Tehnična napaka Möderndorferju, kdaj bo izključitev?

Miro Petek (Foto: osebni arhiv)

Obupanost nad pravno državo in slovensko politiko ter dvomi v temelje demokracije se bodo še dodatno potencirali, če parlament ne bo takoj odstavil poslanca Janija Janka Möderndorferja z mesta predsednika preiskovalne komisije, ki sicer nosi zelo dolg naslov, njen krajši povzetek pa bi lahko strnili v Preiskovalno komisijo za prekrivanje pranja denarja in kriminala v NLB. Predsednik parlamenta bi moral sam od sebe sprožiti proceduro zamenjave že dan zatem, ko je revija Demokracija razkrila vlogo Möderndorferja v funkciji predsednika košarkarskega kluba Olimpije.

Möderndorfer je sodeloval pri kreditnih poslih Olimpije z NLB, ki so dodatno kopali bančno luknjo. Obstaja utemeljen sum, da so že pri najemanju kredita tako v Olimpiji kot v NLB vedeli, da kredit ne bo vrnjen, zato bi poslanec slovenskega parlamenta moral biti del preiskave, ne pa tisti, ki kot predsednik preiskavo vodi in usmerja. Konflikt interesov, kot radi rečemo.

Möderndorferjeve osebne izkušnje
Zakon o parlamentarni preiskavi ureja institut izločitve člana komisije v 3. členu, ki govori o tem, kdaj poslanec ne sme sodelovati v preiskovalni komisiji. Ko je komisija nastala, se za posle Möderndorferja ni vedelo in je postal član in predsednik komisije. Sedaj, ko je vse črno na belem in podkrepljeno z listinami, pa mu po četrti alinei omenjenega 3. člena v tej komisiji ni več prostora. Ta alinea je dovolj jasna, ko pravi, da v preiskovalni komisiji ne sme sodelovati poslanec, “če je ali je bil kakorkoli udeležen v kazenskem ali drugem sodnem ali upravnem postopku ali postopku o prekršku, ki je v neposredni zvezi s predmetom preiskave.”

Sicer pa je zgodovina te komisije zelo kratka, nastala je kot odgovor na Logarjevo preiskovalno komisijo, ki je v NLB razkrila milijarde evrov težko pranje denarja, ki je več kot očitno povezano s financiranjem terorizma, jedrsko proliferacijo ter financiranjem aktivnosti tujih obveščevalno-varnostnih služb v tej državni banki. Prva razlaga, da se je nekaj mesecev pred koncem mandata ustanovila by pass preiskovalna komisija na isto temo, je jasna: zamegliti in prekriti, kar se je v NLB dogajalo, in kolikor je mogoče, vzeti vetra iz jader Logarjeve komisije. Pri postavitvi Möderndorferja pa je bilo slišati še druge argumente, češ da je kljub skromni izobrazbi ta mož za vodenje te komisije najbolj kompetenten. Verjamem, da Möderndorfer ne bere filozofinje Hannah Arendt, ki je sicer priljubljeno čtivo levičarjev, toda Arendtova je očitno zapisala neko misel tudi po meri Möderndorferja: “Ne verjamem, da bi obstajal kakšen miselni proces, ki je možen brez osebnih izkušenj.” Razkritje Demokracije pa kaže prav to, da so kompetence Möderndorferja za vodenje komisije njegove bančne izkušnje, povezane z Olimpijo.

“Dober-za-nič”
V velike športne klube, za predsednike raznih zvez ali v olimpijske in druge komiteje se v Sloveniji postavlja najbolj zveste politične in gospodarske kadre. Möderndorfer je sicer tretja politična liga, vendar ga je na pozicijo predsednika v Olimpiji postavil Zoran Jankovič, sicer še v obdobju, ko sta še jadrala na istih valovih. Iz političnih vrst se na športnih funkcijah vseskozi vrti tudi Janez Kocijančič, ki si je tudi sam izbral svojega naslednika. Kot je Janković izbral Möderndorferja, tako je Kocijančič izbral Bogdana Gabrovca, za katerega se je ob letošnji olimpijadi ponovno pokazalo, kakšen revček je in da poteze še vedno vleče Kocijančič.

Möderndorfer, ki zunaj politike ni imel možnosti za vidnejšo profesionalno kariero, se je že zapisal v politično zgodovino samostojne Slovenije kot največji politični  konvertit, saj je na levi politični polobli že zmanjkalo strank, kjer še ni bil. V poslanski skupini SMC nekateri že komaj čakajo konec mandata, ker ne morejo prenašati njegove oholosti in prepotentnosti, ki je v obratnem razmerju z njegovimi sposobnostmi. Za retoričnimi sposobnostmi, ki jih nedvomno ima, pa je zaznati votlo drevo. Möderndorfer je eden tistih iz vrst poslanske skupine SMC, ki bi ga lahko najlepše označili z angleško povedjo “Good-for-nothing” oziroma “Dober-za-nič”.

Volivec nima vedno prav
Zelo zanimivo bo spremljati preostanek tega mandata, saj smo priča popolni izgubi orientacije vladajoče elite. Osebno ne verjamem, da bodo zamenjali Möderndorferja, očitno ga bodo “očuvali” na tem položaju in hkrati zavrnili poročilo Logarjeve komisije. Zakon bodo enostavno spregledali, morale in sramu pa aktualna brezobzirna koalicija itak ne pozna. Pa ni problem samo popolna dezorientacija vladajočih, enak problem so zmedeni državljani, ki ob vsakodnevni odmerjeni medijski dozi ne uspejo več slediti in razlikovati, kaj je narobe in kaj je prav, kaj je fake in kaj resnično, kdo je resen politik in kdo je zabavljač ali klovn. Zato nikakor ne drži, da ima volivec vedno prav. In ko se zmoti preveč volivcev, pač imamo kaos, kakršnega preživljamo zadnja leta.

Miro Petek

 • večni srb

  Delo pisateljev je miselni proces, ki ni povezan z realnimi izkušnjami.

 • Amerikanc

  Modernega so nastavili samo zato, da zamegljuje dejansko stanje banksterjev in da dela zmedo resnični komisiji, ki je praktično razgalila vse banksterje in Forumaše 21, ki so nam “ukradli državo”.
  Glede na to, kako se dementni tipčki obnašajo pred dr. Logarjem in kako jih, “revčke”, advokati držijo za rokice in jim prepovedujejo odgovarjati na vprašanja o kriminalnih dejanjih, bi morali vse te tipčke odpeljati direktno na zaslišanje in v pripor ter zapleniti vse premoženje na katerega so si dali vpisati zemljiški dolg. Tudi Modernega, če ni vrnil “košarkarskega” dolga.

  • Amerikanc

   Vprašanje je samo, kdo jim bi sodil ?! Veriga je po navadi zaključena.
   Nasadili bojo kakšnega reveža, ki je dobil poceni kredit za hiško, definitivno pa bojo pustili na stranskem tiru vso navezo okoli Autoccomerca – vse dementno, staro, obnemoglo, obremenjeno z zemljiškimi dolgovi…

 • moat

  Očitno je zmanjkalo aktualnih tem, zatorej je 5ek začel pobirati drugorazredne. Toda, a se SDS ne bori proti drugorazrednosti? Sam vprašam, res (mal po vaše)? Hec mora bit :).

  • Majda

   Ko bos sploh razumel, kaj je sporocil g. Petek, bos zginil s tega portala. Verjamem, da upanje umira zadnje, a vseeno, morda bos enkrat odrasel in uvidel, da si bil zblojeno nor! Voli te debile, ki nam sedaj vladajo in adijo pamet ter bodocnost!

   • moat

    Tudi tebi želim lep dan. Danes bo sonce, saj pomirja, res.

 • sloustava

  Kako brez pameti je tale tip, dokazujejo njegovi kahlasti nastopi. Vsakega povprecnega cloveka bi bilo sram, ampak res sram govoriti nekaj, cesar ne razume niti tisti, ki govori. Moderndorferja to ne moti, saj je tako zelo zblojen, da se niti v ogledalo ne pogleda. In taki nam vladajo, ljudje moji, take ste izvolili. A ste padli na glavo? Popravite svojo napako in ne spustite ga vec v Parlament! Je isti in enak kot Pozitivka Kociprova, ki was je hotela vecji krogec spraviti v manjsi krogec!! Srhljivka!

 • totex39

  Ta vlada je resnično lopovska, še zadnje meseca vladanja ustanavlja komisijo, ki jo vodi nesposobni človek, ki nima pojma o bančništvu.
  Razen tega pa NLB na Hrvaškem plačuje milijonske zneske davkoplačevalskega denarja, zaradi izgubljenih tožb, pa to je še začetek in o vsem tem naj bi bila vlada seznanjena in ni ukrepala.

 • dež

  Upoštevaje dejstvo, da na sejo komisije, ki jo vodi Jelka Godec, na pridejo niti poslanci opozicije, dvomim da lahko pričakujemo razrešitev JM. Sam pa ne bo odstopil, to se ve. Prepričan sem, da bo imel s svojim poročilom težave tudi Logar, za sprejetje končnega poročila bodo zagotovo težave s sklepčnostjo.

 • VERRZIFIKATOR

  Žani Moder Domfar

  MODERNI KOMISAR

  So imeli ga za komisarja,
  pa se je drugače izkazalo,
  službo zgolj zato se mu je dalo,
  da zaslužil bi si kaj denarja.

  Za modernega se je razglašal,
  zraven kot zdravilec se predstavljal,
  v času, ko se fant je že poslavljal
  in prav nenavadno se obnašal.

  Bil nazadnje tudi je predsednik
  neke prav fantomske komisije,
  po ukazih je igral režije
  vlogo najmodernejši prisklednik.

  V komisiji tega ni povedal,
  kaj na vso moč muči ga trenutno,
  marsikaj, a eno absolutno,
  da moderen ni, se je zavedal.

  Vedel, kakšna čaka ga usoda,
  kmalu namreč bo prišel iz mode,
  spet prenašal nočne bo posode,
  čistil bo urin in praskal moda.

 • lojze

  Petek ima prav, kar se tiče Moderndorferja in vladajoče politike, nima pa prav, ko pravi, da volivec nima vedno prav. Volivec ima vedno prav, ker je tisti, ki svoj prav vedno plača. Tudi zdaj ga plačuje z nizko pokojnino, z neodgvoronim in preobsežnim jaavnim sektorjem, s slabim sodstvom itd. Imamo pač politični sistem demokracije in ne meritokracije (ta se ne rodi iz revolucije).

  • tohuvabohu

   “Volivec ima vedno prav” je priljubljena fraza politikov, je pa popolnoma brez vsebine, torej je tudi irelevantno, ali drži ali ne. Slaba oblast itak ne prizadene le svojih volilcev, ampak celotno populacijo.

   • Mojca pokraculja

    Imaš prav. Norci v večini nam vladajo.

   • lojze

    Imaš prav, da slaba oblast prizadene vse. Prav zato ima volivec vedno prav, ker on slabo odločitev tudi plača za sebe in za druge. Če si prebral moj odgovor, si lahko ugotovil, da so volitve temeljna bit političnega sistema demokracije. Sem pa napisal, da od tu naprej obstaja še meritokracija, ta pa se poraja v stoletnih (rekel bi politično večnih? )
    demokracijah in ne v revoluciji. Francoska, sovjetska, slovenska revolucija je meritokracijo uničila. Vse od pregnanstva do hudih jam. Volivci so zbegani, prestrašeni, podkupljeni s piškotki in nevedni. So pa volivci in nad njimi je le Bog.

    • mirodel

     Večina naših volivcev je predvsem naivnih in apatičnih, prevladujejo pa oportunisti.

    • tohuvabohu

     Vse ti dam prav, samo prosim, nehaj strašiti s takimi praznimi obtolčenimi frazami. To je butasta cankarjanščina, ki se lepo poda s slavno frazo “narod si bo pisal sodbo sam”. Najraje jo izgovarjajo politiki, ki po volitvah niso preveč zadovoljni z rezultatom. Prvič, kaj pomeni, da imajo volilci prav? Kdo pa jih vpraša za mnenje? Drugič, kaj iz tega sledi? Ali imajo politiki od tega kakšen koristen napotek?

 • Franc Šink

  Konflikt interesov med komunisti ne obstaja.Imajo skupnega.Takega ki ga razume celo Moedrndorfer!

 • mapu

  Tale modern je čist navadna povpetniška ri………t!
  Za stranko v kateri bo vedril še slišati nočem.

 • ljubinica

  Krivdo za kaoticno stanje v tej drzavi je treba pripisati predvsem tudi presstitutom v MSM.
  Primer: Vcerajsnji Studio ob 17ih. Pripravila Alenka Trlep, povabljeni samo najbolj levi levicarji: Pribac, Dragos, Neubauer.
  Vsi se strinjajo v svojih levicarskih nebulozah o zapostavljenosti zensk v Sloveniji in svetu. Pribac trdi, da neenakost izhaja iz davnine, krive so pa religije. Religije so zelo skodljive. (Ce so skodljive, bi jih bilo verjetno treba prepovedati).
  Pribac pravi (dobesedno!): Mi se tule vsi strinjamo, ampak ljudje mislijo drugace ….
  Za bozjo voljo, Trlepovka, a ni to JAVNA RTV, vzdrzevana od vseh davkoplacevalcev?! A tisti, ki “mislijo drugace” kot skrajni levicarji pa nimajo pravice izraziti svojega mnenja na javni TV?
  In nekemu profesorju se to zdi “demokraticno”?

  • ljubinica

   Jasno, da pridigarji enakosti niso omenili ENAKOSTI silnega feminista, promotorja in zascitnika LGBT in njegove farmacevtke ….

  • Mojca pokraculja

   Nisem gledala. Vseeno dodajam, kaj res noben novinar ne zna postaviti kontra vprasanja npr. Pribacu naj argumentira zakaj ljudje mislijo drugace. Tudi nisem zasledila vprašanja, ki bi bilo še kako na mestu, naj povedo kaj je za njih demokracija.
   Vsi ti novinarji samo kimajo in se strinjajo. Pezdetje oboji.

   • ljubinica

    To je bilo na Radiu, Studio ob 17ih.
    Radio 1. in 2. (Val202) program je se bolj levicarsko pristranski kot TV.
    En dan prej je bila tema Studia javna tv v EU in Sloveniji in njeno financiranje ….
    Povabljeni sami trdi levaki: Boris Bergant, Splichal in Milosavljevic …
    Ogabna manipulacija. Z izidom svicarskega referenduma so utemeljevali , ces da se ljudje zavedajo nujnosti javnega, neodvisnega servisa ….
    Niti besede ni bilo o tem, da je RTV osovrazena, ker so novinarji tako obupno pristranski ….

    • Mojca pokraculja

     Se opravičujem sem prezrla, da je šlo za Studio ob 17h.
     V celoti se strinjam s tvojimi ugotovitvami. Pravzaprav moram povedati, da je to ena izmed najbolj bebastih oddaj s posebej izbranimi novinarji. Kadar zaslišim avizo te oddaje in sicer ob 17h, ko so še pred tem poročila in napovedovalec reče, “takoj po kratkih poročilih” največkrat kar takoj ugasnem radio.Poleg debatiranja, ki je vedno tako strašansko “uravnoteženo”, da človek težko razume zakaj sploh debatirajo in sami sebe prepričujejo, so novinarji brezsramno v spregi s sodelujočimi gosti. Najbolj me moti, ker v oddajo ni mogoče klicati. No resnici na ljubo, najbrž bi tudi klici bili več ali manj abotni v stilu pritrjevanja in dobrikanja.

     RTV je sama sebi namen, je zlizana s politiko in diktaturo, novinarji pa v nekakšni zlagani maniri “neodvisnosti” skrajno nekritični. Vse več je tudi poročil, ki so takorekoč”predelana” s strani novinarjev, posebej dopisnikov iz tujine. Originalnega prispevka praktično na TV ne vidimo več, vse so samo “poročanj neodvisnih” novinarjev. Manipuliranje kot v letih težkega socializma in samoupravljanja. Zato naj ne govorijo o neodvisnem javnem servisu in o nujnosti javnega medija.

     • ljubinica

      Vse, kar si napisala, drzi.
      Val 202 je pa sploh domena skrajne levice. Niti najmanj se ne trudijo za kako “uravnotezenost” ….

     • ljubinica

      Se to: Sprasujem se, ali teh ljudi ni nic sram ali ne dajo nic na svoj ugled in cast, ko vendar vidijo, da so kritike njihovega “novinarstva” upravicene …

     • Mojca pokraculja

      Oni so sveto prepričani, da se jim ne more nič zgoditi. Zato se jim ni treba ukvarjati niti s sramom niti z ugledom, kaj šele s kritikami. Bistvo je da so na”liniji”. Če bi pisali in delali drugače, jim grozi linč urednikov in ostalih kolegov.
      Tako je tudi drugod, med sodniki, dohtarji, učitelji itd. Brez navodil se ve kako je treba delati. Ni rešitve, slovenije ni več. Na žalost.

   • ljubinica

    Seveda so bili gostje nacrtno izbrani. Novinarka Trlepova je tocno vedela, kaj bodo povedali in to je bil njen namen. Vsi, novinarka in gostje, so se v vsem strinjali.
    Kot v casu enoumja ….

    • samotoje

     Izjava moje frizerke:”A ni bilo včasih luštno? Politiki se niso nič kregali, ampak so se vse lepo zmenil'” Ta “včasih” je seveda bivša Juga-zdaj na poti oživljanja.
     Take so te oddaje.

  • Borut Stari

   Javne RTV ne gledam in tudi ne plačujem. Tam je oder za medsebojno občudovanje režimu privrženih osebkov.

   • žogica

    Kako je možno, da ne plačuješ RTV, živiš v jami ?

    • Borut Stari

     Nimam gospodinjstva. Enostavno a ne.

  • mirodel

   Poslanstvo RTV-ja je pač že vseskozi poveličevanje levičarske sfere in njenih idej. Vodilna struktura in defaultirani novinarji že vedo zakaj. Kako jih je nekdo že poimenoval? Mislim da presstituti.

 • tasilo

  Da ne bi kdo po nesreči kdaj tega Möröndörfärja kremiral, ker take možgane je nujno treba prepustiti znanosti.

  • Mojca pokraculja

   Odlično, bognedaj da izgubimo tak fenomenalen primerek mozganske nagubanosti . V formalin, nujno!

  • traktor

   Tule imaš popolnoma prav. Človek je nadnaravno inteligenten. Če ne bi bil, mu ne bi poratalo vsakič znova nategniti raje.

  • slosin

   baje ima možganske ventrikle velikosti postonjske jame…

 • Mitja Mazini

  Vsi poslanci ki imajo kredit pri katerikoli banki bi po tej logiki morali odstopiti. Tisti ki namenoma sirijo paranojo ponavadi sami pristanejo v dolocenih institucijah. Res nizek nivo clovecnosti.

  • osa

   to je paranoja,da 3x manj zalužim v sloveniji, kakor v avstriji za enako delo

   TO JE PARANOJA

   • Mitja Mazini

    a se ti spoznas na PARA zadeve?

 • DUŠAN ZALAR

  To,da en bolničar raziskuje največji bančni rop v zgodovini SLO pa je za KOZLAT !!

  • žogica

   Ti podcenjuješ bolničarje, še rabil jih boš !

   • ALERON

    ja, ma bolničarje ko bom bolan ne pa gobezdala

   • Brane Novak

    bolničarja ja, za kahle odnašat je pa vsak dober. je cmerar razpispl 100 novih delovnih mest.kvalifikacija: važno, da si naš

 • Krtača 20

  Kaj je petek spet nore gobice jedu? Odkar je lahko arestant jajo v parlamentu je vse dovoljen. Sej to bi mogu pa petek vedet ne? Če velja za enga, pol velja tud za druzga. Aja sam za jajota sme veljat, nadšiptarska rasa pa to…..

  • Brane Novak

   če b rad gobe, povej, imam tud tiste za pamet oplemenitit, keč pa je v tem, da moraš misliti resno, brezposledic. aja pol ne bi blo takih komentarjev.

 • mirodel

  Mödendorferju lahko štejemo v dobro, da bo tudi zaradi njega na naslednjih volitvah SMC erodirala

 • Vera

  Žal bo ta vlada vztrajala do konca, pa četudi Slovenijo ” vrag pobere ” . :(

  • sprehajalec

   Pomemben del poslančevega življenja so počitnice Vera. Krompirjeve, Božične, Velikonočne, Zimske, Jesenske, Podaljšani Vikendi združeni z prazniki in kar je glavno 3 Mesece poletnih.

   Delovni koledarček je ena najbolj pomembnih informacij v letu za vsakega poslanca in Javnega Uslužbenca, saj si na njegovi osnovi splanira počitniške aktivnosti prihajajočega leta. Ponavadi je plan teh aktivnosti končan do 3.01. vsakega leta. Ostali plani, kot plan službenih aktivnosti, pa realizacije, službenih poti itd. so manj pomembni in podrejeni prvemu.

   Zato je tvoje pričakovanje, da bo sedaj kdo pustil vlado oditi in s tem pokvariti vse splanirane počitniške dejavnosti iluzorno.

 • if

  Če bi bil Möderndorfer demokrat, ne bi bil Möderndorfer!
  On je lakajska lutka v službi nedemokracije, je en od ljudi, ki so zlorabljeni za zlorabo RS! To zlorabo lahko nevtralizira le volilno telo.

 • Ana Premuž

  Ta se bo že znašo , se bo nekje zraven prislino pa spet sedel v parlamentu , verjemite mi taki najdejo skozi pot na žalost .

 • Pavla

  Miro ti si že zdavnaj zgubil vso kredibilnost, ko si se zlizal z izrojeno desnico.

  • Brane Novak

   a si ti tista pavla, kjo na FB vsi blokirajo? po komentarjih bi te še jest, pa si lahko srečna, da nis moj prjatu

  • hermannn

   Pavla, moraš pa priznati, da se je v vaših vrstah pojavilo hudo nelagodje, ko se je ob uboju slovaškega novinarja cela Slovenija spomnila vaše mafije, ki je pred leti hotela umoriti MP. Ste mislili, da so ljudje pozabili. Napaka, Pavla, napaka!

 • ljubinica

  Ce bi imeli postene, neodvisne MSM , zgube, kot je ta … dorfer ne bi mogle prosperirati. In taka vlada, kot je Cmerarjeva, ne bi mogla obstati.

 • Jovo Jamnica

  Grozljivo!

  Senzacionalno: iz zanesljivih virov smo izvedeli, da se @BojanPozar namerava jutri zažgati pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani. Razlog tiči v dejstvu, da ga dominantni mediji ignorirajo. Prenos od 10.10 na 1. programu @radioPrvi

  Radio GA-GA

 • Get Smart

  Edino, kar je v Sloveniji izrojenega, so kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE in
  MURGL SRBo RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNE ZLOČINSKE kreature,
  ki se povrh vsega celo same imenujejo in DOKAZANO tudi so “smrtni neprijatelji ljudi”,
  torej SERBUSNI nastavljaći dupeta gazdi, LAŽNIVCI morilci ROPARJI pedrofili PEDOFILI pasjejebci in kar je zlizanega s kaviarKOMINTERNO in tu MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  Gospod Petek pa je “ZLIZAN”, če naj uporabimo pojem,
  ki ga je ponudil MURGLSBSKI mekanocurći z vzevkom Pavla nje — btw, a ni zanimivo, ko si
  MURGLSRBO JUGOKOMI nastavljaći dupeta gazdi pomenljivo nadenejo ženske vzdevke —
  torej,
  gospod Petek je ZLIZAN s POŠTENOSTJO, je ZLIZAN s SVOBODOLJUBJEM,
  je ZLIZAN z RESNICO, je ZLIZAN s PRAVIČNOSTJO in kar je še
  ZNAČILNIH SLOVENSKIH odlik, ki smo jih SLOVENCI PODARILI svetu,
  je skrata ZLIZAN s KULTURO ŽIVLJENJA.

  Medtem pa so MURGL JUGOKOMI kreature ZLIZANE s “kulturo SMRTI”,
  torej med lizanjem in nastavljanjem dupeta gazdi so zlizane z LAŽJO,
  so ZLIZANE z MURGLSKIMI govni in blatenjem, so ZLIZANE z ROPANJEM Slovenije,
  skratka so ZLIZANE z ZLOČINI PROTI ČLOVEŠTVU.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

 • Get Smart

  Tovariš Modernaseljaćino bo izključen in priključen prevzgojnemu sistemu na Dobu,
  ko bo Slovenija OSVOBOJENA
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE in bo
  de iure in de facto veljalo pravo države Slovenije, ki sedaj seveda ni v veljavi,
  saj MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature gonijo svoje JUGOKOMUNISTIČNO “pravo” nje.

  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  Ljudi in pa “smrtne neprijatelje ljudi”, kot si MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature same pravijo,
  ločite po delih. PO DELIH jih prepoznate.

  Kdor laže, krade, ropa, mori ljudi, posiljuje pionirčke in pse, nastavlja dupe gazdi …
  in kar je še značilnih del kaviaržidoKOMINTERNE in njihovih SERBUSOV,
  kdor je torej pristaš in izvajalec KULTURE SMRTI,
  ta je pač KOMINTERNACIONALAC oz. tu predvsem MURGL JUGOKOMUNJARA.
  .

  Kdor pa sledi
  SLOVENSKIM delom, navadam, običajem,
  kdor torej časti in udejanja SLOVENSKO POLITIKO = POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami, kot
  naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu,
  ta je pristaš in soustvarjalec KULTURE ŽIVLJENJA.

 • piko8

  Mudadorfar je nastavljen za spuščanje megle, nesposoben, kot vsi v stranki modernenega sranja!
  Tisti BUTALCI, ki so volili te keretene se tovčejo po praznih bualskih glavah!
  Saj glave imajo zato, da jim ni potrbno slame pod pazduho nosit!

 • Olga_10

  Vse levicarske lopove je treba pognati na cesto!

  • žogica

   Ti si že na cesti, kako je kaj?

 • Janez

  Miro izmeček, prodana duša.

 • radames

  “…in hkrati zavrnili poročilo Logarjeve komisije.”

  Že dolgo vidim dr. Anžeta Logarja kot predsednika neke prihodnje slovenske vlade.
  Modernegadorferja pa kot kulisen šibarja v neki uspešni komediji ljubljanske Drame.