fbpx

6. Srečanje podjetnic in poslovnih žensk: Znam poskrbeti zase?!

Foto: Občina Grosuplje

V četrtek, 3. oktobra 2019, je v Družbenem domu Grosuplje potekalo že 6. Srečanje podjetnic in poslovnih žensk, “Znam poskrbeti zase?!” pa je bilo tokrat osrednje vprašanje oz. rdeča nit srečanja.

Lepo dobrodošlico je vsem zbranim podjetnicam in poslovnim ženskam izrekla direktorica Izobraževalnega zavoda Znanje mag. Martina Šetina Čož. “Ko smo prišli do številke 73, smo zaklenili vrata,” je dejala in tako z zadovoljstvom povedala, da dogodek raste, da je zanimanje zanj vsako leto večje. “Vesela sem in lepo vas je videti,” je pripomnila. Poseben pozdrav je namenila tudi županu dr. Petru Verliču, direktorju občinske uprave mag. Dušanu Hočevarju in sekretarju Območno obrtno-podjetniške zbornice Grosuplje Janezu Bajtu ter se jim zahvalila za vso podporo, ki jo nudijo dogodku. Uspešno pa je tudi sodelovanje s Slovensko poslovno točko (SPOT), predstavnika le te na srečanju sta bila Tadeja Bučar in Rok Gros.

Ta dogodek je vedno priložnost, da lahko malo povemo, kaj se v naši občini dogaja, da začutite ta utrip občine tudi z naše občinske strani,” je podjetnice nagovoril župan dr. Verlič. Letos, kot bomo tudi drugo leto, smo zelo investicijsko obremenjeni, vendar z dvema lepima investicijama. Prva je nov prizidek k Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje z novo športno dvorano, ki jo bomo ob pričetku novega šolskega leta prihodnje leto slovesno predali svojemu namenu, druga je nova parkirna hiša, po sistemu parkiraj in se pelji, katere gradnja tudi že poteka. Svoj avtomobil bomo parkirali v parkirni hiši in se naprej odpeljali z avtobusom ali vlakom. Sam je zelo dejaven tudi na področju železniške infrastrukture, kjer si med drugim prizadeva za čim prejšnjo modernizacijo proge Ljubljana – Grosuplje – Novo mesto – Metlika – Karlovac – Zagreb, velika dodana vrednost pa bi bila, če bi vzpostavili tudi železniško povezavo do letališč v Ljubljani in v Zagrebu. “In potem se bomo v Grosupljem lahko odločili, ali gremo z vlakom na letališče v Ljubljano ali v Zagreb,” je dejal. Preko evropskih projektov pa si na občini prizadevamo tudi za gradnjo novih pločnikov, za urejanje kolesarskih povezav.

Župan je ob tej priložnosti z vsemi nami delil še lepo novico, da so tik pred podpisom za objavo javnega razpisa za izgradnjo zadrževalnika Veliki potok, da bo Grosuplje varno pred poplavami in da bomo lahko pričeli tudi z razvojem mestnega jedra.

Direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar pa je povedal, da sam že več mesecev aktivno dela na projektu ustanavljanja skupne občinske uprave petih občin, Grosuplja, Ivančne Gorice, Škofljice, Iga in Dobrepolja. Dodeljene ji bodo naloge, ki jih lahko 5 občin skupaj opravlja bolje. “Ta skupna občinska uprava, ki jo ustanavljamo, je lepa zgodba. Verjamem, da če nas je več, da smo lahko uspešnejši, boljši, da bo tako več znanja. Skratka, verjamem v zgodbo, da če nas je več, je bolje,” je dejal.

Župan in direktor sta še povedala, da se naslednji teden odpravljata na Evropski teden regij in mest, ki vsako leto poteka v Bruslju, da bodo pridobili nova znanja, nova poznanstva, da bodo še uspešnejši. Že v ponedeljek pa bomo podpisali tudi pogodbo o sofinanciranju iz sredstev LIFE za projekt LIFE AMPHICON. Projekt je vreden 8 milijonov evrov, v projektu pa sodelujemo kot vodilni partner.

V nadaljevanju srečanja pa sta podjetnice nagovorili Saša Einsiedler, ki se jo lahko spominjamo z radia in televizije, danes pa je prva v tem delu Evrope s certifikatom svetovno znanega Jacka Canfielda “Success Principles”, je certificirana DreamBuilder coach-inja, ima mednarodno licenco persolog DISK trenerke, je družinska in transformativna mediatorka ter avtorica dveh priročnikov: Moja samopodoba je moja odločitev in Trening komunikacije in javnega nastopanja s Sašo Einsiedler, ter Magdalena Fabčič, izkušena svetovalka za izzive srednjih let, ki pomaga posameznicam in organizacijam ohranjati polno angažiranost ter zmanjšati vpliv hormonskih težav menopavze na uspešnost in odnose na delovnem mestu ter na kvaliteto življenja, sicer pa univ. dipl. biologinja z dolgoletnimi izkušnjami v farmacevtski industriji, coach po ACTP in poslovni coach (Glotta Nova) ter moderatorka (DMS).

Srečanje je tudi tokrat predstavljalo sklepanje novih prijateljskih vezi ali ustvarjanje trdnejših prijateljskih vezi, pa seveda navdih, motivacija in mnogo drugega, za kar sta poskrbeli izkušeni predavateljici.

Občina Grosuplje