Vojna …

Mitja Iršič

Tovariši in tovarišice, v vojni smo. Vem, kaj boste rekli – že od tiste 13-dnevne vojne naprej, ko so nam vzeli federacijo, bratstvo in enotnost, smo v vojni z nacionalisti, kapitalisti, neoliberalci, prozahodnimi aktivisti. A tisto je bila hladna vojna, ki jo uspešno obvladujemo – leta 2019 smo stopili v čisto pravo vojno. Sovražni elementi od zunaj in znotraj glodajo našo povezanost, za katero smo prelili morje krvi in unovčili tone lastniških certifikatov. Na severu nas napadajo identitarci, neposredno povezani z Janezom Janšo in novozelandskim strelcem naših volivcev. Na zahodu fašisti, odločni, da si bodo znova prisvojili del ozemlja, ki nam ga je priboril Maršal, ali pa vsaj revizionirali zgodovino tako, da bi pogumne partizane prikazali kot hladnokrvne morilce. Na vzhodu nam hočejo topove pravičnega ljudskega tiska utišati neonacistični Huni. Na jugu nam bivši bratje napadajo nam naklonjene zasebne televizije, namesto da bi se trudili zopet zaživeti z nami v duhu bratstva in enotnosti, ki ga lahko zagotovi le samoupravni socializem. Čas je za povračilne ukrepe, čas je za totalno vojno.

Besedo predajam predsedniku vlade, mojemu Marjanu, ki bo nagovoril ljudstvo v teh kriznih trenutkih: Hvala Milan, torej, kaj naj bi rekel … vojna je kot tečna baba. Najbolje je, ko je ni. Haha. Ne, to je bila le šala. Glejte, zdaj je pač tako, da je vojna, in ko smo v vojni, je tako, da zmagaš ali pa ne zmagaš. Mi bomo naredili vse, da bi zmagali. Če pa ne bomo zmagali, bo pač zmagal kdo drug. Kar hočem povedati, je to, da bomo v vsakem primeru dobili zmagovalca. V vojni ni neodločenega izida kot pri nogometu. Ne vem, kaj bi še povedal? Stric?

Hvala, Marjan. Vojna, ki smo ji priča, zahteva oster odziv. Tako zunanji kot notranji. Prav ste me slišali – sovražnik ne prihaja samo od zunaj. Še nevarnejši so notranji sovražniki. Včasih smo jim rekli moteči državni elementi. Danes jih poznamo pod različnimi imeni: opozicija, opozicijski mediji, fiskalni svet, GZS … različna imena večglave hidre istega sovražnika, ki je nevarnejši kot kadarkoli do zdaj. Kako ga bomo porazili? Tako, da mu bomo zakonsko onemogočili širjenje sovražnega govora, ki je prepojil našo nekoč neoporečno družbo. Tako, da bomo finančno podpirali poštene medije, ki ne hujskajo proti sprejemu naših novih volivcev. Tako, da bomo potrjevali pravične sodnike, zaposlovali aktivistične državne sekretarje in v državne družbe nameščali socialno čuteče direktorje. Ko je sistem prečiščen in nadziran, je s tem notranji sovražnik že praktično onemogočen.

Sovražnik pred vrati
Kaj pa zunanji sovražnik? Tega je težje nadzorovati, a vem, da bomo znali še enkrat dokazati, da smo na Slovenskem mi gospodar – kot že leta 1945 proti nacistom iz Nemčije in nato zopet leta 2005 proti kapitalistom iz Interbrewa. Zaprli bomo mejo s Hrvaško in v schengen spuščali le še ekonomske migrante, medtem ko bo zahodnim kapitalistom meja s hrvaško obalo nepredušno zaprta, na Sabotinu pa bomo napisu Tito dodali še: “Hrvat je tat” (danes vsi uporabljajo Google Translate, pa si bodo lahko prevedli).

Foto: Nova24TV

Italijanskim fašistom bomo vzeli željo po tem, da bi si zopet prisvojili Istro. Komunistični anšlus bo trajal, dokler bomo na Slovenskem mi gospodar. Ti skrajni desničarji nam niso napovedali le teritorialne vojne, temveč tudi volilno z dolgoročnimi posledicami – kar tako, sui generis, meni nič, tebi nič so nehali sprejemati naše bodoče volivce na otoku Lampedusa. Močno sumimo, da je to le del vojaške strategije za prevlado. Dnevnim časopisom je že naročeno, naj o Italiji obvezno pišejo tako, da bo na istem listu zraven še kakšna nepovezana zgodovinska zgodba o Italijanih kot okupatorjih. Tek ob žici je že dober izgovor. Rekreacija in revolucija – zmagovalna kombinacija. Težava naših ljudi je, da so jim Italijani preveč všeč. Še zmeraj se z nostalgijo spominjajo, kako so od tam čez mejo v naš socialistični raj švercali pralne stroje, namesto da bi se jih spomnili po tistem, kar jih definira kot narod – obdobje 1941-1943.

Nočemo Madžarov in Avstrijcev
Madžari bi radi napadali svobodo govora našega generalštaba – takšnim je treba zelo odločno pokazati, da je pri nas svoboda tiska najvišja vrednota, tako da zapremo vse slovenske opozicijske medije, za katere smo iz dobro obveščenih virov znotraj POP TV izvedeli, da vsi skupaj pripadajo Orbanovim oligarhom. Če jih ne odrežemo danes, bodo jutri oni preko svojih surogatov zapirali FDV. Na bilateralni ravni smo jim že konkludentno pokazali, kaj si mislimo o njihovih umazanih forintih, ko smo z razvezo pobude za financiranje drugega tira odrezali njihovo logistično pot do sveta s pomočjo naših kadrov na MZI. A to ne sme biti edini ukrep. Tudi njim moramo zapreti mejo, tako kot so jo oni ubogim migrantom. Ko bomo mi opravili z njimi, se bodo zopet vozili naokoli s trabanti, Evropa pa se nam bo še zahvalila, da smo ravno mi presekali Orbanovo strahovlado. Seveda, ko pride na oblast SZDP, meje spet odpremo in skupaj z vzhodnimi sosedi rajamo, kot da so nas pravkar prišli rešit sovjetski tanki leta 1956.

Avstrijci so mi bili od vseh neoliberalcev še najljubši. Predvsem zaradi njihovega smisla za zadružništvo in bogato socialno državo, na katero s prstom kažemo našemu delovnemu ljudstvu, ko vprašajo, kje so cilji našega socializma. A neoliberalci so pač neoliberalci. Slej kot prej bodo zatavali na pota starih skrajno-desnih vzorcev. Daleč so časi od tedaj, ko je Franz Vranitzky igral golf na Bledu z našimi politkomisarji. Danes tam vladajo sami Kurzi. S podeželsko ljudskimi Kurzi tega sveta pa vemo, kako je – če jih politično ne kastriramo, bodo zavladali. To smo slovenski socialisti razlagali avstrijskim kolegom že dvajset let, pa se niso ničesar naučili iz našega uspešno nevtraliziranega primera iz devetdesetih. Identitarci, ki zdaj strašijo tam in se povezujejo s slovenskimi skrajnimi desničarji, so le simptom bolezni, ki je niso zdravili dovolj hitro. Kolone na mejnih prehodih so le ena izmed posledic. Ministrstvu za notranje zadeve bom predlagal poostreno kontrolo ljudi, ki prihajajo s severne strani. Ko se bo nabrala kolona do Gradca in Celovca, bodo tudi Avstrijci spoznali, da varnost ni vse.

Vojna za vse in tisočletne rdeče sanje
Če ste natančno prebrali moje sporočilo, vam ni moglo uiti, da so vsi naši zunanji sovražniki ne le sosedje, ampak hkrati člani ameriškega zločinskega zavezništva Nato. Pri takšnih prijateljih sploh ne potrebujemo sovražnikov. Zato bom vojaku Erjavcu ukazal … pravzaprav … predlagal izstop iz Nata. Čas za takšne velike korake je zdaj. Vojno stanje zahteva pogumna dejanja. Poleg tega nam naši interni barometri, ki jih je naredila Ninamedia, kažejo, da je 99,97 odstotka Slovencev za izstop iz zveze, 0,03 odstotka pa sploh ne ve, kaj je to, Nato. Bodočega poveljnika Generalštaba Slovenske vojske, generalmajorja Miho Kordiša, smo že pooblastili, da z Vladimirjem Putinom podpiše pogodbo za 25 lovskih letal Mig-17, iz industrijskih krogov Foruma 21 pa mi že zagotavljajo, da obstajajo volja, pot, pogodba in aneksi za proizvodnjo prvih domačih 10-kolesnih oklepnikov s kodnim imenom Brdavs. Naslednjič, ko se bo Sergej Lavrov prišel poklonit svojim vojnim ujetnikom pred Rusko kapelico, me ne bo več sram.

Foto: Demokracija

Razmisliti bi bilo potrebno, da naš kulturno-politično-ekonomski boj še razširimo preko meja naših sosed. Če je vojna, naj bo vojna za vse. Spomnim na besede našega dragega Tita Turnška, ki je januarja 2015, ko nam je grozilo, da nas bodo pokupile nemške multinacionalke, predlagal vseevropsko antifašistično koalicijo, ki bi se – kot pove že samo ime – borila proti razraščanju fašizma na evropskih tleh. Pri tem seveda mislim na fašizem v širšem pomenu: privatizacijo, fiskalno pravilo, tržno konkurenco – vse to so sodobni pojavi fašizma. Pred štirimi leti je bilo morda še prezgodaj. Danes pa je že nastopil čas, da konkretno razmislimo o takšnih korakih. V svetu neoliberalizma nevarnost grozi v vsakem kotičku, zato je odločilno, da se povežemo z enako mislečimi. Poleg večnih zaveznikov v Moskvi, s katerimi smo v stalnem stiku, nam morda prisluhneta še Grčija in Moldavija, kjer še zmeraj vladajo naši socialistični bratje.

Seveda državljane pozivam, da so potrpežljivi. Medtem ko divja vojna, se moja, mislim Šarčeva vlada ne more ukvarjati z minornimi zadevami, kot so zdravstvo, pokojninska reforma in skrb za vzdržno gospodarsko rast. Zdaj gre za preživetje. O trivialnih stvareh dnevnopolitičnega vladanja se bomo pogovarjali komaj po zmagi. Danes so dovoljenje sanje – račun bo izstavljen jutri. Ta vojna ni zlo. Ta vojna je naš blagoslov. Zaradi nje bomo dočakali naše tisočletne rdeče sanje. Slovenija bo samozavestna, samozadostna, ponosna, nacionalno-socialistična in enotna. O podrobnostih se bomo dogovorili na naslednji partizanski komemoraciji.

Vaš ljubljeni vodja,
Milan

 

Mitja Iršič

 • janko

  Mlajši politiki, spoznajte že končno enkrat, kakšna strahotna napačnost in poguba je levičarstvo!
  Od pred pol stoletja pobitih ležijo kosti nedolžnih naših bratov in sester v naši lepi deželici – verjetno procetualno največ v svetu – TRIJE HODIMO PO KOSTEH ČETRTEGA.

 • mali49

  Odlična kolumna.

 • Darth Vader

  če hočemo slovenci preživeti kot narod in država je prva stvar ta, da do zadnjega človeka razmontiramo rdeče omrežje in globoko državo…..do zadnjega operativca….nato pa prehranska samozadostnost, vojska, notranji trg, skratka globalizacija nas je ponovno naredila popolnoma odvisne in 100% ne-samostojne…..čas bo, da se osamosvojimo na vseh področjih

  • Lustrator

   “nato pa prehranska samozadostnost, vojska, notranji trg, skratka
   globalizacija nas je ponovno naredila popolnoma odvisne in 100%
   ne-samostojne…..čas bo, da se osamosvojimo na vseh področjih”

   Se šališ? Natanko to je bila pot Sovjetske Zveze, Severne Koreje in Juge, pa poglej kam je pripeljala. Prostotoržno gospodarstvo in globalna ekonomija je NUJA ne le za gospodarsko prosperiteto, ampak tudi za zdravo demokracijo – ne mešaj tega z ideološkim globalizmom, ki temelji predvsem na VSILJEVANJU nekontroliranega pretoka migrantov in nesmiselnih evropskih centralnoplanskih zakonov ter BRISANJU nacionalnih meja in predvsem identitete narodov.

   • Prehranska (energetska/tehnološka/surovinska/..) samozadostnost je najkrajša možna pot, da postanemo Severna Koreja z vso njeno destrukcijo in patologijo.

    Mogoče pa bi si za vzgled vzeli ‘Azijske Tigre’, ki so si globalizacijo obrnili v svojo korist. Priporočam, da si naj “samozadostneži” malo preučijo Singapur. Bo veliko za premislit.

    Mene osebno nič ne moti, če imamo naša žitorodna polja na Madžarskem, pa svinjske farme v Romuniji, pa svoje naftne vrelce v Arabiji, dokler prozvajamo gorenjeve hladilnike, revozove Cliote, akrapovičeve auspuhe, pipistrelove frčoplane, lekove (novartisove) Lekadole in jih lahko zamenjamo za madžarsko žito, romunske pujse ali arabsko nafto. Se pa strinjam, da je potrebno ne glede na vse imeti nekaj varnostne rezerve v lastni produkciji hrane, energije, tehnologije, …. da prebrodimo razne šoke na svetovnih trgih.

    @Darth Vader

    • Lustrator

     Natančno tako!

 • Amerikanc

  Milan, pozabil si včerajšnjo vojno napoved “prvega Serpentinška na vasi”. To je frontalna vojna napoved našim zasvojevalcem iz Bruslja – Junkerju in Tajaniju.
  Ko bi bilo treba kaj pametnega povedati “na strani jezik” v EU parlamentu, se je pa tvoj vajenec “ukenjal” – zakaj ?!

 • pajot

  Bravo Iršič. Enkratno!

 • if

  Končnica omenja “partizansko komemoracijo”, jaz dodajam epitaf “ugasni se v nemiru svojega nemira”.

 • Jože Nardin

  Mitja odlično napisano. Mogoče se pa bori, da srednji razred spet zacveti???

 • Nata

  + + + + + + + Satira je sijajna literarna zvrst.
  Ko v sijoč, pisan papir zaviješ grdo resnico !

 • MSGA

  Vse kar morate nujno vedeti o izvoru, kreatorjih, ciljih in posledicah Socializma in Komunizma:

  Why Communism is the Deep State’s Mind Control Cult [Ep 1]
  http://youtu.be/Q3exFTTQHFY

  The Secret Societies Behind Communism [Ep 2]
  http://youtu.be/YitTdmzFF90

  Socialism: An Inconvenient Truth [Eps 3]
  http://youtu.be/uglrjNA4DGE

  Russian Revolutions: Deep State Communism Hidden Origins [Eps 4]
  http://youtu.be/fY6nhEU0uXM

  Chinese Communism: Deep State Evil Incarnate [Ep5]
  http://youtu.be/Led0Un9uiIcm

 • Lustrator

  Še ena v dolgi vrsti odličnih kolumn. Z vidika strokovnosti bržčas najboljši slovenski analitik kolumnist, a tudi satirične kolumne počasi že lovijo nivo Vasletovih bravur. In kar je najbolje – oba omenjena pišeta na tako visokem intelektualnem nivoju sarkazma, da ju rdeče ovčke niti povohajo ne, saj sta kot strup za njihov prvorazrednostni kompleks.

  Le tako naprej Mitja!

 • xtc

  Ja Kučan in rdeča tolpa je zlo SLovenije,ko bodo izginili v greznici zgodovine bo SLO pričela napredovati.

 • Ryuk

  Idiotski NPC-ji že prepričujejo po prorežimskih forumih, da moramo “stopiti skupaj”. Ne vejo pa še kdo jih bo vodil in proti komu bodo maširali.

 • Miro Jereb

  Hvala. Lepo napisano.

 • Borut Stari

  Prebral in moj zakljuk je, smo v riti in pika.

 • Ivo

  Ma Iršič je res zelo zmeden. Iz njegovega umotvora lahko razberem sledeče: prav je, da so nas Italijani in Nemci okupirali (41 – 43 – 45). Prav je, da italijanski politiki izražajo težnje po Primorski, Istri in Dalmaciji, prav je da Orban financira Demokracijo in Nova 24 TV (no to še razumem, kajti edino tu plačujejo Iršičeve umotvore), prav je, da nam Hrvati kradejo Piranski zaliv, za njega in njemu podobne, je zadeva pase. Avstrijci še niso pokazali ozemeljskih teženj, vendar, če bodo dobivali spodbude (kot je ta umotvor Iršiča), se bodo kmalu domislili, da je Štajerska njihova. Tega do danes niso izrazili samo zaradi kompleksa, ker so bili Hitlerjevi zavezniki.
  Končno je nek politik v Sloveniji (M. Šarec) povedal Junckerju in evropskim komisarjem kar jim gre in že je Iršič ugotovil, da smo v vojni. Res je mislec, pravi globokoumni mislec (ja njegov um je globoko pod nivojem normalno inteligentnega človeka). Ker Šarec ni hotel nastopti pred praznim EU parlamentov, so ga napadli. Zdaj, ko je se je razgovoril za EU Politico, je spet narobe. Aja, po Iršiču in njemu podobnim, bi moral biti tiho in se sliniti okoli bruseljskih politikov. No saj razumem zakaj? Iršiču in njemu podobnim je servilna, ritolizniška politika pri srcu. To so najbolje pokazali njihovi ideološki prednikom s Natlačenom na čelu, ko so pred 2. SV šli v Rim lizat rit Mussoliniju.
  In za konec, Iršič, prosim te ne uporabljaj izraza TOVARIŠ. Ti nimaš pojma kaj ta beseda, kaj ta pojem pomeni. Si preveč omejen in glup.

 • stajerc5

  Mitja, odlicno- fantasticno zajeto!
  Bojim se pa, da bo ta tvoja kolumna koncala okvirjena na zidu pri mizarskemu specialistu za popravne izpite! Ko se bo spet izgubil v “ce bo bo, ce ne bo pa ne bo”, si bo lahko spet pomagal z tvojim “programom”.

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije {ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak}, za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »zakonodajno telo« (zakonodajalec). DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: lm-Šarac, SOCIALNI Demokrati, DeSUS, Levica, SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  Samozadostnost, o kateri govori Darth Vader, pač pomeni samozadostnost. Ker zadeve ni dodatno pojasnil (in četudi bi jo, je vseeno, ker pojem ima pač svoj točno določen POMEN), jo pač MORAMO razumeti točno tako, kot je pomen tega pojma, da smo torej samozadostni. Da lahko preživimo z doma pridelano hrano.
  Tisti, ki prideluje hrano, je seveda pridela več kot le zase, zato to seveda ni kak problem in seveda ne vodi v kako »korejo«, ampak pomeni, da jaz pri tebi kupim mleko, ti pa pri meni kruh
  in pač teh dveh reči ne rabiva uvažati iz Kitajske, Romunije, Madžarske in ostalih habibiju ljubih destinacij nje.
  RAZUMETE, otroci?
  Lahko si jih uvažate, ker smo ljudje pač demokratični, toda na dolgi rok bova jaz in sosed mlekar umrla in vi boste pač jedli kitajski kruh in mleko.
  Enako velja za vojsko, ki jo prav tako omenja.
  KAJ OD TEGA VAM ni jasno in ZAKAJ?

  Pamet v glavo, otroci, pamet v glavo.

  • Get Smart

   Bolj ko se človk trudi otrokom pojasnjevati zadeve, bolj otroci ponavljajo MURGL JUGOKOMI oziroma kaviaržidokominternistične šnelkurs drkancije, ker drkancije o škodljivem domačem trgu so proizvod kaviaržidokominternističnih psevdoekonomističnih šnelkurskov.

   Edini problem ljudi in države je OKUPATOR. Pa jebali vas šnelkurski, no.
   OKUPATOR = MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA, ki vas ropa, uničuje …
   Habibi je vesel, da dela gorenjeve stroje. Wow, jes, to mi deli nje.

   NAMESTO da bi POVEDAL, da je Gorenje, ki sem ga jaz naredil, zgradil, postavil, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA ukradla
   in prepisala pol na svoje račune FORUMA 21, pol pa na oazne račune kaviaržidokominterne.

   • Get Smart

    Gorenje – nekoč naše in vaše podjetje:

    Kapitalska družba, d.d. ________________ 16,37%
    International finance corporation _________ 11,80%
    Panasonic corporation __________________ 10,74%
    KDPW – Fiduciarni račun ________________ 7,71%
    Home products Europe B.V. ______________ 5,00%
    Raiffeisen bank Austria d.d.—Fiduciarni. r.___ 4,61%
    BNP Paribas Securities Services S.C.A. ____ 4,09%
    Zagrebačka Banka D.D. – Fiduciarni r. ______ 3,64%
    Unicredit bank Austria AG – Fiduci. r. _______ 3,51%
    Clearstream banking SA – Fiduciarni r. ______ 2,88%
    Skupaj največji delničarji ________________ 70,36%
    Lastne delnice 121.311 0,50%
    Ostali delničarji ______________________ 29,15%
    SKUPAJ: 100%

    • Get Smart

     Podatki so stari. Menda so ne dolgo tega prodali en delček ali morda celo vse od tistih 16,37 %, ker je bilo slišati, da je kao država nje (torej DEJANSKO MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA) kao včeraj prodala Gorenje nje, ki je že leta in leta v kaviaržidokominternistični in MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lasti.

     Namesto da bi ekonomistki take in podobne objavljali, se vsi po vrsti gredo tviti romanopiscev z iskanjem fensi primer nje.

     Pamet v glavo.

 • dob

  komuzvonizem

 • macon

  Dobra satira. Žal se prav podobno plete v prazni glavi murglorskega zla.