Pestro dogajanje; policisti prijeli 115 ilegalcev

Slika je simbolična. Foto: L. S.

V preteklih dneh vikenda so slovenski policisti prijeli 115 ilegalcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ so jih prijeli na območju PU Novo mesto (52), PU Ljubljane (38) in PU Maribor (19).

PU Novo mesto: Prijeli 52 ilegalcev
Od petka do danes zjutraj, do 6. ure, so policisti PU Novo mesto prijeli 48 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so jih v Sinjem Vrhu, Črnomlju, Balkovcih(občina Črnomelj), Metliki, Dobravicah (občina Metlika), Krškem in Novem mestu.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (19), Sirije (8), Iraka (6), Bangladeša (5), Indije (5) in Pakisrtana (1). Policijski postopki s prijetimi še niso končani, zato se ne ve, ali jih bodo vrnili ali odpeljali v azilni dom.

Dodatno so brežiški policisti včeraj pri Čatežu ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. 33-letni državljan Hrvaške je v avtomobilu prevažal 4 Afganistance. Vozniku so odzveli prostost, postopki s prijetimi Afganistanci pa še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 38 ilegalcev
Včeraj so prijeli 7 ilegalnih migrantov, ki so se izrekli za državljane Alžirije, Afganistana in Irana. Prijeli so jih v Štalcarjih (občina Kočevje), Kuželju (Kostel) in v Ljubljani.

Že v petek in soboto pa so prijeli 31 migrantov, in sicer v krajih Slavski Laz, Čeplje,Travnik, Predgrad, Rajndol, Žlebič, Dolga vas in v Ljubljani. Postopki policistov s prijetimi še niso zaključeni. Po poročanju domačinov so jih največ prijeli v Slavskem Lazu (občina Kostel), od koder celo poročajo o večjem številu kot jih je PU Ljubljana skupno navedla za celotno območje.

PU Koper: Prijeli 6 ilegalcev
Na območju Ilirske Bistrice so prijeli 2, na območju Sežane 3 in 1 v Postojni. En je zaprosil za azil, pet jih bodo vrnili na hrvaško stran.

PU Maribor: Prijeli 19 ilegalcev
Mariborski policisti so že v petek prijeli 19 ilegalcev, in sicer 15 Pakistancev in 4 Indijcev. Vrnili jih bodo na hrvaško stran.

Več si oglejte na portalu moja-dolenjska.si

 • Marija

  Ja Naval je velik.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  TUDI VZDEVKI NA TEM OK E- PORTALU – ZASMRDIJO,
  SE ZDI ?
  Kot prešvicana, predogo nošena obleka.
  Stara znanca TUNEK HILLBILLY in VALTER BRANISLAV
  STA SE – SE ZDI – PREOBLEKLA. Da bi odšla – ne verjamem.
  Zato jima podarjam
  v linku pesmico “I DON*T KNOW MY NAME.

  ŠALA
  VOŠČILNICA.

  “I DON*T KNOW MY NAME”
  JE
  bistroumna pesmica ene ZDA 12 let punce Grace V.
  Podarjam jo v poslušanje ” žal – pisočemu” provokatorju na ta OK portal NOVE24TV,
  KI
  TAKO HITRO MEJAVA SVOJA IMENA, VZDEVKE, NICKNAME,
  da je – se zdi – pozabil, kako mu je res ime, kdo res je !
  Kako mu je res – ime,
  naj pa sam ugane, če mu bo uspelo. Nič ne de, če mu ne uspe. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.

  KONEC ŠALE
  I DON*T KNOW MY NAME- Grace V
  ://www.youtube.com/watch?v=cBXKkF2UX5s

 • Gabrijel Obid

  In kaj potem,če so jih prijeli.Na naše stroške bodo živeli bolje kot jaz z mojo penzijo.

 • GverilaStyle

  “pestro dogajanje”??? A je to en šou, da je “pestro dogajanje”???? Od kdaj je kaznivo dejanje , nopoblaščenega prestopa meje suverene Evropske države “pestro dogajanje”??? Muslimanski teroristi……115 prebežnikov….prebežnikov od česa??? In kje so ženske in otroci??? Pripravimo se lahko na 3.svetovno vojno…..ali pa na 1. evropsko vojno.

  • Terminator

   Jaz sem pripravljen.

 • Waltter

  Vse kaze da policija dela predvsem skodo. Ce ne bi delali bi se verjetno sprehodili preko SLO dalje, ce pa delajo jih pa zvlecejo v azilne domove. Pa se pol zgovarjajo na azilno zakonodajo. Pa ja seveda to bi moralo biti jasno vsakemu razen bedakom da nezakonit nelegalni prehod meje je dejanje ki je preganjano z kazenskim zakonikom RS, pomoc pri tem (kar njihovo udejstvovanje vsekakor je) je pa tudi klasificirano v tem zakoniku.
  Naj se rajsi spravijo delat in naj izpolnjujejo zakonodajo ne pa da lazejo da imajo zvezane roke. Ce zanjo zaplenit (zakonsko odtujiti ali po domace vkrasti) avtomobil, naj jim zaplenijo enako s svetlobno hitrostjo ve kar imajo pri sebi za placilo kazni, za ostanek pa se ve kako in kaj: dokler se ne spomni od kod je je na razolaho ali gradnja koridorja AC proti koroski ali pa 2 Tir proti Kopru. Ko se pa spomni od kod je pa dela za karto in stroske njegove namestitve in vrnitev, torej tako kot Slovenci 3,52 eur na uro enako kot odsluzujes kazen.