Slovenci smo postali apatični – ne samo do politike, ampak tudi do splava, posilstva in genocida

Ugrabitelji države (Foto: Twitter)

Slovenci počasi postajamo narod nečutečih zombijev. Za nas so politiki vsi barabe. Briga nas, kdo je na oblasti, saj je “vedno” slabo. Ne hodimo na volitve. Da niti ne omenjam tem, kot so splav, posilstvo in genocid. Na teh temah pa smo Slovenci kot narod padli na celi črti. Mentaliteta komunizma in LGBT-ideologija sta opravili svoje. Slovenska družba je postala apatična in segregirana.

Postali smo družba prvorazrednih gejev, lezbijk, muslimanov, črncev, arabcev, drugih spolnih deviantnežev, posiljevalcev, liberalcev, multikulturalistov, mirovnikov etc. in družba drugorazrednih heteroseksualnih, belih, krščanskih Slovencev. Postali smo družba, ki sprejema kulturo smrti in postaja nečuteča do najhujšega trpljenja ljudi. Družba, ki za genocid pravi “še premalo smo jih”, ki posilstvu reče “grobo zapeljevanje” in ki splav imenuje “vrednota”.

Splav je človekova pravica in civilizacijska vrednota
O tej temi sem že pisal v eni od mojih kolumn. Če kaj, sem bil presenečen nad nekajkrat manjšim zanimanjem bralcev za to temo, kot je običajno pri mojih kolumnah. Po tem, ko sem bral komentarje na Facebooku, pa mi je postalo jasno, da se je kultura smrti, ki jo propragirajo skoraj vsa slovenska “progresivna” društva, prikradla v vse pore življenja. Ljudje so pisali, da smo zaradi našega mnenja, da je splav res klic v sili, ne pa oblika kontracepcije, fašisti.

Pisali so, da želimo ženskam vzeti pridobljene pravice in da je splav civilizacijska vrednota. Pobijanje nerojenih otrok, tudi več kot štiridesetkratni splav, je vrednota? Civilizacijska norma je očitno postala ženska, ki pobije čimveč nerojenih otrok in s tem izvršuje svoje pravice. Osebno menim, da bi moral biti splav klic v sili, ko otrok ni spočet iz ljubezni (posilstvo) ali ko je ogroženo materino življenje.

A Slovenci smo do te teme hladni. Pričakoval bi, da bodo moški in ženske skupaj vstali v obrambo prečudovitega videa, ki se je predvajal na Frančiškanski cerkvi. Ne. Sufražetke, feministke, homoseksualci in ostali kvaziliberalni teoretiki so sprožili pogrom nad videom, ki prikazuje lepoto nerojenega otroka. Ki prikazuje, da je živ. In s tem smo posegli na polje marksistične kulture smrti, ki je osrednja religija levice. To se ne kaže samo pri nas, ampak tudi drugje po svetu.

Posilstvo je grobo zapeljevanje – a se hecate?
Druga tema, ki jo želim nasloviti v tej kolumni, je posilstvo. O njem sem pisal pred dnevi in odzivi so bili neverjetni. Sploh s strani starih upokojenih moških, ki na Facebooku pozirajo z rdečimi zvezdami in titovkami. Eden od teh, gospod Marjan, je zapisal, da so “nekatera posilstva res grozljiva, druga pa so komaj kaj več kot malo bolj grobo zapeljevanje.”

In ni edini, ki ima tako mnenje. In zato žrtve ne govorijo, ker bo družba takoj zamahnila z roko, češ “baba si zmišljuje, da bo dobila odškodnino, maščuje se mu, saj se je je komaj dotaknil …” Takšen odziv javnosti do posilstva je katastrofa in apatičnost potiska žrtve v anonimnost, medtem ko tistim, ki posilstvo izkoriščajo za lastne interese, daje možnost. Tudi tistim, ki si izmislijo, da so bile ali bili posiljeni. Zakaj? Ker je to tema, ki ji nihče več ne posveča pozornosti. Ker trditi, da te je nekdo posilil, če te ni, ni več neokusno. Ker je dovoljeno si vzeti, če se “ponuja”.

Nihče nima pravice posiliti nikogar, ne glede na to, kako se oblači, ne glede na to, kaj se posiljevalcu zdi, da žrtev želi. A spet pridemo do problema, ko je posilstvo, ki je dovoljeno s strani feministk in ostalih bolnih ideologij, v redu. Migranti spolno nadlegujejo in posilijo okoli 1000 prebivalk Kölna. Kaj naredi županja? Ženskam reče, naj se bolj primerno napravijo. Namesto da bi zaščitili žrtve posilstva, zaščitimo islamske psihopate, ki mislijo, da si lahko vzamejo, kar hočejo. Problem niso samo migranti, ampak tudi naši mentaliteta in toleranca do kaznivih dejanj, kot je posilstvo. Oziroma naša apatija do posilstva in umora.

Množični umor – nekaj čez 7000 grozno, nekaj čez 100.000 ni vredno omembe
Tukaj bom podal primerjavo, ki bo zmotila marsikakšnega zavednega muslimana in slovenskega levičarja, a po pravici povedano me ne moti mnenje slepca in podpornikov kulture smrti. Genocid. Sistematično iztrebljenje naroda, etnične skupine ali razreda v družbi (če verjamete v razrede). Pod našimi nogami leži več kot 100.000 zverinsko pobitih ljudi, katerih edini greh je bil, da so bili kmetje, katoliki in konservativci (danes je isto – ta skupina je najbolj napadana s strani ljubljanske hoch srenje). Bili so nedolžni. Nedolžni za izdajo, ki se jim jo pripisuje.

A pri nas je to brezvezna tema. “Pustite že te kosti,” kričijo ljudje, “kaj to prekopavate, mar bi pustili pri miru.” Ne samo to, pietetni pogreb, ki ga trenutno izvaja država, je sramota. Namesto da bi identificirali žrtve in kaznovali morilce, se sprenevedamo, češ “dali smo jih iz luknje A v luknjo B. Pieteti kulturnikov smrti je zadoščeno.”

Pa potegnimo tisto neprimerno primerjavo, o kateri sem govoril na začetku. Srebrenica. Da so bile okrutnosti tako s srbske kot z muslimanske strani tega konflikta, ni dvoma. Tudi Bošnjaki so nedaleč od Srebrenice poklali nekaj čez 3000 Srbov, a o tem nihče ne govori. A poboj muslimanov pri Srebrenici je opevan. Tam so pokopani vsak posebej, vsak identificiran, vsak položen v svoj grob. Slovenski levičarji in multikulturalisti romajo v Srebrenico, da se poklonijo žrtvam genocida. Pa kdo je tu nor? Za lastne ljudi, katerih nekaj deset tisočev leži pod našimi nogami, nimamo toliko srca kot za 7000 Bošnjakov?

Vsak genocid je absolutno zlo in nobenega ne gre trivializirati. A ravno to slovenski komunisti počnejo, ko hodijo v Srebrenico. Še dodatno se norčujejo iz lastnega naroda in propagirajo kulturo smrti, ko priznajo, da je 7000 genocid, 100.000 pa ne.

In pri takšnem stanju duha mislimo, da bomo imeli dobro politiko?
In tu leži eden od problemov. Prek medijev se je v zadnjih desetletjih prodajala nova religija. Religija kulture smrti, v katero lahko povežemo vse organizacije, ki se borijo za tako imenovane pravice vseh, ki niso popolnoma normalni. Od feministk, do ideologije spola, do LGBT-gibanj, do mirovnikov, raznih svetov za sovražni govor, gibanj refugees welcome itd. Seveda je na vsem še ščepec komunizma in socializma, da ne zgrešimo prave poti. In vedeti morate, dragi bralke in bralci, da živimo v paradoksu.

Zadnjič sem videl sliko zavedne feministke in borke za človekove pravice z majico Cheja Guevare. Človek, ki je bil psihopat, množični morilec in posiljevalec, je vzor neki dotični feministki. Vse je obrnjeno na glavo. V 25 letih smo pozabili, kaj je prav in kaj je narobe. Pozabili smo, da je posilstvo grozodejstvo, ki rani žrtev za celo življenje. Pozabili smo, da je splav umor nerojenega bitja. Pozabili smo, da je genocid slaba stvar, ne glede na razloge zanj. Pozabili smo, da smo ljudje in da lahko sobivamo samo, ko ni prvorazrednih in drugorazrednih in ko pravila veljajo za vse brez izjeme.

In ni kriva le politika. Krivi smo tudi mi, ker smo apatični, hladni in tiho. Jaz govorim preko tega medija. In še veliko drugih medijev je, preko katerih lahko podajate svoje mnenje. Čas je, da spregovorijo ljudje in povejo, da imajo dovolj. Dovolj imamo gospodarjev iz senc, dovolj imamo kulture smrti in dovolj imamo manjšine, ki manipulira z delovnimi ljudmi. Čas je za obrat na bolje.

Aleksander Rant

 • Primoz Papez

  Posteno ,da si se dal v druzbo prvorazrednih geyev, lezbik……
  Nas postene kristjane pa v drugorazredno druzbo.

  • Nata

   ? ? ? ? ? ? ?

   • Primoz Papez

    Pošteno je povedal da je gey,ker spada v prvorazredno družbo…..

 • AlojzZ

  Dolgoletno medijsko pranje možganov in popolnoma sesuta Katoliška Cerkev na slovenskem imata pač svoje učinke, morata jih imeti. Ena od teh je pasivnost, ker aktivni niso preživeli. Torej je treba Slovencem priti naproti in jih ne zmerjati, omalovaževati.

  Mir in vse dobro vsem!

 • dr Janez Sveti

  “Slovenci smo postali apatični – ne samo do politike, ampak tudi do splava, posilstva in genocida”

  Še dobro da imamo nova24tv, ki ima zaloge strahu pred Srbi, emigranti,džihadisti, Rusi, Hrvati, LGTB, Sorosom, udbovci, jamami,,,,,,,,
  DR Janez Sveti genij

  • Nata

   No , pa saj tebe pa ni strah , a ne ??

   • dr Janez Sveti

    Ne.
    Dr Janez Sveti vesoljc

  • Steiermark

   No, ja, da nisi genij ali sveti, to spoznavamo vseskozi od tvojega udejstvovanja na tem portalu! Sicer pa, za “širjenje strahu” ne potrebujemo nove 24 ur, ker vsak normalen in količkaj razgledan človek sam spozna nevarnosti s strani srbov, emigrantov džihadistov, rusov, lgbt, sorosov in “našimi udbovci”, ki bi kar naprej radi povečevali Hude jame in ki imajo še vedno žejo po slovenski krvi ter bi nas radi stlačili v Hude jame ali kar druga množična morišča! Za izvedbo tega satanskega načrta, pa potrebujejo zblojence, kot so lgbt, musliji, džihadisti, emigranti itd.!

   Srbi in Rusi so “svoje opravili” takoj po 45 letu – v Sloveniji, nad Slovenci.

   • janez.pokoncni

    Sam se od nekdaj čudim ljudem, ki so pred kamerami sposobni izdaviti ; “mi intelektualci ali “jaz, kot intelekutalec …”.

    Žal se ne spomnim avtorja naslednje misli, ampak izrekel jo je človek, ki ga sam zelo cenim. Nekako imam na sumu Jana Zobca v eni izmed kolumn v Financah. Gre nekako takole. Kdo ni intelektualec? Tisti, ki sebe naslavlja z intelektualcem to zagotovo ni in se naslavlja z mnogo predolgo besedo. Iz besede “in_tele_ktualec” mora črtati “in” ter “ktualec”. Ostane torej “tele” in to je za samooklicane “intelektualce” najprimernejši “presežnik”. :)
    Upam, da za Janeza Svetega to ne velja in ima samo čuden smisel za humor. V kolikor misli resno, potem je prvi stavek tvojega komentarja povsem na mestu.

    • indijanka

     :) njegova domišljavost je kot zvezdnato nebo. Nima meja. Ampak, na tem nebu je zagotovo svetla in mogočna zvezdica, ki skuša preostale zvezdice posute po celotnem nebesnem svodu spraviti v logično zaporedje. Preprosto ne sprejme, da je “nered” zvezd smiseln.

   • dr Janez Sveti

    Ti kar. Tvoje življenje si sam urejaš.
    DR Janez SVeti vesoljc

  • indijanka

   Prav imaš, da strah ne prebuja pravih čustev v ljudeh. Posebej ne takih, ki bi pravilno ovrednotila vrednost življenja. Ljubezen jih. Kolumna na svoj način govori o tem. Nisi je prebral, kajne.

   • dr Janez Sveti

    Ne berem bedarij.
    DR Janez Sveti naslov

    • indijanka

     Tebe dans Miklavž ne bo obiskal.

     • dr Janez Sveti

      Ne,ker ga spremljam.
      Dr Janez Sveti Parkelj

     • indijanka

      Hmm.. k meni te ni bilo.

     • dr Janez Sveti

      Hmmm…ti si v spisku,med pridnimi! Birokracija?
      DR Janez Sveti Parke Lj

     • indijanka

      Birokracija? Hmm..ne. Stopnja dolgočasja ponderira moja področja delovanja.

 • fikus

  Ko berem komentarja spodaj od ” dr Janeza S. ” in “Primoža P.” , ki samo potrjujeta – vsak na svoj način, da je vse to, kar v prispevku navaja Aleksander Rant, (me še dodatno užalosti in potrdi) – žal ….. kruta RESNICA.
  Ali še lahko trdimo, da smo civiliziran slovenski narod ? Pokojni dr. Janez Drnovšek bi nas vprašal, ali smo sploh še LJUDJE……… smo – ampak pohabljeni na sto in en način.
  Bojim se…….., da s takšno miselnostjo …… nimamo prihodnosti.

  • Nata

   oprosti , da se vtikam . Se strinjam , razen glede Drnovška. On je šele v hudi bolezni spoznal , kaj je – biti človek !!

  • Steiermark

   Tisto o “drnovškovi filozofiji”, pa raje nebi komentirala! Sicer pa , ko se je on spraševal “ali sploh smo še ljudje”, je nas kristjane in Slovence tiščal dol oz. segregiral, pravice nad nami pa priznaval ciganom in balkancem! Tudi on je spadal k krvavo rdečim, ki so proti normalnemu in poštenemu avtohtonemu prebivalcu oz. Človeku!

 • Novakec1

  Sloovcam se obeta Nov krst pri Savici.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  odlicen clanek. Kar se tice posilstev je problem, ker feministke oznacujejo vsak pogled na zensko kot spolno nadlegovanje, iz tega izhaja, da je postalo posilstvo trivialno. Tako kot je napisan, vse skupaj je postalo bolano, v ameriki se pocasu prebujajo. Ampak ce je razumljivo, da imajo skrajno levi nadzor nad vsem v sloveniji, zarad 60 letne vladavine komunistov. Mi ni jasno kako je prislo do tega v ameriki. Tam drzijo levicarji univerze, holivud in prakticno vse mainstream medije. A je sploh mozno, da se resimo iz pasti levice brez drzavnega konflikta?

  • Anonimni_Profesor

   Zavrgli so delo senatorja MaCcarty-ja in to jih vse bolj tepe. Kulturni marksizem jim je kot plevel v vrt njihove demokracije posejale Moskva. In ker ga niso sproti populili se jim je razrastel.

   • janez cepec

    komentar človeka z nadpovprečnim IQ-jem. se takoj vid, de si na “nivoju”, bunksl

 • moat

  “Čas je za obrat na bolje.” Res je, ne pišite toliko neumnosti! Pa saj nisem rekel, da je vse kar pišete neumnost.

 • domovina mili dom

  Komunisti skušajo relativizirati vse, kar bi jih lahko povezalo s krvavim divjanjem, ekonom političnim hazardiranjem. V apatijo pa z mediji uspešno potiskajo Slovence.

 • if

  Vsebina članka dobro povzema stanje v Sloveniji. Zato je členek aktualen, dober, usmerjevalen, če želimo kot ljudje živeti v demokraciji, sicer bomo živeli v vse večjem trpljenju.
  Trpljenje, ki je posledica družbenih zablod, je imunski odziv družbenega sisitema na zablode z namenom, da jih popravi. Namreč, trpljenje traja toliko časa, dokler obstajajo vzroki, ki ga povzročajo.
  Smer, v katero rine slovenska družva, je izražena z že znanimi vsebinami in imeni trpljenja kot so Krimska jama, Huda jama …

  Imunski sistem družbe odzovi se demokratičo, z volitvami, sicer bodo sile zla, članek jih omenja, nadalejvale delo Hudih jam.
  K silam zla, ki jih omenja članek, dadajam tudi aktualno oblast, ker v nizu krši ustavo!

  • Novakec1

   Demokracija je naredila največ sranja po Svetu, več kot komunizem.

 • Nata

  + + + + + + + + + + + + + + + + uh , je dobro napisano . Kako lepe misli ! In kako strašne ugotovitve !!
  Pozabili smo – so , da smo ljudje ! In , da lahko sobivamo , samo kadar ni prvo in drugorazrednih !!
  Živimo v paradoksu ?? Ja ! Kako drugače bi pa lahko označili tole stanje v naši Domovini ?
  Pojme , kot so vrednota , posilstvo , splav , genocid , večina , manjšina so obrnili na glavo ! Oz . še bolje povedano – obračajo jih po potrebi . Kakor za koga !
  G. Rant je dal sijajne primerjave .

 • janez.pokoncni

  Desetletja pranja možganov, izjemna pričakovanja ob osamosvojitvi, ki so jo povsem izmaličili ugrabitelji države in jasno, ugrabljena država. To so razlogi, posledici pa sta apatija in razočaranje.
  Po sistematičnem pranju možganov in odlično uspeli demonizaciji edini resni alternativi kaviar socialistični mafiji, Janezu Janši, dejansko kaj drugega kot povsem zmešan folk ni za pričakovati.
  Goebbels je zakoličil temelje kolektivnega zastrupljanja naroda in kaviar socialisti so iz tega ogromno potegnili. V rokah je potrebno držati medije, vse ostalo je “zgodba o uspehu”.
  Dodatna, kar dobra “fora” mafije je vsegliharstvo. Bom na primeru. Še tako zabit človek slej ko prej spozna, da je Karel en navaden demagoški nateguh ampak, če uspeš Karlovo “konkurenco” predstaviti kot iste ali hujše barabe, je Karl kot izbira pač manjše zlo.

  • Sredinec

   V trenutku, ko si prepričan, da je v celi državi le ena oseba primerna za vodenje le-te, je pravi čas za samorefleksijo. Še posebej če ta oseba leta 2016 trdi, da so vsi ostali pokvarjeni komunisti.
   PS. Glede Karla se pa strinjava.

  • Tanja Bor

   Ce so ljudje za (drugacno) misljenje vedno kaznovani, po 25 letih odnehajo.

 • Sredinec

  Desetletja intenzivnega pljuvanja po vsem kar ni naše (v SLO kot kaže le en politik ni pokvarjeni komunist), pač pustijo posledice. In komu ustreza apatično ljudstvo? Tistim, ki imajo najbolj slepo zaverovane volilce. In sedaj oboje zložimo skupaj.

 • Franc Novak 1979

  PO nacionalnoj pripadnosti u ratu u BiH život je izgubio 68 101 musliman, 22.779 Srba, 8.858 Hrvata i 4.995ostalih. Od kje podatki o tako visokem odstotku mrtvih Bošnjakov? Moj podatek je s Haškega sodišča, torej ima mednarodno veljavo. Tudi pri nas desni časniki pišejo o 200.000 mrtvih SLOVENCEV, ki naj bi bili pobiti po vojni.Že zdavnaj je jasno, da je med WWII v Sloveniji umrlo med 2. svetovno vojno in takoj po njej na naših tleh umrlo 97.500. (8,5% prebivalstva) Povzročitelji pa, poleg ostalih dejavnikov, praktično vse oblike oboroženih sil v takratnem času na naših tleh, kjer so na vrhu pobojev so tako pristale sile nemškega okupatorja in domači izdajalci, predvsem domobranci, ki so zakrivili poboje 42.500 Slovencev, sledijo zavezniške sile in partizani, ki so zakrivili poboje 30.000 Slovencev, 20.000 jih ostaja nerazvrščenih, 5000 pa sodi med žrtve mobilizacije oz. drugo. Glede na status, ki so ga žrtve imele v času smrti tistega obdobja, je največje število umrlih bilo med partizani. Partizanov je okupator z domobranci ubil več kot 28.000, poleg dodatnih 5.000 aktivistov OF in partizanskih sodelavcev, medtem ko so domobranci med vojno in po njej imeli 14.000 žrtev. Razlika med partizani in domobranci je bila seveda malenkostna – partizani so nas osvobajali in osvobodili, domobranci izdajali in prodajali. Srebrenica pa je problem zase, leta 1992 so enote Naserja Oriča pobile več kot 2000 Srbov, tudi s standardnim rezanjem glav, leta 1995 pa srbske enote več kot 3000 Bošnjakov, tako da se oboji vredni eni drugega. In naj to razčistijo sami, ne pa vmeševat še Slovenije, ki ni nič kriva, razen, kar ja za TV izjavil bosanski vojak: “Ovi hoče, kao da se otcepe, a mi jim kao ne damo !!” Saj bi Bih lahko mirno ostala v jugoslaviji, a so jih arabski podporniki “financirali”, da so se odločili za samostojnost. In še malo, ap je ne bojo imeli več, saj so v bošnjaškem delu Arabci pokupili že ogromno zemljišč. http://www.avaz.ba/clanak/249774/istrazuju-se-nekretnine-u-bih-u-vlasnistvu-arapa?url=clanak/249774/istrazuju-se-nekretnine-u-bih-u-vlasnistvu-arapa in http://balkans.aljazeera.net/vijesti/arapi-sve-vise-kupuju-nekretnine-u-bih
  Mogoče lahko prebereš še drugo verzijo dogodkov v BiH:
  https://zlj13051967.wordpress.com/2014/12/25/genocid-nad-srbima-u-srebrenici/ Jaz sem napisal da več kot 3000 zato, ker so vmes tudi padli vojaki iz bojev, pa tisti, ki so videli zločine, (vse opisano v tekstu) tako, da v BiH uradnim oblasem bošnjaške strani ne verjamem prav nič Še posebej zato, ker niso prevzeli 70.000 BEGUNCEV, ki so kljub podpisu Daytonskega sporazuma ostali v Sloveniji, Bošnjaki jih niso marali, na srbsko stran se pa ne upajo vrniti. In na njihove domačije se naseljujejo vahabiti, ki bodo prav kmalu začele krvavi ples po Balkanu. Glavni krivec pa bo bošnjaška oblast, ki ne naredi nič, da to kriminalno bando izžene iz Evrope. Že leta 2010 so se spraševali, ali je možno v Sloveniji vzpostaviti šeriatsko vlado. http://www.publishwall.si/aktualno/post/144533/muslimani-v-sloveniji-kako-vzpostaviti-sarijo-seriat-v-sloveniji In namesto, da bi slovenska oblast reagirala z izgonom takih, ki to podpirajo, saj se noben islamski verski voditelj iz Slovenije ni ogradil do takih pozivov k rušenju ustavne ureditve, bi Slovenci morali pripraviti “slovensko pomlad” pod vodstvo “zmerne opozicije”. Naša oblast je pa podelila še možnost izgradnje verskega objekta v Ljubljani, čeprav vsak razgledan ve, da za muslimane to pomeni, da so osvojili ozemlje. Mogoče bojo še v Fužinama začeli pisati” Ubi Vlaha u ime Alaha, kot to že pišejo po BiH in Sandžaku ki je v Srbiji https://plus.google.com/106299373531175233020/posts/FVgj9F2rsQM
  https://www.youtube.com/watch?v=jpdBhmxN4t8&feature=youtu.be

  • Olga

   Hruške in jabolka!

   • Franc Novak 1979

    Splav, posilstvo in genocid je pa vse isto, kenede? Za splav dajem pravico vsaki ženski, ki meni, da je splav potreben. Seveda bi splavu sledila tudi OBVEZNA sterilizacija, kar bi mnoge odvrnilo od tega dejanja, ali pa bi razmislile o zaščiti pred tem dejanjem. Za posilstvo najmanj pet let jeće s prisilnim delom in mehansko kastracijo, za genocid pa seveda samo na veje oz. gauge, ne glede na to da je smrtna kazen isto kot splav.

    • Olga

     Vi operirati s številkami, za katere veste, da so prirejene! Komunisti so preprečevali preiskave, saj so vedeli zakaj! Šele temeljite raziskave povojnega in vojnega obdobja bodo dale natančne rezultate! Izkopi žrtev genocida so pot v pravo smer! Ali so vam povedali “zmagovalci”, da živi cela Slovenija na kosteh izvensodno pomorjenih ljudi?! Da gre za genocid?! Da so morilci kršili mednarodno pravo in konvencije?!!! So vam dali imenske sezname in povedali število žrtev?!!
     Vaša Zgodovina temelji na zgodovini “zmagovalcev” ( zame zločincev)! Na udbaške procesu v Nemčiji, je sodišče pripeljalo tuje zgodovinarje! Vam to res nič ne pove?!

     • Franc Novak 1979

      Potem so vse številke prirejene. To, da so pobili toliko kvislingov, je posledica, da so ti sodelovali z okupatorjem. Pa še tisti, ki so ušli roki pravice, so bili zajeti s strani angloameriških oboroženih sil, ki so jih s Titovimi partizani zamenjali za umik partizanskih sil iz Trsta, Gorice in Koroške, tako, da je že takrat bilo jasno videti, da tudi angloameričani sodelujejo s fašisti (Italjani) in nacisti (Avstrijci), samo, da se “komunizem” ne bi prijel v Evropi.In vaš srd nad zmagovalci temelji na ljubezni do kvislingov in sodelavcev okupatorja , ki so zame zločinci nad lastnim narodom.

 • Olga

  Komunistično šolstvo producira takšno družbo in takšno miselnost! Na nobenem nivoju v državi ni morale, ni odgovornosti! Komunistom je človek nepomemben, pomembna je le oblast! Za ta cilj ne izbirajo sredstev!
  Tudi samostojnost, na katero bi morali biti neskončno ponosni, tem opranoglavcem ne pomeni nič!?
  Volitve! Šolo je treba postaviti na demokratične temelje! V parlament pa ljudi, ki bodo zastopali interese slovenskega naroda in vrednot!
  Razne srbske stranke nimajo mesta v Sloveniji! Jugonostalgiki naj gredo na volitve v Srbijo, saj imajo dvojno državljanstvo!?

  • Primoz Papez

   Šolski sistem je isti kot takrat ko je bil JJ na oblasti.Zakaj takrat niste spremenil šolskega sistema.Razen teega da ste hoteli verouk v solah…

   • Olga

    Ali vi veste, kako deluje vlada? Janševa vlada je imela koalicijsko pogodbo, saj je moral sodelovati s koalicijskimi partnerji, med katerimi je bil tudi DESUS! Janša ni kršil te pogodbe tako kot to dela Cerar! Janša je delal zakonito! Med njegovo vlado so dosegli celo soglasje s sindikati, kar danes ni niti slučajno s Cerarjem! Cerar in njegovi sami kršijo lastno koalicijsko pogodbo, kar se je lepo pokazalo tudi pri interpelaciji vlade, ko so Butalci glasovali sami proti sebi in svoji podpisani pogodbi!!
    Sedaj vam je jasno, da Janša, ki ni kršil lastne koalicijske pogodbe, ni mogel tega izvesti, ker ni bilo sprejemljivo za levičarje!

    • janez cepec

     ja revček ubogi, kva bi use rad biu naredu, pa ni mogu, k ga je Korl bremzou. pa točn je vedu, kašn je Erjavc, zakuga ga j’ pa poj uzeu u vlado

    • Primoz Papez

     Dej ne prodaji bučke

 • Antonius

  Slovenec je apatičen, dokler so =beni drugi, ko pride pa sam na vrsto se pa čez vse pritožuje, kako jim težave drugih dol visijo in mislijo samo na sebe.
  Vsaj 200x sem šel pred sodišče protestirati za vse druge, ko so se nam mimoidoči posmehovali in smo jim “dol” viseli, zdaj pa ne bom nič več prihajal pred sodišče, ker mi vsi za katere sem protestiral dol visijo in se zdaj meni za njih =jebe!
  Enkrat samkrat bi moralo pred sodišče priti vsaj 20.000 tisoč mladih ljudi, da bi politikantske barabe spoznale, da imamo poln k…c njihovih zlorab oblasti in početja.
  Starci vemo kaj mladim prinaša prihodnost, mladim pa za njihovo slovensko prihodnost “dol” visi.
  Končno sem postal normalen v naši za=bani Sloveniji. Zdaj sem tudi jaz postal “normalno” apatičen in še zagrenjen po vrhu.

  • if

   Povadano dobro. Z načeloma “vse glih je” si mladi kopljejo ponorsko jamo v otopelosti potrošništva ceplejenega na komunistično zlagano pretekost družbe.
   Ni slabše kombinacije za uničenje naroda in komaj rojene države.

 • PIA PlA

  Mati Terezija je bila pametna ženska, poznala je zakone narave. En od njih se glasi: “Tisto, proti čemur se borimo, raste”. Zato je rekla, ko so jo pozvali, naj se udeleži sestanka proti vojni: “Nikoli! Ko pa boste pripravili shod za mir, me le pokličite.”

 • Aron

  ideološki nasprotniki splava morajo pregledati statistike, kaj prepoved splava pomeni za družbo. na poljskem je več kot 90% splavov opravljenih ilegalno. je to prava pot?

  kar pa se tiče frančiškanov- za otroke jih skrbi samo dokler so v maternici. po rojstvu pa pač ne več:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3498897/3-Franciscan-friars-surrender-child-endangerment-case.html

  • janez cepec

   oja tud po rojstvu znajo frančiškani pa tud kešni drugi fajmoštri poskrbet za mejhne fantke al pa punčke, pa za svoje potrebe, sam, be djal u Cerkvi, ne okol govort

 • Antonius

  Zgovarjanje na šolstvo pomeni, da krivdo za svojo inelektualno lenobo prelagaš na druge. Šolstvo je v tem primeru najbolj prikladen izgovor.
  Naj v dobi interneta vsakdo stopi pred špegu in se pošteno ogleda v njem. Kaj je naredil, da lastno pamet postavi na SVOJE noge.
  Šola je izgovorno kriva samo tistim, ki so ostali izšolano izobraženi na nivoju dresure.
  Internet ima vrata, ki nas popeljejo v svet novih znanj, spoznanj, razširijo v šoli zdresirano pamet.
  Oprane možgane imajo samo nezainteresirani in intelektualno leni.
  Po javnih anketah in raziskavah sodeč je število nezainteresiranih in intelektualno lenih v Sloveniji nadvse zaskrbljujoče.
  Cerarjeva vlada je posledica prav te lenobe.

  • Get Smart

   Po edinih relevantni anketah tega sveta smo Slovenci z naskom na vrhu meritev, ki kažejo nezaupanje v JUGOKOMUNISTIČNE in KOMINTERNISTIČNE uzurpatorsko oblastne in sodne strukture.
   Kljub totalno okupiranem šolstvu in še huje medijstvu, ki seveda niso nekakšni izgovori, ampak so dejstva, česar pa spletni smetilčiji seveda ne morejo razumeti, kljub temu, da jim je bilo že povedano, pokazano in dokazano.
   Ampak saj razumete, so pač intelektualno leni, čeprav je to evfemizem, dejansko so retardi, ki si predstavljajo, da lahko vsi ljudje tega sveta živijo le od onaniranja po spletu, kot to počno ti retardi, ki se gledajo v ogledalo in lastno podobo nato podtikajo ljudem.
   Cerarjeva vlada je posledica okupacije in instalacije lutke 40 dni pred volitvami.
   Cerarjeva vlada je posledica PROTIZANOKONITIH in PROTIUSTAVNIH volitev, ki jih samozvani intelektualno leni retardi in smetilčiji po spletu niso preprečili, ampak še več, po spletu jih s svojim onairčkanjem celo legitimirajo.
   Cerarjeva vlada je posledica stoletne okupacije …

   Oprane možgane imajo vsi, ki so podvrženi pranju, le stopnje so različne.
   Tukajšnje smetilče je, kot lahko vidite, eno izmed takih opranćetov, saj opranomožganće verjame in veruje v poštenost jugokomunističnih volitev in, kar je še huje,
   krivdo za ZLOČINE jugokomunističnih zločincev podtika žrtvam.
   Za krivico je vedno kriv krivec.
   Murgl jugokomunistični in kominternistični retardi se vedno gledajo v ogledalo in nato te svoje “odlike” podtikajo ljudem. Vedno.
   Če lajkate taka podtikovalska onanirčkanja, ste zelo blizu njegovi stopnji opranožgančkosti.
   Po njihovih delih jih boste spoznali.

   • Get Smart

    Ljudje, ne nasedajte nepoismenim smetilćijem, ki blatijo ljudi, ki ljudem podtikajo krivdo za dokazane krivice, ki jih v okupirani Sloveniji izvaja okupator KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE, in ki verujejo v poštena murglskosrbska jugokomunistična štetja rezultatov, ki jih murgle razglasijo že 40 dni pred štetji. Pamet v glavo.

   • Antonius

    Moje zapisano razmišljanje sicer ni namenjeno vam, ker ste po vašem zapisanem nakladanju dodobra omejen, me pa hkrati veseli, da se vam na moj komentar, vrhunsko brez veze odtrga.
    A ker ni vse slabo, samo slabo, naj vas pohvalim za vaš nesramen mentalni napor.
    Dobro zamaskirani na desnici se odlično pretvarjate! Za prepričljivost vašega udbovstva (Agent86) se celo Janši prilizujete.
    Vse, kar so najslabšega storili domači morilci in izdajalci slovenskemu narodu, vi svoji golazni v bran, pripišete yugo komunističnim strukturam.
    Dajte vi kaj svojega odonanirati o vašem ‘küčanu, če so vam razni ‘mački, ‘kidriči, ‘rozmani, ‘polaki, ‘breclji, ….. passe. Dajte si razigranega duška, če si upate, ker vas je toliko čez razposajeni gobec.

    Najbrž boste vi prvi, ki ga bom zares prisiljen blokirati.

 • učko

  Slovenci smo postali apatični zato, ker nam zločinski vladajoči neo-pro-komunistično-balkanistični režim dela kar se mu zahoče. To je pa zato, ker imamo totalno-totalno-totalno-totalno-totalno nesposobno opozicijo, ki samo kolaborira z režimom za drobtinice in se med sabo krega in peha za tiste režimske drobtinice !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • karpelec

  Pobrali smo vse negativizme na kup; kako jih iztrebiti iz naše doline pa bo moč drugorazrednih, ki jim jo mora dati narod, da nas s skupno močjo osvobodijo iz blata.

 • Get Smart

  VZROK — POSLEDICA.
  Slovenci nič od naštetega ne postajamo, pač nam vse našteto že stoletje res turi in želi poturiti murglskosrbski jugokomunizem in kaviaržidovski komunizem Komunistične internacionaole, ki po svoji podobi s socialnim (socialističnim) inženiringom pere možgančije tako okupiranim ljudem kot svojim podanikom, watchdogom tekovina revolucije.

  Slovenci torej nismo in tudi ne postajamo pederi, lezbače, muslići, zamorskoarabski in drugi spolni deviantneži, posiljevalci, liberalci, socialci, pozitivno srbski verniki v Šoltesa v Sredinsko Centriranega Murglskega Cmerarja, multikultiji itd.,
  ampak so vse to le in samo murglskosrbski jugokomunistični in kominternistični pripadniki KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE in KOMINTERNE, ki je slednja UVOZILA v Slovenijo, jih še vedno uvaža in jih tukaj tudi razmnožuje.

  Slovenci smo pripadniki naroda Slovencev.
  Čeprav trenutno OKUPIRANI, torej “tepihovani” in “sfukovani”, kot zna povedati murglskosrbska jugokomunistična lutka na mestu vrhovnega tepihovalca in sfukovaća,
  se s spoznavanjem (na vsakem koraku prikrite ali potvorjene) Resnice prebujamo in znova in znova odkrivamo prastare slovenske vrednote, katerim smo bili, smo in bomo večno ostali zvesti.
  SLOVENSKE VREDNOTE so:
  — RESNICA
  — poštenost (pošteno delo …)
  — SLOVENSKO PRAVO
  — pravičnost
  — ljubezen do Domovine
  — spoštovanje človeka (“Kultura življenja” ) — “prijateljstvo do ljudi” — Žive naj vsi narodi”
  — SVOBODA …

  “Vrednote” Komunistične internacionale, tukaj KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, pa so:
  umori, pokoli, ropanja, uničevanja, posiljevanja, pedrstvo, multikulti internacionalizem …
  torej KOMINTERNISTIČNA in
  tukaj jugokomunistična “KULTURA SMRTI”:

  “Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba,
  za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere … Samo
  nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti,
  MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira…”

  (Moses Moša Pijade, srbijanski i yugoslavenski političar, slikar i novinar zidovskog podrijetla, desna ruka velezločincu Josifu Brozu).

  Prevod:
  “Kmet oziroma vaščan, ki ima hišo, zemljo, živino, delavec, ki prejema plačo in ima za kruh,
  je za nas NIČ-vreden. MI MORAMO IZ NJIH NAREDITI brezdomce, proletarce. Samo
  nesrečniki postanejo komunisti. ZATO MORAMO NESREČO USTVARITI in množice spraviti v obup.
  MI SMO SMRTNI SOVRAŽNIKI VSAKE BLAGINJE, REDA IN MIRU”
  ——
  Zakaj CK KP JUGOSLAVIJE oziroma po njegovi direktivi tovariš sfukovać pravi sledeče:

  “Janeza Janšo je potrebno sfukati, popolnoma ga je potrebno sfukati!”

  Naj vam pomaga še soavtor JUGOKOMUNISTIČNEGA prava tov. Bavcon Ljubo:

  “Kazensko pravo je najprej sredstvo za obvarovanje obstoječe družbene ureditve.
  Kazensko pravo je sredstvo za zatiranje in za sistematičen boj proti določenemu delu prebivalstva. Za boj proti RAZREDU, ki se zaradi svojih drugačnih pogledov, upira celovitosti obstoječe družbene ureditve ali njenim sestavnim delom” (Bavcon Ljubo).
  Razumete?

  Ker je Janez Janša na strani RESNICE, na starni prava, pravice, svobode, skratka na strani SLOVENIJE, na strani poštenih in svobodoljubnih ljudi, je torej Človek, ki ne pristaja na murglskosrbsko jugokomunistično in KOMINTERNISTIČNO (NOVO SVETOVNO UREDITEV), ki ustvarja enotno razredno družbo 1.-razrednih gazd, 2.razrednih psov čuvajev in 3.razrednih sužnjev (ljudi).

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

 • garfi

  Takšni kot duhec iščejo najbolj trapaste rešitve namesto, da bi se TAKOJ!!! včlanil v SDS
  in začel ukrepati kot aktiven državljan
  brez muje se še čevelj ne obuje
  bolj enostavno ne gre
  del mladine podpira zločince – idioti in leftardi
  že od časa JBTZ protestov sem aktiven državljan in takrat sem sklenil, da levaki ne dobijo
  mojega volilnega glasu ali druge podpore – ravno obratno počnem

  • janez cepec

   ja pa ne pomaga kej dost, če še nis porajtu, je vas, zaplankanih ovc, skoz men u skromni bizarni čredi dobrega pastirja.

   • garfi

    ti si pastir ovc
    in skrbiš za vedno nove

 • Borut Stari

  Slovenci so apatični že od 2. svetovne vojne naprej, ko Slovenije, ko dežele Slovencev ni bilo več. Domačija kjer so domači med sabo skregani propade.

 • garfi

  NUJNO!!!
  SDS:
  Spoštovani,
  »Poglejte, dokler je stanje v Sloveniji takšno, kot je, je po eni strani dobro, da imamo sodnike, kot sta Branko Masleša in Nina Betetto, ker je bistveno lažje razložiti ljudem, ne samo v Sloveniji ampak tudi v Evropi in drugje v svetu, kakšna Slovenija je, kako je z demokracijo v tej državi, predvsem pa kako je z vladavino prava,« je v svojem nagovoru pred Vrhovnim sodiščem izpostavil poslanec Žan Mahnič.
  Vabljeni, da se v četrtek, 8. decembra 2016, ob 17. uri na shodu pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani pridružite prizadevanjem Odbora za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin.
  Tokratni shod za pravico, resnico in državo vladavine prava, na katerem nas bodo nagovorili Suzana Lep Šimenko, Aleš Hojs in Aleš Primc, bo zadnji v letošnjem letu, zato ste vabljeni, da se ga udeležite v čim večjem številu, da strnemo vtise in naredimo načrte za naše delovanje v prihodnje.

  • janez cepec

   če ne bo ljubljen’ga vodje, dobrega pastirja in pesnika Đonija, niti slučajn ne pridemo. kdo bo pa poslušu une luzerje pod Primca, pa zaHojenca, pa ostalih. pridemo, če bo spregovoru naš in vaš prerok, poslušal bomo njegovo kleno besedo, jasne misli, ki so se klesale ob sprehodih na Dobu, kjer je trpeu skoraj srednjeveško torturo. pridemo, smo djal učas NNNP – nič nas ne sme presenetiti, če nau dežja.

   • Olga

    Človek kot ste vi, nima niti spoštovanja do sebe, kaj šele do teh ljudi!? Preberite si v Reporterja o svinjarijah Mitje Meršola!

    • janez cepec

     spoštvane si morjo te ljudje prslužet, poj pa ga dobijo

     • garfi

      kako si ga boš prislužil ?

     • janez cepec

      kešnga mačka bom pojedu

     • garfi

      kreten ?

   • garfi

    ODVRAČAŠ SLOVENCE
    TO JE TVOJ CILJ

    • janez cepec

     ne odvračam, dam samo na znanje, usak pa nej sam pr seb premisle, kdo zdej kerga farba

     • garfi

      pljunke na JJ in SDS VEDNO obrazloži

  • fikus
   • garfi

    ne bom gledal v celoti
    seveda je jugokomunajzarjem cilj tretja jugoslavija
    in verjetno pod ruskim vplivom

  • Primoz Papez

   sami cudni tici bojo govoril….

 • avtohtoni neandartalec

  Splav ni ubil še niti enega človeka, avtor se moti v izhodiščih, ni čudno, da se mu zdi naš svet podoben Peklu, če vidi demone, ne ljudi.
  Mi smo samo oblika živali, vsi lulamo in kakamo, švicamo in smrdimo, sploh odkar se polivamo s parfumi in seveda smrad še toliko prej opazimo. Ljudje smo, biološka gmota, ki se premika po svetu ter išče hrano in zadovoljitev vse bolj izrojenih nagonov, v tem ni nič brezmadežnega in svetega. Posvečeni so šele naš razum in domišljija, to so sposobnosti biološke forme, ki se zelo razlikujejo od mrtve in žive narave. Človek si lahko zapomni celo stvari, ki sploh ne obstajajo, naša zavest je senzacija, ki sega izven zaznavne stvarnosti in se razteza v neznano, neskončno, posledice so zelo opazne v materialnem svetu, niso zgolj iluzija ampak čisto prava fizika. Ne samo, da živimo v umetnem peklu, drugače sploh ne znamo, ne moremo več preživeti, gola narava nas lahko ubije v nekaj urah. To je prava izrojenost, ne zgolj posledica urbanega okolja, mutirali smo v nekaj, kar je odvisno od imaginarnih sposobnosti našega uma, biološko telo je prej ovira kot školjka, s katero smo povezani z univerzumom.
  Splav je mogoče opraviti samo do določene faze, ženska ima par mesecev na voljo, da se odloči kaj bo naredila s svojim telesom. Dolžnost medicine ji je pojasniti kaj zmore njihova tehnologija, včasih so dovovolj kemični strupi, lahko je potreben razmeroma preprost operativni poseg v njeno telo, v skrajnem primeru je možno plod izrezati tudi zelo pozno, ampak takrat se že pozna usodna povezanost z njenim telesom, saj je poseg podoben kot, če bi ji izrezali nek vitalni notranji organ. Ni pa to noben čira čara, posegi ne zahtevajo posebnih psiholoških naporov, v katere so prisiljeni na primer zdravniki, ki opravljajo smrtno kazen. To niso kriminalni umi, kot je recimo Radan, ki sploh ne vidi ljudi in ne čuti nobene tuje bolečine, vendar smrtna kazen zahteva prav take trenirane psihopate, ki žrtvujejo svojo dušo za korist države.
  Dokler je plod povezan s telesom matere, je njen notranji organ, rad bi slišal razumno misel, od kdaj lahko kdorkoli odloča o našem telesu, svobodni smo, lahko pijemo alkohol in kadimo, ženske potrebujejo tudi možnost splavov, ker so njihova telesa tako občutljiva na moško spermo, da se težko neprestano obranijo semena pred nezaželjeno oploditvijo. Plod ni človek, ne razmišlja o ničemer, ne čuti težo sveta rojenih, nima nobene duše, sploh pa ni to nekaj najhujšega kar se mu lahko zgodi v kratkem obstoju. Rojeni smo v usran svet, poln bolezni in nevarnosti, ki nas lahko resno poškodujejo ali celo ubijejo, naša civilizacija je zgrajena na vojnah, svet osvajamo s tanki, ne s plugi, prelivamo kri, ne sejemo pšenice in koruze, samo nekateri med nami se ukvarjajo s stvarmi, ki jih vsi ljudje potrebujemo enako.
  Glavni razlog za nasprotovanje splavom je ideologija, nekateri med nami so zablodili pregloboko, živijo v pravljičnem, izmišljenem svetu, ignorirajo hude posledice in trpljenje, vidijo samo svojo fantazmo. Sinergije ni, ljudje smo na splošno zarukani, ne učimo se vsega kar lahko vemo, ker nimamo dovolj informacij in izkustvenih spoznanj, se zelo hitro zmedemo. Abortus se je razvijal skozi tisočletja, ko še ni bilo nobene znanosti in medicine, v Bibliji nič ne piše, celo Jezus ni vedel za bakterije, oblast in sužnjelastniki so si vedno želeli nov človeški material, ker jih je edino človek poslušal, žival ne more tako ubogat, človek je najboljše orodje in ga je tudi najlažje programirat, to je dejstvo, ki ga zelo radi ignoriramo. Današnja medicina ima možnost ponuditi ženskam neprimerno bolj za zdravje ugodno in učinkovito kontracepcijo ter razme ohlike splavov, ki nimajo praktično nobenih posledic za njhovo telo in psiho, če se le lahko enkrat otresemo okultne mistike in ideologije.
  Zakaj edino cerkev nasprotuje splavom, in to samo določene cerkve, ki so očitno tudi najbolj zahojene in butaste, to ni altruizem, ni prizemljeno in empatično, to je navaden fanatizem. Dolžnost religije je braniti človeško, ne prisiliti ljudi v medicinska stanja, ki jim lahko povzročijo zelo hude trajne travme, pa brez najmanjše potrebe. Razumem cerkev, da brani vse kar človek je, to je njihov osnovni namen in tudi najboljša obramba pred korupcijo države, kar je tudi naš največji nacionalni problem. Do fašizma nimam nobene tolerance, človek lahko dela kar hoče, država pa je čisto zlo, ogromen stroj za ubijanje, ki brez najmanjšega občutka slabe vesti zlorablja tisoče za svoje zločinske, teroristične namene. Fašisti zgolj opravljajo svoje delo, to je najhujša norost kar jih obstaja, ki proizvaja čisto zlo in je neprimerno slabša od prepovedi splavov, zato rabimo drugačno dogmo. Ženske rabijo kvalitetne medicinske posege, mi pa močno civilno sfero, ki bo strogo nadzirala potencialne državne fašiste, eno je opraviti splav, drugo je mesariti ženske in ljudi procesirati kot številke, če skrbimo za ljudi in človeško, delajmo to resno in odgovorno.
  Obstaja tudi rešigev za neskončno rast populacije, treba je pospešiti vse mogoče raziskave in inovacije, ki nam bodo omogočile poseliti vesolje. Niti najmanj se ne hecam, če se hočete hedonisti ljubiti in množiti, se spokajte med zvezde, človek je nor, ampak vesolje je še neprimerno bolj zmešano, tam je poligon, kjer lahko preizkušate tudi najbolj noro ideologijo in nikoli ne more biti preveč ljudi, tudi če jih boste valili v umetnih maternicah, samo Zemljo pustite čisto pri miru. Da se boste imeli kam vrniti, vesolje je praktično neskočno, vsako sekumdo se zgodi par Armagedonov, nekatere rase prwprosto kanibalizirajo vse živo in svetovi se povrnejo v brezoblično materialno gmoto, kot da tam življenje ni nikoli obstajalo

 • avtohtoni neandartalec

  Še tole, danes smo Slovenci ločeni na državljane trej razredov, po isti klasifikaciji kot nas je nekoč ločila fašistična zver, zakaj ponavljate nebuloze doživljenjskega vodje, razmišljajte s svojo glavo, ja vidite, da te izrazite razlike še kako obstajajo.
  Jaz imam zelo slabo opremo, me morem za en komemtar porabiti toliko časa, sploh pa nimam denarja in si ne morem privoščiti resne študije, vi pa ste plačani in usposobljeni, da nam bolje predstavkti te skrajne družbenw anomalije, lepo si poglejte kako so si fašisti takrat to zamislili in nam opišite kako zgleda življenje posameznih razredov. Ker to je ena rexkih očtnih anomalij sodobnega fašizma, marsikaj lahko skrijejo, celo kar imamo pred očmi, ne da se pa zanrizati sledov tako močne in sistemsko regulirane razslojenosti, očitno pri nas obstaja še tretji razred razčlovečenih in nrezpravnih državljanov, ki so jih fašisti obsodili na trpljenje in smrt. Gre za tisoče Slovencev, tukaj in zdaj, pa ga ni medija, ki bi pri nas o tem pisal, saj ni čudni, zato pa rečemo, da ke vse gnilo in skorumpirano, to so prave totalitarne laži in prikritja, ki se tičejo slehernega izmed nas, če lahko kdo jasno določi meje med temi sloji državljanov, lahko hišanove ljubljenčke začnemo pošilkati v Hag, s predsednikom države na čelu te žalostne kolone največjih izmečkov človeštva. Pravzaprav sploh ni treba nič, samo svetu je treba pokazati, da to pri nas obstaja in bo vse rešeno tudi brez nas, bodo sami prišli po njih.

 • Cyclopean

  Odlično napisano, se strinjam 100%. Družba je degenerirana in zelo težko je biti nezagrenjen.

 • Tetka iz ozadja

  Hudič je to ker ljudje nočejo tuliti skupaj z SDS-ovci,ampak se jim glatko j…e za njiho neprestano nerganje.Vsaj vsake volitve kažejo tako.

  • komar marko

   napačno razumeš besedo POŠTENJE in pomoč malim ljudem. Ostala bošna ravni LDS ali LOPOVSKI DEČKI SLO! Z njimi se splača tuliti. Ste kot ena velika familjija, drug za drugega! Kanede.

   • Tetka iz ozadja

    Tako je komarček.Tako je bilo,tako je in tako bo.

  • macon

   Gre za osnovno etiko in moralo. Levičarji ste pohabljeni prikrajšani ljudje. Levi režim vas je zdresiral kot se zdresira pse in pridno lajate.

   • janez cepec

    ja vas, ovce zaplankane, bi pa dobri pastir rad dresirou, sej mu kr uspeva, sam hvala Bog, de je vaša čreda vsak dan manš.

    • macon

     Berem tvoja nepismena jajca in je jasno, da si od naju dveh ti ena ovca zaplankana.

     • janez cepec

      ne ti si koštrun

     • Tetka iz ozadja

      Pravopis ti pa ne gre od rok.

     • janez cepec

      volo pa mam, volo, ane?

     • traktor

      Zmerjanje in žaljenje drugače mislečih,toliko bolj.

    • Tetka iz ozadja

     A se ti zdi,da nas je vsakdanj manj.Stranka SDS je dobila na vsakih volitvah po nekaj desettisoč glasov manj levica pa nekaj desettisoč plus.Dobri smo,kaj ne?

     • janez cepec

      ne bo držau, na zadnih volitvah ste popušil za cca 100 taužn ovčk

     • Tetka iz ozadja

      Se ti zdi? Ne samo pravopis,ampak tudi matematika ti ni blizu.Bo potrebno kakšno šolo še znotraj malce pogledati.Ni dovolj da na fakulteti streho prkrivaš.

 • garfi

  kdo ve kaj ima cepec proti JJ in vsem v SDS ?
  meni ne pove

  • janez cepec

   osebno nč, sam rad bi, da SDS ovčke spregledate, dokler ni prepozn

   • Anton

    Strap on pa v ritko……

    • janez cepec

     to b’ se ti zdeu, ja

   • garfi

    kaj naj bi spregledali ???
    boš že kaj čivknil
    kdo sta papež in tarantela ki te podpirata
    po moje ste vsi en sam primerek manipulatorja

    • Jovo Jamnica

     Tudi jaz ga podpiram. Zakaj me zanemarjaš?

     • garfi

      no potem pa ti povej več
      cepec je skrivnosten

     • janez cepec

      miraculous

    • janez cepec

     a zdej že ti tko sanaš kot Mefisto?

 • garfi

  ŠOKANTNO
  Poslanka SDS Anja Bah Žibert je na Vlado RS naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z uprizoritvijo »Pionirske zaobljube« v Velenju.
  Na družabnem omrežju sem zasledila, da je na Srednji šoli za storitvene dejavnosti v Velenju, ki deluje v okviru Šolskega centra Velenje, 29. novembra 2016 prišlo do nedopustnega ideološkega posega v šolski prostor. Iz objave na družabnem omrežju je razvidno, da sta dva zaposlena na omenjeni srednji šoli z dvema razredoma pred spomenikom, ki simbolizira nekdanji totalitarni režim, na nekdanji državni praznik nekdanje totalitarne države, dan republike, uprizorila nekdanjo »Pionirsko zaobljubo«.
  https://www.sds.si/novica/v-velenju-se-je-zgodil-nedopusten-ideoloski-poseg-v-solski-prostor-13029

  • Primoz Papez

   Dejte že nehat s temi poslanskemi vprašanji…
   Samo zavirate delo vlade…

   • traktor

    Kakšno delo.Tem še danes ni jasno kaj bi sploh morali delati.Njihovo delo je bilo končano z zmago na volitvah.

   • garfi

    Dejte že nehat s temi poslanskemi vprašanji…
    Samo zavirate delo-ropanje vlade…

 • avtohtoni neandartalec

  Treba je jasno povedati tudi, da Slovenci ne posiljujemo žensk. Če smo bolj točni, tudi muslimani ne posiljujejo žejsk, pravzaprav to počnejo edino posiljevalci.
  Zakaj mora potem cela družba razpravljati o anomalijah, ki so lastne zgolj določenim posameznikom?
  Kar je v naši družbi dejansko odpovedalo, ni moralni odnos do teh zločinov ampak se je pokazalo, da je sistem poln dreka, kot bi se lahko izrazili. Govorijo lepo in smiselno, v resnici ke človek vreden manj kot nič. Poglejmo realno, kar dela Slovenija s Slovenci ni normalno, mi smo družba neslutenega zla in hudobije, posilstva so samo drobna kapljica v morju čiste zlobe. Mi ne poznamo več individualne hmbolečine in krivic, znamo samo še posploševati in pljuvati, kot da nekje obstaja neka višja sila, ki bo vzela pravico v svoke roke in nas osvobodila. Pa ne bo, ker ne obstaja, tudi ni treba, ker je že itak prepozno, Slovenija si je to priložnost namerno zapravila z osamosvojitvenimi izbrisi, korupcijo, nezakonitimi denacionalizacijami, nepotizmom,… časa ni več, ljudke so uničeni, nič jim ne bo povrnilo zdravja in mladoati, konec je, Slovenija je že mrtva, samo zavedamo se še ne terminalnega stanja. Prej kot bo crknila ta pošastna tvorba, bolje bo za celo človeško vrsto. In kar se mi zdi najbolj zanimivo, vse zgleda kot, da je bil eksodus že od začetka načrtovan. Nikoli ni šlo za Slovenijo, večina je tu zato, da si čim več nagrabijo, pokradejo, počrpajo in se preselijo drugam. Živimo normalno, če upoštevamo, da je smisel sodonnega, zadnjega Slovenstva v zgodovini upostošenje in popolni razkroj naroda.
  Moraliziramo čez marsikaj, ampak v resnici nič ne naredimo, tolčemo se po prsih za ene vrednote, medtem ko teptamo druge ali zgolj nemo opazujemo divjanje sodobnih fašistov in pazimo, da ne bi še nas. Naši zapori so polni nedolžnih ljudi, žrtve totalitarizma skrivamo po rovtah in čakamo, da jih bo prekril pesek časa, da nihče ne bo preganjal fašistov, ko se bo končala kanibalska orgija. In to delamo že 75 let, to je naša prava tradicija in zapuščina.
  Zdaj se morda kdo počuti nerodno, ker vsak dan zgolj opravljajo svoje delo, to je uničevanje in zatiranje nedolžnih ljudi, razen fašistov, na,katere bi morali usmeriti vso agresijo in brutalno silo, pa se ravno njih ves čas nrani in rehabilitira, mi se počutiko pa kot največke narabe, ko samo pomislimo, sa bi bilo treba vso to jaro gospodo žive zmetati v rudniške jame in brezna, če bi se jim hoteli ustrezno maščevati in imeti od vsega skupaj vsak nekaj zadoščenja. Ker ljudke ne razumejo razlike med ideologijo in industrijskim, sistemskim zlom, se to dogaja zgolj nedolžnim in zavednim domoljubom, na sološno pravo pri nas deluje, čeprav vsi samo tožimo in izvršujemo, nihče ne brani nekrivih, nedolžnih posameznikov, ravno nasprotno, zagovorniki jim sodijo. Pri nas še odvetniki delajo za odrede ljudske policije, resnica lahko zaide v javnost zgolj po naključju, če ke kdo od fašistov spozabil in naredil kakšno napakico, če jih zapeče vest ali kaj takega, kar je čedalje manj pogosto. Po drugi strani, izgubljamo leta, desetletja s korupcijo duše in moralnim odnosom do vprašanj preteklosti, ki se nas sploh ne tiče ali problem kot tak enostavno ne obstaja, točno tako sprenevedanje in hinavščima so značilni za vojaško policijski totalitarizem, kar nenazadnje potejujejo tudi sodne Evropskih sodišč, ki neprestano obtožujejo Slovenijo za hude zločine proti človeštvu in razveljavljajo eno nezakonito sodbo fašistov za drugo. Ne rabimo nobene Srebrenice, ker smo veliko hujši od tistih enkratnih in neponovljvih katastrofalnih dogodkov, žrtve sodobne Slovenije štejemo v sto tisočih, več kot jih je umrlo na celem balkanu med zadnjo vojno.

  Smrt fašizmu! Kdo je fašist?

 • dvanajstzvezdic

  Če levičar reče desničarju da je fašist in desničar levičarju odvrne da je levi fašist , v čem se desničar in levičar razlikujeta? Razen seveda v dodatkih levi desni.

 • Get Smart

  Drago nepismeno onaniralće Antoniuse bre, ti v življenju še nisi razmišljalo in tudi ne boš, na veke vekov boš ostalo onaniralće. Svoj iztrebek si objavilo tukaj, namenilo si ga javnosti. Če si ga želelo ohraniti le zase, bi ga pač moralo pustiti tam, od koder si ga potegnilo, torej v podtikovalski jugokomunistično napumpani riti. Seveda tega ti kot jugokomunistično opranomožganće ne moreš vedeti, pa ni nič zato, saj besedilo ni namenjeo tebi, ampak ljudem, ljudem, ki želijo spoznavati Resnico.
  Komunistična internacionala je internacionalni (med-državni oz vse(h)-državni — lumpenproleteri svih zemalja ujedinite se!) projekt, projekt “Novega svetovnega reda”, razredne družbe, ki ga vodi internacionalno kaviaržidovstvo, na lokalnem področju pa mu asistira lokalno serbstvo – za serbuse rojena lumpenproletarska golazen (morilci, roparji, posiljevalci, zvodniki, pedri, pedofili, požigalci itd. oziroma avantgarda komunizma, kot tej zemeljski greznici pravi tovariš Karl Marx, prav tako kaviaržidovski bastard).
  Jugokomunistična UDBA:
  Srbov 79 %
  Črnogorcev 12 %
  Makedoncev 4 %
  Hrvatov 2 %
  Albancev 1 %
  Slovencev 1 %
  Ostali 1%
  Kardali, Kidriči, Meršoli, Brecalji, Šoltesi itd. seveda niso Slovenci, ampak so uvožene kaviaržidovske sovjetske, madžarske, srbske itd. komunistične kreature.
  Na Slovenskem so morda napraskali za prste eno roke kakor rojenih Slovencev, ki so se odrekli Slovenstvu ter prestopili k “smrtnim sovražnikom ljudi”, torej na kaviaržidovsko oziroma tukaj njeno vazalsko srbskojugokomunistično stran.
  Če bi bil Maček Matija rojen kot Slovenec, bi težko, ampak zares težko pri rosnih 22 letih bil napoten v Moskvo, v Sovjetsko zvezo — v Leninovo KOMINTERNISTIČNO šolo.
  O Rozmanu vemo zagotovo le to, da so ga tovariši, natančneje drugovi iz TITOVE komunistične bande zahrbtno umorili. Morda je bil tudi sam morilec — če je bil, je pač znamenje, da se je odrekel Slovenstvu.
  Titova jugokomunistična banda (v preko 90 % srbskočrnogorska lumpenproletarska banda) je v Sloveniji zahrbtno umorila vse Slovence, ki so se izrekli za Slovence, tudi tiste, ki so se zaradi nevednosti vsaj začasno pridružili Titovem komunizmu.
  Ljudje lahko ta dejstva najlažje razumete s pomočjo TIGROVCEV in članov sorodnih gibanj, ki so se vse od časa RAZKOSANJA SLOVENSKEGA ozemlja (1919) med Italijo, Avstrijo, Madžarsko in Srbijo borili PROTI FAŠIZMU, ki ga ima sicer MURGLSKI JUGOKOMUNISTIČNI aparat vseskozi na gobcu, čeprav se Tito in tovariši niso borili proti fašistom, ampak proti TIGROVCEM = SLOVENCEM.
  T.I.G.R = Trst — Istra s Kvarnerjem — Gorica — Reka = vse to je bilo slovensko ozemlje, ki ga je KOMINTERNA Sloveniji odtujila,
  slovenske borce za svobodno Slovenijo, kot so bili slovenski vojaki Premrl, Kravanja, Kavs, Lemut, Rejec, Srebrnič, Krajc, Krivec, Majnik …
  pa je Titova JUGOKOMUNISTIČNA BANDA zahrbtno umorila ali pa predala svojim tovarišem italijanskim socialistom—fašistom in nemškim socialistom—nacional-socialistom.
  Torej,
  tu ni bilo kakih “domačih morilcev”, kot onanirajo psički Antoniusi, ampak so bili za potrebe klanja slovenskih otrok poleg uvoženega sovjetskega vodilnega kadra uvoženi še srbski klavci — takorekoč vsi komandanti TITOVE KOMUNISTIČNE BANDE so bili uvoženi lumpenproleteri:
  http://postimg.org/image/71w0nw3u3/

  Tudi nekašnih desnic tukaj ni, še najmanj pa bo mene neko antonijevsko murglsko jugokomunistično opranoglavo pseto označevalo za nekašno desnico.
  Edine kakor desnice, ki tukaj in po svetu obstajajo, so namišljen agitprop za poneumljanje ljudi, za deljenje ljudi na neobstoječo levodesnost, ki torej obstaja le kot KOMINTERNISTIČNI IZUM:

  “Bela garda mora biti, ker jo potrebujemo. Če je ne bodo ustvarili kleгikalci, jo bomo morali organizirati sami” (tako tovariš Bebler)

  Samo resnica šteje. Resnica, ne murglskosrbski jugokomunistični agitpro, ne antonioanusna onaniranja, podtikanja in blatenja z lastnimi iztrebki, ampak le Resnica.
  »In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

  Skladno z resnico je samo ena oznaka, s katero me lahko Človek ali pa antonioanusno pseto označi, in sicer:
  Slovenec!
  S ponosom reči smem: Slovenec sem! Od zibeli do groba ne gane moja se zvestoba!

  Še to, ste videli, kaj je tam naonaniralo antonianusno — češ da naj bi “se celo Janši prilizoval”.
  Tisti anusni, ki so vajeni po murglskosrbskih garažah le lizati riti, seveda opletajo le z njim znanimi izrazi in dejanji.
  Sicer pa,
  če bi se “prilizoval” Janezu Janši, torej Človeku, poštenjaku, domoljubu, svobodoljubu, resnicoljubu … ne bi bilo karkoli narobe,
  vendar pa za razliko od antonioanusnih se jaz ne prilizujem, ampak le ugotavljam, kdo je na moji strani, na strani Slovenca, na strani poštenjaka, na strani Domovine Slovenije, na strani poštenega dela, na strani Resnice in Svobode.
  Enako ravnajte ljudje, če ste ljudje oziroma želite biti ljudje, vsi, Slovenci ali pripadniki kateregakoli naroda, saj kdor ni na strani Človeka in s tem resnice, svobode itd.,
  je
  na strani LAŽI, na strani umorov, ropov idr. zločinov “smrtnih neprijatelja ljudi”,
  ki so tukaj združeni v murglsrbski komunistični Jugoslaviji in Kominterni.

  »Po njihovih delih jih boste spoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

  • dvanajstzvezdic

   Kardelj pa Kidrič sta bila Srba???

  • Kučko pod pručko

   Get Smart, ne vem, zakaj si se spodaj in tu še enkrat spravil na Antoniusa, ki mu vsaj v dveh stvareh nisi niti približno enak. Kot prvo naj povem, da pišeš dokaj zmedeno, saj se ne znaš jasno in glasno postaviti na eno ali drugo stran. Tak si, da se vedno lahko obrneš po vetru, ne tič ne miš. Drugič bodi raje krajši, pa veliko bolj jasen. Je to res tako težko?

   Bolj pomembno pa se mi zdi, da se ti z Antoniusom, vsaj kolikor ga poznam z Nove, glede domoljubnosti absolutno ne moreš primerjati. Človek, ki je toliko dopoldnevov vztrajal pred ljubljanskim sodiščem in se skupaj z ostalimi vstajniki boril proti murgelskemu krivosodju, si zasluži vse spoštovanje slovenskih domoljubov. Veš, tu pa se pokaže človekov značaj in ne v nekem dolgem nakladanju, kakršnega si nam natrosil ti.

   Predvsem pa ti polagam na srce, da ne žali komentatorjev, čeprav njihova mnenja niso sprejemljiva tebi. Vsak ima na življenje in politično dogajanje svoj pogled in nikjer ni rečeno, da je prav tvoj pravi. Jaz zase vedno dopuščam, da se morda motim, da pa je tisto, kar zagovarjam, moj pogled.

   Toliko, napisal sem ti moje mnenje o vajinem sporu. Upam, da kljub besedam, ki ti morda ne bodo všeč, v njih ne boš zaznal žaljenja, ki tebi očitno ni tuje!!!

   • Antonius

    Kučko, hvaležen sem ti za tale obkladek.
    Zakaj sem vzrojil? Skrivan pod različnimi nicki sem od tega tipa naciljan že zelo dolgo nazaj. Najprej na Reporterju s katerega sem se popolnoma umaknil že eno leto in pol nazaj, sedaj sem pa njegove prepoznavne nesramnosti deležen na NOVI 24TV.
    Želim ti vse lepo v adventnem času.

  • Antonius

   Vaš pritlehno zahrbten način dokazuje odgovor, ki sem ga našel na neustreznem mestu povsem slučajno. Preračunljiv in prestrašen pezde se je ustrašil grožnje, da ga bom z blokado skenslal, se je skril na drugem koncu komentiranja.
   Nekaj let nazaj bo, ko ste se ob mene prvič spotaknili v Reporterju kot “dante”, nato ste se skrivali pod “inferno” in nadaljevali z vsem mogočim ostalim nickanjem.
   Vi ste en čisto navaden beden cepec, ki si umišlja, da je prepričljiv. Kdo, povprečno izobraženih pa ne ve, da je slovenska revolucionarna morilska svojat kriva za nastanek domobranstva in posledično bratomorijo.
   Za prvi korak k pameti si preberite na povezavi, ki vam jo ponujam, kjer boste med imeni umorjenih, poimensko našli same Slovenske morilce.
   Jaz sem knjigo prebral v originalni izdaji, kjer je vse polno slik zverinsko umorjenih in od revolucionarnih požganega.

   http://www.safaric-safaric.si/knjige/1944%20Crne%20Bukve.pdf

   Pa še nekaj k vašemu podtikanju. Moja slovenska kri je pred več kot stotimi leti v Ljubljano prišla iz primorskih koncev. Sem rojen Slovenec s slovenskim priimkom, brez mekanog Ć.
   “pimi” je beograjski samo za budale, svetovljansko razgledani ga bodo našli pa tudi v Himalaji v Kraljevini Butan.

 • dvanajstzvezdic

  Alexboy, ne vem o katerih Slovencih ti govoriš (Slovenci smo postali….. in tako bla bla naprej). Je pa res, da v slovenski politiki tako na levi kot desni obstaja negativna selekcija, da ne govorim v državnih inštitucijah. Kako naj potem voliš leve ali desne kretene v politiki, politike, ki so (99%) oportunisti in ki v svojem življenju niso bili čisto nič drugega kot posranci, pardon poslanci. Torej je večina Slovencev pametna in še kako dobro prepozna tisto vsi so glih. Žal tako je pa se lahko še naprej mečete na trepalnice in zmerjate normalne za vsegliharce-komuniste-murlgece itd.

 • Iza Demos

  Z napisanim v delu, ki govori o vojnih in povojnih grozotah, posilstvu in splavu se ne strinjam. Strinjam pa se da smo postali apatični do politike in predvsem otopeli za kakršnokoli odločanje na volitvah in referendumih. Tudi brez volje poslušamo/prenašamo inflacijo interpelacij ter merjenje mišic levih in desnih in onih na sredi po medijih.

  Če si do česa apatičen, se sploh ne ukvarjaš s tem. In ravno to, da je bil dvignjen glas v bran ustavni pravici splava je dokaz da ljudje nismo otopeli. Res pa je, da imamo različna mnenja, da jaz trdim da se življenje sesalcev začne šele, ko lahko samostojno opravljajo življenjske funkcije, vi pa da se začne v trenutku združitve semenčeca in jajčeca. Oba trdiva, da splav ne sme nadomestiti kontracepcijska sredstva. Tudi zame je splav klic v sili. Le da si to kdaj je sila tolmačiva drugače. Zame je “sila”, ko zarodek ogroža življenje matere, ko gre za posilstvo (tudi za tisto v zakonu), ko gre za sex in ne ljubezen, ko zatajijo uporabljena kontracepcijska sredstva, ko obstaja velika verjetnost da na svet ne bo privekal zdrav, pravilno razvit otrok. In zato smo stopili skupaj in bili proti sporočilu in spremljajočem tekstu, ki se nam je prikazoval na cerkvi. In to smo povedali na glas. Gledala sem tudi Tarčo na to temo in z izjavo ene izmed gospa, da je tudi otrok spočet s posilstvom otrok ljubezni, da se zdravniki dostikrat zmotijo, ko trdijo, da rojeni otrok ne bo zdrav in da je kar nekaj tako rojenih otrok zdravih itd……… se pač ne strinjam. Tako kot ga imate vi pravico (film) občudovati/odobravati njegovo prikazovanje na cerkvenem pročelju, imamo mi, ki smo drugačnega mnenja pravico tako prikazovanje kritizirati. In zato, ker tako mislim se je po vašem mnenju prikradla v pore naše družbe kultura smrti. Vidite po mojem mnenju pa se je kultura smrti v družbo prikradla veliko pozneje kot splav in se kaže v prodaji orožja, svetu zabave, v video igricah in življenjskem slogu. Drugače pa nekateri smrt ne jemljemo za sovražnika, za nekaj nenaravnega ampak za del življenja, za naraven proces in nikakor ne za posledico greha.
  Vsi s katerimi se družim (tudi levi) in jih slišim govoriti obsojamo grozote, ki se dogajajo in so se dogajale v času vseh vojn in grozote, ki so se dogajale in se dogajajo s strani vojnih zmagovalcev. Prav tako obsojam vse teroristične napade in napade velesil nad druge države v imenu demokracije (energetski viri-nafta). Tako rdeči kot beli in oni vmes, ki so kakorkoli prispevali k umorom, mučenju, pobijanju tako v 2. svetovni vojni kot po njej v bivši Yugi morajo biti za to obsojeni in odslužit svojo kazen. Mislim pa da smo nekoliko prepozni in so krivci, ki so zločine izvedli že mrtvi oz. so dokazi izginili. Sicer pa smo zato ustanovili študijski center za narodnostno spravo. Pa očitno gre le za en birokratski organ več, ki je poskrbel za znižanje indeksa brezposelnosti v SLO. Imamo pa tudi tu različna mnenja o tem kako ravnati s posmrtnimi ostanki žrtev. Razumem žalost svojcev in željo po posameznem grobu, a kdo bo to plačal. DNK analiza je draga, da in po moje predraga za nas, ki imamo več kot 300.000 ljudi pod pragom revščine. Najprej poskrbimo za te žive ljudi danes in potem šele za žrtve izpred več kot 60 letih. Zato sem mnenja, da je prenos kosti v skupen grob in izvedena žalna slovesnost pravilna poteza. Ob stalnem medijskem in političnem izpostavljanju posmrtnih ostankov žrtev pobitih s strani zmagovalcev 2. svet. vojne pa se mi postavlja vprašanje zakaj Slovenci ne izkazujemo enako skrb za posmrtne ostanke vseh drugih Slovenk in Slovencev umrlih zaradi 2. svet. vojne za katere smrt so odgovorne okupatorske vojske in domači izdajalci. A sem zato slab človek?

  Me pa prav zanima s kom se novinar druži oz. v kakem okolju živi, da trdi da se v Sloveniji glasno ne borimo proti posilstvu. V mojem okolju ne poznam enega, ki ne bi obsojal vsakršno nasilje (tako spolno kot fizično in psihično izživljanje). Nihče ne brani posiljevalcev in pedofilov, nasprotno. Osebno se zavzemam, da se javno objavijo njihova imena in slike in da se jim ob pravnomočni obsodbi namesto zaporne kazni izreče ukrep odstranitve »orodja« s katerim so dejanje izvedli.

  To da imamo nekateri različna mnenja in jih tudi povemo je vse prej kot otopelost/apatičnost. Gre za pluralizem mnenj, kar pa je vendar v interesu demokracije.