fbpx

Vedno večji nadzor nad državljani, izrojena levica pa mirno pere milijarde

Franci Donko (Foto: STA)

Pred dnevi sem na bankomatu pred koprsko banko dvignil 20 evrov. Ker sem potreboval drobiž, sem stopil v banko do uslužbenke in jo prosil, če mi bankovec za 20 evrov lahko zamenja za dva po 10 evrov. Bančna uslužbenka je rekla, da lahko, a moram dati osebni dokument. Tega nisem imel, saj sem dokumente pustil v avtomobilu. Ker sem mi je mudilo, sem uslužbenki rekel, naj denar mirno preveri in dodal, da me je skozi stekleno steno zagotovo videla, ko sem ga pravkar dvignil na njihovem bančnem avtomatu. Gospa mi je pritrdila, da me je res videla, vendar »novi« zakon zahteva, da se pač moram identificirati. Priznam, da sem kar fajn negodoval nad to birokratsko zapetostjo, potem pa denar zamenjal v sosednji pekarni, kjer na srečo niso zahtevali mojih dokumentov.

Sporočilo Cerar – Židan – Erjavčeve koalicije ljudem: ubogajte in plačujte položnice!
Naše podatke bodo vladajoči odslej zbirali tudi pri plačilu položnic. Vse za večji nadzor običajnih državljanov torej. Po poročanju medijev bomo, zaradi nove evropske uredbe, s katero želijo preprečiti pranje denarja in financiranje terorizma, odslej pri plačilu položnic(!) z UPN morali predložiti osebni dokument in dodatne podatke, ki jih doslej nismo potrebovali. Evropska in slovenska zakonodaja gresta v smeri vedno večjega nadzora nad prebivalci, ki je upravičen le v skrajnih primerih, nikakor pa z izgovorom boja proti terorizmu ni mogoče opravičevati zbiranja naših podatkov ob plačevanju položnic.

V primeru zadnjega velikega razkritja mednarodnega pranja denarja v NLB Cerarjeva vlada, ki ima v rokah represivne organe, ni storila nič, da bi kriminal mednarodnih razsežnosti začela procesirati. Še več, v SMC napovedujejo celo ustanovitev svoje »preiskovalne« komisije, kar je v posmeh pravni državi, ki bi jo SMC morala zaradi pozicije moči najbolj varovati. Prisebni državljani to vidijo in se tudi ustrezno kritično odzivajo na družbenih omrežjih:

Slovenska levica je v popolnem razsulu
Kdor le malo pozna  sodobno slovensko zgodovino, lahko razbere, da v ozadju poteka tako imenovana zadnja stopnja revolucije, s katero želi skrajna levica po Marxovem receptu dotolči narod in nas z uničenjem družine ter gospodarskim osiromašenjem narediti za sužnje levičarski eliti. Skrb vzbujajoče je, da t. i. »normalna«, socialno usmerjena levica molči. Do nedavega je vseeno premogla nekaj kritičnih intelektualcev, ki so povzdignili glas zoper izrazite družbene krivice, povzročene s strani levičarskih elit. Ob zadnji aferi s pranjem denarja v NLB se ni resno oglasil niti en levičarski intelektualec. Nova kulturna in politična levičarska elita je bolj ali manj vase zazrta združba, intelektualno shirana in narodno-zavedno impotentna. Za svoje ljudi ji ni dosti mar, odkrito pa podpira homo-lezbični-bi-trans-inter-seksualni lobi in nadomeščanje splavljenih otrok z migranti. S predvojno liberalno elito, npr. s Tavčarjem in Hribarjem, ki sta bila velika domoljuba, nima praktično nič več skupnega.

Za pravičnejšo Slovenijo bomo morali stopiti skupaj!
Zagovorniki normalne Slovenije, kakršno poznamo, lahko na prihodnjih volitvah računamo na preproste ljudi, z nekaj zdrave pameti, ki bodo prepoznali zvijače Cerar – Židan – Erjavčeve naveze, ki se je v treh letih obstoja na srečo tudi že dodobra razkrila. Ob pričakovani levičarski ponudbi »novih« obrazov pa bo v prepoznavanje duhov treba vložiti nekaj truda.

Zato je skrajni čas, da v javni prostor spet pripustimo zdravo pamet, ki bo na situ proste presoje argumentov zavrnila poigravanje z denarjem in usodo ljudi, kot smo to naredili pri zbiranju podpisov zoper močno preplačani Cerarjev drugi tir.

Ljudje so spoznali, da je mogoče milijardo ali dve, kolikor bi preplačali Cerarjev nenasitni apetit, nameniti za štipendije, otroške dodatke in pokojnine, dvojni drugi tir pa bomo ceneje in hitreje zgradili s podjetjem Slovenskih železnic, ki je za to usposobljeno. In v rezultat referenduma ne dvomim. Čas je za zmago pravice in resnice, saj je preživetje naroda nad interesi rdečih posameznikov ter izrojenega levičarskega in homoseksualnega lobija.

Franci Donko