Upor rumenih telovnikov

Bernard Brščič (Foto: osebni arhiv)

Minilo je 50 let. 50 let od leta 1968, ko je bila Francija zaradi študentskih protestov na pragu revolucije. A ta se ni zgodila, razsajanje študentov se je zaradi prededipalne brezidejnosti zožilo v golo uničenje akademskih institucij brez vsakih pozitivnih socialnih učinkov. Judovski psihoanalitik Bruno Bettelheim je imel prav, ko je takratne nemire posmehljivo označil za izživljanje prededipalne patologije. Danes je Pariz spet v plamenih, Francija se trese. Tokrat nosilci nezadovoljstva niso študentje, ampak t. i. rumeni telovniki. Izbira fluorescenčno rumenih telovnikov, varnostnega pripomočka voznikov, kot razpoznavnega znaka upora je posrečena, ker je povezana s sprožilcem upora, dvigom trošarin na dizelsko gorivo. Prepričan sem, da je dvig cen goriva samo povod, da so vzroki bistveno globlji.

Tako Direction générale de la sécurité intérieure kot kabinet predsednika Emmanuela Macrona sta naravo upora rumenih telovnikov ocenila kot variacijo na temo divjanja afro-arabskih hord, ki francoske banlieueje vsakih nekaj mesecev spreminjajo v tretjesvetni pekel. Če sem se pri ogledu posnetkov še tako trudil, med protestniki nisem zaznal ne temnopoltih ne arabskih “Francozov”. Druga značilnost sui generis je vsenavzočnost francoskih tribarvnic in izrazit patriotski značaj protestov. Ne, rumeni telovniki niso francoska različica gibanja čajankarjev, ki bi se omejilo na zahteve po nizkih davkih. Macronovo popuščanje in šestmesečni moratorij na dvig trošarin na dizelsko gorivo ne zadoščata. Too little to late, duh je ušel iz steklenice, protesti se bodo nadaljevali. Rumeni telovniki so postali nemesis macronizma.

Reakcije Macrona na revolt so simptom, kako so globalistične multikulti elite, ki jih simbolizira, izgubile stik z realnostjo in s sentimenti državljanov. V času najhujših protestov v zadnjih petih desetletjih je novinarjem Le Monda na primer razkazoval prenovljeno sprejemno dvorano v Elizejski palači in posebej izpostavil lepoto nove preproge, ki je mimogrede davkoplačevalce stala 300.000 evrov. Ob tem se je arogantno širokoustil, da bo po zgledu generala de Gaulla Franciji povrnil veličino. Macronovo primerjanje z de Gaullom je neokusno in stupidno. Slednji je bil vse, kar Macron ni. Moški, Francoz, patriot, nacionalist, nasprotnik migracij in zagovornik Evrope domovin. Reinkarnacija de Gaulla bi bila danes zaradi svoje normalnosti v novoreku levice označena za fašista.

Rumeni telovniki niso francoska različica gibanja čajankarjev, ki bi se omejilo na zahteve po nizkih davkih. Macronovo popuščanje in šestmesečni moratorij na dvig trošarin na dizelsko gorivo ne zadoščata. Too little to late, duh je ušel iz steklenice, protesti se bodo nadaljevali. Rumeni telovniki so postali nemesis macronizma.

Značilnosti upora rumenih telovnikov so spontanost, odsotnost centralno vodene organizacije, zanašanje na socialna omrežja in, ne najmanj pomembno, odsotnost ideologije. Če zaradi svoje spontane amorfnosti rumeni telovniki niso sposobni izraziti, kaj hočejo, pa je jasno, česa nočejo. Gre za upor proti globalizmu, multikulturnosti, širjenju agende LGBT, tistemu, kar simbolizira termin “davosokracija”. Pisatelj Renaud Camus govori o protestih kot izrazih eksistenčnega strahu pred veliko nadomestitvijo in preoblikovanjem v “človeško nutello” multikulti globalistov. Ti nas želijo oropati kulture, identitete, tradicije in zgodovine. Povedna je na primer Macronova izjava, da francoska kultura ne obstaja in da je prihodnost Francije v Afriki. Macron je sicer izpričan ljubitelj družbe in dotikanja oglječrnih ganimedov, a normalni Francozi blagrov afrikanizacije in arabizacije Francije ne vidijo. Ob gotskih cerkvah in baročnih vodnjakih mestec v la France profonde korakajo bradači v družbi zaburkanih spremljevalk, namesto zvonov lahko poslušajo kruljenje mujezinov med pozivi k ezanu. Multikulturnost ni prinesla obogatitve, prinesla je civilizacijski zaton, upad blaginje in vrsto varnostnih problemov. Rumeni telovniki želijo vrnitev domovine, kot so jo poznali, so v iskanju izgubljenega časa.

Ob vseh pomislekih do nasilja, ki žal spremlja proteste, sem upora vesel. Francija je iz tira, Evropa je iz tira, svet je iz tira. Namesto nam lastne reakcije na družbeno anomijo, tj. ritualizacije in resignacije, so se Francozi odločili za revolt. Ta bi ne smel biti sam sebi namen, samo mehanizem za sproščanje družbenih frustracij. Tudi ne bi zadoščal morebitni odstop Macrona. On je samo simptom, bolezen je sistem multikulti globalizma. Revolt rumenih telovnikov je za zdaj še miselno neizražen, ne ponuja alternativnega videnja prihodnosti. Francozom ni treba odkrivati tople vode, macronizem bi bilo samo potrebno zamenjati z gaullizmom, Francijo vrniti Francozom in Evropo preoblikovati v L’Europe des patries. Da bi ta smeli podjem rumenim telovnikom uspel, dvomim, je pa pot upora prava. Vredna posnemanja.

Bernard Brščič

 • Frank Novak

  Gospod Brsic, pozabili ste se zakleti da vi niste homo…

  • Aton

   Saj ni nič narobe, če ni po vaših merilih. Je pač drugačen.

   • Hunyađi

    nenormalen letnik 007

 • Stric iz ozadja
 • Aton

  Lepo in zanimivo branje. Razen če to niso “mariborski” tonalitniki.

 • Aton

  Tudi protestniki arabske pomladi so se čez čas utopili v neki drugačni večini. Večini na povodcu.

 • France Smolej

  Brščičeva globokoumna analiza upora rumenih ovratnikov izhaja iz njegovega vsestranskega poznavanja francoske zgodovine. Širši spekter tega revolta lepo prikaže kot zaenkrat še slabo izražen odpor multikulti globalistom,ki nam želijo spremeniti temeljne postulate evropske kulture. Primerjava Macrona z de Gaullom je briljantna in obenem, na koncu te kolumne, tudi nakazuje pot rešitve.

  • Hunyađi

   Ta nagovor si pa shrani, ko bo Bernard prejel izpit za skiro.
   Svecana podelitev zbranih v domu ostarelih olimpiskih prvakov v nabiranju regratovih lućk.

   Franse La Zasmodil prvo švečko

  • VERZIFIKATOR

   Emanuelle Enfant

   OTOČJE MAKRONEZIJA

   Novo se otočje s tal dviguje,
   tudi če gladina morja raste,
   kar na lepem iz ničesar zraste
   kup otokov sredi morja tu je.

   V našem morju, pravzaprav francoskem,
   pa saj tudi to je vendar naše,
   po načelu, da je naše vaše,
   kup otokov na prehodu ozkem.

   Gosta je otoška poselitev,
   vsi z otočja silijo na kopno,
   kopno vsem po vrsti je dostopno,
   čaka jih že v luki pogostitev.

   Kaj razkladaš, kje za to si slišal,
   kakšno to migrantsko je otočje,
   da ne gre morda ti na otročje?
   Pazi, da ne bo te kdo utišal.

   Ne, prisežem, da je vse resnica,
   le ime je še diskutabilno,
   geografi sklepajo pravilno,
   o imenu, da ne bo Pravica.

   Polinezija je že oddana,
   Mikronezija ime takisto,
   Melanezija oddana čisto,
   poimenovanja ta so znana.

   V igri zdaj so Angelski otoki,
   a preveč to nemško je zveneče,
   je ime francosko večje sreče,
   kakor igra z večnimi otroki.

   Večno dete predlog dá čemerno,
   naj ime bilo bi Infantili,
   geografi so ga pograbili,
   Makronezija bo res primerno.

 • Hunyađi

  Ko iz vsakotednske nedeljske bagbinton rekreacije, huliluliganćki zakurijo nekaj smetnakov, in pokrivijo par prometih znakov …
  Stare zenicke zaprejo okna in srkajo naprej ćaj.
  Veleum Brslanj naredil spektakularno miksungo zovozlano odvozlano zamotano prepogneno zafrtaukano pregneteno prestihano presejano zmeckano nepotrebno potrebuljo zravnanih ovratnikov enfant terible

  Paranoik frankfurtske lutkovne naribane radenske brez mehurckov

  Novi poklic vrhunsko gobezdlanje brez kurca Bernard smooty mikser vsop age requirements 1268

 • Dado

  Uporništvo je doma v Franciji, ni potrebno večje pameti. Ker sem čital pozive desnice k uporu v Sloveniji in uporabi rumenih jopičev, bi predlagal, da pri nas obleče desnica bele jopiče…. To bi bilo skladno z nasledstvo sedanje desnice bele garde, ki je med leti 1941-45 sodelovala z fašisti oziroma od septembra 1943 z nacisti. Bela garda – beli jopiči.

  • Janez Novak

   Samo slepec ne zna pogledati na koledar in ugotoviti, da smo v letu 2018 in da je od 2. svetovne vojne minilo 70 let. Kdor vidi samo preteklost, ne vidi in ne razume sedanjosti. Evropejci in Slovenci smo danes izdani od svojega političnega razreda, ki skrbi za afrikanizacijo Evrope in zavestno izvaja nadomeščanje evropskega prebivalstva s prišleki od drugod. Izvaja se Kalergijev plan, ti pa o lanskem snegu. Kazanje s prstom na izdajalce iz preteklosti ne more upravičiti današnje izdaje.

   • Steiermark

    kaj bi pa ti rad “videl” v sedanjosti, če ne opaziš preteklosti, svojih krvavih bratov, z balkana, klavcev slovenskega naroda! Zakaj te pa skrbi afrikanizacija Evrope in klanje ter posiljevanje, ropanje, ki se dogaja s strani muslijev….. tudi to bo šlo, pri vas, rdečih zveri, v pozabo, tako kot klavci in njihove žrtve, vaših rdečih zverin! Tudi naši otroci in vnuki bodo, potemtakem, nekoč rekli: pa aj se oziramo v preteklost, pozabimo, kar je bilo je bilo! Upam pa, da bo takrat “za pozabiti” tebe in tvoje otroke, ki jih bodo natikali tebi ljubi črnci in arabci, seveda tudi tebi nebodo prizanesli, saj vendar vemo, da oni nimajo “predsodov”, pred moškim anusom…..

    • pajot

     ??

  • Ivan Friderik Novak

   Hmm, imaš smisel za humor.
   . . .

  • francelj3

   Bele garde v Sloveniji sploh ni bilo, izraz je prišel iz Rusije, kjer je bela garda menda bila. Ti pa še kar naprej blejaj in kaži svoje pomanjkanje izobrazbe.

   • Steiermark

    drugega , revež, nima v svojem bednem življenju, kot sovraštvo do Slovencev v Sloveniji, potem ko smo njega in njegove rodžae sprejeli medse…. da bi se pa integrirali ali celo asimilirali v normalne Evropejce, kot smo mi, pa ni niti za pomislit….. zato ne rabimo upati, da se bodo “integrirali” njegovi, od zadaj prihajajoči kamelarji, ki kažejo, širom po Evropi, kako se znajo integrirati v civilizirano evropsko družbo!

  • šmentanamuha

   Balkanec, odjebi. Uničevalci nacionalnih držav, kar je drugo ime za levičarje – globaliste, bi si zdaj radi prilastili gibanje rumenih telovnikov. Ti si navaden primitivec, ki namerno delaš škodo Sloveniji, ker se očitno ne čutiš dovolj Slovenca ali pa sploh nič.

  • Steiermark

   Potem pa moraš ti in tvoja nagravžna jugokomunajzarska nesnaga, obleči “krvave jopiče” , ter iti naprej z vašimi parolami, načečkanimi po raznih Hoferjih, cerkvah itd.: Kristjani, klali smo vas 45. in klali vas bomo jutri….. To je pa popolnoma vaša parola, rdeče krvavih tolovajev, z krvavimi telovniki!

  • Franca

   Dado ti si pa skrenil precej iz smeri …..

 • VERZIFIKATOR

  Emanuala Makronšek – Mikrič

  MATEMATIČNA NAPAKA

  V centru znanosti se vseevropskem
  dogodila huda je napaka,
  ni vsakdanja, ni napaka vsaka,
  vidna je v vizirju makroskopskem.

  Mikroskopska je sicer v osnovi,
  za mikrone gre pri tem navadne,
  z njo ukvarjajo se službe vladne
  in zakoni fizikalni novi.

  Za mikron gre, to je mikrometer,
  po domače metra milijoninka,
  milimetra skratka tisočinka,
  ta ušla nenadoma je v eter.

  Zamešali merske so enote
  vseevropske, najprej pač Francozi
  v ekperimentalni so nervozi
  vse na glavo prevrnili kvote.

  Gre za gromozanski zdaj odklon,
  saj je izračun zamočil scela,
  se z mikronom znanost je uštela,
  v javnost dala namreč je makron.

 • luckyss

  Tokrat moram, sicer izjemoma, pa vendarle, članek pohvaliti..Je na nivoju in brez nepotrebnih žalitev…

  Vprašujem pa “desnake”….Zakaj ne oblečete Slovenije v te telovnike ?!
  Ja, lažje je jamrat kot pa ukrepat..ovce..

  • Franc Šink

   Čakamo da se nam pridružiš

   • luckyss

    Vsekakor, če bo geslo “več neposredne demokracije” in ne “krščanske šole plačujmo vsi”..;))

    • rumidt

     Naš mufti je na nacionalki lepo napovedal kako bo čez dvajset let.
     Ko bodo oni odpirali vrtce,šole etc ,bo ustava še kako veljala.

  • Hunyađi

   Pa metlo naj vzame vsak v roke in na ulico.

 • ljubinica

  Francija je izgubljena.
  Rumeni telovniki je ne morejo resiti.
  3 moznosti so:
  – Sarkozy je ze pred leti napovedoval, da bo nujno prislo do mesanja ras: Francozov in Arabcev. Ce ne zlepa pa zgrda … To naj bi preprecilo drzavljansko vojno ….
  – Drzavljanska vojna.
  – T.i. hibridna drzava. Drzava z dvojno pravno ureditvijo: evropskim pravom za Francoze in seriatom za Arabce. V tem primeru bi v resnici slo za podreditev Francozov islamu. O tej 3. moznosti je pisal celo liberalni NYT. In hvalil “progresivnost ” Spanije v casu muslimanske nadvlade ….

  • šmentanamuha

   Kdor se odloči, da je izgubljen, je to zagotovo. Če je tvoja miselna naravnanost takšna, kot si pravkar napisala, ti nihče več ne more pomagati. Ne pozabi, da tradicija francoske revolucije teče po žilah vsakega pravega Francoza in rekonkonkvista je bila v Evropi že dvakrat. Očitno bo še tretjič.

 • Anton

  članek iz leta 2017

  http://nova24tv.si/kolumna/christine-tasin-o-potrebnem-uporu-proti-islamizaciji-ali-bomo-zmagali-ali-pa-bomo-umrli/

  jaz v uporu “Gillets jaunes” vidim obup Francoza, ki ga je izdala njegova vlada, energetske trošerine pa so bile zgolj posledica nepremišljene politike levičarjev v Franciji, ki se niso pričele pod taktirko sedanjega piškotka(beri Macron), so ap dosegle vrhunec zaradi njegovega narcisoidnega, arogantnega, značaja. Francozom je zavrela kri, ko se je slikal z črnci, to je bila žaljitev, plunek v obraz za domorodne Francoze, to je bil začetek pred izbruhom pričujoče vstaje.

  sarkazem press

 • Franc Šink

  Ta Macron mi iz začetka niti ni bil toliko zoprn.

 • Lisjak

  Kdaj bomo pa mi oblekli rumene telovnike,čeprav mi delamo za liter 95-oktanskega bencina 1,7 ure več kot Francozi?

  • luckyss

   Bencin je le netilo..pravi vzrok je nespoštovanje volje ljudstva…
   Sem spada tudi nevarna islamizacija Evrope, ki bi je z upoštevanjem volje velike večine državljanov unije..NE BI BILO!!

  • tomnidari

   Francozom je začela voda v grlo teč, pa se bunijo. Mi čakamo, da nam začne v grlo teč kamelje mleko.

 • ludvig

  Sestava francoske vojske: kopenska vojska (70% afro+muslim), mornarica (40% afro+muslim), letalstvo (20% afro+muslim)….in to zna biti problem..

 • althar

  Se je začel upor proti hazarski manipulaciji?

  • dob

   Po moje že teče

   • šmentanamuha

    Upajmo, da res.

 • Nata

  + + + + + + + ta dva stavka povesta vse

  ” Reinkarnacija de Gaulla bi bila danes zaradi svoje normalnosti v novoreku levice označena za fašista.”
  ” Povedna je na primer Macronova izjava, da francoska kultura ne obstaja
  in da je prihodnost Francije v Afriki. Macron je sicer izpričan
  ljubitelj družbe in dotikanja oglječrnih ganimedov, a normalni Francozi
  blagrov afrikanizacije in arabizacije Francije ne vidijo.”

  Le kja za vraga državljani najdejo takele voditelje ?? Ali bolje kje jih najdemo ?
  Hm. . . . . ONI NAM JIH NAJDEJO !!

  • šmentanamuha

   Ljudem se ne da razmišljati in indoktrinirano šolstvo jih tudi namerno usmerja tako. Slovenija je odličen primer.

   • tomnidari

    Dokler je miza polna in BMW v garaži, se večini ne da razmišljat! Pred kakim letom sem se pogovarjal z Avstrijskim kolegom (sva podobnih let) in na moje začudenje, se ta glede okupatorjev ni kaj dosti preobremenjeval. Šele ko sem ga zbodel, kaj to pomeni za najine otroke, se je revež malce zdrznil.

  • Steiermark

   jih najdejo drugi, za nas in nam jih podtaknejo! Poglej, samo pri nas, kdo nam je našel, neizvoljene komedijante, ki znajo nasmejati samo osle, znajo pa napraviti “vzdušje”, kjer se nam pokonci postavijo vse dlake, nna telesu! In kdo in kje jih najde? Vprašajte kratkonogega , ki se še danes ne strinja z samostojno Slovenijo in njihova najbolj intimna misel, nikoli ni bila samostojna in svobodna Slovenija! In takšni “macroni” so nam izglasovali tudi marakeško deklaracijo!

   • Nata

    + + + + + drži. Zato sem pa tako napisala.

    Saj kar verjeti ne morem, da se ljudje ne premaknejo in udarijo po mizi.
    Prav žalostno je videti, da se samo eni in isti zberejo na kakšnem shodu. Ravno zadnjič sem pripela ono znano Jankovićevo revijo Ljubljana. . . . . .

    tista fotka mi je pa res dala misliti. Kakšna množica se je zbrala ob ” prižiganju luči ” ???
    So ljudje res tako nezainteresirani za položaj v Sloveniji ?

    • Steiermark

     Mislim, da ludje niso zainteresirani za položaj Slovenije, sicer nebi pustili vladati derivatom komunističnih podgan in jih “volili” na vodilne položaje, ali pa so zabiti tako zelo, da vidijo tudi travo rasti, da o balkancih, ki jih poštenje in zavezanost slovenstvu, sploh nne zanima ampak jih zanimajo samo opankarji in njihov denar, naropan od nas, ker so oni , bojda, džeki! Tako je, ko živimo med zombiji, ki jih je skotila komunistična pošast in jugogolazen!

     • Nata

      Ko realno pogledaš, so res ” džeki ” !! Dobro nas in našo lahkovernost izkoriščajo. Ampak, največja ironija pa je, da komunjare izkorisčajo oboje ene in druge

 • šmentanamuha

  Na kratko: islam je tema, ki se zgrinja nad Evropo. V ozadju pa preži LGBTQ+P globalistična ideologija, in njeni predstavniki, ki tvorijo svetovno elito in vlado v senci, kanijo v tej uri zatemnitve prevzeti vajeti na vseh družbenih ravneh. In rumeni florescentni telovniki so lučka, svetloba, ki jo zaznavamo v temi. To so kresničke in veliko kresničk bo razsvetlilo temo. Francozi se niso izneverili svoji tradiciji francoske revolucije (na MMC mi tega niso hoteli objaviti). Vsak se bo moral sam odločiti ali bo kot kresnička prispeval svoj delček svetlobe ali mu je ljubša amorfna tema. Časa nimamo veliko.

  Merkel je pred svojim odhodom napovedala formiranje skupne vojske EU, kar pomeni, da se ta že formira (približno do leta 2022). Kdor misli, da je ta vojska namenjena za naše dobro, ker bi nas naj obvarovala pred strašnimi Rusi ali Marsovci, ker islam ni grožnja, je v hudi zmoti. To je vojska globalistov, v katero bodo po vsej verjetnosti rekrutirali prav muslimane (množične zaposlitve po novem Marakeškem paktu regularnih migracij iz tretjega sveta), ki do evropske kulture in narodov nimajo nobenega odnosa, ker je njihov cilj islamizacija), da bi dokončno pokorili neposlušne evropske državljane.

  Zato moramo proteste rumenih telovnikov podpreti Evropejci v čim večjem številu po celi Evropi. Naše servilno levičarsko novinarstvo in Cerar-Šarčeva vlada se priklanja globalistom. Odločiti se bo treba in prevzeti odgovornost.

  • Matt von Glanz

   Slovenija je žal tako brezjajčna država. Francozi so pa praktičen primer pristnega popi….itisa. Če se to zgodi, kar praviš, je to začetek evropske vojne.

   • šmentanamuha

    Zadnjič sem slišala po radiu, da je Slovenija ena od petih držav na svetu z najmočnejšim matriarhatom (mislim, da je bilo po RaSlo). Pravkar sta vodenje dveh najbolj represivnih področij (vojska in policija) prevzeli ženski. Kljub vsemu, lahko te brezjajčne dedce, ki so s spletko prišli na oblast in se zdaj udinjajo globalistom, odstavimo. Tudi ženske smo fajterce, brez skrbi.
    V Sloveniji imamo težavo s 50 in več letnim pranjem možganov na 95°C in centrifugiranjem na 1200 obratov, pranje pa se v zadnjih letih znova stopnjuje. In to miselno nastavitev je zdaj težko spremeniti, ker je večina otrok socializma zdaj v največjem zagonu in na položajih, ki jih nočejo spustiti iz rok. To so danes v glavnem volivci levice, ki so našli način, kako izsesavati državno blagajno brez ali z malo dela, o odgovornosti pa sploh ne razmišljajo. Vprašaj se, kakšni so starši, ki so vzgojili npr. Meseca ali Kordiša.

    • ljubinica

     To so želje …
     A če bi bile jutri volitve, bi vse ostalo enako. 50% udeležba. Zmaga proti Janševih globalistov, vlada se slabša, kot je sedanja …
     In enako je v Franciji, na Švedskem, v VB, v Nemčiji ….

     • šmentanamuha

      Pač, vsak mora napraviti svoj del. Očitno si se že predala.

     • tomnidari

      Problem je v zabitosti slovenskih volilcev!

 • Matt von Glanz

  HAHAHA morda pa Macron s prihodnostjo Francije v Afriki misli na radikalno in dokončno kolonizacijo!!! Kakšen bulšit.
  Reči karkoli glede Brščičevega šminkerskega stila in nepotrebnih tujk – ta članke izkazuje misleca, ki mu ni treba plagiirati. In kvalitetnega kritika.

  • šmentanamuha

   Meni se zdi njegov “šminkerski stil” izvrsten in se vedno kaj novega naučim. Njegov izjemen slog in natančnost pri artikulaciji kaže na vrhunskega misleca in intelektualca. Brščičevih zapisov se vedno veselim.

   • Matt von Glanz

    Glavno, da se strinjava okrog vsebine. Kar se stila tiče, ocenjujem, da nalašč povečuje nerazumljenost pri preprostih ljudeh.To je škoda, lažje b ga prebavili.

    • šmentanamuha

     Še vedno je dovolj razumljiv. Meni je všeč zato, ker s tem pokaže nivo pravega intelektualca in ne na neko levičarsko plažo v stilu Meseca.

     • Matt von Glanz

      kaj jaz vem, razumljiv jim je, če sprejmejo, da imajo nekaj slepih peg v vsakem odstavku. Tako mislim, ker sam poznam njegove reference in vem, kako široko ozadje je to.

     • šmentanamuha

      Ne razumem, kaj si mislil s slepimi pegami. Jaz uporabim google, da na hitro preverim, če kakšnega pojma ne razumem in sem prav vesela, ko spoznam novo besedo. Prav zato se mi zdi izjemen, ker ima izjemno bogat besedni zaklad tudi v strokovnem smislu.

 • Aron
 • Svele

  Berni hahahhaha gotof si židje so ti na sledi hajjajajaj

 • šmentanamuha

  Tudi Srbi so množično odšli na ulice:
  Foto: Protesti v Beogradu proti “avtokratski vladavini Vučića”
  http://www.rtvslo.si/svet/foto-protesti-v-beogradu-proti-avtokratski-vladavini-vucica/474877

  • Hunyađi

   Sam se ti gobcas ko druge zenske kosilo pripravljajo.

   • šmentanamuha

    Dober tek, pri nas imamo kosilo ob dveh in se že kuha. Tebi pa je dolg cajt, namesto, da bi vsaj posodo pomil.

    • Hunyađi

     Dober tek tudi vam!

  • stajerc5

   Ce se bodo zaceli srpi med sabo, bodo siptarji potegnili do Kalamegdana…

 • xtc

  Sajbo,kmalu ne se bat samo ,da pritisne kriza in zlomi blagajn,pa bo revolt tu in zelo hitro ter kandelabri okranclani tudi,kot za božič

 • Nesporni luzer 2018

  Brscic baje ustanavlja novo skrajno desnicarsko stranko. Njihov vzornik je Rudolf Hoess, modus operandi stranke pa zyklon B.

  • stajerc5

   Glupi carapanski luzer, Hess je bil arhitekt Adolfa! Zate bi bil boljsi Eichmann!!!

   • Nesporni luzer 2018

    Mislis plinski arhitekt “velike resitve”?

    • stajerc5

     Res si revez, se strica Googla ne znas uporabljati!

  • Olga2345

   Edini skrajneži so levičarji, od židana, do meseca, s Kučanom na čelu! Komunizem=nacizem=fašizem!

 • šmentanamuha

  V Franciji je cela štala.
  V živo: https://www.youtube.com/watch?v=Lxg8hNiTxMo

 • Anton Tomažič

  BB=BRŠIĆ BUTL!

  • Olga2345

   Govorite o Fajonki, Kučanu in sebi?

 • Olga2345

  Bravo gospod Brščič!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!