Oprostite, to ni zgodba o butalskem županu, to je zgodba o Miru Cerarju in njegovem novem kadrovanju

Butalci. Foto: STA

Nina Betetto, sodnica, ki konstantno krši človekove pravice. Marko Bošnjak, odvetnik iz odvetniške pisarne Čeferin, v kateri trenutno dela tudi znamenita nekdanja šefinja Pahorjevega kabineta Simona Dimic. In Nina Peršak, pravnica s posebnimi znanji iz prostitucije. To so izbranci, ki jih je koalicijska večina v državnem zboru potrdila kot kandidate za slovenskega sodnika na Evropskem sodišču za človekove plavice.

Izločila pa je Klemna Jakliča, dvojnega doktorja prava in predavatelja človekovih pravic na znameniti harvardski univerzi. In mu s tem tudi teoretično onemogočila, da bi bil izbran za evropskega sodnika za človekove pravice.

Največ glasov – 58 – je dobil Marko Bošnjak iz odvetniške družbe Čeferin. Vrhovna sodnica Bettetova jih je dobila 56, Peršakova, ki deluje na univerzi v Ghentu, 55, predavatelj s harvardske univerze in dvojni doktor znanosti Jaklič pa le 37.

Eh, še en kadrovski cunami
Glasovanje v državnem zboru je po svoje – vsaj glede na strokovne reference, ki so jih imeli posamezni kandidati – veliko presenečenje. In pa seveda glede na vsa zagotovila Mira Cerarja pred volitvami o novi politiki in o novem načinu kadrovanja, kjer bo pomembna strokovnost, ne pa strankarska pripadnost oz. še bolje rečeno – jasna ideološka opredeljenost.

Toda po kadrovskih cunamijih na slabi banki, kjer je vlada Mira Cerarja izgnala tujce in nastavila svoje, po kadrovskem cunamiju na SDH, kjer je vlada Mira Cerarja za vodenje “največjega slovenskega podjetja” imenovala prav tiste, ki so pred tem dobesedno potopili slovensko gospodarstvo, bi bilo skoraj iluzorno pričakovati vsaj trohico demokratičnih standardov in željo, da se v Sloveniji uvede pozitivna kadrovska selekcija.

Morda vas zanima tudi: Cerarjeva SMC Slovenijo vpletla v nov mednarodni škandal

Sodišča so očitno zelo pomemben del sistema, ki ga z redkimi izjemami popolnoma nadzoruje levica. Želja, da bi imeli neposredni vpliv tudi na Evropskem sodišču za človekove pravice, je bila očitno tako močna, da SMC tudi na videz ni smel pokazati vsaj kančka demokratičnosti in poleg dveh svojih poslati še nekoga, ki ne spada v sfero ideološke levice, ima pa – na njihovo žalost – z velikim naskokom daleč najboljše reference.

Miro Cerar po poti Alenke Bratušek
Ko smo pred letom dni s sočutjem opazovali trpljenje Alenke Bratušek v Evropskem parlamentu in zardevali od sramu, kakšne kadre pošiljamo v EU, se je zdelo precej neverjetno, da se zgodba lahko ponovi. Pa se je. Če smo pred letom dni v Bruselj pošiljali tri kandidate, katerih glavna referenca je bila podpora politične levice, tokrat ponovno pošiljamo tri kandidate, katerih glavni adut je znova podpora politične levice.

Za mednarodni škandal je kriv tudi Pahor
Boštjan M. Zupančič, dosedanji sodnik na evropskem sodišču, je opozoril, da bi bila neizbira Klemna Jakliča mednarodni škandal. Mednarodni škandal, za katerega bo moral odgovornost prevzeti tudi predsednik republike Borut Pahor. V državni zbor je poslal štiri kandidate. Lahko bi samo tri in bi se s tem izognil očitkom, da si je zgolj po pilatovsko umil roke. Koliko je na to odločitev vplivala njegova nekdaj tesna sodelavka Simona Dimic, je drugo vprašanje.

Sta si pa tako Miro Cerar kot Borut Pahor vsaj v nečem res podobna. Oba sta, predno sta postala predsednika vlade, na volitvah zmagala s ponudbo o novem načinu kadrovanja. In oba sta dokazala, da je vladna kadrovska politika lahko še bolj brutalna, kot smo je bili navajeni do sedaj. Cerar je v tem smislu precej presegel Boruta Pahorja.

Kakorkoli – Fran Milčinski ima na onem svetu zagotovo dovolj gradiva, da napiše novo povest o Butalcih.

Uroš Urbanija

 • HUDIČEK

  V Sloveniji se zgodba o butalcih piše sama

 • Bilderberg

  Pa mi enega sodnika ne premoremo na najnižjem nivoju, z zdravo pametjo. Vsaj srečal še nisem takega. Kako bi potem lahko našli kakega na najvišjih nivojih?! Oni so sposobni nekoga križat, čeprav je obsodba skregana z zdravo pametjo – ker je tako po zakonih. Slovenija je nepravna država kjer poštenjak ne more računat da ga bo sistem zaščitil. Nasprotno. Sistema se mora bat!
  Trenutno ta isti sistem ne dovoli samoobrambe življenja državljanov. Čemu potem smisel države? Javni paraziti se obnašajo kot da smo državljani njihov servis in ne obratno.
  Ono: “Sodba v imenu ljudstva” – to je treba prepovedat. Naj napišejo: “Sodba v interesu javnih parazitov!”

  • Duhec

   Žalostno je, ker majo pamet…. ni pa zdrava.

  • karlina

   Pravzaprav, sodba v imenu levice.

 • Duhec

  Cvetovi lopovske levice…. ne morš, da jih ne sovražiš.

 • Rožle

  Leva je skos leva…pa kukr kol obrneš….

  • Kučko pod pručko

   A tud, če jo gledaš z desne???

   • Rožle

    To je pa že filozofsko vprašanje…!..Drugač pa levaka ne moreš prepričat, da obstaja tut desna…!

   • Krtača17

    Ne moreš zgrešit – dve leve roke. Kot desna – dve desni roki (pač kontrolirana opozicija – takoj ko bo na oblasti bodo harali dalje po starem “kot levaki”).

 • Duhec

  Levi terorizem…. islamski skrajneži so krvoločni, levi delajo z občutkom…. rezultat je pa primerljiv.

 • John

  Ja, jo beremo vsak dan.

  V novicah iz Doline.

 • Ryuk

  Negativna selekcija ni v Butalah nič novega.

 • Duhec

  Levici se na naslednjih volitvah obeta še ena zmaga…. znajo in zmorejo…. nasprotniki pa ne. Tud ta portal…. ne bo prnesu željenega učinka…. ker niste kritični, do vseh…. bv desno trobilo brez repa in glave. O komentatorjih pa zarad etike in morale ne bom…. kje je hannibal, zakaj ga več ni??? Sej ga niste bli vredni, da je sploh tle komentiru…. svojmu ste zabil nož v hrbet. Zato pa dihate na škrge a ne??? To je šele začetek…. levica je vse naštudirala, lepo se zapletate.

  • marta

   Duhec pa kako moraš imeti vedno tako negativne misli.

   • Duhec

    Realna sm… pr men za vse veljajo isti vatli, brez izjem…. zato pa mam sovražnikov, da jih ne morm niti preštet…. če bi jih že štela, pa jih ne. Če se motim, bom priznala in se opravičla…. sm pa prepričana, da se ne.

   • karlina

    Marta, tudi jaz že dolgo nisem več optimistična, glede na vso svinjarijo, ki se dogaja v naši državi.

  • Nata

   No , če je zate to, da znajo in zmorejo……..pa vse imajo naštudirano ??
   Kaj pa to pove ? Za vsako ceno premagati ” nasprotnika ” ? Z lažjo o glasovanju po vesti itd………
   Ne vem , kdo se zapleta ?Ti pa si malo zgrešil smer !!

   • Duhec

    Točn to pomeni…. za vsako ceno premagat nasprotnika…. bravo…. in jim ratuje.

    • karlina

     Se strinjam, žal, preko trupel do vsega, nismo daleč od Grčije, oz. smo že druga Grčija, tako ne more iti dolgo.

     • Duhec

      Konc je… tovarišem je uspelo.

    • John

     Seveda jim. In jim bo spet. In Zoki bo spet žepan najlepšga mesta na svet, de. Kaj naj ti rečem?
     Očitno smo prst pod grlom druge steklenice – črn in brezbožen obup (prosto po Steinbecku, Polentarska polica)

  • Ruggedplant

   Pojdi na volitve, prisili vse svoje sorodnike, znance in prijatelje in imamo možnost da to spremenimo. Na zadnjih neregularnih volitvah je Partija res naredila takorekoč vse da se onemogoči opozicijo – Juga-style, ampak ključni faktor za katastrofalen rezultat gre žal prav nam, demokratom. Namesto, da bi nas kampanja stalinističnega kova z zapiranjem predsednika največje stranke še bolj združilo, da bi VSI prišli volit, je več kot polovica demokratov ostala doma(??!) Takšna dejanja državljanske pasivnosti in vdanosti v usodo so zame veliko večje izdajstvo domovine, kot pa dejanja levice katerih agendo o uničenju demokracije na slovenskem itak vsi poznamo in pričakujemo. Podoben primer je podpora Odboru 2014, ki ga na načelni ravni podpira vsak ozaveščen homo sapiens, pred sodiščem pa se nas zbira od 70-100 ljudi namesto 70.000-100.0000. Ja, za trenutno situacijo v Sloveniji smo krivi tudi protikomunisti s svojo anonimnostjo, pasivnostjo, tišino in popolno nepripravljenostjo do javnega udejstvovanja – pa naj gre za leve forume, gostilniške debate, rojstne dneve v širšem sorodstvenem krogu in podobno. Na njihovi strani je vse – od izobraževanja, kulture, gospodarstva, prava in medijev (ki jih vse s pridom uporabljajo), na naši pa PAMET in SRČNOST DOMOLJUBJA, UPORABIMO JU!!

 • marta

  Poslanci pa vas ni nič SRAM, kako nerazgledani ste???

  • karlina

   Ah, daj no Marta, kako jih bo sram, če so jih njihovi starši in stari starši-komunisti naučili vseh lumparij.

 • Nata

  Ja ……..in tisti Butalci so Slovenci – Slovenke , ki vedno znova volijo ” nove obraze ” !

  • karlina

   To pa samo zaradi tega, ker nas je premalo poštenjakov in moralnih ljudi. V tej državi je poštenost in morala že zdavnaj padla na izpitu. Ne glede na to, kakšno škodo delajo okoli sebe, važno jim je samo to, koliko jim bo padlo v žep, čisto nič drugega.

 • Duhec

  Kaj delata Kos in Praprotnik na NLB-ju??? A sta bla nagrajena??? Levi podn…. aja še na Klemenčiča grdobo sm pozabla…. tud on ni minister za pravosodje za bv…. posebne zasluge. Kaj so nardil Janši??? Sramota….

 • Borut Stari

  Kako migranti prav pridejo. Koristen paravan za prikrivanje svinjarije. Kako je že rekla Cerarjeva mati nekoč kot ministrica za pravosodje? “Vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje”.

 • Kučko pod pručko

  Cmero je živčen kot pes, še bolj pa Murgel Cvergl!!!

  • Rožle

   Itaq..SMC…Smer Murgle Center…!

 • Duhec

  Miro Cerar je največji nateg Kučana&Co.

 • karlina

  Točno tako, to je zgodba o Butalcih, joj, joj, kaj se res dogaja v tej pokvarjeni državi, tega človek res ne more razumeti. Čisto povsod, sami naši in dokler bo tako, verjemite, da nas Evropa niti slučajno ne bo jemala resno, sramota in še enkrat sramota.

 • Kučko pod pručko

  Dokler bo Kučan živ, ne bo niti za dlako bolje (Moderator, to ni poziv k likvidaciji, ampak kruta resnica)!!!

  • Duhec

   Poglej ga…. napihnjen kt balon in še kr živ…. ne more crknt. Moderator bo spet brihtn…. ko mi še on začne, se mi obrne želodec.

   • Kučko pod pručko

    En balon je že poču (Tončka ni nikjer več, a morda veš, kaj je z njim?), pa bo še drug. Samo prepozn!!!

    • Rožle

     Spletni nepridiprav…je njegov vnuk …na Kurah. On je šel pa v penzijo..!

     • Kučko pod pručko

      Malo bolj jasen bodi. Nisem bil toliko na Kurah, pa vsega ne vem. Kdo je njegov (Tončkov???) vnuk? A Balonar je šel v penzijo? A se sploh še kdaj oglasi???

     • Rožle

      Spletni nepridiprav…je njegov vnuk ..
      Ne znam ti ga opisat . Ti ga bom enkrat pokazu na Kurah,,,!

     • Kučko pod pručko

      Aha, “Spletni nepridiprav” je nick. Prej sem mislil, da kar tako nekomu praviš. Nisem ga še zasledil na Kurah. Sicer pa pravim, da nisem bil tako reden gost. Sedaj pa sploh nisem več. Kaj je pa z Balonarjem? Ali veš, kdo to je? Enkrat sem ga sprovociral, da se mu je zareklo, da je bil publicist. Kar veliko je vedel, zato je res lahko bil kaj takega!!!

     • Rožle

      Vem samo, da je že fejst v letih…drugač pa pojma nimam kdo je..!..Jp..o Janši je znal kar veliko povedat..kot, da bi se poznala…

     • Kučko pod pručko

      OK, hvala!!!

 • Kučko pod pručko

  Če bi bil jest policaj, bi prežal na Cmerota v vseh mogočih urah. Bi že najdu kej, da bi mu pobral še zadnje evre iz žepa in to brez polovičke. Pa še s pendrikom bi ga ubrisu po buč!!!

  • Duhec

   Policija je leva…. ukvarja se sam z nasprotniki levice in bv kriminalčki.

 • sanguis sacrum

  ampak..lepo vas prosim…to je odločitev v imenu ljudstva…saj s(m)o take poslance izvolili…

  • John

   Jaz sem brez oklepaja.

  • sunday

   jaZ jih nisem volil, ne TEH !!

 • Slovenec 33

  Veste ljudje, da nikjer na svetu okupatorji in domači izdajalci ne spoštujejo osnovnih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji ni nič drugače in zato kar pripravite poslovilni govor ob izgonu iz Šengena.

 • if

  Pahor, lahko bi poslali v parlament priimke treh kandidatov, poslali ste štiri.
  Zakaj?
  Rezultat je dal odgovor.

  Pahor, še enkrat ste se izrazili kot produkt negativne selekcije v podporo negativni selekciji in tako potrdili, da sodite v družbo negativcev!

 • Krtača17

  Imamo dve možnosti glede te vlade in nobena ni pozitivna: ali so dejansko butalci ali pa za denar v žepku slepo ubogajo zion? Katera torej. Pri drugi varianti – naj se ne nadejajo preveč da bodo kaj imeli od tega denarja…

 • antimur

  Kot berem na tujih družabnih omrežjih, je Merkelca najbolj osovražena ženščina v EU. V Sloveniji pa to stoprocentno velja za pokvarjenega Cerarja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!