Sejalci smrti

Tinkara Jecl (Foto: osebni arhiv)

Zagovarjajo absolutno “pravico” do umetno povzročenega splava. Ni jim mar za življenje novospočetih, še nerojenih otrok. Niso samo nasprotniki življenja, življenje sovražijo. Vendar ne svojega. Ne, njihova lastna teorija drži samo za odločanje o življenju drugih, ne prakticirajo pa je sami, saj vendarle – živijo. In zagovarjajo smrt vseh tistih, ki še nimajo lastnega glasu, da bi se branili. Ti sejalci smrti kot glavni argument za absolutno »pravico« ženske do splavitve otroka po navadi navajajo trditev, da je nerojeni otrok samo skupek celic. Da to še ni človek, da to še ni življenje. Da je samo skupek celic, pa bi lahko brez skrbi rekli tudi za odraslega človeka. Naj tudi njega umorimo, kadar nam bo v napoto? In kar je najbolj absurdno, ti sejalci smrti bi ob prvi najdeni bakteriji na Marsu kričali: “Življenje! Življenje na Marsu!”

Njihova logika, njihova argumentacija ne vzdrži. Poglejmo raje znanstvena dejstva. Življenje se začne ob spočetju. To je znanstveno dejstvo. In to je lahko edini mejnik. Če ne postavimo tega dejstva kot mejnika, kje drugje bi lahko potemtakem bil? Pri enem mesecu nosečnosti? Dveh, šestih, devetih? Tik pred porodom? Kdaj? Do kdaj je otroka še sprejemljivo splaviti? Kje je meja in kdo jo tja in na podlagi kakšne presoje postavi?

Edini mejnik za rojstvo življenja je lahko spočetje. Od tistega trenutka dalje se »skupek celic« razvija v živeče človeško bitje. V manj kot mesecu dni od spočetja otroku znotraj maternice začne biti srce. Ko ženska še ne ve, da je noseča, otrokovo srce že bije. V nekaj več kot mesecu dni se že oblikujejo nos, ušesa in usta, prav tako možgani. V dveh mesecih je že oblikovana osnovna telesna zasnova. Vendar pa sejalci smrti, ki se sicer po navadi izjemno radi sklicujejo prav na znanost, teh znanstvenih dejstev ne priznavajo. Poleg »skupka celic« največkrat slišimo tudi argument, da gre za telo nosečnice in da ima ženska pravico, da se o lastnem telesu odloča sama. Res je, o lastnem. Ne pa o telesu in življenju nekoga, ki ima drugačen DNK kot ona in ki ima v sebi polovico genetske zasnove še drugega človeka. Izjemi sta lahko samo dve. Ko je na mizi izbira med življenjem otroka in življenjem nosečnice ter v primeru, ko je ženska zanosila v posilstvu.

Hitlerjansko iztrebljanje otrok
Takrat naj ima žensko izbiro. Sama v primeru zanositve v posilstvu pravico ženske postavljam nad pravico otroka, da se rodi iz dejanja, ki je absolutno zlo. Kljub temu pa priznavam, da imajo najboljšo argumentacijo tisti, ki splavu nasprotujejo absolutno. Res je namreč, da otrok sam ni absolutno nič kriv in da mu zato ne smemo odvzeti življenja. Otrokovo življenje se glede na stadij nosečnosti lahko konča kemično, s tabletko, tako da ga prek katetra izsesajo iz maternice in strgajo preostale dele, tako da ga s kirurškimi inštrumenti razkosajo in izvlečejo njegove posamične telesne dele, pa tudi tako, da se ga v maternici ubije, tako da se mu umetno povzroči zastoj srca, nosečnici pa se umetno povzroči porod, da rodi svojega pravkar umorjenega otroka. To so načini. In v marsikateri državi je umetna splavitev otroka brez omejitev dovoljena skozi celotno trajanje nosečnosti. Znane pa so tudi zgodbe neuspelih umetnih splavitev otroka, zgodbe, ko je bil otrok živ zunaj maternice, ko je dihal in jokal, pa ga je medicinsko osebje pustilo, da počasi v mukah umre.

Ostanki splavljenega otroka (Vir: YouTube)

Obstaja abortivna industrija, ki služi s prodajanjem trupelc splavljenih otrok. Svet pozna sistematske splavitve otrok enega spola, pa sistematsko hitlerjansko iztrebljanje nerojenih otrok z Downovim sindromom v nekaterih državah. Ampak ne, sejalcem smrti ni mar za nič od tega. Govorijo o zdravstveni oskrbi žensk, o reproduktivni zdravstveni oskrbi in o tem, kako je zdravstvena oskrba temeljna človekova pravica. Ne vidijo samoironije v tem, da zdravstvene oskrbe in temeljne človekove pravice do nedotakljivosti telesa in življenja ne priznavajo otrokom v maternici. Sejalce smrti moti molitev za nosečnico in nerojenega otroka pred porodnišnico. Sejalce smrti moti oglas zavoda Živim na ljubljanskem avtobusu, ki širi veselje do življenja in ki ženski v stiski ponuja pomoč. Na poziv enega državljana prek Twitterja je oglas z avtobusa odstranjen v samo tednu dni. Sejalce smrti motijo dejanja, ki fizično nikomur ničesar ne odvzemajo in ki ne posegajo v pravico nikogar drugega. Sejalcem smrti pač ni do demokracije in svobode.

Namesto da dopuščamo, da prenekatere ženske umetni splav uporabljajo kot kurativno obliko kontracepcije, da financiramo množične pomore najbolj nedolžnih izmed nas in druga grozodejstva, raje ozaveščajmo mlade o varni spolnosti in preventivi – preprečevanju nosečnosti. To je edini način, da preprečujemo neželene nosečnosti in da ne morimo nerojenih otrok, kot da gre za kupovanje kilograma kruha v trgovini.

Tinkara Jecl

 • VERZIFIKATOR

  Jožko Flosar

  ŠANČKOV PEPE O SPLAVIH

  Šančkov Pepe, sicer bebček vaški,
  ki večini v dno se duše smili,
  včasih le razdere kakšno v sili,
  tudi če v maniri je prostaški.

  Zadnjič bleknil tip je čisto resno,
  tega da o splavu ne razume,
  včasih so izvajale ga trume,
  ni bilo pardona – levo desno.

  Skoraj več da šlo jih je po vodi,
  kot ugledalo svetlobo dneva,
  da pa njega kolikor zadeva,
  ni da stokal bi o njih usodi.

  Pol milijona manj da je bedakov,
  kar velika bojda je usluga,
  saj kosila v glavnem ta je kuga
  v vrstah pač notoričnih le..kov.

  • samotoje

   Stihijski mojster, pardon, mojster stiha, postavil si najboljšo piko na i.

 • macon

  Moje mnenje je, da je na prvem mestu ženska svoboda, da sama odloča o svojem telesu, torej tudi, če bo donosila ali ne.

  Sprejemam, da je krščansko stališče o svetosti življenja relevantno, ker je vprašanje, kdaj in kako nastane novo življenje izven in nad našim dojemanjem in ga ne moremo enoznačno določiti.

  • Amerikanc

   Ne nasedaj partijski propagandi, kajti oni so bili zadovoljni samo takrat, ko so ti sledili od spočetja do smrti.

  • AlojzZ

   Otrokovo telo ni materino. Imata različen DNK. Gostuje pa v materinem telesu.

   Kaj od tega ni dejstvo?

  • Nata

   Drži. . . . . vendar pa ima ženska tudi dolžnost paziti nase v vseh pogledih!
   Torej. . . . . ne meči nekaj vstran po nepotrebnem !

 • Amerikanc

  Kombinatke in politkomisarke so tako za luno, da se niti zaščititi ne znajo.

 • xla

  Ženska odloča. Čisto življenjsko … poročena, dva otroka, te zanese na zabavi, alkohol, pozabila tabletke, … noseča.
  Kaj boš?
  Tebi se to ne more zgoditi?

  • Amerikanc

   Veliko naključij za razgledano komunistko.

  • Korenjak

   Splav ni sredstvo za kontracepcijo. Dementna alkoholičarka, ki se pozabi na sindikalnem izletu, ni življensko ogrožena in ni ji bila storjena sila.

   • Hunyađi

    Korenjak direktor je tej dementni tajnici plačal stroške splava.

  • Anton

   Jaz ne bi želel da moja žena splavi, tudi če zanosi s Kučanom. Ona je istega mnenja , o tem sva že govorila.

   • freedomfighter

    No moja pa nasprotbega mnenja…in tvoje zene noben ne sili da naredi splav moja pa zeli imeti pravico do njega tako da ti se ukvarjaj s svojo zeno in otroci imej svoja prepricanja meni in moji zeni pa pusti da ziviva kakor midva hoceva in s kolikor otroki midva hoceva…ce pa hocete prepovedati splav potem pa sami vzemite domov otroke ki bi jih drugace splavili…to da bi prepovedali eno stvar potem jo pa naprtili meni je zelo neposteno

    • Anton

     Podal sem svoje osebno mnenje in mnenje moje žene. V nič te ne silim.
     Kot partizani ki so sami sprejeli odločitev da želijo postati povojni morilci.

     • Jovo Jamnica Demo

      Kak so pa te partizani vedli, da se bo pol to zgodlo???

     • Anton

      A ni logično? Ker je konec vojne nima smisla klat domobrance, otroke in ženske. Razen če je vest o koncu 2 sv vojne prišla do partizanov šele leta 2050.

     • Jovo Jamnica Demo

      Partizanof po vojni ni več blo. Tak, da doben partizan po vojni ni mogo dobenga umorit. Logično.

     • Anton

      Partizani so še živi in prejemajo penzijo. Nekateri tudi nezasluženo.

     • Jovo Jamnica Demo

      To niso več partizani. To so ljudje, ki so se udeležili partizanskega boja med WWII. Takrat so bili partizani, dokler niso postali spomladi 1945, vojaki ali pripadniki JA.

     • Anton

      Torej je revolucijo izpeljala JA.

     • Jovo Jamnica Demo

      Nea vem, kak v živo zglea revolocija. Tak, da ti na toto fprašanje teško otgovorim.

     • Anton

      Vem, na štajerskem poznate samo inernacijo pri nas na notranjskem pa samo revolucijo in seveda krutost hlapcev in vaških pijancev.

     • Jovo Jamnica Demo

      Ja. To je slutil tudi dr.Janžekovič. Če ne bi odšel leta 1938, iz Maribora v Lublano, bi verjetno končal v Jasenovcu.

     • Anton

      Nekateri so bili malo bolj jasnovidni. Nekaterim se je zjasnilo šele par metrov pred jamo.

     • Jovo Jamnica Demo

      Dokaj smela trditev. Nikoli mi ne bi prišlo na misel, da so bili v tistem času, najbolj jasnovidni… Kočevarji.

     • etrusk

      Kar precej pameti ti manka , žal

     • Jovo Jamnica Demo

      Ni panike. Glauno je, da me nič nea zarat tega boli…

     • freedomfighter

      No potem je tebi vseeno ce je splav dovoljen ali ne…ce pa hoces prepoved splava pa je to vsiljevanje meni in moji zeni…da se razumeva jaz tudi nikogar ne silim da naredi splav hocem pa da imava jaz in moja zena to pravico…oz ona jo ima jaz zakonsko nimam dosti besede pri tem

     • Anton

      Seveda nikogar ne silim v samomor. Problem je ker se v družbi lahko oznanja samo veselje do smrti in ne tudi veselja do življenja.

     • Ciril Rustja

      kot domobranci in ostali izdajalci ,ki so nacistom lizali riti,,to kar so naredili po vojni tudi sam ne odobravam,,bi morali jim soditi in sele potem sus v glavo za tiste ki so bili krivi izdajalstva,,tako kot so naredili v vecini drzav..

     • Anton

      Dokazana je kolaboracija komunističnih partizanov s italjani in nemci. Cilj je bil revolucija-več kot uspešno. Nadljevanje tega so nelegalne migracije, splav in homoseksualci.

     • janko

      **********
      Ja! Cilj komunistov je bil prevzem oblasti, revolucija!

     • Ciril Rustja

      sama sreca je to da vecina podpornikov princa teme in bivsih polibirojevcev kot je Dezman in podobni,,,z nizko izobrazbo in na pragu revsicine v upanju da vas bo prinnc teme in bog odresil..res vam bog pomagaj revnim na umu

     • Anton

      Najbolj vas boli bevskanje v resnico. Sprijaznite se že.

     • Ciril Rustja

      bolj vas boli ,da nismo slovenci v vecini taki kot sosedje Madžari,Poljaki pa se kdo,,da ne nasedamo princu teme..prej kot bo uspel z delitvijo naroda se bo tudi pri sosedih pokazala zmota..pa jokanje ko je volitev konec,da nobeden noce v koalicijo..saj ni cudno ko sejes sovrastvo ,da nobeden normalen noce blizu..vecna opozicija ki laja kot pes v luno in nic vec ne boste dosegli z tako retoriko..

     • Anton

      Mar nič ne bereš kaj trobezlja luka mesec , kordiš, savič. To ni grožnja nikomur?
      Bolniki.

     • Ciril Rustja

      ce si proti SDS ni nujno da si pristas levice,,obstajamo tudi drugacni ,ki se nagibamo k sredini,,vasa retorika pa zal ce nisi za JJ si levicar

     • Anton

      Odgovoril si nekaj drugega. Težko se je soočit s resnico. Ta zagrizeni levaki a la Kordiš ,Savić so problem pa jih nihče ne utiša. Oni kot manjšina utišajo večino.
      Nisi sredina če zagovarjaš utišanje drugače mislečih ali groziš z nacijonalizacijo ali kako boš nekoga zbil na prehodu za pešce.

      Pri nas ni sredine si levi ali desni. Tako je strogo ločeno od leta45. Ker demos ni pometel s komunisti. Vsaj z Ribičičem in podobnimi. Pepco Kardelj so kar sami komunisti ubili, kar je za njih sicer normalno.

      Prej si bil naš ker si v yugi sovražil pedre zdaj si pa sredina ker pod okriljem komunizma hodiš na parado ponosa?

   • xla

    če prav razumem. ona zanosi z drugim, te prevara in vidva ostaneta skupaj z netvojim otrokom?

    • Anton

     Če bi bilo tako ja. Že imava dva otroka in če se ji kaj takegA zgodi (sinikalna zabava) ostaneva skupaj. S tem tudi zajebeva levičarje ki želijo čim več otrok brez DRUŽINE.

     • xla

      ok. streljaj rafalno

     • Anton

      Glej govorim ti iz iskušenj. Sva že bla na tem, kasneje se je sicer iskazalo da ni noseča, ampak sva soglasno odločila da družina in otrok ostane.

 • toxico

  Kar se mene tiče odloča ženska sama kaj bo naredila.

  • Korenjak

   Seveda, saj ne gre za kršenje svobode posameznika, da odloča o svojem telesu. Ne more pa odločati o živem bitju in se igrati boga samo zato (kot je napisala komentatorka XLA spodaj), ker se je zadeta spozabila.

 • Olga2345

  Levicarski aktivisti, kot je Sorosova placanka Fajonova, s svojimi lažmi odločajo tudi o življenju in smrti mladih naivnih deklet, kot sta bili dekleti, ki sta nasedli agendi o “miroljubnem” islamu, po zaslugi levicatjev in so ju v Maroku islamisti obglavili in poslali posnetke obglavljenja njunim družinam!
  Resnico o zločinih poskušajo ustaviti tudi tako, da skrivajo, zamolčijo, lažejo… Laž je nesmrtna duša komunistov (levičarjev)!
  Roke levičarjev so krvave!

  • freedomfighter

   Pri teh dveh puncahje pac deloval darwinov princip ker ne vem kdo je tako neumen da se sam odpravi v islamsko drzavo kjer zatirajo zenske potem si pa niti ne prebere da v atlas ne hodijo niti domacini ker je gorovje svetovno znano po jihadistih…torej za nekom ki gre na dopust v sirijo tudi nebi jokal ampak bi rekel da si tako nevedni ljudje ne zasluzijo ziveti…ce ne preveris lokacije kam gres na dopust potem to pomeni da si v vseh stvareh tako nerazgledan in neorganiziran

   • Olga2345

    Zaradi “nevednosti” (laži) umirajo tudi v Evropi pod roko levičarskih gostov!?? Mlade levičarji zavajajo z lažmi o “miroljubne” islamu!

    • freedomfighter

     Tisti ki nasede takim lazem je mentalno tako prikrajsan da mi je zanj povsem vseeno ker tako neumen in nevedwn ovek je v moderni druzbi le se strosek ker numnih nerazgledanih ljudi ne potrebujemo vec ker fizicna dela izumirajo tako neumni ljudje pa ne morejo opravljati nobenega drugega dwla

     • Olga2345

      Pravo ime za levičarje je teroristi, saj s svojo agendo ogrožajo državo in državljane! Teroristom je mesto za rešetkami!

     • freedomfighter

      Ja jaz nazalost vidim teroriste na levici in desnici saj bi eni rusili liberalno druzbo z islamom drugi pa s svojim vracanjem h koreninam…skratka oboji mi vsiljujejo nazadnjastvo eni islamsko drugi krscansko in vem da je islam bolj radikalen vendar pa je v evropi veliko vecja moznost da uspe krscanskemu nazadnjastvu saj je islam enostavno preradikalen za evropejce

     • Olga2345

      Kakšnim koreninam? Tudi vas moti obsodba in kaznovanje genocida?

     • freedomfighter

      Ne to absolutno podpiram…nocem pa da bi moji otroci v soli poslusali o bogu ali pa da bi spet kriminalizirali istospolnost, prepoved splava in podobno…to hocejo tudi jihadisti…meni je druzba v kateri zivim dokaj vredu…seveda ima tezave in ni popolna je pa sigurno najboljsa v zgodovini in ne razumem zakaj bi jo hoteli uniciti…mislim za muslimane razumem zakaj nas hocejo uniciti za alt right pa se nisem ugotovil…levi fasisti in alt right so zelo podobni

     • Olga2345

      Kaj pravite na politično delovanje muslimanov v stranki SD kot predlaga Fajonka? Je to ločenost vere od države?

     • freedomfighter

      To je zame bolano…vera in politika morata biti povsem loceni…zame je ze omenjanje boga ali alaha ali kogar koli s strani politika neokusno…nebi prepovedal tega vendar pa ko meni politik omeni boga izgubi moj glas…se enkrat da se razumeva nikomur nebi prepovedoval verovanja le jaz nocem imeti nic s tem

     • Anton

      Luka mesec je tudi krščen.

     • Olga2345

      S Kućanovo vodo?

     • Anton

      To je bil pa drugi krst. Sprejem v KP.

     • piko8

      To pa na soncu začne zaudarjat!!

     • freedomfighter

      Tudi jaz sem krscen ker je to del nase kulture…pa drugace je zame luka mesec psihopat tako da…on bi moral samo se redno hiditi v cerkev pa bi izpolnil vse pogoje za najvecjega psihopata v zgodovini…clovek je socialist v 21.st ki podpira ilegalne migracije in plansko gospodarstvo…skratka ce bi hodil se v cerkev bi bil to cisti home run

     • janko
     • freedomfighter

      Ne razumem dobro…to so neki verski spisi ali kaj

     • janko

      Tule je dokaz, da Bog in vsi pokojni ŽIVIJO!

  • Foglof Tunek

   Čuj Olgica, tudi tebe lahko nategnem in ti naredim froca…sam za njega ne bom plačeval…kapish?

   • Anton

    Tega nihče ne pričakuje od opičjaka.

    • Foglof Tunek

     Tebe pa naj nategne farški župnik… brez vazelina !!!

   • Gr Enze

    TI GA IMAŠ ITAK SAMO ZA SCATI EDINO KAR ZADANEŠ JE SCALNIK PA ŠE TA MORA BITI OGROMEN PIZDE PA ŠE NISI VIDEL KER IMAJO KRAVE REPE !

 • freedomfighter

  Vsak naj skrbi zase pa bo veliko bolje…zivljenje se zacne ob spocetju ceprav je to povsem nepomembno ker je splav za druzbo pozitivna stvar…poglejte drzave kjer je splav prepovedan imajo probleme z revscino kriminalom prenaseljenostjo…ubistvu sploh ne vem zakaj bi nekdo ki hoce dobro druzbi prepovedal splav…lahko se pa zmenimo ce bo splav prepovedan da tisti ki so proti domov vzamejo nezazeljene otroke pa bomo videli kako dolgo boste zagovarjali to blaznost…isto velja za ljudi ki hocejo ilegalne migrante…vsak naj domov vzame dva ahmeda pa me zanima koliko casa bodo podpirali ilegalne migracije jaz pa nocem imeti nic ne zigranti ne z nezazeljenimi otroci

 • Foglof Tunek

  Jas lahko Tinkari spustim paglafce v luliko…in naj pol rodi malega Tuneka. Sam jas ne bom za njega plačeval :)

  • Cyclopean

   Aj šuti kreten…

 • Olga2345

  Stranka SD (premalanih komunisti) bo očitno s pomočjo Fajonke postala islamsko-komunisticno gnezdo! Komunizem=islamizem=terorizem!

  • Gr Enze

   ONI SO NAŠLI ŠTAJERSKO VARDO IN ŠIŠKOTA BUTALCI NISO TOK BUTASTI KOT TI KIFLCI !

 • Jovo Jamnica Demo

  Počasi bo prišlo tak dauč, da bojo še deda, kerega so polek dobli, da si ga je na roko meto… opsodli umora, ker je brez veze fento tolk semenčic… To bi ja fse lahko bli froci.

  • Anton

   Islam že ima taka pravila. Kako so napredni oz. mi smo zaostali.

  • Foglof Tunek

   Kolko frocof pa si ti spusto po plotu ali WC školjko? Ajd priznaj pa se ti polovico oprosti :)

   • Jovo Jamnica Demo

    Niti sajna se mi nea. Vem pa za ziher, da fsaj štirkrat to nisn naredo…

 • Foglof Tunek

  Čujte, ka je moja Julika ljudožerka… ko ji špricnem v usta fse dol pogoltne? Sam fprašam Tinkaro, ona že ve:)

 • Franc Šink

  Neki gledajo na človeka kot na konglomerat beljakovinskih molekul, Neki pa kot na osebnost.

  • Jovo Jamnica Demo

   Kolk las ti more falit na glavi, da te razglasijo za plešastega??? Kolk zrn riža moremo zbrati, da se zbranemu številu že reče kup???

   • Anton

    Koliko ljudi moraš fbiti da si morilec?

    • Jovo Jamnica Demo

     Enega po nerodnosti, pa je že dovol. Da pa grataš morilec, pa morš fsaj enega vmoriti! Pa nea se piše fbiti, anpak vbiti. To te vbuje, če te trofi…

     • Anton

      Hahahaha. Vedno zabavni štejerc. Kot Jaka Čraufciger.

 • Olga2345

  Kot družba moramo narediti vse, da se bodo matere same in z veseljem odločala ZA življenje in proti splavom! Glas ZA življenje pomeni tudi glas PROTI iztirjenjeni levici, ki življenje uničuje(propaganda splavov, diskreditacija in preganjanje borcev za življenje kot je gospod Strehovec, pomanjkanje služb in stanovanj za mlade, ki se množično izseljujejo…)

 • Foglof Tunek

  Hvala bogu, da obstaja splaf. V zadnjih desetih letih je 5 haložank napravilo splaf. Če ne bi, meni ne bi nič od plače ostalo !!!

  • Mimoidoči

   Splav obstaja samo zaradi razloga, ki si ga povedal. Vse ostalo hinavsko nakladanje, kako te pro-splav ženske (in moške) skrbi za redke primere posiljenih žensk in za zdravje matere in za “človekove pravice”, je samo navadno nakladanje, zavajanje in laganje potrebnih in pokvarjenih žensk (in moških s katerimi se skurbajo in ki jih silijo v splav), ki so jim spočeti otroci pri njiihovih pokvarjenih dejanjih ovira. Gre se samo za odpravo omejitev spolne sle do nečistovanja, vlačuganja in nehotenja soočenja s posledicami in odgovornostjo, ki jo prinese nečistovanje, vlačuganje, prešuštvo. 2000 let nazaj so neželene rojene otroke metale volkovom (ali pa so jih žive darovali Molochu), danes pa jih razrežejo za njih kar doktorji v maternici. Ničesar se ni spremenilo, samo metode so se spremenile zaradi povečanja znanja v zdravstvu in znanosti. Krutost in zlo pa je še vedno isto, samo bolj sofisticirano in prikrito.

   • freedomfighter

    In za druzbo je prav da splav obstaja…ti skrbi za svoje otroke ce jih bos hotel jaz boom pa za svoje ce jih bom hotel imeti…da bi mi pa nekdo vsiljeval otroka ki ga nocem je pa bolano…ne vem kaj dobrega za druzbo bi prinesli nezazeljeni otroci ki bi bili najbrz zapusceni sami sebi odrascali na cesti v kriminalce…skratka poglej si drzave kjer je splav prepovedan pa bos videl..

    • Mimoidoči

     Vsi, ki ste se za splav, se dajte sterilizirat. Če ste za splav, potem nočete otrok. Nočete odgovornosti, ki jo prinesejo vaša dejanja. Logično potem je, da se date sterilizirat. A to pa ne, a ne. V državah kjer je splav prepovedan pa je takšno stanje zaradi korupcije, nepoštenosti, sfaljenih gospodarskih in socialnih sistemov in seveda zaradi tega, ker ljudje nočejo moralno živeti in ne zaradi prepovedi splava. Še en slab izgovor, da zakriješ glavni razlog zakaj si za splav.

     • freedomfighter

      A sem kdaj rekel da nocem imeti otrok..ne…samo nocem jih imeti deset…za otroka je pa isto ce ga splavis ali pa ga sploh ne naredis skratka on ne bo obstajal tako da za otroke gre je bull shit ker neobstoj je neobstoj in splavljen otrok ima od zivljenja toliko kot neoplojeno jajcece…jaz sem za splav izkljucno iz druzbenih tazlogov ker splav nima negativnega vpliva na druzbo prepoved splava ga pa ima…to kar si nastel da je problem tistih drzav je res pozabil si pa omeniti da je prepoved splava in kontracepcije del problema ker ni drzave ki bi imela prepovedan splav pa nebi imeli tezav z revscino, prenaseljenostjo in pomanjkanjem skratka tremi znacilnostmi nazadnjaske.drzave….kako je ze rekel papez da ni normalno da se razmnozujejo kot zajci in to je cista resnica…zakaj mislis da v trenutku ko zacne narascati zivljenski standard pade rodnost???ker ne potrebujemo deset otrok za delo na njivi…in papez ni rekel da ne smejo seksati ker prepoved seksa bi bila se bol bolana od prepovedi splava…sploh pa ti skrbi za svoje otroke ce jih hoces jaz bom pa za svoje ce jih bom hotel imeti absutno si pa ne bom pustil da mi drzava govori te stvari…lahko gres pa ti po sirotisnicah pa domov odpeljes vse tiste otoke ki so joh starsi hoteli splaviti…ista fora kot pri migrantih ce jih hoces jih vzami domov mene pa pusti ziveti v miru…pa se vedno mi nisi odgovoril kaj pozitivnega bo dobila druzba od tisoce nezazeljenih zapuscenih otrok…povej mi en pozitiven ucinek za druzbo ker jaz ga ne najdem pa se resno trudim najti dober razlog za prepoved splava

     • O’Brien

      Ogabno.

     • freedomfighter

      Kaj je tako ogabno…da logicno razmislam v dobro sebe in druzbe…in da se razumemo jaz nikomur ne vsiljujem splava zahtevam pa da meni nihce ne vsiljuje prepovedi splava

     • O’Brien

      Kontracepcija, tj kontra cepcem.
      Za nekatere cepce je tudi to prezahtevno, zato takim predlagam sterilizacijo. Ali ni to veliko bolj humano kot ubijanje otrok, za katere ne vemo, kaj čutijo? Pa ne nakladaj o medicini, ki je še v 70. dojenčke operirala brez protibolečinskih sredstev, ker so verjeli, da imajo čute še nerazvite. http://www.nocirc.org/symposia/second/chamberlain.html

      Ti seveda še vedno misliš, da je ubijanje šibkih tvoja pravica. Ampak tudi za take življenje poskrbi. V starosti se spominjajo vseh splaknjenih otrok in se sami bojijo umreti.

     • freedomfighter

      Mene briga za humanost a ti je to jasno…dokler je moralno puscati otroke na meji da umirajo mi ne bo nihce pametoval o moralnih pravilih…pa da se razumeva to da ne spuscamo tujcev v drzavo je totalno pravilno in totalno nemoralno

     • O’Brien

      Dragi nesvobodni provokator. Odhajaš na #block. Take stvari pišejo samo plačanci.

     • freedomfighter

      Hahaha klasicen odgovor bedaka…moram priznati da zasluzim dosti denarja brez da mi kdo placuje za komentarje bom pa povprasal na novi 24 ali pa stranki sds koliko denarja mi ponudijo da zacnem podpirati te desnicarske ne prakticne vsiljevalne druzbene zakone in lazi ki jih ti prodajas…glede na toda v slovenijo vsak dan vstopi sto migrantov bi po tvojih dejstvih da jih ne vracamo naso drzavo ze sedaj preplavljali muslimanski migranti tako kot je to v srbiji…pokazi kje to vidis pri nas ker jaz placanec zgleda nimam podatka o stotisocih migrantov na nasih ulicah ti zgleda ves drugace

     • Mimoidoči

      Glede na to, da imamo v Sloveniji povprečno 1.3 otroka na družino, je vse kar si napisal za lase privlečeno. Še kako bi potrebovali družine z desetimi otroki, da ustavimo izumrtje Slovenskega naroda. Življenski standard ni nič narastel, Slovenija propada na vseh področjih, ljudje komaj shajajo z minimalnimi plačami in ogromnimi davki.

      Seks ni greh, greh je ubiti otroka. Včasih so ga vrgli volkovom, danes pa ga razrežejo v maternici zate. Metode so se spremenile, zlo pa je še vedno isto.

     • freedomfighter

      Se enkrat ce hoces skrbeti za deset otrok daj jaz ne bom…glede tega kako je narastel standard pa ne klobasaj…koliko casa danes delas za kilo kruha in koliko casa si delal dvajset let nazaj ti odgovori na tvoje vprasanje kako narasca standard…vsak ima svoj avto svoj pametni telefon za tisoc evrov…ljudje so zavaljeni pa se bolj basejo vase…standard v nasi druzbi je tako visok da je ta postal skodljiv za druzbo…od polenovblanja ljudi do debelosti da o razvajenosti ne govorimo…

     • Mimoidoči

      To ni realen standard, ker temelji na pufih, na zadolževanju. Kmalu bo kruh stal toliko kot dnevni zaslužek.

     • freedomfighter

      No ce bi vedel karkoli o moderni ekonomiji nebi napisal take neumnosti…vidim da niti zadolzevanja ne razumes…ves malo pametnejsi ljudje od tebe ki se ukvarjajo z ekonomijo poznajo tezavo dolga in ne vidijo ekstremne tezave ker odkar obstaja prva banka si drzave sposojajo denar in ne samo drzave tudi posamezniki…ubistvu druzba brez dolga sploh ne more obstajati ker se gospodarstvo razvija s pomocjo kreditov…torej zacarani krog brez kredita ni velikih projektov brez projektov ni rasti ce gospodarstvo ne raste pada standard ce pada standard ljudje norijo kar prinese dodaten padec standarda ki prinese revolucije in podobne norosti…a ves julij ceaesar si je ustvaril ime s prirejanjem iger in glejga hudica na kredit…ti govoris kot da je dolg neka nova bevarna pogruntavscina…dolg je nevaren ce o njem odlocajo ljudje na sreco imamo mi zakonodajo ki prepreciju vmesavanje nevednih drzavljanov v drzavne finance

     • Mimoidoči

      Kaj je moderna ekonomija? Kdaj je nastala?
      Na čem temelji?
      https://www.azquotes.com/quote/1461247

      Glede na to, da so danes ZDA največja velesila, vzemimo njih za primer. Leta 1913 so ZDA ustanovile komunistično centralno banko, vse ostale države tudi prej ali slej. Potem so leta 1972 pod Nixonom razvrednotili dolar, ga odmaknili od zlate osnove (spet komunistična poteza) in njihov dolg je zaradi tega narasel v nebo in postal nevzdržen vse od takrat. Se ti “moderna” komunistična ekonomija, ki jo vodi ZDA in ves svet zdi normalna in vzdržna?
      https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/unitedstates

      Kakšno ekonomijo so ZDA imele pred tem, preden so jih infilitrirali in osvojili komunisti s svojo centralno banko in brezvrednim papirnatim denarjem in enormnim zadolževanjem in vso ostalo manipulacijo trgov? Veš, da so obstajali ZDA predsedniki, ki so popolnoma odplačali dolg ZDA v preteklosti? Prav tako so vodili politiko izolacionizma, ker pa so kasneje prišli na oblast predsedniki, ki so bili na skrivaj pripadniki skritih bratovščin (prostozidarji), ki služijo tujemu gospodarju (Vatikan, kateremu je cilj uničiti protestantske ZDA) pa so to politiko izolazionizma opustili in pod false flag prevarami vpeljali ZDA v 1. in 2. svetovno vojno, za katere so se morali zadolžiti. Nezadolžena družba ne obstaja samo v imperijih, ki se širijo in kradejo.

      Sposojati denar si je normalno, če si zmožen dolg odplačati. Sposojanje denarja preko svojih zmožnosti kar smo priča v komunizmu katerega imajo ZDA vse od 1913 dalje in mi z njimi, pa ni normalno.

      Govoriš o Juliju Cezarju. Misliš, da je v ekonomski zgodovini starega Rima obstajal samo diktator Julij Cezar in njemu podobni? Rimski imperij, ko še ni zabredel v težave s korupcijo in so na oblast prišli diktatorji, je v svojem vrhuncu, ko je bil še republika in je njihov denarij baziral na zlati osnovi, je imel recimo davke na državljana v višini 0,01-0,03% (zdaj pa primerja to z našimi 50% in več v komunističnem sistemu pod katerem živi cela Evropa). Imeli so sistem, ki bi mu danes rekli kapitalizem. Ko pa so se pokvarili so začeli vleči komunistične poteze kakor Nixon leta 1972. Denarij so razvrednotili s tem, da so ga kovali iz manjvrednih kovin, tako je izgubil 98% svoje vrednosti in kupne moči in stari Rim je propadel. Ta proces propada je trajal nekaj stoletij, vse do AD410, ko so Rim zavzeli Goti in do dokončnega propada zahodnega Rimskega imperija AD476.

     • freedomfighter

      Brez centralne banke moderna ekonomija ne more dwlovati in pika…zgleda ne razumes kaj je sploh namen centralne banke tako da bom koncal to debato s tabo ker z nekom ki nima pojma o ekonomiji nima smisla debatirati…noben normalen ekonomist pa ne zagovarja unicenja centralne banke…ubistvu noben ekonomist ne zagovarja unicenja centralne banke

     • Observer

      A da ne more delovati? Kako pa to, da se je 7. predsednik ZDA Andrew Jackson boril proti centralni banki in jo uspešno ukinil, potem ko so mu jo že uturili v državo? In ekonomija ZDA je zelo lepo funkcionirala. Pojma nimaš kaj govoriš. Še na RT novičarskem kanalu je kakšna dva tedna nazaj razlagal priznani ekonomist z Oxforda, da so hrbtenica ZDA male in velike banke, okoli 10.000 jih je po Ameriki, in prav tako je dejal to za Nemčijo, kjer jih je okoli 1500. In potem je začel govoriti kakšne težave počnejo centralne banke in zakaj centralna banka ni v redu, lepo rečeno.

      Dejstvo ostane…
      https://www.azquotes.com/quote/1461247

      The establishment of a central bank is 90% of communizing a nation.
      Vladimir Lenin

      …da zagovarjaš komunizem, ker bolje ne veš, medtem ko meni soliš pamet. To ni nobena teorija zarote debil neumen aroganten, to je zgodovina.

     • freedomfighter

      No sedaj si pa dokazal svojo debilnost…primerjas ekonomijo iz leta 1800 z ekonomijo leta 2019…za to da je hitler pozgal reistag ni nobenega dokaza tako da gre za teorijo zarote ki pa ima velike moznosti da je resnicna…ti si tista budala ki misli da je moderna ekonomija slaba stvar…a ves koliko kriz je preprecila centralna banka…a ti sploh ves kaj je delo centralne banke ker toliko blebetas…a ves zakaj se dvignejo obresti pri centralni banki…za inflacijo najbrz se nisi slisal a ne…moderen bancni sistem izigrava samo bebce za tiste ki ga znamo izkoristit je super stvar za neizobrazene in nerazgledane bedake me pa ne briga

 • piko8

  Levčarji enaki v Fašizmu in komunizmu, skupno jim je, da imajo s človeško krvjo umazane roke!!

 • Jožef

  Vsako posredovanje v naravni ciklus življenja na zemlji se je slej ko prej izrodilo in povzročilo nepopravljive napake.
  Tudi splav ali odstranitev otroka iz maternice.
  Vrašajmo se, zakaj je rodnost pri razvitih narodin skoraj na “nuli”.
  Pravi uspeh je, če se otrok spočne z normalnim oziroma običajnim seksom.
  Zagorniki splava, ne trudite se preveč, saj vam narava pomaga, vendar ne z mesarjenjem ampa z neplodnostjo.
  Vse drugo razpravljanje v komentarjih je mlatenje prazne slame.

  • Valter BraniSlav

   Jozef ce bos kdaj dobil raka ne hodi na Onkoloski Institut pac pa se zdravi “naravno” s kamilicami da ne bo tvoj bogec uzaljen.

  • Prištinski doktor

   Norci zmesani fanaticni ste. Jebemti naravni ciklus, a ce je clovek bolan bi mu ti dal cajcka pit in prepovedal hodit k zdravniku? Preklete zablode izrojene, niti za piko niste boljsi kakor skrajna islamska zahojena golazen.

 • Gr Enze

  NAJBOLJ KRVAVE ROKE IMAJO KOMUNISTI IN TO NA CELEM SVETU !!

 • Novakec1

  Z zaklepanjem komentarjev in preganjanjem “sovražnega govora” na Novi 24 TV sodelujete pri genocidu in iztrebljanju avtohtonih sloovc in uničenju države Slovenija. Ste isti kot levaki. Zbogom sloovce.

  • janko

   Ustrašili so se pritiska, groženj. Dajmo sodelovati skrajno realno, iskreno, fer – TO bo pritegnilo vsakogar!

 • FRANC3

  Levičarji in zagovorniki splava se požvižgajo na Hipokratovo zaprisego. Mesarijo po tujih telesih in tujih življenjih, njihova telesa in življenje so pa nedotakljiva.
  Na enak način je propadlo kar nekaj civilizacij. Zadnja je bila Rim.

  • Jovo Jamnica Demo

   Propadel je Rimski imperij, ne pa civilizacija…

   • Anton

    Še zdaj uporablnamo rimske številke.

    • freedomfighter

     Se vedno uporabljamo rimsko pravo ki je temelj vsega prava na zahodu

  • Foglof Tunek

   Jas lahko Tinkari spustim paglafce v luliko…in naj rodi malega Tuneka. Sam jas ne bom za njega plačeval :)

  • Valter BraniSlav

   Rim je bil poganski do lets 313. Leta 476 je propadel krscanski Rim.
   Je krscanstvo unicilo Rim?

  • Prištinski doktor

   Kaj se pa ti pretvarjas da ti je za kaksnega froca dejansko mar? Se za odrasle zivece otroke, ki so lacni in bolni ti ni, kaj sele za neke kurceve zarodke!
   Splavit vso golazen fasisticno in v odtok zmetat!

 • Prištinski doktor

  Gonite se u kurac nazadnjaki farski. Splav, kontracepcija in evtanazija mora bit legalizirana kot osnovna pravica!! Vi jansisti se itak mnozite kot podgane, zato pa zagovarjate prepoved splava..Raje greste k fajmostru da vam nabije kelih v rit, dva ocenasa pa hostijo v usta! Zato pa imate vmes psihicne bolnike kot so Norma Korosec, latentni pederast Primc, Franci Danko in oba Vasleta, toplovodarja. Mars k fajmostru po “blagoslov” v rit pa spat domov!!

  • Cyclopean

   A te ni sram pisarit takšnih neumnosti, imbecil?

 • Hunyađi

  Najlazje je s prstom kazat na druge. Nesebično pomagat in ozaveščat mlade ženske, ki zanosijo in jih spodbujat naj jih ne bo strah pred zlobnimi jeziki in strogimi starši, ter jim nudit financno pomoc v neizprosnem natempiranem Svetu…to naj počno drugi.
  Lapate o logiiki! Kaksna logika in razum. Polni ste pametovanja, z razumom iščete in tulte o argumentih, ki naj bi dokazal celotno resnico. Clovestvo ravno zarad pretiranga nasteroidanega razuma tone v lastno pogubo.

 • Prištinski doktor

  Sektastvo in verovanje v razne moziclje v vesolju, podebilja. Dokazano! Pa ni vazno ali verujete v krscanskega boga, jezusa, ali pa v 300 devic v vesolju in v bradatega pedofila mohameda, budo, ganesa ali pa v leteci spaget! Vere podebiljajo. Dokaz? Tale zmesana puncara ki je nakracala tale creva od “clanka” in pa ona usekana Norma Korosec. Pa ljubitelj analnega “blagoslovljenja” otrok, Primc. Obe sta za na oddelek psihiatrije. Njihovi jansisticno farsko blazni starsi pa za v zapor. To ni normalno da je tako mlada punca takole usekana in oprana. Vere unicujejo clovestvo ze od nekdaj. ZIVEL ATEIZEM, SPLAV IN EVTANAZIJA!

 • sunday

  dragi sonarodnjaki slovenci, povem vam, da smo izdani, v kratkem nas bodo pobijali tako muslići kot komunisti in to tisti komunisti, ki so se že skotili s krvavimi rokami podedovanimi od njih prednikov – kot vidimo je klonila tudi nova 24 – žal !!!

  • janko

   Se bomo pa uprli – vsaka akcija povzroči reakcijo!
   Mislim pa da smo si tukaj nelevi komentatorji, tudi jaz (sem besen na nečloveške komije že pol stoletja), dali preveč duška – zato imajo na Novi hude pritiske! To bo!

 • Igor Kavalar

  Se ne strinjam z ultra konzervativnimi verujočimi v stilu papeža, ki zagovarjajo tezo, da je vsak otrok od boga dan in da mora zaradi tega ženska roditi ne glede na vse, tudi, če otrok ni zdrav in ga čakajo težke posledice celo življenje oz. če je oseba posiljena. Mislim, da bi v takih primerih bilo nujno splaviti.

  Ravno tako se pa tudi ne strinjam z ekstremnimi levičarji, ki zagovarjajo splav kot obliko kontracepcije saj s tem nižajo lastno nataliteto, s tem ubijajo lasten narod in svojo prihodnost.

  Kakšna je že cifra?
  Podatki pravijo, da je v 66 letih bilo v Sloveniji splavljenih več kot 700.000 otrok!
  Čudna logika, predčasno ubiješ 700.000 državljanov Slovenije zato da sedaj uvažaš Afriko in Arabijo.

  In če smo že pri splavih, mislim, da bi morali imeti tudi možnost evtanazije, da ljudje zaradi hudih bolezni ne trpijo leta in leta.

  • O’Brien

   Bilo nujno splaviti? Kdo pa si ti, da boš odločal o pravici drugih do življenja?

   To so zelo zahtevne teme. Ne moremo se jih lotevati s tako lahkostnostjo, kot si nakazal. V Belgiji imajo evtanazijo, zanjo pa se odločajo tudi otroci. Je to v redu? Trpi tudi depresivec. Ga bomo evtanazirali?

   https://www.google.com/amp/s/www.washingtonpost.com/amphtml/opinions/children-are-being-euthanized-in-belgium/2018/08/06/9473bac2-9988-11e8-b60b-1c897f17e185_story.html

   • Igor Kavalar

    To je moje mnenje s katerim se ti ne treba strinjati. Sam ne mislim, skrbeti za otroke posiljevalcev, niti nimam nikakršnega namena biti partner z žensko, ki se odloči obdržati otroka posiljevalca, če pa bi bil ženskega spola pa nebi nikoli rodil otroka posiljevalca za nobeno ceno. In če splav ni možen, raje ubijem poleg posiljevalca še sebe.

    Enako bi se odločil in razmišljal, če bi imel otrok npr. 3 noge, 2 glavi, bil priklenjen celo življenje na vozičku. Zakaj bi že v štartu otroku omogočil, zaznamovanost, posmehovanje, in neskončno trpljenje, ter zdravljenje, če se lahko naredi otroka št.2,3, ki hudih zdravstvenih problemov nimajo? V naravi boš težko našel primere, kjer organizmi, ki imajo težke zdravstvene probleme preživijo.

    Dvomim, da se lahko otroci sami odločajo v Belgiji (če se, gredo v ekstreme), ampak se verjetno njihovi starši oz. polnoletna oseba. In ja mislim, da je evtanazija vsaj dana možnost ljudem, da se odločijo za spodobno smrt. Vsak naj se pa odloči sam in naj to podpiše še ko je pri zdravju.

    • O’Brien

     Preberi članek o evtanaziji v Belgiji.

     Uboga tvoja ženska. Otrok na srečo nimaš.

     • freedomfighter

      Ti potem.mi pa to povej…vsi vemo da je za prizadetega otroka tezko skrbeti in vecina ljudi ki ima takega otroka nima drugih otrok ker tega ne zmorejo ne financno ne drugace…torej kaj je bolje imeti enega prizadetega otroka ali namesto njega tri normalne otroke ki se drugace nebi rodili…tako na.pol filozofsko vprasanje…pa ko si napisal uboga njegova zena…vecina zensk ki so posiljene ali pa vedo da je s plodom nekaj narobe splavijo tako da…statisticno so zenske bolj njegovega mnenja kot tvojega…skoda je le.da.moski nima.nobene besede pri tem ampak tudi to.mi je jasno zakaj…pac moski ne nosi 9 mescov tujek v trebuhu…ce bi bil sam zenska nebi nikoli zanosil tako da dobre so zenske ker gredo cez te stvari

     • O’Brien

      Ženske so mnogokrat prisiljene splaviti prizadetega otroka. Preberi kdaj kakšno pričevanje.

     • freedomfighter

      Pa a ti poslusas mene…jaz nikogar ne silim da opravi splav le sam hocem ineti pravico do njega…zenske ki se pustijo zatirati od moskega tudi na nacin prisile do splava pa so same krive…vse zenske v moji druzini lepo povedo da si nebi nikoli pustile da jih kdorkoli zatira ponizuje in zlorablja…se spomnim ko je enkrat oce udaril mamo pa je dobil takoj nazaj po gobcu od mame plus to mu je pa se lepo obrazlozila da naslednic ko se je dotakne poklice policijo…in glejga hudica nikoli vec ni pomislil da bi jo udaril ali jo kako drugace ponizeval…nekatere zenske se pa same pustijo jebati v glavo in pretepati ker v nasi drzavi je nasilje lepo definirano in vsaka lahko prijavi nasilneze ce pa tega nocejo je pa prav da jih zlorabljajo…ne zivimo v saudski arabiji kjer zenske nimajo takih pravic kot pri nas…za vse zenske ki trpite zlorabe…prijavite ljudi ki vas zlorabljajo ali pa bodite tiho in ce ne prijavite teh ljudi ogrozate naso druzbo tako kot oni saj pustite zlocince in psihopate v nasi druzbi brez da bi mi vedeli za njih

     • Igor Kavalar

      Sem prebral in gre za osebno mnenje novinarja za ekonomske zadeve iz ZDA, glede evtanazije v Belgiji in sem tudi povedal zgoraj, kaj si o tem mislim.

      Namesto, da se spuščaš z žalitvami na osebni nivo, raje predlagaj rešitve, kako zadevo urediti.

     • O’Brien

      Razširjenost evranazije v Belgiji je resen problem, ne osebno mnenje.

    • freedomfighter

     Se popolnoma strinjam s tabo

     • O’Brien

      Tvoj prijatelj pravi, da ne bi skrbel za otroka svoje ženske ki bi bila posiljena. Torej bi jo silil v splav. Groza! Upam, da nima ženske.

      Enako upam tudi zate.

 • O’Brien

  Splav je zadnja od zaporednih slabih odločitev ženske. Ne razumem, zakaj morajo zdravniki početi stvari, ki so v nasprotju s Hipokratovo prisego.

  Tisti, ki mislijo, da imajo pravico do te “pravice” naj jo sami opravijo. In počistijo za sabo. Ne vem, zakaj bi to za njih počeli drugi.

  • freedomfighter

   Zdravnikov nihce ne sili opravljati splava ker ga vecina podpira

 • PORK Amashina

  Komentiranje je onemogočeno pri vseh temah o banditih ki se ne znajo integrirati ker so prezabiti oziroma se nočejo ker so preveliki fašisti in sovražijo kulturo domačinov.Za svojo korist pa s pridom znajo izkoriščati.Vse je pa krivda fakanega SD in kot neke Levice.Tako pa sem tu povedal kar bi napisal pod zloglasno Fajlo Bišić.

 • janko

  Ker ni možno komentirati pod člankom “Šarec pokazal barve…”, naj tukaj opomnim, da je tik pred osamosvojitvijo Kučan odšel v Beograd k Miloševiču in “obnovil ” nekdanje slovensko srbsko prijateljstvo ter s tem (vsaj po moje) dosegel naklonjenost Miloševiča, da nam je DOPUSTIL osamosvojitev! Ker sicer bi JNA lahko v nekaj dneh izravnala slovensko ozemlje. Želim povedati, da tukaj Kučanu gre prispevek, sodelovanje! TO IZJAVLJAM IZKLJUČNO ZA REALEN POGLED NA STVARI!
  Sem pa blazno jezen na komunistično mafijo, ki nam vlada, nas krade in zavira ter tudi uničuje, sploh sproti vse pomladne poganjke (non stop zaslužnega Janšo in to podlo, lažnivo) VES ČAS samostojne Slovenije!!

 • Anton

  komunisti so bili vedno seli smrti,sejalci smrti, kako se ti častilci zla sedaj imenujejo, pod kako preobleko skrivajo nima veze, prepozna se jih po njih dejanjih, vse ostalo so zgolj les paroles, paroles

  Matej 7, 15-23:

  »Varujte se lažnih prerokov, ki pri­hajajo k vam v ovčjih oblačilih, znotraj pa so grabežljivi volkovi. Po njihovih sadovih jih boste spoznali. Se mar grozdje obira s trnja ali smokve z osata? Tako vsako dobro drevo rodi dobre sadove, slabo drevo pa slabe. Dobro drevo ne more roditi slabih sadov in sla­bo ne dobrih. Vsako drevo, ki ne rodi dobrega sadu posekajo in vržejo v ogenj. Po njihovih sadovih jih boste torej spoznali.«

  »Ne pojde v nebeško kraljestvo vsak, kdor mi pravi: »Gospod, Gospod« ampak kdor uresničuje voljo moje­ga Očeta, ki je v nebesih. Veliko mi jih bo reklo tisti dan: »Gospod, Gospod, ali nismo v tvojem imenu pre­rokovali in v tvojem imenu izganjali demonov in v tvojem imenu storili veliko mogočnih del? » In takrat jim bom naznanil: »Nikoli vas nisem poznal. Pojdite proč ­od mene, kateri delate krivico!«

  sarkazem press

  • Prištinski doktor

   Kaj tebe kurac briga kdo sta bioloska starsa Sarca, prekleta nesnaga jansuharska, a je to sploh vazno? Dokler dobro vodi in ne dela skode drzavi, kakor jo je delal tvoj celavi pastir, je njegov dnk povsem nepomemben. Raje se brigaj za bioloske starse tvojega celavega bozanstva, kateri so siptarji v vasi Fushe na Kosovem Polju, kar je razumljivo saj je celavi dvakrat zapeceni siptarski cigojner ze na pogled!