fbpx

4. Srečanje podjetnic občine Grosuplje: Kako naj zraste?

Foto: Občina Grosuplje

Izobraževalni zavod Znanje je v sodelovanju z Občino Grosuplje in Območno obrtno-podjetniško zbornico Grosuplje v četrtek, 5. oktobra 2017, v Družbenem domu Grosuplje organiziral že 4. Srečanje podjetnic občine Grosuplje, tokrat z naslovom Kako naj zraste.

Dogodku so prisostvovali gostje župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar ter predsednik in sekretar Območne obrtno-podjetniške zbornice Grosuplje Milan Sašek in Janez Bajt, srečanja pa so se udeležile tudi številne podjetnice iz občine in podjetnice iz sosednjih občin.

“Spoštovani gostje, dragi podjetnice in podjetniki, ki ste se odločili, da bomo današnje dopoldne preživeli skupaj, prav lepo pozdravljeni. In res lepo vas je videti v tolikšnem številu, utesnjena prejšnja lokacija je postala premajhna,” je zbrane goste in podjetnice pozdravila strokovna direktorica Izobraževalnega zavoda Znanje mag. Martina Šetina Čož. Tovrstna srečanja povezujejo in kot nam je zaupala, tudi iz izkušenj svojega dosedanjega dela lahko pove, da so se marsikatere vizije, osebne ali pa poslovne, spletle prav na takšnem srečanju. Veseli pa jo tudi to, da se na teh srečanjih vedno bolj povezujeta tudi gospodarstvo in negospodarstvo. Prav to ima po njenem mnenju tudi ključno vlogo za uspeh na obeh področjih. “Želim vam res prijetno, bogato srečanje, srečanje, ki vam bo prineslo energije v vaše vsakodnevno delovno okolje, predvsem za takrat, ko imamo mogoče občutek, da nam je nekoliko zmanjkuje,” je še dejala mag. Martina Šetina Čož.

Zbrane podjetnice je nagovoril tudi župan dr. Peter Verlič. Povedal je, da so se tako kot nosi naslov to srečanje, tudi oni leta 2010, ob prihodu na občino, isto vprašali. Bili so pred enakim izzivom, kako naj zrastejo, kako naj se razvijajo. Sam je podal mnenje, da je najboljši recept za to ta, da se vpeljeta dve čisto preprosti logiki, prvi po domače pravimo zdrava kmečka pamet, druga pa je preprosto domače podjetniško razmišljanje. Če se teh stvari loti tako, potem uspeh verjetno ne more izostati.

Foto: Občina Grosuplje

Strategijo razvoja občine Grosuplje so ubesedili s tremi G-ji, gospodarno, gostoljubno in globalno, s temi besedami se bi verjetno lahko poistovetilo tudi podjetništvo. Rekli so si, “bodimo gospodarni do porabe proračunskega denarja, do upravljanja z našimi viri, z vodo, zrakom, bodimo gostoljubni do življenja naših občank in občanov in do vseh tistih, ki v našo občino prihajajo, in pa bodimo globalni, v primeru občine torej, da smo najprej občani odprti eden do drugega, da smo potem odprti do drugih občin, in da smo navsezadnje odprti tudi za sodelovanja na mednarodni ravni.”

Pomembna pa je tudi ekipa. In del te ekipe so vsi, ne samo upravni del občine na Taborski cesti, ampak vsak, ki tukaj živi, ki tukaj dela, in vsi mi skupaj so del skupnega uspeha. Župan dr. Peter Verlič je še povedal, da pa so srečanja, kot je ta, tudi priložnost za spoznavanja, za medsebojno izmenjavo izkušenj, za nova sodelovanja. To je vedno pomembneje tudi z vidika občin in z direktorjem mag. Dušanom Hočevarjem sta se ravno pred kratkim udeležila dogodka v Salzburgu, ki je potekal v organizaciji Inštituta regij Evrope, katerega člani smo. Podjetnicam je zaželel lep in uspešen dan.

Foto: Občina Grosuplje

Osrednja predavatelja tokratnega srečanja sta bila priznana finančna strokovnjaka Ana in Mitja Vezovišek iz finančne družbe Vezovišek & Partnerji, ki sta podjetnicam spregovorila o preprostih vsakodnevnih možnostih in priložnostih rasti njihovega finančnega kapitala, svojo zgodbo o uspehu pa so predstavile tudi tri podjetnice iz lokalnega in širšega okolja, Lara Podvršič, zlatarska mojstrica, Mojca Petan, spletna mojstrica, in Martina Kalinšek, čokoladna mojstrica, kot jih je poimenovala mag. Martina Šetina Čož. Srečanju se je pridružila tudi mag. Janja Meglič iz Obrtne podjetniške zbornice Slovenije. Da je bil dan res sproščen in poln dobre volje, je za prijetno glasbeno točko na srečanju poskrbel učenec Glasbene šole Lipičnik Maj Vrhovec.

N. Ž.