Ulice so prazne. Bo treba na ulice?!

Miro Petek

Slovenija se počasi približuje tisti točki, ko bo potreben resen kolektivni psihiatrični tretma, saj nas je vladajoča koalicija in vlada Mira Cerarja potopila v popolno nenormalnost. Cerar je na eni strani zapadel v patološko narcisoidnost in razsipnost, ko več ne ve, s katero spremljevalko bi se v falconu podal na kakšno pot in kje se bi še z njo pokazal v javnosti.

V tabloidnosti svoje podobe je začel tekmovati z Borutom Pahorjem, hkrati se kaže kot mali arogantni diktator. Cerar je pred volitvami napovedoval, kako bo – če rečemo po Kantu – moralnost njegov temelji princip vladanja, saj je nenehno pridigal o morali in vrednotah, v resnici pa mu je bližji Machiavellijev vladar.

Živimo v totalitarni državi, demokracija je le fasada
Takšna je zunanja percepcija aktualne vlade in premierja, ki je v resnici revež, saj je talec omrežja, ki dejansko odloča in vlada. Odloča o tem, koga bodo zaprli ali kako drugače likvidirali, koga bo sodišče obsodilo, kdo bo zasedel kak položaj v državni ali paradržavni firmi ali javnem zavodu, koga bodo prepustili h koritu, da se bo debelil s kakšno bajno svetovalno pogodbo.

Ta greznica vedno bolj zaudarja in našo državo je ta postkomunistična elita naredila tako neprijazno, da se vsak, ki se mu ponudi priložnost, odseli v tujino. Ta oblast z ustvarjanjem neperspektivnosti pospešuje eksodus mladih slovenskih intelektualcev, hkrati pa ustvarja prostor za migrante od drugod.

Žal večina Slovencev še vedno ne prepoznava, da v resnici živimo v avtoritarni državi in da je demokracija le fasada in farsa. Janezu Janši so v parlamentu odvzeli mandat, ki ga je dobil na demokratičnih volitvah, še prej pa so ga po krivem obsodili. Od tega, kar se je zgodilo Janši, pa do pravih fizičnih likvidacij je le tanka meja, majhen korak. Pristali smo v položaju, ko si vladajoča elita lahko privošči prav vse, to pa pokrije z zakonom ali kakšno drugo odločitvijo ali pa še to ne. Naredijo, kar pač hočejo in kakor hočejo.

Obračun s Kotnikovo in Magajno opozorilo vsem ostalim
Vaja brezobzirnosti in spektakla oblasti je bila te dni s suspendirano tožilko Dragico Kotnik, ko so jo domala vklenjeno peljali izpred doma do Ljubljane, da so ji vročili vabilo za sodišče. In to na dan, ko bi ji potekel suspenz, ki ga je novi šef tožilcev sicer dan ali dva poprej spet podaljšal. Primer suspendirane tožilke Kotnikove, ki je v svojem tožilskem delu v primeru Baričevič prišla na sled izprijeni spolni praksi nedotakljive slovenske elite, kaže na moč zakulisja, ki vlada Sloveniji in je pripravljena na likvidacije vseh vrst.

Dovolj svež je tudi primer Andreja Magajne, ki so ga politično likvidirali s podtaknjeno afero o otroški pornografiji. Vse zaradi tega, ker ni bil poslušen poslanec. Kaznovali so ga tisti, s katerimi je bil v koaliciji. Tudi komunisti med vojno niso pobijali samo domobrancev, fašistov in nacistov, temveč tudi komuniste, svoje politične brate. Ideološki in genetski dediči komunistov niso pripravljeni likvidirati samo svojih nasprotnikov, temveč tudi svoje ljudi. Magajna je bil naiven, ko je mislil, da smo s samostojno Slovenijo dobili tudi demokracijo, poštenje, vladavino prava. Sprega politike in medijev je pripravljena na likvidacije, pravosodje bo naredilo to, kar jim bo naročeno.

Sam sem doživel najprej fizično likvidacijo, ki bi se kmalu sprevrgla v umor, nato še vrsto drugih likvidacij, ki so jih izvajale moralno pohabljene medijske pokveke po navodilih politike, saj je bilo treba zaščititi zločince, žrtev pa še enkrat ubiti. Sporočila so povsem jasna: imamo kasto nedotakljivih, ki so za svoj obstoj, ohranitev privilegijev in materialnega razkošja pripravljeni narediti prav vse. Slovenski narod je vladajoča politika ob svojih medijskih trobilih pripeljala do takšnega stanja apatije in strahu, da se raje potegnejo vase, se v javnosti ne odzivajo (razen ko zlijejo žolč na forumih), najbolj vitalni del naroda pa so pripeljali do tega, da se iz te greznice enostavno selijo. Komur ni kaj prav, naj kar gre iz države, sporoča vladajoča politika, ki spoznava, da pravih upornikov in puntarjev ni več in da lahko v miru ropajo in kradejo tudi v prihodnje. Če bi se izselili tisti, ki so povzročili to stanje v državi, potem bi še bila rešitev.

Bo treba na ulice?
Pravne države ni, pravica je že zdavnaj zapustila to podalpsko provinco. Zamenjavo oblasti so levi ekstremisti dosegli na ulicah s kockami najprej v Mariboru, nato v Ljubljani in za tem še s prevaro in krajo na volitvah. Toda če volitve res ne bodo zelo hitro, bo treba na ulice. Ulice so prazne. Tisti, ki so pred leti zavzeli ulice in metali kocke, so sedaj v parlamentu in v vladi.

Miro Petek

 • Krtača17

  Pa ne bo že za fruštk pokvarjen petek?
  Vse je na ulici:
  https://youtu.be/Qe13f0Ry4a8

  • nevtrino

   Iz vsega resnega se da narediti norčijo, obratno pa zelo težko …

 • resnicaboli

  Nič ne bo z ulico dokler dominantni (levi) mediji podpirajo leve lopove.

 • totex39

  Ljudje moramo nujno nekaj ukreniti in to z množičnimi protesti proti njej, da se ne strinjamo z njenim koruptivnim in izkoriščevalskim načinom dela.

 • rubec

  Nekaj mi je padlo na um pa sem pozabil……………………………………..Aha, že vem. ŽIVEL…………………………..ja madonca no,…………….aha, že vem, JANEZ JANŠA.

  • Drago Stubljar

   jj unicevalec slo hahahah

 • janez.pokoncni

  Ulica vedno in povsod prinese samo sranje. Masa nikoli in nikdar ni bila sposobna sprejemanja treznih in racionalnih odločitev. Nekaj na to temo je včeraj spisal Žiga Turk na Siolu http://siol.net/siol-plus/kolumne/prehitela-nas-je-ukrajina-438344

  Tisto, kar v demokraciji edino lahko reši zblojeno državo je streznitev večine. To streznitev je potrebno potrditi na volitvah in jo braniti pred mafijo, ki popelje bedake na ulice, da bi se preprečile reforme in odstranitev mafije od državnih pip iz katerih se napajajo.
  Slovenija je pogrnila na celi fronti ob “vstaji” 2012. Banditi, ki so danes v parlamentu, so se 2012 lotili vlade, vsi ostali pa smo neorganizirani vse skupaj samo opazovali. Takrat, ko so v Mariboru iz Titovega mostu (dobro ime a?) visele obešene lutke, bi morali “demonstrantom” lomiti kosti mi pa smo z opazovanjem pospremili najprej rušenje vlade in potem še Janšo v zapor.
  Upam le, da so nam od takrat vsaj malo zrasla jajca in bomo naslednjič, ko nam bodo z ulico zopet hoteli zrušiti vlado, za vlado in za naše potomce barabam pokazali sredince, njihove pa polomili.

  • totex39

   Ja Janez, samo pri nas več niso možna racionalne odločitve, ker je praktično skoraj vse zavoženo in zato je moj predlog množični protesti po vzgledu Poljske, Romunije, Madžarske, ki so s protesti tudi dosegli določene cilje.

  • althar

   “Ulica” niso samo granitne kocke – te so v domeni komunistov. “Ulica” so tudi grafiti, plakati, dejavnosti na spletu, debate v bifejih ipd. In na tej “ulici” levica izgublja na celi črti – vem za kar nekaj akcij na tej “ulici”, kjer režejo levico kot salamo.

   Trenutno se slovenska “levica” (namenoma v narekovajih, ker so razen oslovske ZL vse druge stranke “levo” samo deklarativno v propagandne namene) šlepa samo še na udbovsko omrežje kontroliranih represivnih organov, pravosodja, medijev in bank. Te mafijske globoke države Demosova vlada 1991 ni znala (ali pa hotela) razbiti, zato se že 25 let brezizhodno vrtimo v istem krogu, a zdaj je, kar je. Na našo srečo vse glavne niti v tem zločinskem imperiju še vedno drži gerontološka naveza starih udbašev, ki pa jim zdaj že zvoni navček. Ker v teh 25 letih zaradi nezaupanja (ali pa nesposobnosti) ni prišlo do predaje poslov mlajši generaciji, bo po smrti starih prdcev organizacija začela nepovratno razpadati. Razpoke se že kažejo, saj je mlajša generacija wannabe naslednikov grdo skregana med sabo in vleče vsaka na svoj konec.

   Naša “levica” izgublja “ulico” in ko bo izgubila še podzemlje, bo dokončno, čeprav 25 let prepozno, crknila. Seveda pa to ne pomeni, da lahko sedaj normalno razmišljujoči ljudje sedimo križem rok in čakamo veseli dogodek. Prav nasprotno.

   • von Rhein

    Dobra ugotovitev ,da levica izgublja ulico.Proces se odvija počasi in vprašanje je koliko škode bo Slovencem še povzročeno.
    Nekajkrat sem že napisal,da bi bila ulica z granitnimi kockamu po vzorcu hujskačev 2012/13 lahko zelo škodljiva.Spomnimo se primera na Kotnikovi. Na eni strani kulturna demonstracija pod slovenskimi simboli,na drugi strani s policijo zaščitena drhal,maskirana in oborožena za ulične pretepe. Vžig tega bi bila eksplozija s težkimi poškodbami.
    Razpadanje starih prdcev? Takoj vidim sliko Goloboviča in ostalih iz mlade garde bivše mladine. Take je treba takoj in stalno (čeprav so se umaknili na varno) “sekati”,pa četudi z njihovimi metodami. So verni potomci in izvajalci politike starih pezdetov.

    • primsek

     Kocke so metali na parlament samo v času dijaške vstaje, ki jo je vodila predsednica dijaške organizacije Katja Šoba, kasneje funkcionarka SDS. Zraven so bili tudi nekateri tipčki iz filma Koalicija sovraštva, povezani z žirovsko izpostavo SDS. Isti so nastopili pod nakazano svastiko tudi na Prvi ljubljanski vstaji. Medtem ko so kocke na Metelkovi podtaknili fantje Gorenaka Piškotka

     • primsek

      A sem vam že danes povedal kakšno govedo sem? Nisem? Torej jaz primsek, sem kralj goved!

   • Dragan Krstič

    Na ulici še vedno prevladuje mnenje vsegliharstva. Vsi so glih, vsi samo kradejo, sploh ne bom šel na volitve, ni stranke ki bi jo volil, politika me ne zanima. To je mnenje vsaj 40% ljudstva, seveda tistega iz intelektualnega dna družbe.
    Ne pozabite, da tisti, ki ima kapital ima oblast. Vse lahko kupi samo nesmrtnosti ne more.

    • janez cepec

     dobr, de ti, +IĆ nisi na intelektualnem dnu, čeprav glede za tvojo plitkost tega ne bi mogu rečt. pejta desnakarji na cesto, pa da vidimo, kva bo.

     • Dragan Krstič

      janez cepec, če so vsegliharji intelektualno dno, si ti bitje z IQ enakim parameciju.
      Nisi sposoben spacati skupaj niti enega bloga. Si pa srečen človek ker ne veš da nič ne veš.

     • janez cepec

      kje s’ pa prebrau to, o parameciju, lažji ti b’ blo napisat ameba, evglena, s0 bel znani, al pa kej tacga, uhka b’ napisu tud npr. poslan, al pa član SDS, pa bi bla primerjava OK

     • Dragan Krstič

      janez cepec, no zdaj pa še po slovensko napiši.

     • janez cepec

      a pa obvladaš ti tok slovensko, sej to ni tvoj materni jezek?

     • Dragan Krstič

      Kaj pa je tvoj maternji jezik? Prepričan sem da ni slovenščina, bolj me spominja na meketavščino.

     • janez cepec

      mistaka, ovčka si pa ti, ma kai ovca, en zaplankan koštrun, mora, de si isti, ket tvoj pastir. poun samga sebe, prepričan u svoj prou, pa še in še, de ne naštevam.

     • Dragan Krstič

      Daj ne uporabljaj angleščine če jo ne znaš. This language is Greek to you, understand?

    • janez.pokoncni

     Ja zelo strinjam!!
     Zdaj, ko je več ali manj jasno, da je slovenska levica en velik gnoj, prodajajo drugo “filozofijo” – vsegliharstvo češ, vsi so itak ene same velike barabe, ampak desni so še slabši od levakov.
     Demokracija ima eno katastrofalno napako, ki za sabo potegne milijon drugih napak ; večina ljudi je zelo zabitih in nesposobna sprejemanja najosnovnejših odločitev, na drugi strani pa je čisto vsak na volitvah vprašan, da se izjasni, kako naj izgleda družba.
     Primer demokracije v 5 članski družini (2 starša, 3 otroci). Demokratično bi se ta družina odločila, da se hrani samo s sladoledom in praženim krompirjem, da se v šolo več ne hodi in da hodijo otroci v posteljo takrat, ko jim “paše”. ;)

     • sodnikisozločinci

      Demokracija je bedarija.

     • janez.pokoncni

      To je ugotovil 400 let p.n.š. že največji med velikimi, Sokrat. Sledila sta mu še dva izjemna uma (top 5 ever) človeštva, Platon in Aristotel. A žal ljudje to spoznajo navadno šele takrat, ko pobijejo kralje. ;);)

    • sodnikisozločinci

     “Vse lahko kupi samo nesmrtnosti ne more.”

     To je tisto kar jaz pravim, levica rabi šus v glavo. Krivice revolucije lahko odpravi samo kontrarevolucija z enakimi metodami.

   • janez.pokoncni

    Kako “levica” (všeč so mi narekovaji, ker banda v resnici ni ideološko opredeljena ampak nagovarja najbolj tumast del populacije, to pa so simpatizerji levice) izgublja ulico bomo šele videli takrat, ko bo “potrebno” rušiti tiste, ki bodo mafiji z reformami skušali iztrgati državo iz popolne oblasti.

    • althar

     Drži. Temu sta namenjena zadnja dva stavka v mojem postu.

  • sodnikisozločinci

   Kadarkoli je za ulico stala dobro organizirana in disciplinirana politična skupina, takrat ulica ni prinesla samo sranje, prinesla je oblast omenjeni skupini. Vsak človek je svoboden in ima pravico upreti se temu, česar nima za pravilno in to z vsemi sredstvi, to pa zato, ker ima nasprotna stran na voljo vsa pravna sredstva, če ji kaj ni prav.

 • pravapot

  Cerar, oziroma njegova vlada kupuje kondome za azilante in ob enem obtožuje opozicijo v parlamentu, da se ukvarja s kondomi , medtem, ko njegova vlada trdo dela. Če to ni milo rečeno barabinsko, kaj pa potem sploh še je. Medtem pa srbski potaknjenci in izraelski svetovalci “svetujejo” njemu in njegovim oprodam ministrom za velike denarce in se med seboj prepirajo in obtožujejo, ker bi radi še več.

 • totex39

  Samo pri nas niso možna racionalne odločitve, ker je praktično skoraj vse zavoženo in zato je moj predlog množični protesti po vzgledu Poljske, Romunije, Madžarske, ki so z njimi dosegli svoje cilje.

  • janez.pokoncni

   A ja? Lahko secirama eno od naštetih držav in na njenem primeru “pokaževa” katero rešitev so iskali in našli na protestih?? Sam se pri najboljši volji nič tega ne spomnim. To, da pride par 10k Madžarov izraziti na ulice podporo Orbanu, ne bova štela za proteste, ok? No, sedaj pa te čakam. :)

   • rrrrr

    Tukaj se ne strinjam povsem s tabo. Podpora množice ljudi na cesti Orbanu res ni kakšen poseben presežek demokracije. Povsem druga zgodba pa je bila, ko je na Madžarskem za las padel referendum o naseljevanju muslimanskih hord pri naših vzhodnih sosedih. Ni sicer uspel, korumpiranim domačim komunalcem na pogon s Soroševimi forinti (mimogrede, Georg Schwarz je madžarski Žid, ki je emigriral, kako ironično, pred komunisti v ZDA), pa je prinesel jasno sporočilo, do kje segajo meje madžarske podtalne levičarsko/muslimanofilske kamarile. Predvsem pa, kdo je na Madžarskem gospodar!
    Madžari so, žal , svetlobna leta pred nami. Zato menim, da je za upor proti totalitarni državi dovoljen tudi ulica, ali drugače: v demokraciji parlament, v totalitarizmu pa ,na žalost tudi ulica.
    Pa ne le ulica, kot je poznano iz kmečkih uporov na slovenskem: GALJOTOM VILE V VAMP!

    • janez.pokoncni

     Ulica je vedno sod smodnika. Ti si naštel en primer (ne spomnim se ga dobro) ZA, sam ti jih naštejm 1000 PROTI.
     Če začnem kar s prvim res velikim, izpred cca 200 let. Francoska revolucija. Kaj jim je prinesla ulica? Po 3 letih so drug drugega pekli na roštiljih – dobesedno! Naprej ne bom našteval. Primerov je milijon in skoraj vsi, če ne vsi, so se končali katastrofalno (recimo posledice azijske pomladi imamo pred vrati in tudi že v shrambah).
     IMAMO DEMOKRACIJO!!! Sam sploh nisem ljubitelj demokracije. Nasprotno. 100% sem prepričan, da je demokracija izjemno slab način izbire najboljših med nami, AMPAK naslednjih par desetletij še človeški rod ne bo iskal novega sistema izbire oblasti, to sem prepričan.
     TOREJ! V demokraciji voljo izražamo na volitvah. Tisto, kar vsak od nas želi gre povedati na volitve, kjer zmaga volja večine zato tudi rad pametujem, da je demokracija v bistvu teror (vsaka oblast je teror) večine nad manjšino. Jebeno je, če si v demokraciji običajno na strani manjšine in jaz osebno sem že tak primerek. :)

     • rrrrr

      No ja, zs prvim proti argumentom, s francosko revolucijo kot prazlu ,,ulice¨se tudi sam strinjam.
      Spoštujem tudi to, kar trdiš, da je vsaj nadaljnih 1000 primerov v zgodovini, ki nasprotujejo nastopu nezadovoljnih ljudi na ulici, torej tudi z nasiljem. Ampak, le ob predpostavki, da se ulica zgodi v demokratičnih, urejenih družbah. Samo tam imajo državljani drugačne možnosti, t.j. na demokratičen način uveljaviti svoje zahteve ( volitve, parlament, civilna združenja, politična in medijska urevnoteženost. Samo in zgolj v DEMOKRATIČNIH državah!!.
      Pa menda ne boš resno trdil da v Sloveniji IMAMO demokracijo?! Demokraturo in ne demokracijo. Kot demokratu mi je teror ulice še kako tuj. Ampak, če je to edini način in kot zgleda bo to tudi v Sloveniji , trikrat žal! edina rešitev, da se uveljavi vladavina prava in enakost vseh državljanov in nele utečenih privilegijev Novega razreda ( po Đilasu), bo treba iti TUDI na ULICE in zaropotati.
      Še noben totalitarni režim se ni kar sam od sebe umaknil ali ukinil, pa se tudi slovenska ,,diktatura proletarijata” ne bo. Zlasti zato ne. ker se ji enostavno ob tako debiliziranih volilcih enostavno ni treba.In nenazadnje tudi zato, ker smo mi vsi, tudi ti in jaz predolgo spančkali, zaupajoč v parlamentarno demokracijo. Zločinski režim v 25 letih ( na 45 podlage) uspel vkoreniniti v vsako poro naše družbe, predvsem pa v slovensko nacionalno zavest.
      Z zaključnim delom tvojega posta glede odnosa večine/manjšini pa se seveda strinjam.

     • janez.pokoncni

      E stari moj, prihajava v zanke, ki naju bodo na koncu pripeljale vodo na moj mlin. :):)
      V demokratičnih in urejenih družbah ULICE NI! Se spomniš, da je kdaj ULICA v Švici rušila vlado? Pa Luksemburgu? Bom navedel primer “dobre” ulice. V Avstriji je pred leti vlada napovedala uvedbo nepremičninskega davka in … morala zaradi pritiska ulice za nagrado odstopiti. Primer slabe ulice pa recimo naše leto 2012 (pustimo še bolj zmešane maloazijce in afričane, ki so delali samomore iz zasede zadnjih par let).

      In zdaj razlog, zakaj vas danes z ulico precej “zajebavam”. VEČINA je v Sloveniji na strani kaviar socialistične mafije, o tem debate ni. Dokaz za to so volitve. Ne moremo, nimamo niti teoretičnih pogojev, z ulico odstraniti mafijo, dokler jo podpira večina. Ko jo večina ne bo več podpirala, mafija ne bo več vladala. Kot si sam dejal, ulica se lahko zgodi v normalni družbi, pri nas in v vseh zmešanih greznicah pa je ulica navadno uvod v državljansko vojno.

      In še nekaj. Sam sem danes res vesel za leto 2012. Mafija je porabila izjemno pomembnega jokerja, ki ga bo ponovno zelo težko unovčila. Zrušili so vlado, še 1x več zjebali to državo, zasedli tudi parlament (ZL je čisti plod tega) a svojim navijačem niso izpolnili nobene obljube in s tem izgubili dobršen del pristašev. 2012 je šlo prvič precej enostavno skozi, drugič bo mnogo, mnogo težje.

     • sodnikisozločinci

      V večini političnih sistemov gre za teror manjšine nad večino, tudi v demokraciji manjšina izvoljenih poslancev terorizira večino in se poserje na njihovo voljo.. Samo oblika tega terorja je različna. Jaz ne vidim razlike v tem da režim vsili svojo voljo ljudem na demokratični način z medijskim poneumljenjem povzročeno ljudskim glasovanjem na volitvah ali pa grobim terorjem. Rezultat je isti, protiljudska vlada. Moje mnenje je: tako kot ima oblast pravico uporabiti vsa sredstva da svojo voljo vsili narodu, ima narod pravico uporabiti vsa sredstva, da oblasti to prepreči – zato v tem primeru ne moremo govoriti o terorizmu, temveč o legitimni pravici ljudstva za samoobrambo. Po tem tudi Breivik ni terorist, ampak borec za svobodo, pravi teroristi pa so zločinci, ki v Evropo naseljujejo tujce.

   • totex39

    Veš kaj me zanima kako lahko drugače preprečimo pri nas vso to vladno korupcijo, ker tudi poslanci v parlamentu nimajo nobene moči, ljudski glas pa za njih ne velja in nimamo druge možnosti in enostavno moramo sprejemati njihove spremembe kot je njim prav.

    • janez.pokoncni

     Huh prijatelj, mission “izjemno težko”.
     Vse se je začelo 1941. Po 1945 so pobili vse POTENCIALNE nasprotnike, cvet inteligence, kulture, vse podjetnike, skratka smetano naroda. Potem so ostro poneumljali kompletno nacijo celih 46 let, da bi končno prišlo leto 1991. Takrat smo naredili usodno napako, pizdarijo vseh pizdarij. Nismo izvedli lustracije. Te iste svinje, ki so državo s terorjem upravljale 46 let, smo pustili na oblasti. V roke smo jim dali ves kapital, skratka vse, kar je v državi bilo vrednega, jim prepustili policijo, sodststvo VSE.
     Na našo srečo, so svinje izjemno požrešne in obenem nesposobne tako, da nas vedno več zablodo spoznava čeprav nas je še vedno mnogo premalo. Ekola, takšna je situacija. Kaj narediti?
     Najprej bi morali preprečiti poneumljanje naroda (mediji so glavno orožje mafije), potem naliti čistega vina, razčistiti s preteklostjo = predstaviti vsem, kaj se je od 1941 do 1991 sploh dogajalo. Vse ostalo bi steklo samo od sebe.
     Kako to doseči??? Vse države na svetu se sprašujejo kako postati Švica. Hec je, da je zadeva resnično silno preprosta. Zamisli si, kako bi ti postavil Švico?! Skopiral bi večino zakonodaje in amen. Problem bi nastal pri realizaciji, ker bi na vodilna in odgovorna mesta dobil gnoj namesto Švicarjev. Recimo Janša je 100% verjel, da je Časar mož na mestu pa se je kasneje izkazalo, da je zgolj lopov. Vsi vemo, da nihče od nas ne more dati roke v ogenj za 100 ljudi … državo upravlja nekaj 10.000 ljudi. Zato je v Sloveniji državna lastnina ZLO ne glede na to, kdo bi bil na oblasti!!!
     Skratka. Ves “keč” je v razsvetljevanju prebivalcev. Sam sem vas vse skupaj večkrat prosil (ROTIL); pojdite s komentarji tudi izven tega portala. Tu smo že več ali manj vsi spregledali tisti, ki niso, so tu itak samo zaradi provociranja, a velike večine ni na tem portalu. Če gledava recimo portal RTVSLO lahko potegneva sklep, da je večina povsem zmešana. Tistih par, ki se tam kolektivni blaznosti upirajo, bi bilo potrebno podpirati in vsem kazati, da ni samo 5 od 100 normalnih ampak, da nas je vedno več. Skratka, vsak od nas lahko pripomore, nihče od nas pa ne more sam zadeve obrniti. Več kot nas bo živih in dejavnih, več jih bomo potegnili iz primeža kaviar socialistične zaslepljenosti.
     Borba na ulici oziroma državljanska vojna, je sicer opcija ampak jaz vseeno mislim, da za to še ni čas in da imamo še vedno druge možnosti.

     • totex39

      Zelo dobro si tole vse razčlenil in se strinjam, da bo pri nas vse skupaj to težko udejanjiti, čeprav res ne vem kako drugače bi se jih dalo zaustaviti.

     • sodnikisozločinci

      Enostavne rešitve so ponavadi najboljše, no komplicirane so pa udobnejše.

 • Franjo Trojner

  Ja danes je lažje biti Slovenec v Avstriji, kot doma v Sloveniji! Slovenci v Avstriji imajo enkrat večje plače, trikrat večje penzije, zaposlitev na pretek, skratka standard da se šika, odlično zdravstvo, odlično in unčikovito šolstvo, unčikovito pravno državo, državljanom prijazno deželno upravo, razvito demokracijo itd, torej imajo Slovenci v Avstriji vse tisto, kar Slovenci doma v Sloveniji nimamo in še dolgo ne bomo imeli! Da je temu tako si je ves Slovenski rod kriv sam! Prvič, ker smo takrat 1991 leta dovolili, da so se bivši totalitarni kadri kumunističnega režima neovirano zažrli v prav vse pore naše nove dežave, oblasti in družbe in še tako kr naprej neprekinjeno delovali s položaja moči, kar počnejo še dandanes. Ma vsakemu butlu bi noralo biti jasno, da zagrizen kumunist čez noč ne more postati prepričan demokrat! Kakor je tudi jasna in zelo izrazita razlika , črta med razumevanjem in širjenjem demokracije g. Vaclava Havla in tov. milanom kučanom, prav taki

  • Franjo Trojner

   Prav ta razlika je bila usodna za kasnejši razvoj naše mlade države demokracije, kar se zelo lepo vidi danes, ko pri nas prav nič ne gre in štima in nas vse danes demokratične države, nekoč kumunistične prehitevajo po levi in desni. Drugič si je ves Slovenski rod sam kriv, za porazno stanje doma, ker se v dovolj velikem številu ne udeležuje parlamentarnih/predsedniških volitev in tako micene parazitske stranke v Sloveniji in zainterisirani lobiji neovirano kolo vodijo in pol pač je, kot je. V kratkem nekih sprememb pri volilnem telesu tudi ne pričakujem, ker se Slovenci bojimo sprememb in se raje zadovoljimo z skorjo kruha in pet dek pariške klobase, kot pa bi si želeli več in bolje in prav iz tega razloga se namesto vseh nas masti samo del postkumunistične elite.

 • pajot

  Na ulice bomo šli po vsej verjetnosti takrat,ko ne bo kaj dati v lonec in bomo prisiljeni jesti travo. Lakota naredi iz človeka marsikaj. – Samo takrat bo hudičevo krvavo in šlo bo zares.

  • sodnikisozločinci

   To velja za množico ovc, pametni se pripravijo prej.

 • antimur

  Tudi sam nisem za nasilje, toda ta zdivjana levofašistična golazen je tako pokvarjena in v svojih antislovenskih dejanjih tako evforična, da so prepričani, da lahko počnejo karkoli si zaželijo. Proti takšnim odpadkom se ne moreš boriti z demokratičnimi mehanizmi, prime se jih samo trda roka in to bodo dobili, že dolgo prosijo za njo.

  • sodnikisozločinci

   Ustanoviti treba stranko v ilegali, podobno komunistični partiji v prvi Jugoslaviji. Uporabljati njene metode in čakati priložnost za pridobitev oblasti.

 • tarantela

  Ježešna! Grem ven, pa noben ne protestira, sam kle na portalu.

  • Nata

   Eh, ti kar doma bodi. Kaj boš okoli hodila. Mi protestiramo tule, na portalu.
   Pa prosim, meni napiši, kje si včeraj gledala gospo Marple ?
   Pa še nekaj. Imaš kaj pojma, kje je komentatorica Vera ? Kar izginila je , ali pa sem jaz kaj zgrešila.

   • tarantela

    Saj smo vsi tu na portalu in šimfamo, ene leve, jaz malo levo, malo desno, tretji spet udri po desnih. No z nekaterimi med vami je lepo “šimfat” imamo različne poglede, in se kljub temu ne zmerjamo, kar je prav!
    Gospa Marple je vsak dan ob 14 uri na kanalu DIVA (včasih HALLMARK), od ponedeljka do vključno petka.
    Vero sem ondan zasledila ob enem prispevku, sicer se pa bolj malo pojavlja.
    Ti pa res ne moreš nič zagrešiti, si eno tako nežno bitje, jaz bolj naravnost mahnem.
    Kar korajžno naprej!!!

    • Nata

     Hvala. Rada berem Christijevo.

     • tarantela

      Tudi jaz imam rada Agato. Sicer pa najraje gledam angleške detektivke, Angleži imajo sploh zanimive nanizanke in filme, da o dobrih igralcih niti ni treba razglabljat. Ob sobotah in nedeljah ob 18 uri so imeli do sedaj na FOXCRIME serijo “Umori na podeželju”. Ne vem, če bo še, še nimam sporeda za prihodnji teden. Je pa veliko filmov te serije.

     • Nata

      Res je. Sem jih kar nekaj gledala. Velikokrat ponavljajo. Jaz se hitro spomnim za kaj gre in potem nimam veselja gledati naprej.

   • Franc Šink

    Mogoče pod kakšnim nickom?Malo jo drezajmo. Mogoče se bo oglasila.

    • Nata

     Morda pa res. Saj se je na politine teme rada oglašal.
     Torej. . . ga. Vera, pogrešam vas !!

     • Vera

      Takoj mi je lepše pri srcu, če me kdo pogreša , zato bo dan lepši ,kot sem se ga nadejala . Lp

     • Nata

      Ja, res je . Lep, sončen dan, pa petek. . . . . . meni sicer ne pomaga. Sem upokojenka, ki prav veliko ne hodi. . . . . . , pa je vseeno lepše, magari skozi okno pokukati !
      Hm. . . ravzaprav nismo zahtevni !

      Lp tudi vam !!

     • Vera

      Jaz pa imam težave z zdravjem , zdravniki mi ne morejo pomagati , ker imam obrabo sklepov v kolkih, kolenih in ” hernio disci ” na celotni hrbtenjači :( . Spet čakam na pregled po ” magnetni resonansi ” , zato me je kar strah . Lepo pomlad vam želim !

   • Vera

    Ne nisem izginila , temveč na vsako temo ne dajem več komentarjev . Zanima me samo naša preljuba Slovenija , njena bodočnost zaradi naših otrok in vnukov . Mladi se mi smilijo ,ker jim je vedno huje ( niso vajeni ) , mi stari smo pa dali že veliko skozi , zato nas čaka le še ” Matilda ” ali po novem ” Dragica ” , zato ,ker je pogreb zelo drag, pa četudi skromen . Lp Vam Nata in vsem , ki v srcu dobro mislite !

    • Nata

     Jojmene, tole me pa zelo veseli, da ste se oglasili.
     Saj imate prav. Včasih se človeku niti prebrati ne da več
     Eno in isto. In glavna tema ? Migranti in njihove barabije ??
     Vračam pozdrave !!

 • Nata

  + + + + + + + + + zadnji stavek pravzaprav pove vse !
  In ulice bodo še naprej prazne !!
  Takrat, ko bodo uslužbenci Javne Uprave na cesti in lačni, takrat se bo morda kaj zgodilo. Elita, ki sedaj na veliko grabi in krade se bo preselila tja, kamor je spravila nakradeno, desnaki bodo pa končno lahko vladali. Oz. , reševali bodo popolnoma zafurano državo.
  Če jim bo morda nekakao uspelo, se bo elita vrnila. Ponovno krasti !!

 • Jožef

  Ljudje bi že šli, ampak manjka lider in pa iskrica, ki bo vžala kritično maso. Liderje imamo, žal pa je že med nami samimi komentatorji veliko takih, ko poskušajo s svojo hudobijo izlito skoži popačeno slovenšćino prenesti na čitalce in gledalce tega portala. Tisti, ki se najdete med omenjenimi, odvrzite že enkrat svoje maske in začnite razmišljati slovensko, svobodoljubno in resnicoljubno, da bomo z naboljšim liderjim šli množično na ceste in povedali pokvarjeni eliti, da jih ne želimo in naj se spokajo v zgodovino kot zgubaši z komunizmom vred.

  • Nata

   Saj imaš prav. Vendar bi tudi tisti lider lahko kaj namignil nam in ostalim ?
   Sedaj je zopet na vrsti za konkretna dejanja.

  • komar marko

   da ti malo pojasnim stanje. Desna stran je obupala in v polovici primerov ne hodi na volitve. Rdečuhi, ne zamudijo nobenih volitev in se selijo od ene plenilske stranke do druge. Zato jih pa ustanavljajo čez noč, brez programa, da lahko ozadje krade.do sedanji oblastniki so s programom ZASLUŽNI in raznimi instituti za ENAKE MOŽNOSTI, dosegli opranost in si posledično zagotovili VOLILCE. Torej je potrebno na desnici ustanoviti nove stranke in aktivirati speče.

  • janez cepec

   Evo mene, prepoznal sem se v tvojem pozivu. Odvrgel bom svojo masko, pokazal svoj obraz, začel razmišljati slovensko, svobodoljubno in resnicoljubno, kar me, po treznem razmisleku nujno pripelje do zaključka, da ni potrebno iskati liderja, ki nas bi popeljal v lepšo, rumeno-modro bodočnost. Takšnega človeka, vizionarja, dobrega pastirja, pesnika in pisatelja in še marsikaj vendar že imamo. Je med nami, prisoten vedno in povsod (ni Bog, čeprav se včasih obnaša in razmišlja tako), že četrt stoletja nas navdihuje vedno znova z najnovejšimi predlogi in pobudami. To je naš in vaš ljubljeni vodja Gospod Janez Ivan Janša. Zaupajmo mu in se mu prepustimo, z njim in v njem je naša bodočnost. Amen

   • komar marko

    Le kaj so ti naredili, da si spregledal, kaj ti niso dali šticunge za pisanje norosti?

    • janez cepec

     jest sm spregledu, prznam svojo, morebitno, zmoto, so djal učas, pola ti se prašta, ti pa ne boš nkol spregledu, si preglobok zabredu. ni ti pomoči, če s’ prfuknen si prfuknen. tko k’ prav vaš prerok: enkar komunajzar, večno komunajzar. hm, tole mi sicer ne gre glih skup, sam mi ulik njegovih proniclivih misli nekak ne sede

  • tarantela

   Jest Ti taku povem: Ga ni k bi nas spravu na cesto! Kr poglej,kwa se zgodi, če se spravjo skup ene par tadesnih in reče, gremo protestirat, nč, par deset mandlcov, učinek pa en kozji bobek. Viš, je bolš tuki klepat po tipkovnici, za prmej! Lahko sediš sam u gatah pa skuštran, če greš pa na cesto, je pa tojk dela, preden se zrihtaš… Ma, nima smisla! Ja, sej znam tud po slovensk pisat, ampak mal Te pa morm razkurt!

 • Jaka Sraka

  Tragikomično dogajanje.
  Ne veš ali bi se smejal ali jokal.

  Posledice so krute, vse barabije pa bodo plačevali naši potomci.Trenutna oblast le troši, zapravlja, najema kredite, da plačuje socialni mir, uboga podzemlje in zvesto služi tistim, ki so jo postavili.

 • if

  Slovenijo obvladuje politični in sodni kriminal. To dokazujejo outputi pripadajočih funkcij države!

  Predsednik vlade, ustavni pravnik, šef največje pozicije v parlamentu, režiser kršenja ustave v obliki protiustavnega odvzema poslanskega mandata poslancu!
  Ustavni pravnik?! Burleska, rečeno prizanesljivo!

 • Morala

  Leta 1991 smo si narobe zastavili prihodnost države! Ni to, to! Ker so samo pospravili rdeče knjižice v predale, niso pa se v svojem razmišljanju nič spremenili! V imenu demokracije se krade, zapravlja, laže, prikriva in napada nasprotnike! Narašča kriminal, narkomanija, alkoholizem! Eliti je šlo in ji bo vedno šlo dobro!
  Čakanje na boljši jutri, ne bo prineslo sprememb!

  • tarantela

   Leta 1991 smo dobili svojo državo, nismo pa imeli nobenega znanja, kako z njo upravljati. Hoteli smo kapitalizem, pa se nam je zdelo, da bo že to dobro, če bo nekdo imel svojo tovarno. Ampak upravljati fabriko je treba znati. Pri nas smo dobili certifikate v zameno za delež, ki smo ga prej vložili v razne tovarne. S temi papirji smo ravnali različno, eno so jih dobro naložili ali prodali, enim so se razpršili v dim. Nekateri so jih poceni pokupili, z njimi tovarne, potem je šlo vse v maloro. Povsod špekulantje. Tudi mladi so prej imeli zagotovljeno zaposlitev, za vse je skrbela država, potem pa je naenkrat moral vsak sam poskrbeti za zaposlitve. Ampak tega ni mladih nihče naučil.
   Skratka, dobili smo samostojnost, nismo pa znali in vedeli, kako z njo ravnati in kako gospodariti.
   In nekateri so znali to dobro izkoristiti.

   • janez cepec

    mistaka, blo je kr neki ljudi pr koritu, levih in desnih, po osamosvojitvi so tko desnakarji ablast prevzel, k so dobre vedl koko ravnat v danem momentu, ko so mel škarje in platno. takoj so začel denacionalizacijo, vračal so, predvsem farjam, use živo u naturi pa še dnarju, začele so se privatizacije pa kraje, tko, de nemoj ti meni, o neznanju in nevedenju. dobr so vedl, za kerga dajejo na kup

  • sodnikisozločinci

   Spremembe bo prinesla revolucija, kot tista prej. Ne se sekirat glede prava in njegovih kretenizmov, zgodovino pišejo zmagovalci, njim se ne sodi. Če pa ne zmagaš, kaj potem, bolje umreti kot lev kakor živeti kot ovca.

 • dob

  Človekove pravice so demon. Predstavljajo pravico do ohranjanja norosti v najrazličnejših oblikah, preoblekah, medtem ko se v vsebine pod preobleko nihče ne vtika, ker je načelo, ki velja za človekovih pravice, da so vse norosti enakovredne. In jim je zato država dolžna zagotavljati obstoj.
  Če ne, pa to ni demokracija.
  Demokracija je še en demon.

  V vsebino se v demokracijah, kjer vlada enaka pravica do vere in verovanja, nihče ne sme vtikati! Dogmo jim je spisal Hudič in zdaj jo varuje pred spremembo.

  Ko se je Hudič odločil, da bo imel mlade, se je potem poročil s človekovimi pravicami. Potem sta imela dosti otrok.
  In, kot radi rečejo Italijani, mati kretenov je vedno noseča.

  • FORT WORTH

   Da se bos malce posladkal…https://m.youtube.com/watch?v=J26AbhsheXw

   • dob

    Zucchero je vedno dober

    • FORT WORTH

     Pa si poslusal celo do konca ?

     • dob

      Aja, že razumem. :))

  • sodnikisozločinci

   In kot rečejo Italijani, “mati kretenov je vedno noseča.”

   Moje spoštovanje do Italijanov.

  • janez.pokoncni

   Tole sem spregledal! Strinjam. Človekove pravice, socialna država in na drugi strani muslimanski blazneži, ki prihajajo k nam iz zgodnjega srednjega veka. Kot, da bi v ograjen prostor spustil volkove med ovce.

   • dob

    Moti me, da se o tem sploh ne pogovarjamo, ko pa se, je to skrajno sramežljivo in previdno. Napisal sem daljši spis na to temo, ki pa ga bom dal raje na svoj blog, ker nočem več težiti publiki tukaj z daljšim pisanjem.
    Kadar družba “ukinja” simptome bolezni, in sicer tako, da jih z ukazom in pod grožnjo kazni MORAMO ignorirati, je to samo znak, da se pripravlja na umor in samomor.

 • Borut Stari

  Petek pravi, da je Cerar zapadel v patološko narcisoidnost pa to ne drži. Cerar je bil patološki narcis od zibelke naprej. Izhaja iz matrijarhalne družine z dominantno materjo in samovšečnim očetom.Vendar je v svoji notranjosti pohabljena duša. Že v družini vcepljena ubogljivost ga je pripeljala v današnji položaj. On v resnici uživa v temu, da ga nekdo vodi- Da je na Lutkarjevih vrvicah.Lutkar pa ni človek. Je spletkarski sistem,ki ga bo na že znan, perfiden in podel način zavrgel. Kot neuporabno oglodano kost. Kakšna je njegova inteligenca laže to, da je iz nestresne in nadvse spoštovane službe univerzitetnega profesorja na PF presedlal v politiko.

  • janez cepec

   matr, ti pa si pronicljiv analitik psihiater, a? glede na strokovno analizo, k si jo ukup od Cmerarja sklamfu, bi te prosu, če bi uhka podau še analizo vašga ljubljenga vodje. me prou zanima, kva boš za njega pogruntu.

   • Nata

    tist pa ti napiš. . . . . kapiš ?

    • Dragan Krstič

     Nata saj 2 stavka komaj vkup spravi.

     • Nata

      No, po tem koliko ima za povedati, bi se lahko potrudil, pa napisal ekspoze o J. J. !!

   • Borut Stari

    Analitik sem po poklicu, vendar za materiale ne psiho.Nimam ljubljenega vodje ker sem nevodljiv,samosvoj, rojeni oportunist in trmast v svojem prepričanju.Tisti, ki mi ga podtikaš za ljubljenega vodjo meni ni zanimiv. Uporabi o njemu svoje mnenje, če ga imaš. Če ga nimaš pa jih je po forumih veliko.

  • komar marko

   Tvoje oko je pa zelo dobro. Pravilna ocena. Če ne bi bil vodljiv, ga rdečkoti ne bi potrdili.

 • Duhec

  Petek bv filozofira…. SDS naj organizira proteste in bojo vidl kako in kaj, kolk so priljubljeni in kolk se jih jemlje resno. Sej je član te stranke in ma to možnost…

  • komar marko

   ha, ha, ha. Dokler bodo lažgošani, dokler bo curljalo, dokler bo kadija povedak da si kriv, pa čeprav nisi, dokler bodo za naše pometali RABOTE pod preprogo, toliko časa je uspeh rdečkotov zagotovljen, ker se napajajo od KORITA. Dokler PROVLADNI mwediji podpirajo laži in ne hlastajo za resnico, toliko časa nam ni pomoči. Le kako je TAJKUN prišel do posla pri gradnji drugega tira, pa razpisa še vedno ni, je pa že IZBRAN! A si ti tudi spremenila mišlenje. Je bilo pranje ali zagovor? Ja poglej REPORTER. uDBA povsod okoli nas! SLUČAJ?

  • if

   Ne gre za priljubljensot, gre za dejstva, stanje države in posledične rezultate, ki so izrazito nedemokratičnega porekla in vodijo v poplni kolaps države.

  • Iva

   Pokazal si pravi obraz. Tako funkcionirajo postkomunisti, ki organizirajo militantne ekstremiste (celo t.i. kulturnike), ki z ognjem, kockami, “obešanjem politikov” , ob pomoči F571 (Revolt se je imenovalo vsakodnevno poročanje na Delu) rušijo legalno vlado. Seveda vlado notranjega sovražnika, kjer so dovoljena vsa sredstva!?

   Kaj pomeni parlamentarna demokracija? Že ko je SDS vlagala interpelacije, so vladajoči manipulirali, da ruši politično stabilnost. V obrambi posvečenim novim obrazom so sodelovali tudi agitprop mediji!
   Kaj bi šele bilo, če bi SDS bila v ozadju “uličnega rajanja”, kot se je odvijalo pred leti po Mariboru in Ljubljani. Takrat pa bi F571 pisarili kar o državnem udaru, a ne?

  • Fogglof Tunnek

   Vedno bolj mi je jasno zakaj je bil bit…kot kristus…samo ni nič pomagalo !!!

 • Krtača17

  Uffff komunajzarji so pa res zajeban do amena! Janša je zdajle ves dnar ki ga je krvavo zaslužu na Dobu za zidanje šteng pokuru za pot na Malto. Upam da so vsaj tolk dobri da so mu za sendvič primaknil, res…..

  • nevtrino

   Komunajzarji nič ne prispevajo, komunajzarji (večno enakopravnejši tovariši) samo izropajo, vse v smislu enakopravnosti, tovarištva, bratstva in enotnosti,… hehehe

 • nevtrino

  V teh bolanih jugobutalah Imamo le ponaredek demoracije in privid svobode. Je pa večno vprašanje, kako splezati ven iz te greznice. Obstajajo boljši načini zdravljenja, ali samo poulično izražanje stališč ? Se lahko v pokvarjeni državi resno in učinkovito ukrepa drugače, kakor deluje vodilna državna drhal ?

 • MižekFiga

  Prjatli, ne se cmerat, volite svoje Vam najbolj prave!

 • Iva

  Eden izmed pogojev konkurenčnega okolja, tudi političnega, je informiranost kupcev – tudi volivcev! Le dobro informirani volivci lahko izberejo najboljše predstavnike v parlament (zakonodajna oblast). Posledično dobimo na ta način kakovostno izvršno oblast (vlado), ki ne bo marioneta.
  Mediji bi morali skupaj z opozicijo nadzorovati oblast.

  V SLO so glavni mediji tako RTV kot tiskani mediji s tajkunskimi lastniki, največja cokla za razvoja parlamentarne demokracije. Z Indoktrinacijo ljudi omogočajo monopol in večno zmago kontinuitete!

  Kaj reči za Cerarja: naiven(?), človek, ki hrepeni po žarometih (posebej ob stiku z EU voditelji, ko se počuti enakovrednega), neinteligenten(?) – sploh ne opazi realnosti, s “podtikanjem ” žensk mu “ozadje” daje občutek moškosti.
  Cerar je dejansko popolnoma vodstveno nesposoben, prav takega pa potrebujejo omrežja za krajo davkoplačevalskega denarja!

  • Mojca pokraculja

   Vse drži, odlično si napisala. Kako priti do dobrih informacij in kako indoktrinirane prepričati, da bodo izbrali najboljše ? Za njih so najboljši tisti, ki jih ne poznajo,Ki so nekako čisti. Se pravi da je nekaj hudo narobe tudi z našim volilnim sistemom. So volilci res izbrali vse te, ki so se prilepili v stranko SMC ?!
   Zgodba se ponavlja na vsake 4 leta in ni nam pomoči.

 • Vera

  Opažam , da je veliko ljudem prelepo, zato se bojim, da ne bo nobenih protestov, pa tudi na dan volitev se jim ne ljubi dvigniti riti , ter iti na volišča . Volijo pa lahko že par dni prej, tako, da so izgovori za lase privlečeni . Vsak polnoleten človek lahko voli, če le hoče , toda po zdravi kmečki pameti !

  • janez55

   Ja, kaj pa boš volil po zdravi kmečki pameti pri nas, kjer imaš na voljo samo vole in teleta?

 • Stajerka

  kdor želi videt medsebojno klanje levakov, naj spremlja pričevanje Golubiča glede TEŠ6…..same barabe, edino Golubič je pošten…..pa se poraja vprašanje, glede njegove obveščenosti in vseznanosti, je po slovenski zakonodaji ravno tako sokrivec, saj je vedel za kazniva dejanja in NIKOGAR NI OVADIL…..pričevanje je poimensko obremenjujoče za večino akterjev, večina ministrov in direktorjev….. in če ta Golubičev škaf drži vodo, potem je v zvezi s tem tudi jasno, ZAKAJ so bile pred dnevi zamenjave na ELES…….

 • Carlo Magna

  SDS sovci smo ze PREPLAVILI LJUBLJANO !!! Na Kongresnem trgu nas je bilo 30.000!!!!! Sama mladina! Precudovito!! JANEZ JANSA FOREVA!

  • janez cepec

   kere risanke, pa kere pravljice pa poslušate dandanašni u Begnah, de maš take prebliske?

   • tohuvabohu

    Hehehehe, ko bo po internetu možno prenašati vonjave, se boste rdečkarji lahko prepoznavali po smradu, če ne drugače.

    • janez cepec

     ja, vi se očitno že zdej vohate med sabo

 • dež

  Niti ni potrebno na ulice, dovolj bi bilo že cesto zapreti. Štajerci na Trojanah, Dolenjci na Višnjegorskem klancu, Primorci na Vrhniškem in Gorenjci na Medvoškem klancu. Pa Ljubljančani bi morali Murgle oviti z bodečo žico (tisto rezilno), da niti palčki ne morejo skozi. In bi Slovenija zmagala.

 • Fogglof Tunnek

  Desničarji, ne se iti protestof… A še vas ni izučilo, da ko so ljudski protesti vedno dobite po po pič**….

  • plamen100

   itak da dobijo, zato ker gre za post komunisticno druzbo. To najlepse vidis ko se slovenski otroci vpisejo v avstrijske srednje sole in imajo za njih posebej psihologe, da jih pocasi vpeljejo v avstrijsko druzbo ki je cisto drugacna od slovenske saj slovenska se vedno temelji na neokomunisticnih vzorcih in idejah ki jih v druzbi sirijo potomci komunistov, udbasev!

 • Jovo Jamnica
 • janez55

  Nova24TV, malo pazite, ko zagovarjate Magajno, ker boste ujezili svojega političnega (in finančnega) botra! Magajno so namreč zaradi njegove neposlušnosti in pokončne drže kot prvi politično likvidirali SDS-ovci in J.Janša ga še danes razglaša za podtaknjenca v Demos.

  • janez cepec

   ma ljubljeni vodja razglaša za podtaknenca usacga, ki ne misli, dela in govori tko, kot on veli. problem je ta, da mu bo ob že zdej maloštevilni čredi, počas začel zmankvat poslušnih ovac in koštrunov. kva bo pa poj, s kerga se mo pa poj norca deval?

  • Ruggedplant

   Vsak krščanski socialist se je s svojim svetovnim nazorom sam politično likvidiral in ne potrebuje nikakršne zunanje pomoči.
   A demokrati se borimo za VSAKEGA državljana, ki se mu kršijo človekove pravice, še toliko lepše pa je, če se žrtev tudi jasno zaveda in tudi javno pove KDO ga želi likvidirati.

 • AboutTown

  No, desničarčki, pa pojdite na ulice, da vas vidimo.
  Ti, Petek, pa da si v prvi vrsti!

  • if

   Na ulice vstopata beda blaginje in duha, ki se izraža skozi vaš zapis.

   • janez cepec

    kdo j’ že djau: blagor ubogim u duhu, pa kva bo njih? vaš Prerok bi mu nebeško kraljestvo že na zemli, pa obnaša se tud tko, kot bi biu odrešenik

   • AboutTown

    Wow… kaj vse se vidi skozi moj zapis. Sem kar ponosen.

  • von Rhein

   In kaj bi rad videl?Nekoga,ki v roki drži slovensko zastavo in se mora umikati zakrinkani bandi s palicami na katerih so ovite rdeče zastave s komunistično zvezdo.Izzivaš drekač.

   • AboutTown

    Ja. to bi rad videl. Kdaj pa?

    • Ruggedplant

     To bi rad videl? Pazi, da si boš dobro zavezal vezalke na supergah, ko boš v trenerki pogumno prihlačal pred nas, mogoče ti uspe podreti šprinterske rekorde svojih ideoloških prednikov partizanov, ko so bežali pred branilci domov čim je bilo število blizu izenačenega.

     • AboutTown

      Ne gobezdaj, opica zafukana.
      Se vidimo, brez skrbi.

 • Prle

  Bistvo problema Ivana Janeza je, da ČE slučajno dobi večino (25%) na volitvah, ni človeka,ki bi hotel z njim v koalicijo, jasno razni Primci so izzvzeti. Tako, da zna desnica spet izviseti. Nič novega.

  • janez cepec

   zakuga pa misleš, de je TV u službi resnice, kere le, a ja Prerokove, iz naftalina Jelinčiča potegnila. u slučaju, de bi pršu h korit, se bo ljubljenmu vodji prodav, ta j’ pa za ablast prpravlen poteptat usa načela

   • Prle

    Še zmeri jim zmanjka glasov.

    • janez cepec

     ima Boga, tud stranka Boh pomagej (GOD) jim ne more pomagat

 • Anton

  ah ja pa smo spet pri Janezu Janši, kajne levaki.

  sarkazem press

  • janez cepec

   ja kešnga druzga si omisl’te, pa mo mnjega mel na tapet

   • tohuvabohu

    Za koga pa ti navijaš (bolj natančno, nabijaš), mulček?

    • janez cepec

     za Lipicance, ne za vosle

 • Mojca pokraculja

  OOOO panika pri levakih, že lajajo kot pobesneli psi, da si ja folk ne bi upal na cesto, ker oni o tem odločajo !

  • Jovo Jamnica

   Ja. To bo. LOL

 • Get Smart

  Petek in ostali ljudje!

  Spodbujanje ljudi je seveda na mestu, tudi pozivi ljudi na ulice so na mestu, vse, kar lahko pomaga k osvoboditvi izpod MURGLSRBSKE JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE je na mestu,
  ni pa na mestu
  ponavljanje agitropagandnih floskulic.
  Za kaj gre?
  PIŠITE SI ZA UHO:

  KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji (ne pa levićiji, ekstremićiji in podobne kozlarije)
  NI,
  še enkrat,
  NI dosegla “zamenjave predsednika vlade” na ulicah MB-ja in LJ-ja nje,
  tisto so bile le GLEDALIŠKE PREDSTAVE za medijsko agitropapagando,
  ampak so
  MURGLSRBSKO JUGOKOMUNISTIČNO lutkico drugaricu Bratušak
  nastopili in potrdili kot predsednico vlade SAMO in LE po tem,
  ko so VIRANTOVALCI
  (kao zaradi “z neznano korupcijo, neznanega dne, na neznanem kraju obremenjenega”)
  v Državnem zboru
  prenesli svojih 8 glasov od Človeka na MURGLSRBSKO JUGOKOMUNISTIČNO LUTKO,
  z njimi je seveda šel tudi DeSUS, ki je tisti čas kakor sodeloval v vladi Janeza Janše,
  ki pa je tudi brez MURGLSRBO UDBO penzijonerske=DeSUS izpostave imela
  imela večino v Državnem zboru.

  Še enkrat:
  CENTRALNI KOMITE KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  je 8 članov t. i. VIRANTOVALSKE Državljanske liste tako ali drugače prepričal,
  da so odtegnili glas Človeku in ga dali MURGL SRBO JUGOKOMI LUTKI — POZITIVNO SRBSKI lutkinici drugarici Bratušak, ki so jo tik pred tem nastopili kot predsednico PS=POZITIVNE SRBIJE namesto sereorskega pingvina,
  ki so ga v agitropu uporabili za LAŽNIVO enačenje s Človekom,
  češ da naj bi bilo tudi sereorsko govno skorumpirano, toda ne kot ĐUPLJAN najljepš mest na svet nje,
  zamenjali pa so ga na mestu predsednika novonastale stranke (novega obraza KPJ = PS POZITIVNA SRBIJA nje = LDS), kjer seveda še ni mogel biti koruptiven nje,
  so ga pa obdržali na mestu najboljš ĐUPLJANA u NAJBOLJŠ ZADOLŽENEM (beri OROPANEM) mest u Sloveniji nje.
  Pamet v glavo.

  • Komunist

   Ti pa neznas Slovensko pisat, ti srbscina gre boljs od rok ;)

   • Ruggedplant

    …Napiše nekdo z intelektualno širino, da na ta traktat odgovori z enim samim neumesnim komentarjem, pa še ta vsebuje veliko slovnično napako pri navajanju lastnega jezika. Jojme, s kom vse si delim domovino…

 • Prle

  Zakaj, pa sploh menjati Cerarja končno bo njegova vlada uspešno oddelala cel mandat. Če pomislim, da je zadnja desna vladala trajala manj kot 365 dni, je brez veze voliti koga drugega. Simpl, a ne?

  • janez cepec

   ja glih tko preprost tud ni. če smo iskreni, Cmerarjeva vlada glih kešne silne revolucije ni nardila, ministri so fukneni edn bel ket tadrug, začenši s Kolar-Celarjevo, Katičko, Židanom, Počivavškom, de Kahla, boli ga Đoko ne omenjam. če sm kerga spustu, se mu pardoniram. tko de bi kešna nova osvežitu bla dobrodošla tud z desne strani, sam kva, če so sami tok zaplankani, de luzerja, ups liderja ne zamenajo, poj pa folk vol vse vrste idijote, sam de Žalostna Sova ne bi pršu na ablast. to j’ to.

  • nevtrino

   Ja, ja, zelo enostavno zavajanje, to pa vam gre …

  • Ruggedplant

   Samo da mo na oblasti, kajne, ni važno kaj naredimo. Tudi če imamo v parlamentu rekordno, več kot 2/# večino in ne speljemo niti ene od nujno potrebnih reform – važno, da smo vladali vsa 4 leta na preteklih 65 podlage. To je pravi komunistični duh, Tito bi bil ponosen!

  • tohuvabohu

   Vprašaj ata Smrka iz Murgeldorfa, kaj on misli o tem. Pazi, da ne ostaneš danes brez piškotka!

 • plamen100

  dejstvo je da Slovenija niti pod razno ni nobena pravna drzava cesar pa 80% drzavljanov niti ne cuti saj z drzavo rszen v upravnih stvareh in poslov s policijo predvsem na podrocju prometa, drugih opravkov z drzavo niti nima, zato v tej smeri niti ne bo nobene ulice. Svinjarije, ki so se zgodile Jansi, Krkovicu, da sta bolj preganjana v samostojni Sloveniji kot v Yugoslaviji, sta obcutila le onadva. Da imajo te svinjarije lovke v nekomunisticnih visokih kaznih za prometne prekrske, v kaznovanju malih ljudi zaradi tatvine 200 eur s po 3 leti zapora, afera koroskih deckov ali pa razglasanje prekmurskih Romov za Dzihadiste ali pa cakslne dobe in naravnost v nebo vpijajoca korupcija….vsega tega navadni ljudje preprosto ne vedo in pac mislijo, da je to demokracija in da tako pac mora biti, saj vidim da je temu tako ko se pogovarjamo med sabo. Treba je razumeti da je cela generacija Slovencev vzgojena v 25 leti samostojne Slovenije z neokomunisticno miselnostjo oz z levim nacinom razmisljanja, ki danes pomeni geyevstvo na vsakem koraku in ljubec odnos do muslimanskih migrantov, to je new look slovenskega naroda in taksne ljudi na ceste ne bo mogoce spraviti. Saj se to ze vidi pri protestih opozicije ko je najmljajsi pdotestnik star cez 50 let!

  • sodnikisozločinci

   Imaš prav, vendar ne gre pozabit, da revolucij nikoli niso izvedle množice, izvedle so jih majhne skupine fanatikov pripravljenih na vse, katerim so množice le sledile. To pomeni, da če hočeš spremembe, je izguba časa pridobivanje množic, da bi na demokratičen način prišel do njih, drugi načini so učinkovitejši.

   • plamen100

    mnozica mora biti predhodno ustrezno obdelana, ideolosko preparirana, da bo sledila manjsi ideolosko enako usmerjeni skupini. Lep primer za to ti je npr. Vstop ustaske skupine v Yugo ko je bila tista akcija RaduŠa, kjer so bili tisti ki so prisli prepricani da bo prislo v BiH do masovne vstaje pa nic od tega saj je partija ze na razlicne nacine preparirala oz “obdelala” narod. Po drugi strani imas tudi danes nezadovoljstvo med ljudmi enako ce ne vecje kot je bilo za casa vstajnikov vendar zaradi postkoministicne vzgoje Slovencev danes ne bi pripeljal nobenega na vstajo, ce pa bi dal danes Janso na oblast, bi jutri ze zaradi korupcij v zdravstvu imel polna mesta ljudi ki bi protestirali in zahtevali pravno drzavo. Zato bo tudi prevzem oblasti s strani opozicije tezak saj bo hitro kriva za vse nepravilnosti ki jih danes pocne rdeca klika, narod pa je ze 26 indoktriniran z postkomunisticno vzgojo, tako da v bistvu ta slovenska druzba niti ni dalec od Severno Korejske s tem, da se tegs niti ne zaveda in misli da zivi v demokraciji.

    • sodnikisozločinci

     Nisem mislil na ideološko preparacijo množic, to tudi komunistom ni uspelo, ljudje so k njim pristopili, ker so se odločili za manjše zlo, kar pa so dosegli s terorjem, ki je prekašal nacističnega. Kadar imaš za nasprotnika izmečke kot so levičarji, moraš pozabiti na etiko, če hočeš zmagati.

     • plamen100

      no zaj bova videla, kmalu bodo volitve, siguren sem da bo SDS zmagall pod pogojem, da si levifasizem spet kaj ne izmisli in onemogoci Janso, vendar zmagA SDS ne bo kaj dosti spremenil ker bo levifasizem cez kaksnega pol leta aktiviral zavedeni narod in okrivil Jsnso za vso bedo ki jo je levifazizem v 25 letih povzrocil narodu!

 • Fogglof Tunnek

  Vedno bolj mi je jasno zakaj je bil bit…kot kristus…samo ni nič pomagalo !!!

 • Fogglof Tunnek

  Desnosučni MIRNO!!!!!!!!!!…. ODA JANEZU JANŠI:

  Radost, od boga edina
  Janša ti Elizijski!
  V tvoje hrame nas stopinja vodi,
  o ti si božanstveni!

  Janezovi čari časa teku,
  so pregnali kruto partizansko noč.
  Človek spet sovrag človeku,
  ker veje tvoja domobranska moč.

  • janez cepec

   kešn litrčk boš mogu še podozirat, poj ti bo pa zalaufal. seveda pa našmu Preroku ne sežeš do kolen, kajti namreč, tud on je začeu pesmce pisat (eno je Toninu napisu, nevem zakuga, a j’ zalublen vanga, al kuga). tko de mata vidva s prerokom pa Prešernovim Froncom neki skupnga: ti si pjančk, Fronc je biu pjančk, prerok za enkrat še ni. je pa problem, Fronc je biu dohtar, kar pa vama manka. tko, de glih s Froncam se še ne morta prmerjat

  • Johan

   Zahojeni Tunnek z gnilimi možgani, član zl, bande

 • radames

  Če na ulico vladajoča kriminalna “elita” privleče plačane demonstrante, ki mečejo granitne kocke, bo metanje predmetov v spontanih demonstracijah – z druge strani. V obliki vode pod močnim pritiskom ali v obliki svinčenihh kugel. Demonstracije si lahko privoščijo samo oni. Tako, kakor vse drugo.

  • sodnikisozločinci

   Vedno je obstajal način odpora proti kateremu vladajoča klika ni imela obrambe. lastnost pravega stratega je bila poiskati šibko točko nasprotnika in jo izkoristiti.

 • AboutTown

  Citat dneva:
  “Sam sem doživel najprej fizično likvidacijo, ki bi se kmalu sprevrgla v umor.”

  Ker umor ni “fizična likvidacija”. Teslo.

  • Krtača17

   Ove noči nije moj dan, je rekel hudo inteligenten fuzbaler….

  • Ruggedplant

   Ste vsi komunisti nepismeni ali le tisti ta najbolj nori, ki v avatarjih in na majicah nosite zločinske simbole? Likvidacija je lahko tudi pravna, medijska, družbena,… in navsezadnje seveda tudi fizična. me čudi, da tega ne veš glede na to, da ste za prihod na oblast in njeno nasilno vzdrževanje uporabili in uporabljate prav vse od naštetih oblik.

   • AboutTown

    Ja, teslo. Fizična likvidacija = umor. OK? Jasno?!
    Kako se lahko umor sprevrže v umor?

    Sicer pa je rdeča zvezda zločinski simbol samo v tvoji pofukani glavi in ni prepovedana. A ne, kreten.

   • Tetka iz ozadja

    Desnica poskuša priti na oblast na vse mogoče načine.Med 2. svtovno vojno so se prodali za DENAR (kar je najbolj gnusno). Pa jim kljub vsemu ni uspelo. Zato ker smo mi že sedemdeset let superiorni.

 • Caetano

  Verjetno je, da se udbomafijska kamarila ne, da premagat samo na volitvah in bo potrebna kombinacija protestov, stavk in volitev!

  • janez cepec

   ja stakim članstvom, predvsem pa vodstvom, uhka sam sanjate. sej pravem, tokrat ste že popušil, z vojsko ured, pa se še niste navadl in sprijazn, luzerji

 • Argentinec

  Ja, Petek. Kaj pa še čakaš? A še nisi na ulici? A ti bi rad videl nas, sam pa sedel doma na kavču in pisal kolumne? LOL

  • janez cepec

   nima befela od Žalostne Sove, sam pa ne upa, se boji, de bi se zgubu, kokr še ni zgublen

  • Ruggedplant

   Nekateri so intelektualci in naredijo z enim samim člankom za Slovenijo več dobrega kot desettisoče rdečefašističnih nahujskanih vstajnikov, ki so brez ene same kazni oškodovali Slovenijo za več kot 10 milijard € (samo do danes). Ti to več kot očitno nisi, sicer ne bi takih pisal, torej bodi vsaj toliko koristen in zdajle iz nelegitimne vlade prepodi vso ekipo, da vsaj izbrišeš svoj greh preteklosti, potem pa se lahko pogovarjamo o kakršnikoli prihodnosti, prav?

 • karpelec

  Naša vlada boluje za tako hudo neozdravljivo boleznijo, da ga ni zdravila zanjo. Bo morala Milojka narediti mednarodni razpis za inovacije in iz posebnega fonda plačati strokovnjake, ki bi našli zdravilo zanjo.

 • SloBoySMC

  No naredimo en test. Naj SDS razglasi uro ob kateri naj vsak ki protestira ostane doma za 60 minut. Bomo videli a boste dosegli tak uspeh kot OF leta 1941 ko so ji tako ljudje masovno izkazali podporo potem po preteku ene ure pa spet napolnili ulice Ljubljane.

 • komar marko

  No rdeči telebani ne dojamejo. Ko so stali pred sodiščem in kritizirali krivične sodbe so se SMEJALI. Namreč ti telebani lahko vladajo le ob podpori kRIVOSODJA. Rabi kak rdečko kak dokaz?

  • Krtača17

   Desnim so dokazi od nekdaj delal težave ja. Polno dokazov, ko jih je pa treba pokazat je pa mal problem ker jih ni. Po domače, polna usta pa prazne hlače.

   • komar marko

    no ja, Če pogledamo rove in raznih 800 morišč, so to dokazi ali ne, Če so v ROVIH otroške KITE, ne vem kako se temu pravi.Če pokažemo zapise o paktiranju z ITALIJANI in NACIJI, a so to dokazi. Če pogledamo LAŽGOŠe, a so to dokazi. Če pogledamo PATRIJO, le kje je kak dokaz, v sodbi ga jaz nisem našel. Mogoče mi kak RDEČKO pomaga?

    • In koliko je še ostalih primerov, ki v medije niso prišli, ali pa le malo, ki so jih rdečuhi hitro “potacali”, da ni preveč zasmrdelo.

     • Krtača17

      In ti se za njih sekiraš toliko kot za 800 Irskih dojenčkov a ne?

    • Krtača17

     No ja če pogledam je takih sam 15000. Pa od tega pol dobrotnikov iz Jasenovca. Ostalih 85000 ni pomembnih a ne?

     • Ruggedplant

      nemci in italijani niso do začetka partizanskih provociranj ubili niti ENEGA SAMEGA civilista. prav vse civilne žrtve v jugoslaviji so torej izključno domena komunistov. Nekaterih posredno (nemško in italijansko streljanje talcev – za katere so povečini dobivali sezname od partije, drugih neposredno preko lastnih likvidacij med izvedbo revolucije in po njej za njeno vzdrževanje.

      Sedi 1, nazaj v osnovnošolske klopi!

  • janez cepec

   čak kdo j’ tud že reku, de ne prizna našga pravosodja, tko kot njegov mentor in vzornik Tito? aja, ljubljeni vodja, k pravosodje obrajta sam takrat, če mu guma ne poč, pa če sodjo u njegovo korist

   • gušto

    Če si ti skos “pod gasom”, ker imaš vsega preveč ne za=bavaj tule poštenega, osiromašenega slovenskega naroda in sprav se k tvojim, kamor spadaš…….magarac !

    • janez cepec

     če b’ biu ti tak revež, se ne bi use dni tle gor valu, ampak bi si kešn biznis zgihtu pa pošten delu. zdej, če boste pa na ceste šli, pa metlo s sabo uzem, boš pometu, bo saj kej pametnga od tebe

     • gušto

      Hja, ti si tud en velk revež, ker si ne znaš na pošten način kruha služit.
      Valat klele gor pa ti kar paše ja, vidim. Se kar dobrr počutš, da =beš naš narod.

     • janez cepec

      ma jebem te

     • gušto

      Kar sebe dej v tvojo trdo betico.

 • komar marko

  No zanimivo bi bilo, kako bi rdečkoti odreagirali v primeru vstaj ki so se dogodile pred leti. Prepričan sem, da bi tako stvari enačili z NACIZMOM. Cicibani združenja 571 pa bi trdili, da je potrebno ustanoviti novo PIF v boju za KORITO. tako pa so dosegli vse, vključno z 3 kratno REPRIZO PATRIJE!

  • Krtača17

   Ehh vaš vodja je zmer upil da štruce iz kant ven gledajo. Ni čudn da je dubu granitno kocko. To je blo še humano. V Franciji so za tako izjavo kraljic glavo odtolkl…

   • gušto

    Če bi bilo temu tako, kot ti želiš drugim, bi bili že vsi rdečuhi brez glav.

    • Krtača17

     Pa sej pravm da smo ta levi humani.

     • gušto

      To ste pokazal že zdavnej.
      Kosti nedolžnh vpijejo po resnici že iz vsake pore slovenske zemeljce.
      Naša zemljca je prepojena s krvjo slovenskh mučencev.

     • Krtača17

      Resnica kosti se že skoz ve. Kar se pa resnice tiče pa tud. To ste samo na tem forumu neki probaval odkrivat pa četnike ustaše in domobrance pomilovat.

     • gušto

      Ja pa si res zgubu kompas. Dohtar te kliče.

     • Krtača17

      Saj pravm, ko pride do argumentov pa zmrznete.

     • tohuvabohu

      Se ve, pa ne po vaši zaslugi. Vi ste resnico skrivali, dokler ste jo mogli. Tudi morili ste v strahu pred resnico, reve usrane hostarske.

   • tohuvabohu

    Prekleti usrani butasti lažnivec. Janša je štruce omenil samo enkrat v svojem prvem mandatu (pa tudi to si naložil, da gledajo iz kant). Kocke ste pa huligani metali v njegovem drugem mandatu. A imate tako dolgo lajtungo?

   • Ruggedplant

    Pa ne le hrana – poglej malo slovenski vozni park in okupiranost btcja in dragih lokalov v centru mesta, pa ti bo jasno koliko je ura. Ko pa TAKEMU zmanjka za kruh, naj ostane lačen, se bo morda vsaj enkrat v življenju zapomnil kj pomeni beseda VARČEVANJE, ki vam je komunistom tako neverjetno tuja – sploh ko gre za tuj denar – skupni proračun.

 • Krtača17

  Rajš se primte unih dobrotnikov iz Irskega samostana ki so potamanl 800 dojenčkov v sirotišnc. Te so vam bolj na kožo pisan.

  • gušto

   Ka mamo mi na Irskem ?
   U Barbara rov pejd pa še marsikam, če si upaš……. tam maš kej vidt z vaše slavne zgodovine..

   • Krtača17

    Kaj ti pa kle ne paše? Saj so bli vaši cerkvenjaki al ne? A zdej ko ne paše, se pa ne poznate? Aja tko gre to…

    • gušto

     Si pa res sfantaziran, no. Buh ti pomagi!

     • von Rhein

      Ma ja,primitivni provokator,ki sam sebi verjame,da kaj duhovitega napiše .Misery pur.

     • Krtača17

      Sej bo boljš. Ko boste priznal vam bo odleglo. Garantiram.

     • Ana Job

      Mešalec zraka in nič drugega.

   • Ana Job

    Škoda, tem iztirjenim pasjejebcem, kaj govorit. Na blocked jih daj in boš imel lepše življenje.

  • Ruggedplant

   Malo manj rumenih medijev in namesto njih eno resno knjigo, pa bomo lahko daj imeli na to temo celo smiselno debato z levaki.

 • Krtača17

  Konc koncev Petek ni dal slabe ideje. Vsi na ulice, pomlad je, okrog blokov je treba svinjak pospravt, čike pobrat, pesek pomest, spucat. Za vse dost dela.

  • SloBoySMC

   Naj bo raje bojkot hodit ven za uro ali dve po zgledu OF. Pa da vidimo moc desnice.

   • gušto

    Ko ste Janševo vlado dol metal pa nis bil te pameti, kaj ?

    • Jovo Jamnica

     Če veš, kaj je cilj, je lažje.

    • SloBoySMC

     Jest je nisem dol metal. Nisem bil takrat se niti polnoleten. Tudi SMC takrat se ni bilo.

     • gušto

      Jaaaa, se pa mate SMC res s čim pohvalit, no.
      Dej mali, ne me jezit.

     • Ruggedplant

      Saj polnoletnost ni pogoj za biti nahujskan rdečefašistični protidemokratični butelj. Pogoj ni bil niti, da bi ljudje sploh vedeli proti komu in zakaj protestirajo, tudi državljanstvo ni bilo pomembno. Pomembno je bilo le, da se naredi čim večji kaos, ubrano vrešči komunistične populistične parole, da je naročnik zadovoljen in če je akcija uspešno opravljena, bodo sledili bombončki, ko se bo usedel za državno krmilo. in to se je tudi zgodilo. Velika večina vladne ekipe s SMC-jem na čelu, je tam skorajda izključno zaradi zaslug pri rušenju Janševe afere s svojo montirano afero. Druga polovica pa so skrajni rdeči fašisti ZL, ki danes tudi mastne denarje vlečejo za svojo odighrano vlogo pri državnem udaru 2012/2013.

     • SloBoySMC

      Jest sem bil takrat se skavt. XD SMC je pa dost kasneje zmagala na volitvah.

     • Ruggedplant

      Skavt? Se morda še spomneš svoje prisege, da boš vse življenje služil BOGU in DOMOVINI, torej nekaj kar je v popolnem sozvočju z domobranskim kodeksom in osnovnim sloganom? Kaj od tega (služenje Bogu in domovini) torej udejanjaš kot aktivist SMC-ja, glede na to, da je to stranka, ki prezira tako prvo kakor drugo? Tale tvoj “dost kasneje” se sploh ne bi zgodil, če ne bi bilo rušenja Janševe vlade. Tisto je bil čas, ko so mediji pripravili lepo PR kampanjo novemu murgeljskemu izbrancu Cmerarju in verjemi, da so že takrat začeli tkati mrežo bivših LDS-ovcev in SD-jevcev , ki se je kasneje javnosti prodala kot “nova ” stranka.
      Včasih smo takim prozornim šalam rekli “stara fora, nova budala”.

     • janez cepec

      pa res ni pounoletnost pogoj za nahujskanost. mate pr vas med desnakarji u SDS enga bunkslna zaplankanga, člana dvojca A JE TO, pig face Žan Mahnič, k tud ne ve zakuga se gre, bluzi tist, kar mu Žalostna Sova napiše. ob večerji u Amerik so pa zgleda se usi ana mrčka zajebal, k so, kmetje kot so, zastopil povabilo black tie, de moreš pridet s črno kravato. kmet je kmet, tudč če j’ poslanc na večerji. se pardoniram tapravim kmetom

  • tohuvabohu

   Spomladi ozeleni vsak štor, pa tudi kakšna krastača.

   • Krtača17

    Maš prav ja. Grmovje je treba tud obrezat pa osle skrtačit.

 • učko

  Ta rdečih fašističnih zločincev se bo treba lotiti bolj sistematično !!!! To kar nekaj je brez veze !!!!!

 • Artur

  Ma kakšna ulica v Butalah se to ne more zgoditi, to ni Poljska, Mađarska ali Makedonija v katerih bi dovolili, da jih politikantska lopovska narodno izdajalska banda cmari v nedogled, že postajamo Idi Amin banana republika v osrčju Evrope vsi okoli nas nas imajo že za Ubuntu eksote. Pri nas politične živine rade samo proslavljajo in mutijo, ulica jim ne diši prveč, slovenceljnem pa takitak, že videno in že ne-doživeto.

 • Drago Stubljar

  petek a si ze pozabo batine od sds hahahaha

  • rubec

   Majmun, ko pridem jaz na vrh ode tebi oficirska plača.

 • Olga

  Kučan bo moral odgovarjati še za Krambergerjev umor!

 • Krtača17

  Skoz se bojite enih komunistov, so pa naciji vse zakuhal. Evo mal za petkovo razmišljanje:https://youtu.be/LLGwfKnrH3c

  • tohuvabohu

   To je popolnoma ista drhal.

 • Tetka iz ozadja

  Desničarji, vi bi že šli na ulice, ampak vas je premalo in nimate jajc (kock).

  • tohuvabohu

   Ti se kar norčuj. Ko bo zaropotalo, bo pa jok in in stok. Že ko je protestirala peščica ljudi v Šenčurju, ste rdečkarji poživinili od besa. In miroljubni demokratični shodi pred sodnijo vas spravljajo od pamet. Nikoli niste prenašali resnične volje ljudstva.

   • janez cepec

    kašn shod, to j’ biu miting u podporo Žalostni Sovi

    • Tetka iz ozadja

     Nekaj podobnega kot mitingi za potporo Miloševića v Srbiji.

     • janez cepec

      ja, ja, sam tle se njih luzer, ups, lider sploh ni upu prkazat

     • Tetka iz ozadja

      Se spomniš malo prej preden smo ga vrgli z oblasti so njegove ovce imele miting podpore velikem vodji, pa si ni upal priti med ljudi, ampak jih je nagovoril preko big screena.

     • janez cepec

      ja, ja, bolj mu pozadina leži

     • tarantela

      Ja, pa še tega so prej posnel.

   • Tetka iz ozadja

    Nikoli ne bo nič iz vas.Obsojeni stena vegatiranje v opoziciji. In všeč mi je to. Posebej ker nič ne morate storiti za to, prav nič

    • janez cepec

     ma mene presenačajo iz dneva v dan, tile desnakarji. vojsko so zgubl, ne volitvah, dandanašni, popušavajo kumi sprot, pa, čeprou majo prakse u tem še pa še, ne znajo moško prenest poraza, pa kr tišijo ke u tri krasne, ket tele u nova vrata, so djal učas moj str fotr. luzerji, ni kej

     • tohuvabohu

      Pozabil si omeniti preroka. Senilen postajaš.

    • tohuvabohu

     Saj vas bo narod zbrcal. Takrat, ko bo situacija dovolj kritična. Cmerko dela na tem. Takrat se vam grdo piše.

   • tarantela

    Oprosti, a tistih par desetin ljudi predstavlja ljudstvo Slovenije?

    • Tetka iz ozadja

     Ja ampak dobili so sok in sendvič

     • tarantela

      Hudič, zakaj pa pol ni en tak shod blizu moj njive, bi še jest dobila malco, k sm zmahana od dela.

     • janez cepec

      kuga pa devaš tok teškiga, bi ti jest pršu pomagat, čeprou, jest sm bel za tak kmeč dev, k se ne kadi

     • tarantela

      Sm že pr letih, sm hitr zmahana, mal koplem, pa me že zdela.

     • janez cepec

      se bova pa mal dol dala, ups dol ulegla

     • tarantela

      Ja, in oblačke štela.

     • janez cepec

      no ja, kar češ, sam de me ne boš s politko morila

     • tohuvabohu

      Ti si trikrat šel po repete, a ne, siromak?

    • tohuvabohu

     Kdo pa je to rekel, teatralna? Dejstvo je, da vas par desetin ljudi spravi ob živce, da cvilite kot mokri cucki.

  • rubec

   Mi ne rabimo kock, metali bomo Dragota

   • Tetka iz ozadja

    Ne, ne, vi niste sposobni za nič, popolnoma nič.

    • slosin

     Po 26 letih (na 50 podlage) se lepo vidi, za kaj ste sposobni vi…kraja,zavajanje,laži, uničevanje države…res ste sposobni..

     • Tetka iz ozadja

      Mi ne izbiramo sredstev.

     • Ana Job

      Seveda ne, zato ste tudi svoj lasten narod v jame metal. In to dojenčke, nosečnice, matere, starce.. Vemo, da ne izbirate sredstev, saj ste potomci služabnikov in drhali. Komunisti ste nastali iz najnižjega sloja, zato pa je država v kaotičnem stanju in vlada anarhija. Hlapec ne more biti gospodar!!!

 • sodnikisozločinci

  Slovenci imamo zelo zanimiv nacionalni značaj. Zelo težko se pustimo voditi pametnim ljudem ter na miren, demokratičen način izvesti spremembe v družbi. Ponavadi resignirano čakamo, nato pa tik prek zdajci posežemo po najskrajnejših metodah. Ne pravim, da je to prav, je pa vredno upoštevanja.

  • janez cepec

   dej mi pokaž enga pametnga , trenutno voditelna u SLO. liderji strank so vsi po vrst idijoti, vsi so isti, bi djau Đorđe, samo su to nijanse, predsednik vlade je caguc, predsednik države je šminker, k misle kok je orginaln, pa j’ en navadn bunksl, presednik parlamenta je pa isti kurac. kerga češ poj volt, pa za kermu it?

  • Tetka iz ozadja

   Slovenci smo trmast narod (zaradi tega smo tudi obstali), in okoli 85% Slovencev Janše ne mara in smo pripravljeni tudi pocrkat od lakote kot bi pa njega izvolili. In prav je tako.

  • dob

   Slovenija živi samo od juhe iz petelinov, ki jih je zaklala, ker so prezgodaj zapeli.

 • tarantela
 • cosmosjasnovidec

  Tudi sam se sprašujem kaj se vendarle dogaja,da se ne gre na ulice.
  Lavaška vlada je vse zavozila,prodala,pokradla in tako naprej sedaj pa sama čaka,da se pride na ulice in,da odstopi.Seveda z odstopom operejo roke pokradenega ne vrnejo kot nihče doslej zadeva pa utihne kot pri “a.bratušek” in ostalih predsednikih Slovenije.
  Kakorkoli se obrne levaška komunajzerska sodrga vseeno vedno pride nekaznovana skozi.

  • Tetka iz ozadja

   In zakaj misliš, da vladamo več kot pol stoletja.

   • slosin

    Vi ne vladate, vi kradete, lažete in zapravljate tuj denar, pokraden davkoplačevalcem ali izposojen v tujini! Tako zna ‘vladati’ vsak bednik…In zakaj vladate 50 let…? Preberi knjigo ‘Titova velika prevara’… z njim se je začelo in se nadaljuje…

    • Tetka iz ozadja

     Ne razumeš, mi smo superiorni in ti nič ne moreš za to, popolnoma nič.

     • cosmosjasnovidec

      Vi ste le levaki bedaki navadna kradljiva lopovska mafija sestavljena predvsem iz komunajzarske čefutarske sodrge.
      Ampak ne skrbi bliža se čas ko boste peli alelujo in odgovarjali za vse skupaj ali tako ali tako.
      Ne bom pisal podrobno ampak dobili boste po pičkah.Niti sanja se vam ne kaj se pripravlja za take podgane ve se pa da se jih je potrebno rešiti.

   • Janez

    Ali ste Vi ?
    “tetka z brki-moški”?
    Ali pa tista ” tetka iz Tomišlja izpod Krima”, ki je ( ex KP, ZK) enkrat na TV rekla iskreno:
    ” o Marija ( RKC Marija – seveda) – kako čas beži” S tem je lepše rekla “kako stara sem že” ?
    Tista
    ” tetka” je tudi podpirala – hvalabogu neizvoljenega dr. Turka .
    A,li ?
    Ste Vi tista “tetka”?
    ali tista – iz Medvod – obe sta v “klubu starejših mladince KP, ZK” ?! L.R. JANEZ KOMENDA

    P.S. ŠALA: kako neolikane so danes ženske, niti ” odkod s pa dekle ti doma” – ne povejo!?

   • cosmosjasnovidec

    Vi mentalno prismuknjeni voluharji ne morete vladati ker ste zato pretumasti.
    Poglej si rezultate vaše vladavine teslo prismuknjeno.
    In pojdi k veterinarju na pregled in cepljenje krava ali bik saj ne veš točno kaj si,ker ste levaki dvospolni tranzvestiti in pasjejebci.

    • Tetka iz ozadja

     Vladali, vladamo in bomo vladali.

  • slosin

   Tudi sam mislim, da bi to greznico, ki so jo ustvarili, sedaj radi predali v upravljanje opoziciji…in seveda bodo za njihove zablode spet krivi drugi…

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, pasjejebci desničarski, ne se iti protestof… A še vas ni izučilo, da ko so ljudski protesti vedno dobite po pičkki pol pa jokcate… Cosmosjasnovidec bo celo storil samomor… in koga bo pol natepavall garfi?

  • SloBoySMC

   Men je pa kr faca Cosmo ko je tak zajedljiv in za vulgo humor. Sam se vid da je igrano tud to :D

 • Janez

  Seveda vem-o !
  Da ja spoštovani g. Miro Petek zelo dober novinar !
  Osebno pa zelo realen in razmišljajoč človek.
  Aktualne razmere se mi vidijo v prispevku – dobro orisane.
  Glede ?
  V političnem smislu “praznih” ulic Ljubljane i ostalih mest v R.SLO.
  Pa tole. ,
  Od dne, ko so g. J. Janšo brez dokazov – kar s spolitizirano sodbo Sodišča v LJ – kar zaprli – – smo protestniki t.i.
  – ” vztrajniki” Odbora 2014 – de.vsaj delček ulic – pred Sodiščem v LJ “polnili” več kot leto dni – praktično vsak dan. Vse dni. Zadnje mesece pa redkeje, a redno. Z izjemno kvalitetnimi govorci, s petjem, kulturno.
  – na teh shodih je mogoče vsakič slišati pravo, realno “resnico” in slišati pravo “realno mnenje” !
  – velikega dela prebivalcev Slovenije. Nas – Slovencev.
  – veliko, zlasti mlajših – si ne “upa” priti na te shode – iz znanih razlogov: šikaniranje v službi,
  nasprotujoči pritiski sosedov – “okorelih” podpornikov okorele ex KP, ZK -pokomunistov.
  Vendar nas je nas teh shodih vedno nad sto, občasno 300 in več.

  Napolnitev “politično praznih ulic” je seveda – samo ” namig” gospoda Petka na od ex KP, ZK itd.
  vzpodbujene – “kocka vstajnike” – ki so pa res napolnili ceste, nekatere trge !
  A ?
  – bil je “hrup – brez reanost poboljujoče vizije” – kar vidimo – danes ! Leta 2017.
  Niso problem –
  – politično
  “prazne ulice” – hvalabogu so na ulicah samo prebivalci, ki so po opravkih, turisti itd.

  Realen problem so –
  realno boljše vizije, poboljšujoči realizacijsko možni – programi, projekti – za boljšo Slovenijo !
  Mi !
  slovenski domoljubi smo kulturni, realno razmišljajoči ljudje in si želimo
  – izvedljive, slaba stanja poboljšujoče dolgotrajne vizijd, rešitve, projekte… itd za celo Slovenijo.

  Enkratni !
  – g. Aleš Primc s svojo razveseljivo stranko – je velik realen obet – za vso Slovenijo.
  Tak!
  je tudi moj predlog – naj naše slovenske domoljubne stranke obnovijo kvalitetno tradicijo slo-ORLOV !
  Zveze društev slovenskih ORLOV in ORLIC,
  ki jih je pred več kot100 leti ustanovil priznani dr. J.E. KREK: bila so kvalitetna duštva, temelječa na očetih, materah, versko in posvetno vzgojna, telovadna ter gospodarsko-izobraževalna društva “ORLI”

  Obnovimo jih: tudi redne festivale pravih starih in novih ljudskih pesmi, šeg in navad !
  Kot jih imajo v Argentini ( festival Cosquin ), v Mehiki ( Oaxaca, bajni plesi, oblačila ), sosedi Hrvatje itd.

  Ne zaidimo – mi – slovenski pravi domoljubi – v “NEGATIVNO POLITIZACIJO – S” POLNIMI” ULICAMI.
  Boljše so:
  – normalno obljudene ulice – z izboljšenimi pogoji življenja, z boljšimi pogoji zaposlitve, zakoni itd.

  Primer – grozljivo praaznih ulic Zagreba leta 1946, 1947,
  – zaradi – poprejšnje
  – “NEGATIVNE POLITIZACIJE – prebivalci Zagreba so bili politično pobiti, so ušli. L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. o praznih ulicah Zgreba leta 1946, 1947 – v naslednjem zapisu.

  • Fogglof Tunnek

   Janez • 22 minut nazaj
   Seveda vem-o !
   Da ja spoštovani g. Miro Petek zelo dober novinar !

   A res…pol pa svizec zavije čokolado…

   • Janez

    Daj, ti “svizec” čohaj se ob drugo drevo. Jaz sem skala – a ne vidiš?
    Če si iz zgornjesavskega konca od Hrušice naprej – tam rečejo takim kot ti :

    ” daj bod tih, dej enka ne pstuj, ne bod no ibrčn”!
    Npr.
    V Kr. Gori rečejo pustežu, tečnobi, ki ni tiho – tako ! Slišal na moja ušesa.L.R. JANEZKOMENDA

  • SloBoySMC

   Janez vidim da si tud med vztrajniki ti. He he. No naslednjic ko bo tema spet taka ti bom dal za brat neki ko sem najdu o kolaboraciji v Komendi

   • Janez

    O ?
    Kateri ” kolaboraciji” v Komendi !
    O kolaboraciji – primitivnih dedcev- KPS STALINISTOV – Z VKP B STALINOM ,
    Nekatere staliniste iz okoliša Komenda – so na Golem otoku – odvajali kolaboracije !
    Kolaboracije z zočinskim Stakinom – seveda.

    Domobranci v okolišu Komenda – so bili pa kar normal, celo prijazni domači fantje .
    Moji mami 20 let in njeni sestri 20let niso nič naredili, ko so ju vdeli trositi neke letake, ki so jima jih vsilili bolj nevarni KP STALINSKI VOSOVCI . Poslali so ju ddomov – s pozdravi za starega očeta. Prijazno so lepima dekletoma pomahali z roko. In jima poslali poljube – z roko !
    Res!
    Moja mama mi je to povedala. Nikoli ni lagala.
    Kaj boš pa ti ?
    Kar je napisanega – je ponavadi zlagano.
    Veljajo le osebna pričevanja udeleženih.
    Ti le prebrane laži prenašaš. Temu se reče čenčanje.
    Te ne želim poznati.
    Me razžalosti
    – če vidim mlade, ki nekritično širijo tuje laži. Sebi laž, ne meni. L.r. JANEZ KOMENDA

    • SloBoySMC

     Pa ja de viri se vzajemno preverjajo. Pisni pa so visje rangirani kot ustni. To ko pravis o mami je samo drobna osebna izkusnja. O veliki sliki ki je edina zares merodajna pove prav malo. Ceprav ne zanikam pricevanja.

     • Janez

      No !
      Saj smešno naiven zabavnež – pa si !
      Pa?
      Če ti plačajo – pa premetavaj tiste stare zapisane laži KP stalinistov.
      A!
      Ne gnjavi mene z njimi.
      Pa si res ,
      kot en ” hrček, svizec, ki zavija – čokolado”. Staro, plesnivo – se ve. L.r. JJANEZ KOMENDA

     • SloBoySMC

      Sem dobil diplomske naloge in se drugo gradivo. Obnasas se kot da te je strah da se pise o zlocinih kolaboracije. Ha ha

   • Janez

    Če boš trosil prepisane laaži o K.
    Bo?
    Slabo zate. Te bodo prijavili za žalitve. Da si lažniv pisun itd.
    O Komendi – raje ne.
    Upam, da nisi kaj plačan za tvoje “mrhovinarsko” početje. Ne piši mi. L.r. JANEZ KOMENDA

   • Janez

    Akademski bralci !
    Bodite pozorni na tega podintlektualnega tipa SloBoyaSMC !
    Kakšnimi
    podintelektualnim ljudem dajejo na FF, FDV in drugje – tako občutljive teme iz 2. vojne – v raziskovanje?!
    To bitje SloBoySMC niti to ne ve – kaj je to “kolaboracija” pa piše o “kolaborantih”
    Groza !
    Maloracionalnež SloBoySMC ima za dokaze kolaboracije – kar zapise iz KP,ZK časov.
    Obup !
    Zlasti so z Nemci kolaborirali otroci, ki so se v šoli morali učiti nemško.

    In se pogovarjai z učiteljicami Nemkami?

    Daj, daj SloBoySMC: krave se ti bodo smejale, žaljeni – te bodo – pa tožili ! JANEZ KOMENDA

    P.S. dobro, za veliko denarja – naj te tožijo, če boš brskal okoli kosti njih prednikov.

   • Janez

    Prav !
    Bom
    opozoril sorodnike tistih, ki jih boš navedel kot kolaborante. Le pazi ! L.r. JANEZ KOMENDA

 • Janez

  Ljudje Božji !
  Ali kdo od vas pozna terapijo – za “zasvojenost odd ex KP, ZK “pravljc”
  SloBoySMC in še žal veliko mladih – trpi – zaradi te zssvojenosti z ex KP, ZK pravljicami.
  Huda reč !
  Poznamo zasvojenosti od :
  – allkohola, cigaret, drog, hazarda …itd . Veliko je teh zasvojenosti !
  Ampak – zasvojenost od “pravljic ex KP, ZK” piscev – ta je pa najhujša.
  Ko,
  Sem kot knjižnilčar izposojal knjige, me je neki bister gospod ,
  – vedno najprej vprašal : ” a imate kake nove pravljive od (Krom)Pirjevca itd.
  Tale
  SloboySMC – se mi zdi veliko manj bister od tistega starejšega – gospoda. L.r. Janez Komenda

  P.s. SloBoySMC – ne trudi se s pisanjem. Že vnaprej vem, od koga boš prepisoval. Velik lažnivec o Komendi je bil.

  • SloBoySMC

   Ne nakladaj ko sem ti spodaj odgovoril. Cisto za smiselno zgodbo o kolaboraciji v Komendi gre. Samo ne bi zdaj o tem. O kolaboraciji in njenih zlocinih bom pisal pod ustreznimi temami. VELIKO. Ker zbiram materiale

   • Janez

    Kolaborantov !
    Z Nemci v Komendi – ni bilo dosti.
    Ljudje niti nemško niso znali se pogovarjati. Dejstvo.
    Z Nemci pogovarjati se je znal le moj stari oče, ki se je v Avstriji, Nemčiji šolal.
    Izvedel je nekaj predavanj o predelavi mesa !
    Na tečajih, ki so jih organizirali Nemci – ki so hoteli biti prijazni do ljudi.
    Kmalu je rekel, da ima preveč dela doma – otroke. In je nehal predavati.
    Nemci so ga hoteli ( ker je bil moj stari oče – velik gospod ) hoteli postaviti za župana v Kamniku ! Kar ni sprejel.
    Zoprnim, morilskim VOSOVCEM je na pol leta dal – kako žival. Da se jih je znebil.
    Kaj bi še rad vedel?
    Kdo od KP STALIN VOSOVCEV je nesodno umoril člane družine M.?
    Čudak – moraš biti !
    Brskaš po stiskah tujih ljudi.
    Takim rečemo v Komendi “mrhovinarji”. Zabeleži – tudi to ! Ne piši mi. Lr. JANEZ KOMENDA

    • SloBoySMC

     Pa sej ne bom pisal tebi osebno lol. Pa se marsikdo poleg tvojega oceta je znal nemsko he he

     • Janez

      Pa !
      Kaj Komenda tebe sploh briga.
      S kom pa – ti – “kolaboriraš”? Preje aš kak ” Judežev denar”?
      Te !
      bodo tožili za zneske, da se do konca življenja ne boš izkopal iz dolgov.
      Kdo pa si ti ?
      Da boš žalil poštene, garaške prednike ljudi iz Komende.
      Ti zaupam !
      Mojega očeta ( ne mojega starega očeta) – je nek krepek moški iz okoliša Vodice –
      tako obdelal, da so ga kirurško reševali v bolnici.
      V prazno je namreč moj oče nrekaj čenčaril o sorodnikih tistega, ki ga je obdelal. Dejstvo. Resnica.
      Breda Smolnikar – je malone prišla na kant, ker je tja v tri dni spisala eno knjigo – o vsem poznani, čisto ok ženski iz Ihana. Tožile so jo hčere tiste ženske.
      O kateri je pisarila – a ni imela z njo nič.
      Le čenče je prenašala.

      Ti bodo stopili na rep – da boš cvilil kot kužek, ki je prišel pod traktor.
      Najbrž si – eno zafnano , “revno” bitjece – ki nekaj pisari tja v tri dni.
      Hitro bo znano,
      kdo da kaj denarja za tvoje žaljivo, ničvredno početje !
      Bodo vloge – za odvzem javnega denarja tebi !
      Pa?
      Boš lhko sam bral svoje zlagane in bolne pisarije. Toliko – dečko.
      Meni ti !
      o Komendi nimaš kaj povedati, ker vse vem. Žaljenih se pa pazi ! L.r. JANEZ KOMENDA

   • Janez

    Prav !
    Če bomo !
    Jaz in moji sorodniki !
    Našli v tvojih pisarijah ime kateregakoli človeka iz naše žlahte !
    Opredeljenega negativno – kot kolaboranta – bomo najeli najboljše odvetnike !
    In te bomo tožili !
    In tudi iztožili za zneske – da boš do konca življenja živel od vode. Tako ! L.r. JANEZ KOMENDA

    • SloBoySMC

     Lol. Poleg tega ce se nisi vedu za pisanje na podlagi zgodovinskih virov veljajo dosti blazja pravila kot v kazenskih zadevah.

 • Janez

  “Prazne ulice”

  Obljubil sem tudi zapis – o praznih ulicah Zagreba, leta 1946, 1947.
  Dve leti nazaj
  je v 92. letu umrla moja mama !
  V zapuščini – med njenimi osebnimi stvarmi,
  sem našel – razglednico !
  s podobo, fotografijo – ene glavnih ulic med lepimi palačami v centru Zagreba !
  Ampak !
  Ta ulica -med palačami v strogem centru Zagreba je bila sredi dneva v letu 1946,
  ko je bila fotografija za razglednico posneta – ta široka ulica ( npr. kot Slovenska cesta pri Nami )
  JE BILA
  SREDI DNEVA V LETU 1946 – PRAKTIČNO – POPOLNOMA PRAZNA, V SVETLEM SONCU !
  Kot bi
  Npr. danes sredi dneva v strogem centru Ljubljane – bili, hodili – le trije, štirje ljudje.

  Grozljiva podoba Zagreba.
  Kot
  “mesto duhov”,
  prazno ljudi, sredi svetlega poletnega dne, leta 1946.

  S to razglednico poslano iz Zagreba, je moja mama sporočila očetu, da se mu bo oglasila,
  ko se v tednu vrne v Kamnik, kjer je skrbela za otroke, ki so v vojni ostali brez staršev.
  Zainteresiranim
  -to dokumentarno,
  – grozljivo,
  – razglednico lepih palač in ene glavnih ulic s tremi pešci v centru – pokažem.

  Zato sem kot pravi slovenski domoljub – odločno
  PROTI NEGATIVNI POLITIZACIJI !
  MNOŽIC PREBIVALSTVA V SEDANJEM SLABEM POLOŽAJU V NAŠI R. SLO – ZDAJ, LETA 2017 !

  Kot vsi vemo,
  se je “negativna politizacija množic” Hrvatov, Srbov in vseh ostalih dogajala –
  – ves predvojni čas pred letom 1941,
  – med vojno so divjali boji med ustaši, četniki in KPJ STALIN PARTIZANI !
  – KPJ STALINISTIČNA VOJSKA JE PREVLADALA V VOJAŠKI MOČI,
  SLEDIL JE MNOŽIČNI BEG ČETNIKOV
  – IN ZLASTI HR USTAŠEV, DOMOBRANOV IN NJIHOVIH DRUŽIN.
  Zagreb !
  – se je izpraznil ljudi: pprebivalci Zagreba so bili ali KPJ politično nesodno pomorjeni,
  NA Maclju pri Krapini, v Rogu in drugod – kot ustaši, njih družine, podporniki tudi.
  Ali pa so bili bivši prebivalci na begu v izseljenstvo – po celem svetu. To je znano.

  A !
  Vsa nakazana, orisana – dolgotrajna ” negativna, v konflikte vodeča politizacija množic !
  Je,
  na omenjeni dokumentarni razglednici Zagreba iz poletja 1946 – grozljivo nazorna !

  Vizualno nazorna podoba posledic hude negativne politizacije množic !
  Bega !
  iz političnih razlogov .
  In skoraj popolne izpraznitve glavnega mesta Hrvaške, Zagreba.
  Takih
  – hudih, dolgotrajnih, množičnih političnih zaostritev – se v Sloveniji 2017 !
  I Z O G N I M O !
  Boljša pot – kot jeznih ljudi polne ulice – za realno razreševanje perečih problemov ! Je
  zagotovo
  Parlament R. SLO, kak refedrendum, popravki Ustave, zakonov itd.
  – legalne poti. Pač.
  Toliko. Aktualnih problemov v R.SLO je ndvomno veliko. A pot je – samo – ena ! L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. SPODNJA MOJA POLEMIKA Z VSILJIVIM !
  VERJETNO POLITIČNO “ZLOBNIM” SloBoySMCjem – jd pa ? Poučno zanimiva. Mar ne ?

  • Drago Stubljar

   treba bo spet v partizane nagnat tote belcke sds nsi in crkvene lopove unicevalce slo

 • Janez

  Še malo za šalo !
  Malo zares !
  Tisti bistri starejši gospod, ki sem mu v knjižnici izposojal knjige – se je zelo rad hecal !
  Kot sposoben ekonomist v komerciali je moral vsa 1960., 197o. leta –
  delati pod ostro kontrolo trdo vladajočih ex KP, ZK ljudi, ki so bili tedaj ” v sedlu”.
  Zato je imel bistri, šaljivi gospod ex vodilne KP, ZK ljudi ” v želodcu”.
  Vedno mi je govoril:
  “ah, kaj ta (Krom)Pirjevec ? Njegove “špehe” preberem v pol ure.
  Ni tako – nič – resnice – in nič novega v njih – same pravljice.
  Ampak !
  “Ko bodo pa izšle “pravljice” od Jovanke Broz – mi pa le povejte”.
  Pravljice od Jovanke – bojo pa res hude. In zanimive.
  Bogve, če bo povedala ?
  kdo je tisti njen “Joža” od BROZA – res – bil ?!”
  Hecarski gospod R.
  je imel sevededa – prav: težko je verjeti, da gospa oz. tov. Jovanka Broz pravzaprav – ni !
  nebi vedela za pravi identiteto človeka, s katerim je bila – dolgo – poročena !
  Veljavni
  podatek o pravem rojstnem imenu in priimku nam znanega J. Broza,
  med določenimi ljudmi prostora ex YU – zanesljivi – je znan !
  Tudi
  s prikrivanjem prave identite osebe ex KPJ, ZKJ diktatorja J. Broza –
  si sedaj še vplivni in okoriščevalski ex KP, ZK ljudje?
  Pač?
  Podaljšujejo svoj vedno bolj prikriti vpliv, verjetno osebno okoriščanje ?
  Na škodo – nas prebivalstva – seveda.
  Zato .
  V Parlament R. SLO z vprašanji o – pravi identiteti osebe – J. BRoz !
  Vsaj
  v šolah R.SLO je pa šolajoči se mladini – že treba posredovati – realne podatke !
  Ne
  pa našim mladim
  – vsiljevati “smešno bednih pravljic” – o “dečku s Sotle”, o kovinarju J.B. ITD. l.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. če je pa prava identitete osebe J. Broz
  – uradno, državno v R.SLO, V EX YU DRŽAVAH, V GB, V ZDA IN SEDANJI RUSIJI itd.!
  ščitena kot podatek vezan na 2. vojno – naj se pa nam prebivalstvu in šolajoči se mladini – uradno pove.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!