fbpx

2. Dobrodelni Grosupeljski tek

Foto: Občina Grosuplje

Da je občina Grosuplje tudi športna občina, da soo fit skupnost, nam pove tudi Grosupeljski tek, ki je bil v soboto, 14. septembra 2019, v sklopu festivala Grosuplje v jeseni organiziran že drugič. Letos pa je bil tudi dobrodelno obarvan.

Vse donacije in prispevke iz naslova startnin, teh se je nabralo za 1.500 evrov, soo namreč podarili Podružnični osnovni šoli s prilagojenim programom Brinje Grosuplje, ki letos praznuje 50-letnico svojega obstoja. To šolo sicer trenutno obiskuje 70 učencev, ki jih poučujejo učitelji, ki učence tudi spodbujajo, motivirajo. Učenci, ki obiskujejo posebne programe vzgoje in izobraževanja, se tam lahko izobražujejo vse do svojega 26. leta. Po končani osnovnošolski obvezi se nato lahko podajo v srednje šole v lov za želeno izobrazbo.

Sicer pa jih je tudi na 2. Grosupeljskem teku s svojo prisotnostjo razveselila in počastila ena najboljših slovenskih atletinj, njihova domačinka Maruša Mišmaš, ki se trenutno pripravlja na svetovno atletsko prvenstvo v Dohi, kjer bodo zagotovo močno navijali zanjo. Sprva so njihovi najmlajši po centru mesta pogumno odtekli cici tek v dolžini 250 m, šolarji šolski tek v dolžini 500 m, tako prve kot druge je pred tekom dobro ogrela Mišmaševa, Grosupeljsko 5-ko pa je s svojim bratom odtekla tudi sama.

Tekačic in tekačev je bilo letos skoraj 300, najhitrejšim trem v moški kategoriji in najboljšim trem v ženski kategoriji, ki so pretekli Grosupeljsko 5-ko, so v športnem slogu podelili tudi medalje in nagrade.

Zmagovalci teka na 5.000 m:

MOŠKI:

  1. Rok Jeranko
  2. Amir Halilović
  3. Rok Voroš

ŽENSKE:

  1. Lana Savanović
  2. Tara Voler
  3. Tia Vidmar Tomšič

No, v ženski kategoriji je najboljši rezultat dosegla naša atletinja Maruša Mišmaš, a je, kot je dejala, tekmovala izven kategorije, in tako prepustila svojo zmago.

“Omeniti pa moramo še en dogodek, ki je pomembno zaznamoval letošnji dobrodelni Grosupeljski tek oz. kar ves 9. festival Grosuplje v jeseni. V sklopu dobrodelnega Grosupeljskega teka je namreč potekala tudi dražba za dres Luke Dončića. Kdo je Luka Dončić, vemo, slovenski košarkar in trenutno najboljši novinec v ligi NBA. Najvišji dražitelj, Dejan Milojević, Demi Trade d.o.o., je za dres namenil 1.350 evrov, in tudi ta denar je prejela Podružnična osnovna šola s prilagojenim programom Brinje Grosuplje. Kot nam je povedala ravnateljica šole Natalija Kotar, ki se je tudi sama udeležila Grosupeljske 5-ke, bo slovesna prireditev ob 50-letnici šole predvidoma potekala 7. oktobra, takrat bomo dres najvišjemu dražitelju tudi izročili.

Zbranim 1.500 evrom smo tako prišteli še 1.350 evrov in z veseljem lahko povemo, da je bilo z dobrodelnim Grosupeljskim tekom skupaj zbranih kar 2.850 evrov. Z zbranimi sredstvi bomo omogočili nakup didaktičnih pripomočkov za učenke in učence Podružnične osnovne šole s prilagojenim programom Brinje Grosuplje. Naj še povemo, da je za odlično ohranjanje športnega vzdušja ves čas skrbel moderator Gombač Žiga X.

Ob koncu pa zahvala tudi vsem donatorjem za pomoč pri izvedbi teka: Demi Trade d.o.o., Intersport, SKB d.d., THE Nutrition, Pekarna Grosuplje – DON DON Skupina, Tvojih 5 minut – DON DON Skupina, ARC Kranj d.o.o., Zavod za turizem in promocijo »Turizem Grosuplje«, Lidl Slovenija, Akripol Trebnje, KIMI d.o.o., FAVN d.o.o., POT d.o.o., Silveco, Grosuplje, d.o.o., Mrož d.o.o Arhitektura Oblikovanje in Športno društvo BUM Grosuplje.

Posebna zahvala gre soorganizatorju teka, podjetju Good timing s.p. (Organiziranje športnih prireditev in meritev športnih tekmovanj).

In seveda, hvala vsem tekačem, ki ste se teka udeležili in s svojo startnino prispevali k nakupu didaktičnih pripomočkov za učenke in učence Podružnične osnovne šole s prilagojenim programom Brinje Grosuplje,” so zapisali na občini.

Občina Grosuplje