So dnevi, ko hočeš jokati

Odgovorni urednik Jože Biščak.

V sredo, 22. maja, je kosovsko veleposlaništvo v Parizu v katedrali Saint Louis des Invalides ob 20. obletnici prihoda sil Nata na Kosovo organiziralo koncert v spomin na žrtve konflikta v tem delu Balkana. S prižnice čudovite cerkve, ki je posvečena vojaškim invalidom, se je s koncertnim delom Karla Jenkinsa razlegel klic k islamski molitvi. Poročilo časnika Figaro je v državi, kjer na ruševinah katoliških cerkva gradijo nove džamije, sprožilo precej zgražanja. Še posebej zato, ker prižnica spominja na tisto v cerkvi svete Sofije v Carigradu, nekdanji krščanski cerkvi, ki je bila spremenjena v mošejo. V njej so 23. maja 1453 Otomani poklali duhovnike, imam je s prižnice pozval muslimane k molitvi. Si predstavljate, da bi Mozartovo mašo, ki govori o katoliški veri, peli v džamiji, so se spraševali Francozi.

Med njimi je bil tudi upokojeni polkovnik Georges Michel, ki je leta 2011 poveljeval francoskemu kontingentu na Kosovu. V kolumni za Boulevard Voltaire se je spomnil na pravoslavni samostan Devič v samem osrčju Kosova. Konec prejšnjega stoletja je bil tarča Kosovske osvobodilne armade. Takrat so albanski muslimani uničili ikone tako, da so jim iztaknili oči, podobno kot so to počeli Turki. Albanci so samostan kmalu spet napadli, nune so zavarovali danski pripadniki Kforja. To se ni dogajalo v času križarskih vojn, to se je zgodilo v letih 1999 in 2004, se pravi v obdobju miru, ki so ga opevali v pariški katedrali, se je zgražal Michel, ki je kasneje s francoskimi vojaki zavaroval samostan.

Kultura kriminala
Muslimani so se pritožili, zato je Devič obiskal socialistični senator, češ da se mora prepričati o smiselnosti varovanja samostana. “Moral sem ga povleči v cerkev, da bi mu pokazal posledice uničevanja, da bi mu opisal val sovraštva, ki je zadelo to skromno svetišče,” je zapisal polkovnik. Toda zakaj te dobre sestre ne gredo v drug samostan v Srbiji, je vprašal senator. “Zakaj, senator? Preprosto zato, ker je od 15. stoletja na tem mestu krščanski samostan. Te nune so tukaj doma,” mu je odvrnil polkovnik, ki se spominja besed matere Makarije, nadrejene v samostanu Sokolica: “Ne pustite, da Francija stori, kar smo dopustili na Kosovu.

Nekako v času, ko je Michel pisal kolumno, je Soroseva ljubljenka in evroposlanka Tanja Fajon v družbi Matjaža Rakovca v Kranju, ki postaja vse bolj albanski in s tem muslimanski, povabila Kosovce, naj jo volijo, v zameno pa bo storila vse, da jim bo EU odpravila vizume. In medtem ko je nizozemska vlada Evropsko komisijo pozvala, naj prekliče brezvizumski režim za Albance, ker na Zahod prinašajo kulturo organiziranega kriminala, jim socialna demokratka obljublja, da si bo prizadevala za odpravo vizumov tudi za njihove sonarodnjake na Kosovu. In to v času, ko Albanci spreminjajo druge suverene države (Črno goro, Makedonijo) ali pokrajine (Sandžak v Srbiji) v svoje kalifate. Očitno si nekdo (izključno zato, da bi dobil glasove in ostal na oblasti) tega v škodo Slovenk in Slovencev želi tudi v Sloveniji.

So dnevi, ko hočeš jokati
Kako se levičarji igrajo z nacionalnimi interesi, je lepo pokazala afera okoli arbitražnega sporazuma. Nekdanja slovenska zastopnica pred arbitražnim sodiščem Simona Drenik je dejala, da je bil arbiter Jernej Sekolec tisti, ki je izsilil pogovor in s tem povzročil afero prisluhov, pri čemer je povsem zanemaril varnostne standarde. Je nekdanji udbovec to povzročil namenoma ali ne, naj bi pokazala podrobna preiskava; že zdaj je jasno, da krivdo za mednarodni škandal nosi tudi nekdanji zunanji minister Karl Erjavec. Pa skoraj nihče ne poudarja, da je bil ogrožen slovenski nacionalni interes.

Kakopak, za levičarje s Kučanovim Forumom 21 na čelu je nacionalni interes pomenil (in še pomeni), da je treba podjetja za vsako ceno ohraniti v slovenski lasti (kam je to pripeljalo, smo v svojih žepih občutili davkoplačevalci), ne govorijo pa o pravem nacionalnem interesu, kot so slovensko ozemlje (in suverenost nad njim), kultura, tradicija in jezik. Podjetja, za katera v svobodnih družbah velja, da so vsak trenutek naprodaj, lahko čez noč odkupimo nazaj, vrednote, ki jih je slovenski narod gojil in ohranjal stoletja, pa lahko (in vse gre v to smer) s prefinjeno indoktrinacijo mladih izgubimo v nekaj letih. Spet bodo potrebna desetletja, če ne stoletja, da si jih povrnemo nazaj. Če bomo tega še zmožni. Ali če si sposodim besede polkovnika Georgesa Michela: So dnevi, ko hočeš jokati.

Jože Biščak

 • xtc

  Hm’
  Ravno pred dnevi mi je nek precej rdeč razlagal,zakaj se Fajonova tako bori za albance,neuradno naj bi po mamini strani slišala na to sorto.
  zato take stvari niso ravno čudne po tem.

  • Miro Jereb

   do resnice naj ne bi bilo težko priti…mar ne ? Ta fajonka mi ne leži…nikakor.

 • večni srb

  Od kdaj so albanci sploh naš problem, v jugoslaviji smo jih imeli za kosovarje, nihče ni niti pomislil, da nas bo Albanija zaradi njih nekoč okupirala.
  Dokler je v Jugoslaviji divjala državljanska vojna samo med komunističnimi slovanskimi plemeni, se ni nihče sekiral, Evropa je enostavno čakala, da se pobijemo med sabo in potrošimo dovolj municije. Niti po Srebrenici, še niso vdrli na konzervat in naredili mir, američani so se dvignili šele zaradi albancev, pregnali so krščanske domačine, Kosovo in ostale natoizirane pokrajine pa so razglaslili za muslimansko obljubljeno deželo, kjer nihče več ne bo pretepal albanskih migrantov. Pol milijona srbov ven, vsaj tri milijone albancev noter, po komaj desetih letih bi si človek zdaj tam mislil, da je slučajno zavozil proti Meki, naključni turisti nikoli ne bi uganili, da se je v tistih rovtah rodil Njegoš in se je začela razvijati pravoslavna srbska kultura.
  Turkov so se znebili tako, da so se najprej spravili na svoje oligarhe in tajkune, ki so se spreobrnili v islam, da jih ne bi zajeli visoki davki, ki so jih muslimani pobirači od infidelov in krščanskih trgovcev, za zaščito.

 • Gilbert Beko

  Nič!Mali je skozi prišel!Vsaka čast!

 • AlojzZ

  Problem niso Albanci, niso muslimani. Oni so samo prišli po dediščino, ker EU domorodci umirajo.

  Zakaj umirajo? Ker so sami izbrali smrt. Berimo:

  Glej, danes sem položil predte življenje in srečo, smrt in nesrečo, ko sem ti danes zapovedal, da ljubi GOSPODA, svojega Boga, da hôdi po njegovih poteh in izpolnjuj njegove zapovedi, zakone in odloke. Tako boš živel in se množil, in GOSPOD, tvoj Bog, te bo blagoslavljal v deželi, v katero greš, da jo vzameš v last. Če pa se tvoje srce obrne in ne boš poslušal in se boš dal zapeljati, da bi se priklanjal drugim bogovom in jim služil, vam danes naznanjam, da boste gotovo uničeni; … (5 Mz 30, 15-18)

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! TOOOČNO TOOOOOOO !!! ! !!! IN SLOVENCI SMO LETA 1991 DOBILI TO PRILOŽNOST, DA BI NAROD OBRNILI NA PRAVO POT – K BOGU !!! ! !!! ŽAL SMO SE PODALI V MATERIALNOST , NAMESTO V ŽIVLJENJE !!! ! !!! SEDAJ BOMO KMALU ŽELI SMRT , JO ŽE ŽANJEMO, KOT PLAČILO ZA NAŠO NEVEDNOST, NEUMNOST, NEPOSLUŠNOST, BREZBRIŽNOST ZLOBO IN HINAVŠČINO !!! ! !!! Žaaal.
   Mir naj vam bo .

   • Janez Kepic-Kern

    no,
    MENI JANEZU KEPIC-KERNU
    SE
    VSA TA DOGAJANJA – NE ZDIJO TAKO – GROZNA.
    LE

    PRAVO, ČISTO – R E S N I C O
    potrebujemo – o
    o
    osebah iz današnjih zavihkov na tem OK portalu NOVE24TV
    IN
    O VSEH OSTALIH OSEBAH IN DEJSTVIH, KI SO DE IN
    KI SE DOGAJAJO. Mar ne ?
    GLEDE TE SPORNE NOVINARKE E.C. Z OBALE,
    S SEDANJE SLOVENSKE OBALE,
    KI
    JE BILA PO LETU 1945
    NASELJENA – PO EX KP TITOISTISTIČNIH – POLIT DEKRETIH
    TUDI
    S TEDANJIMI – KP SLOVENSKIMI – KOMUNISTI-STALINISTI
    O
    TEJ – VPRAŠLJIVI – NOVINARKI Z OBALE
    BODO
    PRAVO “RESNICO” POVEDAKI – DRUGI.

    IN
    ŠE O MNOGIH DRUGIH JAVNO DELUJOČIH – NPR. O KARLU E. IZ T.I. DESUSA.

    SEJANJE DEZINFORMACIJ – NAOKROG – NI LEPA OZ. JE PRAV GRDA STVAR,
    KI
    JE TUDI V NASPROTJU Z
    ZELO ZNANO ZAPOVEDJO IZ – T.I. SVETEGA PISMA – BIBLIJE:

    “NE PRIČAJ PO KRIVEM” !
    KAJ
    JE – “RESNICA” S TEM SPORNIM KARLOM ERJAVCEN IN OKROG NJEGA
    BODO
    ŽE UGOTOVILI – NAŠI PARLAMENTARCI
    IN
    BJIHOVE T.I. PARLAMENRARNE KOMISIJE.
    Jaz
    osebno, Janez Kepic_Kern – si zelo prizadevam
    z
    mojo mesečno revijo in z mojim e-portalom “SLOVENIANA”
    ZA
    PRAVO, IDEOLOŠKO NEPOTVORJENO – RESNICO
    O
    ŠRETEKLIH IN POLPRETEKLIH TER O
    AKTUALNIH
    DOGAJANJIH TER O JAVNIH OSEBAH,
    KI SO POZITIVNO
    ALI BEGATIVNO – VPLIVALA NA ŽIVLJENJA
    NAŠIH SLOVENSKIH PREDNIKOV
    ALI,
    KI VPLIVAJO NA ŽIVLJENJA NAS
    SEDANJIH SLOVENCEV ! L.R EX OK knjižničar L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

    P.S.
    V TEM LINKU
    https://sloveniana.si/ident

    Z
    MOJEGA E- PORTALA “SLOVENIANA”
    VAM DAJEM INFORMACIJE O – “DEZINFORMACIJAH” IN “ZBRKAH”
    OKROG
    ROJSTVA, STARŠEV, IDEDENTITETE OSEBE T.I. EX KP, ZK “MARŠALA TITA”
    Spodnje
    je tekst iz TEGA LINKA

    Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

    Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

    Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

    CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

    Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

    Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

    Vprašanje ni šaljivo,

    ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

    L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.
    ŽIV
    LINK NA “SLOVENIANO”
    https://sloveniana.si/ident

 • Zgornji

  Da, ampak samo jokanje pa spet Ne pomaga kaj dosti. So Nujna tudi Dela za Učinek .

 • Morala

  Jaz nič več ne razumem, edino to vem, da so ljudje postali zabiti kot noč….Kako daleč lahko gre pokvarjenost, pohlep po vladanju, sem videla včeraj na POP TV. Cerar bi naj dal Sarcu 10 svojih poslancev za zameno “komisarskega stolčka” in da bi se naj šlo v združitev teh strank, samo zato, da bi v naslednjih volitvah premagali Janšo.

  Ni jim za dobrobit Slovencev, ampak samo jim gre po glavi, kako premagati JJ! Adijo pamet…

 • Nata

  + + + + + + Jokati je dobro in koristno.
  Dobro, da si olajšamo dušo, koristno , da nam solze umijejo oči !!
  Kajti imamo zelo zamegljen pogled na vse skupaj, da ne vidimo ( ali pa nočemo ) kaj se dogaja.Čedalje teže bo zbistriti pogled. Malo dolgo že slabo vidimo, dušo pa mnogim olajša denar !! Dlje, ko bomo čakali, težje bo.
  Za ene in za druge.

 • if

  Sklepam, da gre za glasbeno delo Karla Jenkinsa “A Mass for Peace”.

  To delo je bilo v celoti izvajano tudi v Cankarjevem domu leta 2008 ali 2009, vključno z delom o klicu k islamski molitvi.

  “Better is peace” je del tega glasbnega dela, zato ga prilagam v poslušanje in razmislek.
  https://youtu.be/6cPl2vp5NtE

  “A Mass for Peace” naj izvajajo tudi v mošejah širom sveta!

 • Marija

  Res se je za raziskati ne nad vlado ampak nad ljudmi kateri to volijo.