fbpx

40 let mešanega cerkvenega zbora župnije Višnja Gora

V soboto, na praznik Gospodovega razglašenja, je v farni cerkvi sv. Tilna v Višnji Gori, potekal jubilejni koncert božičnih pesmi v izvedbi Cerkvenega mešanega pevskega zbora župnije Višnja Gora.

Zbor je na ta dan proslavil 40-letnico delovanja pod vodstvom organista in zborovodje Milana Jevnikarja. Cerkveni mešani pevski zbor je prvič javno nastopil z organistom Jevnikarjem pri polnočnici leta 1977. V vseh teh letih so stali ob strani in sodelovali kar s petimi višnjanskimi duhovniki. Naprej s Stankom Kastelicem, nato s Simonom OnušičemBoštjanom Modicem, Janezom Mihelčičem in od lanskega poletja dalje s Slavkom Judežem.

Zvesti zboru že 40 let
V mešanem zboru je v štiridesetletnem obdobju sodelovalo več kot 75 pevk in pevcev. Danes zbor šteje 18 članov. Vseh štirideset let pa je zboru zvestih še osem pevcev. Poleg zborovodje Milana Jevnikarja so to še: Marija Jevnikar, Ivica Zupančič, Mojca Kastelic, Anica Pirc, Albina Skubic, Jože Gorše, France Vozelin Branko Vozelj.

Gospod župnik Slavko Judež je najbolj zvestim in dolgoletnim članom podelil za več kot 40-letno prepevanje v cerkvenem zboru posebno priznanje.

Celoten članek si lahko ogledate na spletni strani portal-os.si.