Zdaj so vsaj iskreno priznali – želijo si čim več migrantov, ki bi ostali

Mitja Iršič (Foto: osebni arhiv)

Po navadi se oddaj tipa Tarča raje izogibam, ko vidim, da v goste povabijo ljudi, znane po svoji tendencioznosti, in to prav o polarizirajočih dnevnopolitičnih temah, kot so migranti, ki se trenutno zadržujejo v Bosni. Slabo za krvni pritisk in sladkor. Tokrat sem kljub temu tvegal predčasno smrt zaradi infarkta ali božjastnega napada in prestavil na prvi program naše in vaše nacionalne televizije v četrtek ob 8. uri zvečer.

Upanje na oddajo, producirano po načelih poklicne integritete in novinarske objektivnosti, je splahnelo takoj, ko so predstavili goste. Če se v oddajo povabi dva vladna predstavnika (Boštjan Šefic in Sandi Čurin iz MNZ), dva aktivista (Katarina Bervar Strnad in Boštjan Videmšek), ki sploh ne skrivata, da si želita  v državo pripeljati čim več migrantov (kot bomo videli v nadaljevanju, in niti enega predstavnika politične opozicije ali glasu, ki bi svaril pred vsemi nevarnostmi migrantske krize, potem obstajata le dve možnosti: ali avtorji zaradi lenobe niso znali uravnotežiti različnih pogledov na novo migrantsko mikro-krizo, ki se te dni razvija v Bosni, ali pa so se zavestno odločili, da se gredo politični aktivizem.

Recenzijo bom za bolj koherentno narativo podal v dveh delih. Najprej prispevki na terenu, nato mnenje gostov.

Najprej teren: novinar dela reportažo v jedru migrantske krize, v Bihaću in Veliki Kladuši – Unsko-sanski kanton je za tam zbrane ekonomske migrante glavna potencialna balkanska pot do Slovenije in naprej do nemške socialne podpore. Ne razumem, kako jim uspe, ampak novinarji RTV SLO imajo poleg Adija Omerovića na A Kanalu izjemen talent, da jim zmeraj uspe posneti skupino kričečih otrok in mater, ki jih stiskajo k sebi, ko delajo reportaže iz migrantskih naselij in centrov. Sam nikoli nisem imel te sreče, ko sem pred 3 leti večkrat poročal iz Šentilja. Skoraj vse slike, ki sem jih posnel, so bile polne potentnih mladeničev. Ampak v redu – novinar pravi, da je tokrat v karavanah beguncev več žensk in otrok, kot jih je bilo pred 3 leti (čeprav uradne številke govorijo drugače, sicer pa so tudi pred 3 leti govorili, da je žensk in otrok veliko več, kot smo jih videli na uradnih novinarskih slikah in razbrali iz evidenc).

Novinar RTV Slovenija je bosanskega uradnika vprašal v prisiljeno srbskem dialektu, “Koliko takih kompozicija je svako noč došlo” (iz Sarajeva v Bihać) … Gospod je rekel “svako noč stotinu”. Spodaj pa je pisalo: vsako noč 100 migrantov. Dolgo je že, odkar sem se v šoli učil srbohrvaščino, ampak ne razumem, kako se lahko “100 kompozicij” spremeni v “100 beguncev” v slovenščini. Razlika je za faktor vsaj x 100. Pred tem so omenili, da v Bihać vsak dan prispe 100 migrantov, pet minut pozneje pa bosanski predstavnik pove, da jih pride 200, pri čemer jim ne dovolijo več vstopa v mesto, zaradi pritožb domačinov. Prava številka je torej nekje tam zunaj. Najbolj verjetno je, da ne bosanski organi ne slovenski novinar ne vedo, koliko vlakov se pripelje vsak dan, niti koliko jih je zares na področju Bosne in Hercegovine (ogromno se jih skriva pred organi). Tukaj se najprej začne leitmotiv celotne oddaje, ki se potem vleče vse do konca, tudi pri vprašanjih gostom v studiu. Češ migranti so sestradani, prezebli, obupani … Evropa, kje si?!

Nekje na sredi smo videli še prizor s prijetjem 11 migrantov, 9 Iračanov in 3 državljani Sirije v slovenski Vinici. Policist pove, da je postopek že utečen. Najprej je potrebno opraviti varnostni pregled in zagotoviti varnost policistov – zato je potrebno opraviti varovanje policistov tudi z orožjem. Novinarka sprašuje smešna vprašanja (spet čustveno nabita t.i. appeal to emotions vprašanja) “A imate predpisano, da v njih merite z orožjem, tudi če imajo otroka?” To je za policista povsem absurdno vprašanje, saj nikoli ne more vedeti, od kod prihaja naslednja grožnja. Morda bi morali o tem povprašati izraelske policiste, ki imajo cel del usposabljanja, namenjen prav temu, da prepoznajo grožnjo, ki jo skuša napadalec ali napadalka skriti z uporabo otroka za živi ščit. (pri mojih reportažah iz Šentilja je pri dveh od treh obiskov prišlo do spontanega upora med migranti, kjer so se otroci uporabljali za živi ščit z metodo: “Vrzi otroka policistom/vojakom pod noge, jih tako zmedi in pobegni čez mejo”) Odpravili so se še na Hrvaško stran proti mejnemu prehodu Brod na Kolpi, kjer jim je prebivalka pripovedovala o “lovu” hrvaških policistov na migrante. Bojda so bili zelo grobi (zopet appeal to emotions) in jih (poleti!) tudi slekli, da bi pregledali, ali imajo orožje. Tamkajšnji župnik je pozval, naj migrantom ne nudijo vode ali hrane. Druga priča – občinski svetnik –  pove svojo anekdoto, da nasilja med policisti ni zasledil. Prispevek je služil predvsem kot prikaz krutosti slovenskih in hrvaških novinarjev, vaba katero sta oba politična aktivista v studiju z veseljem zagrabila z obema rokama.

(vir: twitter)

Sledil je še en prispevek na terenu v Bosni je intervjuval še gospoda Adisa Imamovića Pixija, za katerega ne zvemo točno kdo je, a po odgovorih sodeč bi lahko sodili, da je prostovoljec na terenu. S hipijevsko skuštranimi lasmi, motoristično ex-Yu opravo in arogantnim samo-pomembnim obnašanjem, v jeziku, ki je bil mešanica polomljene slovenščine in srbohrvaščine razloži kako mednarodna skupnost ne poskrbi za migrante, da ni nastanitev, šotorov, hrane (čeprav v prvem prispevku malce prej gledamo prispevek o tem, kako se beguncem delijo obroki in šotori v katerem živijo). Nastop Adisa mine v tipičnem balkanskem ImperialističnaEvropaPomagajSamiSiNeZnamo! vzdušju.

Tik pred koncem spoznamo še somalijsko begunko, kateri je bila v Sloveniji priznana mednarodna zaščita. Malce po tem, ko je prišla k nam, je na Jesenicah rodila otroka. Zdaj, ko ima mednarodno zaščito, si želi, da bi k njej prišla tudi njena starejša otroka. Zgodba služi kot promocija “uspešne integracije” v slovensko družbo a la fušarski brivec Ahmad Šami (novinarka RTV je upala, da bomo spregledali burko v katero je bila zavita in dejstvo, da po treh letih ne zna še besede slovensko).  Ob optimističnih taktih klavirja, ki je spremljal to zgodbo o uspešni integraciji so se mi porajala vsa tista vprašanja, ki si jih ne smemo postaviti, če ne bomo takoj proglašeni za ksebofobe: Zakaj je šla na pot iz države, kjer ne vihra vojna in doma pustila dva otroka? Bo punčki, ki se zdaj pridno uči slovensko, prizanesen barbarski proces genitalnega obrezovanja, ki afriške muslimanske deklice doživljenjsko pohabi, prikrajša za spolni užitek in spremeni v stroj za rojevanje? Upajmo, čeprav nisem optimističen – v Somaliji so ravno ženske tiste, ki si – še bolj kot moški – prizadevajo, da njihove potomke ne bi okušale pregrešnih sadov spolnosti. Očitno ji zatiranje lastne spolnosti in ženskosti ni tuje, če po treh letih še zmeraj hodi okrog v burki.

Orodje za obrezovanje deklic. Foto: printscreen /youtube

Sedaj pa k gostom. Od najmanj pomembnega do najbolj pomembnega.

Sandi Čurin in Boštjan Šefic, oba iz Ministrstva za notranje zadeve, sta bila najmanj zanimiva. Nastopala sta z znano stališče prejšnje in sedanje vlade, da slovenski organi dobro opravljajo svoje delo, da je meja dobro varovana in nadzorovana. Veliko ljudi se ne odloči prositi za azil, ker Slovenija ni končna destinacija, postopki so korektni, problem je le s pomanjkanjem prevajalcev. Povsem v skladu s pomenljivo in tehtno ugotovitvijo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, ki je (potem ko so sejo zapustili tako desni predstavniki, kot Levice) truistično ugotavljala, da Slovenija spoštuje in zagotavlja spoštovanje človekovih pravic vsem beguncem in ostalim migrantom, ki se zatečejo na ozemlje RS.

Morda je bilo še najbolj zanimivo to, da je Sandi Čurin prvič uradno priznal, da se je pred 2 leti zgodil incident, ko je migrant z mačeto zaklal slovenskega policista. Ko sem takrat še pri policiji preverjal za kaj se gre, so povedali povsem v tančico skrivnosti zavito zgodbo o tem kako je “tuji državljan” poškodoval slovenskega policista v imenu države in da več ne morejo povedati, zaradi interesa preiskave.  Tisti teden sem jih poklical 5 krat. Zmeraj isti odgovor. Dokler zgodba ni poniknila. No, zdaj vemo. Leta 2016 je migrant do smrti z mačeto zaklal slovenskega policista. Zakaj so takrat slovenski organi pregona to dejstvo zanikali? To vedo le oni in njihovi nadrejeni.

Boštjan Videmšek, novinar, avtor, aktivist je v nasprotju z vladnima predstavnikoma z odprtimi rokami sprejel ponudbo iz prispevkov in tudi sam začel z monodramo “ubogi begunci”. Najprej je povedal, da ni treba delati panike, saj gre vendarle za manjši žep beguncev in opozoril na “taborišča” na grških otokih in 4 milijone beguncev, katere je Evropa tam nemoralno zadržala s temačnim sporazumom z Erdoganom. Tudi vprašanja novinarke v studiju kar vabijo k čustveni obravnavi tematike: “Pot je težavna, a ne gospod Videmšek?” *smrk,smrk* … Ja, seveda izredno! Videmška je strah, da če bo pot v Hrvaško in naprej v Slovenijo še naprej neprodušno zaprta, bo sneg prekril številna trupla! Gospod Videmšek, prepričali ste me z argumenti. Želim, da se takoj odprejo meje in da se vsaj 100 migrantov naseli v vašem stanovanju!

Videmšek je komentiral še postopke slovenskih policistov, ki so popisali skupino beguncev iz prispevka na terenu: ko vidim pištolo, uperjeno v ljudi, ki želijo živeti v miru še pri njemu sproži posttravmatični sindrom, kaj šele pri migrantih (morda se ravno zaradi post-travmatičnega sindroma nikoli ne brije? Kdo bi vedel…). Trdi, da so ljudje, ki prihajajo “psiho-socialno nenagovorjeni”, da so osamljeni, izgubljeni in da se jih nagovarja, kot državljana, ki je celo življenje preživel v coni udobja. Pištola dehumanizira! je še dejal in zavzdihnil z dramatičnim efektom. Poudarja, da je lahko posledica uperjenega orožja celo, da se zgodi ravno tisto, česar si ne želimo. Saj razumete, ne? Če boste prestopili mejo suverene države ilegalno, potem pa bodo organi v tisti državi proti vas vodili postopke, kjer bodo za varnost uporabili orožje, je že skoraj opravičljivo, da se jih boste lotili z mačeto pravičnosti. Aja, za Evropejce to ne velja. Videmšek morda malce regresivno levičarsko to podtika Bližnjevzhodnim migrantom.

Ne vem točno, kaj si od slovenskih oblasti želi. Begunci so korektno obravnavani- zagotovljena jim je pravica do prevajalca, imajo streho nad glavo, nudena jim je hrana in pijača. Za higieno je poskrbljeno. Roko dam v ogenj, da so bili v Sloveniji, pa tudi Hrvaški in Bosni  bolje “psiho-socialno nagovorjeni” kot (še v mirnih časih) pod Asadom, Gadafijem, Mubarakom, Ben Alijem ali talibanskimi skrajneži.

Videmšek ima celo razlago  zakaj tako veliko migrantov prihjaja iz območij, ki jih vojna ni prizadela. Voditeljica najprej pove podatek, da med begunci prevladujejo tisti, ki prihajajo iz Pakistana, Alžirije, Afganistana (šele nato pride na vrsto prvo krizno žarišče – Sirija, Irak, nato pa še Iran (zopet država, kjer ne divja vojna). Pri tem naj še povem, da so mi obmejni policisti in prostovoljci leta 2015 povedali, da so vsi brez dokumentov (teh je bilo več kot polovico), da prihajajo iz Sirije ali Iraka, saj so jim na meji “dobri ljudje” (močno sumim, da nevladniki) povedali, da imajo najboljše možnosti mednarodne zaščite, če povedo, da so iz ene od teh dveh. Torej bi bilo pošteno sklepati, da jih je iz Iraka in Sirije še veliko manj kot navajajo uradni podatki. Prevajalci so takrat celo poročali, da so iz teh dveh držav tudi tisti, ki sploh niso govorili nobenega dialekta arabščine! Videmšek ima odgovor tudi na ta pomislek: saj je Pakistan država, ki je v “tihi” vojni že od leta 2001 (čudno, da potem k nam ne hodijo še mjanmarske rohindže, in kitajski ujgurji, ki so v “tihem” spopadu s kitajsko oblastjo – škoda da ga tega voditeljica ni vprašala), na drugi strani pa klimatske spremembe uničujejo kmetijstvo in silijo ljudi proti Evropi (ne, NOBENIH znanstvenih dokazov ni za tako trditev, to je znanstvena teorija klimatologa, sociologa, geologa in na sploh priznanega raziskovalca migracijskih tokov Boštjana Videmška). No, po hudih mukah je vendarle priznal, da gre vsaj pri Alžircih za čiste ekonomske migrante.

Povedal je še, da je bilo “čutiti veliko optimizma”, ko so pred 3 leti milijoni beguncev drli čez balkanski koridor, skozi Slovenijo in na zahod, od podpisa evropsko-turškega sporazuma pa so se stvari spremenile – za 6 milijard je EU Turčiji prodala usodo stotisočih. “Prodala”. Saj vsi vemo, da je Evropska Unija kot svetovni policist poklicana, da rešuje vse globalne probleme tega sveta. Seveda le simptome, kot so begunci. Ne pa bolezni, kot so arabski despoti na Bližnjem vzhodu. Če bi EU posredovala proti Asadu, ko je bil še čas, bi jo Videmšek označil  za neokolonialno velesilo, ki je prišla osvajat in podjarmljat.

Asad. Foto: epa

Zaključi, da begunske krize sploh ni, ker je v EU prišlo le 1,5 milijona beguncev, Evropa pa šteje več kot 500 milijonov ljudi in poda primer 4 milijonskega Libanona, ki je sprejel približno enako število sirskih beguncev, ki danes predstavljajo četrtino prebivalstva, pa zaradi tega država ne gori. Ob taki absurdni redukciji bi lahko človek rekel, da morda tudi holokavsta ni bilo, saj je večina Evropejcev preživela, hkrati pa se je treba vprašati, zakaj se režimski aktivist tako zelo spreneveda, da nalašč noče videti razlike med Libanonom, z ogromno ljudsko podporo skrajnih milic Hezbolah, ki veliko lažje sprejme begunce, ki so njim kulturno, nazorsko in temperamentno neskončno bližje kot od 300 let humanizma in liberalizma povsem spremenjeni Evropejci. EU je Libanon in Libanon je EU.

Za konec sem prihranil Katarino Bervar Strnad iz Pravno informacijskega centra nevladnih organizacij (PIC). Z dobrim razlogom. Saj je njen nastop ključ do razkritja agende nevladnih organizacij v globalni begunski krizi.

Najprej dokaj nekontroverzno (ampak anekdotalno in brez dokazov) pove, da imajo “pričevanja” tistih, ki so bili vrnjeni kljub podani nameri za mednarodno zaščito. Tudi ona se ne strinja z uporabo orožja, saj je bil v skupini otrok, ki bi ga lahko orožje travmatiziralo.

Bervarjeva meni, da so težave lokalne skupnosti, ki so posledica “varnostnega diskurza”, ki ga je zavzela že prejšnja vlada, ki je v ljudeh vzbudil strah in sovraštvo, zaradi tega se ukvarjamo s protesti. Slišite? Vlada levega instant politika in refugrees welcome aktivista Cerarja (ki je naredil vse v svoji moči, da z gverilskimi akcijami v Sloveniji obdrži ilegalnega sirskega brivca) je podpihovala sovraštvo in bila posredno kriva, da se danes upirajo vaščani in meščani v krajih ob meji (se še spomnite njegovega slavnega stavka: “A zdaj se bomo pa še otrok bali?!” le nekaj dni pred tem ko so maroško-belgijski mladeniči klali, streljali in rezali testise več kot 100 ljudi v dvorani Bataclan?!). Kaj si o izjavah Bervarjeve mislijo ljudje na prvih frontah, ki jih je ponoči strah iz hiše, ljudje, ki otroke spremljajo na poti v šolo in se ponoči zaklepajo z dvojnimi ključavnicami, v še grozi spominov na goreče šotore in od kamnov prerešetana gasilska vozila?  Kaj si misli vdova policista, ki je bil zaklan z mačeto?

Nato pa pridemo do ključnega trenutka, ko gospa Strnad razkrije mednarodno agendo NVOjev. Sandi Čurin je povedal, da več kot polovica migrantov, ki zaprosijo za mednarodno zaščito, pred koncem postopka zapustijo državo, kar je zloraba azilnega sistema, saj ti ljudje niso imeli resničnega namena ostati v državi, ampak so Slovenijo uporabili kot prehod do držav, kamor si res želijo. Nato je voditeljica Bervar Strnadovo vprašala zakaj gredo ljudje naprej (ne ostanejo v Sloveniji), kar je že samo po sebi absurdno vprašanje. A Strnadova ni razočarala. Takole je rekla: To so bojda dejavniki na katere NVOji pogosto opozarjajo. Krivi so integracijski pogoji v Republiki Sloveniji. Slovenija bi morala sprejeti novo resolucijo o migracijski politiki, na podlagi te tudi novo integracijsko strategijo in preveriti kateri so tisti dejavniki, zaradi katere te osebe odhajajo ter vzpostaviti pogoje zaradi katerih bi se lažje integrirali, saj ni vprašanje zakaj gredo naprej, ampak zakaj ni skupnosti, v kateri bi se integrirali. No, na tej točki, pa mi ni bilo več žal, da sem začel gledati. Katarina Bervar Strnad, saj vem, da vi dobro veste zakaj gredo naprej, pa vseeno: ljudje gredo naprej ker smo revna država, s 3 krat manjšo socialno podporo kot Nemčija, Nizozemska, Belgija, Francija in Velika Britanija. Z integracijo v našo družbo ni bilo nikoli problemov – Slovenci smo tako zelo integracijsko prijazni, da smo se za begunce iz bivših jugoslovanskih republik kar mi sami integrirali v njihovo kulturo namesto oni v našo. Skoraj težko najti etnično skupino, ki bi bila bolj ustrežljiva, lingvistično in kulturno prilagodljiva, sploh pa neskončno pripravljena sprejeti tuje navade – brez tega na področju Slovenije danes ne bi imeli prave male Jugoslavije. Pa kaj se sploh pogovarjamo o tem – saj ona to dobro ve. Bolj pomembno je, kar se skriva za njenimi besedami. Niste opazili? Ona bi se s pomočjo mednarodnih resolucij in medresorskih vladnih naporov trudila, da bi čim več migrantov ostalo v Sloveniji, ne pa da nam “bežijo” na kruti zahod.  Povsem iskreno je razkrila agendo nevladnih organizacij, ki se aktivno borijo, ne le za migrantske kvote, ampak, da bi karseda veliko beguncev in migrantov ostalo tukaj, kjer bi se “integrirali”. Šefic ji je pravilno povedal, da ne gre za vprašanje integracije, saj 50 odstotkov ljudi zaprosi za azil, od tega pa jih 90 odstotkov takoj nato zapusti azilne domove in Slovenijo, tako, da tukaj ne moremo govoriti o pomanjkanju integracije. A zakaj bi se trudil. Vesel sem, da je bila tako iskrena.  Pokazala je, kaj je end-game nevladnikov:  boj za migrante, veliko migrantov, čim več migrantov. Obnašajo se kot vladno sponzorirane zunanje izpostave izvršilne oblasti, ki v dogovoru z vlado izvršujejo ukrepe, ki so za vlado preveč radikalne. Oz. vsaj z delom vlade.

Migranti na območju Bele krajine. Foto: Facebook

Vede ali nevede so postali orodje skrajno levih elementov znotraj izvršilne veje oblasti, ki si sama ne more privoščiti preveč radikalnih ukrepov.  Bilo bi preveč očitno, če bi minister za notranje zadeve in naš smešni premier prišla pred novinarje in povedala: “Želimo, da vsi migranti, ki pridejo v Slovenijo, ostanejo pri nas. Le tako bomo tudi leta 2040 imeli dovolj volivcev za ustavno večino levice. Zato bomo znotraj koalicije izvedli vse potrebna usklajevanja, da sprejmemo ukrepe, ki bodo migrantom nudile kar najboljše pogoje integracije. Nemški Die Linke in SPD ne bosta kradli naših levičarskih volivcev… pardon,  migrantov!”

Zanimivo, da je  Ministrstvo za notranje zadeve, kot organ, zadolžen za migracijske tokove, pravno-informacijskem centru nevladnih organizacij nakazalo 849.971,32 evrov, po  formuli, ki je javnost natančno ne pozna. Letos se je ministrica istega ministrstva pritoževala, ko je PIC (ki ga sami obilno sponzorirajo) vodil gverilske akcije “obveščanja” slovenskih policistov o tem, kje so migranti in vnaprej najavljal, da bodo zaprosili za mednarodno zaščito ter celo grozil policistom s kazenskimi ovadbami, če bodo begunce vračali na Hrvaško.  PIC ni niti zanikal, da to zares počno in dejal, da se jim to ne zdi nič spornega (po njihovih anekdotalnih trditvah, da slovenska policija nezakonito vrača migrante, ki so že zaprosili za mednarodno zaščito). Iz celotne štorije se ni izcimilo nič pretresljivega. Skoraj bi rekel, da jim je tako država dala subtilne konkludentne namige, da so nad zakoni, ministrstvi in celotno izvršilno oblastjo. Če bi jaz bil na njihovem mestu, bi ob slutnji nedotakljivosti svojo organizacijo videl že kot nekakšno nadministrstvo za posebne naloge.

Prav, zdaj vsaj vemo pravila igre. (Očitno) nadvladni nevladniki bi radi pri nas obdržali čim več migrantov in jim omogočili še boljše pogoje integracije, kot jih imajo do sedaj (ki so mednarodno priznani kot eni najboljših v EU). To je njihova igra. Igra formalne države in želje prebivalcev suverene Republike Slovenije (prepričan sem da tako levih kot desnih) pa je, da ostanemo varna država, z vzdržnim modelom socialne države. Kdo bo zmagal? Pod koalicijo 5+1 me je strah odgovora …

Mitja Iršič

 • Valter BraniSlav

  Narod hlapcev, pac….
  Ko Vas bodo klali musliji si boste zazeleli povratek nasega najvecjega sinu Josipa Broza Tita ki bi migrante preko noci deportiral, levake pa poslala na Goli Otok.

  • Luiggi

   You know what bik stari,you can go fuck yourself!

  • Steiermark

   hlapec in to titov si ti, ki pa si iz svojega “domoljublja” raje izbral deželo, kjer boš varno užival nepošteno pridobljeni denar, ki ti ga je dala titova udba, da si pridno služil z ovajanjem in zalezovanjem poštenih in protikomunističnih in protitioističnih Slovencev, ali ni to morda znak, da spadaš med teroriste kova musliji? V čem pa je razlika med tabo in musliji?

  • Tomi

   Bebec, pod tvojim ljubljenim vodjem, pedofilom Titom, je armija šolala teroriste v vseh centrih in vojnih akademija JNA, največ muslimanskih.

 • šmentanamuha

  Super, da se je nekdo lotil tazadne oddaje Tarča, ki je bila naravnost ogabna z novinarskega vidika.

 • samotoje

  Ker je nevladnim vladnim izpostavam nemogoče dopovedati, da Slovenija ne bo islamska džamaharija, jih sprašujem, ali že imajo načrt, kam bodo bežali, ko bo narodu dokončno počil film. Kam bo bežal zmedeni Videmšek? Morda ga bodo lahko zaščitili psihiatri v Polju. Mu dali azil.

  • VERRZIFIKATOR

   Šami El Ahmades

   SEVILJSKI BRIVEC

   Konec vojne danes je v Sevilji,
   so pregnani vsi mohamedanci,
   vrnejo lahko se zdaj pregnanci,
   oh, Sevilja, Bog se te usmili!

   Vrnejo najboljši se profili
   naj na Špansko, zlasti še v Seviljo,
   rabijo tam kuharja, šiviljo,
   pa čevljarja, prav vse v skrajni sili.

   Vračajo kolone se seviljske,
   vračajo begunci na domove,
   tudi če na gole le zidove,
   kjer bile prej tolpe so morilske.

   Eden le nikamor se ne vrne,
   pravijo ki mu Seviljski brivec,
   ta počuti se, kot bil bi krivec,
   da se proti domu ne obrne.

   Konec vojne je, je fant zastokal,
   konec vojne, kaj poslej bo z mano,
   kdo me vzdrževal bo, kje postlano
   bom imel, se milo je razjokal.

   Res kot brivec sem profil ustrezen,
   sem iskan, nadvse kvalificiran,
   a preveč očitno sem študiran,
   brivec je sam nase silno jezen.

   Sem lagal, da sem seviljski brivec,
   zdaj naenkrat konec tam je vojne,
   več ne bom dobil podpore dvojne,
   moral bom domov kot kak lažnivec.

   Ah, madonca, se po glavi praska,
   bom že prelisičil komisijo,
   naj kot azilanta me pustijo,
   češ da brivec sem, a iz Damaska.

  • karpelec

   …če tam ne bo vse prepolno?

   • samotoje

    Bo Pomgrad zmagal na transparentnem javnem razpisu in zgradil dodatne kapacitete.

 • Free

  Spremenit zakon o nošenju orožja, pa naj vsak sam poskrbi zase, ker država očitno ne bo. Kje je problem?

  • Novakec1

   Ker se bo taprvo poglihal več deseletne spore med sloovcam (tabeli, tardeči, vijolčni itd) in bo ratal prazen prostor ki ga bodo z lahkoto zapolnil migranti. Zbogom sloovce.

 • Anton

  Ja grozno res! Nekateri jejo celo svinjino in meso.

 • VERRZIFIKATOR

  Ante Migro

  NARAVNOST V TARČO

  Vse bilo je kakor na ekranu,
  stréljanje le v tarčo enosmerno,
  in uperjeno zgolj tja namerno,
  videti tako kot v makro planu.

  Da po planu teklo je streljánje,
  res bilo težko ni prepoznati,
  saj izbrani so bili formati,
  enolično slišati regljanje.

  Tarča je migrirala na sceni,
  vanjo šlo je zaporedje strelov,
  od izbranih kajpada modelov
  in streljánje skrajno res poceni.

  Tarča tokrat je bila premična,
  se na vse nasprotne je streljálo,
  tem streliva kajpak ni se dalo,
  vsa zadeva je bila dvolična.

  Vpili strelci so, da navijači
  vse premalo jim podpore dajo,
  za sovražni govor to imajo
  oni, ki so strelski priganjači.

  V tarčo da se strelja enosmerno,
  kar edino je, se ve, pravilno,
  a gledalec gleda, nenasilno
  vanje zre, deluje pa čemerno.

  Pride čas, pomislil je gledalec,
  ki je moral stvar opazovati,
  ko se spraznijo jim avtomati,
  ko otrpne trudni jim kazalec.

  Tarča sama se potem obrne,
  strelec nanjo se kar sam prilepi
  in ne bodo več naboji slepi,
  milo se za drago sámo vrne.

 • francelj3

  Slovenske “nevladne organizacije” so VLADNE ORGANIZACIJE, saj se financirajo iz proračuna, to se pravi iz naših davkov!

  • domovina mili dom

   Baje bosta Leban in židan zopet sestavila neko civilno združbo, za “nadzor” “poštenosti”.. Torej zopet ena banda, ki bo napadala na ukaz murgelj.

 • Sarkazem

  Ne vem, če tisti argument o volilcih pri nas drži. Velika večina naših volilcev namreč voli leve stranke in torej ne potrebuje še migrantov. Za las letos niso dobili ustavne večine, prihodnjič jo z malo več idoktrinacije mladih v šolah prav gotovo bodo. Kristjani na primer gredo dopoldne v nedeljo k maši, nato pa na volišča, kjer volijo komuniste. Migrante bolj potrebujemo zaradi nereda in anarhije, ki sta materi revolucije in totalitarizma.

 • domovina mili dom

  Dobro jutro Slovenke, Slovenci, državljani
  Danes je praznik slovenske besede. Izobesimo slovenske zastave.

  • Schemva Miro

   Slovenske besede je vsak dan manj,je pa zmeraj več čefurske.

   • domovina mili dom

    Zato na vsako hišo slovensko zastavo, po cesti pa pleh muzko, da bodo dan na dan opominjani, da so samo gostje in to samo gostje Slovenske države.

 • marker

  Po eni strani je še dobro, da so pri nas trenutno komunisti na oblasti. Ti migranti ravno zaradi politične usmeritve nočejo ostati pri nas. Vsaj vidi se kako so levičarji priljubljeni.

 • althar

  Kaj lahko pričakuješ od Soroševih plačancev drugega, kot da upravičujejo svoje izdajstvo? Ne vem le, od kdaj je Hanzi TV na Soroševem plačilnem seznamu.

  ceterum censeo
  Takoj zakonsko prepovedati krajo, ki se imenuje obvezni RTV prispevek.

 • Slovenec 33

  Slovenija je okupirana država, v kateri vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda in jim je edini in glavni cilj narediti pojem Slovenija geografski, brez Slovencev.
  Zato Slovence ropajo, zatirajo in uničujejo z novimi prispevki, čim višjimi davki, čim nižjimi plačami in pokojninami, ki jih pridni Slovenci oddelajo.

  Socialni transferji in prejemki brez dela pa so povišani v nerazumne višave, ker jih prejemajo v glavnem okupatorji.
  Zato so tudi zainteresirani za uvoz novih okupatorjev, ki jih že sedaj bogato finacirajo z mesečnimi sotami, ki so več kot 2 krat večje od povprečne plače in več kot 4 krat večje od pokojnine, ki jo dobi slovenski delavec za 40 let dela, plačevanja davkov, prispevkov in samoprispevkov.
  Okupatorsko veleizdajalska iztkoriščevalska GOLAZEN nam to dela.

 • marker

  Levičarji ne morejo razumeti, zakaj migranti kljub dobri oskrbi,podeljenemu azilu in žepnini nočejo ostati pri nas. To boli!

  • Dragan Krstič

   Jaz se tudi čudim temu in sem zaradi tega zelo žalosten in celo užaljen ker nočejo ostati v najlepši deželi na svetu. Vsem tem azilantom bi moral Šarec oskrbeti z majicami in bundami z napisom I feel sLOVEnia.

  • macon

   To se bo spremenilo, ko bodo severnjaki soočeni s stroški, kriminalom in političnimi spremembami zaostrili azilno politiko. V mesecu bomo imeli tisoče pritepencev, ki ne bodo hoteli iti nikamor naprej.

 • plavi-mil

  Čedalje manj gledam to Hanzi -Tv , še naročnine ne opravičim, sicer pa razne Tarče, Studio sity in Tednik in podobnih hujskaških oodaj že dolgo ne gledam več, ker nam samo možgane perejo z multikulti in ostalo pizd…..

 • macon

  Vprašanje forumskim levičarjem: Zakaj je človekova pravica migrantov, da si izberejo iti v poljubno deželo EU in jih tam morajo(mo) živeti?

  Ps: Ne pričakujem smiselnega ali sploh kakršnegakoli odgovora, ker je biti levičar psihiatrična diagnoza.

 • Dragan Krstič

  We go to Germany, Slovenia is poor country, je izjavila Iračanka iz vlaka ko jo je novinar vprašal zakaj ne ostane v Sloveniji.Vidite kakšno srečo imamo ker imamo rdeče na oblasti, vi jih pa šimfate.

 • Olga2345

  Bravo gospod Brščič! Otroke “najdejo” na posnetkih iz Sirije, saj v Evropo prihajajo sami mladi moški, nekateri tako “pomlajeni”, da jih levičarji predstavljajo kot “otroke (!?!) brez spremstva”! Gre za terorizem! Teroristi sodijo za rešetke!

  • Dragan Krstič

   Pred temi “mladoletniki” pa levičarji.

   • ĐĐ Style

    Četnik se oglaša

    • Dragan Krstič

     Bolje četnik kot si ti idiot ki si mi na moje vprašanje zakaj ne znaš pravilno uporabljati medmeta v stavku odgovoril, da ti to ni potrebno, ker v službi uporabljaš izključno angleški jezik. Ker vem da lažeš, te prosim da tudi na tem portalu pišeš v angleščini pa da te vidim ti polpismeni idiot.

     • ĐĐ Style

      Sem takoj vedel, da si četnik. V službi ne uporabljam ANG jezik, uporabljam programsko opremo v ANG. jeziku, govedo četničko. Očitno dlje od kalkulatorja nisi nikoli dosegel.

     • Dragan Krstič

      Ne laži. Napisal si da slovenske slovnice ne potrebuješ zaradi tega ker v službi uporabljaš izključno angleški jezik. Pa še s tem odgovorom si dokazal kakšen bebec si. Torej že v osnovni šoli si vedel da kasnje ko “odrasteš” ne boš potreboval
      slovenskega pravopisa. Bravo, ti si pravi jasnovidec, hahaha.

     • ĐĐ Style

      Ja uporabljam isključno ANG jezik, vendar pogovorni jezik je SLO. Očitno nisi slišal, da nekateri programi ne obstajajo v SLO jeziku. Slovenski pravopis bi mi bil uporaben mogoče za kak interni mail med sodelavci. Vendar se toliko poznamo, da smo na ti.
      Na koncu koncev mi srbin ne bo razlagal kako naj pišem in kako naj se pogovarjam, če sebe smatraš grammar-nazijem pojdi v srbijo in to tam svojim razlagaj. Me pa ne moti tudi če tu ostaneš, ker proti srbom nimam nič.

     • Dragan Krstič

      Še enkrat te vprašam; ali si že v osnovni šoli vedel da ti ne bo potrebno znati slovenske slovnice. TO TE SPRAŠUJEM!!!!!!!!!!!!!

     • Brezno

      Pred da je vejica bumbar.

     • ĐĐ Style

      Pozabil si vejico pred “DA”

     • ĐĐ Style

      “Pred ki, ko, ker, da, če vejica skače”

     • Brezno

      Pred da je vejica, daj ce si ze migrant in migriras v drugo drzavo se vsaj nauci osnov jezika. Jasno?

     • Dragan Krstič

      TI IDIOT SE PA NAUČI KDAJ SE UPORABLJAJO ŠUMNIKI IN KDAJ SIČNIKI POTEM PA GOBCAJ.

     • Brezno

      Kaj se deres srbin,saj nisi v srbiji idiotic

     • Dragan Krstič

      Po tvojem IO si res res Brezno brez dna.

     • Brezno

      Pa ka zdj bo ze vsak migrant pametn? Joj slovenci kam smo prisli.

     • Dragan Krstič

      Saj glede na tvojo ideološko usmerjenost ljubiš migrante. Katere imaš rajši, Azijce ali Afričane.Verjetno kar oboje kot pravi levičarski kreten.

     • Brezno

      Ma ti si isti migrant zakaj zanicujes druge migrante? Ti si pac juzni migrant za fizicka dela.

     • Dragan Krstič

      Ko so tebe starši s šajtrgo prevažal sem se jaz vozil v avtu, verjemi.Toloko o tem, pa končujem debato z obema kretenoma.

     • Brezno

      Migrant dragan se nekaj osnov: za piko je presledek, toloko ni beseda.

   • Brezno

    Mnenje migrantov nas na novi24 ne zanima torej utihni.

    • Dragan Krstič

     Brezno, kot pravi rdečkar imaš pravico da prepoveš svobodo govora zato bom govoril čisto potiho hahaha. Torej govoriti ne smem, ali lahko pišem kretenček rdeči.

     • Brezno

      Migranti niso dobrodosli na novi24 to bi pa ze lahko vedse2l.

      Pred ali ni vejice, pred da pa je

     • Dragan Krstič

      V tem primeru pred da ni vejice kreten.

     • Brezno

      Seveda da je.

  • macon

   Barabe so uvedle kategorijo “mladostniki”. Ženske in otroci, moški in “mladostniki”, da ne bi izpadlo moških 80% in več. Med mladostnike so vtaknili mlade moške od 14 do 21 let.

  • Hun

   da bi mogu Brscica idiota, dvakrat na tedn brat, bi pa res spokal iz tega portala.
   Un je pa tok nesposon, da ga noben kapitalist noce zaposlit.

 • Brezno

  Irsic hmm. Pa ste ziher da je tale avtohtoni slovenc da ni slucajn kak priseljenec ki nasprotuje priseljencem?

  • Dragan Krstič

   Z ozirom na to da ne veš kdaj se uporabljajo šumniki in kdaj sičniki v slovenskem jeziku sodim da si ti priseljenec iz Culukafrije ali pa človek ki ni zmogel končati 3. razreda pomožne šole.

   • Brezno

    Pred da je vejica. Pa saj se bos naucil. Se pa tile arabski migranti prej naucijo kot vi srbski.

    • Dragan Krstič

     Brezno, če sploh znaš razmišljati se poduči kdaj je vejica pred da in kdaj ne. Kapiš!!!!!!

     • Brezno

      Pojdi raje malo v solo kot da si na novi24 kjer vas migrante sovrazijo.

   • Dragan Krstič

    V tem primeru pred da ni vejice kreten rdeči polpismen.

    • Brezno

     Migrant dragan seveda je

     • Dragan Krstič

      Zate in za ĐĐ-ja.

 • Janez Novak

  Zdaj je popolnoma jasno, da evropska politična elita, z izjemo višegrajcev, prek ekscesnih migracij izvaja globalistično agendo, ki jo je v Evropi moč izraziti s tremi besedami: kulturocid, etnocid, genocid. Vojne na Bližnjem vzhodu, ki jih je začel Bush in nadaljeval Obama, so del globalistične agende. Ustvarile so namreč milijone pregnancev, ki jih organizacije OZN in EU s pomočjo nevladnih organizacij načrtno tihotapijo v Evropo. Predpise so napisali tako, da so ilegalni migranti v bistvu legalni. V EU lahko vstopi kdorkoli, tudi brez papirjev, izjavi, da prosi za politični azil, in je legalen prebivalec EU, ki lahko računa na več socialnih beneficij kot avtohtoni Evropejci. Zakaj nam to delajo? Zakaj nas hočejo uničiti in poslati na smetišče zgodovine kot so pretežno Evropejci nekoč poslali na smetišče zgodovine ameriške Indijance? Motiv je znan. Prek orientalizacije Evrope si globalisti obetajo interkontinentalne integracije med Evropo, Azijo in Afriko, saj jim je jasno, da ne morejo evropeizirati Afrike in Bližnjega vzhoda, lahko pa orientalizirajo Evropo. Podobno delajo v S. Ameriki, ki jo hočejo hispanizirati. V prvi fazi nameravajo ustvariti Panemeriško unijo med ZDA Mehiko in Kanado, nato pa bo sledila integracija med S. in Južno Ameriko. Končni cilj globalistov je namreč Svetovna država z eno vlado (zametek OZN), eno vojsko (zametek Nato) in eno svetovno valuto, ki bo po zgledu dolarja zasebna last peščice najbogatejših svetovnih bankirjev. Svet hočejo spremeniti v planet, ki bo njihova last – planet sužnjev. Zato je Putinova Rusija globalistom trn v peti, ker je Putin spregledal njihove načrte in se jim postavil po robu.

  • Brezno

   REFUGEES WELCOME!!!

   • macon

    Brezno vas kliče vase.

    • Brezno

     Saj ves kateri izdajalci so tja popadali

     • macon

      A vidiš ruske tankovske divizije, da bi vstopile v Prekmurje? No, brez njih ne bi Nemci in domobranci šli nikamor.

      Zavedaj se realnosti, da ste otok komunizma v Evropi in da boste žalostno končali, ko boste ekonomsko zjebali Slovenijo. Boste jo pa sigurno, ker ste sami lopovi in nesposobneži.

      Izdajalec Slovenije si danes ti, ker zagovarjaš sistemski kriminal, ki siromaši večino ljudi.

     • Brezno

      Zakaj zagovarjas izdajalske zaprisezence hitlerju? Zgtolj zato ker so ti predniki ali je se kaj drugega na stvari?

     • macon

      Kretenčina, malo poglej moje zapise. Nikjer jih nisem zagovarjal, pisal sem, da so imeli partizani več legitimnosti, ker so se uprli okupatorju. Gabi se mi samo mesarski pokol leta 1945 kot se mi gabijo vsi medvojni pokoli in vsa taborišča med in po vojni.

      Zamisli se nad svojim današnjim izdajstvom, ker boste dobili račun. Mali drekači kot ti se boste skrili v mišjo luknjo,

     • Brezno

      Jezus pride?

     • macon

      Sanjaj, da boš sral in drekal leta in desetletja in ne bo kazni. Malo primerjaj svoje življenje in druga in se zamisli nad svojim opletanjem s smrtjo in kriminalom.

      Na dolgi rok se stvari uravnavajo.

     • Brezno

      Ti pa si haha saj samo ti opletas z nekimi kaznimi,ki pridejo haha. Na dolgi rok se stvari utavnajo pazi,ko opletas s smrtjo,kriminalom in kaznimi

     • macon

      Fašist si in zagovornik kriminala, verjetno tudi sam mali kriminalec. Drobna manjšina ste. Pazi se, baraba, ker bo priletelo, ko boš najmanj pričakoval. Takrat boš jokcal.

     • Brezno

      Pazi se bog vse vidi zagotovo te caka ustrezna bozja kazen.

     • macon

      Ne častim smrti in kriminala kot ti, baraba amoralna. Nisem religiozen. Toliko časa sem na svetu, da sem vidil že marsikatero barabo, ki se je sesula.

     • Brezno

      Bozji kazni ne bos usel. Verjemi vse pise v sveti knjigi

     • Dragan Krstič

      Ravno takšni kot je Brezno in ĐĐ Style imajo prednike, ki so hajlali med 2WW ali pa služili 4. leta v nemški vojski. Po vojni pa se konvertirali v največje komuniste. Poznam te tiče iz lastnih izkušenj. Ti ljudje spreminjajo barve bolj kot kameleoni.

  • Foglof Tunek

   Treba še je izpeljati desničarcid… kapish?

  • Soave

   Drži. A jaz bi vseeno dodala še Rusijo.

   Zakaj se je pa Putin postavil po robu, pa pravzaprav še ne vemo. Zelo malo vemo o Rusiji in Putinu.

 • Foglof Tunek

  Čujte, a boste verjeli SDS-ofskim gnilobam ala zabiti Mitja Iršić, grezničnim fake news medijem za katere dela… ali nam intelektulcem, izobraženim in kultiviranim levičarjem? … To zveni kot retorično fprašanje. Toda odgovor na dilemo, komu verjeti, je gnes fse prej kot samoumeven. Vedno se najdejo desničarski idioti, ki nasedejo še tako prozornim lažem. Ker jim gremo levičarji na živce. Ubogi priseljeni begunci še tem bolj… Gamad klerofašistična in ksenofoba !!!

  • macon

   Haloška pijandura in totalni idiot, smrad, ki poziva k pobojem, upam, da se boš srečal s policijo. Za par mesecev bi te dal v čuzo, kjer bi štrikal nogavice.

   • Brezno

    V jajotovo celico?

   • Foglof Tunek

    Čuj maček, je še prostora v jamah. Sam se not fukni !!! Meni ne bo treba !!!

    • macon

     Ti le nadaljuj, palica čaka. Karmo si si že zasral, vse hudega kar te bo doletelo si zaslužiš.

     • Brezno

      Bog vse vidi.

     • macon

      Ljudje vidijo zadosti, da ni treba boga.

     • Brezno

      Ljudje so slepi saj vidis da ma jajo se kar 20% podpore.

     • macon

      Zunaj se pogovarjaj kot tukaj pišeš. Jaz se enako s kakim debilom in kretenom manj.

      Po mojem boš fasal batine.

     • Brezno

      Ti bi se skril revcek

 • Rotar Jakob

  KURĆANOVA LGTB UDBOMAFIJSKA ANTIFA POHABLJA KZ SLOVENISTAN!

  • Brezno

   Ajde zgin

   • urh

    Ala POHABLJEN UMETNIK spokaj se………. dans je praznik REFORM. Dost ga tule ostale dneve serješ….ZGINI govno, nazaj v tvoj smrdljiv hlev !

    • Brezno

     Kravopasac kdo je pa tebe kaj vprasal?

     • urh

      Kravopasje nekultivirano prase, zgin v nazaj v brezštevilna brezna po vsej Sloveniji, k tvojim nedolžnim žrtvam, ki še danes NEDOLŽNE vpijejo iz
      slovenskih jam !

     • Brezno

      Kravopasac krave se ne bodo same napasle. Gremo delat ajde

 • Brezno

  Zakaj se migranti ala dragan krstic oglasajo na novi24?a ni nova24 protimigrantska stran????

  • Dragan Krstič

   Jaz se ne oglašam tele zarukano. Jaz pišem

  • Dragan Krstič

   Brezno, obišči kakšnega logopeda da te nauči izgovorjavo šumnikov. Potem boš lahko pisaril tvoje enostavčne umotvore tudi v slovenščini. Pred tem pa pojdi še k psihijatru, ne bo ti škodilo.

 • Get Smart

  Vsi v studiu so člani MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE =
  v različnih “novih obrazih” = sd DeSUS levi LDS zares SMC …

  To je pomembno dejstvo, ne pa drkancije tipa novinar (kar je povrh vsega LAŽ, saj tam ni novinarjev, pa aktivist = jebo te aktivist, “joj, nogometaš, joj =
  = za KOGA igra nogometaš?).
  Za koga igra MESSI? Za Španijo?
  Za koga igra Ronaldo? Za Italijo?

  Slediš? Zmoreš?
  V studiu so bili predstavniki nogometa in nogometni aktivisti bla bla
  in potem preskok in POTURANCIJA: “etnična skupina ustrežljiva bla bla …”
  Slediš? Etnični RITARD ustrežljivi?
  Ampak Iršič vseeno napreduje nje.
  Vsaj v tem prispevku kaže Iršič nek minimalen napredek, ampak zares minimalen. S tako hitrostjo, dragi Iršič, boš lahko do konca svojih dni pisunil v toplem objemu kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE serbusno rvacko muslićkulti MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE.

  Ali namerno ali slučajno tokrat vrli sLJovan Irščič ni podtaknil meni in ostalim Slovencem njemu in njegovih sotrpininov lastnega sLJovanćetovstva nje,
  serbusno ustrežljivo (SERBUS = hlapec = posluga nje = ustrežljiv po FUNKCIJI,
  ne po SVOBODNI VOLJI,
  kot sem jaz ustrežljiv do ritardov Iršič kova, SLEDIŠ?)
  je pa uturio (podtaknil nje) natolcevalsko floskulo o “etnični skupini”.

  ETHNOS oz. tu ETHNIKOS je grška drkancija, katere Iršič ne pozna pomena, se mu pa zdi fensi nje. ZAKAJ že? Zakaj Iršič?
  “… KER je “… skoraj težko najti etnično skupino, ki bi bila bolj ustrežljiva,
  lingvistično in kulturno prilagodljiva, sploh pa neskončno pripravljena
  sprejeti tuje navade,
  kot so to za SERBUSE rojeni BASTARDKI (samoimenovani etnično skupinski sLJovanćeti nje).
  Slediš, Iršiću bre?
  Ja, SERBUSI, za serbuse rojeni poberejo vse, kar jim gazda poturi, TURCIZME, GRECIZME, LATINIZME in vse ostale drkalizme.
  Lepo je, da si se tega ovedel, zdaj moraš le še NE MENI tega podtikati.
  Slediš, Iršič?

  SLOVENCI smo na-rod, ki je svetu PODARIL učlovečenje, civilizacijo (ta latinizem bo Iršiču gotovo bolj všeč nje),
  podarili smo ostalim ljudem in tvoji faking etnični skupini ritardov
  KULTURO ŽIVLJENJA.

  Eno od bistev te kulture je sobivanje. Tistega, ki te je naredil, nismo SLOVENCI uvozili, ampak ti ga je uvozila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.
  Ko pa je prišel, smo mu pomagali tudi z jezikom, ker ljudem pač pomagamo.
  Pomagati človeku ni isto kot MURGL JUGOKOMUNISTIČKO “uvlačenje u gazdino dupe”.
  A res ne zmoreš razumeti preprostih DEJSTEV?
  Ne zmoreš ločiti ZRN od PLEVE?

  Ko in če ima človek puško uperjeno v hrbet, se lahko tudi prilagodi.
  Jezik: Človek bo sočloveku pomagal tudi pri sporazumevanju,
  saj SLOVENCI govorimo veliko jezikov, saj takorekoč VSI evropski jeziki IZVIRAJO IZ SLOVENSKEGA oz. temeljijo na SLOVENSKEM jeziku.

  Ko MURGL JUGOKOMUNISTIČNI SERBUSI, ki seveda NISO Slovenci,
  ampak so babilon-perzija-egipt-bizanc-rim-jugoslavija = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI SERBUSI,
  ko torej ti ritardi v vlogah WATCHDOGOV, ne novinarjev, KER TO PAČ NISO,
  postavljajo kao vprašanja v kao SERBUSČINI, v kao RVATŠČINI itd.
  seveda lezejo U DUPE sogovorniku, saj je sogovornik tako kot oni sami ČLAN KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE = oddelek kaviarŽIDO KOMINTERNE.

  Pamet v glavo.

  • Brezno

   Ajde zgin

  • Get Smart

   Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
    sviranje
    kurtzu = prodajanje magle=
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
    transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
    (
    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
    .
    Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Foglof Tunek

  Čujte, dejstvo je, da si “širitve demokracije” in “uravnoteženosti” kot argumentof desničarskega slona v trgovini s porcelanom ni izmislil ravno Janez Janša, ampak Slivnik sredi 90. let, ko je lansiral Mag… in ko je bil JJ še kolikor toliko priden, dostojen in moralen…. Seveda, je pa Janezek krif za degenerirano novinarstvo, kot ga zdaj gojita Nova24TV in Demokracija… in seveda skrajno desničarski komentatorji na tem portalu… Hvala bogu, da smo mi levičarji tu, da povemo resnico !!!

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Kaj imate vi s temi Muslimani? Imajo svojo vero in običaje, kot židje, krščani,…. Ne vtikajte se v tuje zadeve. :)

  PS: Marš delat socialna golazen. :)

  • Dragan Krstič

   Od tega majstra Josip Broz Tita je bil stari fotr komisar v štajerski Kulturbund partizanski četi Siegfried, fotr od Peinkicherja pa komandant te hrabre čete samih prvoborcev- spomeničarjev. Slava jim.

 • Foglof Tunek

  Čujte, a veste zakaj levičarji komentiramo na tem portalu?… Ker je desničarstvo privlačno tudi kot senzacionalizem, kot prevzemanje mentalitete nižjih neizobraženih slojef folka… facebooka in twitterja, kot neprofesionalizem. To nas levičarje po eni strani fascinira…kako ste lahko desničarji tako zabiti, tudi brez osnovne etike in morale???

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   SDS ni desna stranka. Kaj je z vami? SDS je sekta mentalno prizadetih ljudi, katerim je pastir Janez Janjša. :)

   PS: Desne stranke so v ITA, AUS,… :)

 • tramal

  Bedaki levi ,ne vedo da bodo od teh ljubljenih divjakov ,kaj kmalu imeli nož v prazni glavi.

  • Brezno

   REFUGEES WELCOME TO SLOVENIA!

   • Kr En Boštjan

    Ja welcome reugees, poleg ograj bi bilo potrebno spustiti še nekaj Argentiskih dog, saj je divjad, ki se klati tam dol okrog zelo podobna ……

 • Soave

  + + + + + + + hvala za tole, g. Iršič. Novinarji ja !! Sluge pokorne so !
  Politični aktivist je pa postal poklic sedanjosti in, izgleda tudi bodočnosti ??
  Tale vaš zapis pa resnično da misliti
  ” Skoraj težko najti etnično skupino, ki bi bila bolj ustrežljiva,
  lingvistično in kulturno prilagodljiva, sploh pa neskončno pripravljena
  sprejeti tuje navade – brez tega na področju Slovenije danes ne bi imeli
  prave male Jugoslavije.” . . . . . . . . . pa smo menda res grobarji Slovenstva !!
  Pa še čivk o PIC-u , katerega vodja je omenjena tovarišica. Sternadova.

  Nikoli mi ni bilo jasno, kaj vendar ljudje mislijo pod besedo – enakost !! V temle članku z njihovega portala govoričijo o diskriminaciji in zraven seveda vtaknejo. . . . .enakost ! Zanimivo.
  http://pic.si/clovekove-pravice/diskriminacija/

 • Foglof Tunek

  Čujte, a boste verjeli SDS-ofskim gnilobam ala zabiti Mitja Iršić, grezničnim fake news medijem za katere dela… ali nam intelektulcem, izobraženim in kultiviranim levičarjem? … To zveni kot retorično fprašanje. Toda odgovor na dilemo, komu verjeti, je gnes fse prej kot samoumeven. Vedno se najdejo desničarski idioti, ki nasedejo še tako prozornim lažem. Ker jim gremo levičarji na živce. Ubogi priseljeni begunci še tem bolj… Gamad klerofašistična in ksenofoba !!!

 • Foglof Tunek

  Čujte svečkarji, a ste danes že prižgali sveče na grobovih…domobrancef? A že gorijo sveče pred Hudo jamo? Sam fprašam.

  • Kr En Boštjan

   Ne sprašuj preveč in se brigaj zase. Največ dela z drugimi imajo lenuhi, ki nimajo ničesar za počet v svojem beden življenju, kot gledat čez svojo polomljeno ograjo k sosedu in se stalno kregat, ker jih vse moti in so polni nevoščljivosti!!!

   • Foglof Tunek

    Čuj Boštjan, si že prižgal svečko…na Trstenjakovi?

    • Kr En Boštjan

     Tudi če bi jo, je to samo moja osebna stvar in prepričan sem, da s tem ne bi nikomur naredil nobene škode, ker bi jo kupil s svojim denarjem, ki ga zaslužim sam!

     • Foglof Tunek

      Ti kar prižgi svečko na Trstenjakovi… Mrtvi so… gotovi so :)

  • Dragan Krstič

   Tuek alias Anton Peinkicher iz Haloz. Ti se boš pa šel poklonit padlim borcem Štajerske partizanske Kulturbund čete Siegfried. No le pojdi pa še kolego Strochmayerja povabi s seboj. Bosta skupaj obujala spomine na to hrabro četo kjer so se se za svobodo borli vajini predniki.

 • Slovenec

  Irsic je v resnici podpornik migrantov, tukaj pise le za denar.

 • Dragan Krstič

  Eno malenkost bi pripomnil glede Somalke. Zanosila ni v Somaliji s s vojim partnerjem amapak na poti v Evropo z neznancem. Glede njenega dekletca pa je jasno da bo kot odrasla samo muslimanka zavita v rjuhe kajti v pest jo je prevzela muslimanska skupnost muslimanke Fadile Pašić ali nekaj takega. No ja, glavno da mi plačujemo vzdrževanje migrantov vzgajajo in podučujejo jih pa bošnjaški muslimani.

 • Anton

  glede naših “levičarjev” samo toliko v PODUK, dobro so vas vaši dedje/babice naučili “manir”. Voditi debato z vami se pa itak ne splača, ker ne premorete zrna kulture,pameti, predvsem pa modrosti v svojih komentarjih.

  NEKOČ IZDAJALCI VEDNO IZDAJALCI!

  sarkazem press

 • Get Smart

  Z besedami, da boš tudi Iršič lahko razumel.
  Vprašaj se, ali bi ljudem bolj koristili dejanski RESNIČNI podatki o udeležencih v studiu (vsi so ČLANI MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE =
  = SD DeSUS zares bratjoške pozitivna srbija SMC LDS … i tako dalje do tokija)

  ali pač 10 vrstic bulšitiziranja o
  tendencioznostih, polarizacijah, infarktih, uravnoteženi božjasti, sladkorni …
  VAT THE FAK?!
  Slediš?
  Tendencioznost je latinizem (ki ga prilagodljivi in ustrežljivi SERBUSI pač zlahka sprejmete nje = značilnost vaše “etnične skupine”, kot pravilno ugotavljaš): tegnjenost, zategnjenost, nategnjenost …
  Ja, so nategnenjeni.
  Toda, kdo te MURGL JUGOKOMUNSTIČNE samoimenovane WATCHDOGE
  nateguje v MURGL SRBO RVACKO muslićkulti JUGOKOMUNISTIČNIH garažah?
  Kdo jih nateguje? Kako so nategnjeni?
  Res je tudi, da so (tistim, ki vedo) znani po nategnenosti, toda,
  ali zadostno število ljudi ve, kako so ti samoimenovani MURGL JUGOKOMUNISTIČNI psi nategnjeni?
  Ljudje ne vedo,
  ker jim Iršiči tega ne poveste, ampak raje onanirate nje.
  Polarizacija.
  VAT THE FAK?!
  Ja,
  so na nasprotnem polu od ljudi, so SAMOIMENOVANI
  “smrtni neprijatelji ljudi”,
  toda to DEJSTVO moraš navesti, namesto bla bla polarizacije.
  Na svetu sta samo “dva pola”:
  LJUDJE in celo samoimenovani “smrtni neprijatelji ljudi” = KOMUNJARE,

  kultura življenja vs kultura smrti,
  resnica vs laž …
  Slediš?

  DEJSTVA, Iršič, za sladkorne tendenciozne polarizacije lako ćemo nje.

  • Get Smart

   Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
    sviranje
    kurtzu = prodajanje magle=
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
    transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
    (
    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
    .
    Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Felikss_AH

  Da ni tega članka nikoli nebi zvedel za to oddajo in kakšne sta metala ona dva Levuharja, tako da sem poiskal video in si ogledal zadevo

  Katarina Bervar Strnad iz PIC… mrzla kot plazilec, nepremično zrla nekam v nič, da bi občasno kot brezosebni kuščar pogledala malo levo malo desno, potem pa spet okamnelo v nič. Kakšna kuzla! Njena prazna pamet je kar v skladu z njenim praznim pogledom.

  Boštjan Videmšek… na pol-hippie aktivist s nevrotičnim pogled ki nakazuje na prenapetega šizofreničarja. Metal je take da te srat stisne, sploh pa tista njegova zadnja “expertiza o manj kot “milijon in pol” “potrebnih” ki se je privleklo v 500 milijonsko Evropo.

  PRVIČ – NI ih prilomastilo sem “milijon in pol” ampak najmanj 10 milijonov v zadnjih desetih-petnajstih letih. Saj samo v Italiji se jih je nagrmadilo preko 5 milijonov.
  DRUGIČ – Evropa NIMA 500 milijonov Evropejcev ampak nekih 420 milijonov, ostalo so Muslimani, Črni, in drugi Azijati, ki so sem prišli legalno ali ilegalno po WW2, in se tu namnožili. Če imajo državljanstva ne pomeni da so Evropejci… nikoli ne bodo, in mnogi so še bolj problematični od teh ki se ih spušča ali uvaža zadnjih 5 let.

  “Priča” na licu mesta Adis… blagi bog kakšna priča… zadet kot pavijan od trave, haša… česar koli že… tudi kakšen padec na glavo od nacejenosti.

  Močna oddaja, “dobro argumentirana” in povprečno FAKE… kaj se sploh čuditi… Rtv Slovenistan

 • Foglof Tunek

  Čujte, a boste verjeli SDS-ofskim gnilobam ala zabiti Mitja Iršić, grezničnim fake news medijem za katere dela… ali nam intelektulcem, izobraženim in kultiviranim levičarjem? … To zveni kot retorično fprašanje, ha?Toda odgovor na dilemo, komu verjeti, je gnes fse prej kot samoumeven. Vedno se najdejo desničarski idioti, ki nasedejo še tako prozornim lažem, ker jim gremo levičarji na živce. Ubogi priseljeni begunci še tem bolj… Gamad klerofašistična in ksenofoba !!!

  • Dragan Krstič

   Udbovci ste pa res znani intelektualci, en bolj kultiviran od drugega.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Referendum pa naj državljani odločijo ali hočejo migrante ali ne.

  • Dragan Krstič

   Verjetno bi ga Ustavno sodišče prepovedalo ker se že vnaprewj ve da bi referendum uspel in bi bilo 80% državljanov proti migracijam. Je pa čas za to vsekakor zamujen zaradi tega ker bo Slovenija decembra zagotovo podpisala Marakeško deklaracijo vsiljeno od ZN o prosti izbiri ljudi v katero državo se bodo naselili če jim doma ni pogodu. Kriminalci vseh vrst bodo prišli na svoj račun če že ne muslimanska populacija iz Azije in Afrike.

   • Foglof Tunek

    EU bi prepovedalo referendum !!! Ves demokratični svet bi prepovedal referendum !!!

    • Dragan Krstič

     Sploh pa Arabska liga. Oni so cvet demokratičnega sveta.

     • Mojca pokraculja

      Ahahahaha, Anton Peinkircher bo prepovedal referendum !!! Štos dneva.

   • Hun

    Referendum nm morjo dovolt po Ustavi. Pozitvn rezultat protmigracijam, morjo se poslanc potrdit. Ce ga pa ne jih bi mogl pa zbrcat iz parlamenta.

    • Simon Novak

     Po katerem členu ustave pa=?

     • Hun

      Ŕeferendum je volja ljudstva ce zberes dovolj glasov. Referendum je opravicn vids, da po cel EU skrajna desnica prhaja na oblast zarad migrantskega vprasanja.
      Nocm skrajne desnice SDS gledat na ablast. Raj glasujem prot migrantom.

  • Simon Novak

   Vašega Vilija pokliči, naj gre v akcijo, itak je v penziji, pa nima kaj delati

 • piko8

  Pravi komentar na tarčo z rdečo prostitutko, levičarji grobarji slo države, kako nisko te rdeče gnide lahko še padejo!!!

 • Foglof Tunek

  Čuj Irščić…Janšef medijski imperij zla je omejen na več ali manj dva marginalna, subinteligentna medija…Nora24TV in Demokracija… katerih družbeno relevantnost umetno vzdržujejo pri življenju sami SDS-ofci in desničarski fanatiki na družbenih omrežjih. Nam levičarjem se gnusi to provokatorsko smetje…in zato tukaj tudi komentiramo…da povemo, da ste lažnifci !!!

  • Dragan Krstič

   Čuj Tunek, Iršič pa ni Srb. A si mislil da pošiljaš mail tvojemu udbovskemu kompanjanu Radojčiću.

   • Foglof Tunek

    Ti pa si srb…ti si četnik :)

    • Dragan Krstič

     Hvala, zame je to komliment od sina Kulturbundovca, ki se je v štajerski partizanski Kulturbund četi Siegfried boril proti nemškemu okupatorju.

     • Foglof Tunek

      …in klal hrvate…

     • Dragan Krstič

      A v hrabri partizanski Kulturbund četi Siegfried so klali tvoji predniki tudi Hrvate in ne samo Nemce in domobrabce?

  • piko8

   Poglej, poglej levičarski aktivist murglskege gnusobe milana kurçana, kakšna pozornost resničnosemu mediju NOVA 24 TV!!
   Kar spremljaj še naprej NOVA 24 TV v službi resnice in povabi k branju še prijatelje in znance !!
   Več vas bo izvedelo resnico boljše bo za vse, resnica osvobaja človeka in Duha…..pa priden bodi!!!

 • Simon Novak

  Mitja, iz tedna v teden ti gre na slabše, res upam, da ti NoraTV za te tvoje blodnje ne plačuje honorarja

 • Bonifacij

  ”Seveda le simptome, kot so begunci. Ne pa bolezni, kot so arabski
  despoti na Bližnjem vzhodu. Če bi EU posredovala proti Asadu, ko je bil
  še čas, bi jo Videmšek označil za neokolonialno velesilo, ki je prišla
  osvajat in podjarmljat”

  Mitja, poleg versko blaznih levih norcev bi bilo tudi tebe treba malo povprašat po zdravju…. Ravno sesutje teh diktatorjev je pripeljalo do sedanjega plaza muslidrhali. Nenazadnje oni rabijo take, ker so po naravi bližje živalim, se brez trde roke niso sposobni vsaj za silo civilizirano obnašati. Tko da dej predno se spraviš pisat, malo možgane vklopi.

  • Dragan Krstič

   Strinjam se da je bila napaka likvidacija Sadama Husseina in Gadafija te nasprotovanje Assadu vendar za to ni kriva Slovenija. Je pa to samo še en dokaz da si arabska plemena na teh tritoriih ne zaslužijo drugega kot trdo roko in res je da si velika večina migrantov iz teh držav ne zasluži in ne sme v civilizirano krščansko Evropo, ker se bo v nekaj letih tudi nam krepko maščevalo.

  • večni srb

   A ne bi umrli naravne smrti, bi se ja še pobili med sabo za njihovo nasledstvo.

 • Miža

  Predvsem bi bilo treba slediti denarju in o tem čim bolj obveščati ljudi, da bi bilo vsem jasno, da ne gre za spontane migracije, temveč dobro organizirane, financirane, logistično podprte ter obelodanjati njihove financereje. V te trume migrantov seveda rekrutirajo najslabše izmed svojega naroda, takšne, ki bi bili v svojih državah za zapahi zaradi kriminala, da ne govorimo o trumah isisovceh med njimi, ki s seboj celo nosijo mobitele s posnetki obglavljanj ljudi in drugih grozodejstev, ki so jih počeli in na katere so naletele že mnoge policije, ko so jim mobitele zasegli.

  Tudi slovenskim nevladnikom daje moč denar. Ko je mmc septembra objavljal članke na temo Črnčec, se en nevladnik ni mogel zadržati in je pisal naravnost grozilne komentarje, ki jih je naslednji dan mmc sicer brisal, imam pa enega njegovega pod c/p:

  DAJMIR

  # 17.09.2018 ob 19:58

  ” Še ena stvar ki se je skrajno desni ignoramusi ne
  zavedajo je ta, da je nevladna industrija v porastu, vredna že skoraj tretjino
  milijarde evrov proračunskega denarja, zato je temu primeren tudi naš vpliv na
  vlado, ki nas financira in na področje migrantov, storitve njihove integracije
  v slovensko družbo ter morebitnega sovražnega govora proti njim.

  https://www.cnvos.si/nvo-sektor-dejstva-stevilke/

  Mi smo dosegli, da se Janši, ki nam je grozil z odvzemom financiranja prepreči
  vstop na oblast in ustoličili to vlado, zato je imenovanje Črnčeca groba
  izdaja, ki se lahko konča le na 2 načina: Odpustitvijo Črnčeca ali pa
  razpustitvijo vlade.

  https://sestavivlado.si

  Nevladne organizacije smo v slovenski civilni družbi prevelik faktor in ne bomo
  dopustili, da se nas bo izigravalo ali na kakršenkoli podoben način ignoriralo.

  https://www.umanotera.org/novice/sestavi-vlado-pricakovanja-civilne-druzbe-od-bodoce-vlade-rs/

  • večni srb

   Največja nevladna organizacija pri nas je katoliška cerkev, korporacija Vatikana.

   • Miža

    Brez glavne cerkve, ki nudi vernim duhovno oskrbo v vseh križih in težavah življenja (tudi materialno preko Karitas) ter jih v veri, upanju in ljubezni pospremi na zadnji poti, čemu bi bili ljudje prepuščeni? RKC po vseh svojih osnovnih dejavnostih ne povzroča slovenski družbi škode. Se že veselim jutrišnje maše na pokopališču kjer imam pokopana starša.

  • samotoje

   Treba jih je razgaljati na vsakem koraku, pokvarjeni del nevladnih organizacij, objavljati denar, ki ga dobivajo in v kakšne namene. Razni inštituti, zavodi in podobni uspešno molzejo denar iz državne blagajne, potem pa svetohlinsko zavijajo z očmi, če vlada slučajno kaj ne naredi po njihovem. In imena. Naj se ve.

 • Dragan Krstič

  Kakšno veliko napako dela EU in ZDA ko napadajo Assada si oglejte na videih: Latakya beaches.
  Assad želi evropeizirati in civilizirati Sirijo, muslimanska plemena pa mu nasprotujejo

  • večni srb

   Če on ne more, bodo pa rusi.

 • Bonifacij

  Asad je kljub vsem slabostim en najboljših voditeljev na bližnjem vzhodu. Predno so ga zjahali (vemo kdo) je bila Sirija ena najbolj razvitih in relativno svobodnih držav na tistem koncu. Cca 80% Sircev podpira in se bori za Asada, uporniki so pa po večini od zunaj navoženi doktorji in inženirji.

  Ampak tukaj na Nova TV radi zlivajo gnojnico po Putinu in Asadu…

  • večni srb

   Očitno ni vodja enotnega naroda, a ne.

  • Jan Kovalski

   Asad je glavni krivec za vojno v Siriji, brez njega te vojne ne bi bilo, je v bistvu množični morilec.

   • macon

    Tam doli ni nihče drugačen, ker je edini temelj oblasti brutalna sila. Oziroma so alternativa psihoti z direkno telefonsko linijo z Alahom, ki tudi množično pobijajo.

   • Mirko Švajger

    Jan ti pa si idiot

 • Dragan Krstič

  Biti diktator v državah kot je Sirija, Irak, Libija ni nič slabega, prej dobrega v korist miru in /relativnega” napredka. Ta plemena, ki se med seboj sovražijo potrebujejo diktatorja.

 • xtc

  Nič bat,kot se popčasi kaže jih bo še manjkalo in elektrike pa bo višek,samo zalaufati mora.

 • xtc

  Hvala bogu ,da prihaja kriza,da se tole prične urjati,kot je rekel Tov. Brglez po naravnem pravu.
  No osebno bi dejal po zgodovinskih izkušnjah in praksah.

  • večni srb

   Aha, saj smo videli po osamosvojitvi, za hvaležnost, so nam vzeli Piransko uvalo, nuklearko in vse kraje ob meji. Naravno pravo ustaških okupatorjev.

 • RATATA

  Zadnje dni pri nas sumljivo veliko govorijo o neki pravici vsakega do državljanstva!! Skrb vzbujajoče je to!!

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Jožef

  Iršičev članek je, kot vedno, odličen.
  Komentarji so, kot vedno” eno samo prerekanje in modrovanje praznih glav. Seveda, ne manjka tudi tistih, ki s pravimi argumenti korektno komentirajo iršičeve misli in sporočila.

 • Bonifacij

  Get smart, ali lahko razložiš kako SDS izvaja slovensko politiko s kvotami, za katere glasuje v Bruslju?

 • mare

  Včasih smo govorili, da naroda ne morejo zamenjati, vendar se to danes dogaja, menjava domačinov s tujerodni vrsto.

  • Dragan Krstič

   Zato bo po podpisu marakeške deklaracije slovenska vlada financirala Adrio da uvede nove letalske linije na Brnik in sicer iz Teherana, Bagdada, Karačija, Kabula, Alžira, Tunisa in Maroka.
   Če si bodo Slovenci želeli najti novo domovino v teh čudovitih eksotičnih deželah po enosmerna letalska karta za osebo 1.000,- €, ubogi migranti pa bodo karto do Brnika plačali 1.-€ s tem da jim bo ta znesek refundiran takoj ko bodo zaprosili za slovensko državljanstvo.

 • David Hitler

  Šus v kiblo problem rešen!

 • Rožle

  “Migranti na območju Bele krajine.” …
  A za mešalc so zagrabl …?…Ja, pridni

 • Novakec1

  Ja jih polcaji tolk časa mlatjo na meji da zaprosijo za azil in jih odpeljejo v notranjost v za njih pripravljene hotele. Receptor je pa Šefic.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!