Torej si želiš postati član Antife?

Mitja Iršič.

Že pred dobrim desetletjem si diplomiral iz obskurne veje humanistike, a še nimaš službe. Zelo si jezen na sistem, ki ti ne omogoča, da bi v varnem pristanu redne zaposlitve bral časopise in se skrival pred šefom v kakšnem od boga pozabljenem uradu znotraj mogočnega sistema javne uprave, medtem ko bi mirno sanjal o revoluciji. To možnost sta imela tako tvoj oče kot ded. Ti pa ne več. In to ni pravično. Tudi preimenovanje v Janeza Janšo za artistični statement in državne evre odpade, ker si ostali trije Janezi ne želijo deliti plena z vsiljivcem, ki ni pravi umetnik, tako kot so oni.

Življenje samo po sebi sicer ni slabo. Socialna država za silo deluje. Čas si krajšaš s pohajkovanjem od enega do drugega ljubljanskega lokala z diplomo v žepu, čakajoč na klic Zdravka Počivalška, ki bi te odrešil in postavil za novega politkomisarja kakšnega velikega tujcem prodanega nacionalnega mastodonta. Do določene mere zna biti zanimivo in življenjsko izpopolnjujoče, ko prijateljem razlagaš civilizacijski pomen svoje multilingualne, interdisciplinarne diplomske naloge z naslovom: “Univerzalni temeljni dohodek? Ja, bitte!”

A dobro veš, da obstaja nekaj več. Veš, da boš del spremembe le, če se aktiviraš. Če bi Lenin, Stalin in Trocki le kofetkali po pariških ulicah, se ne bi zgodilo nič. Delavska revolucija je nujno stvar akcije.

Že v času študija ti je bilo jasno, da so ljudje, ki hodijo v službe, vzgajajo otroke, kupujejo avtomobile in najemajo bančne kredite za nepremičnine, zgolj sužnji sistema. Brezciljen način obstoja, v katerega silijo multikorporacije v rokah neoliberalistov. Potrošniška amero-židovska zarota, načrtno izvedena z namenom, da narod otopi, medtem ko fašisti in kapitalisti tepejo manjšine in reveže. Devetindevetdesetodstotniki pod težkim vojaškim škornjem opresije enoodstotnih kapitalističnih oligarhov.

Zakaj bi živel tako, kot si to želijo oni?
Želiš spremeniti svet? Potem pusti, da svet spremeni tebe. Pojdi po poti demokratičnega socializma, ki vodi v komunistična nebesa. Postani član Antife. Kaj pa je to?
Izvoli brošuro.

Foto: YouTube

Kaj je Antifa?
Antifa je organizacija socialističnih mladeničev, kot si ti. Antifa je kratica za antifašizem. Njihovo poslanstvo je, da se udeležujejo zborovanj, ki jih prirejajo fašisti, kapitalisti in drugi nepridipravi, ki jih nato s kijem pravičnosti™ tepejo, dokler jim ne vcepijo duha socializma in multikulturalizma. Trdno verjamejo v komunistično utopijo, s prehodnim mehkim obdobjem socializma. Čeprav se jih je veliko rodilo v zgodnjih do poznih devetdesetih, vedo, da je bila SFRJ najbližji ekvivalent socialističnega nebovzetja v čisti komunizem, razpad katere so zakrivili globalni imperialistični sovražniki na čelu z ZDA, ki si niso želeli močne socialistične države v središču neoliberalne Evrope.

Verjamejo, da bomo v prihodnosti živeli vsi skupaj kot eno, ne oziraje na raso, spol, versko pripadnost ali spolno usmerjenost. Ideologijo si delijo z enako mislečo mladino na drugi strani oceana, ki se zbira v podobnih okoliščinah pod različnimi imeni (Antifa, Black Lives Matter, Occupy WallStreet, Democratic Party …). Podporo oboji črpajo iz radodarne finančne pomoči nevladnih organizacij filantropa Georgea Sorosa.

Zakaj se udeležujejo zborovanj?
Ker imajo prirojen čut za pravičnost, egalitarnost, medkulturnost … Večina prebivalstva takšnega čuta nima, zato je dolžnost vsakega pravega borca Antife, da nerazsvetljene pretepa in uničuje njihovo zasebno lastnino, dokler tudi oni ne postanejo razsvetljeni.

Kakšno glasbo poslušajo?
Uporniški rock, partizanske koračnice in komunistične internacionale v več jezikih. Poudarek je na domači produkciji. Zato so jim bolj po godu Pankrti in RockPartyzani kot Rage Against the Machine in bolj Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič kot sovjetske vojne balade. Ko so pijani, najraje na glas prepevajo rock različico komunistične himne Bandiera Rossa, za katero je že naša bivša premierka Alenka pred širnim svetom Evropskemu parlamentu povedala, da ni le pesem komunističnega, ampak tudi slovenskega upora. Zdaj tudi Evropa ve, kakšne pesmi se prepevajo v Sloveniji. Antifa je Alenki za to hvaležna.

Koliko so stari?
Večinoma študentskih let, pri čemer govorimo o študentskih letih po slovensko: se pravi od 19 do 40. “Absolventi” po 35. letu so v povprečju najbolj aktivni člani, ki so v imenu borbe proti rasizmu, kapitalizmu, neoliberalizmu in drugih -izmih (razen proti komunizmu) pripravljen poseči po kiju pravičnosti™ in prebutati kakšno fašistično rit.

Kje živijo?
Pri starših ali v socialno sponzoriranih samskih domovih. Starejši člani imajo svoja stanovanja, ki so jih pridobili še po Jazbinškovem zakonu. A tja hodijo le spat. Dneve preživijo na generalštabu (ra)združene levice – prejšnji tovarni koles Rog, kjer na iMacih in iPadih s širokopasovno povezavo iščejo rešitev iz ječe neoliberalizma. Sredstev za nakup stanovanja nimajo, če bi jih imeli, pa bi jih raje porabili za kaj koristnega: recimo nakup opiatov in alkohola, zavedajoč se, da v komunistični utopiji, ki prihaja, ne bomo več potrebovali hiš, saj si jih bomo vsi delili med sabo. Kot tudi partnerje.

Koga sovražijo?
Razredne sovražnike.
Razredni sovražniki so vsi, ki zaslužijo več, kot na mesec porabijo. Dobiček je imperialistična zarota, ki v skupnosti delovnega ljudstva seje razdor in uničuje duh kolektivne pripadnosti.

Fašiste in naciste. Ne tiste Mussolinijeve in Hitlerjeve, ki že dolgo časa potiskajo marjetice navzgor, ampak sodobne, ki protestirajo proti uvozu beguncev v EU. Takšni protesti so nujno rasistični in jih je treba v kali zatreti s kijem pravičnosti™.

Američane. Ker so povzročili vse vojne na svetu, ker nebo oprašujejo s chemtrailsi, zastrupljajo našo prehrano z genetsko spremenjenimi organizmi in – kar je najpomembneje – so krivi za razpad SFRJ.

Države višegrajske skupine. Ker jih vodijo fašistične vlade, ki ne želijo sprejemati migrantov in delajo bogate še bogatejše, revne pa še revnejše z neoliberalnimi politikami.

Žide. Predvsem izraelske, zaradi državnega terorizma nad patriotskimi bradači osvobodilnega gibanja Hamas, ki ga primerjajo z domorodno Osvobodilno fronto.

Foto: epa

Koga ljubijo?
Rusijo.
Ker je najboljši približek komunistične utopije ZSSR, čeprav le geografsko in po stilu vodenja.

Kubo, Venezuelo in Severno Korejo. Ker so se kot zadnje socialistične postojanke na svetu pogumno uprle ameriški hegemoniji, ki jih želi uničiti, kot je to že storila s SFRJ, ZSSR in njenimi sateliti in Južno Korejo. Podpora njim je hkrati podpora brezplačnemu zdravstvu in šolstvu.

Migrante ne glede na poreklo. Ker verjamejo v svet mnogoterih svetov, kjer ni več mej in ovir med ljudmi (izjema: ko poskušajo slovenske meje prestopiti tuje multikorporacije in zasužnjiti slovensko delovno ljudstvo). Njihovi najljubši migranti so sunitski Vahabiti, ker si skupaj delijo prezir do sistema vladavine kapitala, v katerem živijo.

LGBT-skupnost. Ker so ljudje na margini, ki jih je treba zaščititi pred škodljivimi homofobnimi zgledi iz zahoda, v katerega se je infiltriralo radikalno krščanstvo. Nikoli se ne ve, kdaj se bodo kristjani odločili dosledno izpolnjevati ukaze iz levitskega zakonika in homoseksualce začeli obredno metati z ljubljanskega Nebotičnika.

Georgea Sorosa. Poleg Leona Trockega je edini Žid, ki ga ne sovražijo, ta ameriški filantrop. Včasih ga na kakšni proslavi kar neposredno s skandiranjem pozovejo, naj jim vendarle kaj nakaže na njihov tekoči račun.

George Soros (Foto: epa)

Kdo so njihovi vzorniki?
FLRJ, SFRJ, Tito, cvet domorodnih komunistov (Popit, Dolanc, Maček, Kardelj, Kidrič), partizani in Osvobodilna fronta.
Ker predstavljajo prvi pravi poskus uspešnega razrednega boja na naših tleh, ki je omogočil vsem Jugoslovanom, da so šli vsako leto na morje, gradili tovarne, kupovali avtomobile in konec osemdesetih celo vsi po vrsti postali milijonarji. Osvobodilna fronta je izvirna Antifa, povojni odvzem premoženja kulakom v imenu delovnega ljudstva pa cilj, po katerem njihovi nasledniki stremijo še danes.

Che “el comandante” Guevara, ki je Latinsko Ameriko osvobodil zahodnega imperializma in hkrati bolivarsko revolucijo naredil trendi.

Robert Mugabe, ki ne le, da je iz Zimbabveja izgnal angleške kolonialiste, ampak v deželo za dobro mero pripeljal še socializem, ki je prebivalce nekdanje Rodezije naredil prve afriške milijonarje, podobno kot maršal Tito v Jugoslaviji.

Foto: iStock

Kako so oblečeni?
Aktivist Antife je polnopravni član šele, ko si lasti bombažno rdečo majico Fruit of the Loom, na katero se z likalnikom doda še legendarna podoba el comandanteja, ki jo je posnel Alberto Korda. Tisti najbolj zagreti si bodo na spolovilo vtetovirali še poved: “Hasta la victoria siempre” (nekateri pa vsaj “La victoria siempre” v skladu z anatomskimi zmožnostmi).

Hlače morajo biti vojaške, kot tudi škornji, manjkati ne sme niti kij pravičnosti™. Najboljši so tisti za bejzbol, v sili je uporabna tudi palica za kriket ali golf, v primeru pomanjkanja pa so priročne iz pločnika izruvane granitne kocke.

Zborovanja, kamor hodijo branit nacijo pred hudobnimi ljudmi, se lahko kar hitro spremenijo v bojno polje, kjer je nujno zlo kot povračilni ukrep napasti izložbe okoliških prodajaln, zraven pa nabunkati kakšno fašistično rit.

Prav zaradi tega je še en nepogrešljiv del opreme maska. Lahko le tista za čez nos, kot jo uporabljajo prebivalci onesnaženih azijskih mest. Zares previdni bodo raje uporabili “anonymous” masko s podobo Guya Fawkesa, ki zakrije ves obraz. Statistično gledano so člani organizacije večinoma brezposelni, nekaj pa jih je vendarle zaposlenih. Seveda v javni upravi. Misel, da bi zasebnim imperialistom sužnjelastniško proizvajali dodano vrednost na račun svojega zdravja, se jim zdi odvratna. Javna uprava na srečo ni naravnana na dobiček niti na učinkovitost, kljub temu pa šef sekretar ne bo prav nič zadovoljen, če jih opazi na sliki kakšnega novičarskega portala, na kateri razbijajo luksuzne avtomobile razrednih sovražnikov. Maska omogoča plemenito dvojno življenje. Višji svetovalec na ministrstvu ali upravni enoti dopoldne, borec za pravice delovnega ljudstva in drugih zapostavljenih manjšin popoldne.

Za posebne priložnosti (Dražgoše, Tek ob žici, Titov rojstni dan): uniforma JLA ali replika partizanske uniforme.

Foto: YouTube

Simboli
Obvezni so zastava SFRJ, zastava ZSSR, zastave s srpom in kladivom na rdeči podlagi, zastave s črno stisnjeno pestjo na rdeči ali zeleni podlagi, zastava ZDA, ki se jo sredi zborovanja polije z bencinom in zakuri, velik plakat z napisom: “Kapitalizem nam je vsem v pogubo.”

Po želji: zastava Severne Koreje, Venezuele ali Kube.

Si to ti? Si se našel? Si želiš sprememb? Kot je dejal temnopolti prerok Michael Jackson, če želiš spremeniti svet, se zazri v ogledalo. Ponosno si nadeni chejevo majico, zamaskiraj obraz, pograbi najbližjo palico in se odpravi v središče mesta. Tam te že čakajo prijatelji. Skupaj se boste spopadli s fašisti in kapitalisti. Če jih ni, pa malce počakajte. Prej ali slej bodo prišli na plan.

In vedi, da je to le začetek. Morda boš prav ti tisti, ki bo čez nekaj let katapultiran iz gverilskih enot v sistemske. Morda boš prav ti nekoč poslanec Levice ali Socialnih demokratov.  Si pripravljen na revolucijo? “Hasta la victoria siempre!”

Mitja Iršič

 • karlina

  GROOOOOOZLJIVOOOOOOOOO

  • nevtrino

   Niti ne, ta zapis je še izzivalno lahkoten, proti pravi usmrajenosti “antifa” …

   • denacifikacija

    Zapis je lahkoten, vendar se mi zdi, da meša antifa in LDSov podmladek.
    Fašizem je danes spet gola realnost, EU dejansko vodijo potomci nekdanjih fašistov in tudi dovolijo podobne zakone posameznim nekdanjim kolonijam, današnjim kvazi neodvisnim državam, torej je upor proti fašizmu edina logična in nujna posledica.
    Pri nas pa tega ni ali je vse pomešano, hočejo samo uvoziti popularne trende iz razvite tujine, enako kot so si modificirali punk gibanje med osamosvojitvijo, da je ustrezal potrebam oligarhij. Recitirali so ideologijo nekih družb, ki jim nismo bili najmanj podobni, oblast v senci pa je od njih hotela edino, da se čim več družijo in delajo jugoslovanskim miličnikom štalo, da se bo lahko tuja politika zgražala nad brutalnostjo komunistov. Zadnja generacija ZSMS so že nekoliko prestari, vendar so svojo nikoli razrešeno manijo prenesli na svoje otroke in njihove prijatelje, ti so bili včeraj uporniki proti SDS, danes so antifa, jutri pa bo fascinantno že kaj novega. Medtem se ostala omladina preprosto ne druži več, se nimajo kje in s čim, razen mogoče med katolibani, kar je spet samo za določene, saj zato naša demokracija gnije.

  • Silka

   Ja grozljivo je če postaneš pripadnik Antifa

 • nevtrino

  Po mojem je to odlična kolumna, prava puščica, ko bi le lahko videl, kdo vse jo bo zares prebral, vsaj prebral….
  Pa lahko je videti, kdor hoče, kdo so ti “antifa”, torej marsikateri vpadniki različnih oblik, imigranti, s svojo “jugo-nostalgijo”, ki sploh ni nostalgija, tuleči o njihovi varianti človekoljubnosti, dobrote, solidarnosti in svobode, pa absurdno polni zadrtega jugo-konzervatizma, ki se ne morejo identificirati drugače, kakor z nekakšno izprijeno “antifa” …

  • denacifikacija

   Mislim, da so določene lastnosti antifa precej univerzalne, nekatere pa zelo specifične za naše okolje, recimo od konca hladne vojne naprej, so nam ostale le še palice in kamenje, medtem ko so granitne kocke podtaknjene vnaprej, prav za primer vstaj.
   Posebnosti so pa predvsem sistemske narave, v tujini je vsaka občina dolžna zagotoviti prebivalcem številne prostore za druženje, medtem ko se pri nas organizirajo štabi čez noč, zgolj za potrebe revolucije. To pa še ne pomeni, da razne celice nimajo svojih stalnih prostorov, revolucionarni voditelji se zavedajo, da lahko oblast močno pritisne nazaj, takrat se morajo borci umakniti na podeželje ter počakati, da mine ofenziva.
   Še eno našo posebnost velja omeniti v tej zvezi,največ je odvisno od županov katere revolucionarne prakse želijo negovati, desničarji rušijo klube levičarjem in obratno, oboji pa nastavljajo najbolj nizkoten in ničvreden kader na položaje novih organizacij, ki so v celoti pod kontrolo občine oziroma države. Ker tja ne hodi nihče normalen, se tudi nobena avantgarda ne morejo pojaviti.

 • Valter BraniSlav

  DAJ NE SERI GA IRSIC…
  Jaz izhajam iz komunisticne druzine Kardelj – Macek. Rad imam uporniški rock, partizanske koračnice in komunistične internacionale v več jezikih. Tudi LGBT mi je simpaticna ceprav sam zivim drugace.

  Na Titovo SFRJ imam lepe spomine ker mi je SFRJ toliko dala, kot studij za katerega nisem sam placal nic.

  ZDA in UK so mi dale tudi ogromno ker sem tam znanje iz Ljubljanske ekonomije tako dobro prodal. Tudi Venezuela mi je po svoje simpaticna, ker od tam izvira moja zena, mati mojih otrok…

  Rad pa imam tudi klasicno glasbo, opero, liturgicno glasbo kot Mozartov Requiem. Financno sem na zelo trdih tleh, vem da utopija socializma ne deluje, ker po ekonomskih pravilih ne more delovati…

  SE PA STRINJAM DA IMA SLOVENIJA VELIKO PREVEC HUMANISTICNIH IZOBRAZENCEV KI SO NEZAPOSLJIVI. Priporocam studij Ekonomije, Medicine, Strojnistva, Farmakologije, do dolocene meje Prava, Ce pa boste studirali karkoli iz FDVja boste morali delati po skladiscih, ali pa boste sanjarili o socializmu ki ne bo nikoli deloval.

  Ti Irsic pa ne poenostavljaj, saj zivljenje ni crno belo… Tudi druzina Kardelj Macek je producirala ljudi ki se na ekonomijo spoznajo – tako kot jaz…

  • nevtrino

   Sarkazem ?

   • Lustrator

    Pri komijih nikoli ne veš ali se šalijo ali so dejansko v tako divjem navzkrižju z realnostjo. Primerek nad tabo piše konsistentno take blesarije in zelo dvomim, da se šali.

    • Štalmajster

     A še ga nisi pogruntal ?
     To je kardeljeva tičica ki v gnezdu taščice redno poje ………. ku-ku, ku-ku,…
     Namig najdeš tule:
     https://www.dnevnik.si/1042591837

 • Valter BraniSlav

  Irsic ki sam izhaja iz druzbenih ved (mariborska pravna fakulteta) in ki je sam nekoc delal v javni sluzbi (urad za nezaposlene) sovrazi FDV in javne sluzbe..,

 • Cucurbita Pepo

  Mitja Iršič to je pa kr porazn članek.

  • miko11

   Za antifafoje…

  • Lustrator

   Po tej globoki vsebinski repliki in argumentaciji bi rekel, da si v nedeljo obkrožil bodisi Šarca ali Pahorja. Se motim?

   • Cucurbita Pepo

    Se

  • soc

   Vsekakor si edini tukajšnji levakarski bebček, ki ni sposoben več kot enega stavka. Problem s koncentracijo ali izražanjem?

   • Cucurbita Pepo

    Ste slab detektor levičarjev.

  • stajerc5

   Pepci, ce bi se mogoce kdaj naucil slovenskega jezika, bi tudi razumel kaj citas, nje-de!?

 • denacifikacija

  Primerljivi z antifa so tisti, ki želijo v krščanski cerkvi odrezati novo zavezo od stare.

  Dejansko sta ti dve teološki filozofiji precej nezdružljivi, stari bog je gospodovalen, posestniški, avtoritaren populist in neizmerno okruten, Jezus je pa bolj ena taka simpatična šleva, čeprav izredno inteligenten, senzibilen in vztrajen, kot en tak otrok, ki mu nikoli ne zmanjka dobre volje in vere v druščino, podobno kot naš Kekec. Jezus je sam svetoval, naj njegovi sledilci spoštujejo tudi staro zavezo, opravičeval je očeta kolikor se je dalo ter opozarjal, da ima njegov nauk usodne razsežnosti in posledice. Je pa relativiziral precej njegovih potez in nekatere označil za zastarele oziroma preživete, da bi se lažje osredotočil na kritične temelje in nujne ukrepe, ki so med izbranim ljudstvom delovali bolj povezovalno.

  Vsi se zavedamo, da Stare zaveze ne rabimo več in je bolj spremno besedilo k establiširani teologiji, že zato, ker opisuje genezo, da si lahko razlagamo Veliki pok in črne luknje ter točno navaja dužinsko drevo Adama in Eve, ki sta temelj družinske sreče. Jezus ni predlagal nobenih alternativ, mogoče je legaliziral prostitucijo in odpravil prohibicijo, v genezo družbene zavesti se ni preveč spuščal, se je pa toliko več posvečal narodu in družini. To pa zato, da je lahko povezal različna plemena okoli stvari, ki jih vsi ljudje potrebujejo enako. Tradicije so torej ostale še po starem, turiste še vedno najbolj privabi vonj pečenih jagenjčkov, ki so tudi priljubljena jed Jehove.

  Jezusov evangelij se skozi tisočletja skoraj ni spreminjal, Nova zaveza je še vedno najboljši vodnik skozi življenje vsakega mladega krščana, spreminja se predvsem pogled na stare vire, celo do te mere, da papeži kar sami oznanjujejo nova znanstvena dognanja,s katerimi nadomeščajo mogoče nekoliko težje razumljiv jezik oziroma prigode in dogodivščine starih hebrejcev. Vprašajmo se torej, ali so Jezuiti ekvivalent antifa sodobnega Vatikana?

  • Zima prihaja

   In potem se je pojavil Karl Marx

  • francelj3

   Kako lepo bo, ko bomo na ta forum pisali samo Slovenci. Potem bomo vedeli, da so kršćani srpska beseda, slovenska je kristjani.

  • Olga_10

   Kučan pa “procesijo” Antifa vodi?

 • Cyclopean

  Odlično napisano, pa še malo se nasmeješ, še več takšnih!

 • delaware

  +++++++++++++++++++++

 • pravapot

  ODLIČNO NAPISANO!!!!!! ANARHOKOMUNISTI————-pa še tole poglejte in poslušajte njihovo himno, ki jo je Iršič pozabil omeniti——-https://www.youtube.com/watch?v=G4Yes7Z4zxM

 • pravapot
 • RATATA

  Spet dvigaš taco ko ščiješ ščene. Ni ti je treba dvigat, si spet pozabil?

  • Aron

   Prevec casa na sociali pa klamfas nesmisle? Se mi je zdelo.

   • RATATA

    Nekaj drevja mam ta obrezat. Dobr plačam, sporoč.

    • Štalmajster

     A pol boš pa obrezan hodil naokoli ;-)))

 • Štalmajster

  Iršič to kaj ti tu pišeš se imenuje: ………. možganska driska ! (ogabno hujskaštvo vsevprek, križem kražem brez repa in glave)

  “Fašiste in naciste. Ne tiste Mussolinijeve in Hitlerjeve, ki že dolgo časa potiskajo marjetice navzgor, ampak sodobne, ki protestirajo proti uvozu beguncev v EU ”

  Se ti ne sanja, kaj za ene probleme so imeli nekoč Nemci !
  https://www.youtube.com/watch?v=whiJ7s4IbRI
  https://www.youtube.com/results?search_query=babilon+prije+hitlera

  Še manj pa o komunizmu:
  https://www.youtube.com/results?search_query=secret+behind+communism

  • nevtrino

   Ja, ja, seveda, pa podpirat migrante, prav tisto, kar multinacionalke in globalni kapital hočejo, da dobijo sveže srečne sužnje,… – potem pa tulit in demonstrirat proti njim, a ?
   Le kje je “možganska driska”, a ?

   • Štalmajster

    A misliš, da normalni Nemci, Francozi, Italijani, Avstrijci, Skandinavci, …Višegrajci…….. Slovenci to podpirajo ? Ravno toliko kot so nekoč podpirali Boljševizem, ki je prav tako zrastel v glavah “izvoljenega ljudstva” (Marx-izumitelj holokavsta, Lenin, Trotsky, Kaganovich, Jagoda, Ehrenburg, …..Rosa Luxemburg, Liebknecht,…….Moša Pijade, Kardelj ) tak kot dandanašnji multikulti, LGBT, Antifa,……

 • miko11

  Hehe odlično napisana analiza antifafojev, sami ekstra luzerji…

  • Štalmajster

   ki se jih da fajn “nahecat” za likvidacije,………… kot že nekoč. Največji “greh” pa je braniti svoje !

 • domovina mili dom

  Dragi Slovenci
  Čestitke za državni praznik, odhoda zadnje okupatorske vojske rdeče zvezde.
  Po dolgem času odličen članek na nivoju. Dobra analiza, ki so jo zgleda razumeli tudi drugače misleči FDVrogovci glede na njihov odziv. Kar tako naprej g. Iršič.

  • denacifikacija

   Čestitamo Srbom, da so nam odpeljali kompletno vojsko, ki jo do danes financiramo na novo.
   Mogoče smo zmagali, ampak nam je pa sovražnik zaplenil celo armijo, haha…

   • domovina mili dom

    Po obnašanju komentatorjev zgleda, da so seme pustili.

 • Zima prihaja

  V amazoniji niso imeli kapitalizma niti demokracije niti fašizma celo komunizma ne ,sploh nobenega sistema .Potem pa je priplul beli človek po ravni zemlji in slanem in mokrem morju in rezultati so ….da ne omenjamo severnega dela ….

  • Lustrator

   Razvitejša civilizacija vedno izrine manj razvito, tako pač je. Družba brez sistema pač ni družba ampak plemenska skupnost obsojena na propad. Je pa res, da celo plemenske skupnosti delujejo bolj optimalno (za vso družbo koristno in pravično) od totalitarnih sistemov na čelu s komunizmom.

 • Aleš Kristan

  Rekel bi da imajo do Rusije love-hate odnos.

 • Lustrator

  Iršič znova natančno v sredino tarče. Sam sem sicer fan njegovih daljših blogov v katerih secira prav vsak problem na prafaktorje, a tistega možgani rdečesrajčnikov ne morejo sprocesirati, ta resnica jih bo bolj skelela.

 • Lustrator

  Bo padla kakšna protiargumentacija ali je to vse kar premore tvoj rdeči intelekt?

  • Aron

   Kaj je pa potrebno argumentirati?

 • Ryuk

  Danes praznujemo dan suverenosti, ko se spominjamo odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije. Vesel praznik vsem, še posebej levici. ;-)

  • Anonimni_Profesor

   Antifa je podaljsana roka rdece okupacije

 • Grenze

  Boščki revčki a jim bo Soros tud namest njih otroke delu saj ne vedo zakaj imajo tiče v hlačah a ja za scat.

 • Goran Hvala

  Hehe…se bom se jaz pridruzil antifi…sej je tak napisano da me je kar zamikalo…

  • Umazani Harvey

   Kdaj si pa izstopil?

   AFŽ = Antifa

  • stajerc5

   Pohiti, ta teden imajo Akcijo za clane brez jajc: 200g Trave kot clanarina odpade! Prijava na stalnem mestu Roga.

   • Goran Hvala

    Sm se ze vclanu…ce bom lohk slovenske jansite tepu sem takoj zraven…

 • Aron

  Meni se zdi se predobra argumentacija tega zmazka. Za vsak izbljuvek pa res ne smemo izgubljati casa, se ti ne zdi?

  • Lustrator

   Imaš eno samo alinejo ali morda en sam stavek, ki bi ga lahko utemeljil kot “zmazek”? Psihološki profil in sociološki kontekst anarholevakov je opisal natančno kot Dostojevski svoje karakterne junake. V nulo!

   • Karmen

    Imaš popolnoma prav. Zadetek v polno, čist opis Kordiša.

 • dob

  10+

 • karpelec

  “Kij pravičnosti”, bi imel ogromno dela, pa ga je škoda za take glave.

 • slaipowi

  A je to tisti model, ki je spisal diplomsko nalogo z naslovom “Zaposlovanje tujcev v Republiki Sloveniji”? So ga vrgli iz službe (verjetno javne) pa se zdaj udinja kot wannabe kolumnist pri njenih kritizerjih, ki za časa svoje vladavine niso storili nič da bi jo izboljšali? No ja s plačno reformo 2008 so poskušali kupiti glasove delavcev javne uprave pa se ni izšlo. In to je tudi vse na tem področju…
  Pamflet vreden diplomanta in Univerze v Mariboru.

  • nevtrino

   In ta smrdeči komentar vreden vrhinskega intelektualca, kaj ?

   • slaipowi

    Tvoj je pa kaj? Vreden novinega odvetnika? Jaz še kaj drugega preberem za razliko od večine komentatorjev tule. Janševi verniki ste pač prepričani v njegov prav. Zato pa ste dobili 13,74% odstotkov od 43% udeleženih. Luzerji.

 • dob

  Tako kot je zdaj, nihče za nič ni odgovoren. Vse se “zgodi samo”. Zato moraš vedno najti nekoga, ki bo za nekaj kriv in potem ga žrtvuješ. V idealnem komunizmu se ta kar sam javi.
  Na strelišču potem kriči EVIVA IL COMMUNISMO, medtem ko mu njegovi partijski tovariši razstrelijo glavo polno njihovih lastnih idej.

  Če se ne javi sam, ga pa ti določiš. Ampak to je že naprednejša faza komunizma, ki je nekoliko manj romantična.

 • Aresnica

  ODLIČNA Kolumna gospod Mitja Iršič _ nekaj popavkov bi dal (ampak VAM ne bom gledal v zobe), če bi jaz ta vaš komentar objavil na MMCju bi bil – ne za tri mesece blokiran – ampak najmanj za leto dni.
  ___________
  Lep pozdrav

  P.s.: Samo en primer popravka oziroma dodatka: ………………..
  zastave s črno stisnjeno pestjo na rdeči ali zeleni podlagi,……………………
  – dodam –
  Zastava s črno stisnjeno pestjo na beli podlagi – ta zasava je simbol, ki ga je financiral Tovariš oziroma globalni mafijec Georg Soros preko njegove organizacije CANAVAS (tudi) za odstranitev vlade gospoda Janeza Janše…………..simbol črne pesti na beli podlagi je paradiral po Mariboru in Ljubljani————————-________– Georg Soros-Canavas-Srđan Popović-Dvorana Tabor- v tej dvorani se je določilo kdo bo naslednik Kanglerja – se je pa pilo in igarla je Jugo muzika_ imam slike pijanega Srđana Popovića objetega z Fištrovcem………Itd,Itd.

 • MižekFiga

  Torej si želiš postati član Antife?
  NE, NE, NE, odkar niso več Anti fa, fafa …….

 • Jebem jim mater vse po spisku

  Ti antifa jebem ti mater v usta komunisticna banda podperate grobarja evrope jest sem za viktorja orbana ob je vzor vem drugim tut domacim izdajalcem za vas bo se treba poskrbet hoces migranta pizda hoces na kotnikovi ga mas dam ga prpel fejt ga nafutraj pol mu dej da ti se babo nategne komunist prtegjen idiot sploh ves kaj podperas muslice vn iz evrope nagnat z sterat se spilas z nasim zilvjenjem se ne bos

 • Ivan Friderik Novak

  Ja, Uroš Urbanija bI izločil skrpucalo nekega pismoukega Mitje Iršiča.

 • Truth

  Člani antife so najhujši fašisti vseh časov!Moramo jih odgnat!Čimprej iz Slovenije.

 • Truth

  Bravooooooooooooooooo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!