, toda ti izstopaš iz povprečja. Lej, s takimi kažeš tudi navzven kakšen si. In ni te veliko “vkup”, res žalostno.

     • tohuvabohu

      Kakšna razlika je, če ti meni očitaš nemoralo in neetiko, ali če ti jaz rečem, da serješ? Klin se s klinom izbija. S prijaznimi sem tudi jaz prijazen.

     • moat

      Treba se je vprašati, zakaj sem ti očital, da ne veš kaj je morala, kaj etika. Ni težko dobiti odgovora. Prostaški pa nisem bil še do nobenega. To ni moj stil, res.

     • tohuvabohu

      Nekomu srati z “moralo in etiko” je zelo prostaško, tudi če še tako izbiraš besede. Postaviš se na butasto stališče, češ, jaz sem moralen in etičen, ti pa si nemoralen in neetičen, pa še ne razumeš pomena. To je prozoren primitivizem!
      Sicer pa upam, da boš zbral pogum in pojasnil, zakaj moraš vedno uporabiti obe besedi? Ali ne razumeš njihovega pomena, ali v bistvu nič ne misliš in samo do onemoglosti ponavljaš oguljene floskule?

     • moat

      Glede na tvoje odzive v postih in žalitev ostaja dejstvo, da si z moralo in etiko “skregan”. Poglej, tole najino “triblanje” ne bo pripeljalo nikamor in ni več produktivno.

    • Stane

     Tajkuni, ki so okradli narod–drzavo nihce ne obsoja, zakaj? Zato , ker vladajoca zlocinska banda, bi morala obtoziti najprej sebe. To pa izdajalcem slovenskega naroda ne disi. Lopovi navadno iscejo lopove v drugih postenih nic krivih ljudeh. Tako se dela tudi po firmah. Tisti, ki vedo nekaj o svinjarijah vodilnih,jih izlocijo kot moteci element in kot nujno zlo. Komunisticni nacin.

     • moat

      Tudi sam se jezim, da so tajkuni tako zaščiteni. Toda zaščiteni so zato, ker imajo veliko denarja (največ v davčnih oazah, kjer jih slovenska davkarija ne doseže) za dobre odvetnike, medtem ko imamo pri nas slabe sodnice in sodnike, ki padajo na procesnih napakah. Nikakor pa ni res, da ni obsojen nobeden tajkun. In še bodo, vendar se danes sodni mlini pač počasi vrtijo, tako za leve kot desne politične mrhovinarje.

    • Stane

     Tisti, ki so kar naprej napadani se imajo pravico branit,na nacin ,da napadalca odvrnes od nadaljevanja napadanja. Jaz bi napadalca se po gobcu(razen zensko,ko ne ves kdaj ti lahko “prav pride”).

     • moat

      Vsak se ima pravico braniti, če je napaden, ne glede kdo je. Toda premožni so pri tem bolj uspešni, ker imajo denar za drage odvetnike. Velikokrat se “pravica” najde šele na višjem sodišču ali celo v Strassbourgu. Tisti ta revni pa ne morejo izkoristiti rednih in izrednih pravnih sredstev, ker to pač stane. In tu je največji problem sodstva. Pa ne samo pri nas. Tisto o fizičnem poseganju za pravico pa je vedno bolj aktualno, žal. Pa ne samo tisto ali samo “po gobcu”, posega se tudi po veliko hujšem nasilju. S tem pa se ne morem strinjati. Je pa velikokrat tudi izhod v sili, ko sodstvo zataji, se strinjam.

    • Stane

     Kaksne svinjarije delajo nasa sodisca ni potrebno posebej razlagati. Cas bi ze bil, da se komunisticnikrvniki spokajo.

     • moat

      A je bila tisto o zastaranju Patrije tudi svinjarija? Pa o drugih oprostitvah Janše na sodiščih? Za Janšo je krivosodje samo takrat, ko ga obsodi, ko pa je oproščen pa ne! Se pa strinjam, da se delajo svinjarije (beri procesne napake), ki ovržejo kazenske ovadbe s tem pa oprostijo tiste, ki imajo veliko pod palcem, za malega človeka pa pravice itak ni, ker nima denarja.

    • Iva

     Patria ni zastarala, zadeva (pritožba Janše PROTI! zastaranju) je na US. Le zakaj zavlačujejo? In, kdo že desetletja žali JJ in tudi njegovo družino?

     Tudi škandalozna obsodba Noviča z vpleteno paradržavo bo dobila epilog – vse vpletene (glej fotografije) bo treba kaznovati materialno in kazensko !!!
     http://dosjemilkonovic.si/post/353005/vladavina-prava-ne-montiran-sodni-proces-z-mnozico-krsitev

     • moat

      Da ne bom spet navajal mainstream medije (verjetno bi mi tudi vi očitali Iva) sem prilepil povezavo Radia Ognjišče in mnenje Gorenaka http://radio.ognjisce.si/sl/187/aktualno/23086/. Janša pa ima zdaj vložen odškodninski zahtevek.

     • Iva

      >”Kot sta Janša in Matoz že večkrat poudarila, je zanju zelo pomembno, da pride do vsebinske presoje v zadevi Patria. To pomeni, da pride do obremenilne ali oprostilne sodbe”.<
      Vprašanje: Zakaj JJ še vedno zahteva jasno odločitev sodišča (ali-ali), medtem ko se krivi trudijo, da bi zadeve zastarale (trudil sej je n. pr. Bavčar, pa mu ni uspelo – zaradi medijskega pritiska).

      Gorenak: "Jaz bi si želel, da bi ustavno sodišče zadevo enostavno zaključilo in povedalo, da to ni kaznivo dejanje…. To se žal ni zgodilo. Potem je sodišče ponovno na vseh treh instancah odločilo, da je star zastarala."
      Zadeva o zastaranju je bila najprej na treh instancah, sedaj pa je na US!

     • moat

      Koliko razumem pisanje medijev je US že leta 2015 razveljavilo obsodilne sodbe v zadevi Patria in primer vrnilo na prvo stopnjo v ponovno odločanje. Leta 2017 pa je Vrhovno sodišče zavrnilo zahtevo predsednika SDS Janeza Janše za varstvo zakonitosti, po ugotovitvi sodišča, da je zadeva Patria zastarala. Zato je Janša napovedal tožbo zoper državo in jo je že tudi vložil. https://siol.net/novice/slovenija/vrhovno-sodisce-potrdilo-zadeva-patria-je-zastarala-435275. Sem pa iskal po netu ali je Matoz po tem datumu (po zastaranju Patrie leta 2017) še vložil kakšno pritožbo na US in pa to še vedno odloča o Patrii in na žalost nisem našel ničesar. Iva imate kakšen vir? Seveda pa za Janšo ni ugodna sodba sodišč o zastaranja, saj je hotel oprostilno sodbo. Te pa za zdaj ni?

  • stane

   Tisti,ki je vladal od leta 2004–2008.
   Takrat je bil v SLO razcvet gospodarstva. Tudi place so bile 30% visje kot danes. Poglej placno listo od takrat in jo primerjaj z danes. Vse ti bo jasno. Zakaj pa so toliko levicarji proti SDS je pa jasno.
   Bojijo se, lustracije in sodisc zaradi kaznivih dejanj ropanja bank– NLB IN SE IN SE.
   Tudi po firmah so se na zacetku leta 2009 zaceli obnasati tako,da so zaposlenim zaceli znizevati OD. Po malem,na zelo prefrigan nacin. Ce si se pritozil na sindikat, je ispadlo tako kot da je firma ogrozena od delavca od katerga je odvisen obstoj firme. Pritozil sem se na inspektorat za delo,da se igotovijo krsitve. Napotili so me na delovno razsodisce kjer ne bi noc opravil.
   Najprej se ugotovijo krsitve,ki izhajajo iz delovnega razmerja, potem sodisce, ce globa in opozorila inspektorja ne zalezejo. Inspektor za delo se je temu kar bi on moral ugotoviti, elegantno izognil. Drzava je v pravnem razsulu. Placuje pa narpd.

   • Novakec1

    A ti jeclaš, se moram navadit.

    • Stane

     Ti se jecljal ne bos, ce te bodo tvoji -pardon Kucanovi volilci dobili v roke. Bolje,da si tiho.

     • Stane

      Bodoci crni volilci. Hahaaaaa haaaa…..

   • moat

    Res je, da sodišča niso učinkovita. Vsak boljši odvetnik jih “nategne” zaradi procesnih napak. Lustracija? Heh, pa saj je Janša bil že predsednik vlade. A je izvedel lustracijo? Zdaj je njegovo stališče, da bi jo morali opraviti takoj na začetku sprememb iz enega v drugi politični sistem. Pa zakaj jo ni opravil? Plače višje za 30%. Hja, resne vem. In odgovor (enako žleht, kot je tvoj). Če to drži, potem je jasno, zakaj je toliko zapufal državo. Pa se mi o Janši ne da več nakladati, res. Ni produktivno.

    • tohuvabohu

     Res je bolje, da molčiš, vsaj ne boš govoril neumnosti. Janša je zmanjšal zadolženost na 22% BDP, zdaj je pa blizu 80 %. Najbolj je narasla pod Pahorjem (9 mrd. v treh letih), poseben biser je pa Brajduškova (8,5 mrd. v dobrem letu!).

     • moat

      Hja, ne beri samo nove24tv, poglej tudi kje drugod. Če bi, bi lahko med drugim prebral tudi, da je celoten zunanji bruto dolg države najbolj rasel v času Janše vlade https://siol.net/posel-danes/osebne-finance/v-casu-katere-vlada-se-je-slovenija-najbolj-zadolzila-462291. Ampak tega verjetno nočeš vedeti. In kdo ima torej prav? Kateri mediji. Verjetno oboji, samo pišejo tisto, kar je v prid ali škodo eni in drugi obciji. Pišejo iz drugega zornega kota, ki svoje favorite rinejo naprej in jih prikazujejo v lepi luči. So pa vsi do zdaj, tako levi kot desni politični mrhovinarji samo podn od podna, žal!

     • tohuvabohu

      Kaj spet serješ? Za dolgove odgovarja tisti, ki jih je najel. Zadolževanje privatnega sektorja je bilo veliko zaradi vstopa v EU in poceni denarja. Če bi ga Janša zaustavil, bi bile v trenutku vse ulice polne rdečih ovac. Itak je je v času največje blaginje tisti rdeči Duško dvakrat na ulice zbobnal po 80.000.

     • moat

      Se strinjam s tem, kdo mora poplačati dolgove. Sicer pa je to prav tisto o čemer sem pisal, kako pišejo (in razmišljajo) eni in drugi v škodo drugega, nikoli pa sebi v škodo. Navedel sem le, v kateri postavki je bil Janša prvi in ta je v zunanjem brutu dolgu, ki ga je “pridelal”.

     • tohuvabohu

      In kaj si hotel doseči s ponavljanjem stvari, ki so bile že zdavnaj razčiščene?

     • moat

      Samo odgovarjam na poste drugih. Tole o zunanjem in notranjem dolgu nisem pogreval jaz. Malce preberi poste in videl boš, da to drži.

    • Stane

     J.J. se je zapufal zelo malo. V razcvetu gospodarstva ni potrebnih enormnih posojil. To ve vsak otrok.
     Po letu 2008 so prisli na oblast jastrebi in je bila njihova poraba enormna. Davko placevalski denar je sel v privatne roke(tajkunom). Postopoma so to blagajno pripeljali do podna. Velika posojila so se pa vrstila za koliko toliko normalno delovanje drzave. Erjavec je predlagal 30% znizanje pokojnin. Znizano je bilo za 10%. Teh 10% je dosegla AB. Ce ti nimas dovolj podatkov o kriminalu ne mores ukrepat. Iz teh razlogov ni mogel narediti nocesar.
     Za lustracijo pa kolikor vem, vlada ni bila enotna. Sem preprican, da sedaj bi pa bila, ce bo uspel J.J sestaviti vlado.Je pa res,da tisti,ki ne zelite videti uspehe nekoga, ste poglobljeni v lastne neuspehe. Z njimi se ukvarjajte se naprej. Gledam realno in ne zagovarjam nikogar. Vem pa kako in kaj je bilo pod vladavino JJ in kako in kaj je po njej.

     • Vera

      Bravo za odličen odgovor moatu !

     • moat

      Vse vlade do zdaj so precej “zapufale” državo, tako leve kot desne. Preberi si tudi to (več se mi ne da iskati, pa je precej tega napisanega) https://siol.net/posel-danes/osebne-finance/v-casu-katere-vlada-se-je-slovenija-najbolj-zadolzila-462291. Lustracija? Se strinjam, da bi jo bilo pametno opraviti, ko smo zamenjali politični sistem. Zdaj pa je preteklo že toliko vode, da tega ni več smiselno opraviti. In Janša si tega zdaj, vsaj po mojem mnenju, ne želi več opraviti. In si tudi ne upa. Elegantno bi lahko to rešili s spremembo ustave, volilne zakonodaje in drugih zakonskih in podzakonskih aktov. Ampa, zato je potrebna dvotretinjska večina. Te pa ni in spet imamo status quo, žal.

    • Stane

     Poglej na placno listo iz tistega casa pa bos videl cisto vse. Takrat je narod nekaj imel od svojega dela, danes samo nekateri. Ameriska tajna agencija za odkrivanje tajkunskih oaz je objavila, da je bilo v SLO pokradenega 150 MRD € iz SLO. Pozanimaj se kako je kriminalec Kucan prisel do 80% pokojnine od predsedniske. Koliko denarja nam je pokradel in ga spravil v Luxemburg?
     Pokojnino mu je zrihtal Drnovsek. Vse ostalo je bilo objavljeno v sredstvih javnega obvrscanja. Lp

     • moat

      Za koga pa Kučan hrani pokraden denar? Ni ravno več mlad. Bo ga odnesel s sabo v grob? Če bi imel jaz toliko denarja, bi se že davno odpovedal “borni” pokojnini in šel uživati tja, kjer me slovensko pravosodje nikoli ne doseže (kar pa verjetno ne bi bilo niti tako težko storiti). Sicer pa predsedniške privilegije in pokojninske dodatke določa zakon. In ni edini, ki jih in ki jih bo še prejemal, res. Lahko, da jih bo tudi kdaj Janša, če bo kdaj predsednik, kar pa je sicer bolj malo verjetno.

    • Vera

     Državljani so se zapufali, ne pa Janševa vlada ! To je velika razlika, saj so banke dajale ” nezavarovane kredite ” , na lepe očke !

    • samotoje

     Lustracija. Demos je imel večino po osamosvojitvi in bi lahko opravil temeljito lustracijo. Bučar (o mrtvih realno, pravim jaz) je lustracijo preprečil (“Samo preko mojega trupla”). Danes vemo marsikaj, česar takrat nismo. Janša ne takrat in ne pozneje ni imel potrebne večine, da bi tak ukrep parlament sprejel.
     Janša. Vso pravico imaš razmišljati tako, kot pač razmišljaš. Je pa zraven veliko -politično korektno- zmot. O zapufanju, recimo. Poglej statistične podatke za obdobje 2004-2008. Če razmišljanja zapišeš, je kredibilnost pri podatkih nujna. In še ena pretresljiva stvar- Janša je dokazano odlično vodil Svet Evrope v svojem mandatu in ima v EU ugled (o katerem pri nas zelo neradi kaj zapišejo). So pa to preverjena dejstva.
     Čakanje na alternativo. V Sloveniji prevladuje mediokriteta. Kdor se dvigne nad povprečje, jih praviloma dobi po glavi. Tudi zaradi tistih, ki čakate na alternativo. Takemu čakanju pravim “polžji refleks”.

     • moat

      Se strinjam, tole z lustracijo in dejstvi, ki si jih navedel. Zato sem tudi odgovarjal na več postov, da lustracije ne bo (oz. jo ne more biti). Če pa bi že bila neka možnost, jo Janša ne bo izpeljal, ker je preteklo preveč časa, saj bi se le-ta morala izvesti neposredno po zamenjavi političnega sistema.
      “Zapufanje”. Hja, statistiko lahko predstaviš tako ali pa “tako”. Katera je tukaj ugani sam https://siol.net/posel-danes/osebne-finance/v-casu-katere-vlada-se-je-slovenija-najbolj-zadolzila-462291.
      Alternativa. Lahko, da mi bo zrastla “urng” brada, drži. Toda, kaj pa naj, če zame ni stranke, ki bi jo volil? Edina druga varianta bi bila – voliti manjše zlo od večjega. Pa še o je vprašljivo (manjše – večje).

  • xtc

   Ne dvomim ,da si butl menjal boš le Kučana za Kučana,to pove vse o tebi in IQ ju

   • moat

    Pojma nimam kaj si hotel povedati, takole nepovezano in brez ločil. Če se že izražaš žaljivo in omenjaš IQ, potem točno vem, kakšnega imaš ti sam, žal.

    • Stane

     Inteligenca je taksna kolikor sì jo vzames. Kaj pa tisti,ki jo ne morejo vzeti? Jo ne morejo uporabiti. Nastane pa problem.

     • moat

      Inteligence si ne moreš vzeti, itak. Če bi se to dalo bi si jo vsi lahko vzeli, to pa ne gre. Hvala bogu, res.

  • samotoje

   Miha Kordiš je edina alternativa. Morda še Jan Škoberne kot rezerva.

   • moat

    Kdo je, kdo ni, to je zdaj (individualno) vprašanje. Zame je levica preveč “levičarska”, kot da ne bi živeli v tem času in prostoru. Čeprav mi ta svet globalizacije ni všeč, je tukaj in zdaj in potrebno se je s tem sprijazniti. Škoberne pa je v šaleškem lobiju in ni prava izbira. Zame bi bil npr. Dobovšek in morebiti Čuš. Oba bi rada nekaj spremenila, imata voljo, nimata pa toliko volivcev. Ne še. Mogoče pa njun čaš šele pride.

 • Zgornji

  AMENNN : RABILI SMO KAR NEKAJ DOLGIH LET, DA SMO SPOZNALI POKVARJENOST ŠAROTA !!!!!

  • Franc Šink

   Kamničani to vedo že dalj časa.

   • Zgornji

    Ja, Nekateri Ja, nekateri drugi pa si še zdaj zatiskajo oči !!! ! !!!

 • Borut Stari

  Šarec se trudi izvsti,od omrežja zadano nalogo.Problem je nastal ko nobena stranka levosučne združbe ni dobila zadostnega števila poslancev za nosilca mafijskemu omrežju všečne in naklonjene koalicije. Sedaj se vrtijo v krogu podobno psu, ko lovi svoj rep.Zaklenili so se v kletko antijanšizma. ki pa se vedno bolj kaže, kot zgrešena poteza. Zaprli so si vrata kletke s predvolilnimi nepolitičnimi izjavami padli na Jankovićevo “balkansko vešalico”. Šarec nima ne znanja ne sposobnosti vodenja političnega “master šefa”. Skriti adut mafijskega mandatarstva bo po moje na koncu Janković na predlog skupine poslancev. Režija don Murgleonea do sedaj ni nikoli odpovedala. Krivci za politično mineštro smo volivci in volilni sistem.

  • tohuvabohu

   Šarec še nikoli ni zajca ujel.

 • xtc

  Šarec ni nič drugega kot faliran tišler in tretjerazredni “komedijant”,njegova pot temelji ,na socialističnem pravoverju ne na sposoibnosti.
  To se kaže tudi sedaj saj nima ne karizme ne znanja ,da bi levake poenotil,kaj šele držal na vajetih.
  Skratka za Šarcev polom sta odgovorna najbolj Kučan in Golobić,ki sta z drobljenjem levice želela nadmusriti čim večji krog volilcev,seveda bi se jima zadeva izšla če Židan in Šarec nebi delala diletantsko tatostrofalnih potez od njih nastopov,retorike in dejanj.
  Ker je Šarec po “uri” resnice počakal na 50% SDS nekje na nivoju SD in SMC,je bilo Kučanovo -Golobičevih sanj konec,saj je jasno ,da Šarec ni superioren ampak kvečjemu enak med enakimi,kar je povečalo apetite v ostalih levih strankah,kot tudi zahteve po denarju,službah in moči.
  Tu pa se zadeva konča NE Kučan ne Golobić levih hijen,ki so zavonjale oblastno crkovino ne ustavita,kaj šele Šarec z karizmo Serpentinček,Kučan-Golobičevo-Šarčevo koalicijo bo požgalo ravno tisto na čemur so jo gradili na NE JJ in sedaj se jim to utepa in razkol bo vse večji,bolj ko Šarcu zadeve polzijo iz rok bolj rasejo zahteve drugih.
  Skratka vse apetite Šarec preprosto NE more nasititi-pri NSI pa postaja vse bolj jasno ,da je koalicija Šarec samomor NSi ,saj bi bila le krivec za vse in figov list dosegla pa nič in verjetno po parih mesecih vlade na predčasnih volitvah že neparlamentarna stranka.

  • Mojca pokraculja

   NSi je sluzasta in pokvarjena. Hvala za take Peterlete, Pogorelce itd. !

   • von Rhein

    In predvsem hvala za Ljudmile,ki se že vidijo v vlogi ministrice.Pa ne od včeraj,že dalj časa.

    • Mojca pokraculja

     Skratka sami farizeji.Na eni in na drugi strani, da ne bo pomote.

   • Vera

    Kaj pa Novakova je svetnica ?

   • domovina mili dom

    Karkoli kučan hvali, bejž daleč proč.

  • zokispoki

   Je pa res, da ptic bolj sodi na bolsji trg, k preprodaji bakrenih
   zlebov, starega zeleza in Zastava avtomobilov, ce se ne motim !

 • UDBA

  Svetoval bi vam, da namesto političnih kolumn napišete, kolumno katera govori o SP 2018. Te “nebuloze” o domači politiki, nobenega ne zanimajo. :)

  PS: :)

  • Stane

   Politika nam je vsiljena. Z njo zivimo. Dobro je vedeti kaj nas caka v prihodnosti, da nas kaj prevec ne preseneti.

 • žogica

  Miro Petek, postal si janšistični gn-j od novinarja!

  • Stane

   Pazi,da ti ne bo zmanjkalo sape. Pumpo pa imas tako in tako pokvarjeno. Bolje,da si tiho kot pa da zalis ljudi. Ne misli,da si nedosegljiva. Lahko te tozi pa bos mela hidica. Pazi!

  • domovina mili dom

   Vseeno je boljši od 571 gnojnih tvorov.

   • žogica

    Tudi ti si en velik kup….

  • tramal

   Pozabil si omeniti tvojo nočno moro ,to je heroja Janšana .To je tvoje prvo pisanje da nisi omenila Janšana.

   • žogica

    Janšana si kar ti spravi za klobuk!

 • Olga2345

  Bravo Miro!

 • piko8

  Za vso svinjarijo v Sloveniji stoji mafijski šef mila kuçan!!

 • domovina mili dom
 • zokispoki

  Naslov bi bil lahko tudi “VAKUM V GLAVI PORAZENCA VOLITEV !”

 • Slovenec 33

  Tega Šaraca je že slovenski pisatelj opisal v detajle v kratkem spisu o butalskem kovaču.
  Šarac ga ne dosega niti do kolen po pameti.
  Po neumnosti ga pa na potenco presega.

 • luckyss

  Le idiot enači vlogo z igralcem…
  Je potem tudi Jurčič kreten, ker je ustvaril Krjavlja ?!…
  Mirči, tokrat si s tem člančičem res “Hudiča na pol presekal”

  ;))

 • radames

  Šele ob volilni kandidaturi Marjana Šarca sem izvedel, kdo in kaj je Serpentinšek. Ne gledam takih oddaj. Hmmm, čeprav in morda ravno zato, ker sem bil tam zaposlen. Zdaj pa že dolgo uživam v penziji.

 • tramal

  Bravo Petek .Dober članek o butastem serpentinšku.

 • Get Smart

  Marjanka ŠARAC je MURGL JUGOKOMI LUTKA Lutkovnega gledališča Murglskega.
  Je za SERBUSA tekovina revolucije narejen transić = posvojeno pučko so gojili kot kakor fantka in jo futrali z moškimi hormoni =
  to, kar imate pred očmi, je tipičen izdelek kaviarŽIDO KOMINTERNE =
  lutko, ki sovraži sebe in ves svet, vse ljudi, še posebej ženske,* kot veleva njihova
  satanistična vera (ja, prav ste prebrali, te kreature so hudi verniki in hudo častijo
  svoja babilonsko egipčanska itd. zlata teleta in ostale kipe svojih kao božanstev), in ti pohabljenčki seveda sovražijo tudi svoje gazde, ki so jih pohabile, seveda pa se pussi gazdi ne bo uprla, kot so se uprli Atos, Joy, ampak bo gazdi nastavljala svoje serbusno dupe do konca in naprej in bo do konca in naprej delala PROTI ČLOVEKU.

  Samo še učke morate odpreti. Ni lahko, po vseživljenjskem pranju možgančkov, pa LUČ RESNICE lahko na prvi pogled peče, toda druge ni, če se želite osvoboditi kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE okupacije.

  * – ženska rodi ČLOVEKA po Božji podobi, kar je za kavirŽIDO KOMUNJARE seveda nedopustno, ni njihova opcija in je ne morejo smisliti,

  zato proti Bogu “prostozidajo” svoje lutke=robote,
  ki seveda morajo biti ravno obratni, kot tisti, ki jih je ustvaril Stvarnik nje.
  zato iz fantkov delajo punčke (poglejte TENIS, ATLETIKO, PLAVANJE … sami transići in seveda vsi z žegnom kaviar žido KOMINTERNE),
  transići, s katerimi je KOMINTERNA je skoraj do konca IZRINILA ŽENSKE iz javne sfere,
  poglejte tekmovanja za MISS = sami transići = ni žensk = poglejte naslovnice vseh kao LEJDI revij (99 % teh revij na svetu in tudi v Sloveniji je v LASTI kaviar ŽIDO KOMINTERNE oz. tu MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE = FORUM 21) –
  sami transići. Poglejte kao manekenke: sami transići …

  Če ne boste kmalu odprli učk …

 • Dado

  O Miro je še živ. Lepo, da spet piše. Tu na tem portalu pišejo samo brezvezniki Ušaj, Petek, upokojeni VINko manjkajo še Strehovec, Janša, Jože Tanko itd. Človek, ki ima kaj za povedati, napiše kaj poštenega, ne pa taka skrpucala, da te potem Odvetniška zbornica obravnava. Ali ne Ušajka.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!