Šok za profesorico feministko, ki ji je lastna študija nastavila ogledalo

Taylor Swift (levo) in Selena Gomez (desno). Foto: epa

Pred dvema letoma je simpatična ameriška pevka Taylor Swift kolegici Seleni Gomez navrgla, da je predebela. Feministke, ki Swiftove tako ali tako ne marajo, so skočile pokonci in napadle svetlolaso pevko (meri 177,5 centimetra, njena teža niha med 54 in 56 kilogrami), češ naj ne komentira telesne teže drugih in naj ne deli družbeno škodljivih nasvetov.

Ali je ta primer spodbudil Breanne Fahs, profesorico ženskih in spolnih študij na državni univerzi v Arizoni, da opravi med ženskami raziskavo o debelosti, ni znano, dejstvo pa je, da je bila Fahsova, ki sebe sicer opisuje kot debelo žensko, razočarana zaradi rezultatov. Po poročanju portala Campus Reform je namreč intervjuvala 20 žensk in prav vse so imele negativno stališče do debelosti. Teza njene študije, ki je bila premierno objavljena na Mednarodnem forumu za ženske študije, je namreč bila, da so ženske že toliko “ozaveščene”, da se ne bojijo pridobivanja telesne teže in bi se kljub debelosti same sebi še naprej zdele privlačne. Da debele ženske niso atraktivne, je po mnenju Fahsove posledica patriarhata, seksizma in nasilja nad ženskami.

(Foto: iStock)

Fahsova, ki ženske tudi prepričuje, naj se ne brijejo pod pazduhami, saj s tem priznavajo nadvlado moških, trdi, da se ženske bolj bojijo zrediti, kot da bi živele s svojo debelostjo. “Strah pred debelostjo je ekstremen,” pravi profesorica, ki je bila zgrožena nad štirimi intervjuvankami, ki so se med njeno resno raziskavo smejale. Ampak, kdo se ne bi smejal, če bi vas kdo vprašal, kaj si mislite o tem, da bi na hitro pridobili 45 kilogramov.

Breanne Fahs (Foto: http://www.breannefahs.com)

V zaključku študije je izrazila resno zaskrbljenost, ker prav nobena ženska, ki je sodelovala v raziskavi, v debelosti ni videla prav nič pozitivnega. “Debelosti ne smemo razumeti kot negativno lastnost, saj feministična teorija pravi, da je stigmatizacija debelosti povezana s seksizmom. Dejstvo, da ženske ne vidijo debelosti kot svobode, nam veliko pove o vsiljenem pogledu na debelost,” pravi Fahsova, ki seveda pozabi, da je debelost škodljiva zdravju in je vzrok za številne bolezni srca in ožilja.

(Foto: iStock)

In kako se je končala zgodba med Swiftovo in Gomezovo?
Feministke so doživele hladen tuš, saj se Gomezova ni odzvala po njihovih pričakovanjih (da bi se še bolj zredila) in je shujšala. Levičarske aktivistke so se spet oglasile in to označile kot nasilje nad telesom, ravnanje Swiftove pa je bil za njih še dokaz več, da gre za sovražnico žensk, kar naj bi po njihovo “dokazala” že leto pred tem, ko je nastopila v Victoria’s Secret Fashion Show. Njihovih opozoril naj ne nastopa v šovu, ki povzdiguje vitkost in žensko lepoto, namreč ni poslušala. Tudi sicer je zaradi politične nekorektnosti ne marajo. Njen video Shake It Off so označili za rasističnega, ker je v njem premalo črnskih plesalcev in plesalk; njen video Wildest Dreams za povzdigovanje kolonializma v Afriki; njeno žensko “ekipo” prijateljic pa za “demografsko problematično” (sama mlada dekleta, vsa vitka, poslovno uspešna,  samo ena črnka in podobno) in antifeministično (sama lepa dekleta).

Kavarna Hayek

 • LEVI TELEBAJSEK

  Če ženska nima nobenega cilja v življenju in ne more shujšat ni preveč lepa zato postane feministka potem pa hoče še druge spraviti v isto past podobno kot levičarji.

  • T-Rex

   pa še lezbika postane po možnosti.

 • cploger

  Z nekaj kilogrami več in na pravih mestih, ni nič narobe. Da je pa zanemarjena, pa zna biti problem. Sprehodi med ljudmi odpadejo, ker se je bodo ogibali, v naravi pa tudi, ker jo lahko kakšen jager zamenja za kapitalnega merjasca…

 • janez zorman

  Kakšnih posebnih lepotic ni med slovenskimi feministkami in lezbačami. Ne vem zakaj tako ?!

 • bednick

  Tipično.
  Išče kruh s populističnim gobcanjem.
  Ko bo zbolela, bo pa iskala vrok v stresu, ki so ga kao povzročili tisti, ki špeh bombe stigmatizirajo.
  Zdravniki bi morali debelim pijavkam odklonit pomoč in zadeva bi bila hitro rešena.

  Debelost( v kolikor ni bolezenska),
  je
  NORČEVANJE IZ ZDRAVJA.

  AMERIKA JE PA ITAK BOLANA.
  3/4 AMERIČANOV JE PREDEBELIH

 • RealRevolution

  Moski so ubogi zaradi takih zensk napolnjenim z zlom.Moski bi se radi zenili,pa feministke unicujejo zakone in v principu ze v rani mladosti najstniskih zensk.Iluminati so nasankali druzbo s ponujenimi uzitki,zaradi tega pa je rodovitnost na visku(ni samo stvar spolnih odnosov,se druge reci so,ki so nas pripeljale do razuzdane druzbe) in zenske oddaljujejo od moskih.
  No s takimi,se ljubezen,ce je sploh bila in ne samo telesna privlacnost hitro ohladi.In potem locitve,groza.
  Tumaste so tako,da sploh pojma nimajo.Pravzaprav so proti zenskam in njihovi ljubkosti,zenskosti.
  Podpirajo pa lezbicnost,sexualnost s stvarmi in zivalmi…

  Levitik 20,1-27
  13 Če kdo leži z moškim, kakor se leži z žensko, sta oba storila gnusobo; naj bosta usmrčena; njuna kri pade nanju.

  15 Če kdo spolno občuje z živaljo, naj bo usmrčen; in žival zakoljite!

  Pregovori:
  12:4
  Vrla žena je krona svojemu možu,
  ostudna pa je kakor trohnoba v njegovih kosteh.

  21:19 Bolje je prebivati v pusti deželi
  kakor s prepirljivo in jezljivo ženo.

  21:9
  Bolje je prebivati v kotu na strehi
  kakor s prepirljivo ženo v skupnem domu.

  30:20 Pot prešuštnice pa je taka:
  Uživa, potem si obriše usta
  in reče: »Nič hudega nisem storila.«

  2 Timotej 3:1-7
  1 Tole pa vedi, da bodo v poslednjih dneh nastopili hudi časi. 2 Ljudje bodo namreč samoljubni, lakomni, bahavi, prevzetni, preklinjevalci, neposlušni staršem, nehvaležni in nesveti, 3 brez srca, nespravljivi, obrekljivi, brez samoobvladovanja, divji, brez ljubezni do dobrega, 4 izdajalski, predrzni, napihnjeni. Raje bodo imeli naslade kakor Boga, 5 držali se bodo zunanje oblike pobožnosti, zanikali pa njeno moč. Tudi teh se izogiblji.

 • Ana Job

  Hahaha, meni se z debelostjo ni potrebno ukvarjati zahvaljujoč genom. Res je užitek pospraviti pizzo in še torto povrh in biti pred končna slabe vesti. ;-)))

  • slosin

   za nas suhce pravijo, da nažiramo sami sebe, debeluharji pa druge…he,he,he…

   • Ana Job

    Debeluharji so na nas jezni, ker fajn zgledamo in lahko jemo, ne da bi se nam nabiralo. Jaz uživam v dobri hrani in tudi v vsem drugem. Delam, kar mi paše in sem flegma. Zakaj bi trpela in se obremenjevala? Življenje je kratko in eno samo,zato bodimo veseli in dobre volje. Ne pustimo se motiti.

    Lep pozdrav

    P. S.
    Razen sprevržene, levičarje je treba pa držati na kratko in biti nepopustljiv z njimi. :-)))

   • slosin

    ups, kje je pa tvoj in moj komentar….?

    • Ana Job

     Oba sta šla po gobe. Itak midva nimava problemov z debelostjo. :-)))

     • slosin

      Malce za smeh…

      Ekrat me je malce zavaljen znanec podražil, ‘ti, ampak prov debu pa nisi’…
      Odvovoril sem mu ‘tako vsaj nisem kriv za lačne v slo, tako kot ti’…

      No, v mislih sem si pomagal z anekdoto Bernarda Shawa, ki gre nekako takole.

      Na banketu sedi nasproti suhljatega Shawa debelinko, ki si ga je hotel pred družbo malce privoščiti na račun njegove suhe postave:

      ‘Gospod Shaw, ko vas človek pogleda, ima občutek, da je prišla lakota v deželo’…
      Shaw pa: ‘Gospod, ko pa pogleda človek vas, ima občutek, da ste te lakote krivi vi’…

      Upam, da ne pripovedujem starih štosov, saj menda veš, zakaj je Kabel Abla ubil…

     • RATATA

      Kajn problem?

     • slosin

      nicht, Kabel problem…

  • mannuro

   Tak, sedaj se je pa še ta oglasila. Zdaj te smo tam! Zdaj pa bo vojna :)))))))))))

  • Mihilus

   Danes obstajajo raziskave za vsako bedarijo in te so pokazale, da suhci, ki mislijo, da ogromno pojedo v resnici pojedo precej manj od bajsijev, ki menijo, da pojedo zelo malo.

 • hle

  Večina nas moških ima raje ženske z oblinami kot pa obešalnike tako da je to da smo za tako samopodobo žensk krivi moški ena od najhujših feminističnih laži še Vuk Godini se je enkrat zareklo da so feministke najhujši sovražnik današnjih zahodnih žensk

 • baubau

  Kdor je predebel,je tak lahko zaradi bolezni-a teh je najmanj-ali pa ,zaradi požrešnosti in lenobe. Prav v vseh primerih pa potrebuje zdravljenje telesa in duha.

 • Antonius

  Res je, da se mi kdaj ob pogledu na kakšno v glavi sprehodi pomisel, da bi dotična morala malo pomisliti na svoje zdravje.
  Po genih smo, kakršni smo. Eni-e bolj suhi-e, drugi-e močnejši-e in tretji obeh spolov brezprekornih postav.
  Verjamem, da očem vsakdo najde za sebe, kar mu je všeč.
  Deset let nazaj sem po imenitnem 60 kilometrskem kolesarjenju v gostilni Pri Pavli ob enem piru s športnim sotrudnikom opazoval poletno zelo lepo urejeno gospo petdesetih let in se v mislih “muzal”. Bila je polnejših telesnih oblik, AMPAK?! Kakšno žensko dragocenost je ponujala očem. Črnolasa, urejena od glave do nog, odeta v bordo odtenku svile, je bila res NEKDO, da sem ji dovolil nagajivo sprehajanje v mojih mislih.
  Kaj bi takrat kdorkoli modroval o njenih kilogramih, niti slišal ne bi.
  Polnejših oblin, AMPAK zares zelo ženstveno lepa. Ob izbranem kozarcu temnega je svojim pošiljala pošto z vtisi njenega turističnega potepanja.

 • Ana Job

  Ljudje čustveno praznino v sebi pogosto kompenzirajo s hrano. V resnici potrebujejo ljubezen in razumevanje. Pravo razumevanje lahko nudi samo enakovreden sogovornik, ki je na isti valovni dolžini.

  • mannuro

   V šoli to poglavje samo bežno omenjajo, doma tega ni, LGBT “sektor” pa pomeša in uniči še tisto kar je ostalo – ker pač ne razumejo!

   • Ana Job

    LGTB sektor je razdeljen na dva dela in sicer na mešalce dreka in mešalce zraka, oboji skupaj, pa ne spravijo skupaj ničesar pametnega.

    • mannuro

     Ma nee no Ana.. zakaj ustvarjaš nepotrebno birokracijo.. teh osebkov ni niti za en sektor.. ampak za posebni oddelek v določeni “ustanovi”. Ni druge.

  • Borut Stari

   Prav, vedar v tem primeru nastopijo asimetrične informacije. Vsakdo pozna bolj podrobno le svoje težave in tako imenovana “ista valovna dolžina” postane le iluzija.

   • Ana Job

    Srečo je treba imet, da najdeš človeka, ki ti je podoben. In včasih tudi več glav, več ve. Ljudje smo družabna bitja. Včasih se skregamo, se pa tudi smejimo, klepetamo in potrebujemo drug drugega. Lp :-)))

 • mannuro

  Fahs – debela, tupa, lena, grda! Ne gre drugače. Živi v svetu najbolj ubrisane “teologije”, kar stoji zamlja. Raje zapravlja čas za idiotizme, osebne izgovore, namesto, da bi nekaj naredila zase – na sebi. Tako enostavno to je. Tisti ženski, ki je debela zaradi bolezni, tisti gredo vse moje simpatije, ker ni vse samo v izgledu, ampak tudi kako razmišlja in kakšno kulturo ima. Taka je sonček. To pa njena filozofija naredi ekstremno grdušo.

 • mannuro

  Hudič je v malih detajlih.. ustrašle so se te! Imaš prav!

  • Ana Job

   Če pa bo, bomo pa razporedili čete in šli v napad. Ni nobenega problema, sem v pripravljenosti.

   • mannuro

    Veš, bom raje tih, ker ne bi bil vzrok pohoda :))))

 • freedomfighter

  Preziram debele ljudi ker so lenuhi in zanemarjenci…le tistih ki imajo res zdravstveno tezavo ampak teh ni veliko

 • slosin

  …oh Ana, kako b se mi šele zahvaljevala, če b z mano seksala…
  lp

 • šmentanamuha

  Hm, po prebranem sem prišla do zaključka, da imajo levičarske aktivistke-feministke v resnici težave s svojo samopodobo. Počutijo se nezadostne in v odnosu do moških nezadostne-nelepe, zato jih je popadel takšen bes. Same Medeje, ki v svoji globoki frustraciji razvijejo sovraštvo do moških, ker se v bistvu čutijo neljubljene, nelepe. To je lahko resen problem, ki pa korenini prav nekje na začetku življenja, ker zaradi nekih razlogov niso bile sprejete (pri očetu, mami ali obeh, verjetno pa je ključ v očetu). Hladni neljubeči odnosi v družini lahko resnično trajno poškodujejo otroka in bodočega odraslega. V svojem občutku nezadostnosti potem iščejo svojo identiteto tako, da spreminjajo spol ali se protestno obrnejo proti nasprotnemu spolu ali zganjajo kakšne druge promiskuitetne dejavnosti.

  Prešinila me je misel, da je morda v ozadju te levičarske norosti – POMANJKANJE LJUBEZNI, ki je niso ali je ne prejemajo v primarni družini in posledično ne morejo razviti ljubezni do sebe. Džizs, to je delo za psihiatre in psihologe – levičarstvo, kot se danes prezentira, je bolezen duše.

 • xtc

  Swiftove ne maram preveč,ne vem pa čemu se ima amisla vtikati v stas Gomezove.
  Definitivno pa je nora feministka dokazala da je idiot z resnimi psihičnimi težavami saj je debelost enako nevarna kot pretirana,košščenost.Seveda pa velja zapisati,,da so avtorji “mode obešalnikov” ravno homosexualci iz modnega sveta kot tudi britja.Smešno pa je to,da so vsi ti pa “bratje” po politični usmeritvi.
  Seveda kaj več o nori feministki nima smisla razen tega da je grda,zmešana,zahojena ,zafrustrirana,predebela babnica,ki je žleht,ker se je očitno nihče ne loti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!