fbpx

20. kolesarski maraton treh občin

Foto: Občina Grosuplje

V nedeljo, 3. junija 2018, je bila občina Grosuplje, pa ne le Grosuplje, tudi Ivančna Gorica in Dobrepolje, športno obarvana oz. natančneje kolesarsko obarvana. Za nami je namreč jubilejni 20. Kolesarski maraton treh občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje, ki se ga je, kot nam je zaupal predsednik Kolesarskega društva Grosuplje Anton Kogovšek, udeležilo kar 1084 kolesark in kolesarjev. Gre za rekordno število. In kot je še povedal Anton Kogovšek, so bili ti iz vse Slovenije, tudi iz tujine.  

Kolesarke in kolesarje vseh generacij, pa tudi tiste, ki so jih prijazno spremljali in jih spodbujali, je pred startom na Kolodvorski cesti v centru Grosupljega lepo pozdravil župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič. Vsem članicam in članom Kolesarskega društva Grosuplje pa je ob tej priložnosti iskreno čestital za jubilejnih 20 let izredno dobro organiziranega kolesarskega maratona. »Tudi letos ni nič drugače,« je dejal župan.

Sicer pa je povedal, da Občina Grosuplje postaja kolesarjem vedno bolj prijazna občina. Uredili bomo več kolesarskih povezav iz centra Grosupljega proti zalednim naseljem, Spodnji Slivnici, Velikemu Mlačevemu, pred kratkim smo se umestili tudi v kolesarsko mrežo državnih kolesarskih poti s transverzalo od Ljubljane do Žužemberka. Ta se bo imenovala 4P – Prijetna pot prijateljstva in povezovanja. »In želim si, da je današnji maraton točno to. Prijateljstvo, povezovanje, druženje, dobra volja. Kolesarske trase pa naj vam seveda služijo in naj vam bodo v pomoč. Lepo se imejte, srečno in dobrodošli,« je še dejal župan.

Za startno črto so že bili pripravljeni kolesarke in kolesarji, ki so jih čakale trase v dolžini 56 km, 78 km ali kar 91 km, ta je vključevala tudi vzpon na 600 m visok Korinj. Sledili so jim gorski kolesarji, ki so se podali na 31 km dolgo MTB progo, številni kolesarke in kolesarji so se udeležili tudi družinskega maratona. Ti so lahko izbirali med trasama v dolžini 16 km in 27 km. Tisti, ki so se odločili, da bodo dan prav tako preživeli rekreativno, a ne na kolesu, pa so si lahko ogledali naš podzemni kraški biser Županovo jamo.

Kolesarke in kolesarji, udeleženci družinskega maratona, so letos naredili kratek postanek v Grajskem vrtu Boštanj, kjer so se nekoliko okrepčali, prav tako pa so si lahko ogledali, kako v podjetju Avtotransporti Kastelec poskrbijo za razgradnjo avtomobilov na okolju prijazen način.

C. Š.