Velike skrivnosti malih mojstrov manipulacije

Zlata Krašovec (vir: Demokracija)

Po podatkih statističnega urada smo konec leta 2017 v Sloveniji redili nekaj več kot četrt milijona prašičev, kar je bilo manj kot leto poprej in najmanj po letu 1991. Govedi smo imeli nekaj manj kot pol milijona, kar je bilo tudi manj kot leto pred tem. Popravil pa se je stalež perutnine, ki je je bilo v letu 2017 skoraj šest milijonov in pol. Če vas zanima, kako je bilo s populacijo ovc in koz, boste podatke o tem prav tako zlahka našli na spletnih straneh državnega statističnega urada. Veliko manj uspeha boste žal imeli, če bi denimo radi izvedeli, koliko je v državi Sloveniji ta čas sploh še Slovencev.

Za prejšnja obdobja so podatki o narodnosti dostopni, kažejo pa v grobem takole sliko: ob popisu leta 1953 je imela Slovenija nekaj več kot milijon in 466 tisoč prebivalcev, od tega je bilo Slovencev milijon in 415 tisoč oziroma 96 odstotkov in pol. Pol stoletja kasneje, leta 2002, je bilo prebivalcev milijon in 964 tisoč, od tega Slovencev milijon in 631 tisoč, torej le še 83 odstotkov. V času osamosvojitve leta 1991 je bil delež prebivalcev, ki so se opredelili za Slovence, 88,3 odstotka, torej za pet odstotkov in pol višji kot ob zadnjem merjenju enajst let kasneje … Glede na to, da se je delež Slovencev v petdesetih letih zmanjšal za 13,5 odstotka, samo med letoma 1991 in 2002 pa za 5,5 odstotka, si upam trditi, da ta čas ni višji od 75 odstotkov. Preveriti pa tega ne morem, ker ta podatek domnevno sodi med občutljive osebne podatke, za katere veljajo posebni pogoji zbiranja in jih zato pač ne zbirajo več.

Tako vsaj beremo v odzivu Statističnega urada RS na pobudo iz leta 2017, v kateri je nekdo predlagal, da se znova opravi popis prebivalstva po narodnosti, in predlog utemeljil z dejstvom, da je bil zadnji popis leta 2002 in je zato po 15 letih spet čas, da se obnovijo zastareli podatki. V odzivu nadalje beremo, da so načelo občutljivosti upoštevali že ob popisu leta 2002, ko so vprašani sicer imeli možnost odgovoriti na vprašanje o narodnosti, niso pa tega od njih zahtevali. No, rezultati popisa kažejo, da večina ni imela pomislekov odgovarjati na to vprašanje. Takih, ki niso želeli odgovoriti, je bilo namreč manj kot dva odstotka in pol. To je logično v državi, kjer človeka zaradi narodnostne pripadnosti nihče ne preganja oziroma ne šikanira, človek pač rad govori o svojem rodu. V diktaturah je seveda drugače.

Nekaj pozornosti si zasluži še ena drzna trditev v odzivu Statističnega urada RS. Ko zagovarjajo neugotavljanje nacionalne pripadnosti, se namreč sklicujejo nič več in nič manj kot na Ustavo RS, ki v 41. členu “določa, da se nihče ni dolžan opredeliti glede svojega verskega ali drugega prepričanja”, potem pa dodajo, da to pomeni “tudi glede narodne oziroma etnične pripadnosti”. Mar res? Pripadnost nekemu narodu torej po mnenju Statističnega urada RS ni objektivno dejstvo, ampak nekakšno nebodigatreba prepričanje?

Da ne bo pomote – nikakršne teorije “blut und boden” ne zagovarjam. Seveda obstajajo primeri mešanih zakonov, kjer se potomci morda ne odločijo zlahka, kateremu narodu pravzaprav pripadajo, in prav tako osebe, ki čutijo večjo pripadnost nacionalnemu okolju, v katerem živijo, kot nacionalni pripadnosti prednikov. Zato je prav, da imajo pri opredeljevanju svobodo izbire v skladu z lastnim prepričanjem oziroma, če to želijo, tudi zavrnejo odgovor. Prav pa se mi zdi, da ima vsak ne ravno dolžnost, vsekakor pa pravico, da se izreče. Pa četudi za to, da je po nacionalnosti multikulti, če mu tako ustreza. Predvsem pa imamo vsi pravico vedeti, kakšna je narodnostna sestava prebivalstva. V 3. členu slovenske ustave je zapisano, da je Slovenija država, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe. In to določilo morajo spoštovati vsi njeni državljani, tudi tisti, ki niso oziroma se nimajo za Slovence. Država Slovenija je namreč edina država, ki jo Slovenci imamo. Želimo si, da bi bila svobodna in demokratična. In v taki družbi noben podatek, ki govori o dejanskem stanju stvari, ne more biti tabu. Nevarno pa je, kadar se z resnico manipulira. Potem se zgodi, da se ljudje sprašujejo, kaj neki jim skuša oblast prikriti. Morda to, da nas bo vsak čas samo še milijon?

In ko smo že pri domnevno občutljivih osebnih podatkih – tudi spolna pripadnost dandanes menda ni več po naravi dano dejstvo, ampak stvar opredelitve. Na naslednjem popisu jo bo kot občutljiv osebni podatek najbrž prepovedano ugotavljati. Torej ni daleč čas, ko bo SURS lahko zaprl barako.

Zlata Krašovec

 • stajerc5

  Samo milijon nas je
  —————————————————
  Hodil sem po zemlji naši
  Srečal dobre sem ljudi
  Skromni majhni a pošteni to smo mi
  Že stoletja tu živimo
  Se z viharji bijemo
  Bratje sestre ne pustimo da izginemo
  Samo milijon naš še živi
  Na svoji zemljici
  Samo milijon nas dobro ve
  Da dobri smo ljudje
  Samo milijon naš še živi
  Na svoji zemljici
  Samo milijon nas dobro ve
  Da dobri smo ljudje
  Majhen narod vedno kriv je
  Kdor je majhen je vedno kriv
  Če si majhen bodi srečen, da si živ
  Bratje in sestre
  Zdaj stisnimo dlani
  Dokažimo da veliki smo mi
  Samo milijon naš še živi
  Na svoji zemljici
  Samo milijon nas dobro ve
  Da dobri smo ljudje
  Samo milijon naš še živi
  Na svoji zemljici
  Samo milijon nas dobro ve
  Da dobri smo ljudje
  Samo milijon samo milijon
  Samo milijon samo milijon
  Samo milijon nas dobro ve
  Da dobri smo ljudje
  Samo milijon naš še živi
  Na svoji zemljici
  Samo milijon nas dobro ve
  Da dobri smo ljudje
  Samo milijon naš še živi
  Na svoji zemljici
  Samo milijon nas dobro ve
  Da dobri smo ljudje
  Samo milijon samo milijon
  Samo milijon samo milijon
  Samo milijon nas dobro ve
  Da dobri smo ljudje
  Samo milijon naš še živi
  Na svoji zemljici
  Samo milijon nas dobro ve
  Da dobri smo ljudje
  —————————————————-
  https://www.youtube.com/watch?v=XgRZ10o_KDI
  SLOVENIJA!!!

 • stajerc5

  Slovenija odkod lepote tvoje
  https://www.youtube.com/watch?v=V8mrWXvGTAE
  SLOVENIJA!!!

 • stajerc5

  Ljubim te, Slovenija zelena
  moje si zavetje, moj si dom,
  od gora, čez polja tja do morja
  lepa si, moja si,
  kjer gozdovi skrivajo obzorja,
  res najlepša si Slovenija.
  SLOVENIJA!!!

  • Rožle

   Lepa je, ker moja je
   v sebi nosim jo
   njene gore biserne, morje in nebo.
   Kamor pridem, kamor grem,
   ne pozabim je,
   ker potihem dobro vem, da odpre srce.

   Tudi če sem daleč stran,
   z njo sem spet doma,
   ko je duša polna ran
   mi zdravilo da.

   Za Slovenijo živim,
   zame je edina.
   Je kot pesem polna rim,
   moja domovina.

   Za Slovenijo živim
   in me vodi tok,
   v čusta z njo se potopim,
   je moj smeh in jok.

 • AlojzZ

  malih mojstrov manipulacije

  Brez podcenjevanja prosim, slika mora biti resnična, da bodo ukrepi učinkoviti. Niso majhni mojstri ampak veliki in prebrisani in pametni … sicer ne bi vladali že tri četrtine stoletja.

 • xtc

  Hm,mešani zakoni in ne želijo se opredeljevati,kateri narod so-no če se ne potem ne morejo dobiti SLO državljanstva,pač pa tistega kateri narod pač so.

 • kokobily

  “To je logično v državi, kjer človeka zaradi narodnostne pripadnosti nihče ne preganja oziroma ne šikanira, človek pač rad govori o svojem rodu. V diktaturah je seveda drugače.”
  +++++++++++++++++++++++++++++++++
  Zlata, Zlata, točitno ne bereš tukajšnjih kimentarjev, pa tudi v SLO si, zdi se mi, poredkoma..
  Že nedolžni ć (ehki č9 na koncu priimka, pa se že ČEFUR, nebodigatreba, zgini proč, magari so ti korenune že dedkove – slovenske…
  Problem je v ljudstvu, ki si c+vsakih 40-50 let piše zgodovino na novo in nekdanje vrednote so na glavo obrnjene. Na koncu so vsi jezni na vse, tisti “ki niso naši” so pa itak lahka tarča…
  Tistih na ić poznam dobrih in tudi barab v enakem razmerju kot smo “ta pravi Slovenci”…

 • Butalecslovenski

  Takega in podobnega mojstrstva se pili, brusi tudi hišna kvazi kolumnistka, ki je zasedla mesto Luciferke Ušajeve.

 • dob

  Naš kolega RESNICA BOLI je na Portalu plus pod BMZ-jev komentar “Največ sodnic v Evropi” zapisal:
  ” V sodstvu in šolstvu je treba najprej uvesti moške kvote 50:50.”

  Moje mnenje je, da ko govorimo o kvotah – so stvari že tako globoko zavožene, da so kvote lahko tudi neskončne, pa ne bodo nič rešile. Pomagale rešiti pa tudi ne.

  Človeško bitje je normalno ali pa ni normalno. Če je bitje človeško in normalno, potem so kvote dokaz razslojenosti ljudi po ogroženosti skupin, sestavljenih iz posameznikov, ki se združujejo s sovražnim namenom. Ker se čutijo ogrožene!

  To pomeni, da sčasoma pridemo do tega (v družbi kot je naša, pa ne samo naša, ki je dlakocepska), da morata v poroti štirih porotnikov biti vsaj dva morilca, če hočemo pravično sojenje nekomu, ki je nekoga ubil – ker sicer ne bo pravičnega sojenja!

  To so kvote, če morda še ne razumete. Tja pelje razmišljanje o kvotah.

  Tako v prenesenem pomenu (v načelu) raztmišljajo LGBT o tem, kdo naj bodo učitelji (njihopvih) otrok v vrtcu, v šoli, v politiki… in na vseh mestih odločanja!

  Tako mislijo o sodnikih, tako mislijo ovseh inštitucijah, tako kot LGBT razmišljajo tudi komunisti, levičarji, socialisti, islamisti…. o politiki, veri, ideologiji itd. itd.
  Medicina molči, nje tudi nihče ne vpraša kaj je normalno in kaj abnormalno v družbi, ker je to praktično postalo sovražni govor. Rasizem, ksenofobija ipd. ipd.

  Ma, jebite si mater.
  Družba, ki to počne, je podobna tistemu budističnem menihu, ki na ozki brvi čez hudournik, na palici preko ramen uravnoveša dve vedri polni scavnice – stoje na eni nogi! Medtem meditira, da sta zaradi tega njegovega dejanja svet in vesolje v ravnovesju.

  V resnici je svet v ravnovesju, ko stopi na obe nogi, fukne obe vedri v hudournik (da gre voda k vodi), in gre domov k ženi, kamor moški spada.
  Ne pa v samostan.

  • Aresnica

   Odlično.-(no , če kletvice odpišem)
   _______________
   Lep pozdrav

   • dob

    Aresnica prijatelj, pri meni nobena kletvica ni sama sebi namen.

    • Aresnica

     Vse kaže , da bom tudi JAZ začel preklinjat (čeprav sem bil vedno proti k……..) – te bande imam počasi dovolj. Golazen oziroma OMREŽJE ima trenutno (še vedno) pod kontrolo skoraj vse vzvode oblasti.
     _______________
     Lep pozdrav

 • Get Smart

  Ja, Zlata, to je dober prispevek.

  • Get Smart

   Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije [ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak], za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
   I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
   II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.

   • Get Smart

    Odpreti učke in pamet v glavo.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.