122 novih ilegalnih prehodov meje

Slika je simbolična. Vir: STA

Slovenski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali 122 ilegalnih prehodov meje. Na območju policijske uprave Novo mesto so jih zabeležili 75, njihovi kolegi iz območja Policijske uprave Koper pa 47. 

75 ilegalnih migrantov je bilo zadržanih na območju Posavja (Obrežje, Nova vas pri Mokricah, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Dobova, Podgračeno, Sevnica).

“Policisti novoustanovljene Policijske postaje za izravnalne ukrepe s sedežem na Obrežju so v Slovenski vasi popoldne kontrolirali osebni avtomobil poljskih tablic, ki ga je vozil državljan Gruzije. Pri tem so ugotovili, da je v vozilu vozil devet državljanov Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. Vozilo so zasegli, državljana Gruzije pa pridržali. Postopek so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave,” so zapisali policisti.

Sevniški policisti so v zgodnjih petkovih urah na železniški postaji na vlaku proti Ljubljani prijeli štiri tujce (domnevno trije državljani Afganistana in državljan Bangladeša), ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo oziroma pri sebi niso imeli ustreznih listin. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Ilegalni migranti v Movražu v slovenski Istri. (Foto: Lea Kalc Furlanič)

Na obali 47
Ko že rečeno pa so policisti s PU Koper obravnavali 47 nezakonitih prehodov državne meje. Drugih podrobnosti niso navedli.

G. K.